|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Uff, kupiłam mięcho, pieczywo (Boziu jaki pyszny chleb orkiszowy, oby nie wzrósł mi cukier po nim, pleeeeaaaaseeeee) i jakieś tam pierdołki, paski do glukometru i 150 zł nie moje :/
Iza współczuję sytuacji, ale nie przejmuj się aż zanadto kasą. Ja wiem, że to tak łatwo mówić, ale - ja wiem, co mówię. Niedawno przyszło nam wyrównanie za gaz, a jeszcze TŻ ma mieć niedługo taki pewien zabieg (medyczny), który będzie nas kosztował kupę hajsu, oczywiście zamiast zabrać się za to wcześniej to nie, w przeddzień kupowania wyprawki... Ale staram się olewać, bo ciśnienie jest priorytetem. A u mnie kiepska krzepliwość, ciut poniżej norm. Zaraz dzwonię do gina, tylko odpocznę po zakupach, no i czekam na meldunek tego na dole. Pogoda tragedia w dalszym ciągu. |
|
|
|
#4202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
Pokaż tylko jak jedzenie Małemu przygotować (jeśli Mąż tego nie wie), gdzie są pieluchy, chusteczki itp. Cytat:
A co do świadczeń, to nie mam pewności czy ZUS nie będzie Ci ich jednak płacił, jeśli masz to L4 z datą, kiedy jeszcze pracowałaś. Ale pewności nie mam a moja kadrowa dziś poza zasięgiem, więc skonsultować na razie nie mogę. Kochana i spokój nade wszystko - dla dziecka
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#4203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zlecił mi też badania na krzepliwość D-dimery, INR ale wyszły ok. Wizytę mam 07.05 i wtedy dopieto mu powiem,żee mam miano 1: 3200 i zobaczę co powie na ten temat. Zdaję sobie sprawę, że to ginekolog a nie immunnolog/reumatolog i on zajmuje się tylko ciążą a nie leczeniem całego mojego organizmu... Zastanawiam się, że nie iść z tym wynikiem do jakiegoś immunologa/reumatologa, niech sie wypowie co o tym sądzi. |
|
|
|
|
#4204 |
|
Konto usunięte
|
O mamuniu, muszę się zbierać i jechać z powrotem - po Clexane do apteki... A więc papa, do później
|
|
|
|
#4205 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ANA wydaje mi się, że na tocznia są i chyba na RZS, ale nie jestem pewna |
|
|
|
|
#4206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40601574]O mamuniu, muszę się zbierać i jechać z powrotem - po Clexane do apteki... A więc papa, do później [/QUOTE]Kochana, ile placisz za clexane? Cytat:
a co do ANA, to oprocz tego, co wypisalas, to tez robi sie przy poronieniach, aby wykluczyc jakis tam czynnik immunologiczny Nie wiem dokladnie ![]() Czy ja w koncu pojde do tego sklepu |
||
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40601460]
A u mnie kiepska krzepliwość, ciut poniżej norm. Zaraz dzwonię do gina, tylko odpocznę po zakupach, no i czekam na meldunek tego na dole. Pogoda tragedia w dalszym ciągu.[/QUOTE] Mam nadzieje że będzie ok Cytat:
Martwie się czy ten stres rano nie zaszkodził kruszynce
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
My właśnie oglądamy program na TTV o problemie niepłodności...jak zajśc w ciążę itd....
I tż mnie pyta A TY BIERZESZ TEN KWAS FOLIOWY?? mówię nie....a on a dlaczego?? bo nie mam....to czemu nie mówisz?? trzeba jechac i kupić bo musisz brać....
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam z tż i powiedział mi że nie płacił bo nie mógł się pozbierać po tym jak go zwolnili w styczniu
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh....plus pewnie doszło do tego że starania sa a efektów brak....
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedział mi że wpadł w depresje,i nie miał siły zajmować sie kasą.Chociaż mówi że inne rachunki popłacił.Przejął się jak mu powiedziałam że rano z tego stresu bolał mnie brzuch
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Ah...faceci nie radzą sobie z wszystkim tak jak my....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz się tylko martwie czy nie zaszkodziłam fasolce
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Iza jak Cię prosZę wrzuc na luz!
|
#4215 |
|
Konto usunięte
|
A jeszcze rano tak myślałam intensywnie, czy w ogóle iść na to badanie, czy sobie nie odpuścić - tydzień temu wyniki były gites superowe, a dzisiaj wszystko albo ciut poniżej normy albo na granicy :O Dziękowałam Opatrzności, że jednak poszłam dzisiaj...
