|
|
#2011 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Koty - część VI
Cytat:
![]() Myslę,że to z czasem się ułoży,ale pewnie to ona będzie rządzić. Malla ależ z niego przystojniak
|
|
#2012 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ślicznotka ![]() Cytat:
Cytat:
) podporządkowywała sobie kocury. Też była taką dominantką.Z małą natomiast też miał na początku nie łatwo bo machała na niego pazurami (8 tygodniowa kruszynka do 4,5 kg kocura ). Z każdym dniem było coraz lepiej, pozwalała mu się zbliżyć coraz bliżej. Coś ok. 7 dnia sama podeszła i się do niego przytuliła. W 10 dniu już całkiem byli zakumplowani. Często czytałam o 14 dniach na adaptację kota.Z takich trików, które ja stosowałam, żeby w miarę zrównać koty w hierarchii to głaskałam oba jednocześnie, tak żeby oba to widziały, że dla mnie są równie ważne. Przy karmieniu najpierw nakładałam porcję na miseczkę tego zdominowanego, a dopiero potem na drugą (jadły jednocześnie, chodzi tylko o kolejność podawanie porcji). Odnośnie ulubionych miejsc to głaskałam zdominowanego kota jak chciał sobie poleżeć tak, żeby drugi widział, że tamten też ma prawo i jak chce to może mu towarzyszyć, ale go nie przeganiać. Ale koty muszą ustalić też hierarchię między sobą, muszą się jakoś dogadać. U mnie powyższe zachowania utemperowały zapędy dominantki, a dodały odwagi zdominowanemu. Ale też nie należy faworyzować "słabszego" bo to może jeszcze pogorszyć sprawę.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2013-05-03 o 00:28 |
|||
|
|
|
#2013 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2014 |
|
KOTerator
|
---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Poważnie?! Muszę się poprawić . A Milkę widziałaś ?---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Nie zaszkodzi, u mnie pomógł. |
|
|
|
#2015 |
|
Gang Iren
|
Cześć.
Ależ Lilly wariuje od rana,biega po wszystkim,skacze. Normalnie torpeda w pupie ![]() Miłego dnia!
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam u Burasów te krechy idące od oczu. "Kleopatra jestem"
![]() To znaczy- widziałam tę dwójkę w Twoim starym avie, ale chyba od tyłu Frontowego foto- nie![]() Cytat:
![]() Ja chyba najbardziej lubię kocie nastolatki, z tymi nieproporcjonalnie długimi łapiszczami
|
|
#2017 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Koty - część VI
Cytat:
![]() Horus miał takie jak patrze na jego zdjęcia jako malucha to mi trudno uwierzyć że taki mały był.
|
|
|
#2018 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Odp: Dot.: Koty - część VI
Iwona - pokaż małego Horusa!
Monika - pokaż Milkę!
|
|
#2019 |
|
Rozeznanie
|
Monika ale piękna ta Twoja Sonia
Gosia z Twojej kotki taka kruszynka, pamiętam jak Gruszka była taka, a już tak urosła U nas dziś od rana walka, Grucha ma chyba zły humor, skakała mi na rękę jak próbowałam zgrać zdjęcia na kompa i to tak że mam całą rękę podrapaną i pogryzioną
|
|
|
|
#2020 |
|
KOTerator
|
Młoda na jej stałym miejscu, półka w biurku nieużywana, bo odkąd mam Milkę to jest to miejsce Milki.
I Sonia - wyginam śmiało ciało .
|
|
|
|
#2021 |
|
Nie depcze krokusów
|
kurde, Bury się tak nie wygina...
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie
![]() Cieszę się, że odnalazłam taki wątek Jestem szczęśliwą posiadaczką 7 miesięcznego kocurka. Decyzja o przygarnięciu kota była podjęta po długich debatach . Mąż nie bardzo chciał się zgodzić, wprowadziliśmy się do nowo wybudowanego domu i bał się, że kot wszystko poniszczy. Ale teraz jest w nim zakochany i nie wyobraża sobie życia bez niego Mam nadzieję, że znajdę tu wsparcie bo trzeba przyznać, że w temacie posiadania kota jestem zielona
|
|
|
|
#2023 |
|
KOTerator
|
E tam zielona, kota masz, wiesz więcej, niż niezakoceni
. Zdjęcia proszę. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Malla bo Bury jest nieelastyczny, Sonia to kot-guma .
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
A więc przedstawiam Bilba
Niestety bardzo nie lubi pozować więc większość zdjęć robionych po kryjomu kiedy śpi
|
|
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
A ja myślałam że Sonia trenuje do nowego programu: Taniec z drapakami:p
|
|
#2026 |
|
KOTerator
|
Dot.: Odp: Dot.: Koty - część VI
Jamee Baggins super!
|
|
|
|
#2027 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jamee - białe to czy rude?
![]() Kot zawsze coś zniszczy, ale wiele zależy od tego, jaką damy mu alternatywę - kanapa czy drapak, karton czy buty itp.
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tej pory (a wprowadził się w styczniu) stłukł tylko jednego anioła. Mebli nie podrapał ani nic nie porysował. Ma drapak, ma tonę pluszaków które roznosi po całym mieszkaniu a uwielbia wszelkiego rodzaju papierki
|
|
|
|
|
#2029 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Słodziaki! Cytat:
Dziewczyny myślałam o podcięciu troszkę pazurków,bo wydaje mi się,że Lilly ma za długie i chciałam kupić sprzęt do tego,a nie ma... Pytałam w sklepie i sprzedawczyni powiedziała,że nie obcina się...
|
|
#2030 |
|
KOTerator
|
Obcina się. Cążki możesz przez internet zamówić, jak na miejscu nie ma.
|
|
|
|
#2031 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie wyrywa się, ale obcinać można
Kupowałam cążki Trixie w zwykłym zoologu za jakieś 10 zł.
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Ja obcinam cazkami dla ludzi
sredni rozmiar, kupilam specjalnie dla kotowprzy podcinaniu uwazaj aby nie ciachnac nerwa, najlepiej podcinac mniej a czesciej nie wiem jak Wy ale ja podcinam tylko na przednich lapach, tylne nie ma potrzeby
|
#2033 |
|
KOTerator
|
Ja też Soni przednie łapki, Milce tylko jednego pazurka.
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.dlapsaidlakota.pl/dane/fu...e7a91f1750.jpg i nawet pani wet zrobiłam nam instruktaż jak mamy to robić żeby nie zrobić krzywdy ![]() Mam pytanie odnośnie wyprowadzania kota na dwór. Z założenia miał to być kot domowy. Na podwórko nie możemy go wypuścić bo boję się, że ucieknie a po drugie mamy owczarka niemieckiego ciętego na koty Chciałam zabierać go na spacery na smyczy ale podobno zrobię mu wodę z mózgu że niby jak domowy to tylko domowy i zero kontaktu ze światem zewnętrznym. No i nie wiem co robić
|
|
|
|
|
#2035 |
|
KOTerator
|
Ja wyprowadzałam kocurka domowego na ogródek na smyczy, później chciał chodzić codziennie, nawet w zimie, w lecie po 12-14h siedział, jak go miał kto pilnować...
Panny nie wychodzą. Milka wcale, Sonię kilka razy wzięłam, ale wolałabym, żeby pozostały tylko domowe. W tej chwili nie wiedzą co "tracą". |
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mojej kotce też się nie da zrobić zdjęcia kiedy nie śpi, bo za bardzo interesuje ją aparat ![]() też obcinam tylko przednie, bo tylne nie są takie ostre. Mam obcinaczkę z zooplusa ale obcinam taką dla ludzi bo z tej z zooplusa dziwnie się korzysta |
|
|
|
|
#2038 | ||
|
Gang Iren
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. No zmyliło mnie to,że pani w sklepie(w wielkim sklepie dla zwierząt) powiedziała,że się nie obcina. Tutaj mają z reguły koty wychodzące. Może dlatego
![]() Sprawdzę na necie i zapytam weta jak będziemy. Cytat:
![]() W Polsce też kupowałam kiedyś dla Czesia,no a tu nie ma... Cytat:
Też się zastanawiałam właśnie czy kupić smyczkę i uczyć ją czy lepiej nie??
|
|
#2039 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój kot wychodzi czasem na spacery na smyczy i nie smęci potem. Zwykle na początku jest przerażony, ale przyzwyczaja się, skubie trawkę, leży w koniczynie... Parkową alejką chodzi radośnie przy nodze jak piesek. Jak wraca, to albo pełen wrażeń idzie spać, albo stoi pod drzwiami lub na oknie zahipnotyzowany i mam spokój. Nie chcę, by znał tylko 36 metrów mieszkania.
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wychodzić by chciała. Wczoraj jak przesadzałam kwiatki siedząc na progu przy otwartych drzwiach frontowych - bacznie wszystko obserwowała i odważyła się kilka razy wyjść na mały rekonesans. No ale nie chcę jej wypuszczać samopas... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

