|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Obok w sali leży dziewczyna z krwawieniem caly czas pod ktg a ona pod takim czyms od mierzenia jej tetna. Jak ładnie sie maluszek rusza. Caly czas. Może jakbym przyjechała wcześniej...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Lekarka mowi ze jak rano wstalam miałam niskie ciśnienie to Juz jego nie było z nami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2192 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Aż chciałabym Cię przytulić. Obudziłam się i od razu na wizaz sprawdzać co u Ciebie... Ja tu tak blisko bielanskiego mieszkam to tez bardzo przeżywam... |
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Hej... Niunka cały czas jestem z Tobą myślami... Modliłam się za Ciebie... Chciałabym Cię bardzo przytulić...
|
#2194 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Zmiana dyżuru... Do kilku dni może potrwać wywoływanie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Dzięki za wsparcie naprawde tak wiele to dla mnie znaczy. Dziecko tej dziewczyny obok ma jakieś problemy. Jak ona płacze strasznie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Jest TŻ z Tobą?? Będzie dziś jakiś psycholog??![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Pawie oczko trzymam kciuki za Ciebie słońce... Metropoli Tobie oczywiście gratuluję syncia...
|
|
#2196 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogą chyba. To wszystko po to zeby w przyszłości było dobrze. Lekarz mi powiedział ze rozumie ze mi ciezko ale kiedyś to docenie. Głupi ten mój organizm wogóle nie chce reagować. Wszystkie badania mam ok. Podejrzewają okręcenie pepowina albo jakiś węzeł na niej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w końcu organizm zareaguje... na pewno |
|
|
|
|
#2198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
najwazniejsze, żebyś teraz urodziła, żeby zrobili sekcje. Łatwiej jest znieść ten ból jak się zna przyczynę, jak się wie, że wystąpiła np jakaś wada. To daje nadzieję na przyszłość... teraz masz wszystkiego dość, płacz, krzycz, pisz do nas masz do tego prawo |
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Każde przebudzenie w nocy, to była myśl o Was niunieczko. Teraz wstałam i od razu zaglądam tutaj. Przytul od nas tza, tak bardzo mocno... On też ogromnie cierpi. Dobrze, że macie dobrą opiekę i możecie być razem. Niunieczko, tak bardzo mi przykro. Wciąż o Was myślę, czuję się jakbym straciła kogoś z bliskiej rodziny.
![]() Witam się...
|
|
|
|
#2201 |
|
Zadomowienie
|
Jestem sama teraz. Jacek pojechał z tata po rzeczy dla mnie których nie wzięłam. Nie sądziłam ze tu zostanę. Wychodząc z domu jeszcze mówiłam ze tylko zrobią ktg i nas puszcza do domu. Tak bardzo sie cieszę ze u was wszystko w porządku. Miło sie czyta o oczku i metro, przynajmniej na chwilę sie uśmiecham
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Wieczorem nie mogłam zasnąć, rano pierwsza myśl też o Niunce ... to takie smutne, niesprawiedliwe ... i jeszcze to oczekiwanie na jakąś akcję porodową, straszne.
|
#2203 |
|
Zadomowienie
|
Odchodzi ni czop pomału...
Cos pomału idzie do przodu... Dzidzia sie urodziła jakaś mówię wam dziewczyny świetny dźwięk jak zaczyna płakać Edytowane przez niunka045 Czas edycji: 2013-05-03 o 08:36 |
|
|
|
#2204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to takie niesprawiedliwe... wiecie, zaczęłam mieć wyrzuty sumienia że tak ostatnio narzekałam na zmęczenie, bóle itd. W obliczu takiej tragedii takie pierdoły przestaja mieć znaczenie ![]() Cytat:
Trzymam kciuki Pawie oczko Metropolian gratuluję |
||
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
cały czas 3mam kciuki Niunka, chociaż jestem tu gościnnie. Całą noc o Tobie myślałam.
