|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc
Cytat:
No i one są z poduszkami o ile dobrze pamiętam. Będę zbierać i kupię sobie coś od Ewy, a co
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc
Cytat:
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wyjeździe robiliśmy takie kupne, bleee ! A w domu to tylko podsmażyć mięsko przyprawić+ czosnek. Aa potem sos MY dodajemy pomidory w puszce, koncentrat/ przecier odrobina wody albo trochę śmietany , gdy za bardzo pomidorowe i pychaaaaaaaaaaa jest ! Miki nawet MÓJ brat zrobił więc to musi być łatwe. Wprawdzie wołał mnie 6 razy , ale dał radę ![]()
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też prawie zawsze robię sos domowy ale do niego trzeba mieć więcej składników, nie zawsze mam wszystko pod ręką.
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Jak znajdę pracę to pierwsze co zrobię to kupuję DOBRY stanik! Mam dość moich wiecznie za małych!
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ma nawet niezły skład, czasami kupuję.
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
W ramach atrakcji poszłam posprzątać kuchnię, umyłam piec, piekarnik , no wszystko co się codziennie myje w kuchni. Chwilę później przychodzi tata i mówi że będzie sobie smażyć kiełbasę.
Nie muszę mówić jak wygląda kuchnia po jego gotowaniu....
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Młode ziemniaczki Kim jest FF? Widzę, że imprezujesz tak jak ja, zasypiasz w trakcie imprezy. Moja koleżanka wczoraj tak się zrobiła, że masakra. Do tej pory się nie odezwała do mnie, ciekawe czy żyje... Druga tańczyła na stole, ciekawe czy pamięta ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Widziałam czarne i nude ostatnio, ale kiedyś były granatowe, mniej klasyczne, takie ładne i promocyjna cena, coś koło 50zł. Ale to była końcówka serii i ze dwa rozmiary.
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie to dziwne zaglądać tutaj kilka razy dziennie
|
|
#4720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie podejrzewałam, że robienie makaronów jest takie banalnie proste. Np. sosy śmietanowe - wystarczy śmietanka 30, chociażby taka z Biedronki, za niecałe 3zł
Jakieś podduszone pieczarki, zeszklona, drobno posiekana cebulka, szynka, zalać śmietanką, lekko zredukować, wrzucić makaron i jest pycha obiad ![]() Wielkim wyzwaniem dla mnie jest za to zupa. Wydaje mi się, że to już wyższa szkoła jazdy i jeszcze nigdy w życiu się nie podjęłam ugotowania.
|
#4722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakoś zawsze idziemy na łatwiznę i kupujemy to http://4.bp.blogspot.com/-QlwAuonPM4...0/CIMG5845.JPG składem jakoś nie odstrasza, a jak dla mnie smakuje świetnie. Nie mam porównania z takim zrobionym od podstaw samemu, pewnie jest jeszcze lepsze.
|
||
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Ale może uda mi się załapać na szkolenie dla cukierników
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Otako, zupy, szczególnie te "niezaciągane" to banał
|
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym nie wiedziała ile wrzucić mięsa, ile wlać wody, ile włoszczyzny, żeby wyszedł dobry wywar. Odszumować to też chyba trzeba. Za dużo roboty.
Bo nie mówię o takiej zupie na samych kostkach, albo na samych warzywach. Już nawet mówiłam chłopakom w pracy, żeby mnie nauczyli, ale jak przychodzę rano, to zupa już prawie gotowa.
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Super
!Zupa to również dla mnie czarna magia ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
W takim razie jak wywalczysz kupno mięsa, to polecam zrobić
|
|
|
#4727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam zamiar zrobić sobie domowe atelier, mam już takie fajne reflektory, potrzebuję jeszcze parasol biały, mam jakieś styropiany do rozpraszania i kumulowania światła. Mam też dużo miejsca na strychu po remoncie, muszę to wykorzystać, nie każdy ma możliwości, a robią super zdjęcia, chcę przynajmniej spróbować dla siebie Zwłaszcza, że mam sprzęt i miejsce. Jeszcze czarne tło by się przydało, nie wiem, skąd takie się bierze... Cytat:
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Pada i pada całyyy dzień!
Nic tylko spać ! ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Miki przybyły już jakieś ciążowe kilogramy ? A jak nie kilogramy to chociaż wizualnie ?
