|
|
#1981 | |
|
KOTerator
|
Dot.: Koty - część VI
Cytat:
", na drugim ,,Spadaj Młoda, pudło moje" .Dziękuję |
|
|
|
|
#1982 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#1983 |
|
KOTerator
|
|
|
|
|
#1984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie: "poleżę trochę, może pośpię, później przerobię na trocinki. Potem ewentualnie możesz je sobie wziąć".
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2013-05-02 o 17:14 |
|
|
|
|
#1985 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Koty - część VI
Chyba dawno zdjęć Sonii tu nie było
Piękna jak zawsze
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Koty - część VI
mialam to wlasnie napisac, czytasz w moich myslach
|
#1987 | |||
|
Gang Iren
|
Ale tempo pisania dajecie
![]() Tak czytam i czytam i wiem,ze duza wage przywiazujecie do tego co kotki jadaja, I jak najbardziej jestem za! Ale z ciekawosci chcialam zapytac czy odnosi sie to tylko do kotow czy rownie duza uwage zwracacie na swoja diete? Czytacie sklady na opakowaniach,wybieracie jedzenie nie marketowe a ze sklepow ze zdrowa zywnoscia? Bo przyznam wam,ze u mnie z tym roznie. Tzn staram sie i tragedii nie ma,ale mam swiadomosc,ze mogloby byc lepiej. Cytat:
Bardzo dziekuje za informacje Mysle,ze u mnie bedzie podobnie. Nie mieszkam w Polsce,tylko w Anglii ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1988 | |
|
KOTerator
|
Dot.: Odp: Koty - część VI
Wiem
. I dziękuję ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
. Ja najchętniej codziennie stołowałabym się w "restauracji" na M |
|
|
|
|
#1989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robie zakupy w markecie ale tylko to czego nie moge kupic w sklepie ze zdrowa zywnoscia, przy czym spora czesc to produkty z dzialu zdrowa zywnosc moj maz mowi na moje jedzenie 'konina' w sensie ze jadam pasze bo dla niego kazde zdrowe jedzenie jest be, zaprzestalam tlumaczenia co jest w zupie bo jak sie dowiedzial ze uzylam smietany sojowej to nie chcial jesc czasami tylko cos powie 'pewnie znow dodalas jakas konine' zeby mnie podpuscic ale nie pekam, nie tlumacze a on zajada ze smakiemCytat:
![]() Cytat:
![]() zapomnij o niezdrowym zarciu jak u mnie bedziesz
|
|
#1990 |
|
KOTerator
|
Zabrzmiało groźnie
.
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny, jak się bawicie podczas tego smętnego weekendu? Ja siedzę na działce i się nudzę z kotem, nie mam problemu z tym, żeby go pilnować na ogródku, bo nie wychodzi prawie wcale na ogródek :|
Rybiorek, mi się nie narazisz, jeśli nawet nie karmisz kota rc covalescence, każdy moze mieć swoje zdanie. Ja staram się nie demonizować tych karm i wierzę, że skoro ta karma jest polecana dla zwierząt w ciężkim stanie, to rzeczywiście im służy, bo jest wysokokaloryczna, smaczna, łatwostrawna, no a przede wszystkim łatwo dostępna u weterynarza. Poza tym w przypadku chorego kota sprawdza się zasada- najważniejsze, żeby coś jadł, a w drugiej kolejności dopiero, żeby jadł zdrowo Cytat:
|
|
|
|
|
#1992 | |
|
KOTerator
|
U mnie pada
Wygłaskaj Ravika od nas! Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1993 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie martw sie, wiekszosc posilkow bedzie smaczna
( i zrobie moje popisowe danie - nalesniki z maki z pelnego przemialu of course)Cytat:
Cytat:
to znaczy nie wiem czy kazdy sklep, moj ulubiony to ma naprawde niesamowity wybor i to sa rzeczy niedostepne w zwyklym sklepie, oni przywiazuja wage aby rzeczy byly zdrowe, organic, nietestowane na zwierzetach najbardziej lubie ich desery, zaopatruja sie u babki ktora robi tylko zdrowe rzeczy ale w smaku to poezja (np ciasto bananowe, slodkie choc bez cukru, zdaje sie syrop z agawy go zastepuje) ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- w sumie przy powaznej chorobie na krotke mete to tak moze byc - cokolwiek zeby organizm pracowal, ale ta krotka meta to musi byc naprawde krotka jak sa wymagania aby kot nie jadl za duzo bialka, do tego wegli nie wiecej niz 10% i jeszcze mial obnizona zawartosc soli
|
|
#1994 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
![]() Dobra, to idę się pakować |
|
|
|
|
#1995 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tego, co mówili to teraz już starają się karmić jedzeniem nie dla kotów w stanie ciężkim. szczególnie, że już w poniedziałek nic nie zjadła, stąd decyzja o operacji w dużej mierze. z tego co słyszałam, to i tak mam sporo szczęścia - przez weekend majowy. że od razu zainterweniowali i postawili na leczenie też w wolne dni. bo, ku mojemu zdziwieniu i niedowierzaniu, w wolne dni ciężko bywa zadbać o pupila w razie jakichś kłopotów. |
|
|
|
|
#1996 |
|
KOTerator
|
Ciężko ciężko, a moim zawsze coś się dzieje w weekend albo święta
.