I na dodatek w obie strony jechałam takim mini-busem, który jedzie 100 razy szybciej i wychodzi mnie o wiele taniej niż bus, to już taki drobiazg, ale w tym całym zamieszaniu bardzo mi to pomogło.. Ale męczący dzień. Teraz zrobię sobie obiad (zostawiłam rybę do rozmrożenia w kuchni i modliłam się, żeby mi jej kot nie zjadł:P) i odpoczywam do końca dnia. Ale mam do Was jeszcze jedno ważne pytanie. Nie chcę już dzwonić do ginka, bo robiłam to dziś już 3 razy: Czy Dasti lub któraś z Was brała razem Euthyrox i Clexane? Można łączyć te leki?? Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-05-03 o 18:32 |
|
|
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
Agatko, dziękuję, że pytasz. Trzymamy się dobrze, wczoraj TŻ zaczął odświeżanie pokoju dla Małej więc działamy. Obiecane fotki wstawię jak skończymy, bo teraz bałagan w całym domu... We wtorek wieczorem mamy wizytę, więc zobaczymy jak Blanka przybiera i czy moje podwozie dobrze trzyma
![]() Obserwuję wątek i jestem dumna agatko z Twojej postawy i nastawienia
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40603417]Eliza za 10 ampułek zapłaciłam właśnie 12,45.
Jak Artuś się urodzi, to chyba ozłocę tego gina. Dzwonię do niego i mówię, jakie są wyniki. On mi mówi, że trzeba brać Clexane. Ale skąd teraz wziąć receptę i wszystko? No to mi mówi, gdzie mam jechać, podjechałam, zadzwoniłam do niego, aptekarz to znajomy ginka i dał mi lek bez recepty, receptę doniosę, jak dostanę w środę na wizycie Uffff...A jeszcze rano tak myślałam intensywnie, czy w ogóle iść na to badanie, czy sobie nie odpuścić - tydzień temu wyniki były gites superowe, a dzisiaj wszystko albo ciut poniżej normy albo na granicy :O Dziękowałam Opatrzności, że jednak poszłam dzisiaj... I na dodatek w obie strony jechałam takim mini-busem, który jedzie 100 razy szybciej i wychodzi mnie o wiele taniej niż bus, to już taki drobiazg, ale w tym całym zamieszaniu bardzo mi to pomogło.. Ale męczący dzień. Teraz zrobię sobie obiad (zostawiłam rybę do rozmrożenia w kuchni i modliłam się, żeby mi jej kot nie zjadł:P) i odpoczywam do końca dnia. Ale mam do Was jeszcze jedno ważne pytanie. Nie chcę już dzwonić do ginka, bo robiłam to dziś już 3 razy: Czy Dasti lub któraś z Was brała razem Euthyrox i Clexane? Można łączyć te leki?? [/QUOTE] Tak, ja bralam cala ciaże te leki, nie ma przeciwskazan zeby ich razem nie brac. RZeczywiscie masz zlotego tego ginia. U mnie nikt nie chcial mi clexane zapisac na recepte refundowaną, gdyz refundacja przysluguje tylko przy zakrzepicy oraz stwierdzonym zespole antyfosfolipidowym Ja cala ciaze placilam za clexane po 120zl za 10 strzykawek Zazdroszcze ginia (choc jak go zlapia, ze wystawil receptę osobie nieuprawnionej to bedzie mial duze problemy). Ale najwazniesze ze masz ze znizką. Normalnie miesieczna kuracja clexanem kosztowala mnie 500zl ... |
|
|
|
#4218 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No coś Ty :O:O:O Jestem w szoku po tym, co napisałaś!! Czy oni zwariowali już do końca??? Niech sobie pooglądają dzieci mam "od clexane" i im powiedzą, że nie powinny być na świecie, bo ich matki nie powinny były brać tych zastrzyków, bo przecież są nieuprawnione.... Matko, co za burdel. Ja miałam dziś niskie INR i wszystkie wyniki na granicy. |
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40605121]No coś Ty :O:O:O Jestem w szoku po tym, co napisałaś!!Czy oni zwariowali już do końca??? Niech sobie pooglądają dzieci mam "od clexane" i im powiedzą, że nie powinny być na świecie, bo ich matki nie powinny były brać tych zastrzyków, bo przecież są nieuprawnione.... Matko, co za burdel. Ja miałam dziś niskie INR i wszystkie wyniki na granicy.[/QUOTE] Niestety, jak nie masz czarno na bialym stwierdzonego zespolu anty albo zakrzepicy zyl glebokich to clexan ci sie nie nalezy na znizke. Musisz placic 100% Zęby w nfz zjadlam na rozstrząsaniu tej kwestii i niestety, nie nalezy sie. Jak lekarz przepisuje to robi to na wlasna odpowiedzialnosc i musi liczyc sie z olbrzymimi karami w razie złapania. Clexan pomaga wielu osobom to fakt. ALe to wszystko wg NFZ jest profilaktyka. W profilaktyce sie nei nalezy. Poczytaj inne fora. Byl okropny bulwers wszystkich jak ograniczyli refundacje Clexana od 01.01.2012. Wiele dziewczyn plakalo i placilo... Po 5 stow miesiecznie.. Badz w razie czego przygotowana na wydatki, bo nie wiem czy gin bedzie ryzykowal.. Moj nie chcial |
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza a może się coś znów zmieniło.....
