|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Mylenne dziękuję
![]() i współczuję zęba w styczniu miałam wątpliwą przyjemność wyrywania górnej ósemki... lekko spuchłam i troche bolało, na 3 dzień najbardziej, ale ibuprom max dawał rade ![]() najgorszy był szczękościsk, ale chyba po tygodniu przeszło ![]() tylko nie wiem czy uda Ci się jeść konkretne rzeczy ja leciałam na miksowanych rzeczach - zupy, owsianka, tylko papki mi wchodziły przez 5 dni w każdym bądź razie trzymam kciuki aby nie bolało i migiem się goiło ![]() Konczita cześć rozgość się i powodzenia
|
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
dziękuję za powitanie, widzę że wąteczek skromnie się rozrasta ale cóż ... ja dopiero na starcie zapoznaje się z zasadami, jakiś czas temu byłam na dukanie - zleciałam prawie 20 kg, drugi raz na niego nie dam rady wrócić mimo że wydawało mi się że było lajcikowo (hihi z kwestią czasu) ale teraz jednak stanowczo nie.. wybrałam MM z racji tego iż znam pewną osóbkę która na niej zgubiła kilka zbędnych kg i ja też postanowiłam spróbować ... motam się z łączeniem produktów, szukam jadłospisów które pomogą mi to ogarnąć i będę działać Na początek chcę zlecieć 17 kg ... do wakacji daję sobie czas by mieć za sobą połowę z tego nie wiem czy się uda ale wierzę że mam mobilizację
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
Konczita gratulacje
pięknie 20 kg ![]() ale Dukana nie zazdroszczę, podziwiam ludzi, którzy się na nim odchudzają, serio! dla mnie to byłaby masakra, nawet kiedyś próbowałam dukać... udało mi się 1,5 dnia po plackach z otrębami miałam masakryczne bóle żołądka/jelit ![]() i te ilości nabiału, białka zwierzęcego ![]() ale ja kocham węglowodany chleb, mąkę, kluchy, ryż, strączki ![]() i ser żółty i orzechy i wino ![]() MM jest genialna, bo odpowiada mi w 100% jak masz pytania to dawaj ![]() no i w grupie raźniej gubić kg
|
|
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dukałam bardzo grzecznie około 4 miesiące od lipca dokładnie 5 do listopada później grudzień i święta i inna życiowa historia następnie zaszłam w ciążę, leżenie dało też tu dużo i mój niezmierny apetyt .. no i mam teraz na początek do zbicia te 17 (ciążowych zostało mi 8).. ale damy radę czyż nie ? ok mam pytanko mój jadłospis luknij czy może być śn. 2 kromeczki pp z twarożkiem i pomidorem II śn płatki otrębowe pp + jogurt obiad: sałatka z sałaty kurczaka jajka szczypiorku i jogurtu kolacja zupa z ciecierzycy cukinii i pomidorów ![]() :conf used:
|
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Konczita, witamy!
![]() Też dukałam, schudłam 10kg, z czego wrocilo mi 3-4kg zaraz szybko po diecie, kolejne 4kg na własne życzenie... U mnie na dukanie zawsze trudne początki, pozniej miałam potrawy obcykane do tego stopnia, ze często wyglądały jak zwykłe! Tylko smak nie ten... W MM podobnie jak Ty Konczita mam problem z doborem składników, myli mi sie co z tym łączyć, który produkt w jakiej grupe i czy go wolno
|
|
|
|
|
#966 | |
|
Raczkowanie
|
Konczita pewnie, że damy rade
najważniejsze to zacząć, a później już jakoś pójdzie ![]() Cytat:
* co to za kromki pp? chleb? jaki ma skład? * twarożek - ile ma % tłuszczu? nie ma w składzie świństw? * jogurt - ile ma % tłuszczu? i czy w składzie nie ma świństw? * płatki otrębowe pp - co to jest? * jeśli jajko w sałatce to bez jogurtu, lepiej dać śmietanę, ser żółty (normalny tłusty edam, czy goudę) lub ser pleśniowy * a w tej zupie to co poza cukinią, pomidorami i ciecierzycą nie ma nic innego? Mylenne pisz co konkretnie sprawia Ci trudność? komponowanie jakich posiłków? tych węglowodanowych, czy tłuszczowych? Edytowane przez palomeetka Czas edycji: 2013-05-01 o 15:31 |
