|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
O wow z tym podejściem do edukacji seksualnej, tak rozstawią wielkie wyro i będzie zabawa w słoneczko
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
a jednak to dosyć popularne przejęzyczenie chyba: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=2
(inny wątek)![]() Jezus ma ryja, wątek o koeljo <3 dzień człowieka nie ma i tyyle traci O, ale już popsuty. Czyli cytacików nie będzie ;/
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2013-05-02 o 18:31 |
|
|
|
#1113 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nosz kuźwa to tak jakby w temacie "rude dziewczyny" zaczęły się nagle wypowiadać dziewczyny o innym kolorze włosów: "ąę nie lubię rudych, nie rozumiem po co rudy i w ogóle rudy jest be, bądźcie blondynkami/brunetkami/szatynkami" Nie ogarniam tego. |
|
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Co to komu daje?
|
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
". Wiem, ze czasem chodzi o rzeczy, które rzeczywiście można podpiąć pod wątek zbiorczy dotyczący czegośtam, ale te posty mnie zawsze rozwalają. Straszne rzeczy się przecież dzieją jak ktoś na Kulturalnym założy temat o jednej książce, która go akurat wciągnęła i zafascynowała. Ktoś zawsze wyskoczy z tym "ale to można podpiąć pod....". Taaaacy mali blaszani rycerze przejrzystości forum się znaleźli.
|
|
#1116 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ludzie to mają nieźle w czubieTak samo dziwią mnie faceci w klubach, którzy zarywają dziewczynę, która gołym okiem widać, że przyszła z partnerem, albo nie jest zainteresowana .
|
|
|
|
|
#1118 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moi znajomi pożyczali kiedyś obrączki i wyrywali dziewczyny w klubie na obrączkę tzn. na początku udawali niedostępnych, a to działało na dziewczyny jak zachęta. |
|
|
|
|
#1119 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W temacie klubów to mnie dziwi i wkurza donosicielstwo i wtykanie nosa w nie swoje sprawy przez osoby, które osoby zainteresowanej nawet nie znają... Na przełomie miesiąca 2 razy zostałam oskarżona o zdradę: raz rozmawiałam ze znajomym barmanem (on był po drugiej stronie baru, więc nie wiem, jak mogłam w tym czasie zdradzać...), drugi raz przytuliłam przyjaciela na przywitanie. I w obu przypadkach tą "zdradę" widzieli cudowni koledzy mojego Tż, jednego z nich to nawet na oczy nigdy nie widziałam, ale poszli na skargę oczywiście Dobrze, że mam normalnego Tż
|
||
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zarywanie żonatych gości, bądź udających żonaty, to żenada totalna. Oj ja bym sobie z taką panienką porozmawiała .
|
|
|
|
|
#1121 | |||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40588625]A mnie znowu zadziwiła stacja Tlc z programem "Dziwne obsesje" czy jakoś tak. Dzisiejszy odcinek był o facecie który żyje jak 2 latek. Ja wszystko rozumiem: zabawki, kojec, śpiochy, wysokie krzesełko ale, że on nosi pieluchy? I jeszcze zachwalał talk dzięki któremu nie ma odparzeń
To przechodzi moje możliwości umysłowe. Zresztą sami się przekonajcie, znalazłam kawałek odcinka na YT.http://www.youtube.com/watch?v=mgQfAylIf_A[/QUOTE] Kiedyś była niemal taka sama sytuacja tylko zamiast faceta był facet-transwestyta. Tego tym bardziej byś nie ogarnęła .Cytat:
. A co do tej, którą lubię, t0 niestety nie pamiętam, jak obejrzę RwT to napiszę .---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
. Ta, jakby miała charakter, który na to pozwala to by w depresję nie wpadła.---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1123 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1124 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
. Choć zdradą bym tego nie nazwała, w różnych celach się spotykają ludzie.---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Za długo by tłumaczyć. Nie wchodzę tam często .Chciałam określić jakoś tę "fizyczną płeć". Ja się w tym gubię trochę, jestem prosta baba ze wsi .
|
|
#1125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1126 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.
|
|
#1127 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie, że u ludzi przeważa obawa, że posądzą o coś złego osobę niewinną niż chęć pomocy komuś, ochronienia kogoś.
