|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Ja niewiem moj tz napewno posiedzi ze mna chwile w domu ile to niewiem,ale mysle ze napewno.za to wiem ze planuje na poczatku roku 2014jechac na wakacje gdzies..a mala zostawoc z dziadkami i(niedoczekanie teraz tak mowi a pozniejewno bedzie mu zal zostawic malej haha)
Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2013-05-03 o 12:48 |
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki,
ja mam dzisiaj dalej podły nastrój, jeszcze tak jak Oliath pisała, pogoda u nas jest pod psem, już nawet mi się nie podoba ![]() Gratuluję wszystkim rozpoczętych tyogdni i mięsięcy Ja dzisiaj z tż obchodzę rocznicę, ale średnio rocznicowy mam nastrój. Od wczoraj nic nie robię, tylko leżę TŻ wszystko za mnie robi, nawet pomaga przekręcić mi się z boku na bok, bo inaczej podbrzusze boli... pali licho ten durny pępek, mam wrażenie, że po tym wczorajszym stawianiu się mam ciągle delikatnie napięta macicę, boję się cokolwiek zrobić, nawet zaśmiać wezmę no-spę, ale jeśli i to nie pomoże, też w końcu odwiedzę IP
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.
tez czytalam wlasnie o tej mamusi majowej, az mi sucho sie w ustach zrobilo. normalnie szok dla mnie, tak smutno, bo zaraz sobie wszystkie myslimy, ze to moglo sie orzytrafic kazdej z nas. (
|
|
|
|
#1595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najlepszego z okazji rocznicy
|
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale slonce wyszlo nie wierze i jem loda z tego powodu haha.... |
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie lato na całego, słońce w pełni, na niebie ani chmurki jednej, mamy 18 stopni dziś.
ale mi te upały nie służą, czuję się ogólnie co raz gorzej. ten 3 trymestr to najgorszy. ja mam wrażenie, że po kolei się rozpadam, to nogi mnie bolą, to cały dół ciała, ech. jeszcze 2 miesiące... |
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Twe ja tez gratuluje rocznicy:-*to lez zazyj ta nospe a jak nie to jedx sprawdz na ip.
|
|
|
|
#1599 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za wsparcie i rady. Chyba macie rację muszę go po prostu wspierać i razem przez to musimy przejść. Więc zmykam do niego bo chyba znowu za jakieś sprzątanie się wziął
Zaciągnę go na jakiś spacer.Cytat:
|
|
|
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję się takich sytuacji, bo była/ jest u mnie taka w rodzinie. Mój kuzyn (syn mojej chrzestnej, siostry mojego taty) miał żonę, dwójkę dzieci (teraz to już młodzież, nastolatkowie). Kuzyn rozstał się z żoną, a w zasadzie ona go zostawiła, wyjechała za granicę, założyła nową rodzinę. Nikt nawet nie wie gdzie, w jakim kraju teraz żyje. Kuzyn po jakimś czasie poznał nową kobietę. Zakochali się w sobie, zostali parą. Ona traktowała dzieci jak swoje. Mówiła, że je zaadoptuje. W tym samym czasie nowa panna kuzyna i on starali się o dziecko, ale nie wychodziło. Mieli ogromne problemy. Leczyli się, a w zasadzie ona. Po jakimś czasie wyjechali do Irlandii, bo dostała tam namiar na jakąś dobrą klinikę leczenia bezpłodności i udało się- zaszli w ciążę. Jak tylko okazało się, że nowa panna będzie mieć swoje dziecko, tamta dwója przestała dla niej istnieć. Bo po co jej cudze, jak ma swoje...Teraz dzieciaki są tu w Polsce w domu dziecka, a kuzyn z panną i nowym dzieckiem na stałe żyją i mieszkają w Irlandii. Chyba nigdy już nie wrócą po dzieciaki...Kuzyn był w stanie porzucić własne dzieci, bo tak ważna była dla niego nowa partnerka...Dla mnie szok i niepojęta nieodpowiedzialność...Zaw sze kiedy myślę o Marice, to myślę, też o dzieciaczkach mojego kuzyna i chyba dlatego tak zawsze poruszało mnie co u She się dzieje... |
|
|
|
|
#1601 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
cale szczescie, ze Wro ma ten program dla rodzin wielodzietnych (tak, tak, o swojej mowie ) i od narodzin Lilo bedziemy placic 5 dycha za CALA RODZINKE ![]() Cytat:
Cytat:
a dzieki, duuuuuzo lepiej, choc wciaz nie idealnie - ale najwazniejsze, ze normalnie zyc sie da, bez bolu i paniki przed toaleta w pn kontrola, moze moj cudotworca jeszcze jakies czary-mary odprawi kolejne ![]() Cytat:
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1603 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry brzucholki kochane....nie mam dzis weny na nic....
kregoslup mi znow zaczal dokuczac w dodatku nawiedzily mnie wczoraj dodatkowe "przyjemnosci" nie wiem czy do konca zwiazane z ciaza wiec mam tez pytania do was brzuchatki po pierwsze mam bardzo bolesne skurcze stop i dloni....i nie wiem co na to moge poradzic - czy ja moge brac potas??? a drugie to to ze wieczorami mam wzdecia....i tu tez pytanie - moge brac espumisan???
|
#1604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
gorzka czekolada, orzechy. ja skurcze łydek mam w nocy, ręce na razie nie. a na wzdęcia to sama nie wiem nie mam takich problemów.
|
||