|
|
|
|
|
#967 |
|
Raczkowanie
|
Najwięcej chyba trudności sprawiają posiłki węglowe, wiem, że moge jesc węgle do 50 IG czyli jakąś kasze gryczaną, ciemny ryż czy makaron durum i ma być dużo warzyw i białko. Tylko ile można jeść kurczaka z warzywami i ryżem
|
|
|
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
może napisze co ja lubię jeść na śniadanie, co prawda u mnie to jest falami, bo jak się przyczepie do czegoś to potrafię i kilka tygodni jeść to samo
![]() *płatki owsiane/żytnie/pszenne i mleko chude *płatki owsiane/żytnie/pszenne i jogurt naturalny *makaron durum/pełnoziarnisty, dżem MM, ser chudy *ryż basmati/brązowy, dżem MM, ser chudy *ryż basmati/brązowy, dżem MM, jogurt naturalny *naleśniki z mąki pp *placki z mąki pp *racuchy z mąki pp *bułeczki z mąki pp *deski, ser chudy, dżem MM *chleb MM, hummus, twarożek, pasta z fasoli *ciasta z mąki pp raz na jakiś czas tłuszczowe śniadanie: jajecznica omlet jajka sadzone jajka na miękko bekon sucha krakowska szynka do wszystkiego góra warzyw, ale akurat dla mnie posiłek bez warzyw się nie liczy wiec jem naprawdę dużo ![]() kurcze muszę pilnie wyjść, jak przyjdę to dokończę
|
|
|
|
|
#969 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mylenne ja potrafię gotować coś np ostatnio makaron ze szpinakiem i sobie kurczaczka dodałam bo białko i już do &^& z tym obiadkiem noo .. więc zemną cieżko będzie ale ja naprawdę staram się ![]() Cytat:
i jak wygląda??? teraz będę od Ciebie zapożyczać ... więc wstawiaj wszystko a ja drugiego dnia bądź trzeciego będę podjadać od Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
ja się rozkręcam a ta poszła ... jak tylko wrócisz to sobie porozmawiamy dobrze proszę o przepis na chlebek i naleśniki ![]() ![]()
|
|
|
#970 |
|
Raczkowanie
|
Konczita
świństwa to ogólnie - cukier, zagęstniki zwłaszcza skrobie, białka sojowe, polepszacze etc... śmietany, i w ogóle "tłustych tłuszczy" nie należy się bać, oczywiście nie znaczy to, że smalec jemy łyżkami i zagryzamy boczkiem ![]() ale tłuszcz jest potrzebny kobietom do prawidłowej gospodarki hormonalnej, witaminy rozpuszczają się w tłuszczach... najlepiej wybierać "zdrowe" tłuszcze - ryby, oliwę z oliwek, awokado, migdały, orzechy, pestki, siemię lniane przepis na zupę świetny! już kopiuje i przy najbliższej okazji wypróbuję ![]() Wracając do tego jak komponować posiłki na I fazie proponuje skorzystać z informacji podanych na forum http://montignac.webd.pl/viewtopic.php?p=305007#305007 Absolutnie nie mam nic wspólnego z tym forum jedynie cytuję wypowiedź Basia3005 "Pomoc do komponowania menu sniadania -6 razy w tygodniu weglowo-bialkowe, ktore beda zawierac: wszystkie weglowodany do IG 50 i bez tluszczu (dopuszczalna zawartosc 1,5%) (np -platki, otreby, chleb,makaron,ryz basmati,ser bialy chudy,jogurty, mleko, warzywa,chuda szynka (najlepiej drobiowa), wszystkie rodzaje ryb w sosach naturalnych lub gotowane czy pieczone bez tluszczu , pasty z warzyw straczkowych (humus) , tofu, owoce , 1-2 razy dopuszczalne nutella - zrobic samemu, lub pasta migdalowa) -1 raz w tygodniu tluszczowo-bialkowe, ktore beda zawierac wszystkie weglowowdany do IG 35 i tluszcz ! (np jajka, mieso, sery tluste,tofu,humus, warzywa ,owoce) obiady -zawsze staramy sie jadac tluszczowo-bialkowe , a wiec do IG 35 kolacje - 5 razy w tygodniu weglowo-bialkowe , a wiec do IG 50 i bez tluszczu (np makaron,nalesniki,ryz basmati, fasole,soja, ciecierzyca, soczewica, quinoa, z WARZYWAMI I BEZ TLUSZCZU ! (OD CZASU DO CZASU MOZNA DORZUCIC DOBRE TLUSZCZE (2-3 razy w tygodniu)TOFU,RYBY, CHUDE MIESO (wszystko najlepiej gotowane lub grilowane),oliwa z oliwek lub olej potrzebny do sporzadzenia np saltki, ale w organiczonych ilosciach. Pozno zjadane tluszcze maja latwosc magazynowania sie . -1 raz w tygodniu tluszczowo-bialkowa , a wiec obowiazuje IG do 35 i rozsadek do dobierania tluszczu dopuszczalne sa tez 2-3 tzw kolacje lekkie skladajace sie z -warzyw i bialka (np salatka warzywna+jogurt lub bialko jaj) - samych warzyw - owocow i bialka (np salatka owocowa+jogurt) - samych owocow . Ale na obiad poleca sie dorzucic warzywa straczkowe . Jesli chodzi o desery-generalnie to owoce, jogurty, musy, czekolada czarna ,sery (he jak u mnie !). Wszystkie musza byc dobrane do posilkow -np desery tluszczowe do posilkow tluszczowych , a weglowe do posilkow weglowych Nabial świeży najlepiej ograniczamy 1 raz / dzien (ewentualnie dopuszczalne jest w ciągu dnia 1 raz zjeść mleko czy jogurt a 2-gi raz ser biały chudy ) Osobom, ktore maja trudnosc schudnac poleca sie ograniczyc IG do 35 (szczegolnie na kolacje)" ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- |
|
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mam czego się uczyć ... jak moje naleśniki , jutro zrobię na kolację tylko licze na przepisik
|
|
|
#972 |
|
Raczkowanie
|
dzień 7/93
s owsianka, dżem, warzywa s2 deski, hummus, warzywa o kurczak na ostro w warzywach z sosem pomidorowo-czosnkowym, sałatka z majonezem k zupa krem pieczarkowa, ciecierzyca, warzywa +woda, h. czerwona, rumianek +45 minut z MelBą Mylenne wracając do Twojego pytania o zupy - gotuje wywar na jarzynach i przyprawach, nie stosuje ani kostek, ani fiksów, ani gotowych mieszanek (chyba, ze nie maja syfów w składzie to ok) a jeśli chodzi o obiady i mięso, to na MM można każde mięso jeść - drób, wołowinę, wieprzowinę, dziczyznę - co tam sobie wymyślisz ![]() i inspirująco podaje linki do fajnych fot: śniadania http://forum.montignac.com.pl/sniada...enu-vt3839.htm obiady http://forum.montignac.com.pl/obiady...enu-vt3842.htm kolacje http://forum.montignac.com.pl/kolacj...enu-vt3852.htm i od razu uprzedzam - nie mam związków z tym forum, linki podaje dla inspiracji Konczita naleśniki (jak i większość rzeczy) to ja robię "na oko" ![]() mąka pp + woda gazowana + białko + mleko ale już kopiuje przepis z miarami "Ciasto naleśnikowe 200g mąki pp 3 - 4 białka jaja 250 ml mleka 0% 250ml wody gazowanej sól Mieszamy składniki, odstawiamy na 30 minut. Smażymy na patelni posmarowanej wacikiem nasączonym oliwką. Można dodać owoce, będą placuszki. " Jednak naleśniki sugeruję jeść na śniadanie, 2 śniadanie, lub ewentualnie obiad. Mączne rzeczy do 12-14 godziny. a chleb to mój ulubiony to San Francisco http://pracowniawypiekow.blogspot.co...francisco.html tylko o MMowym składzie, czyli mąkę białą zamieniam na pełny przemiał, zamiast cukru daje fruktozę (ale ta z owoców nie z kukurydzy), lub syrop z agawy i nie smaruję jajkiem i śmietaną chleb jest pyszny, wilgotny, kwaskowy, no jedyny problem to zakwas, ale ten akurat sam rośnie
|
|
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na obiadeknie mam fruktozy muszę kupić, wszystko jedno jaką ? ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- focie super ale gdzie przepisy do tych dań ?
