|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Ale dostałam zgage od słonecznika...i jak tu zasnac
![]() TZ juz śpi i strasznie sie rozpycha ![]() Pusto tuuuuu to idę, co będę do siebie gdac (tak jakbym tego normalnie nie robila )Dobrej nocki
|
|
#1472 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Nie wiem ile waży mały i usg tez nie miałam. Tutaj jest inaczej. Usg robi sie max 2razy w ciagu całej ciazy , a i badanie dowcipne jest tylko na początku, a potem dopiero w 30tyg.sie zaczyna wiecej badań. No chyba, ze cos jest nie halo to wtedy wiadomo, ze jest sie pod większa kontrola. Lekarz zawsze bada tętno i słyszałam serduszko i mierzy moj brzuch i mówił, ze wszystko jest w porządku. Mówiłam mu, ze sie mały teraz jakoś dwa dni mniej ruszal bo jak byłam chora to mnie kopał tak, ze myślałam, ze chce wyjść. Jakby z kimś walczył w brzuchu. Gin mówił, ze dzieci czasem sa tez zmęczone bardziej i ze generalnie gdyby sie cały dzień w ogóle nie poruszył to wtedy powinno sie panikowac i ze nie ma tak naprawde reguły do końca. Cytat:
![]() Mysle okay człowieku nie jestem jakas syropomaniaczka ![]() Cytat:
No cóż pójdą buty na ebay na sprzedaż najwyżej ![]() Nie wiem co to za historia,ale sie domyślam ![]() Moja kuzynka straciła dziecko w 8mcu , mała owinela sie pępowinę w koło szyji i sie udusila. Koszmar Najgorsze to potem urodzić takie dziecko. To straszne jest. Ja mam ten obraz i koszmar od początku moje ciazy, taki strach,ktory próbuje zawsze zabić w głowie. I cieszę sie, ze jestem z Wami w naszym szczęśliwym wątku Moj Alex mi ostatnio skwadracil brzuch. Normalnie miałam kwadrat nie brzuch ![]() Przykro mi z powodu Twojego Tz taty Cytat:
Nie dość, ze na stresie jesteś to jeszcze Ci dowala zamiast jakoś uspokoić pocieszyć ![]() Było jej powiedzieć, ze po co ten jad, ze zdajemy sobie sprawę z sytuacji i zeby sie na ścianie wyzwala , a nie na pacjentkach. Dobrze, ze wszystko w porządku jest Mnie Tz tak wkurzył,ze sie strasznie poplakalam. Ale on nigdy nie wali fochow i mnie nie zostawia roztrzesionej tylko przeprasza i czeka az dojde do siebie. Mowi, zebym przestała byc taka wrażliwa ręce mi opadły. Z nerwów mu przywalilam z pięści w ramię i nie mam wyrzutów w ogóle. Niech nie podskakuje do ciężarówki bo następnym razem go podrapie bo mam bardzo długie pazury![]() Znów zatkany nos mnie męczy. Buuuu
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Piękny portret do rodzinnego albumu
)Cytat:
|
|
#1474 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przyjmiecie jeszcze?
