|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#6511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
[/COLOR]Nasza wyliczanka na wtorek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Stosuj może jeszcze coś na wypryski punktowo na każdą krostkę. A po całości albo sudocrem, albo cicaplast może. Zanim skóra się unormuje może to potrwać nawet do 6 tyg . Ale nie martw się , wszystko z czasem minieCytat:
Niestety nie wiem jaka to numeracja- i jaka jest różnica między nr 4 a nr 5 . Ale wiem że jeśli już na przymiarce rozmiar wydawał Ci się mały - po operacji może być poważny problem Bo na takich przymiarkach implanty wydają się większe niż docelowo. Trudni Ci doradzić czy nr 5 nie będzie za duży- no bo nie mamy pojęcia o czym mowa A może zadzwoń i dopytaj o pojemność implantów- Nagor ma przecież normalne oznaczenia . Nie mam pojęcia czemu lekarz posługuje się taką oryginalną numeracją Nawet nie możesz poszukać informacji i pooglądać zdjęć - bo nie wiesz czego szukać Dopytaj się o pojemność i model implantu , to są dość ważne informacje. A jeśli chodzi o określenie przez lekarzy rozmiaru - nie będzie to miało raczej odzwierciedlania w rozmiarze miski stanika. Tzn mam taką nadzieję bo miseczka C po operacji to piersi raczej z tych małych ![]() ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Cytat:
I się tak nie stresuj- na razie wszelkie asymetrie są zupełnie normalne. Nic niepokojącego się nie dzieje -szwy suche, gorączki nie ma, dziwnego obrzęku też nie ma więc możesz być spokojna. Do miesiąca na asymetrię w ogóle nie zwracaj uwagi- każda pierś jest odrębnym organem i każda będzie się zachowywać po swojemu.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2013-04-30 o 01:21 |
|||
|
|
|
#6512 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Pod biustem 82cm piersi-91 , będę miała zabieg podwieszania gruczołu również więc piersi pojda moje również trochę w górę. Dlatego tez nie potrafie sobie wyobrazić czy wziąć te co doktor mowi ze będzie pełne C czy te implanty większe jeszcze.No nic po majówce podejdę i dopytam się o te implanty . Dzieki dziewczyny
Edytowane przez karola139 Czas edycji: 2013-04-30 o 11:25 |
|
|
|
#6513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas po podwieszaniu jest belsenka a Belsenka zadowolona. Po samej plastyce jest celinkaZałóż sobie album, wstaw zdjęcia i zaproś te i inne osoby do przyjaciół . Będziesz mogła zobaczyć wielkość wkładek.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
|
#6514 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kochane
Pogoda się popsuła i mój maluch się rozchorował a po nim ja z mężem:/ Więc tak sobie chorujemy w 3^^ Podobno jakiś wirus panuje to tam dbajcie o siebie
|
#6515 |
|
Raczkowanie
|
Podwieszanie będzie na kotwice po majówce wybiorę się do doktorka i dowiem się szczegółow, dodam tylko ze chyba zdecyduje się na większe z tego względu ze mam 180 cm wzrostu -chociaż lekarz mi odradzal mowil ze do moejj figury C a nie D ale zobaczymy
|
|
|
|
#6516 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobitki
Muszę się Wam pochwalić, że ten wyjazd do Polski zaliczam do udanych, pogoda przepiękna, tylko ja słyszałam, że ma być zimno i wzięłam sobie same długie spodnie i jedną spódniczkę i w niej śmigałam. Czasu było mało, ale kupiłam jeden staniczek (miałam możliwość odwiedzenia tylko 3 sklepów). W dwóch z nich były na mnie po jednym dobrym staniczku (nad drugim miałam się zastanowić, ale nie zdąrzyłam wrócić do niego, bo czasu zabrakło), w jednym kupiłam staniczek Curvy Kate rozmiarek 65G (zaraz wrzucę Wam do galerii). Byłam też w Esotiq i Wam serdecznie polecam tam zajrzeć, mają świetne staniczki, które nazywają się Magic Memory Fit. Są to niby push upy, ale ta "gąbka" w całej miseczce stanika jakby odkształca się i dopasowuje do kształtu biustu, reaguje na jego zmiany. Możecie sobie wygooglować i cosik poczytać o tym. Ból jest tylko taki, że w tych modelach w obwodzie 65 mają miseczki do F, a w obwodzie 70 do E. Mimo iż był na mnie za mały (bułki mi z piersi robił i po bokach też) to był naprawdę przyjemny i wygodny. No trudno, może któraś z Was będzie zainteresowana (a one kosztują 89zł). Wpadłam tak na chwilkę do Was właściwie przede wszystkim, żeby Wam o tym esotiqowkim staniczku napisać. Roboty mamy w cholere, powoli zaczynamy dalej remontować (bo jak się ochłodziło to się nie dało ), a z Polski przywieźlismy sobie zmywareczkę Udało mji się męża namówić i jestem przeszczęśliwa![]() Pozdrowionka i buziaczki dla Was ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- A dziewczynki mam do Was pytanko, skoro ten jeden biustonosz brytyjskiej marki mam rozmiarek 65G, to przy innych markach tej samej rozmiarówki staniczki tego rozmiaru też będą pasować czy lepiej nie ryzykować? Pytam, bo znalazłam przepiękne biustonosze, ale do zamówienia przez neta i sama nie wiem czy zamówić czy nie. Przy okazjitego pytania pochwalę się Wam jeszcze, że mam sporo nowych wdzianek na cycuchy (bluzeczki, sukienki) i jeden strój kąpielowy Tak więc na ślub szwagra kieckę ubiorę jedną z tych, co dostałam, nie ma sensu n jedną noc naciągać się na koszta, skoro te są po prostuy przepiękne
|
#6517 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny
coraz ciszej na forum niedlugo moim pannom walnie rok a rok temu o tej porze nie moglam sie doczekac operacji jak ten czas szybko leci niedlugo wymianka na wieksze
|
#6518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie tu ostatnio pustka wieje. Ja tez jutro wyruszam na moją majówkę. Mam nadzieje że troche sie ociepli, bo na razie to troszkę zimno.
|
|
#6519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale do 10 lub 15 moje zelki sie dotrwaja to jest pewne a gdzie na majoweczke wyruszasz??
|
|
#6520 |
|
Raczkowanie
|
Hej Ninko,
Byłam w Twoim albumie i widać trochę różnicę, nie wiem czy to Cię pocieszy, ale moje piersi do 6 tygodnia wyglądały jak z 2 różnych planet . Teraz jest duużo lepiej. Jutro postaram się wstawić zdjęcia. Póki co zobacz moje zdjatka, może trochę Cię to uspokoi
|
|
|
|
#6521 |
|
Raczkowanie
|
Witam MOJE DROGIE!!!
Długo mnie nie było, dzieci brak, męża brak, a zalatana i zajęta jestem, jak nie wiem co Ja Was dzieciate i mężate NAPRAWDĘ podziwiam.Widzę nowych duszyczek u nas sporo. Jutro wolny dzień, więc jak pogoda nie dopisze, to zaczytam się w ostatnich wydarzeniach. Tymczasem pozdrawiam, całuję i zapewniam, że pamiętam o naszym cycolinowym forum ))
|
#6522 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny w ten majowy weekend
wczoraj byłam na zdjęciu szwów Pan doktor powiedział że jest wszystko ok cycuchy goją się super powiedział nawet że są miekkie i że są różne to mam się nie martwić za 2 tyg idę znowu na kontrolę miłego dzionka
|
|
#6523 |
|
Zadomowienie
|
Ninka gratuluję serdecznie, widzę, że Ty już tydzień po
