Pomoc w wyborze perfum dla kobiety (WĄTEK ZBIORCZY) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
CHANCE 10 24,39%
ALLURE 13 31,71%
MADEMOISELLE 18 43,90%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-28, 23:51   #2071
AniaWila
BAN stały

Dot.: Doradzcie laikowi :) chce jakiejs zmiany!!!

Cytat:
Napisane przez Tristan Pokaż wiadomość
Polecam z mało znanych też czarną mankę,
No ale to już Twój wybór....
Miłego niuchania

jakze cenne jest slowo faceta, dziekuje tylko prosze mi objasnic,jako w tytule zaznaczylam, ze laik jestem w dziedzinie - co takiego tajemniczego kryje sie pod kryptonimem ''czarna manka''? brzmi intrygujaco wiec nie chcialabym przeoczyc

Aaliyah obawiam sie troche, ze jak zaczniesz mnie probkami raczyc to sie zagalopuje, a nie chce niszczyc budzetu domowego. nie taki mam plan finansowy, roczny jednym slowem - boje sie kolejnego ''maniactwa'' a jestem podatna na tego typu nalogi
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-29, 00:01   #2072
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Domyślam się, że czarna mańka=pierwsza Mania Armaniego - z czarnym korkiem, nie mylić z nową!

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-29, 00:05   #2073
Tristan
Raczkowanie

GG do Tristan

Cytat:
Napisane przez AniaWila Pokaż wiadomość
jakze cenne jest slowo faceta, dziekuje tylko prosze mi objasnic,jako w tytule zaznaczylam, ze laik jestem w dziedzinie - co takiego tajemniczego kryje sie pod kryptonimem ''czarna manka''? brzmi intrygujaco wiec nie chcialabym przeoczyc

Już tłumaczę chodziło mi o Czarną Manię Armaniego, pozwoliłem sobie wkleić link z perełek Moim zdaniem potrafi w głowie zakręcić fajnie porzeczkę czuć, fajne opisy na KWC
Czarna Mania KT 143 zł
http://www.allegro.pl/item180365092_...erfumeri a.html

Stary 2007-03-29, 07:29   #2074
Dorota-Coco
Zakorzenienie

No to dziewczyna ma nielada problem...
Dla kazdego cos milego
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-29, 10:11   #2075
maga48
Raczkowanie

Miss Dior Cherie też mam, spodobały mi się odrazu, są bardzo trwałe. Co nos, to inne upodobania. Na pewno MDC jest bardziej "dziewczęcy" niż Coco Mademoiselle
maga48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 18:25   #2076
AniaWila
BAN stały

ok, jestem i co najwazniejsze MAM po dlugiej wizycie w perfumeri razem z Aaliyah mamy zdobycz dla mnie i przyjazna nam Pania ktora chyba nas juz rozpoznaje i jest bardzo pomocna

Tak wiec po wielu testach moj wybor oscylowal pomiedzy Aramni Code, przez jakis czas podobala mi sie klasyczna Prada, choc jak juz pozwolilam jej rozwinac skrzydla wyczuwalam nutki zapachu kurzu Angel Innocent tez byl niczego sobie....czerwony Burberry tez mial chwile tryumfu w moim nosie ale ostatecznie i bezsprzecznie wygral : Moschino Couture
Polecana przez Was Lacoste pour femme - za delikatna, jakas taka ulotna, a przeciez chodzilo mi o cos zupelnie innego Pure poison - chyba tez za lekkie, tak jak i rush2.

Tak wiec jestem zadowolona, ciagle chowam nos w moj wypachniony golf i mam poczucie, ze trafilysmy w dziesiatke. Co bylo wrecz do przewidzenia wybierajac sie na zakupy z Aaliyah Na odchodne, od naszej milej Pani dostalysmy niezla ilosc niespodzianek do przetestowania co jeszcze bardziej spotegowalo nasze zadowolenie.