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
tez wracam na MM
![]() jak zrobilam przerwe na swieta wielkanocne, tak dalej "grzesze", ale to nie dla mnie, najlepiej sie czuje jedzac wg M Ale wracam dopiero od poniedzialku
|
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
Figarro witaj
ale fajnie, coraz więcej nas w wątku ![]() Konczita moja owsianka to łyżka dżemy na dno miseczki, wsypuje płatki (na oko, ale chyba 50-70 gram) i zalewam wrzątkiem ![]() TYLKO to nie jest tak do końca właściwe, bo obróbka termiczna (podgrzewanie, pieczenie) zwiększa IG płatków, wiec to MOŻE hamować chudniecie! dżem nie z lidla, bo w moim lidlu nie ma dżemów MM, jem dżemy firmy st.dalfour mi mleko krowie i produkty mleczne źle robią - waga nie spada, alergia mi sie uaktywnia, wiec krowę odstawiłam, tylko maślanki w płatkach używam, czasami śmietany, jogurtu, no i ser żółty ![]() hummus - puszka ciecierzycy (przed odcieknięciem 400 gram), odcedź ciecierzycę (zostaw płyn), zmiksuj z łyżką prawdziwej oliwy, łyżką soku z cytryny, 2 zabkami czosnku, solą, pieprzem i jak za suche to dolewaj zalewę i miksuj, az będzie pasta ![]() kurak na ostro: 3 ząbki czosnku zmiksowane z pomidorami z puszki (400 gram?) cukinia, papryka czerwona, cebula, por pokrojone i podsmażone na oleju kurczak pokrojony w kostke podsmazony w przyprawie chicken masala i jednej ostrej papryczce do garnka wrzuciłam podsmażone warzywa, kurczaka, zalałam czosnkowo-pomidorowym sosem i dusiłam 5 minut posypałam tartym parmezanem przed jedzeniem pyszne, ale ossstrrrree ![]() mąka lubelli nie jest typu 1850, masz Auchan niedaleko? tam jest tanie mąka pp firmy Helios (jeśli dobrze pamiętam) a fruktoza - na opakowaniu ma być, że z owoców, tylko nie każdy producent to daje ![]() ja wolę stosować syrop z agawy ![]() w załączniku dzisiejsze foty
|
|
|
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
palomeetka
na szczęście moja górna osemka sprawuje się podejrzanie dobrze, jedyna trudność to otwieranie szeroko buzi, jem wszystko (no prawie) więc mogę śmiało ruszyć na MM |
|
|
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Mylenne super, że ósemka nie doskwiera (a właściwie to jej brak ) i że nie boli! cieszę się, że się moja pisanina przydaje ![]() na początku można się trochę pogubić w zasadach ![]() ale jak poświęci się trochę czasu to wszystko się poukłada i stanie się logiczne ![]() znalazłam jeszcze takie tematy z fotami produktów: http://montignac.webd.pl/viewtopic.php?t=101 http://montignac.webd.pl/viewtopic.php?t=98 http://forum.montignac.com.pl/fotki-...-mm-vt1841.htm http://forum.montignac.com.pl/produk...iecie-vf54.htm ja już po 2gim śniadaniu i po melbie ![]() miłego dnia! |
|
|
|
|
#978 |
|
Raczkowanie
|
palomeetka nie wiem jak innym ale mi bardzo pomaga jak patrze nawet na same produkty, wtedy wpadają mi do głowy pomysły na coś fajnego bo problem pojawia się jak zaczynam sie zastanawiać czy moge daną rzecz zjeść czy nie
nawet w sklepie łatwiej się połapać bo wzrokowo kojarzy się ze stronki "ok, to moge bo widziałam, że dziewczyny wstawiały, zrobię z tego..." też się ciesze, że brak mojej osemki pozwala mi żyć i zupełnie prawidłowo funkcjonować, nawet lekki szczękościsk zaczyna ustępować więc od dziś się za siebie wzięłam!! oto moje menu na dziś :sniadanie : kromki z wasą i chudą drobiową szynką, pomidor i 2 kiszone ogórki obiad : ryba zapiekana z serem i surówka z pora kolacja : twarożek na słodko z dżemem Jeszcze mam pytanie - jak jecie warzywa do takich potrwaw na slodko jak nalesniki czy w moim menu twarozek na słodko?? Zjadacie najpierw jedną część i dopiero potem warzywa? Przeciez razem to chyba zwymiotuje niż zjem twarożek z dżemem i warzywami I powiedzcie czy taki jadłospis jest w miare ok.Co to jest ta melba?? |
