|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ładne fryzurki dla panny młodej
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3692 |
|
Przyczajenie
|
Mi podobają się koczki, które nie są wysoko upięte. Na jednym z blogów ślubnych znalazłam "przepis" na warkoczykowego koka
Rzućcie okiem:http://weddingfairy.pl/inspiracje/fr...koczykowy-kok/ Co myślicie? |
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3694 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, natknęłyście się w swoich poszukiwaniach na fryzury z krótkich loków?
noszę stosunkowo krótkie włosy - cięcie w stylu boba, włosy dłuższe niż do brody, ale nie dotykają ramion - i raczej nie planuję ich zapuszczać. długie włosy, łeee moje włosy są naturalnie kręcone i chciałabym, żeby takie zostały w ewentualnym uczesaniu, w specjalnie dokręcanych albo prostowanych włosach czuję się groteskowo.nie chcę iść w rozpuszczonych włosach, bo wiem z doświadczenia, że delikatnie utrwalone loki nie wytrzymają tylu godzin. szukam więc upięć, uczesań, niekoniecznie klasycznych koków, ale jakiegoś zebrania i ogarnięcia włosów. chętnie z opaską. no i tak szukam, i szukam, i doszukać się coś nie za bardzo umiem. gdybyście się napatoczyły w galeriach na coś w moim stylu, to będę ogromnie wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
|
#3695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do takich fryzur nie trzeba bardzo długich włosów, myślę, że fryzjerka by sobie poradziła ![]() Na przedostatnim zdjęciu ta po prawej. Edytowane przez madziocha Czas edycji: 2013-04-17 o 20:07 |
|
|
|
|
|
#3696 |
|
Raczkowanie
|
obawiam się niestety, że na moich włosach może to nie przejść, głównie ze względu na to bobowe cięcie - kosmyki na karku są naprawdę krótkie. boję się, że nie byłoby możliwości wplecenia ich w takie upięcie.
tak czy owak, takie zupełnie romantyczne fryzury nie są do końca w moim stylu - są piękne, ale moje loki są bardziej rozczochrane, ciaśniej skręcone, kręcą się praktycznie od nasady. do tego mój bardzo żywy, bardzo głośny i bardzo żywiołowy charakter niezbyt dobrze komponuje się z romantyczną wizją rusałki. z przeszukania tego wątku jedynym uczesaniem, co do którego mam podejrzenia, że mogłoby się udać, jest to w załączniku. tyle, że moje włosy byłyby zupełnie inaczej skręcone. te koki, które pojawiły się powyżej, znam i doceniam - ale chyba jednak nie na sobie. mnie potrzeba czegoś krótszego, mniej romantycznego. sukienki nie ma, ale na szukanie fryzury nigdy nie za wcześnie
|
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałaś o tym, żeby zostawić rozpuszczone włosy? Może po prostu niech fryzjerka zrobi Ci luźniejszy skręt i dobrze je ułoży ![]() Kręcone włosy można też zawsze zapleść Opaska też jest super pomysłem
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2013-04-17 o 22:54 |
|
|
|
|
|
#3698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I opaska z ostatniego zdjęcia: http://bizuteria-moniski.blogspot.co...en-modych.html Edytowane przez madziocha Czas edycji: 2013-04-18 o 10:57 |
|
|
|
|
|
#3699 |
|
Raczkowanie
|
Włosy kręcone, do łopatek, wycieniowane. Najkrótsze mniej więcej do ramion
|
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam jeszcze taką w swoich zbiorach: |
|
|
|
|
|
#3701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo ładne te opaski szczególnie ta druga taka dziewczęca hmm zastanawiam się nad zmianą koncepcji ......... Będę miec taką suknię i fryzurę jak na załączonych zdjęciach tylko z dodatkiem koronki ale jest nadal w przeróbce. Już nie mogę się doczekac aż wam się pochwalę. Ale mam dylemat ![]() Zastanawiam się co najbardziej będzie do niej pasowac; opaska , woalka czy welon...???? Bardzo mi się podobają te dodatki ale z drugiej strony marzy mi się welon. Dziewczyny doradźcie
Edytowane przez kreoolka Czas edycji: 2013-04-19 o 10:43 |
|
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękna suknia
|
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Raczkowanie
|
myślałam o takim luźnym upięciu, tylko nie dam karkiem, a wyżej
|
|
|
|
|
#3704 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Raczkowanie
|
świetne niektóre fryzury. Mi się marzą delikatne loki ale muszę poczekać aż mi włosy urosną
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, byłam na próbnej fryzurze...i nie wiem, co myśleć!