|
|
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie ze zdrowym jedzeniem to różnie, najczęściej grzeszę słodyczami niestety.
Tłuszczy (tych nasyconych), przetworzonych, dosładzanych produktów nie jem od dawna. Kawy nie mogę pić ze względów zdrowotnych. Nie słodzę już od lat. Staram się czytać etykiety. W sumie, gdyby odjąć te słodycze (czekolada, lody Ale to ja. Wychodzę z założenia, że wiem co jem, czym to grozi, a koty są uzależnione od mnie. Staram się więc, żeby było jak najlepiej, smacznie, ale zdrowo. W końcu chcę, żeby były ze mną jak najdłużej i to w dobrej kondycji. ![]() vladia i uściski dla koteczka, oby było dobrze
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2013-05-02 o 19:22 |
|
|
|
#1998 |
|
Nie depcze krokusów
|
Niedawno był artykuł na onecie czy gdzieś tam, że żywność organiczna składem nie różni się od masowych upraw, zatem nie przepłacam.
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie potrafie sprawdzic jablka czy pomidora ale np jesli chodzi o mieso to roznica kolosalna, mozna zwlaszcza zaobserwowac jak sie gotuje kurczaka takiego z masowki z tesco a kurczaka z malej farmy nie naszaferowanego antybiotykami i sterydami.... roznica miedzy organic a nie-organic to wlasnie jak prowadzona jest hodowla/uprawa, czy sa uzywane chemikalia, sterydy, antybiotyki
|
|
#2000 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie , nie wiem czy w dobrym temacie to pisze ale szukam ratunku dla mojego kocurka
w maju będzie miał rok także jest młodziutki. Ostatnio wrócił do domu bardzo kulejąc na początku nie dał sobie nic zobaczyć ale później delikatnie obejrzeliśmy tylnie łapki (bo przednie są w porządku) i na jednej ma spore zadrapanie , które odkaziliśmy. Ale druga łapka to coś co mnie przeraża wygląda jakby była złamana bo tak mu wisi .Ale chyba to nie jest złamanie bo rusza paluszkami i próbuje na nią stawać czasem ale nie może bo go bardzo boli i miauczy wtedy czy to możliwe , że wypadła mu ze stawu czy cos takiego? dodam , że był odzywionym kotkiem a teraz jest okropnie chudy w biodrach.Przecież nie schudł w ciągu dwóch dni. Do lekarza to dopiero moge w poniedziałek pojechać i nie wiem co robić teraz ciesze się tylko , że Kinio ma apetyt.