|
#2206 |
|
Zadomowienie
|
Teraz to sie przerazilam - to moze byc od pepowiny ? Nam lekarka powiedziala na szkola rodzenia ze to raczej nie mozliwe bo pepowina jest elastyczna a moj kubus juz od dwoch usg ma ja caly czas na karku i szyi nawet na tym 3d slabo go Bylo widac bo taki okrecony byl ale lekarz nic nie powiedzial
Ale mnie glowa boli za bardzo to przezywam tz juz mi zabrania wchodzic do was do puki sie nie uspokoje matko a jak tu sie uspokoic
|
|
|
|
#2207 |
|
Wtajemniczenie
|
jadę na ktg, ale bez entuzjazmu, w ogóle jakoś ozięble podchodzę do niedzielnego porodu, czuje się jakbym miała żałobę po kims bliskim
tak naprawdę się nie znamy, każda z nas jest inna i pewnie nigdy się nie spotkamy, nawet jakbyśmy przechodziły obok siebie to byśmy o tym nie wiedziały, a jednak stworzyłyśmy sobie tu na wizażu nasz mały wspólny swiat, w któym, radości czy problemy jednej dotykają w jakiejś części wczystkie z nas |
|
|
|
#2208 |
|
Konto usunięte
|
Ja też. Pierwsza myśl po przebudzeniu, to czy już po i czy może stał się cud...
Do mnie pani psycholog przyszła na drugi dzień, ale wtedy szczerze mówiąc nie była mi potrzebna. Prawdziwy dramat zaczął się później. Ale jakoś się uporaliśmy. Jakoś, bo mimo, że pod sercem noszę drugiego Synka, nigdy nie zapominam o pierwszym. Co do myślenia o kolejnym dziecku - tak jak piszą Dziewczyny, to jeszcze nie ten czas, to przyjdzie później.. Teraz musisz odpocząć fizycznie i przede wszystkim - psychicznie. Najważniejsze jest, żeby się wspierać z TŻem. U nas to było siłą napędową, jak dla niego, on dla mnie. Leżysz na ginekologii czy na porodówce? Mi pozwolili rodzić w zabiegówce na ginekologii. |
|
|
|
#2209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2210 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na pępowinie może zawiązać się supeł, albo - jeśli jest krótka, dziecko może ją docisnąć i wtedy jest zastój bez krwi. Ale to są bardzo bardzo rzadkie przypadki. A jeśli chodzi o zawinięcie pępowiną, to się nie martw, wiele dzieci jest nią owiniętych po kilka razy (mówi się, że mają koraliki) i wszystko jest OK, położne nawet podczas porodu je odwiązują, a dzieci rodzą się zdrowe. |
|
|
|
|
#2211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2212 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
lepiej bym nie mogła tego ując !! niunka..nie spałam wcale..próbowałam ale nie udało mi sie zmrużyć oka..myślami ciągle byłam z Tobą..siedziałam na skrawku łóżka i opłakiwałam Twoje dziecie..Ciebie..tak bardzo mi przykro..Tż mój tez przygnębiony tą sytuacją.. ![]() bardzo mocno Cię przytulam...jesteś taka dzielna! teraz gniewasz się na Boga..i masz do tego prawo..ale BÓG nie gniewa się na Ciebie..i wynagrodzi Ci te wszystkie cierpienia..zobaczysz! |
||
|
|
|
#2213 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chce mi się pisać z tego wszystkiego... Pawie- trzymam mocno za rozwój akcji!Niunka- Ciebie mocno przytulam i też trzymam żeby poszło szybko...
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Pawie oczko mocne
![]() wstawałam w nocy kilka razy siku i za każdym razem miałam nadzieję, że mi się to tylko śniło... nawet teraz jak właczałam komputer to cały czas miałam nadzieję, że to nieprawda Niunka
|
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Niunka modliłam się za Ciebie i za Jasia, tak bardzo bym Ci chciała jakoś pomóc albo ulżyć.. Jak Ci lepiej to pisz, bedziemy tu z Tobą!!
|
|
|
|
#2216 |
|
Rozeznanie
|
Barwineczku lepiej nie mogłaś tego ująć....
Niunia przytulam Cię mocno....Całą noc myślałam o Was...z każdym przebudzeniem... Jest mi tak strasznie przykro i nie potrafię przestać myśleć...
|
|
#2217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2218 |
|
Rozeznanie
|
Całą noc miałam straszne koszmary....nie moge sie pozbierać....
cały czas mam nadzeje... |
|
|
|
#2219 |
|
Zadomowienie
|
Skurcze sie rozkręcaja Narazie bez bolesne ale spina ładnie. Polozna kazała przywieźć jakiś krem bo Strasznie pęka mi skóra. Tata był... Strasznie mi pomógł
|
|
|
#2220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby skurcze szybko się rozkręciły |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

Jest TŻ z Tobą?? Będzie dziś jakiś psycholog??

to takie niesprawiedliwe... wiecie, zaczęłam mieć wyrzuty sumienia że tak ostatnio narzekałam na zmęczenie, bóle itd. W obliczu takiej tragedii takie pierdoły przestaja mieć znaczenie
Pozdrawiam Was
za rozwój akcji!
i też trzymam