|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40617549]
Tak łatwiej. Zdjęcia ładne, każdy pochwali, ale już sytuacji nie każdy przyklaśnie... [/QUOTE] A widzisz ja nie klaskałam. Wyjdę na zołzę (nie pierwszy raz zresztą), ale jakoś nie do końca mi te sesje pasowały zamiast myśleć poważnie o przyszłości. Aczkolwiek uważam, że sesje w ciąży są fajną sprawą.
|
#1622 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Masz rację, takie sesje o wiele bardziej cieszą, gdy ten Maluszek ma zapewnioną spokojną przyszłość...
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40617634]U mnie kotlety z kurczaka, kasza jaglana (bo zapomniałam kupić kartofli:P) i fasolka szparagowa ze słoika.[/QUOTE]
Fasolka wymiata. Właśnie mam duży talerz załadowany góra fasolki (oczywiście podzieliłam się trochę z Małgosią) i zieloni mi, a jak pysznie. Córa też widzę fasolkę wyjada, a kaszę i mięso odsuwa. Córeczka mamusi
|
#1624 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i za rocznicę !!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bleee, też nie polecam ![]() Uwaga- uwaga !!Brawa dla mojego Tżta! Zaczęłam sprzątać mieszkanie i poprosiłam żeby odkurzył, a ja zmyję podłogę i zrobił to bez zająknięcia Teraz mieszkanko czyste, jeszcze nastawię pranie i done
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||
|
|
|
#1625 |
|
Rozeznanie
|
U TŻ z tą pracą taki problem (może juz kiedyś pisałam
) że on jest tam tak jakby na zmiany z kimś innym. Pracuje na tej wyspie jako inżynier w sektorze naftowym i zarządza sporą grupką ludzi na zmianę z kolegą właśnie po 2-3 tygodnie. Dlatego lepiej gdyby już zdecydował kiedy i ile urlopu by chciał wybrać.
|
|
|
|
#1626 |
|
Konto usunięte
|
Mój TŻ ma miesiąc urlopu do wykorzystania jeszcze i jak się uda, to weźmie cały miesiąc jak ja urodzę.
Ale by było super, całe dnie we 3, pomagałby z wózkiem i w ogóle... |
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
A najśmieszniejsze jest to że She dość długo była na pasku.
Po fasolce dorwałam się do mizerii. Jak zaraz mąż nie przyjdzie to nie będzie miał do obiadu! Co mnie dziś tak na zielone wzięło?
|
#1628 |
|
Raczkowanie
|
Mój TŻ wczoraj wyszedł rano z psem, zrobił śniadanie, a po śniadaniu... zaczął sprzątać mieszkanie!
I to powiem Wam, że wcale nie jakoś 'na odwal się", bo jak weszłam później do łazienki to normalnie myślałam, że od tego blasku oślepnę! Wszystko porobił, nawet umywalkę umył w każdym zakamarku, a kuchnia to normalnie marzenie! ![]() Rozczula mnie niesamowicie jego poranne "cześć dziewczyny" i przytulenie, jest taki miły od ostatniej kłótni, że zaczęłam w nocy się do niego przytulać sama z siebie - a od kiedy jestem w ciąży to ciężko z tym Na obiadek dziś schabowe z żółtym serem, nadziewane krokiety ziemniaczane i ogóras! ![]() Co do KFC i rockera - mój tata był w tym tygodniu właśnie żeby to spróbować i wrócił mega zły z tego rozczarowania i stwierdził, że następnym razem idzie do Subwaya - czyli musiała być naprawdę porażka, jak już on tak stwierdził Co tam rocker, ja uwielbiam GRANDERA! Ale zwykłego, bo nienawidzę cebuli!
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Skylie: na co do kina?
Krysia: w nowym byłam,a stare jeszcze na nas czeka..podobno teraz coś rozbudowali Oliath: na stronie jest 3ozl od osoby dorosłej we wro.. Anulka: przerażające zachowanie kuzyna..az mnie ciaryprzechodza... hm..nie mogę tej aplikacji znaleźć... Tweed: wszystkiego naj! Która rocznica?
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Leżę sobie spokojnie z psem, ja na łóżku, on na swoim kocyku bo lekko mokry po spacerze jeszcze..