Miałam przemyślaną fryzurkę, którą chciałam mieć na ślub (połączenie zdjęć 1 i 2). Poszłam na próbą (zdjęcia 3-5)...no i wyszło tak, jak widać. Fryzura miała sprawiać wrażenie lekkiej i romantycznej, ale jednocześnie być trwała i "zbita"- żeby mi nic nie odstawało ani nie latało. Sama nie wiem, co mam myśleć. Z jednej strony wiem, że nie da się przecież nigdy zrobić dokładnie tak jak jest na zdjęciu, ale mam wrażenie, że efekt końcowy jest kompletnie inny od zamierzonego! Nie wiem, czy ja za dużo bym chciała i już wybrzydzam, ale moja fryzura na pewno była o wiele mniej "zbita"...no i to upięcie z tyłu jakieś takie o wiele mniej zorganizowane. Pokręcone loczki na prostownicy i pospinane byle jak...Włosy sterczą z tego upięcia byle jak, po krótkim czasie zaczęły się wysuwać wsówki z koka i było je widać gołym okiem. Fryzjerka powiedziała mi, że w dniu ślubu wepnie mi więcej wsówek we włosy i da więcej lakieru, więc na pewno fryza będzie trwalsza. Czy tylko mi się wydaje, że próbna wyszła kiepsko, czy mam już po prostu przedślubne widzimisię i zmieniam się w jakąś bridezillę??? |
|
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na poglądowym zdjeciu fryzura jest dość luźna i przez to lekka... ja bym właśnie na taką lekkość postawiła moja ślubna własnie taka lekka, lekko rozczochrana była i mi się podobała ![]() to już twój wybór - skoro chcesz żeby była zbita, to nie uzyskasz takiego efektu jak na zdjeciu
|
|
|
#3708 |
|
Raczkowanie
|
Na tej modelce fryzura wygląda lżej, ale wiadomo że jakby się tak uczesać to włosy będą w nieładzie dosyć szybko. U Ciebie jest bardziej "zbita", mi się podoba. Tylko żeby z tym lakierem nie przesadzić . Ja bym się umówiła na jeszcze jedno czesanie,żeby fryzjerka zrobiła tak jak mówi i wtedy zobaczysz czy ten efekt Cię zadowala.
|
|
|
|
|
#3709 |
|
Rozeznanie
|
To może źle się wyraziłam- z przodu ma być "lekka", bo włosy podniesione i odkryte czoło. Zależało mi na takim romantycznym looku, ale nie aż takim, że każdy włos jest w inną stronę jakbym dopiero co z łóżka wstała. Natomiast "zbicie" miało być w miejscu samego koka, żeby włosy były tak "upakowane" jak na drugim zdjęciu. Teraz za każdym razem jak porównuję zdjęcia tego co bym chciała i tego, co wyszło to mam wrażenie że efekt końcowy jest wręcz fatalny. Zaraz po uczesaniu poprosiłam fryzjerkę, żeby wprowadziła poprawki w dniu ślubu: kok ma być bardziej asymetryczny, tak żeby go było widać z boku i jeszcze poproszę o zrobienie z jednej strony francuza z boku głowy, który będzie ładniej przechodził w kok- tak właśnie romantico.
