|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Cytat:
Wogole to idziemy wczoraj przez osiedlowa promenade ze szw i idzie chłopczyk malutki taki mi do uda mniej wiecej( nie pytajcie ile mogł miec lat hahaha) z dwoma troszke wyzszymi dziewczynkami ( mamuski szły troche z tylu) no i ida w 3ke za raczke chlopaczek w srodku i spiewa " Jaaa uwielbiam ja ona tu jest i tanczy dla mnie" oczywiscie cale osiedle patrzy na niego i usmiechy od ucha do ucha nagle ten wyskakuje przed te dziewczynki zaczyna spiewac to jeszcze głosniej a na koniec dodał" ŁUPA GANGAM STAJL" (wiecie z tego psy-gangam style) myslalam ze sie posikam jak to fajnie wygladalo hahahahahahahah |
||
|
|
|
#842 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
no problem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I zapraszamy tylko najbliższych rodzice, rodzeństwo, dziadkowie- na więcej i tak nas nie stać
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planujemy zrobić chrzciny w swoim mieszkaniu, więc to i tak spora grupka |
|
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka ale łączony to super pomysł!
|
|
|
|
#846 |
|
Konto usunięte
|
Teraz przeczytałam
To opis Lunki, mojej wizażowej znajomej z innego wątku.. Ale się biedactwo namęczyła Ale najważniejsze, że już ma Synka ze sobą i wszystko jest OK!I jeszcze jedno Dziewczyny, zwłaszcza te, które się boją porodu SN - to jest 100% prawdy, co Lunka napisała - nawet nie macie pojęcia, jakie jesteście tak naprawdę silne, i fizycznie i psychicznie. Nie zdajecie sobie z tego sprawy w codziennym życiu, ale tak jest. Te wszystkie hasła o sile kobiet to nie są banały wyssane z palca, to jest po prostu życie. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-05-01 o 19:20 |
|
|
|
#847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tego ze jednak nie te same osoby od szwagierki to wsumie te same bo i na tz i na szwagierki tego malego te same osoby (wiadomo rodzina) a od strony taty małego to wątpie ze ktoś sie pofatyguje z UK do PL na chrzest ( chodziaz nawet jakby dziadkowie malego sie wybrali to spoko) musimy pomyslec,wsumie bez sensu jest robic dwa razy jak mozna za raz..zobaczymy wszystko trzeba obmyslec ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- no tak mi sie wydaje ze wlasnie fajny pomysł.Pomyslec nad jakims obiadem po chrzcinach a pozniej w jeszcze bardziej zacisnionym gronie zrobic impreze wieczorem haa tylko wsumie mysle bo u szwagierki TZ ma byc chrzestnym malego... i chyba ja..(chodziaz to jeszcze sie ma wyjasnic przemyslec itp) a u naszej małej szwagierka ma byc chrzestna moze da sie to jakos pogodzic i tak najpierw sie chrzci jedno pozniej drugie nie? haha ))[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40590548]Teraz przeczytałam To opis Lunki, mojej wizażowej znajomej z innego wątku.. Ale się biedactwo namęczyła Ale najważniejsze, że już ma Synka ze sobą i wszystko jest OK!I jeszcze jedno Dziewczyny, zwłaszcza te, które się boją porodu SN - to jest 100% prawdy, co Lunka napisała - nawet nie macie pojęcia, jakie jesteście tak naprawdę silne, i fizycznie i psychicznie. Nie zdajecie sobie z tego sprawy w codziennym życiu, ale tak jest. Te wszystkie hasła o sile kobiet to nie są banały wyssane z palca, to jest po prostu życie.[/QUOTE] Dobrze ze znalazlam opis porodu Twojej kolezanki ![]() No to fakt,nie bez przyczyny mowi sie ze kobiety sa o wiele bardziej wytrwałe niz mężczyźni... |
||
|
|
|
#848 |
|
Konto usunięte
|
U nas w kościele chrzciny są po południu i chwała Bogu, bo nie muszę zapraszać na obiad
Więc pewnie kupię ze 2 rodzaje ciasta i zrobię kawę, ew. jakąś ciepłą kolację, ale to już naprawdę zależy od tego, jaki będzie Mały, jak np. marudny i płaczliwy, to sory winetou, kawa i do domu, nie będę się roztrajać, a dziecko będzie najważniejsze. A będą: nasi rodzice, nasze rodzeństwo (a przy okazji chrzestni) i moi dziadkowie. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-05-01 o 19:33 |
|
|
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
Co za dzień! Nie dość,że zimno( u nas 12 st) i lodowaty wiatr to jeszcze od 13 godziny prądu nie było!Myślałam ,że skoro w końcu pogoda nie ciekawa to posiedzę sobie na forum i w końcu będe na bieżąco a tu zaś trzeba nadrabiac.Ale i tak widze,że dziś luz przy święcie i tyle nie drukujecie!Ide usmażyć choć kiełbase na patelni bo z grila z racji pogody nici!A potem zasiąde i poczytam...