nie mam pojęcia ile ma lat, ale chyba jest młodziutka. Od 2 lat mamy też kocura kastrata i teraz mamy mały problem, bo nowa kocica rozstawia go po kątach
no patrzeć na to nie mogę. On jest ciekawy i podchodzi do niej, wącha, ani razu się na nią nie rzucił, to ona jest bardziej agresywna. Dziś zauważyłam rany po pazurach na jego nosie. I najlepsza sytuacja: nasz kocur ma na szafie swoje legowisko, taki namiocik w którym lubi spać i dziś tam siedział a ona bezczelnie wlazła na szafę i go z tamtąd wywaliła, normalnie byłam w szoku, stary kot w ogóle nie zareagował tylko potulnie zlazł na ziemię. Myślałam, że to raczej on będzie bardziej agresywny. Strasznie mi go żal bo widać, że się stresuje

). Z każdym dniem było coraz lepiej, pozwalała mu się zbliżyć coraz bliżej. Coś ok. 7 dnia sama podeszła i się do niego przytuliła. W 10 dniu już całkiem byli zakumplowani. Często czytałam o 14 dniach na adaptację kota.
. A Milkę widziałaś
?

że niby jak domowy to tylko domowy i zero kontaktu ze światem zewnętrznym. No i nie wiem co robić