|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
|
|
|
|
#872 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
no i ![]() Mela... ja zrobilam wynalazek: 4 "gorace kubki" serowe rozpuscic w troszke mniej wrzatku niz kaze przepis na opakowaniu + 100g tartego gouda + resztka z lodowki camemberta klasycznego pogotowac chwilke mieszajac ..................Cytat:
![]() Cytat:
wiec bedziesz miala mase czasu na obiadek Cytat:
. A laczone chrzciny super pomysl, czemu nie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobry mialam dzisiaj dzien ogolnie
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do chrzcin. My do Małgosi zaprosiliśmy tylko nasze rodzeństwo (mąż ma brata, ja mam siostrę i dwóch braci) z osobami tow czy rodzinami (zależnie od statusu), rodziców naszych i dziadków naszych. I wyszło nam 22 osoby! W domu była chmara ludzi i dobrze, że byl to czerwiec więc wychodzili na dwór odsapnąć.
|
|
#874 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewuszki!
![]() no to ja też dołączam do dwupaków które były na Izbie Przyjęć na KTG ;( od paru dni Leoś ruszał się jakoś niemrawo, a dzisiaj od rana wcale, więc zaczeła się denerwować i pojechałam na Kliniki aby sprawdzić czy wszystko ok, Pani podłączyła mnie do ktg, początkowo nic nie było słychać ani na plecach ani na lewej stronie ani na prawej, zdenerwowałam się już całkiem, okazało się, że z ktg wypadł jakiś kabelek i zaczęłyśmy szukac od nowa, na plecach cisza, na lewym boku cisza, i w koncu na prawym złapałyśmy serduszko!!! biło miarowo i mały zaczął kopać!!! leżałam pół godzinki, potem zbadał mnie jeszcze lekarz dyżurny, wszystko ok, więc już spokojna wróciłam do domu, do chłopaków ale się strachu trochę najadłam aaa i dowiedziałam się w poniedziałek od gina, że jak się problemy z serduchem Leośka potwierdzą to będę miała skierowanie na cesarkę aby porodem nie obciążać małego... więc nici z moich planów z ZZO na Brochowie, bo wtedy zostaje Borowska albo Kamieńskiego .. zobaczymy jeszcze ![]() po łepkach przeczytałam co wysmażyłyście przez cały dzień .. u nas chrztu prawdopodobnie nie będzie, a już na pewno nie z wódką, jestem przeciwniczką imprez z okazji chrztu czy urodzin dziecka z udziałem alkoholu, no chyba że lajtowo winko ![]() jutro jak nie będzie padać to wybieramy się do zoo, a jak będzie do Humanitarium Ignacek już nie może się doczekać!! buziaki dla wszystkich, oby jak najmniej incydentów czy to skurczowych czy to nieruchawych
|
|
|
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokażesz się w nowej fryzurce? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#876 |
|
Konto usunięte
|
Teso o rany, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło
![]() A co do diety mamy karmiącej - to pół biedy, ja się boję rozszerzania diety u maluszka, to się wydaje takie skomplikowane, te ekspozycje na gluten, itd..... |
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaale opis
matko, dlaczego oni tej drobince takiego synusia wielkiego kazali sn rodzic???!!!Na zdjeciu gdzie ma miesiac to kolos jest Ale ladnie dziewczyna to opisala
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40591407]Hej dziewuszki!
![]() no to ja też dołączam do dwupaków które były na Izbie Przyjęć na KTG ;( od paru dni Leoś ruszał się jakoś niemrawo, a dzisiaj od rana wcale, więc zaczeła się denerwować i pojechałam na Kliniki aby sprawdzić czy wszystko ok, Pani podłączyła mnie do ktg, początkowo nic nie było słychać ani na plecach ani na lewej stronie ani na prawej, zdenerwowałam się już całkiem, okazało się, że z ktg wypadł jakiś kabelek i zaczęłyśmy szukac od nowa, na plecach cisza, na lewym boku cisza, i w koncu na prawym złapałyśmy serduszko!!! biło miarowo i mały zaczął kopać!!! leżałam pół godzinki, potem zbadał mnie jeszcze lekarz dyżurny, wszystko ok, więc już spokojna wróciłam do domu, do chłopaków ale się strachu trochę najadłam [/QUOTE] ![]() Na zawał bym zeszła, całe szczęście, że jest ok |
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath pokaz sie nam proszeeeeee!!!!