|
|
|
|
#979 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
witam się w ten piękny majówkowy dzień .. szkoda że u mnie tak deszczowo ... ![]() Cytat:
Wiesz TY co ... od poniedziałku? jak od poniedziałku to nigdy nie wychodzi, od jutra zaczynaj super, że wątek rośnie w siłę ![]() Cytat:
yhh do auchana mam kawałek ale jak trzeba to w sobotę podjadę .. mam tylko tę z lubelli ale nie wiem jaki typ bo tam nie napisali .. albo ja ślepa jestem ... pięknie wsio mi rozpisujesz bardzo Ci dziękuję ![]() Cytat:
oo te linki sa bardzooo przydatne o tak tak - dziękujemy Cytat:
hyhy czyli będziemy trzymać się guru Palomeetki i chudnąć ![]() ja nie robiłam naleśników ale na słodko nie zjadłabym z warzywami najpierw naleśniczki później pomidorki i jest cudnie .. bądź w odwrotnej kolejności proszę o ocenę śn I - owsianka ale na mleku 0% z płatków owsianych pp śn II - 2 kromeczki chlebka pp z chudym serem i pomidorem i szczypiorkiem ob - zupa brokułowa z kiełbasą i jajkiem kolacja - twarożek zdżemem będzie i i nie wiem co - ogórek ? wypiłam dzisiaj 1,5l wody mineralnej, 2 zielone herbaty i kawę wiem grzeszę
|
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
U mnie troche się zmieniły plany, niespodziewanie wczesniej wrociła mama z pracy i uznała, że dzisiaj ona i tata mają ochote na rosół więc gotujemy...
W tym wypadku pewnie tą rybę z serem i brokułem. Muszę przyznać, że na tyle co się objadałam ostatnie 2 tyg w ciągu dnia to dziś zjadłam tylko to śniadanie i obiad, a mamy 17.00 i jakoś zyję!! Chciałam dziś tez pobiegać ale podobne jak u Ciebie Konczita pogoda jest fenomenalna, w deszczu biegać nie będę... myślałam, że chociaz do wieczora się poprawi ale z moich biegów chyba nici. A palomeetka rzeczywiście troche jak nasza wyrocznia hehehe |
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
mogę sobie zrobić taki deserek - piankę z jogurtu naturalnego, kakaa i żelatyny?
|
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
Hmm wydaje mi się, że raczej tak... Tylko coś mi sie chyba obiło o uszy, że kakao ma być jakieś tam odtłuszczone i ma być dużo % kakaa w kakale (czy to chodziło o czekolade z tą zawartością % kakao...
). Wiem tylko, że to kakao które mam jest dopuszczone, a posiadam DecoMorreno http://img288.echo.cx/img288/9518/img13524wc7ss.jpg |
|
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie ono posiadam jutro sobie zrobie a jak z rosołem ?
|
|
|
#984 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ta szynka to kupna? jaki ser do zapiekanej ryby dałaś? kolacja marna, jakbyś do tego dała ryz basmati, lub makaron to byłoby git ![]() wg mnie nabiał powinno sie jesc (jesli już, bo nie kazdemu służy, ponadto zatrzymuje wode i zatrzymuje chudniecie) do południa, no chyba, że się trenuje jak wariat i ma sie zbilansowaną diete sportową i 5 czy 6 posiłek to może być twaróg ![]() Cytat:
![]() ponadto warzywa to błonnik no i witaminy, sole mineralne etc... jak już wcześniej pisałam, dla mnie posiłek bez warzyw to nie posiłek ![]() i warzywa zajmują mi 1/3-1/2 talerza - co widać tez na zdjęciach ![]() spróbuj Mylenne od zielonego ogórka, on jest totalnie bezpłciowy w smaku, jak nie przyprawisz to gryząc czujesz tylko wodę, albo od papryki czerwone lub zółtej - ona jest słodka, albo może pomidory? ja pomidory mogę jeść jak jabłka a jeśli te wcześniej wymienione nic a nic nie wchodzą to może marchewka?melba, to moja domowa nazwa na Mel B - wpisz w youtube "Mel B brzuch" i wyskoczy Ci ex spajsetka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie bójcie się dziewczyny jeść konkretów, makaron, ryż, soczewica, ciecierzyca, albo na tłuszczowo - ryby pieczone, smażone, wędzone ! paradoksalnie to od jedzenia się chudnie, głodując zwalniamy metabolizm, organizm przestawia się na głodowanie i kupa wychodzi z odchudzania, bo w efekcie wycieńczony organizm rzuca się na wszystko co pod ręka i kompuls goni kompuls ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