Ależ ten czas leci Tak jak doktorek mówi asymetrią się nie przejmuj. Opuchlizna może się trzymać przez długi czas i nie schodzić po równo z każdej piersi, bo to dwie osobne części ciała![]() Faktycznie ostatnio coś tu pustkami wieje. U nas pogoda świetna, dziś cały dzień w stroju kąpielowym latam ![]() A przy okazji prócz staniczka wrzucę Wam za chwilę i ten strój, od siostry dostałam, z tyłu te sznureczki też połączone są serduszkiem. A mój tż powiedział, że mnie w nim nigdzie nie wypuści, bo za mało zasłania wg niego:/ On sobie może gadać a jak będę miała ochotę to i tak wyskoczę
|
#6524 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Ninka swietnie ze cycunie dobrze się goją Kocia byłam w albumie kostium ladniusi , staniczek oczywiście tez a od twoich panienek nie mogłam oczu oderwać. ![]() Mój Mężuś wymyślił ze przemysli sprawę moich nowych piersi bo bedzie go denerwowało ze wszyscy się na nie bedą patrzeć , zazdrosnik jeden . Ci faceci
|
#6525 |
|
Zadomowienie
|
Kachuula no cóż pewnie ma rację
Jak wyskoczysz latem w obcisłej koszulce z większym dekoldem to wzroku od Ciebie nie oderwą, ale on z nich będzie miał jeszcze większą frajdę niż Ci gapie Inni popatrzyć co najwyżej będą mogli a on wszystko (no prawie wszystko, zależy na co mu pozwolisz) czego dusza zapragnie
|
#6526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#6527 |
|
Zadomowienie
|
Z moim było podobnie, nawet dziewczynkom pisałam, że chciał forum antycyckowe zakładać
W końcu piersiatka robisz dla siebie, żeby w końcu czuć się dobrze we własnej skórze a to najważniejsze i jeżeli jemu zależy na Twoim szczęściu to to zrozumie
|
#6528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nasza wyliczanka na czwartek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Olivko ja nie wiem co Ty masz za pomysł. Żeby takie cuda chcieć unicestwić Cytat:
o, jaki zazdrośnik Ale Ty potrafisz swoich argumentów użyć i tak zawsze wiesz jak postawić na swoimMoże go zaraz na zdjęciach zobaczę Cytat:
na moje piersi wszyscy wcale nie patrzą , jak ich nie wywalę ginę w tłumie razem z tymi bezbiuściastymi. Dlaczego co niektórzy myślą że po zrobieniu biustu będziemy go używać jako jedyną nasza zaletę - i że w ogóle chcemy żeby wszyscy na nasze piersi patrzyli Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#6529 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
|
|
#6530 |
|
Raczkowanie
|
Witam majówkowo
ja jeszcze w pracy, ale dziś wyjeżdzamy już do rodziców i na mały wypad bez dzieciaków ![]() Kicia - moglabyś byc modelką i bieliznę reklamować ![]() Ninka - teraz już tylko lepiej Przedpo - no czasu na forum nie masz to napisz Kochana chociaż jak piersi, kupiłas jakąś bieliznę, jak blizna?A ja kupiłam spontanicznie w TK Maxxie strój kąpielowy http://www.extremestyle.com.pl/pl/st...-bikini-c.html Właśnie taki chciałam - bez fiszbin ale mocno trzymający, trochę sportowy bo taki przy moich maluchach i zabawie w wodzie potrzebuję. Zrobię zdjęcie na sobie i wstawię przy okazji Ano i wspomnę, że zapłaciłam za niego 45 zł kocham takie zakupy.Pozdrawiam i życzę udanego weekendu |
|
|
|
#6531 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mam nadzieje ze sluzy wam majowy wypoczynek! Ja przez ta fatalna pogode nie mialam jeszcze okazji rozpoczac oficjalnie sezonu grillowana karkowka Za to zaczelam juz marzyc o normalnym staniku :P Kazali mi nosic przez 6tyg po op. ten formujacy. Powiedzcie mi czy wy nosilyscie je tez tyle czy dluzej? I pozniej to juz taki normalny z fiszbinami od razu kupowałyście?Pozdrawiam!
|
|
|
|
#6532 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny cisza tu
ja już rozpoczełam sezon grillowy wczoraj ale pogoda na prawdę nie dopisuję a miało być ciepłokiciu super strój i te twoje cycuchy a powiedzcie kiedy zaczęłyście spać na boku bo zapomniałam zapytać mojego lekarza, a i czy też tak miałyście że przez noc strasznie nabrzmiałe były wasze cycuchy ja jak po nocy wstaje to strasznie są
|
|
#6533 |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny,
ależ potężny ten wątek cycuchowy, znalazłam jedną czesc, na koncu info, ze juz jest kolejny, pozniej znow to samo, az w koncu trafilam na ten najnowszy Podoba mi sie to odliczanie do operacji, jest w tym jakas moc Ja o operacji mysle od dawna, ale dopiero od 2 miesiecy wiem, ze musze ja zrobic w tym roku, teraz albo nigdy Tzn muszę...chcę Planuję sierpien, początek sierpnia, jesli bedzie taki termin. Zastanawiam się najmocniej nad M.W z Wrocławia, napisałam do niego, aby umowic sie na konsultację, dziś wypisałam sobie czesc pytan do niego. Zastanawia mnie tylko, czemu MW nie ma na swojej stronce zadnych zdjec "przed i po"...?? i ta lokalizacja ze zdjec jest jakas taka jakby zbyt domowa? Jakos tak mialam wyobrazenie o takiej fajnej klinice, moze nie tak jak u Szczyta, ale chociaz w polowie Dziewczyny, no i nie mam pojecia o co chodzi z tymi profilami i czy anatomy czy okragle lepsze, od czego to zalezy. Czytam i nie wiem dalej. Czy anatomy są lepsze, bo drozsze? Dlaczego wlasciwie są droższe nawet o 3-5 tys? Pozdrawiam, gratuluję cycochów i trzymam kciuki za najblizsze operacje!PS. aj, dziewczynki i takie jeszcze pytanie na wsjakij sluczaj - czy mozna byc na antykoncepcyjnych podczas operacji? W sensie - od niedawna? Ja od 1,5 roku mam przerwe ale teraz z poczatkiem maja planuje znow brac a operacje chce w sierpniu. Nie przeszkadza to? Dziekuju!
Edytowane przez kejterin Czas edycji: 2013-05-02 o 20:39 |
|
|
|
#6534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- miłego wieczoru kochane
|
|
|
#6535 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny
Kachuula - faceci niestety mysla innymi kategoriami niz my. Piersi sa atrybutem kobiecosci i mężczyźni po czesci zwracaja na nie uwage.Twoj maz zdaje sobie z tego sprawe i prawdopodobnie dlatego jest tak bardzo o Ciebie zazdrosny .. plus jak mu bardzo na Tobie zalezy ![]() Moj chlopak ma mieszane uczucia . Z jednej strony cieszy sie , ze powieksze biust o co nie co a z drugiej strony poczul sie zagrozony :/ bo mysli , ze jak beda cycuchy wieksze to ...rozstaniemy sie albo inni faceci beda niesutanie sie we mnie wpatrywac i on tego nie wytrzyma
Edytowane przez Kwiatuszekldn Czas edycji: 2013-05-02 o 22:14 |
|
|
|
#6536 |
|
Zadomowienie
|
Tak samo myśli mój mąż , z jednej strony wie ze robię to dla siebie i do tej pory mnie wspierał a im bliżej konsultacji i wyznaczenia terminu operacji odezwał się w nim zazdrośnik - obawia się ze jak będę miała piękne piersi to go zostawie??? Tez tego nie rozumiem , będę ta sama osobą tylko piersi się zmienia bedą takie jak powinny być!!! I tłumaczę ze w końcu bedzie miał z nich pożytek
|
#6537 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