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Teso dobrze ze ok i bylas sprawdzic przynajmniej bedziesz spokojna ![]() ide zaraz pizze ...wlozyc do piekarnika hahaha ))---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- A ja wsumie co do diety dla mam karmiacych to gdzies czytalam zeby jesc wszystko (w miare rozsaslu)i tylko dziexko obserwowac i jakby sie cos dzialo to elimimowac niektore rzeczy produkry a tak to jesc wszuystko itp(no oprocz alko wiadomo) |
|
|
|
#880 |
|
Konto usunięte
|
noo opis porodu niezły
![]() spotkaliśmy wczoraj w sklepie znajomą TZ która rodziła 3 tygodnie wczesniej na Kamieńskiego i opowiadała, że od lekarza prowadzącego miała wskazania do cesarki bo wychodziło, że mały ważył ponad 4 kg, a w szpitalu lekarka jej powiedziała że to oni decydują czy będzie cesarka czy nie i nic jej do tego
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-01 o 20:26 |
|
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
Poczytam opis tego porodu ooooo qrczeeee
Antonio nie odwracaj się!!!!! Aaaaaaaaa Ale zauważyłam, że nie miała swojej położnej ani lekarza i chyba sporo jej to zaszkodziło
|
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pogody to ja już dawno to mówiłam he he he ![]() Tylko problem mam inny bo takie ukropy były, że sobie swetra żadnego nie wzięłam Dobrze, ze lepiej się czujesz i humor Ci wrócił ))[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40591407]Hej dziewuszki! ![]() no to ja też dołączam do dwupaków które były na Izbie Przyjęć na KTG ;( od paru dni Leoś ruszał się jakoś niemrawo, a dzisiaj od rana wcale, więc zaczeła się denerwować i pojechałam na Kliniki aby sprawdzić czy wszystko ok, Pani podłączyła mnie do ktg, początkowo nic nie było słychać ani na plecach ani na lewej stronie ani na prawej, zdenerwowałam się już całkiem, okazało się, że z ktg wypadł jakiś kabelek i zaczęłyśmy szukac od nowa, na plecach cisza, na lewym boku cisza, i w koncu na prawym złapałyśmy serduszko!!! biło miarowo i mały zaczął kopać!!! leżałam pół godzinki, potem zbadał mnie jeszcze lekarz dyżurny, wszystko ok, więc już spokojna wróciłam do domu, do chłopaków ale się strachu trochę najadłam aaa i dowiedziałam się w poniedziałek od gina, że jak się problemy z serduchem Leośka potwierdzą to będę miała skierowanie na cesarkę aby porodem nie obciążać małego... więc nici z moich planów z ZZO na Brochowie, bo wtedy zostaje Borowska albo Kamieńskiego .. zobaczymy jeszcze ![]() po łepkach przeczytałam co wysmażyłyście przez cały dzień .. u nas chrztu prawdopodobnie nie będzie, a już na pewno nie z wódką, jestem przeciwniczką imprez z okazji chrztu czy urodzin dziecka z udziałem alkoholu, no chyba że lajtowo winko ![]() jutro jak nie będzie padać to wybieramy się do zoo, a jak będzie do Humanitarium Ignacek już nie może się doczekać!! buziaki dla wszystkich, oby jak najmniej incydentów czy to skurczowych czy to nieruchawych [/QUOTE]Najważniejsze, że się uspokoiłaś
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Margos !!!dlaczego chcesz mnie unikac?ja sie pytam!!!!!
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, Dotka - musze akumulatory do aparatu przyladowac, a potem ustawke jakas zrobic, bom ja WYJATKOWO parszywie niefotogeniczna
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Hm... dla zasady?