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nieładnie.Mój teść stwierdził ostatnio, że pewnie chcę im zrobić niespodziankę i nosze bliźniaki, bo to niemożliwe żeby w tak wielkim brzuchu było tylko jedno dziecko. A jak już sobie popił z okazji niedzieli, to powiedział do teściowej- Ależ z tej naszej Ani potężna baba nie? Najgorsze, że mąż nie powiedział słowa. Zapowiedziałam mu później, że następnym razem sama zareaguję, ale nie ma prawa mieć do mnie pretensji, że byłam niemiła. Nie ma opcji żebym przemilczała jeśli cos takiego się powtórzy.Co do chrzcin to u nas będę chrzestni (moja siostra z mężem- chrzestny), siostra męża. Nie wiemy tylko czy z chłopakiem czy sama (osiemnastolatkowie, są ze sobą od roku). Druga siostra męża i dziadkowie Michasia. Będzie więc 10 lub 11 osób razem z nami + najważniejszy Michaś oczywiście ![]() Wracam do łózka. Gardło nie boli już w ogóle. Teraz tylko ten katar...
|
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Wogole to moje dziecko bedzie mialo dwie prababcie no i tak mysle sobie czy je tez wypada na chrzest zapraszac? bo wsumie bedzie tak ze
Mała (wiadomo) Ja z TZ Szwagierka z Malym Mama TZ (moze tata tz chodz wątpie/niewiem) Moi rodzice Moj wojek z zoną co wojek bedzie chrzestnym Moja siostra No i czy zaprosic pra babcie? moze tak zawsze to fajniej wsumie.. obie by sie cieszyly.. a czy swoich chrzestnych tez zapraszacie na chrzest swojego dziecka? Ale zawęziłam swoja rodzinę o boze hahahahahhah |
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40590664]U nas w kościele chrzciny są po południu i chwała Bogu, bo nie muszę zapraszać na obiad Więc pewnie kupię ze 2 rodzaje ciasta i zrobię kawę, ew. jakąś ciepłą kolację, ale to już naprawdę zależy od tego, jaki będzie Mały, jak np. marudny i płaczliwy, to sory winetou, kawa i do domu, nie będę się roztrajać, a dziecko będzie najważniejsze. A będą: nasi rodzice, nasze rodzeństwo (a przy okazji chrześni) i moi dziadkowie.[/QUOTE] U nas chrzciny sa o 13 w niedzielę, więc na obiad wypada zaprosić i na weselną wódeczkę, taka tradycja i nikt mi tego nie podaruje, jakbym nie pozwoliła opić dziecka
|
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
O jejku-straszny ten opis porodu. Na końcu się prawie popłakałam
|
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahhahahahaha
|
|
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
d0tkaaa; Moich chrzestnych i tż nie zapraszam, ale moje babcie (czyli lilki prababcie) zaproszę |
|
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoich chrzestnych nie zapraszam Nasz Glut to nawet będzie miał jedną Pra-Pra Babcie
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z niego szczęśćiarz
|
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Możeeee babcia męża też będzie, ale to jak jego rodzice bardzo będą chcieli, bo mąż nie ma z nią dobrych kontaktów. A chrzestnych naszych? Nie wiem Eh, zaraz 20 osób się uzbieraCytat:
![]() Ale co za problem podjechać do hurtowni i kupić kilka Nie mieliśmy żadnych specjalnych etykiet, więc łatwo będzie
|
|||
|
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
Nasza Basia też!
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie przed przeczytaniem opisu tego porodu chcialam Wam napisać ze juz sie nie moge doczekac az Mala bedzie po zewnetrznej stronie brzuszka ale po przeczytaniu stwierdzilam zeby jeszcze posiedziala w brzuchu haha
))Cytat:
dobrze ze nie trzeba teraz o tym myslec jeszcze hahhaha )
|
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Chłopaki poszli składać komody do pokoju Małego
![]() Ależ słodko wyglądają ![]() Tak rodzinnie się zrobiło |
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej przypilnuj zeby po % komode dobrze skrecili hahahhaha
|
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Zaglądam zaglądam, ale mnie wyganiają, bo im wtedy słabiej idzie
|
|
|
|
#865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Picie czy składanie :hahah a:
|
||
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam juz wiem dlaczego Cie wyganiaja hahahahahah pewnie maja banieczke pomiedzy
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3331 hahaha jakie zdjecie słodziaka! |
|
|
|
#868 |
|
Konto usunięte
|
A co do komentarzy, to mnie już na święta Bożego Narodzenia teściowa skomentowała, że w tej ciąży szybciej przytyłam niż w poprzedniej...
LOL jak ja w poprzedniej przytyłam do 7 miesiąca 16 kilo, a dzisiaj mam na plusie może 7... No ale z osobami wszechwiedzącymi ja się nie kłócę :P |
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40591146]A co do komentarzy, to mnie już na święta Bożego Narodzenia teściowa skomentowała, że w tej ciąży szybciej przytyłam niż w poprzedniej...
LOL jak ja w poprzedniej przytyłam do 7 miesiąca 16 kilo, a dzisiaj mam na plusie może 7... No ale z osobami wszechwiedzącymi ja się nie kłócę :P[/QUOTE] O rety, co za subtelność ![]() To już pisałam, że chrzestny męża zapytał mnie na rodzinnej imprezie "Ile już przytyłaś- bo chyba dużo! Jak byłaś u nas ostatnio to taka szczupła byłaś" ![]() Nic mu nie odpowiedziałam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

Czasem jak ma na rano to coś upichcę

Ale najważniejsze, że już ma Synka ze sobą i wszystko jest OK!

Eh, zaraz 20 osób się uzbiera
:hahah a: