|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Adriana dołączam się do życzeń urodzinowych
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Co tu taka cisza?
en gdzie Cie wcielo?---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Neni i jak Ci wczoraj skrecili ta komode?do gory nogami czy normalnie
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
Nie miałam siły napisać bo miałam zakręcone dni. Wczoraj byłam u lekarza. Wszystko jest w porządku. Lekarz mi powiedział, ze ruchy liczyć mam od 30 tyg. Kłaść sie na lewy bok zjesc cos słodkiego i w ciagu godziny naliczyć 10 ruchów. Mówiłam mu, ze jestem przy końcówce choroby i ze w nocy nie moge spać bo mam zatkany nos i zatoki. Powiedział, ze jest przeciwny braniu jakichkolwiek leków w czasie ciazy i ze jeśli moge to niech wytrzymuje i robię sobie aromaterapie i moge brać Sudafed na zatoki. Jednak Sudafed nie moge brać bo kiedyś jak go brałam to miałam palpitacje serca. Wczoraj było u nas 32C , byłam cała spuchnieta moje stopy praktycznie równaly sie z moimi lydkami. Mowie mu zobacz moje stopy, a on mi powiedział, ze to jest cześć bycia w ciazy i sie nic z tym nie zrobi i zebym wyszła i zobaczyła inne ciężarówki w poczekalni, każda ma to samo. No i fakt miały,ale wkurzajace to jest ![]() A on a se z moim Tz jeszcze zaczęli sie śmiać i szkoda, ze se piątki nie przybyli Potem tesciowa zabrała mnie na zakupy. Kupiła mi buty , sweterek i trzy piękne sukienki oraz super cool wygodny stanik bez drutow. Matko nareszcie nic mnie nie ciśnie. Mogłabym w nim spać Przez te spuchnieta stopy juz miałam w desperacji brać buty o dwa numery większe,ale tesciowa mnie powstrzymala, ze przecież mi to kiedyś zejdzie i zebym max.numer wziela większe bo moj stary rozmiar nawet jak opuchlizna zejdzie juz mnie ciśnie ![]() Najbardziej mnie martwi bo moja mama mi powiedziała, ze po ciazy jej tak zostało, ze musiała mieć buty numer większe. No chyba sie pochlastam bo ja mam z 50par butów , a w rodzinie nikt nie ma takiej małej stopy jak ja wiec nawet nie bedzie komu oddać Oglądam sobie ostatnio tvnStyle i oglądałam tam program o obsesyjnym karmieniu piersią. Babka karmila córkę do 8roku życia. Sorry,ale dla mnie to juz jest trochę chore. Akcja działa sie w Anglii, ze podobno tam kobiety nie chcą karmić bo czuja sie dyskryminowane w miejscach publicznych. No,ale nie mogłam tego zrozumieć bo ja rozumiem wszystko,ale sama jako matka nie lubilabym wywalić cycka w barze czy CH i se karmić. Rozumiem, ze dziecko moze chcieć mleko wtedy,ale sa takie specjalne chusty, które mozna założyć i zakryc siebie i dziecko i nawet jest to lepsze dla dziecka bo jest tam ciemno i nic go nie rozprasza. A te wszystkie babki karmicielki to walczyły , jakieś akcje robiły etc. Popieprzone jak te feministki ![]() Z drugiej strony to nie czaje reakcji ludzi, ktorzy widza kobietę karmiaca i robia wielkie halo z powodu kawałka cycka ![]() No i fajny jest program "O Matko!" Mozna sie wiele dowiedzieć , zwłaszcza polecam Wam bo mieszkacie w Pl , a tez mówią o tym jakie ma prawo matka w szpitalu. Za co sie extra płaci, a co powinno byc za free i takie tam ![]() Ja mam straszne parcie na lody ostatnio jak nie zjem jednego dziennie to umieram. Wczoraj dwa zjadlam i zaraz ide tez zjesc. Nie moge sie powstrzymać. Pozdrawiam Was wszystkie Gratuluje nowy tygodni i trzymam za wszystkie wizyty
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie zrobiłam sałatkę owocową dla pocieszenia po takim doopowatym dniu
![]() Dziewczyny ponawiam pytanie, bo może któraś nie zauważyła: Miałyście kiedyś mega bolesny pępek? Boli (to właściwie taki piekący ból)pępek i jego okolica+linia od pępka w górę... może to te rozchodzące się mięśnie? Tylko czemu nagle po tych skurczach zaczęły dawać o sobie znać? Nawet się wyprostować nie mogę
|
#1385 |
|
Raczkowanie
|
Co za okropny dzień!Pogoda do chrzanu,nic się nie chce.Nawet nie krzycze na moje dziecko,że prawie cały dzień spędze przy kompie choć wiem,że to strasznie nie wychowawcze....Też dziś nie czuje sie najlepiej,mdli mnie cały dzień,a w południe jak posprzątałam mieszkanko to tak mnie zaczeło pobolewać w pachwinie,że jak z sierściuchem wyszłam na spacer to nogą prawie powłóczyłam-taki mi jakiś ból promieniował.Ale popołudniu się zdrzemnełam i przeszło.Smutna historia na majowych,aż się popłakałam.Że takie rzeczy się zdarzają....eveewe bardzo współczuje!