No i wreszcie chce Wam podziekowac, za cenne wskazowki byly naprawde pomocne i pamietajac Wasze propozycje szlysmy wlasnie tym szlakiem
Stary 2007-03-30, 18:42   #2077
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
ok, jestem i co najwazniejsze MAM po dlugiej wizycie w perfumeri razem z Aaliyah mamy zdobycz dla mnie i przyjazna nam Pania ktora chyba nas juz rozpoznaje i jest bardzo pomocna

Tak wiec po wielu testach moj wybor oscylowal pomiedzy Aramni Code, przez jakis czas podobala mi sie klasyczna Prada, choc jak juz pozwolilam jej rozwinac skrzydla wyczuwalam nutki zapachu kurzu Angel Innocent tez byl niczego sobie....czerwony Burberry tez mial chwile tryumfu w moim nosie ale ostatecznie i bezsprzecznie wygral : Moschino Couture
Polecana przez Was Lacoste pour femme - za delikatna, jakas taka ulotna, a przeciez chodzilo mi o cos zupelnie innego Pure poison - chyba tez za lekkie, tak jak i rush2.
Gratuluję, uważam, że zakup bardzo udany
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 19:15   #2078
tornado
Zadomowienie

Tak myślałam, że Couture może Ci się spodobać. Ja bardzo lubię DKNY i kiedy dostałam próbkę Couture wiedziałam, że muszę je mieć. Oba zapachy mam w pojemności 100 ml, więc zapas na pół życia Chyba mamy podobne nosy
tornado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 19:35   #2079
megilla
Zakorzenienie

co prawda zapachu nie znam, ale wiem jaka to radosc, kiedy ujrzę w koncu switelko w tunelu zmudnych poszukiwań Gratulacje
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 21:17   #2080
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tornado Pokaż wiadomość
Tak myślałam, że Couture może Ci się spodobać. Ja bardzo lubię DKNY i kiedy dostałam próbkę Couture wiedziałam, że muszę je mieć. Oba zapachy mam w pojemności 100 ml, więc zapas na pół życia Chyba mamy podobne nosy
ja DKNY 100ml ''robie'' w rok z kawalkiem, oczywiscie dotad byly to moje prawie codzienne perfumy, wiec szly szybciej Trzy tygodnie temu na lotnisku zdobylam kolejna setke za jedyne 25f ( smieszne niecale 150zl) wiec nie moglam sie oprzec!!! A Moschino mam 50ml, bo oczywiscie Aaliyah i mila Pani przekonaly mnie, ze 25ml sie nie oplaca . W sumie to racja, bo 25 byly po 27funtow a 50 za 38f.

Ally, Megilla dziekuje, dziekuje ale czesc honoru oddaje Aaliyah za cierpliwosc i poswiecenie
Stary 2007-03-31, 02:34   #2081
AniaWila
BAN stały

chcialam tylko dodac, ze u mnie jest juz godzina 1:20 a ja zdazylam kupic na e-bay'u - miniaturke Prady for women edp 7ml (mimo tego kurzu jakos tak za mna ''chodzi''), Versace - Bright Crystal edt 5ml (piekny ) , Cavalli - Serpentine edp 5ml ( Pani polecala go jako baaardzo sexowny no i nosi go sama Victoria B. ) i Burberry Brit Red Woman edp 5ml ( ja tam wyczuwam jakies narkotyczne ziolo ) .

Wiedzialam, ze tak to sie skonczy, mam wyjatkowe sklonnosci do popadania w takie nalogi chyba sie zarazilam
Stary 2007-04-01, 11:44   #2082
smerfeta01
Zakorzenienie

Question jaki zapach wybrać ?

doradźcie proszę. Mam 3 typy :
- Cool Water Game Davidoff
- Escada Signature
- Ralpf Laurent , Ralph

dodam, że szukam zapachu rześkiego, zwiewnego, nie przytłączającego i duszącego otoczenie, z nutka cytrynowego orzeźwienia, coś na wiosnę i lato

co radzicie wybrać ? a może mogłybyście mi jeszcze jakieś sprawdzone przez Was zapachy polecić
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 14:07   #2083
dzika truskawa

Dot.: jaki zapach wybrać ?