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja lubi robic domowy sos do spaghetti. Mozna robic na rozne sposoby, tzn cos dodac, innym razem cos innego. Koncentrat albo pomidory swieze lub z puszki. Miesko mielone. Dla mnie koniecznie duzo cebuli + czosnek. No i co jest pod reka - pieczarki, papryka itp do tego ziola prowansalski lub oregano, pieprz i mielona papryka slodka, ostra czasem pietruszka suszona lub swieza. Szczypiorek tez pasi. Jeju az zglodnialamA z zup to najczesciej robie bezmiesne. Szubko i banalnie. Z miesnych to tylko rosol chyba robilam. Z mies za bardzo nie umiem robic jedzonka. A tak to zawsze cos sie wykombinuje chocby z mrozonek z Biedry + ziemniaki kasza czy ryz.
|
#4730 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dalej masz takie dramatyczne mdłości? Strasznie długo to już trwa, okropność.Jakbym ja mieszkając w domu czekała aż mama mi zrobi obiad zdechłabym z głodu zaraz po skończeniu 13 lat, bo wtedy mama uznała że jestem w stanie sama siebie już jakoś nakarmić Cytat:
![]() Cytat:
ja bym sobie poszła, kupiła i zrobiła sama, a niech oni sobie jedzą co chcą.Cytat:
a poza tym dalej gotuje wiele rzeczy których nigdy wcześniej nie robiłam, ani nie widziałam jak się je robi i nawet nie korzystam z przepisów- po prostu wymyślam jak coś takiego zrobić i jazda
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Marysia, Ty je bierzesz 3 miesiąc, tak?
Bo jesli to rozstrojenie hormonami (a spadek ilości estrogenów może powodować wypadanie) to ciekawa jestem ,czy lekarz będzie chciał zmieniać je na starsze, czy kontynuować czekając aż się ustabilizuje może No bo w sumie zmiana to kolejna "rewolucja" w organiźmie.
|
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, trzeci miesiąc. Wcześniej brałam harmonet, dłuugo. Myslę że nic nie będzie chciał robić, bo właśnie kolejny krok to kolejna huśtawka
![]() ja nie będę chciała zmieniać je na starsze, bo te są słabsze, nowsze, lepsze, dobrze się po nich czuje i co najważniejsze- waga dobra. etc. Harmonet to hit minionej dekady i 2-3 kg na plusie po pierwszym pudełku i to w postaci wody, przez którą czuje się ciężka, opuchnięta, aż twarz mi się zmienia nie zdawałam sobie z tego sprawy dopóki nie odstawiłam
Przecież doskonale wiesz-patrzymy tylko w dobrą stronę! Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2013-05-02 o 18:40 |
|
|
|
#4733 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też lubię ten sos z aspiro ![]() Od kilku dni spędzam czas z TŻ . Mieliśmy grilla, spacerowaliśmy, oglądaliśmy filmy, byliśmy na rowerach Cudownie spędzony czas
|
|
|
|
|
#4734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie mama nie pracuje, więc zazwyczaj tak było że robiła obiad dla wszystkich. Jak jej nie ma to robię coś sama, z głodu raczej nie umarłabym. Może nie umiem robić jakichś wymyślnych dań, ale takie podstawowe jak najbardziej. Wymioty prawie ustąpiły, a mdłości mam dalej, na szczęście trochę słabsze niż wcześniej. Najbardziej mdli mnie od otwierania lodówki, ten zapach jakoś źle na mnie działa
|
|||
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadejszła ta wiekopomna chwila, jestem już po i ... posmakowało mi na początku zjadłam parę i miałam mieszane uczucia. Ale za chwilę wszystkie wszamałam ze smakiem spodziewałam się większego WOW ale nie jest tak źle. Na pewno przy jakiejś okazji będę chciała spróbować innych "smaków".Wygooglałam sobie co to za ustrojstw http://sushiba.files.wordpress.com/2011/06/nati.jpg w smaku nie przypominające niczego znanego. Nawet mi smakowało jak jadłam razem z kawałkiem sushi, a teraz jak przeczytałam opis, ups :Marynowany imbir – gari, który służy do oczyszczania kubków smakowych przed kolejną porcją sushi występuje w dwóch postaciach – białej i różowej. Jeśli jednak nie odpowiada nam smak imbiru, zastępujemy go o-shinko – marynowanymi piklami warzywnymi, zazwyczaj z rzepy japońskiej. Biały imbir jest bardziej ostry, różowy jest łagodniejszy – dłużej marynowany. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- A ozorkami i flakami zajadają się moi rodzice. Ja musiałabym być po %% żeby spróbować Chyba że na starość mi odbije. Umówiłam się do lekarza medycyny estetycznej
Edytowane przez n0emi Czas edycji: 2013-05-02 o 21:41 |
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam
Jutro robię pierwszą sesję Ale chyba muszę zrobić to u siebie w pokoju, bo niestety nie mam tam gniazdka, żeby podłączyć reflektor, który chyba jest na budowie Spróbuję się zabawiać lampami w pokoju, mam 2 biurowe, jedna podwójną stojącą i żyrandol, więc powinno wystarczyć. Zamontuje je w różnych miejscach i będzie git Na razie muszę aparat rozkminić Bo mam go dopiero rok i 5 miesięcy, nie było czasu
Edytowane przez Celestyn3k Czas edycji: 2013-05-02 o 21:47 |
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4738 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Używała może, któraś z was nowego biowaxu?
|
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Ja. Bardzo leciutki jest, nie obciąża włosów. Są po nim miękki i błyszczące. Nawet się polubiliśmy, chociaż nie robi zadnego efektu wow.
|
|
|
|
#4740 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

No i one są z poduszkami o ile dobrze pamiętam. Będę zbierać i kupię sobie coś od Ewy, a co