![]() Melduje sie juz w 26. tyg. ciąży. OM 9.11.2012 TP 16.08.2013 |
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz spadam... Miłego dnia
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie noc,a ja co robię? zre lody
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witamy ciepło i proszę napisz coś więcej o sobię ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- No i się witam - helołłłł! U mnie do d.upy - mam zapalenie spojówek - oko boli jak diabli, ropa cieknie, do tego gardło w stanie strasznym, a dr na dyżurze jakiś lewy - przeziębienia kazał nie leczyć, chyba dziś znów pojadę, może będzie ktoś inny... |
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę ich naprodukowalysmy nie ma co ![]() Moj gin tez mówił, ze przeziębienia sie nie leczy , napewno nie lekami. Proponuje rumianek na oko. Mojemu kotu pomaga ![]() A tak serio to współczuje Edit: na gardło możesz brać neo angin tak mówił wujek Google
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-05-03 o 07:41 |
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Troszke sie zagubilam, ale wczesniej nie w glowie bylo mi pisanie. A, szkoda może by trochę pomoglo Najpierw zaskakująca wieść, że jestem w ciązy, komedie z tesciowa (szkoda, ze bedzie mnie przesladowac do konca zycia), ślub. Ale z tego co przeczytalam katem oka w poprzednich watkach- nie tylko ja musze sie uzerac z tym dziwnym czlowiekiem. Ale dam radeW każdym razie w brzuszku bryka sobie chłopczyk Ostatnie usg miałam na początku 18tyg. wiec dawno temu- wtedy wazył 200g, ale i ja ważyłam kilka kg mniej
|
|
|
|
|
#1480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przypomniałaś mi że mam bambino w lodowce i od wczoraj probuję go zjeść. Tylko co mi się przypomni to Małgosia w zasięgu wzroku, a chytra jestem
![]() Cytat:
Cytat:
A skąd jesteś? Bo jeszcze nie doczytałam. Witam Qrcze pada chyba od pon. Ja mam dość. Śniadanko zjedzone. Zostało mi mięsko pieczone z wczorajszego obiadu więc dziś na zimno jest rewelacja. Do tego kawałek drożdżowca ze śliwką i kakao. Idę się położyć bo chyba pęknę! En dobrze, że u ciebie dobrze. Eve współczuję. Piszmy dziś o dobrych rzeczach ok?
|
|
#1481 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam się w kolejny pochmurny i deszczowy poranek!Ja już wyspacerowałam pieska,zjadłam śniadanko,wypiłam cieńką kawka i zajadam teraz monte.Dziwne bo przed ciążą wcale nie lubiłam monte,a teraz wciągam przynajmniej 2 dziennie...Koszmarna ta majówka,mąż dopiero dziś zjedzie do domu więc nuuuudaaa........
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
!!!!!!
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() na szybkiego z rana się melduję. Ev, wspólczuję ![]() JakKazdaInna, witaj, nigdy nie jest za późno, żeby do nas dołączyć En, kurza dooopa, jak przyjeżdza kobieta w ciąży od razu jak coś się dzieje, to że panikuje, jak odczeka troszkę, to słyszy chamskie odzywki... ważne że Bezik zdrowy i wszystko w porządku Nie nadrobię wszystkiego, nie odpiszę każdej, lece się ubierać i pomagać trochę Tż w remoncie. Miłego świętowania
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
hejoo
witam nowe mamusie. Ja juz po sniadanku - Aleks skutecznie obudzil mamusie na jedzenie, Inka sie dopija. Marysia spi, a TZ pojechal z kolega (obiecal mu pomoc kupic auto, a ze mamy u niego dlug wdzecznosci i jeszcze w tym roku bedziemy "korzystac" z jego dobroci, nie odmowil). Myslalam, ze nie bedzie chcial jechac wobec calej tej sytuacji, ale stwierdzil, ze ojcu zycia nie wroci, a sam oderwie sie od wszystkiego, bo jak wiadomo ciezki tydzien sie zapowiada. Zaczelam wyprzedawac Marysi rzeczy na all, ale zarobek zaden (nie to ze chcialam sie wzbogacic, ale chociaz moc kupic za to materac malemu), a rachunek za all wielki, wiec mam w nosie. Od 74 rozmiaru ciuszki oddam juz kolezance, w duszy to mam.
|
#1484 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Evevee, ![]() Cytat:
!!! Nigdy przenigdy!!! oczy jak 5 zl, cisnienie w gore, w buzi sucho, bezsennosc i brak uczucia glodu, ogolne mega pobudzenie Cytat:
i jak dobrze, ze malutki ok Pieknosci Cytat:
Cytat:
a dali Ci cos na oczko? Na pewno mozesz neomycyne w masci dostac, bo ja tez mam masc z neomycyna stosowac, wiec chyba wolno U nas wczoraj domoweczka byla, opilam sie Ice tea i troszke Karmi, i o polnocy wszystko pieknie zwrocilam Panu Kibelkowi, taka mialam zgage; potem poszlam sie NA MOMENT polozyc w salonie i wstalam przed 4 jak sie goscie zbierali do wyjscia . Polozylam meza spac, posprzatalam ze stolu, zamiotlam i dalej do wyreczka - tak ze po raz pierwszy po calonocnej imprezie czuje sie wyspana i rzeska jako mlody bog
|
|
#1485 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytałam historie u majowek- jej jak sie poryczalam
![]() Z Białegostoku. Sprzatnę trochę mieszkanie i jadę dziś do rodziców na weekend. Siostra podrzuciła jakieś pudła ubrań dla małego, moja przyjaciółka tez zaoferowała, ze odda nam rzeczy po swoich dzieciach. Jeszcze właściwie nic nie przygotowuję dla małego, ale muszę to wszystko zebrac, zobaczyc co jest. Bo moj maz w goracej wodzie kapany- wózek kupił jeszcze w styczniu, teraz kupuje ubranka, a pozniej bedziemy miec wszystkiego tony U nas tez pada, niestety. A chciałam dziś umyc okna
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry w ten pochmurny ranek...