. Zazdroszczę pogody. Ja 5 dni wolnego i głównie sprzątam i leżę zamiast ruszyć tyłek.---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Przedpo - no czasu na forum nie masz to napisz Kochana chociaż jak piersi, kupiłas jakąś bieliznę, jak blizna?A ja kupiłam spontanicznie w TK Maxxie strój kąpielowy http://www.extremestyle.com.pl/pl/st...-bikini-c.html Właśnie taki chciałam - bez fiszbin ale mocno trzymający, trochę sportowy bo taki przy moich maluchach i zabawie w wodzie potrzebuję. Zrobię zdjęcie na sobie i wstawię przy okazji Ano i wspomnę, że zapłaciłam za niego 45 zł kocham takie zakupy.Pozdrawiam i życzę udanego weekendu [/QUOTE] Gawisz, cycunie dobrze, minęły 3 miesiące, ale dopiero w przyszłym tyg jadę na kontrolę do d-ra, bo nie tylko na forum nie mam czasu , tylko ogólnie jakaś zaganiana byłam ostatnio. Cycunie moim zdaniem jakoś wizulanie bardzo się nie zmieniły, ale są o wiele bardziej miękkie ,Postaram się wrzucić niedługo jakieś zdjęcia. Jeżeli chodzi o bieliznę - to mam z tym problem i to poważny. Bielizna - znaleźć w jakimś sklepie ładną bieliznę bez fiszbin, taką, żeby to nie była zwykła sportowa bawełną - trudna sprawa. Jak już znalazłam -naprzymierzałam się, naprzmierzałam się i w każdym mi coś nie pasuje. Jak już jestem prawie pewna, że nie robi krzywdy moim cyckom tzn leży niby dobrze, to jest mi jakoś niewygodnie, materiał jest za sztywny jakiś i po prostu się źle czuję. Najlepiej mi jest w tych mieciutkich, zwykłych bawełnianych, ale w lato nie ma z nimi opcji bo sutki wariują i przebijają przez materiał. Ja nie mieszkam w Wawie i jak wybieram się do jakiegoś centrum po pracy, to jak wejdę do jakiegoś sklepu z bielizną, to już praktycznie nic innego nie zdołam ogarnąć, a i tak z pustymi rękoma wychodzę . A marzą mi się takie w letnich kolorach staniczki, marzą mi się...
|
|
#6538 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szczerze powiedziawszy nie wiem czemu anatomki są droższe. Przypuszczam, że to ze względu na ich bardziej naturalny kształt i może większą trudność przy ich produkcji? Ale to tylko moje przypuszczenia ![]() Witajcie laseczki Tak pięknie, że aż chce się żyć, tańczyć, skakać, śpiewać ![]() heheDziękuję Wam za miłe komentarze
|
|
#6539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na temat lekarza się nie wypowiem, ale inne Dziewczynki zapewne tak. Jeżeli chodzi o anatomy o okrągłe - to chyba nie jest tak, że jedne są lepsze, a drugie gorsze. Wydaje mi się, że chyba dla jednej osoby lepsze są okrągłe, dla innej anatomy. Z tego, co zrozumiałam swojego lekarza - u osób takich jak ja - czyli z zerową wyjściówką - lepsze są anatomy, aczkolwiek nie zawsze tak jest, bo Sabcia z tego co kojarzę ma okrągłe. One mają inny kształt o czym się przekonasz zapewne na konsultacji - doktor na pewno Ci pokaże. Antykoncepcja - bezproblemowo.
|
|
#6540 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, dzięki za odpowiedzi
![]() obiecałam i wrzuciłam zdjęcia moich kruszynek
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

Stosuj może jeszcze coś na wypryski punktowo na każdą krostkę. A po całości albo sudocrem, albo cicaplast może. Zanim skóra się unormuje może to potrwać nawet do 6 tyg . Ale nie martw się , wszystko z czasem minie
. Ale wiem że jeśli już na przymiarce rozmiar wydawał Ci się mały - po operacji może być poważny problem
Bo na takich przymiarkach implanty wydają się większe niż docelowo. Trudni Ci doradzić czy nr 5 nie będzie za duży- no bo nie mamy pojęcia o czym mowa
Dopytaj się o pojemność i model implantu , to są dość ważne informacje. A jeśli chodzi o określenie przez lekarzy rozmiaru - nie będzie to miało raczej odzwierciedlania w rozmiarze miski stanika. Tzn mam taką nadzieję bo miseczka C po operacji to piersi raczej z tych małych

niedlugo wymianka na wieksze

ale do 10 lub 15 moje zelki sie dotrwaja to jest pewne

na moje piersi wszyscy wcale nie patrzą , jak ich nie wywalę ginę w tłumie razem z tymi bezbiuściastymi. Dlaczego co niektórzy myślą że po zrobieniu biustu będziemy go używać jako jedyną nasza zaletę - i że w ogóle chcemy żeby wszyscy na nasze piersi patrzyli
to napisz Kochana chociaż jak piersi, kupiłas jakąś bieliznę, jak blizna?