![]() |
#451 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik-cz. 4.
Cytat:
Wszystkie kuracje w zasadzie wyglądały tak samo jeśli chodzi o efekty, natomiast czas trwania był różny. Druga była rozpisana na ponad dwa lata, żebym mogła jak najdłużej cieszyć się ładną cerą (brałam tabletkę co 3 dni). Z tą witaminą A to ciekawy pomysł ![]() W ogóle ten Spironol średnio mi służy - poprawa skóry może o 10%, za to kilka dni bolała mnie wątroba (co nigdy wcześniej nie miało miejsca), boli mnie czasem żołądek i głowa. Gdzieś czytałam, że żeby pomógł trzeba brać go nawet rok.. Jakbym miała gwarancję, że pomoże, to bym brała. Ale tak w ciemno... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny....
![]() muszę się wyżalić.. gdzie indziej nie mam jak, bo chyba nikt oprócz Was tego nie zrozumie... przynajmniej moje najbliższe otoczenie nie zrozumie... ja już nie mogę po prostu ![]() ![]() ale nadchodzą takie momenty, jak te... gdzie po prostu nie mogę znieść widoku mojej skóry, aż się nie chce wychodzić z domu.... przyjdzie lato, a ja na chwilę obecną nie wyobrażam sobie założyć bluzki na ramiączka czy z dekoltem.... czy wyjść niepomalowana na miasto.... ja wiem, że niektórzy mogą to uznać za hm... błahy, wyolbrzymiony problem (wiem, że są gorsze, poważniejsze dylematy) ale żyć z nie akceptacją samego siebie, swojego ciała jest ciężko. ![]() muszę iść w końcu do dermatologa. jak on nie pomoże to zostają kwasy. ehh. ![]()
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Koniecznie idź do dermatologa. Wiem, że wiele osób trafia na konowałów, ale może akurat trafisz na kogoś dobrego. I tak a propos - kiedyś derma wypisywała mi robiony lek na gule na plecach. Miał wygląd błota i strasznie odbarwiał tkaniny, ale bardzo szybko leczył wszystkie gule. 8 maja mam wizytę, poproszę o ten lek albo przynajmniej dowiem się, co zawierał, bo był bardzo skuteczny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miło, że ktoś to rozumie. ![]() jestem na etapie szukania, ale mam jednego dermatologa na oku. a jak się nazywał?
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Znacie tabletki Normatabs?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 | |
Raczkowanie
|
Znam, brałam i efektów jako takich nie widziałam, ale wydaje mi się, że mają na tyle dobry skład, że mogą pomóc
![]() Cytat:
![]() Ale może któraś z Was miała coś podobnego? Szara, śmierdząca paciaja odbarwiająca bluzki na pomarańczowo. Podejrzewam, że był tam ichtiol i siarka, ale więcej nie pamiętam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za informację ![]() Mnie wysypuje ostatnio na szyi i dekolcie. Robią mi się skupiska drobnych krost - ciężko to zakryć i ciągle powstają nowe. Akurat świetnie, że na wiosnę! A całą zimę, jak w swetrach chodziłam, szyję i dekolt miałam piękne, ehh. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Nie słyszałam, ale mało wierzę w to, że coś takie tabletki mogą pomóc
![]()
![]() |
#460 |
Raczkowanie
|
Ja brałam te tabletki. To taki standardowy suplement diety na cerę, z wyciągiem z bratka jak np. CeraNova. Przepisał mi je dermatolog w połączeniu z cynkiem, smarowaniem Skinorenem i jeszcze inną maścią. Takie tabletki jak wiadomo oczyszczają, więc na początki jest wysyp. Ja osobiście nie polecam. Strasznie mnie po nich wysypało zwłaszcza na plecach, a leki nic nie pomogły. Moja cera wygląda znacznie gorzej niż przed stosowaniem Normatabs.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Normatabs nie ma wyciągu z bratka
![]() Kupiłam je sobie własnie ze wzgl,ędu na to, bo na bratka jestem uczulona. W składzie nie ma nic co może wysypać. Nie liczę na jakąś poprawę cery, ale na pewno nie zaszkodzą, a ostatnio przez anemię i różne inne problemy mam spore niedobory witamin/minerałów więc postanowiłam zainwestować. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko oczywiście trzeba trochę czasu, ale na tym forum chyba każdy wie, że nie ma co liczyć na cudowne uzdrowienie po tygodniu brania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Konto usunięte
|
U mnie leczenia ciąg dalszy. Dbam o skórę wokół ust, więc jest w porządku. Zaczynają mi powoli znikać pryszcze, które mam na szczęce / górnym odcinku szyi - te najbardziej uparte, wręcz "pancerne". Reszta ciała czysta. Aż nie mogę uwierzyć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Przyczajenie
|
Mogę się dołączyć ?