jednak nigdzie nie jedziemy.. 10 stopni i wygląda jakby w każdej chwili miało zacząć padać.... (Ciężka noc po tych wieściach z majówek... Cytat:
Imię macie juz wybrane? skąd jesteś? ile masz lat? Skylie: jaka modelka! i jak poważnie wygląda
|
|
#1487 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Wyszlo slonko i robi sie przyjemnie. Dzisiaj czuje sie lepiej katar caly czas jest ale da sie wytrzymac. Znajoma wczoraj powiedziala ze pyza sie zrobilam na buzi i chyba ma racje bo te 7 kg musialo gdzies pojsc oprocz brzucha
Od rana mam ochote na domowe ciasto drozdzowe a nie moge upiec bo piekarnika nie mam
|
|
|
|
#1488 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopisać Cię do listy, nie uciekniesz już od nas? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szkoda tylko, że te wymioty Cię tak trzymają..co my byśmy dały żeby Ci ulżyć kochana ! Ale dobrze, że się czujesz niczym młody Bóg ![]() Cytat:
Mi bardzo "obtłuszczyło" twarz jak pączek wyglądam i nawet Tz tak do mnie mówi na moje policzki ![]() Witamy się z Leniem Bezem! Znowu pogoda do d*py, ehhh jak to zwykle długi weekend to kijowa pogoda :/ Powiem Wam, że pierwsza myśl jak wstałam to ta Mama Majowa i taką mam mimo wszystko nadzieję, że stanie się jakiś cud..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Hej! witam nową mamusie!
![]() my dziś zaczynamy 28 tydzień, czyli 7 miesiąc i III trymestr :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Jeszcze chciałam Wam napisać, że po przebudzeniu pomyślałam o Was i o tym, że każda z Was jest tak wspaniała i wyjatkowa! i nasz szczęśliwy wątek jest taki ciepły... Bogu dziękuje, że tutaj trafiłam i Wam dziękuje za postawę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1490 | ||
|
Konto usunięte
|
Hej! Co za paskudna pogoda :/ Siedzę w domu dziś..
Na szczęście Mały aktywny... Cytat:
Cytat:
Ale ja się wycwanię i zrobię babkę drożdżową w maszynie do pieczenia chleba Zaraz się zabieram, tylko składniki będą miały temp. pokojową.
|
||
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Ciagle mi sie ta Ice Tea odbija, bleeee. We Wro LEJE jak z cebra cala noc, no bez przegiec. Mowilam, ze lubie chlodniej, ale nie az tak chlodno i moooookro!
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj, gratuluje synka, niech zdrowo rosnie. Witam się z Wami. W nocy źle spałam, próbowałam nie myśleć o mamie majowej, ale to silniejsze ode mnie. Na szczeście cukier rano ok, 86. Nie jest źle. Dziś mamy gosci, wiec pewnie odezwę sie późnym popołudniem. Miłego dnia. Persephone mój wczorajszy cukier był po dwóch kromkach ciemnego pieczywa, z wedlina drobiowa, rzodkiewka i pomidorem. Nic nadzwyczajnego. Mój organizm tak reaguje na stres. Popłakałam sobie trochę czytajac wątek majowy i efekt moment był. Musiałam wstać i pochodzić, pomachać rękoma i po 20 min, miałam znacznie nizszy. Rano 86. Ty nie masz wyższego jak się zestresujesz? Mi gin mówił zeby unikać stresu, bo razem z adrenaliną podnosi się poziom cukru. Tż obchodzi się ze mną jak z jajkiem, ale raz się zdenerwowałam i też miałam coś koło 160. A tak nie przekraczam zazwyczaj 100-110 po posiłkach, z dwa razy miałam moze ok. 120.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-05-03 o 09:49 |
|
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maz do mnie z ciezkim wyrzutem o czwartej, napity jak messerschmidt: Kochanie, wez nie pij tyle nastepnym razem ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Ok, ja dzis robie OSTATECZNA inwentaryzacje ciuszkow/ poscieli/ wyposazenia Lilo, musze pewnie cos poodkladac i zmontowac aukcje dziewuszkowa, zeby uzbierac na pieluszki i butelki
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie w nocy złapał taki skurcz... Tzn stwardniał mi brzuch, ale to przecież skurcz. Przypomniało mi się, że pani na SR mówiła, że podczas skurczy trzeba głęboko oddychać bo dziecku ciężej się oddycha i trzeba mu pomóc. Wiec sapałam.