Adunia... i czekamy na efekty....Byłam twarda a powoli siadam
|
#4221 |
|
Zadomowienie
|
Witam dzisiaj u mnie lepiej. Jakoś się wczoraj wypłakałam, dzisiaj posiedziałam sobie w ogródku, posiałam ogórki, pietruszkę, i taki cieniutki szczypiorek. Praca jest chyba dla mnie najlepszą terapią.
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba sie dowiedziec
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak nie będzie refundowany a będę go potrzebować to uderzę do gina Perse
|
|
#4224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie totalny spadek jeśli chodzi o samopoczucie. Na wątku mam majowo-czerwcowych jedna z dziewczyn nie czuła ruchów od rana i na IP brak tętna. To 37tc... Nie pojmuję tego. |
|
|
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
Spokojnie. Nie denerwuj się. Teraz najważniejsze jest dziecko. Co do męża, ciężko mi jest go oceniać. Głupio zrobił, ale oni czasami tak mają nie wiem z czego to wynika. Parę lat temu przerabiałam ze swoim bardzo podobną historię. Trzymaj się i spokojnie
|
#4226 |
|
Konto usunięte
|
Eliza a ja np. dostałam ten lek po porodzie, w profilaktyce właśnie p-zakrzepowej... To co w takiej sytuacji? Też bym musiała płacić 120 zł? W sumie już nie pamiętam, ile TŻ wtedy płacił...
Właśnie wstrzyknęłam pierwszą dawkę, ale stres :/ Adunia, czytałam... Brak mi słów... |
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matko jedyna...dlaczego tak się dzieje?? i to już końcówka sama Edytte ciesze się że u Ciebie już lepiej..... ja włąsnie otworzyłam piwo...SOMERSBY... wypiłam szklanke od strzała...![]() Proszę się Tz aby jechał do sklepu po lody...mam taką ochotę....a do tego mam truskawki jeszcze i banany i bita śmietanę.... mnie się nie chce ubierać i malować a on szybko by skoczył....ehh....no i mówię żeby kupił prezerwatywy to mi gada żebym sama se jechała kupić oszołom się wstydzi
|
|
#4228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Był też temat może niejednoznacznie ale zasugerowała mi aby nie planować następnego dziecka ( rozmawiałyśmy o wózku, ubrankach po synku, doradziła mi że najlepiej sprzedać albo oddać).
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to ja kupowałam najczęściej on nie wiem, czy się wstydził, czy nigdy nie myślał o takich rzeczach... faceci Ja jeszcze się nie szykuję na żaden seksik raz że mi jeszcze coś leci niby nie krew ale coś pomiędzy, dwa że nie mam z kim, bo jestem jeszcze na ścieżce wojennej z Tż, trzy nie mam ochoty, boję się ( a wcześniej się chciało) nie wiem jak będzie, czuję jakąś niechęć.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

jeszcze wczoraj znowu się pokłóciliśmy z tż... zajmowałam się wieczorem dzieckiem, wykąpałam, a tż, stwierdził, że mu się położyć i odpocząć chwilę. no ok.. ogarnęłam dziecko, karmiłam, lulałam, tż wstał po godzinie, myślałam, że się nim trochę zajmie i co usłyszałam, że on teraz pójdzie się wykąpać, ogolić i coś tam. yyy... trzeba to było robić jak siedziałam z Jakubem i miał czas, a on nawet w łazience nie sprzątnął po kąpieli Jakuba bo "czasu nie miał"
kiedyś chyba wyjdę "na chwilę" z domu, zostawię mleko w lodówce, wyłączę tel i wrócę po kilku godzinach ze stwierdzeniem nie zdążyłam wcześniej. tylko chyba za bardzo mi szkoda dziecka żeby tak mu zostawić...
Pokaż tylko jak jedzenie Małemu przygotować (jeśli Mąż tego nie wie), gdzie są pieluchy, chusteczki itp.
, gdzie norma w jednych jest do 100 a w drugich do 35 zdaje sie

i czekamy na efekty....
wypiłam szklanke od strzała...