|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40613945]Mam wyższy, ale tak wysoki by mnie nieźle zestresował.
U mnie najwyższy był ogólnie ok. 130. Ja z wyprawką czekam jeszcze tydzień... Minie poniedziałek, w środę wizyta i chyba się zabiorę ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Zgadza się W ogóle jak ja głębiej oddycham na skurczu, to mi szybciej przechodzi.Ja nie noszę obecnie żadnych skarpetek, bo wszystko mnie uciska :/ Mam tylko takie stopki do balerinek, a tak to ew. rajstopy do spódnicy.[/QUOTE] Ja mam takie zalecenie... Nic fajnego, bo żeby je założyć na lezaco z podniesioną nogą potrzebuje pomocy męża. Powiedział, że będzie mi pomagał jak kupię sobie czarne pończochy tylko nie wiem, czy mnie wtedy z.tego łóżka wypuści:-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Z tego co pamiętam w III trymestrze jest niezalecany ibuprom zgodnie z ulotką. Najlepiej apap
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1503 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
No mi w czasie porodu kazali tak szybko oddychać.
Mam nadzieję, że na szkole rodzenia się tego nauczę. Cytat:
Paracetamol jedynie..
|
|
|
|
|
#1504 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie z rana!
wczoraj jak przeczytalam o tragedii majowki to sie zupelnie rozkleilam, ale jak sobie pomyslalam ze ona juz oczekiwala porodu, wszystko gotowe, wszystko w porzadku i nagle taka informacja............. koniec swiata Enlevee czytajac opis pobytu na IP zeromskiego przypomniala mi sie wizyta tam na poczatku mojej ciazy kiedy dostalam krwawienia i wiedzialam co to moze oznaczac. Jak tylko dowiedzialy sie z czym przychodze od razu zaczely tlumaczyc ze nie kazde krwawienie oznacza poronienie itp. Od razu USG i wiadomosc ze wszytko w porzadku. Mimo calego stresu ktory temu towarzyszyl podejscie do pacjenta wspominam raczej pozytywnie. Wszystko zalezy od osoby na ktora sie trafi, Ty trafilas na jakas sfrustrowana i nieczula! |
|
|
|
#1505 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak abstrahując: używasz aplikacji na telefonie? Jak się sprawuje? |
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra uciekam bo bateria siada.
|
|
#1507 |
|
Raczkowanie
|
To nie ryzykuje. Znalazlam jeszcze paracetamol w czopkach dla dzieci 125mg wiec chyba to moge wziasc.
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
A ja dziś w nocy miałam chyba pierwszy skurcz. Obudziłam się, macica jakby scisnieta jak przy okresie. Odpuscilo, obudziło mi dziecko, pokopal i wszystko ok. ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja spie dlugo i jestem wypoczeta ok 8 godz. Rzeczywiscie sprobuj moze podkladac sobie poduszke miedzy nogi, na lewym boku. Chyba ze z natury malo spisz, bo ja to spioch jestem
|
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że tak.. ja nie twierdzę, że nie, aczkolwiek niektórzy lekarze na NFZ dają Ci tak bardzo odczuć, że są nad tobą, że od razu powinno się na nich skargi składać. Absolutnie nie mówię tutaj o personelu całego szpitala Żeromskiego, bo są o nim dobre opinie i jak najbardziej jest to szpital polecany. Gdyby nie to, że mam gdzie indziej lekarza i zdecydowałam się gdzie indziej na poród sama pewnie bym go wybrała. Dlatego ja nie demonizuję- żeby była jasność. Lekarze z powołania zdarzają się wszędzie, tak samo ci, którzy nie powinni w ogóle się za to brać. Napisałam akurat o moim przypadku. Oczywiście jej uwagi były dla mnie w tamtej chwili dużo mniej ważne niż zdrowie mojego dziecka, więc skuliłam uszy po sobie i czekałam aż powie mi, że wszystko w porządku
|
|
|
|
|
#1511 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40614080]Tzn. tak się je zakłada? Na leżąco?
A tak abstrahując: używasz aplikacji na telefonie? Jak się sprawuje?[/QUOTE] Na lezaco z nogą w górze. Przed wstaniem. Chodzi o to, żeby było w momencie zakładania jak najmniej zastojow. A aplikacja super wcześniej szlag mnie trafiał jak pisałam w przeglądarce tel. Bo nie mogłam edytowac tekstu, ale teraz bajka i bardzo czytelne forum jak wchodzę to pokazuje ostatnia czytana wiadomość i to nie w tel. tylko z kompa jakoś pamięta![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale w takich przypadkach na IP gin-poloz wiadomo ze kobiety przychodza z krwawieniami, problemami i ogromnym stresem nie o siebie ale wlasnie o maluszka wiec ten personel szczegolnie powiniem podejsc do pacjentek z wyczuciem i troska. Ale niestety wiekszosci jej brak - rutyna! A wystarczyloby kilka uspokajajacych slow, tak niewiele najwazniejsze ze wszystko ok
|
|
|
|
|
#1515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w deszczowy poranek. Nadal myślę o tej majówce
