|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Enlevee super, że ok z Małym
Ehh takiego doła załapałam, że masakra ![]() Poryczałam się i TŻ nawet się zasmucił
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
nie uczą na medycynie powściągliwości w wyrażaniu swoich prywatnych opinii.. no kurde! współczuję Ci, że trafiłaś na taką niesympatyczną kobitę.. Najważniejsze, że Bezik ma się dobrze..
|
|
|
|
|
#1413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze ze z synkiem wszystko dobrze
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu??
|
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Neni bardzo to przykre jedt wiadomo..to pokazuje ze nie nalezy zwlekac z tym zeby jechac na ip sprawdzic niz pozniej zalowac itp..(nie mowie ze akirat ten przypadek-ogolnie) cieszmy sie i dziekujmy bogu ze nasze dzieci i nasz watek jest szczesliwy.
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bidulko Ciekawe czy jej by było miło jakby ktoś tak badał szyjkę.... NAjważneijsze Że BezLeniuszek taka oto nowa ksywa ma się dobrze
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z tego co pisała to wcale nie zwlekała długo. Wiadomo, że na IP jedzie się po samodzielnym "budzeniu" maluszka o ona tak zrobiła, a i tak było już za późno
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale współczuję przeżyć i przykro mi z powodu podejścia personelu...
|
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedne są kochane a drugie..echhhh.... |
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wsumie to przez noc y tej majowki sie podzialo tak...eh nie mowmy o tym i aie nie dolujmy |
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
enlevee
Ale już fajny klocuszek z BezLeniucha A lekarka straszna![]() A teraz uciekam |
|
|
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak tak was czytam odnośnie tych ruchów w brzuchu... to czy to, że czasami-a nawet w sumie często- czuję ruchy tylko np, rano kilka i spokój, a nieraz nawet cały dzień nic, to mam zacząć panikować i jechać na ip?Bo myślałam, że to normalne, czasami mniej się rusza, czasami bardziej...?
|
|
|
|
#1424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
Dobrze, że z tym Twoim leniuchem wszystko ok! Napedzil nam stracha. A ja mam humora ciazowego. Tż miał jutro malować pokój i skręcić łóżeczko, ale oczywiście nie mamy farby! a w sobotę pewnie coś wypadnie i nic z tego nie będzie, potem wyjeżdża na tydzień. FOCH!
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie pozostaje nam nic innego jak być dobrej myśli. Niestety często nie ma się wpływu na takie rzeczy. Z jednej strony mówią by nie panikować, z drugiej żeby szybko sprawdzać przy niepokojących sytuacjach.. Ale gdzie jest ta granica ciężko wyczaić.. A zwłaszcza jak na IP też co lekarz inna reakcja...Wierzę, że na naszym wątku każda będzie dumną i szczęśliwą mamusią |
|
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że Bezi ma się dobrze, a En... teraz już Go czujesz normalnie czy dalej jest taki zamulony?
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ciężko wyłapać kiedy dziecko ma gorszy dzień, a kiedy trzeba się już martwić
![]() Mój Mały zawsze kopie rano. I to mocno. Ale miewa takie dni (np. dziś rano), że cisza totalna, a dopiero po śniadaniu kopie. I co w moim przypadku? Jak rano nie kopie to już na IP lecieć?
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie powinnaś pojechać jak Dziecko zmieni swój dotychczasowy "rytm" czyli jak np. jest bardzo aktywne i nagle przestaje się ruszać, lub jak nagle gwałtownie zacznie... Mój Glutek tez ma takie dni, że np. tylko rano kopnie a potem wieczorem przy mega pobudzaniu ze dwa razy... Taki już jest i jestem przyzwyczajona, że on się mało rusza... Ta granica jest za cienka...
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrabiam was bo za duzo stron zeby cztać na komie.prace remontowe prawie skończne.jutro do 12 chce juz skończyć
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo Glut naprawdę nie ma swoich stałych pór i jest bardzo mało ruchliwy...
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ci się ruszało dziecię? Mój jest leniuszkiem chyba z natury, pokopie ciut rano potem po południu i to by było na tyle dlatego nie panikuję bo on nigdy nie szalał na maxa i jeszcze mi żeber ani wątroby nie skopał
|
|
|
|
|
#1434 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40603477]Cześć Dziewczyny, Ja zaraz nadrobię, tylko chciałam się pochwalić, iż dołączam do grona kłujących się w brzuch Dzisiejsze wyniki krzepliwości zadecydowały o tym, że biorę dziś pierwszą dawkę Clexane... Brałam już to po porodzie, masakra, stres jak nie wiem i pewnie będę schizować jak Oliath, że pokłuję Małego [/QUOTE] Współczuję kochana, no ale jak mus to mus. Trzymam kciuki, żeby nie bolało!! Cytat:
no to nieźle.. masz rację- lepiej być na L4 i potem macierzyńskim, a oni niech się tam boksują Cytat:
![]() Nawet nie wiem co napisać.. straszna tragedia Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A oni mam wrażenie niektórzy podchodzą tak, że i tak są w porównaniu z Tobą na wyższej pozycji więc się czują bezkarnie jak coś takiego powiedzą, masakra. jestem bardzo wyrodną matką, że pojechałam na izbę, rzeczywiście ![]() Cytat:
![]() Samantha- cieszę się, że choróbsko powoli odpuszcza no i dobrze ze z Dzieciatkiem wszystko w porzadku! Piszecie o tragedii u majówek, nie wiem czy chcę to czytać, chociaż i tak pewnie przeczytam A i jeszcze jedno- pytała sie ta lekarka w którym jestem tyg, a ja na to, że w 29 (28t4dz), a ona potem do mnie: przeciez pani jest w 28 tygodniu. a ja na to sie pytam jak oni to w takim razie licza i ona mi powiedziała, ze jak jest 29t0dz to dopiero to jest 29 tydzien.. o co kaman? Len Bezik zaczął skakać dopiero pod ktg, aż mi się wtedy brzuch zaczął trząść.. wredny mój mały szkrab.. Ale dziwne bo przez ostatnie 2 tygodnie urósł tylko 200g?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||||||
|
|
|
#1435 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale może po prostu do czasu wizyty u lekarza jedz posiłki co 2,5-3 godziny i zamień pieczywo na ciemne (to samo ryż, makaron), a resztę niech Ci objaśni lekarz, wg Twoich indywidualnych potrzeb (i cukrów), bo u każdego to wygląda inaczej.. Cytat:
Najważniejsze, że wszystko jest już dobrze. Rozruszał się leniuszek? Cytat:
Ed.- ale też co innego słabsze ruchy, to powinno być zbadane - dlaczego dziecko się słabiej rusza, na USG i KTG właśnie tak jak miała En. |
|||
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Margos- teraz juz kopie normalnie.. tak jakby go ta Izba Przyjęć obudziła
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
ja też....:/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

inne panie to juz tutaj po dwoch godzinach sa. I dalej mnie opieprza, na co w koncu jej mowie, ze czułam ruchy ale bardzo słabo i nie w takim natężeniu jak do tej pory. Na co ona: Kto panią prowadzi? Co za lekarz !
mysle sobie: ohooo, milutko na NFZ 

nie uczą na medycynie powściągliwości w wyrażaniu swoich prywatnych opinii.. no kurde!
taka oto nowa ksywa

A lekarka straszna