Sytuacje typu bite, głodzone, dręczone dzieci/zwierzęta/po prostu inni ludzie. Nie zgłaszajmy tego nigdzie bo może odnosimy złe wrażenie, bo może nam się wydaje, bo może on/ona jest niewinny/a. A jeśli jest winny? Jeśli rzeczywiście źle się dzieje? Dziwi mnie też podejście "nikt mnie nie będzie sprawdzał bo komuś coś się przewidziało/błędnie pomyślało". Owszem, nie jest to miłe ale jeśli wiem, że (na przykład) swoje dziecko traktuję dobrze, jest zadbane i kochane a te wieczorne krzyki to histeria dwulatka, który nie chce iść spać to czego się obawiać? Ja wolę, żeby ludzie zgłaszali niepokojące sygnały niż olewali sprawę i nie pomogli komuś, komu rzeczywiście dzieje się krzywda. Jak byłam w przedszkolu to pani przedszkolanka opowiadała o kłótniach, że złe, fe, że trzeba rozmawiać pleple. Ja z dumą wyskoczyłam, że moi rodzicie strasznie się kłócą, codziennie. Pani zaniepokojona powiedziała o tym dyrekcji a dyrekcja zaprosiła moich rodziców na rozmowę. Moi rodzice oczy w pięć złotych, że o co chodzi. Pani dyrektor pyta się mnie czy rodzice się kłócą, ja przytakuję, że tak, oczywiście, pani dyr pyta o co się kłócą, ja mówię, że o zmywanie. Rodzice w śmiech i proszą mnie, żebym powiedziała jak te kłótnie wyglądają. Na co ja mówię "Daj, ja pozmywam. Nie, nie, ty robiłaś obiad, ja pozmywam. Ale pozwól mi, ty cały dzień chodziłeś po urzędach, pozmywam. Nie, na prawdę, ty sobie usiądź a pozmywam ja, nie kłóć się ze mną." Moi rodzice nigdy nie kłócili się przy mnie i nie wiedziałam jak wygląda kłótnia. Ale gdyby? Co gdyby pod sufitem latało mięso i szklanki? Codzienne krzyki, wyzwiska? Co gdyby pani przedszkolanka olała to co powiedziałam? |
|
|
|
#1128 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Ale jak widzę tematy typu- co kupić na komunię/walentynki albo co sądzicie o tej bluzce to odpadam Bo muszę się potem przedzierać przez taki śmietnik, żeby znaleźć cokolwiek interesującego. Dobrze, że powstało podforum szkolna ławka, to chociaż zniknęły tematy- odróbcie mi lekcje za darmo ![]() Ja lubię zbiorcze tematy ogólnie, bo zwykle i tak robi się off top. Stąd też założyłam właśnie x czasu temu 1 część tego wątku i cieszę się, że jest temat- wszystko o czym chcielibyście wiedzieć[..]
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-05-03 o 15:40 |
|
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, że moderacja nie reaguje i daje przyzwolenie na zgłoszenia postów, które w sposób głęboki obrażają uczucia i osoby homoseksualne.
|
#1130 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Ale to co teraz ludzie sobie fundują- śmieciowe jedzenie (a od braku magnezu i dobrych tłuszczy mogą zacząć się problemy depresyjne, organizm potrzebuje witamin, nie mówię że jedzenie było kiedyś full wypas, ale ludzie zjedli chociaż swoje warzywa, a nie frytki z zupą amino), brak ruchu (stres, stres i brak ruchu) jednak bardzo sprzyja depresji. I kiedyś ludzie jakoś bardziej ze sobą przesiadywali- długie kolejki w sklepie to był czas na rozmowy, wymianę przepisów. Kobiety wspólnie robiły konfitury. Sąsiedzi się znali. Więc nawet jak było źle to w grupie raźniej. A teraz moda na nieprzyznawanie się do tego że jest źle, bo super opinia ważniejsza od tego jak się czujemy (to nie nowość, ale większy odsetek taki ludzi jest) Ten pogląd starszych osób nadal jest dziwny, nie da się ukryć. Ale żyli w innych czasach sprzyjających takiemu poglądowi. Bo jak naprawdę było ciężko to nie można się było załamać. Nawet jak bieda i mąż pił to trzeba było zająć się dziećmi i zrobić coś, żeby na chleb było. I dla takich osób różne problemy filozoficzne to dziwna sprawa. Także rozumiem, że ze względu na to i owo mają taki a nie inny pogląd. Poza tym kiedyś się o tym tak nie mówiło dużo, więc problem "nie istniał".
|
|
#1131 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Pamiętam podobną sytuację, tyle, że dotyczącą innych ras. Zero reakcji na rasistowskie hasła.
|
|
|
#1132 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
To już nawet nie jest śmieszne, to jest smutne i żałosne.
|
#1134 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1135 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1137 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1138 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------
|
|
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
A jak powiesz złe słowo na wizaż to szybciej niż prędkość światła
![]() Dziwią mnie ludzie, którzy widząc, że użeram się z małym czterołapnym szczylem, który albo gryzie moje nogawki, albo siada i ma wywalone na wszystko, idą, cmokają, i pchają się do niego z łapami. I NIKT nie pyta czy może, czy pozwolę Ostatnio na widok nadbiegającej Pani z Wielkiego Miasta powiedziałam do szczyla, że ma na ten tychmiast sikać i robić kupę. Pani z Wielkiego Miasta poszła w drugą stronę zdegustowana tym jak ja mogę tak do takiego cudownego maleństwa mówić. I na dodatek w środku dnia gdy wokoło pełno ludzi
|
|
|
|
#1140 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie to wku***a, więc przestałam się wypowiadać w części wątków. To samo z narzekaniem na wieczne off-topy albo ciągłym nawoływaniem do użycia wyszukiwarki, bo "taki wątek już był". Jakby ciężko było wstawić już bezpośredni link ![]() Cytat:
Owszem, nie musimy być Matką Teresą z Kalkuty (nomen omen krytykowaną, ale nie o tym ja), ale uważam, że omijanie i udawanie "nie widzę" jest niemoralne.Ja tam zgłaszam podróże ostatnio prawie codziennie i nie widzę, żeby to było szybko...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

(inny wątek)
. Co to komu daje?
.

Dobrze, że mam normalnego Tż
To przechodzi moje możliwości umysłowe. Zresztą sami się przekonajcie, znalazłam kawałek odcinka na YT.