|
#2001 |
|
Rozeznanie
|
Daktylek mam to samo u mnie słodycze sprawiają, że generalnie zdrowe odżywianie nie jest aż tak zdrowe
Jem regularnie, zdrowo a ostatni posiłek max o 18.00 i podobnie jak Rybiorek uwielbiam takie sklepiki z żywnością bio, eco i temu podobnymi, że są lepsze to jedno ale niekiedy można znaleźć tak oryginalne rzeczy, połączenia smaków niespotykane w masówkach to jest po prostu interesujące ![]() Koty jedząoczywiście zdrowiej od nas, uzgodniliśmy z moim facetem, że jak już bierzemy koty to nie faszerujemy syfem tylko liczymy się z kosztami jakie niesie za sobą kupowanie dobrej karmy. Ah byliśmy z Luną u weta, facet nie mógł uwierzyć, że takie maleństwo ma ruję... powiedział iż najlepiej byłoby poczekać jeszcze ze 2 miesiące, mała będzie miała trochę powyżej 6 miesięcy i wtedy ciachnąć. Lecz jeśli mieszkanie z rujkową diablicą będzie bardzo uciążliwe wtedy ciachnie kiedy chcemy po zakończeniu ruji. Vladia głaski dla kociaka, będzie dobrze ^^ |
|
|
|
#2002 | |
|
KOTerator
|
Jeżeli to złamanie, to trzeba to jak najszybciej zoperować, bo później będzie zanik mięśni, już nie mówiąc o tym jaki to potworny ból popie****ać do poniedziałku ze złamaniem, tu liczy się każda godzina!
Przetrzyj Rivanolem to zadrapanie i szukaj całodobowych przychodni, najlepiej takiej z ortopedą na stanie. ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Oczywiście . Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2004 | ||
|
Gang Iren
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi odnosnie waszego zywienia. Ciekawska jestem i moja ciekawosc zostala zaspokojona
![]() U mnie najgorsze jest to,ze w Anglii odzywiaja sie nieciekawie. Cora (lat prawie 10) widzi jak jedza w szkole dzieciaki,ze slodycze,chipsy,slodkie napoje itd. No i tez tak chce. Wiec na jakies ustepstwo ide,choc niechetnie. Czytalam ostatnio artykul o niezdrowej zywnosci i w ogole troche fiola dostalam. Cytat:
Cytat:
Dokladnie Szkoda tylko,ze roznica w cenie jest tak duza. Bardzo lubie kupowac u nas w farm shopach. W miesie rzeczywiscie widzi sie roznice i tak samo w jajkach. Juz nigdy nie kupie jajek od kur z chowu klatkowego
|
|
#2005 |
|
Gang Iren
|
No i chwale sie moja kotka Lili:
|
#2006 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ach, taka maluteńka kruszyneczka, a zobaczysz, jak szybko wyrośnie, chlip...
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
ja nigdy nie widziałam
pięknościo, alpinistka
|
#2008 |
|
Gang Iren
|
I na dobry humor przed zaśnięciem:
http://demotywatory.pl/343938/Hejka
|
#2009 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie kociary
![]() może mi pomożecie? otóż od kilku dni mieszka z nami kotka przybłeda, poprzedni właściciel się przeprowadził i zostawił nie mam pojęcia ile ma lat, ale chyba jest młodziutka. Od 2 lat mamy też kocura kastrata i teraz mamy mały problem, bo nowa kocica rozstawia go po kątach no patrzeć na to nie mogę. On jest ciekawy i podchodzi do niej, wącha, ani razu się na nią nie rzucił, to ona jest bardziej agresywna. Dziś zauważyłam rany po pazurach na jego nosie. I najlepsza sytuacja: nasz kocur ma na szafie swoje legowisko, taki namiocik w którym lubi spać i dziś tam siedział a ona bezczelnie wlazła na szafę i go z tamtąd wywaliła, normalnie byłam w szoku, stary kot w ogóle nie zareagował tylko potulnie zlazł na ziemię. Myślałam, że to raczej on będzie bardziej agresywny. Strasznie mi go żal bo widać, że się stresuje czy jest szansa że jakoś się to ułoży i nowa nie będzie tak mojego kota ustawiać?
|
|
|
|
#2010 |
|
Nie depcze krokusów
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

", na drugim ,,Spadaj Młoda, pudło moje" 

.
.
!

i uściski dla koteczka, oby było dobrze
w maju będzie miał rok także jest młodziutki. Ostatnio wrócił do domu bardzo kulejąc