Patrzę, a tu Tż idzie z moją suszarką.. podłącza i zaczyna suszyć psa ![]() Dobra, to jeszcze jakoś do mnie dociera...chociaż trudno Ale jak zobaczyłam, że pies wywala się do góry nogami i zachowuje się jakby był w SPA to już zwątpiłam ![]() Z kim ja mieszkam ![]() Teraz leżą przytuleni i Tż go drapie za uchem..
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-05-03 o 14:30 |
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Mela: każdy u ciebie ma indywidualny obiad
)Moon: a u ciebie jakieś zoo jest? W PL razem byliśmy tylko w Gdańsku,Poznaniu i Płocku... Za granicami naszego kraju zaliczyliśmy Berlin i Tbilisi.
|
#1632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z naszym chodzimy do fryzjera, więc przyzwyczajony - jak go chcemy wykąpać to wskakuje pod prysznic i siada jak panicz! Od kiedy się przeprowadziliśmy to sam z siebie w ciągu dnia nawet tam wchodzi i czeka - chyba jara go prysznic z hydromasażem
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż właśnie mi się przyznał, że nie był to ich pierwszy raz No ładnie, mają przede mną tajemnice
|
|
|
|
|
#1634 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobra, ogarnęłam mieszkanie, wstawiłam babkę (jak ta maszyna mi upiecze dobrą babkę, to chyba się rozleniwię po całości:P), zaraz się zabieram za obiadek... |
|
|
|
|
#1635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W Dubaju jest zoo ale ma złą opinię i nie byłam, czekam aż wybudują nowe no i pewnie jak będzie córcia to będzie z kim takie miejsca odwiedzać. W Dubai Mall jest a la oceanarium i podwodne zoo, chyba obowiązkowe na liscie wśród turystów i hotel Atlantis ma ogromne akwarium z rybkami i aquapark gdzie można nurkowac i pływać z delfinami więc coś się znajdzie. W Emiratach najlepsze zoo jest w Al Ain i tam byłam i mogę polecić. Lwy , zyrafy i inne duzo fajniej się prezentują tutaj na tle pustyni, no prawie jak safari
|
|
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() wróciłam do żywych=mam odpalonego kompa mieszkanko po malowaniu już całe wysprzątane, moje zamysły przemeblowania również zakończone sukcesem- wyszło po mojemu teraz trochę was nadrobić muszę.... Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2013-05-03 o 15:14 |
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Moon: popatrzę sobie na necie na te zoo o których piszesz
Fiazo: to juz spokój masz
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa, dzieki za odpowiedzi, znaczy ze stan normalny i trzeba przezyc. Nosz w morde, zaraz mi brzuch peknie na pol
. Jak Boga kocham, ze 1/4 tych atrakcji w poprzednich ciazach nie zaliczylam . Bylo ciut lepiej przed chwila gdy sie poruszalam przy meblach, ale mi sie lakier skonczyl i zlazlam stamtad i jest to samo znow. Nie wiem, moze to troche zaparcie jakies, gazy? Mam czopki glicerolowe i sral pies, raz kozie smierc, ide wyprobowac. I nakremowac skore, bo chyba by mnie doszczetnie rozwalilo, gdyby jaki rozstep sie jeszcze smial pojawic - apage!!
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my do jutra czekamy zeby drugi raz malnac sciany w kuchni i przedpokoju, dzisiaj sobie darujemy wkoncu świeto no i ciagle czekamy na szafe, mam andzieje ze do końca przyszłego tygodnia bedzie i wkoncu moje woooorki z ciuchami powkladam do niej no i wkoncu zaczne prać i segregować rzeczy dla naszej córeczki |
|
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Konto usunięte
|
Oliath jak Cię to pocieszy - ja mam pełno rozstępów już, nawet jeden mi się zrobił nad pępkiem, a teraz do kompletu doszły siniaki po zastrzykach.
Wygrywam konkurs na najseksowniejszy brzuch na wizażu ![]() Ale nic się nie martwię, ważne, żeby mieszkaniec miał się dobrze. |
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40619270]Oliath jak Cię to pocieszy - ja mam pełno rozstępów już, nawet jeden mi się zrobił nad pępkiem, a teraz do kompletu doszły siniaki po zastrzykach.