generalnie zasada jest taka, ze musi być przymajniej 1 węglowy i 1 tłuszczowy dziennie, a reszta jak pasuje ![]() ja czasami jem W-T-W W-T-T W-W-T-T W-W-T-W T-W-W T-W-T w zależności na co mam ochotę, kiedy wstanę, albo dopasowuje się do sytuacji - grill, wizyta u kogoś, na śniadanie najłatwiej zjeść jajecznicę + warzywo niż sprawiać kłopot i wybrzydzać przy chlebie, ze nie taki, a ze jogurt to za tłusty, bo tylko do 1,5% jest ok, albo jak dżem podadza to reakcja - oł noł, bo cukier zabija Cytat:
pięknie sobie poradziłaś, rosół też jest ok, tylko zjeść go należy bez makaronu, ale jak się zje warzywa z rosołu + mięso + wypije wywar i do tego jakaś surówka to jest bardzo dobry posiłek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() rosół jest ok, jak już wyżej pisałam ![]() aczkolwiek wywar nie na kostkach rosołowych a na mięsie, warzywach (marchewka, seler, seler naciowy, kapusta, pietruszka, cebula) i przyprawach (listek laurowy, ziele angielskie, lubczyk, kukruma, czosnek, imbir) im więcej warzyw wrzucicie tym treściwszy rosół, no i będzie co wyjadać jak rodzinka szama z makaronem ![]() u mnie w domu nigdy się nie robiło rosołu z kapusta, ale u mojego TZta tak i przejęłam to od niego ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- no i jak ma być najdłuższy mój post to dopisze jeszcze dzisiejsze jedzenie ![]() dzień 8/92 s pł. owsiane, dżem, pomidorki s2 tekturki, hummus, rucola, pomidorki, marchewka o zupa brokułowa, feta, chorizo k wędzona makrela, zupa kalafiorowa, marchewka, kawałek ogórka zielonego +woda, h. czerwona, mięta +45 minut z melbą (jak już rano pisałam )i nie bić, ale fot nie miałam jak zrobić jutro piątek ![]() pozdrawiam |
||||||||
|
|
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
Nie pomyslałam, że moge wcinać wywar z rosołu z ugotowanymi warzywkami! A ja rosół akurat muszę miec na dużej ilości mięska i waaaarzyw. Pewnie zrobię tak jutro nawet zostało mi gotowane udko więc obiad mam z głowy.
Zamiast twarożku była ryba z pozostałością surówki porowej z obiadu, a co do sera to dałam jakis, który miałam w lodówce więc nawet nie wiem jaki bo był, jakis na wagę z ryneczku wiec bez etykiety... A powinnam użyc jakiegos konkretnego? A szynka kupna ale zazwyczaj kupuje z piersi kurczaka lub indyka, naprawde chude. Twarożek w takim razie zrobie jutro może na śniadanie z makaronem i jakieś warzywka dorzuce. Niestety palomeetka pisałam już, że nie lubię surowego ogórka, marchewki i rzodkiewki... (kurcze przyszło mi do głowy zeby przefaszerować paprykę mieskiem mielonym i podać z sosem z pomidorów!!!)W takim razie nie będe wcinać błonnika, w sumie dzisiaj zjadłam te 3 posiłki i pomiędzy nimi wcięłam chudą kiełbaskę z mielonej piersi kurczaka i indyka z duzym pomidorkiem w plasterki (mniam, mniam ) i w miedzy czasie nie podjadałam nawet więc chyba masz racje, warzywka dopełniają ![]() Ja mam tylko problem z piciem, nie potrafie wypijac duzo w ciągu dnia, czasami to moge cały dzien pociagnąć na szklance czy dwóch płynów... ale wiem, że się nie powinno tak ale co mam zrobić, chociaz teraz sie naprawde staram, wypiłam 2 herbatki zielone i niecały litr niegazowanej wody.