Ralph Krótko i konkretnie. Escada chyba zbyt ulepkowata na upały.

:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
Stary 2007-04-01, 14:43   #2084
lady-dark
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfeta01 Pokaż wiadomość
- Escada Signature
- Ralpf Laurent , Ralph

Od razu zaznaczam ze do Davidoff jestem zrażona - więc na pewno bym tego nie wybrała.
Escade Signature kiedyś testowałam - nie jest oklepanym zapachem, ale za to świeżym, delikatnym i zmysłowym

Ralph nie znam - więc zostaje Escada
lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 14:46   #2085
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
ja DKNY 100ml ''robie'' w rok z kawalkiem, oczywiscie dotad byly to moje prawie codzienne perfumy, wiec szly szybciej Trzy tygodnie temu na lotnisku zdobylam kolejna setke za jedyne 25f ( smieszne niecale 150zl) wiec nie moglam sie oprzec!!! A Moschino mam 50ml, bo oczywiscie Aaliyah i mila Pani przekonaly mnie, ze 25ml sie nie oplaca . W sumie to racja, bo 25 byly po 27funtow a 50 za 38f.

Ally, Megilla dziekuje, dziekuje ale czesc honoru oddaje Aaliyah za cierpliwosc i poswiecenie
Te male pojemnosci to prawdziwe zdzierstwo jest. A 25 ml na dlugo nie starczy. Mysle, ze i 50ml szybko pojdzie

Alez to zadne poswiecenie, ja tam lubie szalec w perfumerii

Cytat:
chcialam tylko dodac, ze u mnie jest juz godzina 1:20 a ja zdazylam kupic na e-bay'u - miniaturke Prady for women edp 7ml (mimo tego kurzu jakos tak za mna ''chodzi''), Versace - Bright Crystal edt 5ml (piekny ) , Cavalli - Serpentine edp 5ml ( Pani polecala go jako baaardzo sexowny no i nosi go sama Victoria B. ) i Burberry Brit Red Woman edp 5ml ( ja tam wyczuwam jakies narkotyczne ziolo ) .

Wiedzialam, ze tak to sie skonczy, mam wyjatkowe sklonnosci do popadania w takie nalogi chyba sie zarazilam
Wpadlas w nalog po uszy! Widze, ze jednak musze wykombinowac jakis sposob zeby zrobic Ci te probki...
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 14:56   #2086
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Cytat:
...szukam zapachu rześkiego, , z nutka cytrynowego orzeźwienia, coś na wiosnę i lato

... a może mogłybyście mi jeszcze jakieś sprawdzone przez Was zapachy polecić
Niezwykle rześkie i cytrusowe są Lemon Sorbet Etro, dostępne w Quality.
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 16:03   #2087
dzika truskawa

Możesz wypróbować jeszcze Happy, Tendre Poison, Emporio White, Orange Magnifica AA, Esencia de Duende, klasyczny Cool Water, Halloween ,Aqua di Gio, Boss Woman i Woman Boss (dwa różne! Zupełny brak pomysłu na nazwy:/) i White Linen Breeze.

Stary 2007-04-01, 17:12   #2088
Kasiulka22
Zakorzenienie

Zdecydowanie Ralph, Cool Water jest zbyt oklepany, Escada jak dla mnie pachnie jak Avonowskie Rare Pearls, a Ralpha sama posiadam i uwielbiam
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 18:19   #2089
maga48
Raczkowanie

tylko nie Cool Water Powąchaj jeszcze Light Blue- też swieży, cytrusowy.Nie wiem jak Escada pachnie, więc się nie wypowiem
maga48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 19:51   #2090
daniels
Zadomowienie

Cytat:
- Escada Signature
- Ralpf Laurent , Ralph

dodam, że szukam zapachu rześkiego, zwiewnego, nie przytłączającego i duszącego otoczenie, z nutka cytrynowego orzeźwienia, coś na wiosnę i lato

co radzicie wybrać ? a może mogłybyście mi jeszcze jakieś sprawdzone przez Was zapachy polecić
Ralph by Ralpf Laurent.
daniels jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 19:54   #2091
megilla
Zakorzenienie

znam tylko ralpha, ale szczerze polecam. Z wymienionych podtrzymuję happy i acqua di gio i dorzucam chłodne i orzeźwiające true star tommy'ego h., co prawda nie cytruski, ale za to baardzo zwiewne
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 19:56   #2092
Moobi
Wtajemniczenie