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VI
Cytat:
Leze sobie jeszcze, noga w górze, bo boli ten naczyniak w udzie... Oby przeszło. Muszę kupić pończochy przeciwzylakowe, bo tamte pekly i 3 dni nie noszę nic, sklepy zamykane... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1496 |
|
Zadomowienie
|
Niedługo skończe 26lat, mąż wybierał imię- Bartosz.
Nie wiem czy też tak macie, że bardzo mało śpicie. Ja np. w tym tyg. zaczęłam całkiem nieźle od ok. 6h snu, a dzis zaliczyłam znów 5-tke Masakra, czuje sie jak trup i nic z tym zrobić nie mogę. Poza tym nerwy, nerwy a lekarz zalecił krople walerianowe... |
|
|
|
#1497 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie najwyższy był ogólnie ok. 130. Ja z wyprawką czekam jeszcze tydzień... Minie poniedziałek, w środę wizyta i chyba się zabiorę ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
W ogóle jak ja głębiej oddycham na skurczu, to mi szybciej przechodzi.Cytat:
Mam tylko takie stopki do balerinek, a tak to ew. rajstopy do spódnicy. |
|||
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40613945]
Zgadza się W ogóle jak ja głębiej oddycham na skurczu, to mi szybciej przechodzi.[/QUOTE] Bo w trakcie porodu właśnie te oddechy uśmieżają trochę ból.
|
#1499 |
|
Raczkowanie
|
Zaczela mnie bolec glowa a w domu mam tylko ibuprom,niestety gdzies ulotke zgubilam i nie wiem czy moge wziasc?
|
|
|
|
#1500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzień !Wy też dla mnie jesteście ważne.. nawet nie wiem w jakich słowach to ująć, ale stałyście się mi bardzo bliskie przez te wszystkie miesiące. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40613743] Ale mnie nakręciłaś :O Ale ja się wycwanię i zrobię babkę drożdżową w maszynie do pieczenia chleba Zaraz się zabieram, tylko składniki będą miały temp. pokojową.[/QUOTE]O Boże to ja chyba też zrobię ciasto drożdżowe bo mnie wzięło przez Was.. takie cieplutkie, z kruszonką.. no nie, popłynę znowu z wagą ale ja muszę ręcznie ugniatać..![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja akurat ze snem nie mam problemu bo sypiam od 8-10h, ale niektóre dziewczyny mało śpią.. próbowałaś może rogala? może to jest powód Twojego krótkiego spania, że nie możesz znaleźć wygodnej pozycji?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.

(tak jakbym tego normalnie nie robila

i na wizycie wszystko ok
USG było? ile waży maluszek?[COLOR="Silver"]
lekarz mega luzak - ale to i dobrze
No cóż pójdą buty na ebay na sprzedaż najwyżej 

inne panie to juz tutaj po dwoch godzinach sa. I dalej mnie opieprza, na co w koncu jej mowie, ze czułam ruchy ale bardzo słabo i nie w takim natężeniu jak do tej pory. Na co ona: Kto panią prowadzi? Co za lekarz !
mysle sobie: ohooo, milutko na NFZ 

Nie dość, ze na stresie jesteś to jeszcze Ci dowala zamiast jakoś uspokoić pocieszyć

12.06.2010
no nie, popłynę znowu z wagą