|
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
chudnie P chudnie M to i K schudnąć chce czyż nie ? No to pięknie zaczęłam a teraz wczoraj byłam grzeczna i mam +200 chyba przestane warzyć się codziennie .... mało warzyw Mówisz oki, będzie ich więcej U mnie rosołek też z kapustą ale czytałam że marchewka gotowana odpada to ją wyciągnę no i selera gotowanego nie zjem ... więc wywar kurczaczek i kapustka z pietruszką wchodzi w rachubę a do tego może zjem sobie surówkę z kapusty kiszonej ![]() dzisiaj u mnie taki dzień śn I - 2 kanapeczki pp z serem chudym z szyną z kurczaka (85%mięsa - kupna ale na dukanie mi służyła) i do tego pomidor malinowy i kawcia bezkofeinowa Śn II - owsianka z dżemem i mam ogóreczka (kiszone i konserwowe też możemy ???? Ob- rosół jw do tego kapustka kiszona z marchewką kolacja - makaron razowy z tuńczykiem i pietruszką + mój deserek kakaowy ![]() proszę o ocenę liczę na 6 ![]() pytanie moje na dziś - czy możemy jakoś przemycić suszone pomidory ? ![]() ![]() :pro si:co do nabiału to mi on służy właśnie na kolacyjne pory wówczas odnotowuje ładnie spadeczki co tez miałam na dukanku ...
|
|
#987 | |||
|
Raczkowanie
|
Cześć
Mylenne pytałam o ser, bo myślałam, że jesz jakiś odtłuszczony, ale jak z bazarku, to myślę, że o normalnej zawartości tłuszczu ![]() picie - jest w sumie bardzo ważne, pomaga wypłukiwać toksyny, jakich organizm pozbywa się, bo MM to zdrowe jedzenie, bez syfu, słodzików, zagęstników i innych sztuczności, wiec aby pomóc ciału dobrze byłoby się nawadniać ![]() a spróbuj tak - rano wstajesz pijesz szklankę wody, wieczorem przed zaśnięciem też szklankę wody, to już masz 2 z głowy, jak Ci sama woda nie smakuje to może z plasterkiem cytryny, albo ogórka zielonego - od razu ma inny zapach i jest przyjemniej ![]() jak siedzisz przed kompem to postaw szklankę z wodą i pij łyczkami, jak tu zaglądasz to tez popijaj możesz tez pić h. czerwoną, zieloną, zioła - lubisz? kup mięte, rumianek albo koperek - nie musisz w zielarskim w byle markecie są torebkowe, tez smaczne ![]() a i jak wypijasz 1 litr wody + 0,5 litra w herbatach to bardzo dobry bilans ![]() Cytat:
przestań się ważyć codziennie, a jeśli już musisz to zrób sobie spis na kartce i zapisuj codziennie z całego tygodnia bierz najmniejszy wynik, ponadto tyło się dłużej niż chwilę, nie? więc nie ma co oczekiwać cudu i schudnięcia na pstryk w 2 tygodnie ![]() lepiej się mierzyć! zasada jest taka że jak nie leci waga to obwody całkiem ładnie spadają i co 2-3 tygodnie jest zastój na 2-3 tygodnie po zastoju waga spada nawet do 2 kg, i to nie jest woda, tylko żywy tłuszcz wiec trwale i zdrowo ![]() Konczita - marchewka została odczarowana, jej IG na oficjalnej stronie Montignaca to 50, ponadto ma mało czystych węglowodanów i nie drażni trzustki tak jak początkowo myślano, wiec jedz na zdrowie do tłuszczy, ale równoważ warzywami o niskim IG, a kiszona kapusta jest super Cytat:
pięknie, chociaż ja bym tej szynki nie ruszyła ![]() ale ja ortodoks i dopiero pod koniec I fazy łączę węglowodany złożone z tłuszczami ![]() ale jak waga nie będzie spadała to będziemy zmieniać og. konserwowe - jeśli bez cukru i innych dodatków, to możesz Cytat:
a pomidory w oleju, czy takie zwykłe suszone? w sumie można jedne i drugie ![]() z tym, że w oleju do posiłków Tłuszczowych, bez oleju do Węglowodanowych ![]() jeśli deser nie ma wpływu na spadek wagi to jedz ![]() pięknego i miłego dnia życzę
|
|||
|
|
|
|
