Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-02, 17:53   #1111
mallary
Rozeznanie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

O wow z tym podejściem do edukacji seksualnej, tak rozstawią wielkie wyro i będzie zabawa w słoneczko
mallary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 18:27   #1112
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Nie wpadłabym, że można pomylić surykatkę z surogatką^^.
a jednak to dosyć popularne przejęzyczenie chyba: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=2 (inny wątek)

Jezus ma ryja, wątek o koeljo <3 dzień człowieka nie ma i tyyle traci

O, ale już popsuty. Czyli cytacików nie będzie ;/

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2013-05-02 o 18:31
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 18:42   #1113
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
a jednak to dosyć popularne przejęzyczenie chyba: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=2 (inny wątek)

Jezus ma ryja, wątek o koeljo <3 dzień człowieka nie ma i tyyle traci

O, ale już popsuty. Czyli cytacików nie będzie ;/
Aż z ciekawości weszłam zobaczyć co to znaczy "popsuty wątek" i kurczę dziwi mnie, że ktoś wchodzi na tamten wątek napisać tylko, że nie podoba mu się Coelho. Ja rozumiem forum jest dla wszystkich, sama też nie jestem fanką Coelho, ale na Boga na jaką cholerę to pisać w tamtym wątku? Nie można założyć własnego wątku "jestem hejterem Coelho"?
Nosz kuźwa to tak jakby w temacie "rude dziewczyny" zaczęły się nagle wypowiadać dziewczyny o innym kolorze włosów: "ąę nie lubię rudych, nie rozumiem po co rudy i w ogóle rudy jest be, bądźcie blondynkami/brunetkami/szatynkami"
Nie ogarniam tego.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 18:45   #1114
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Aż z ciekawości weszłam zobaczyć co to znaczy "popsuty wątek" i kurczę dziwi mnie, że ktoś wchodzi na tamten wątek napisać tylko, że nie podoba mu się Coelho. Ja rozumiem forum jest dla wszystkich, sama też nie jestem fanką Coelho, ale na Boga na jaką cholerę to pisać w tamtym wątku? Nie można założyć własnego wątku "jestem hejterem Coelho"?
Nosz kuźwa to tak jakby w temacie "rude dziewczyny" zaczęły się nagle wypowiadać dziewczyny o innym kolorze włosów: "ąę nie lubię rudych, nie rozumiem po co rudy i w ogóle rudy jest be, bądźcie blondynkami/brunetkami/szatynkami"
Nie ogarniam tego.
Albo przeciwniczka posiadania dzieci na wątku o dzieciach i na odwrót . Co to komu daje?
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 18:51   #1115
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Aż z ciekawości weszłam zobaczyć co to znaczy "popsuty wątek" i kurczę dziwi mnie, że ktoś wchodzi na tamten wątek napisać tylko, że nie podoba mu się Coelho(...)
Wchodzenie żeby popsioczyć na temat, który nas nie interesi to jedno. Drugie (też "uwielbiam"): jak ktoś wchodzi na wątek X i z wielkiej trwogi o przeciążenie serwerów strzela (nowego!!!) posta w stylu - "i naprawdę trzeba było założyć o to osobny wątek ". Wiem, ze czasem chodzi o rzeczy, które rzeczywiście można podpiąć pod wątek zbiorczy dotyczący czegośtam, ale te posty mnie zawsze rozwalają. Straszne rzeczy się przecież dzieją jak ktoś na Kulturalnym założy temat o jednej książce, która go akurat wciągnęła i zafascynowała. Ktoś zawsze wyskoczy z tym "ale to można podpiąć pod....". Taaaacy mali blaszani rycerze przejrzystości forum się znaleźli.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 20:08   #1116
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Bo najwięcej krzyczą ci, którzy mają najmniej pojęcia o danej sprawie.Parę lesbijek w życiu poznałam i...nie chciały ze mną uprawiać seksu tu teraz zaraz. Nawet mnie nie chciały "nawrócić" .
Ja za to poznałam parę lasek, które zerwały ze mną kontakt jak się dowiedziały, że jestem bi, bo były pewne, że będę je podrywać/już je podrywam Aaach, to ego
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 20:13   #1117
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Ja za to poznałam parę lasek, które zerwały ze mną kontakt jak się dowiedziały, że jestem bi, bo były pewne, że będę je podrywać/już je podrywam Aaach, to ego
ludzie to mają nieźle w czubie

Tak samo dziwią mnie faceci w klubach, którzy zarywają dziewczynę, która gołym okiem widać, że przyszła z partnerem, albo nie jest zainteresowana .
Stary 2013-05-02, 20:24   #1118
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
ludzie to mają nieźle w czubie

Tak samo dziwią mnie faceci w klubach, którzy zarywają dziewczynę, która gołym okiem widać, że przyszła z partnerem, albo nie jest zainteresowana .
to samo jest zresztą z dziewczynami.
Moi znajomi pożyczali kiedyś obrączki i wyrywali dziewczyny w klubie na obrączkę tzn. na początku udawali niedostępnych, a to działało na dziewczyny jak zachęta.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 21:03   #1119
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Omg

Cytat:
To się pewnie nigdy nie zmieni... Niestety.