Wygrywam konkurs na najseksowniejszy brzuch na wizażu ![]() Ale nic się nie martwię, ważne, żeby mieszkaniec miał się dobrze.[/QUOTE] gdzie był taki konkurs??? |
|
|
|
#1644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oliath ja tez mam wzdecia - niestety...ale moje nie sa az takie uciazliwe, nawiedzaja mnie zazwyczaj wieczorami i to nie codziennie a nie pochwalilam sie jeszce - MAM ZGAGE ![]() tzn ze malenstwu rosna wloski ![]() wiec z ciazowych dolegliwosci niewiele mi zostalo do zaliczenia hahahaha
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
a co do She to chyba ma sie dobrze, wloski zafarbowane, dzieciaka widziala w 3d, mi sie to moze pomarzyc bo szczerze szkoda mi kaski na dodatkowe badania wole dokupić coś fajnego do wyprawki (tym bardziej, ze u mnie ciąza bez szczególnych niepokojących objawów),
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
znaczy sie, Lilo jest lemurem
|
|
#1647 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za tygodnie dziewczynki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zjadłam obiadek i się wyleguje lenia mam
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
ja CI dam aerobik, ciekawe czy byłaś taka aktywna w poprzednich ciążach??
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40619270]Oliath jak Cię to pocieszy - ja mam pełno rozstępów już, nawet jeden mi się zrobił nad pępkiem, a teraz do kompletu doszły siniaki po zastrzykach.
Wygrywam konkurs na najseksowniejszy brzuch na wizażu ![]() Ale nic się nie martwię, ważne, żeby mieszkaniec miał się dobrze.[/QUOTE] Ja mam na pupie, biodrach i biuscie, ale stare juz, bladziutkie i calkiem sie zzylam z nimi przez ostatnie 15 lat
|
#1650 |
|
Wtajemniczenie
|
a patrzcie co ja znow wyszukalam w necie:
ZIOŁA W czasie ciąży warto stosować zioła wzmacniające Twój organizm. Nagietek Napar z niego możesz stosować od początku ciąży przez całą jej pierwszą połowę. Ziele to wzmacnia ciążę, zapobiega poronieniom. W przypadku zagrożenia poronieniem (np. jeżeli poroniłaś w poprzedniej ciąży) do herbatki z nagietka dodaj przywrotnik pospolity. Dziurawiec Ziele to możesz pić przez cały okres ciąży. Poprawia pracę wszystkich gruczołów dokrewnych (w sposób pośredni także zapobiegać alergii u dziecka!) i układu trawiennego. Wzmacnia także układ nerwowy, zapobiega depresjom. Ziele tasznika Napar z niego pity na ok. 2- 3 tygodnie przed spodziewanym porodem - poprawia gęstość i krzepliwość krwi i zapobiega ewentualnym powikłaniom krwotocznym przy porodzie. Kminek, anyż, czarnuszka oraz koper włoski Są to zioła wspomagające laktację. Wpływają one na ilość i jakość pokarmu, warto więc pić ich napar lub jeść zmielone, począwszy od ostatniego trymestru ciąży przez cały okres karmienia.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

TŻ wszystko za mnie robi, nawet pomaga przekręcić mi się z boku na bok, bo inaczej podbrzusze boli... pali licho ten durny pępek, mam wrażenie, że po tym wczorajszym stawianiu się mam ciągle delikatnie napięta macicę, boję się cokolwiek zrobić, nawet zaśmiać
wezmę no-spę, ale jeśli i to nie pomoże, też w końcu odwiedzę IP
za rocznicę !!
Już mam dość dzisiejszego siedzenia w dommu!
Stare jest za darmo, tylko jak chce się wejść do pawilonu z gadami, płazami i rybami to trzeba chyba 5 zł zapłacić, a wszystko inne jest za darmo, jest plac zabaw, kawiarenki - ogólnie fajnie i zwierząt też nie mało

I to powiem Wam, że wcale nie jakoś 'na odwal się", bo jak weszłam później do łazienki to normalnie myślałam, że od tego blasku oślepnę! Wszystko porobił, nawet umywalkę umył w każdym zakamarku, a kuchnia to normalnie marzenie!