|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Wsumie macie racje.damy rade...tak mnie naszlo na takie pytania hahaha...
to oprocz nivea i jonhsona (bo one tez nie maja dobrych opini) to jakie?mniej wiecej?---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Surka albo powiedziec "czesc stara flądro"hahahhahahaha margos a kiedy sie wybierasz.na porodowke obejrzec?itp? ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Wiem co mialam Wam napisac...neni to chyba Ty mowilas ze wypilabys kielicha...ja to mam takiego smaka na cale zimne piwo (albo z dwa)i na zubrowke z sokiem jablkowym lub wino ze az sie trzese.jak dziecko do smoczka hahahahahaha a tu jeszcze tyle czasu:-P ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Nie no spoko sama ze soba sie spoko rozmawia..tak dotka ja tez bym obalila jakies winsko!! hahahaej bo sobie pojde! |
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
![]() jeszcze jest ziajka, hipp Jakoś jak kiedyś o krk zahaczę to wpadnę też na porodówkę (zwiedzać tylko oczywiście
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie wsciekne zaraz wrrrrr
my tu rozpi.....el totalny z tym malowaniem, a siostra TZ chce w sobote przyjechac na kawke, no jakas masakra po prostu, a on jej nie odmówił tylko czeka az ona potwierdzi czy nie potwierdzi a do tego w sobote mielismy isc do znajomych, no normalnie sie porycze mogła nas zaprosić na kawke a nie ja znowu bede latac z kawkami i herbatkami bez sensu, tesciowa tez jak nas zapraszala przed slubem czesto tak od stycznia bylismy tam raz a ona co chwile jakby przyjechala to ubieram robocze ciuchy, od czwartku nie umyje włosów i si eni epomaluje, neich widzi styrana ciazą i remontem kobite
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę by nie pasowało, bo ona koło 50 kg waży
![]() Z tyłu wygląda, jak 16, a z przodu jak 40 albo i lepiej a niedługo 60 kończy
|
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
jak urodizmy to wypijemy sobie winko za zdrowie teściów, szwagierek, bratówek i innych pochodnych
![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- no ładnie nikt nie pisze |
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..margos tak zwlekasz ze pojedzoesz rodzic i bd ogladac porodowke hahahha |
|
|
|
|
#817 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ja staram się nie wymyślać takich potraw, żeby musieć stać przy garach 2 godziny, tylko takie max. do 1godziny.Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona niewiem co powiedziec ja w takiej sytuacji chyba b napisala sms cos w stylu spoko zapraszam na kawe ale jest tyle syfu i kurzu i pylu ze nieasz sie co stroic a ja pozatym jestem zmeczona woec mam nadzieje ze wypijesz kawe w 3minuty.
zarcik of korse hahahab |
|
|
|
#819 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do obiadów, to mnie będzie to będzie guzik obchodziło, że odgrzewane, jak się nie podoba, niech sobie sam gotuje. Będę pewnie gotować wcześniej, jak dziecko zaśnie. Teraz też robię sobie obiad wcześniej (przy diecie muszę mieć stałe pory), a jemu odgrzewam. Czasem na gazie, czasem w mikrofali. Cytat:
Ja to chyba jestem jakaś niegościnna, bo tak: teściowa mieszka blisko, ale bywamy u siebie parę razy do roku (głównie z okazji świąt), moi rodzice to samo, moja siostra jak przyjedzie do Polski to raz wpadnie. Tyle. A jak miałam remont, to absolutnie nikogo nie wpuszczałam. Jeszcze w ciąży to wcale. Pamiętam (a raczej: pamiętam urywki ) tylko naszą parapetówę, w remontowanym mieszkaniu, jak mieliśmy lodówkę w dużym pokoju. Istna masakra, cały dzień sprzątałam jak głupia, potem przyszli goście, ja oczywiście bez jedzenia, trochę się napiłam i to był pierwszy i ostatni raz jak mi się urwał film. Ogólnie to goście w remontowanym mieszkaniu to jakaś makabra, dla nikogo nie jest to przyjemne.
|
||
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwona nasyp do kawy trochę tynku, niech wie, że remont ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Normalnie poszłam sprzątać łazienkę i ktoś mnie uprzedził ![]() Co za cham niewychowany!
|
|
#821 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo że ładnie wygląda bo się tu i tam ładnie zaokrągliła ![]() Cytat:
Chcesz nas zabić? Przecież nam to w gardle stanie ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-05-01 o 18:29 |
|||
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Ci dobra Kobieto...
Już się zbieram
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno ruszyłoby ją to, ale mam nadzieję, że nie chciała sprawić mi przykrości
![]() Małgoś ty to się naprawdę tam nudzisz, ale jak tak bardzo chcesz to zapraszam do mnie na sprzątanie
|
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
tylko, ze to i moj TZ zawalił sprawe bo miał od razu napisać że mamy remont i nie wiemy czy sie wyrobimy do soboty
a potem bedzie jak to Iwona kiepsko wygląda w tej ciązy, oni uwielbiają to komentować, nawet mielismy kupic tapczanik aby siostra TZ-ta mogła u nas spac jak sie mała urodzi bo bedzie u nas przebywac ciągle ehh nawet mama mieszkajaca w tym samym domu tylko na parterze (my pietro) nie przychodzi bo wie ze to sie nosi wszedzie i kazdy robi po swojemu mam namiastke alkoholu, czekolada z biedry likierowo-truflowa ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha z tym tynkiem to dobre wkomcu remont..