the rock, zapodałabyś zdjęciami swojej fryzury? Edytowane przez nutik Czas edycji: 2013-05-01 o 22:54 |
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Dostanę bana za spam
wklejałam już chyba z 10 razy
|
|
#3711 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja próbna też była nie stabilna za to ślubna ładnie utrwalona, dość mocno ale nie sprawiała wrażenia kasku ![]() teraz są świetne kosmetyki do utrwalania włosków
|
|
|
#3713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż pomysł sam w sobie dobry. Btw. dlaczego fryzjerki na próbnym czesaniu zwykle powtarzają, że w dniu ślubu zrobią mocniej utrwaloną fryzurę, ogólnie lepszą, zrobią to czy siamto inaczej? Dlaczego nie zrobią jej tak jak ma rzeczywiście wyglądać i się trzymać? Klientka ma sobie to wyobrazić i uwierzyć?? Przecież to chore podejście Cytat:
A u Nutik to wszystko wygląda tak jakby zaraz miało się rozpaść, a na tym zdjęciu z profilu plątanina jakoś tak dziwnie się układa, jakby ktoś na szybko chciał wszystko powpinać byle jak i byle tylko nic nie odstawało
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2013-05-03 o 12:44 |
||
|
|
|
|
#3714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak swoją drogą! Mogę Was prosić o poradę jakiej fryzury szukać? Mam okrągłą buzię, więc chcę ją trochę wyszczuplić i odkryć czoło. Szukam fryzurki, która będzie pasowała do sukienki z załącznika. Chciałabym aby była romantyczna, ale trwała, żadne tam wiejskie fryzy w stylu "właśnie wstałam z łóżka i dlatego warkocz mi się rozwala". Lubię warkocze i francuzy, lubię styl dziewczęcy...nie podobają mi się fryzury wygładzone, posklejane lakierem loki i takie jakieś ciężkie kokony. Wydawało mi się, że fryzura, o którą prosiłam fryzjerkę będzie ok, ale ona to zdjęcie zupełnie inaczej zinterpretowała no i może po prostu nie umie tego wykonać. Na pewno nie zmienię tej fryzjerki, bo jestem do niej już od dawna umówiona, moja mama i siostra też, no i byłoby mi głupio bo to jest fajna osoba. Wesprzecie mnie poradą?
Edytowane przez nutik Czas edycji: 2013-05-03 o 19:44 |
|
|
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z czegoś tego typu: http://media-cache-ec4.pinimg.com/73...e82187d4f7.jpg tylko troszkę inaczej zaplecionego. U Ciebie fryzjerka chyba każde pasmo przypinała oddzielnie i dlatego efekt jest zupełnie inny. Co o tym myślisz?
|
|
|
|
#3716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak mi fryzjerka robiła tego koka to najpierw mi włosy pokręciła, a potem każde pasmo osobno wsuwkami dopinała. Edytowane przez nutik Czas edycji: 2013-05-04 o 00:22 |
|
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Właaaaaaaśnie, nie mogłam tego słowa ogarnąć
o kłos mi cały czas chodziło
|
|
|
#3718 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dla mnie to jest dziwne bo po to jest ta próba żeby wszystko sprawdzić, też jej trwałość. Proponuje poszukać kogoś innego z "polotem" Ja miałam podobną fryzurę na dość krótkich włosach i też się obawiałam jak to się będzie trzymać i wyglądac ale nic jej nie ruszyło i było pięknie
|
|
|
|
|
|
#3719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja niestety przyznam ci rację. Twoja fryzura jak dla mnie byłaby idealna na obiad u babci ale nie na ślub. Moim zdaniem powinnaś zmienic fryzjerkę i iśc do jakiegoś dobrego salonu albo najlepiej umówic się z jakąś z polecenia. Jeżeli ta nie potrafiła zrobic ci tak abyś była zadowolona i jeszcze wciska ci ,że na ślubnej da więcej wsuwek i bardziej utrwali. To jest twój dzień i ty musisz czuc sie pięknie. |
|
|
|
|
|
#3720 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
dzisiaj bylam na fryzurze probnej slubnej... Sama nie wiem co myśleć czegoś jej brakuje. Co o niej sądzicie? juz sie troche rozleciała, ale zdjecia podeje w zalacznikach. Prosze o poradę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

Rzućcie okiem:
moje włosy są naturalnie kręcone i chciałabym, żeby takie zostały w ewentualnym uczesaniu, w specjalnie dokręcanych albo prostowanych włosach czuję się groteskowo.