Cytat:
- Escada Signature
- Ralpf Laurent , Ralph

Ralpf Laurent , Ralph
Moobi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-02, 01:39   #2093
gryx82
BAN stały

Ralph
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-02, 06:27   #2094
Sathi
Zakorzenienie

Davidoff

MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-02, 16:59   #2095
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maga48 Pokaż wiadomość
tylko nie Cool Water Powąchaj jeszcze Light Blue- też swieży, cytrusowy.Nie wiem jak Escada pachnie, więc się nie wypowiem
Light Blue mam i też bardzo lubię

dziś kolejny raz testowałam te trzy perfumy i i dalej nie wiem który wybrać...Escada od razu mi się spodobała, zresztą mojemu TŻ też Ralph nie wiem czemu ale przypomina mi LB, które już mam. A Davidoff jest również ładny ( klasycznej wersji nie cierpię, ale ten jest ciekawy )A który z tych zapachów utrzymuje się najdłużej
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-02, 17:08   #2096
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Light Blue mam i też bardzo lubię

dziś kolejny raz testowałam te trzy perfumy i i dalej nie wiem który wybrać...Escada od razu mi się spodobała, zresztą mojemu TŻ też Ralph nie wiem czemu ale przypomina mi LB, które już mam. A Davidoff jest również ładny ( klasycznej wersji nie cierpię, ale ten jest ciekawy )A który z tych zapachów utrzymuje się najdłużej
wyłamie się- ja wybrałabym Escade Signature .
Stary 2007-04-03, 10:24   #2097
balitagscarlet
Raczkowanie

Cytat:

Tak wiec jestem zadowolona, ciagle chowam nos w moj wypachniony golf i mam poczucie, ze trafilysmy w dziesiatke. Co bylo wrecz do przewidzenia wybierajac sie na zakupy z Aaliyah Na odchodne, od naszej milej Pani dostalysmy niezla ilosc niespodzianek do przetestowania co jeszcze bardziej spotegowalo nasze zadowolenie.

No i wreszcie chce Wam podziekowac, za cenne wskazowki byly naprawde pomocne i pamietajac Wasze propozycje szlysmy wlasnie tym szlakiem

Gratuluję i cieszę się, że trafiłas wreszcie na swoją miłość Tym bardziej, że to był mój typ
balitagscarlet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 12:53   #2098
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Napisane przez balitagscarlet Pokaż wiadomość
Gratuluję i cieszę się, że trafiłas wreszcie na swoją miłość Tym bardziej, że to był mój typ
dziekuje raz jeszcze a z ta miloscia to ni jest takie pewne, bo w tych tematach wyjatkowo niestala uczuciowo jestem zapach jest super, podejrzewam, ze bedzie w moim stalym repertuarze, ale na tyle polknelam bakcyla, ze juz szukam dalej
Stary 2007-04-03, 18:17   #2099
balitagscarlet
Raczkowanie

Cytat:
dziekuje raz jeszcze a z ta miloscia to ni jest takie pewne, bo w tych tematach wyjatkowo niestala uczuciowo jestem zapach jest super, podejrzewam, ze bedzie w moim stalym repertuarze, ale na tyle polknelam bakcyla, ze juz szukam dalej
To jak praktycznie każda tutaj Zobaczysz jak to jest odczuwać wiecznie niezaspokojony głód
balitagscarlet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-03, 18:46   #2100
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balitagscarlet Pokaż wiadomość
To jak praktycznie każda tutaj Zobaczysz jak to jest odczuwać wiecznie niezaspokojony głód
dokładnie
ale ten głód nawet przyjemny jest

a testowałaś Un Jardin Sur le Nil Hermes'a? Świetny niebanalny "świeżak", podoba się otoczeniu
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości