|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40610110]Wg mnie trzeba by było porządek w klubie zrobić, bo dlaczego nieudzielające się w ogóle dziewczyny mają dostęp mieć?
Pięknie! U nas podobnie Mamy IDENTYCZNIE pojechałam do CH dzisiaj i co? w ogóle mogłam z domu nie wychodzić...I też od 3 dni takie akcje! Skok? masz babo: http://allegro.pl/listing/listing.ph...rch_scope=baby Chuste kup :d tu wiele chustomaniaczek w wątku Agatka słoiczki jadła, pewnie, fajne składy mają, tyle że troszkę gęstsze niż innych firm są ![]() Kaszek nie znam, pokażesz skład? Masakra :/[/QUOTE] Ale w tym tygodniu nie ma skoku !chyba ![]() Ale mam wyrzuty sumienia bo dziś już mnie zaczęła irytować po prostu ![]() Ja myślałam że to przez to że się gorąco zrobiło, no ale to już 3 dzień leci ehh choć wczoraj nie było wielkich upałów Mąż wrócił z działki, zaprosił znajomych i przed chwila poszli. Oczywiście się ululal , ehh ale długo weekend jest, niech ma coś od życia :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-05-03 o 00:04 |
|
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
nadrobiłam co napisałyście ale nie mam siły cytować, byłam dziś u lekarza mam anginę i biorę antybiotyk, czuję się fatalnie, na szczęście odpukać Bartuś na razie się nie zaraził
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-05-03 o 04:41 |
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
szaja bystra jestes, nawet przez chwile nie watpilam, ze dasz sobie rade
To staszne, co sie przytrafilo majowej mamie. Karmilam Yae nad ranem, jak przeczytalam o tym, jak juz zasnela, to tulilam ja i plakalam. I dziekowalam, ze jest zdrowa z nami. |
|
|
|
#514 |
|
Zadomowienie
|
A czy Wasze maluchy placza gdy nie spia?tzn.co robia gdy juz wstana, pobawia sie, bo moja.szybko sie nudzi i trzrba ciagle cos zmieniac, bo inaczej placze...
A Wasze baczki co robia gdy nie spia w ciagu dnia?i nie jedza?
|
#515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
A w ciagu dnia podobnie, plus zabawy na brzuchu i boksowanie przyjaciol z maty. |
|
|
|
|
#517 |
|
Zadomowienie
|
No to i moja tak z godzinke, poltorej sie bawi a pozniej zaczyna plakac i sie wiercic, a wieczorami to jak uda sie, ze zlapie drzemke chociaz pol godzinna to wstaje i juz sobie tak kweka raczej, poplakuje...
Zreszta od 2 dni jest raczej marudka... ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- A w pozostalym czasie co robisz z Maluchem?? o to i moja tak z godzinke, poltorej sie bawi a pozniej zaczyna plakac i sie wiercic, a wieczorami to jak uda sie, ze zlapie drzemke chociaz pol godzinna to wstaje i juz sobie tak kweka raczej, poplakuje... Zreszta od 2 dni jest raczej marudka...
|
#518 |
|
Rozeznanie
|
gdzie kupię takie kaszki?
|
#519 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40609605] --------------------------------- Listonosz odchodzi na emeryturę. Mieszkańcy jego rewiru postanowili > go pożegnać, każdy ma swój własny pomysł.Przychodzi do pierwszego domu, a > tam otwiera facet, który bierze listy i wręcza mu czek na 200zł. > W drugim domu dostaje pudelko kubańskich cygar, w trzecim butelkę dobrej > whisky. > Przychodzi do czwartego, otwiera mu odziana skąpo, ponętna blondynka. > Patrzy na niego kocim wzrokiem i zaciąga do sypialni. Jeden, dwa; pięć > numerków. Po wszystkim kobieta przygotowuje mu wspaniałe danie. Na sam > koniec podaje mu kawę i banknot dziesięciozłotowy. Facet z lekka > zblazowany drapie się po głowie. To co pani dla mnie zrobiła było > wspaniałe, ale po co mi te dziesięć złotych? > - Zastanawiałam się co panu dać w związku z odejściem na emeryture. W > końcu mąż mi doradził: ☠☠☠☠☠☠☠ go - daj mu dychę! A kawę sama wymyśliłam Cytat:
![]() Cytat:
to ja też w takim razie karmię przed tv ![]() Cytat:
wstanie (jak wstaje i w ciągu 15 sek nikt nie usłyszy jego stęków to już płacz), więc ja go bach na przewijak i patrzę w pieluchę (uwielbia leżeć na przewijaku i sobie gdzieś patrzeć), trochę sobie tak leży, ja do niego mówię, obcałowywuję itd, zmieniam pieluchę zwykle. Potem zwykle karmię. Potem jak nie uśnie (już nie usypia) to biorę go na ręce i noszę po mieszkaniu, potem bach na matę. Na macie leży sobie max 15 min, jak dłużej to płacz. Potem ląduje na kanapie, daję go na brzuch, potem na plecki i mu opowiadam jakiś wierszyk (uwielbia Lokomotywę) albo mu coś czytam. Jak zaczyna go to mniej interesować to zaczyna płakusiać więc go noszę (czasem w chuście czasem bez). Jak dalej płacze to sięgam po najcięższy kaliber który nigdy nie zawodzi... puszczam mu ona tańczy dla mnie, noszę go i śpiewam i z nim tańcuję wtedy się uspokaja, potem znów na kanapę albo matę i mówię do niego ale jak już widzę, że mu się oczka kleją, że je trze to próbuję go uśpić, czasem znowu karmię. Ogólnie nie ma szans żeby sam się soba zajął dłużej niż 15 minut ![]() Debrah a byłaś ostatnio w bonarce, tam jest taki sklep na piętrze kiro/karo i tam jest sporo butów, widziałam balerinki różne ale też nie byłam za bardzo zainteresowana to dokładnie nie oglądałam. Może tam byś coś znalazła ![]() u nas znowu wstrętna pogoda, ciemno, zimno. Mąż w pracy a my z Kubusiem działamy ![]() jak mi się chce czegoś słodkiego... :slina :---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- szajka wczoraj podała mi taką stronkę: http://www.aptekadziecka.pl/search.php?text=holle |
|||
|
|
|
#520 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ale mnie dziś paskudna pogoda, pada i jest tak ponurooo. Głowa mi pęka na dodatek bo pewnie mocno ciśnienie spadło. Nie ma co...piękna majówka w tym roku. I pomyśleć że w tamtym roku 3 maja opalałam się na działce bo było ponad 30 stopni i drinkowałam a taką miałam później cudowną opaleniznę ) Pamiętam jak lamentowałam u ginekologa że ja przecież się opalałam i piłam alkohol będąc w ciąży a lekarz pół godziny mnie uspokajał że to na tym etapie nie ma znaczenia.---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Co do kaszek Holle to najprościej przez internet ale u mnie np. znalazłam w aptece ale nie wiedzieć czemu tylko te bezmleczne.
|
#521 |
|
Zadomowienie
|
Nanvy to mamy identyczne maluchy z charakteru
jakbym czytala o mojej Malej, identiko!!A wieczorem, tak od 17 tez jest taki baczek niespokojnu Twoj??ze ani spac ani sie bawic??a w nocy jak spi?
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak u Was?
|
|
|
|
|
#523 |
|
Zadomowienie
|
No to chyba blizniaki
)) moja identycznie, nawet tak samo pobudka w nocy a rano wstaje tak miedzy 6 a 7 ![]() Identyko jest normalnie szok ![]() Teraz moja spi, bo rano to tak godzinka a poltorej to juz maks tego co jest aktywna.
|
#524 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
14-19 tydzień jest skok, dłuuugi. A propos skoków -ktoś, kto je opisywał nieźle się machnął. Tak czytam o skoku 26 tygodnia (równe pół roku) i NIEREALNE: Siada samo Stoi bez pomocy, idzie z pomoca Obchodzi stól przytrzymujac sie Idzie pchajac rzeczy przed soba Raczkuje Chwyta male przedmioty za pomoca palca wskazujacego i kciuka Umie uderzac dwoma przedmiotami o siebie trzymajac je w obu dloniach Podnosi dywan, by zobaczyc, co sie pod nim znajduje Wyjmuje zabawki ze skrzynki i wklada je do skrzynki Zdejmuje skarpetki Karmi mame, tate i psa Przenosi wzrok z jednego obrazka na drugi w ksiazce z obrazkami Obserwuje ruchy osoby, która sie dziwnie zachowuje Patrzy uwaznie na szczególy np na metke przyszyta do misia Tanczy, gdy slyszy muzyke Nasladuje klaskanie Nasladuje machanie raczka na pozegnanie Protestuje, gdy mama czy tata wychodzi Raczkuje za mama czy tata Slucha uwaznie glosów w telefonie Laczy zdarzenia i slowa, rozumie proste polecenia np ” nie rób tak” Padłam po prostu Cytat:
Ale to nie nuda, a raczej przestymulowanie daną czynnością. Dla malucha kwadrans na macie to bardzo duży okres czasu jest. Kupuję w aptekadziecka.pl, ale kupowałam też na all u amarantusa i w innych miejscach, cenowo wszędzie podobnie jest, w tej aptece jest bardzo szybko po prostu, kuriera zawsze biorę. 50zł z hakiem płacę z wysyłką za 3 paczki, mojej starszej starczało to (przy użyciu 12-14 miarek na dobę, bo to teraz jeszcze jada czasem) na miesiąc spokojnie, więc dla takiego malucha to na 3 miesiące wydatek ![]() Cytat:
poważnie, sama brałam tam dzieciaki tuż przed zajściem w ciążę, jechaliśmy do kina na 4D, fajna impreza, polecam Cytat:
Ale jak mają te bezmleczne to może zamówią i mleczne, pytalaś? ------------- Która to pisała wczoraj, że z dzieckiem na ręku wsio pisała bo spało? Ja rano dzisiaj na ręku Dorka, na nodze Agatka
|
||||
|
|
|
#525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#526 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40613505]
Ale jak mają te bezmleczne to może zamówią i mleczne, pytalaś? ------------- Która to pisała wczoraj, że z dzieckiem na ręku wsio pisała bo spało? Ja rano dzisiaj na ręku Dorka, na nodze Agatka [/QUOTE]Niezłe z tym skokiem Co do kaszek to pomyślałam że na początek kupię bezmleczną i zanim pójdę do pracy będę robiła na swoim mleku no i masz rację, zapytam przy okazji czy mogą sprowadzić mleczne. Jeśli chodzi o pogrubione to już wyższy level, szaja szacun
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40613505] A wiecie, że do bonarki wycieczki szkolne robią? poważnie, sama brałam tam dzieciaki tuż przed zajściem w ciążę, jechaliśmy do kina na 4D, fajna impreza, polecam ------------- Która to pisała wczoraj, że z dzieckiem na ręku wsio pisała bo spało? Ja rano dzisiaj na ręku Dorka, na nodze Agatka [/QUOTE]co do bonarki to ![]() co do pogrubionego to zgadzam się z Illusion to już wyższy level ![]() a co zrobić, żeby dziecka nie przestymulować? I czy to jest coś negatywnego?
|
|
|
|
|
#528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
ale jakos nie umiem sie przyzwwyczaic ze mam tv co sie z nim robi haha ![]() Cytat:
![]() A my wstalysmy uwaga o 9! Tz pojechal do swojego domu do niedzicy zalatwic formalnosci do chrztu a my spalysmy tylko ja o 5 nakarmilam jak tz wstawal i spala tyle czasu. Moze przez to oczko? Bo wczoraj tez tak rano spala Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#529 |
|
Konto usunięte
|
Nie robę kolejnego dziecka bo mi kończyn braknie
Przestymulowanie to po prostu zapodanie dziecku zbyt wielkiej ilości wrażeń lub zbyt długie poddawanie wrażeniom - to tak jak z doroslym, 2h na wizażu ok, ale po 5h będą oczy bolały no i dziecko potem właśnie marudne, zmęczone (wiecie, że 3latki w przedszkolu mają 10-15 minut zajęć dydaktycznych tylko? bo potem już są zmęczone, nie myślą, nie to skupienie uwagi).
