|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Nie ma Juz nadzieji lekarz był przed chwilą...
Teraz liczy sie dla nich tylko moje zdrowie |
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
|
#2223 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
zebys miala to juz za soba
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
niunka widziałam wczoraj już, ale nie chciałam pisać - miałam nadzieję, że to jednak nie prawda... Strasznie Wam współczuję, ryczeć mi się chce i jest beznadziejnie po prostu...... Jesteśmy z Tobą całym sercem..... Trzymaj się
|
|
|
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Skurcze co 4-6 minut to Juz chyba nie długo?
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
rozkręca się, niunka
oby szybko poszło. spytaj położną/lekarza, czy możesz przytulić i pożegnać Jasia, jeśli nadal tego chcesz.
|
#2227 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 20
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
jak chcesz, to ci tego nie odmówią
swego czasu widziałam filmik złożony ze zdjęć o takim porodzie. mimo że dziecinka sina już była, to ubrali ją, ochrzcili. lekarze dali rodzinie czas na pożegnanie. na pogrzebie też jest czas na to. potrzebujemy tego... lekarz na pewno to zrozumie. będzie ci okropnie ciężko, jeszcze trudniej niż teraz. dlatego krzycz o tego psychologa jeszcze. niech cię rodzina nie wypuszcza z ramion...
|
#2230 |
|
Zadomowienie
|
Mam tak totalny metlik w głowie. Co robić co myslec. Wiem tylko że go z nami Juz nie ma. Muszę znać przyczynę, muszą mi powiedziec
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Nie mam ze sobą żadnych ubranek dla niego...
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
ninika cały czas myślę o Tobie. Modliłam się o to i miałam nadzieję że wejdę dziś na forum i przeczytam że to jedno wielkie nieporozumienie a maluszek jest cały i zdrowy.
Przytulam Cię mocno i życzę dużo sił. Mam nadzieję że masz i będziesz mieć bardzo duże wsparcie w bliskich osobach. |
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
może być i golasek, zawiną go może w jakąś chustę...
przytul go mocno. od nas wszystkich! wiedz, że Jasio nie jest sam. ma dużo aniołków obok siebie...
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niunka modlilam sie do mojego Ksawcia, zeby opiekowal sie Twoim Jasiem..
|
|
|
#2234 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogłam nie napisać... Tak strasznie mi przykro, nie jestem w stanie sobie wyobrazic tego co teraz przezywasz. Jest to okropna tragedia, wierze ze nic nie dzieje sie bez przyczyny ale cięzko pogodzic się z taka strata... życzę dużo sił i aby bliskie ci osoby były z toba w tych cięzkich chwilach... Malutki aniołek jest w niebie razem z innymi maleńkini duszyczkami ...
Mama wrześniowa 2012 |
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
niunka brak mi słów...
------------------------------------------------- pawie_oczko trzymamy kciuki za szybkie rozwiązanie i czekamy na wiadomości.
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
niunka... trzymaj się..juz coraz bliżej końca...
u nas 3dni i nic się nie dzieje. |
|
|
|
#2237 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeny jakie to straszne,Boże gdzie ty się podziewasz
Niuńka tulę Cię,wróciły wspomnienia,złe,straszne które my mamy maj-czerwiec przeżywałyśmy ponad rok temu Ryczę |
|
|
|
#2238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedna z naszych dziewczyn napisała o Waszej tragedii ![]() od początku sledze Waszą historię... poryczałam się przed pc... opowiedziałam mężowi wszystko... koniec końców oboje ryczeliśmy razem z moją mamą... ![]() taka niesprawiedliwość, tak okrutne i ciężkie to wszystko... sama nie wiem co napisać... dziewczyny i Twoja rodzina są na prawdę kochani, że wszyscy Cię tak dopingują... Ja tylko mogę napisac, że pomimo iż nie modlę się codziennie i nie jestem zagorzałym katolikiem przysięgam pomodlić się za Twoją / Waszą wytrwałość oraz za Twojego Malucha... z pewnością jest już w niebie z Aniołkami i jest mu teraz dobrze... a Ty błagam nie poddawaj się!!! Mama z marzec - kwiecień ... |
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Niunka tak bardzo mi przykro. Nie udzielam się na wątku, ale często Was podczytuję, dziś przypada mój termin, myślę tylko o Was. Jakie to niesprawiedliwe i dlaczego tak się dzieje. Dużo siły Wam życzę, miłości i wzajemnego oparcia. Przytulam Cię mocno.
|
|
|
|
#2240 |
|
Rozeznanie
|
NIUNKA-tak bardzo mi przykro...nie należe do waszego wątku ale jak to przeczytałam,to sama płakałam.Boże dlaczego tak sie stało,dlaczego zabrałeś do Siebie tą małą niewinną kruszynkę,która miała całe życie przed sobą
Niewyobrażalna tragedia dla rodziców,Niunka pozegnaj Jasia od nas wszystkich,nasze aniołki będą sie opiekować Twoim synkiem.Dużo siły dla Ciebie i dla Tż,w tej trudnej chwili bądzcie dla Siebie oparciem.