Od 6 lat mam trądzik przeszłam przez Differin Klimadacin T Aknemycin Benzacne Aterdem Epidou . Niestety nic nie przyniosło skutku nie mam siły na walkę.W piątek byłam u dermatologa przepisał mi Duac ale aż 4 opakowania. Idzie teraz lato a ja bym chciała mieć czystą twarz i plecy . Na plecach mam największy problem.Czy któraś z was ma też tak mocno obsypane plecy? Edytowane przez Aneczkk Czas edycji: 2013-04-28 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A stosowałaś kiedyś Duac? Na Twoim miejscu wykupiłabym na razie jedno opakowanie, bo np. ja miałam na niego uczulenie i nie mogłam stosować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Rozeznanie
|
Witajcie, można dołączyć ? U mnie dermatolog zdiagnozowała trądzik różowaty
![]() ![]() Ponadto nie mogę się pozbyć obsesji patrzenia na dziewczyny, które mają może nie idealne, ale ładne cery, zżera mnie zazdrość i mam poczucie, że ja nigdy nie będę takiej mieć ![]()
![]() |
#469 |
Przyczajenie
|
Nigdy nie miałam, słyszałam że bardzo wysusza a teraz idzie lato. Jest to chyba ostatnia maść której nie stosowałam. Jestem zła na lekarza że już przez trzy lata cały czas jestem na antybiotykach a nie dał mi skierowania na badania hormonalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Zanim przeczytałam tutaj, że fiołek trójbarwny to bratek, zdążyłam zażyć 4 tabletki Normatabs... a właśnie na bratka jestem uczulona i teraz przechodzę istne piekło! Swędzi mnie wszędzie skóra, wywaliło mi wielkie ropne wykwity na brodzie plus małe krostki na całej twarzy i nawet pod włosami, co zdarza mi się pierwszy raz w życiu. Jestem zrozpaczona, chyba pójdę jutro do tej apteki i złożę skargę na durną farmaceutkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
biegam dla Zabawy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jej.. Ja też zauważyłam, że mam na tym punkcie obsesje! Czasem aż mi głupio, ale nie potrafie się opanować... Rozmawiając z kimś albo stojąc obok kogoś ciągle spoglądam na jego twarz i "analizuje". Strasznie brakuje mi tego czasu kiedy z moją cerą było OK (jakoś jeszcze rok temu), a przede wszystkim żałuję, że nie pamiętam jak wtedy wyglądała. Pewnie miałam jakieś tam zaskórniki i pojedyńcze pryszcze w czasie okresu... ale nie zwracałam na to uwagi. Teraz mam fioła na punkcie idealnej cery!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#473 |
Raczkowanie
|
Odstawiłam Spironol przedwczoraj, bez konsultacji z powodu skutków ubocznych.
Najpierw pobolewała mnie wątroba, potem zaczął żołądek i trzustka. Zaczęły się bóle głowy - codziennie! Dwa dni temu rzuciło mi się na serce i układ oddechowy i natychmiast odstawiłam. W dalszym ciągu mam problemy z oddychaniem. Co parę minut muszę albo ziewnąć albo brać głębokie wdechy, żeby powietrze doszło tam, gdzie ma dojść. Nie mogę też zrobić porządnego głębokiego wdechu, jakby coś mnie tam w środku ściskało. Jutro chyba pojadę do szpitala, żeby mnie zbadali, bo średnio to wygląda;/ Nigdy wcześniej nie miałam czegoś takiego, a trudno mi to skojarzyć z czymś innym, ponieważ nie biorę innych leków. Ponieważ prowadzę zdrwy tryb życia, mam ciśnienie w normie, a nawet niskie. A Spironol jeszcze bardziej je obniżył. Miałam np 97/60. Także wolę mieć trądzik jak już mam wybierać;/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 |
Raczkowanie
|
witam Wizażanki, od paru dni zaczęłam się poważnie zastanawiać nad swoją cerą, a nie jest z nią najlepiej właściwie nigdy nie było ale zawsze przykrywałam wszystko makijażem więc było okej, problem się pojawił gdy na pare dni wyjechałam z moim chłopakiem i było mi totalnie wstyd pokazać mu się rano z moją twarzą (wiem puste to) ale jakoś nigdy nie miałam motywacji do wybrania się do dermatologa ale do rzeczy:
od bodajże gimnazjum męczę się z ogromnym rumieniem na twarzy, nie było to dziwne bo moja mama ma wrażliwą naczynkową cerę, nawet mój 12letni brat już ma bordowe policzki więc zaczęłam się malować by to przykryć, żadnych wysuszaczy itd nie używałam kremów do cery naczynkowej bo w sumie każdy mnie podrażniał i nie wierzyłam w działanie, do tego jakieś tam pryszcze zawsze trafiły się na nosie i brodzie ale to takie normalne było w okresie dojrzewania, natomiast od dłuższego czasu obserwuje na policzkach małe podskórne kropki czerwone w miejscu rumienia, nos mam cały czas tak czerwony że nie odróżniam gdzie kropki są a gdzie nie, podejrzewam że może to być trądzik różowaty, ale jak to możliwe w wieku 21 lat?? poza tym moje policzki są gładziutkie w dotyku więc te krostki są głęboko. Efekt jest ogólnie taki że nie wyszłabym z domu bez makijażu :/ wiem pewnie powiecie że powinnam dawno iść do dermatologa, ale jakoś omijałam sprawę przez ogólny wstręt do lekarzy od dzieciństwa ![]() wybaczcie za to wypracowanie ale musiałam się wyżalić, nawet nie wiem czy w dobrym miejscu więc nie krzyczcie ![]()
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Cały czas mnie wypryszcza ;/ Najgorsze jest to, że pojawiają mi się pryszcze tam, gdzie wcześniej ich nie było
![]() ![]() W poniedziałek idę do nowego dermatologa, mam nadzieję, że mi coś pomoże ![]()
![]() |
#476 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W ogóle mam strasznego doła, po 6 miesiecznym truciu sie tetralysalem i tabsami anty oraz smarowaniem sie Duaciem i epiduo wszystko wraca. Najbardziej martwią mnie własnie te duże ropne pryszcze, boze nie chce przechodzic przez to jeszcze raz... jestem załamana do tego stopnia że wymiguje sie od spotkan z TŻ i myśle zeby z nim zerwać. Chore to jest bo go kocham, ale z drugiej strony nie potrafie patrzec na siebie ani znieść tych myśli jakie mam kiedy on patrzy na mnie. Nie chce zeby wstydził sie swojej pryszczatej dziewczyny, on zasługuje na miła i naturalna kobietę, która nie zwraca tak uwagi na swój wygląd i nie musi nakałdac "tapety" aby pokazac się ludzią. ![]() ![]() ![]() pozdrawiam załamana
![]() |
![]() |
#477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie pomaga Ci tetralysal ? Kurczę a ja też jestem na tym antybiotyku, a słyszę coraz więcej negatywnych komentarzy o nim, że nie jest zbyt skuteczny. Sama nie wiem co mam już robić, mam wykupioną dawkę na kolejny miesiąc, niby zażywam osłonę, ale i tak miewam bóle brzucha i czasami nudności. A jeśli ma nie pomóc, to już w ogóle ![]() Co do chłopaka, to nie możesz tak myśleć ! Skoro jest z tobą, to znaczy że Cię kocha, z pryszczami czy bez ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#478 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, już od ponad 2 tygodni stosuję krem Mizon ze śluzem ślimaka i jestem oczarowana. Moja buzia wygląda już naprawdę dobrze, jest wygładzona, rozjaśniona, mniej wyprysków i zaskórników. Załączam zdjęcie.
Mozliwe, że to też "wina" tego, iz od ponad miesiąca jem codziennie siemię lniane, drozdże i wierzbownicę. zwłaszcza, że plecy również wyglądają lepiej.
![]() |
#479 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Generalnie tetralysal mi pomógł, także podczas kuracji ropnych zmian było coraz mnie, cera się wyciszała, aż nastapił krotki okres kiedy nie miałam ani jednego pryszcza(błogi czas). Jednak po ostatnim wysypie zostalo mi mnostwo czerwonych przebarwień i niestety kilka blizn z którymi staram sie walczyć. Tetre stosowałam od listopada a zakończyłam miesiąc temu, poniewaz derma stwierdziła ze już nie sieje. Niestety tydzień temu jeden pryszczyk ( pikuś) potem następny ( kurcze co jest ale się nie denerwowałam) i zaraz cysta na poliku z ropą i czuje jakby coś miala zaraz mi sie pojawić bo pory zaczeły się bardziej uwydatniac i tutaj już przychodzi załamka. Sama nie wiem co mam o tym leku myślec, ide do dermy za 2 tygodnie i wszystko jej opowiem. Oby było to tylko przejściowe. ![]() Nie wiem dlaczego, ale ostatnia przeprawa z bardzo ostrym trądzikiem bardzo mnie osłabiła psychicznie i nie potrafie na siebie patrzec w pozytywny sposób, a ciagłe myśli i obawy ze to może wrócić jeszcze bardziej mnie depresyjnie nakręca...
![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
Opanowałam uczulenie po bratku, połączone z wysypem. Co mi pomogło? Przecieranie twarzy wywarem z kozieradki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.