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Samantha
Dobrze, że choróbsko powoli odchodzi i na wizycie wszystko ok USG było? ile waży maluszek?---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że brzuchol odpuścił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla teściowej
|
|||
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja to jestem ogólnie złym przykładem do takich pytań...
|
|
#1389 |
|
Konto usunięte
|
Twee mnie nie boli aż tak, tylko kłuje czasami.
|
|
|
|
#1390 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny,
Poczytałam tą okropną historię u majówek i mnie zmroziło. Do tego wcześniej się naczytałam o porodach i też mnie zmroziło w sumie opinie o cc nie są takie najgorsze. Idę nadrabiać co u Was i jakiś film zaraz włączę żeby już nie myśleć o tym wszystkim. |
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale doczytajcie sobie najlepiej A komodę ślicznie mi złożyli ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Twee nie pomogę na ból pępka, bo nie miewam
![]() Co za historia u majówek? ....
|
|
|
|
#1395 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale okropnie stawiał mi się dzisiaj brzuch, może to przez to...[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40609564]Twee mnie nie boli aż tak, tylko kłuje czasami.[/QUOTE] U mnie wrażliwy jest już od dobrych paru godzin, jak siędzę i nie ruszam jest ok, ale jak wstanę i się prostuję, to już czuję to miejsce ![]() Cytat:
![]() Nic to zobaczymy co będzie jutro, najwzyżej do położnej zadzwonię i popytam ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocne jest?? moze tel do gina?? |
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam masaż brzucha, chyba tylko poleję się oliwką bez smarowania haha
![]() Fi wypycha chyba kolanka i jeździ mi po brzuchu. Kosmita Udało mi się nawet nagrać na pamiątkę
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle nie miałam bolesnego stawiania się macicy, a dzisiaj poradzić sobie z nią nie mogłam
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam
|
|
|
|
#1400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Masakra, czy oni nie mogą mieć tych samych norm?
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przy komentowaniu foty Od początku ciąży tak jest, czasem bolał sam z siebie czasem tylko przy podrażnieniu więc chyba to normalneEnlevee ufff Eveewe bardzo mi przykro.
Edytowane przez Ghia Czas edycji: 2013-05-02 o 21:29 |
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie pomalowałam paznokcie u stóp wcalenie takie trudne. Gorzej się golić w miejscach intymnych, bo tam to nic nie widać, więc na czuja :P
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
eveewe przykro mi
dziewczyny mam pytanko czy ja z wiazku z dieta moge zjesc smażoną kielbaske ?
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
samantha moge ci tylko potwierdzic, ze po pierwszej ciazy i opuchliznie, nr buta powiekszyl mi sie o rozmiar - wiec wszystkie do wymiany
lekarz mega luzak - ale to i dobrze![]() Kurde chyba nie bede wchodzic na majowki czytac - pewnie historia jak u mojej kolezanki z jej corcia... Aleks wlasnie okupuje moj brzuch, wyglada to na to jakby sie chcial juz przez niego wydostac. Szok!!!! ale jakos tak dziwnie siedzi od jakiegos czasu - w poprzek i brzuch tez mam taki z tej strony uwypuklony, a z drugiej wklesniety...Marysia usypia u siebie w pokoju w lozeczku, usnie ide i ja spac, bo wczoraj spalam 4h.
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki,
przepraszam ze dopiero teraz, ale miałam ten dzien taki rozwleczony no i troche nerwowy jak wiecie. W koncu koło 16 pojechałam na IP w Żeromskim no i tam jest osobna izba ginekologiczno- poloznicza.. przychodzimy, a tam przede mna dwie panie. Długo czekałysmy az w koncu ktokolwiek wyszedł i minęło chyba ze 2 godziny zanim sama weszłam. Pani lekarka najpierw spytała od kiedy czuję słabo ruchy, to mówię, że od wczoraj koło 17, a ona na to: to jaka z Pani matka? inne panie to juz tutaj po dwoch godzinach sa. I dalej mnie opieprza, na co w koncu jej mowie, ze czułam ruchy ale bardzo słabo i nie w takim natężeniu jak do tej pory. Na co ona: Kto panią prowadzi? Co za lekarz ! mysle sobie: ohooo, milutko na NFZ ![]() no ale ok, zrobiła usg, na szczescie wszystko biło jak nalezy. Obróciła monitor oczywiscie do siebie, ze nic nie widziałam i położyła moja reke na brzuchu i gapiac sie na monitor drze sie, czy ja czuje ruchy. Ja na to, ze nie, a ona: jak nie, jak widze, ze sie ruszył? sobie mysle babo zaraz Ci przywale.Powiedziała, ze mały wazy 1300g i ze zrobi mi jeszcze ktg.. no to ok, tetno wyszło w porzadku i na koniec postanowiła mi jeszcze zbadać szyjkę.. powiem jedno: zrobiła to w tak bolesny sposób, że krzyczałam na tej kozetce..masakra jednym słowem, no ale najwazniejsze, ze z Małym wszystko w porzadku i okazało się, że to fałszywy alarm ![]() Jednym słowem Żeromski nad którym się zastanawiałam na początku ciąży mnie skutecznie odstraszył poprzez podejście pracowników i teksty za które miałam ochotę w pysk im dać.. ![]() Dziekuje dziewczyny za troske i juz lece Was nadrabiać !!!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
En wazne ze z bezem ok!a baba okropna mam nadzieje ze na nia nie trafie przy porodzie lol
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Niewiem czy to o taki bol ale nieraz jak sie na.boku poloze to przy pepku mnie boli ale jak pytalam kiedys gin i czytalam o tym to ze wlqanie cos tam sie rozciaga itp i ze ok jest.. |
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

i trzymam
za wszystkie wizyty

lekarz mega luzak - ale to i dobrze
12.06.2010
inne panie to juz tutaj po dwoch godzinach sa. I dalej mnie opieprza, na co w koncu jej mowie, ze czułam ruchy ale bardzo słabo i nie w takim natężeniu jak do tej pory. Na co ona: Kto panią prowadzi? Co za lekarz !