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi babeczki w moim wieku ciazowym, czy tez macie takie uczucie rozdymania brzucha od wewnatrz?... Ludzie, nie daje rady z tym, czuje sie napompowana jak balon, mam wrazenie, ze rozpekne sie zaraz - doslownie. Brzus napiety jak beben, taki twardo-sprezysty (ale nie stawia sie nic), normalnie jakbym wychlala wiadro wody czy cos. Az ciezko oddychac, nie mowiac o poruszaniu sie swobodnie. Najchetniej bym lezala na boku, i to TYLKO na lewym, bo inaczej tchu brak - masakra
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troszkę przeraża mnie też sprawa remontu. Ten się wlecze, a kolejne tygodnie ciąży biegną mega szybko. |
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego czuje ogromny ucisk na cipkę i dupę, pośladki od środka. jakby mnie wszystkie mięśnie w środku bolały do jakiś ćwiczeniach. czuję dziecko?? strasznie nisko. takie wrażenie mam. no i mi niewygodnie chodzić |
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1611 | |||
|
Zakorzenienie
|
Grunt, że małe daje znaki, inaczej chyba po ścianach bym chodziła
![]() Pierwsza ![]() Cytat:
Tak jakoś wam powiem, że po tej sytuacji na majówkach mam gdzieś czy wychodzę na panikarę skąd my niby mamy wiedzieć, które objawy świadczą już o czymś naprawdę złym, a które można przeczekać w domu? Przecież ciąża to całe pasmo wszelakich bóli...![]() Cytat:
![]() No ten mój pępek jest po prostu bardzo wrażliwy, jak go dotykam, to czuję, jakby już żadnych mięśni nie było pod nim Cytat:
Jak tak można, biedne dzieci
|
|
#1612 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w leniwym dniu!
Nic się nie chce, na dworze pada, więc spacer odpada Już mam dość dzisiejszego siedzenia w dommu!Gratuluje kolejnych tygodni ![]() Powiem wam, że po tej informacji o majowej mamie jakoś zebrać się nie mogłam... Jeszcze wczoraj Basia się chyba na nas obraziła bo prawie wcale nie kopała, więc już w ogóle masakre miałam ![]() My mamy blisko zoo, a nawet dwa - Stare i Nowe (Poznań) Stare jest za darmo, tylko jak chce się wejść do pawilonu z gadami, płazami i rybami to trzeba chyba 5 zł zapłacić, a wszystko inne jest za darmo, jest plac zabaw, kawiarenki - ogólnie fajnie i zwierząt też nie mało Chciałam się tam przejść na spacer dziś, no ale pada A Nowe Zoo to już większa inwestycja, mega dużo zwierząt, super zrobione miejsce z tygrysami i słoniarnia, teraz robią niedźwiedziarnię - ogólnie jak ktoś jest w Poznaniu to polecam
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie lubię tej końcówki ciązy
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Wlaczylam polozne na tvn style i ...tyle niemowlaczkow tam jest juz bym chciala miec swoja przy sobie laleczke...a tu jeszcze troche..niemoge sie doczekac...i tez wizyty za tydzien ciekawe ile wazy juz he
|
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Co dziś na obiadek?
Ja mam zlewkę z całego tygodnia. Mąż zje pulpety w sosie pomidorowym + duszona łopatka, + kasza gryczana + mizeria (o ile jej nie zjem w między czasie bo mi smakuje). Małgosia duszoną łopatkę z kaszą i sosikiem + fasolka A ja chyba zostanę na samej fasolce. Co by za dużo mięsa nie jeść w tygodniu!
|
#1617 | |||
|
Konto usunięte
|
Zdrzemnęłam się na pół godzinki...
Misia dla mnie 124 górne to trochę za wysokie (norma jest wprawdzie do 140, ale ja dmucham na zimne) i ja bym już nie piła. Ja miałam rano 110 i się zastanawiałam nad kawką, ale boję się rozregulować znowu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
To nawet mam brzuch na wysokości (domniemanej:P) żołądka twardy jak skała. |
|||
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zurek z jajeczkiem...a na drugir kotlecik z cyca z ziemniaczkami i surowka z marcheweczki.a na deser lezenie i kwiczenie lol
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Wogole to chcialam Wam napisac ze jadlam wczoraj rockera z kfc to co reklamuja i....niedobry niesmakowal mi o dziwo...eh jakis dziwny sos...i wogole nie polecam jakbg ktoras sie chciala skusic...:-P za to mam straszna ochote na kurczaka po wietnamsku takiego jak w xhinskiej knajpoe z tym pysznym rozowo czerwonym sosem(do ryzu) jakby ktoras miala przepis go baaaaaardzzzzzoooo prosze... |
|
|
|
#1619 |
|
Konto usunięte
|
U mnie kotlety z kurczaka, kasza jaglana (bo zapomniałam kupić kartofli:P) i fasolka szparagowa ze słoika.
|
|
|
|
#1620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

pojechalismy zob zyrafe a zyrafy nie bylo...hahahah

TŻ wszystko za mnie robi, nawet pomaga przekręcić mi się z boku na bok, bo inaczej podbrzusze boli... pali licho ten durny pępek, mam wrażenie, że po tym wczorajszym stawianiu się mam ciągle delikatnie napięta macicę, boję się cokolwiek zrobić, nawet zaśmiać
wezmę no-spę, ale jeśli i to nie pomoże, też w końcu odwiedzę IP

cale szczescie, ze Wro ma ten program dla rodzin wielodzietnych (tak, tak, o swojej mowie 

Jak tak można, biedne dzieci
Już mam dość dzisiejszego siedzenia w dommu!