#988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałyście co ja napisałam ważyć się przez RZ aaaaa odmóżdżyłam się no dobrze więc marchewkę mamy teraz już w dozwolonych powiadasz? bo jak śledziłam i wyszukiwałam to wszędzie pisało iż gotowana odpada i ją odkładamy ... czyli moja szyneczka z kurczaka do śniadania W jest beee i mam ją odstawić tak ? jejku mierzyć się? no przecież padłabym jakbym się zmierzyła, wolę nie wiedzieć ile mam w tali a w biodrach tym bardziej... w ciąży miałam w brzuszku uwaga 110 cm a jak się rozpakowywałam 115 ![]() będę się ważyć co piątek chociaż sama w to nie wierzę kurcze moje suszone pomidory są w oleju i chciałam bardzo je pochłonąć z makaronem i serem .. ale nie da się tego tak połączyć źle mi bardzo ![]() mam jeszcze pytanko - znalazłam taką pizzę w necie - lukniesz czy można by ją wszamać? Cytat:
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2013-05-03 o 11:04 |
||
|
|
|
|
#989 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czasami bardzo sprzecznych czasami starych i nie updatowanych wg starej szkoły nie można marchewki, selera, nabiał tylko 0% kolacje tylko W obiady zawsze T generalnie trzeba sprawdzać na sobie ![]() wiem to wkurza, ale miałam takie okresy, że waga pięknie mi spadała na kolacjach z makaronem, później stop i zaczęła dopiero na rybnych, później ryby out i zaczęła po strączkach, przez chyba 3 tyg jadłam dzień w dzień zupę z soczewicy i surówkę z kapusty kiszonej, waga leciała jak szalona więc jeśli wolisz bez marchewki to jedz bez, mi marchewka gotowana nie szkodzi, za to po ugotowanym selerze często mam 1-2 kg w góre, ale wiem, że to woda nie tłuszcz, więc jem i nie patrzę na wagę ![]() piękne w MM jest to, że można je dopasowywać do siebie a nie wciskać w jakiś z góry ułożony jadłospis ![]() szynkę odstawiłabym, za mało mięsa wg mnie, jeśli sama upiekłabyś mięsko (pierś kurza, indycza) to jak najbardziej, ale sklepowego bym nie jadła jak organizm wejdzie w trybiki MM to na początku to pięknie waga spada, systematycznie, wiec szkoda to niweczyć przez rzeczy, które nie są zgodne z MM Cytat:
jak wolisz ![]() mi kiedyś przez miesiąc waga nie spadała a jak się mierzyłam to np 5 cm w talii mi poszło, 4 w biodrach, 3 w udzie, 2 w ramieniu więc aby się nie wściekać, ze dieta nie działa bo na wadze nie ma spadków, to wtedy metr krawiecki z pomocą przychodzi gdzieś przeczytałam na jakimś forum "mogę ważyć i 100 kg, ale aby mieć wymiary modelki" i mogę się pod tym podpisać ![]() Cytat:
suszone pomidory bez syfu miał Kamis http://alma24.pl/pr_images/5900084233514.jpg przepis na pizzę extra!
Edytowane przez palomeetka Czas edycji: 2013-05-03 o 11:52 |
|||
|
|
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że 85% to jest ładna ilość a też myślę z przyszłością bo jak później zacznę tak jeść po MM to może mi skoczyć a jak na MM będę to jadła to i później będzie łatwiej utrzymać sobie to co się wypracowało ![]() Ja póki co rezygnuję z marchewki Mój dzisiejszy rosołek jest eksperymentem hyhy ... a mianowicie zamiast makaronu dodałam pokrojoną w paseczki pekinkę dodałam gotowaną pierś zalałam rosołkiem i dodałam posiekaną natkę ![]() poniżej mój obiad kolacja i deser i chyba mnie przekonujesz do mierzenia się bo gdy waga stanie to może centymetr będzie mnie w dalszym ciągu motywował ? ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

dziękuję za powitanie, widzę że wąteczek skromnie się rozrasta ale cóż ... ja dopiero na starcie zapoznaje się z zasadami, jakiś czas temu byłam na dukanie - zleciałam prawie 20 kg, drugi raz na niego nie dam rady wrócić mimo że wydawało mi się że było lajcikowo (hihi z kwestią czasu) ale teraz jednak stanowczo nie.. wybrałam MM z racji tego iż znam pewną osóbkę która na niej zgubiła kilka zbędnych kg i ja też postanowiłam spróbować ... motam się z łączeniem produktów, szukam jadłospisów które pomogą mi to ogarnąć i będę działać
pięknie 20 kg

U mnie na dukanie zawsze trudne początki, pozniej miałam potrawy obcykane do tego stopnia, ze często wyglądały jak zwykłe! Tylko smak nie ten... 

jak tylko wrócisz to sobie porozmawiamy 

widziałyście co ja napisałam ważyć się przez RZ aaaaa odmóżdżyłam się