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40613752]Nie robę kolejnego dziecka bo mi kończyn braknie
Przestymulowanie to po prostu zapodanie dziecku zbyt wielkiej ilości wrażeń lub zbyt długie poddawanie wrażeniom - to tak jak z doroslym, 2h na wizażu ok, ale po 5h będą oczy bolały no i dziecko potem właśnie marudne, zmęczone (wiecie, że 3latki w przedszkolu mają 10-15 minut zajęć dydaktycznych tylko? bo potem już są zmęczone, nie myślą, nie to skupienie uwagi).[/QUOTE]w sumie 5h na wizażu dałabym radę ![]() a da się tego jakoś uniknąć? Np zabieraniem go z maty po 10 minutach, skoro 15 to dla niego za dużo? Czy wtedy efekt będzie odwrotny, bo będzie niedostymulowany? |
|
|
|
#531 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
super, ze malutka rosnie a kolki to już chyba ku koncowi sie mają, takze buziakujemy i czekamy czasem na jakis wpis Cytat:
zdrówka!Marsi,, ale sie zdołowałam po twoim wpisie o tym maluszku ![]() dziec wstal o 3,30 na jedzonko i do 6 musiałam z nim rozmawiac tez sobie porę wybrał, pfff u mnie lało cała noc, wszedzie woda ![]() Szaja, tez mi sie nie wydaje, zeby półroczne dziecko dało rad wykarmic cała rodzine |
|||||
|
|
|
#532 |
|
Konto usunięte
|
Nancy, wszystko co robisz to stymulje dziecko
a dziecko może być tym zmeczone też szybko. Czasem po prostu siadam, biorę na klatę i leżymy, nie śpiąc nawet.
|
|
|
|
#533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#534 |
|
Zadomowienie
|
uważam, ale bardzo się boję że jednak go zaraże, dzisiaj rano mi dwa razy kaszlną ale wcześniej mu się troszkę ulało i nie wiem czy to przez to czy nie, cały czas go obserwuje
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Nie było mnie chwilę i już nie mam czego szukać w starym wątku ![]() żyję, choć nie wiem czy ktoś zauważył moją nieobecność ![]() Mamy problemy z Malutką i nie mam czasu na Internet Obraziła się na pierś i ciągle płacze Odciągam mleko i podaję. Nie chce w ogóle spać w dzień ( (skok)??? Skończymy w ponidziałek 10tyg, ale urodziła się tydzień wcześniej. Do tego wczoraj zmarł mój dziadek... Z dobrych wieści - Niunia, jak prawdziwa kobieta pierwszy raz zaśmiała się w głos w przymierzalni Zatwierdziła mój wybór sukienki na Jej chrzest ![]() Nie wiem kiedy uda się mi nadrobić Was gaduły... |
|
|
|
#536 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40609605]Listonosz odchodzi na emeryturę. Mieszkańcy jego rewiru postanowili > go pożegnać, każdy ma swój własny pomysł.Przychodzi do pierwszego domu, a > tam otwiera facet, który bierze listy i wręcza mu czek na 200zł. > W drugim domu dostaje pudelko kubańskich cygar, w trzecim butelkę dobrej > whisky. > Przychodzi do czwartego, otwiera mu odziana skąpo, ponętna blondynka. > Patrzy na niego kocim wzrokiem i zaciąga do sypialni. Jeden, dwa; pięć > numerków. Po wszystkim kobieta przygotowuje mu wspaniałe danie. Na sam > koniec podaje mu kawę i banknot dziesięciozłotowy. Facet z lekka > zblazowany drapie się po głowie. To co pani dla mnie zrobiła było > wspaniałe, ale po co mi te dziesięć złotych? > - Zastanawiałam się co panu dać w związku z odejściem na emeryture. W > końcu mąż mi doradził: ☠☠☠☠☠☠☠ go - daj mu dychę! A kawę sama wymyśliłam Cytat:
Co do tego drugiego..... ![]() A my narzekamy że niewyspane jesteśmy przez nasze maluszki....że to że tamto......ehhhh A tak naprawdę mamy WIELKIE SZCZĘSCIE że urodziłysmy zdrowe dzieciaczki!! Dziękuję Bogu że mam zdrową córeczkę!!! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40610110]Wg mnie trzeba by było porządek w klubie zrobić, bo dlaczego nieudzielające się w ogóle dziewczyny mają dostęp mieć?[/QUOTE] Zgadzam się Ale SUPER!! Cytat:
Tęsknię za brzuszkiem, ale jak sobie przypomnę jak się ciągle martwiłam czy wszystko jest ok....ehhhhCytat:
HAHAHAHACytat:
Wiesz, moje dziecie też nie śpi wogóle w nocy. Tylko robi sobie dwie drzemki po 15 min !!! Łał! A czas na wizaż znajduję bo jak Daria nie śpi to potrafi się trochę sobą zająć. Cytat:
Moja Daria jak rano się budzi to ma bardzo fajny humorek bo jest wyspana Gada do siebie (albo do zwierzątek z karuzeli) I tak potrafi przez 1,5 godz po przebudzeniu. Potem zaczyna marudzić to daje ją do bujaczka i dalej się cieszy Czy Wasze dzieciaczki też tak się cieszą jak podchodzicie z nimi do lustra?? Moja ma wtedy straszny zaciesz
|
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40613505]Jest
14-19 tydzień jest skok, dłuuugi. A propos skoków -ktoś, kto je opisywał nieźle się machnął. Tak czytam o skoku 26 tygodnia (równe pół roku) i NIEREALNE: Siada samo Stoi bez pomocy, idzie z pomoca Obchodzi stól przytrzymujac sie Idzie pchajac rzeczy przed soba Raczkuje Chwyta male przedmioty za pomoca palca wskazujacego i kciuka Umie uderzac dwoma przedmiotami o siebie trzymajac je w obu dloniach Podnosi dywan, by zobaczyc, co sie pod nim znajduje Wyjmuje zabawki ze skrzynki i wklada je do skrzynki Zdejmuje skarpetki Karmi mame, tate i psa Przenosi wzrok z jednego obrazka na drugi w ksiazce z obrazkami Obserwuje ruchy osoby, która sie dziwnie zachowuje Patrzy uwaznie na szczególy np na metke przyszyta do misia Tanczy, gdy slyszy muzyke Nasladuje klaskanie Nasladuje machanie raczka na pozegnanie Protestuje, gdy mama czy tata wychodzi Raczkuje za mama czy tata Slucha uwaznie glosów w telefonie Laczy zdarzenia i slowa, rozumie proste polecenia np ” nie rób tak” Padłam po prostu ------------- Która to pisała wczoraj, że z dzieckiem na ręku wsio pisała bo spało? Ja rano dzisiaj na ręku Dorka, na nodze Agatka [/QUOTE]Opis skoku Szajka wymiękam przy tobie. Jak ty to robisz? Dla trzeciego też byś coś wymyśliła
Edytowane przez aluap987 Czas edycji: 2013-05-03 o 10:25 |
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj tutaj wieczorkiem, ale się nie odzywałam, bo jakoś tak...
Wyszłam wczoraj z siostrą na zakupy, nie było mnie 3h, TŻ został z małą i o ile ona nigdy nie śpi w ciągu dnia, o tyle tym razem przespała całe te 3h i TŻ nawet nie miał co z nią robić. Marsi, boże, to takie smutne... Czemu takie rzeczy się dzieją? ![]() Misia - nie. Moja siostra ma zupełnie inny charakter, niż ja, to raz, a dwa - ja się z nią bardzo dobrze dogaduję, tylko czasem potrafi mi czasem wbić szpilę i o tym mówiłam kiedyś... Bo ja mam z nią dobry kontakt, tak ogólnie. No i fakt faktem, ciężko oceniać charakter kogoś, kogo się nie zna, ale to tak na marginesie.
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tych wszystkich skoków, ja w to nie wierzę
![]() Daria jakoś nie marudzi bardzo. Czasem płacze ale jak ją węzmę na ręce to się uspokaja...Każde dziecko czasem musi pomarudzić. Ale żeby zwalać winę zawsze na jakiś skok ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Lecę ćwiczyć
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Szaja to mnie pocieszylas z tym skokiem ;
Zobaczymy jak dziś będzie ? Nockę ładnie przespała od 19:30 do 1 w nocy, nakarmilam na spiaco i rano pobudka o 6.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.

pojechałam do CH dzisiaj i co? w ogóle mogłam z domu nie wychodzić...

ehh ale długo weekend jest, niech ma coś od życia :p

byłam w sprawie refluksu a ona mi wysnuła teorie że to pewnie przez to,że młodego karmie przed tv a ja jej na to,że nie mam telewizji w domu
:slina :

bo biedna taka była jak nie umiała tego oczka otworzyć
zdrówka!
tez sobie porę wybrał, pfff