)perse pospacerowalabym juz z Toba teraz ale trochu daleko:-( wogole to przeczytajcie sobie opis porodu u mam marzec kwiecien na stronie 128ten dlugi..eh ile sie kobietka nacierpiala.. |
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)))Cytat:
A co do tapczanu dla siostry to widzę, ze nie tylko do nas się wprowadza Ciotka Cytat:
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Ok wlaczam lapka bo oslepne i juz mi sie mienia literki na tel lol po tym przeczytanym oposie porodu hahah
|
|
|
|
#829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale spoko, spoko u mnie 3 łazienki I jakbyś chciała to kuchnia za którą nie chce mi się wziąć
|
|
#830 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Chłopaki piją wódkę, a ja się nudzę trochę
![]() I przełykam tylko ślinę jak piją kieliszka Cytat:
![]() Twój TŻ żadnego problemu w tym nie widzi oczywiście? Ja też lubię ![]() Surka mnie też teściowa ostatnio tak powitała! Wiem, że nic złego nie miała na myśli, ale ciśnienie mi podniosła ![]() A mój mąż kochany też dziś do mojego ex - "I jak Ania wygląda? Duża, co?" I łach No co za koleś Będzie coś chciał! |
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Ok okulary na nosie,lapek właczony troche wieksze literki i siedze dalej hahahahaha
czytalyscie ten opis?
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie te mamusie marcowe??
dajcie linka bo ja nie wiem gdzie szukać tego opisu porodu |
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie obraź się, ale jednak wolę cię zaprosić bliżej czerwca, jak skończy się remont łazienki, będziesz miałą wtedy większe pole do popisu
Cytat:
![]() Moja mama ostatnio do mnie: - Jak widzę, jak twój brzuch rośnie z tygodnia na tydzień, to raczej będziesz go miała , jak Aga (moja przyjacióka, która miała tak duży brzuszio, że położne na porodówce cieszyły się, że będą przyjmowały bliźniaki, a tam był tylko 1 Igor )Jestem potem na zakupach z TŻ i przekazuję mu co mama mi powiedziała, a on tak patrzy na mnie, patrzy i w końcu wybełkotał: - Ale jak leżysz to on wcale nie jest taki duży Ja: - to teraz będę tylko leżęć i pachnieć ![]()
|
|
|
|
|
#835 |
|
Raczkowanie
|
który?
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki Anetka z Faktów ma rozowy kubraczek lol ...
![]() wogole to mam pytanie,czy myslicie ze na chrzciny trzeba zapraszac cala rodzine jak np na komunie badz ślub? czy tylko Ci naprawde "najblizsi" na obiad i bedzie ok? i czy myslicie ze w naszej sytuacji jak np Szwagierki syn nie ma jeszcze chrztu .. i tak sie zgadalysmy ze moze poczeka na nasza mala ... i zrobic wspolnie chrzest z obiadem bo wsumie to tak czy siak te same osoby beda czy nie pasuje i nie wypada? |
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3836 i https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3837 I faktycznie ciężki poród, mam nadzieję, ze ta przyjemność nas ominie |
|
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka to też zależy czy będziecie mieszkać sami czy u rodziców. Bo jak u rodziców to chyba ktoś Cię wyręczy w gotowaniu obiadu albo opiece nad Malutką podczas, gdy to Ty będziesz gotowała obiad
![]() A jak sami zamieszkacie to różnie można sobie radzić. Ja bardzo lubię ugotować od razu większą ilość np. leczo/ zupy na udkach/flaków z dużą ilością mięska/sosu udusić - i to pogotwać to w słoiki litrowe i do lodówki Albo piekę mielone/lepię pierogi ruskie i potem mrożę poprcjowane na obiady. Albo kupuję łopatkę bez kości/karczek/udka + ziemniaki i przyprawy - wrzucam do rękawa i do piekarnika. Superszybki obiad w przygotowaniu i nie trzeba pilnować! Jeśli już zechce mi się usmażyć kotlety lub rybkę na świeżo to szykuję wszystko rano (przyprawiam mięso, obtaczam w jajku i bułce, szykuję sałatkę) i chowam do lodówki. A o odpowiedniej godzinie wstawiam wszystko na gaz A tak w ogóle to ja rzadko gotuję, bo robi to mój mąż Czasem jak ma na rano to coś upichcę
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- moich rodziców - moich teściów - siostry z tż i dziećmi - siostry mężą z tż i dziećmi - babcie i wsio. A i tak to będzie 24 osoby bez nas ![]() A jeśli chodzi o łączony chrzest to jednak nie będą te same osoby, bo dochodzi chyba jeszcze rodzina szwagierki tż
Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-05-01 o 19:08 |
|
|
|
|
#840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do "połączenia" - ja uważam, że ok i nic w tym złego nie ma My mysleliśmy swojego czasu czy nie zrobić ślubu z chrzcinami (bo mamy cywilny, kościelnego nie chcieliśmy), ale stwierdziliśmy, że w sumie ślubu kościelnego nie chcemy, zresztą nie chodzimy do kościoła i nie odczuwamy takiej potrzeby, więc temat umarł
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

to oprocz nivea i jonhsona (bo one tez nie maja dobrych opini) to jakie?mniej wiecej?

) tylko naszą parapetówę, w remontowanym mieszkaniu, jak mieliśmy lodówkę w dużym pokoju. Istna masakra, cały dzień sprzątałam jak głupia, potem przyszli goście, ja oczywiście bez jedzenia, trochę się napiłam i to był pierwszy i ostatni raz jak mi się urwał film. Ogólnie to goście w remontowanym mieszkaniu to jakaś makabra, dla nikogo nie jest to przyjemne.