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Niunka tak bardzo mi przykro
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę, Niunka. Co wejdę na wątek to płączę. Podziwam Cię że dajesz radę.
|
|
|
|
#2243 |
|
Zadomowienie
|
Niunka.. tak strasznie przykro.. trzymaj sie kochanie...
Mama wrzesniowa 2012 Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
#2244 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje wszystkim za słowa otuchy i wsparcia. naprawde dużo mi pomagacie. Jak lekarz skończy ciecię zobaczy jak tam postęp. Tak optymistycznie powiem że co do bólu fizycznego nie Jest źle. Spokojnie znoszę jak narazie
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Na prawdę nie wiem co napisać...jest mi tak cholernie ciężko wiec nie wyobrażam sobie jak musi być wam ciężko.
Cały czas o was myślę i mocno przytulam bo tylko tyle mogę zrobić. Każde wejście na wątek tak cholernie boli...nie mogę zrozumieć.
|
#2247 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niunka oby tak do końca... A co do zobaczenia dzidziusia - masz jeszcze czas, przemyśl tę decyzję. Mnie nie pokazano dziecka, ale ja też nie poprosiłam o to, u mnie wszystko się działo tak szybko, że byłam w ciężkim szoku po porodzie (u mnie od diagnozy do porodu minęło parę godzin, o 12 u lekarza, o 20 na łóżku, po wszystkim). Czasami żałuję, że go nie widziałam, ale za to zapamiętałam go tak, jak chciałam, jako najpiękniejsze dziecko na świecie... Tak czy inaczej - to decyzja, o której będziesz później długo pamiętać. |
|
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Niunka kochana... cały czas myślę o Tobie i Jasiu
![]() Wróciliśmy z Tż z Kościoła.... pomodliłam się o Was. Niech Jaś z całym gronem Aniołków wspiera Was z góry.. Jesteś bardzo silna, ale i tak poproście o pomoc psychologa.. Ja tutaj nie mogę znaleźć sobie miejsca, chodzę rozżalona, zadając ciągle pytanie "Dlaczego!?" Skoro my czujemy taki ból, nie jestem w stanie pojąć Twojego bólu ![]() Dobrze, że masz bliskich wokół, lekarze też chcą tylko pomóc i wiedzą co dla Ciebie najlepsze. Teraz najważniejsza jesteś Ty ![]() Tak bardzo chciałabym Cię przytulić i powiedzieć, że to zły sen.. Ale głęboko wierzę, że jeszcze zaświeci dla Was słońce. Trzymam kciuki, żebyś mogła jak najszybciej wrócić do domu i żeby ten koszmar szybko się skończył ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Pawie oczko
|
|
|
|
#2249 |
|
Zadomowienie
|
Persephone dzięki lekarzom rodzinie dzięki Tobie. Naprawde chce urodzić mojego aniołka normalnie dla moich przyszłych dzieci. Nie powiem ze nie, ze nigdy. Bo chce, bo o tym marze. Jest to dla mnie tak wielką tragedia ale dociera do mnie pomału to ze to nie Jest moja wina ze nie mieliśmy wpływu na to co sie stało. Samo to ze są przygotowani że mówią w takich sytuacjach, matki chcą widzieć albo nie. Nie potrafię zrozumieć czemu dlaczego my ale reszta jakos pomału dochodzi do mnie..
|
|
|
#2250 |
|
Wtajemniczenie
|
Daje znac, ze u mnie predko akcja sie nie rozwinie, skurczy brak, rozwarcie rano bylo dalej na 1 palec, czekamy az akcja sama sie rozwinie....
:nu da: najwazniejsze ze wszystko dobrze i jestem pod kontrola, wody wczoraj niby mi sie saczyly ale polozne powiedzialy, ze czesto bywa tak, ze w pecherzu jak jest mala dziurka to sie zasklepia i tak bylo w moim przypadku, bo wkladka teraz sucha, tylko zaobserwowalam czopa odchodzacego na raty..Dziz.. Kolezanka z sali obok rodzi, 5dni po terminie, wody same jej w nocy odeszly, i wlasnie padla decyzja o cc, rozwarcie bylo pelne ale maly zle sie wstawil tzn. Glowka jest za wysoko i juz robi sie obrzek wiec nie chca jej i dziecka dalej meczyc, a jeszcze o 9 rano miala 2,5 cm rozwarcia, ale przezywam.....tym bardziej ze jestesmy tu tylko we dwie i jej maz taki zestresowany co chwile do mnie zaglada
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

zebys miala to juz za soba

Ślub 27. X. 2012
:nu da: najwazniejsze ze wszystko dobrze i jestem pod kontrola, wody wczoraj niby mi sie saczyly ale polozne powiedzialy, ze czesto bywa tak, ze w pecherzu jak jest mala dziurka to sie zasklepia i tak bylo w moim przypadku, bo wkladka teraz sucha, tylko zaobserwowalam czopa odchodzacego na raty..