![]() En- okropne podejście. Zdarzają się czasem takie położne, siostry, że aż żyć się odechciewa.... Najważniejsze, że z Bezikiem wszystko w porządku Co do liczenia tygodni, to moja Pani doktor na ostatniej wizycie (wg OM 29 t 3 d), wpisała w karcie 30 tydzień i kiedy na USG "pokazał" się wiek wg wagi 29 t 1 d to powiedziała, że mały odpowiada 30 tc, więc liczy "do przodu" ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamuski
i nowa mamuske tez )ale mi sie nic niw xhce..pogoda do pupy...:-/ i len w tylku przez to...
|
|
|
|
#1517 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
U mnie znowu pogoda do
A tak wogóle Dzień Dobry L JakKazdaInna Witam nową mamusię Cytat:
Moja siostra też złapała zapalenie spojówek, a w poniedziałek matura Cytat:
![]() To z tych dobrych - teściowa robi pierożki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1518 |
|
Rozeznanie
|
Igorek w 3d
![]() No i 7 miesiąc czas zacząć
Edytowane przez shestiger Czas edycji: 2013-05-03 o 10:34 |
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
She, co tam u Ciebie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
piekny chłopczyk, gratuluje
.. moze napiszesz cos wiecej o wizycie?No i nie wiem czy przegapiłam Twoja odpowiedź- jak Ci jest w Krk? jak Marika? jest juz z Toba?
|
|
|
|
#1521 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Słodziutki, napisz coś więcej o wizycie, o sobie, itd.
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Milusi
![]() A jak Ci tam w Krk, czy gdziekolwiek jestes? Bo nic nie piszesz, wiec mam nadzieje, ze nie dlatego, ze nie ma czym sie chwalic? ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
She moze wkoncu odpowiesz na nasze pytania?
|
|
|
|
#1525 |
|
Raczkowanie
|
Zaszalam i kupilam mate dla mojego Adasia. Kusila mnie od dawna i musialam ja zamowic
![]() http://www.amazon.de/BRIGHT-STARTS-9...=bright+starts |
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Boze.. zapomniałam Wam napisać czym jeszcze wczoraj sie tak zestresowałam.. ta lekarka robiła to usg i patrzy patrzy patrzy i mówi: serduszko bije.. a po chwili: a badanie genetyczne miała Pani wykonywane? ja mówię: tak, oczywiście.. w I i II trymestrze.. a ona na to patrzyła tak jeszcze ze 2 minuty i mówi: a gdzie? ja mówie: w ultramedice.. a ona: a to dobrze, oni sa tam wykwalifikowani..
I tak sie przestraszyłam, że ona cos tam dojrzała ale raczej by zleciła dalsze badania prawda?? dopiero teraz sobie to przypomniałam z tego całego stresu :/
|
|
|
|
#1527 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40612110]
A ja znowu mam problem z kibelkiem i już mnie to dobija :/ 6. miesiąc był taki łaskawy w tym temacie, w 7. powtórka z początku ciąży.. Tak, też miałam masaż szyjki. Coś strasznego :/ No ale to było po coś, a niektórzy lekarze badają tak boleśnie, jakby im to sprawiało satysfakcję :/[/QUOTE] A próbowałaś siemę lniane? Tylko nie wiem czy można brać w ciąży Bo jak rozumię jabłek teraz nie możesz ze względu na cukier?Z tą satysfakcją to masz niestety rację. A ból okropny podczas badania Trzeba było łyknąć jogurcik lub mleczka To idealnie wbijasz się w trend wątku Cytat:
Cytat:
![]() Ale Ci wzięło Ale my chyba wszytskie zżyte razem jesteśmy Cytat:
Nie wiem dlaczego mi nie zacytowała Witam nową mamusięTż wraca do kraju w niedzielę Powiem Wam że nigdy podczas podróży nie przydało nam się ubezpieczenie. A teraz- pobyt w szpitalu, operacja, hotel, bilet powrotny do kraju....
|
|
#1528 | ||
|
Zakorzenienie
|
She: ładny ten Twój Igorek
) my się chyba jednak zdecydujemy na podejrzenie naszego Igorka Tym bardziej że dostaliśmy namiary na babeczkę, która dokładnie wszystko mierzy,opisuje i bada przy takim usg.Cytat:
![]() Cytat:
bo edycja normalnie to masakra jest jakaś.. przynjamniej ja sobie z nią średnio radzę..no i gratki za 7 miesiąc! Idzia: na SR położna jednej dziewczynie mówiła że czasami cukier bardziej może skoczyć np po sałacie.. że warto zobaczyć po czym indywidualnie organizm ..
|
|
#1529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
za tydzien i miesiac---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Witam sie z Wami . Nie moglam spac przez ten wynik cukru jakies mi sie snilo nie wiadomo co zwiazane z tym
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Cos mi internet zamula,sciaglam ta aplikacje ale mnie drazni nie moge sie polapac..jak tu sie cytuje??
en nie martw sie,pewnie z ciekawosci sie ciebie zapytala czy mialas usg genetyczne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

tylko nie wiem, czy mnie wtedy z.tego łóżka wypuści:-P 

Paracetamol jedynie..
no nie, popłynę znowu z wagą
ale ja muszę ręcznie ugniatać..

Bo jak rozumię jabłek teraz nie możesz ze względu na cukier?