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath dajze spokoj rob zdjeciem tosterem jak Margos i wklejaj
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
... wlasciwie jak tak patrze, to fryz mam niemal jak w awatarku teraz
|
#888 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40591407]Hej dziewuszki! ![]() no to ja też dołączam do dwupaków które były na Izbie Przyjęć na KTG ;( od paru dni Leoś ruszał się jakoś niemrawo, a dzisiaj od rana wcale, więc zaczeła się denerwować i pojechałam na Kliniki aby sprawdzić czy wszystko ok, Pani podłączyła mnie do ktg, początkowo nic nie było słychać ani na plecach ani na lewej stronie ani na prawej, zdenerwowałam się już całkiem, okazało się, że z ktg wypadł jakiś kabelek i zaczęłyśmy szukac od nowa, na plecach cisza, na lewym boku cisza, i w koncu na prawym złapałyśmy serduszko!!! biło miarowo i mały zaczął kopać!!! leżałam pół godzinki, potem zbadał mnie jeszcze lekarz dyżurny, wszystko ok, więc już spokojna wróciłam do domu, do chłopaków ale się strachu trochę najadłam aaa i dowiedziałam się w poniedziałek od gina, że jak się problemy z serduchem Leośka potwierdzą to będę miała skierowanie na cesarkę aby porodem nie obciążać małego... więc nici z moich planów z ZZO na Brochowie, bo wtedy zostaje Borowska albo Kamieńskiego .. zobaczymy jeszcze ![]() po łepkach przeczytałam co wysmażyłyście przez cały dzień .. u nas chrztu prawdopodobnie nie będzie, a już na pewno nie z wódką, jestem przeciwniczką imprez z okazji chrztu czy urodzin dziecka z udziałem alkoholu, no chyba że lajtowo winko ![]() jutro jak nie będzie padać to wybieramy się do zoo, a jak będzie do Humanitarium Ignacek już nie może się doczekać!! buziaki dla wszystkich, oby jak najmniej incydentów czy to skurczowych czy to nieruchawych [/QUOTE]Dobrze, że Leoś tylko napędził mamie strachu ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40591804]spotkaliśmy wczoraj w sklepie znajomą TZ która rodziła 3 tygodnie wczesniej na Kamieńskiego i opowiadała, że od lekarza prowadzącego miała wskazania do cesarki bo wychodziło, że mały ważył ponad 4 kg, a w szpitalu lekarka jej powiedziała że to oni decydują czy będzie cesarka czy nie i nic jej do tego [/QUOTE]Denerwuje mnie to, że 1 lekarz podważą opinię 2. Wiem, że czasami jest taka sytuacja, ze za łapówke ma ktoś wskazanie dla cc, ale wiekszość przypadków ma jakieś podstawy, a zachowanie innych lekarzy na nie cc to dla mnie lekceważenie i tyle Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam jakiegoś nerwa i na mężu się wyżyłam. Opis porodu straszny i jak po wczorajszym miałam humor i dobre nastawienie, tak teraz obawy. O losie... No nic trzeba dobrze myśleć.
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze taką minę zrób
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba też się skuszę na boba, ale takiego dłuższego
|
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sie pokaz tym bardziej..
|
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Idę do łóżka!
Dobranoc.
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
piękne mamy juz brzuszki
pamietacie czas kiedy chcialysmy juz miec widoczna ciaze a nic nie było w sumie widac? ![]() to teraz już jesteśmy wielorybkami |
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo w mniejsze się nie mieszczę
![]() Toster mnie wyszczupla ![]() No Ciebie sie nie da nie lubić Dobry toster nie jest zły ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() Brzuch powinien się kurczyć zamiast rosnąć ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Ok idę szukać mojej biednej Sierści
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Tu znalazłam fajny kalkulator dla słodkich mam:
http://www.slodkiemamy.edu.pl/kalkulator/ |
|
|
|
#898 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez uwielbiam boba
|
|
|
|
#899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No a zachowanie tych położnych karygodne
|
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Margos no masz szczescie juz myslalam )zgubilas siersc? gdzie jest En?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

Dlatego też ja się tak "garnę" do imprez rodzinnych 

..................
Nie cyknę fotek, bo popakowałam już w reklamówy i schowałam do szafy, żeby nie uszkodził ich remont. Jak już będzie po i zacznę to ogarniać to się pochwalę
wiec bedziesz miala mase czasu na obiadek
. A laczone chrzciny super pomysl, czemu nie 

matko, dlaczego oni tej drobince takiego synusia wielkiego kazali sn rodzic???!!!

Antonio nie odwracaj się!!!!! Aaaaaaaaa