W temacie klubów to mnie dziwi i wkurza donosicielstwo i wtykanie nosa w nie swoje sprawy przez osoby, które osoby zainteresowanej nawet nie znają... Na przełomie miesiąca 2 razy zostałam oskarżona o zdradę: raz rozmawiałam ze znajomym barmanem (on był po drugiej stronie baru, więc nie wiem, jak mogłam w tym czasie zdradzać...), drugi raz przytuliłam przyjaciela na przywitanie. I w obu przypadkach tą "zdradę" widzieli cudowni koledzy mojego Tż, jednego z nich to nawet na oczy nigdy nie widziałam, ale poszli na skargę oczywiście Dobrze, że mam normalnego Tż
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 22:29   #1120
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Omg

To się pewnie nigdy nie zmieni... Niestety.

W temacie klubów to mnie dziwi i wkurza donosicielstwo i wtykanie nosa w nie swoje sprawy przez osoby, które osoby zainteresowanej nawet nie znają... Na przełomie miesiąca 2 razy zostałam oskarżona o zdradę: raz rozmawiałam ze znajomym barmanem (on był po drugiej stronie baru, więc nie wiem, jak mogłam w tym czasie zdradzać...), drugi raz przytuliłam przyjaciela na przywitanie. I w obu przypadkach tą "zdradę" widzieli cudowni koledzy mojego Tż, jednego z nich to nawet na oczy nigdy nie widziałam, ale poszli na skargę oczywiście Dobrze, że mam normalnego Tż
Wiesz...są tacy, co uważają, że od samego patrzenia czy przytulenia, jest już zdrada . Wolę nie wiedzieć ile razy z M. wzajemnie się zdradziliśmy, nawet będąc w tym samym pomieszczeniu .

Zarywanie żonatych gości, bądź udających żonaty, to żenada totalna. Oj ja bym sobie z taką panienką porozmawiała .
Stary 2013-05-02, 23:45   #1121
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40588625]A mnie znowu zadziwiła stacja Tlc z programem "Dziwne obsesje" czy jakoś tak. Dzisiejszy odcinek był o facecie który żyje jak 2 latek. Ja wszystko rozumiem: zabawki, kojec, śpiochy, wysokie krzesełko ale, że on nosi pieluchy? I jeszcze zachwalał talk dzięki któremu nie ma odparzeń To przechodzi moje możliwości umysłowe. Zresztą sami się przekonajcie, znalazłam kawałek odcinka na YT.
http://www.youtube.com/watch?v=mgQfAylIf_A[/QUOTE]
Kiedyś była niemal taka sama sytuacja tylko zamiast faceta był facet-transwestyta. Tego tym bardziej byś nie ogarnęła.
Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
W tym roku skończy (albo już skończyła) 33. Dałabym jej sporo więcej...
A jak się ta grubsza nazywa? Bo z grubszych to kojarzę jeszcze Gens.
Ja bym jej dała ze 45. A co do tej, którą lubię, t0 niestety nie pamiętam, jak obejrzę RwT to napiszę.

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Dokładnie Alkoholizmu też nie było, tylko się chłop musiał napić po pracy. Ani przemocy domowej, bo babie się należało a dzieci niegrzeczne. Upośledzonych ludzi też nie było, tylko debile. Ani depresji, bo albo ktoś żył normalnie albo się od razu wieszał. Było cudownie, wróćmy do tamtych czasów
Bliska mi osoba ma depresję, ale starsze otoczenie i tak sądzi, że wystarczyłoby, żeby "wzięła się w garść". Ta, jakby miała charakter, który na to pozwala to by w depresję nie wpadła.

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość

Dziwi mnie ksiądz, który bierze kilka razy więcej pieniędzy za pogrzeb młodego chłopaka "bo nie będzie już ślubu".

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Powiem wam, że jak spotykam takich ludzi jak panią Post 32, to aż mam ochotę wyśpiewać niebiosom, że dziękuję za rodzinę
To była/jest bardzo szanowana tam mama(przynajmniej kiedyś takie wrażenie odniosłam)

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez mallary Pokaż wiadomość
Dzięki takim cudownym poglądom oraz takim, że "homo to człowiek zboczony, chory, drugiej kategorii" mam totalnie krzywą sytuację w domu. Dlatego tamte teksty z podanego linku mnie nie śmieszyły, lecz smuciły cholernie, bo wiem, co to znaczy, kiedy rodzic ubliża od szmat, ścierwa i podludzi (a to i tak tylko delikatniejsze z określeń). I tak, oczywiście, powie się komuś o swojej orientacji, to od razu "krzykliwe afiszowanie i wciskanie swojego życia seksualnego do gardeł" ://///
Smutne że Cię to spotkało....

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 23:46   #1122
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
To była/jest bardzo szanowana tam mama(przynajmniej kiedyś takie wrażenie odniosłam)
Ale osochozi?
Stary 2013-05-02, 23:47   #1123
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Kiedyś była niemal taka sama sytuacja tylko zamiast faceta był facet-transwestyta. Tego tym bardziej byś nie ogarnęła.

Jak to brzmi

Możliwe, rzadko tam zaglądam, jeszcze mi nerwy miłe
Stary 2013-05-02, 23:58   #1124
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
to samo jest zresztą z dziewczynami.
Moi znajomi pożyczali kiedyś obrączki i wyrywali dziewczyny w klubie na obrączkę tzn. na początku udawali niedostępnych, a to działało na dziewczyny jak zachęta.
Nigdy tego nie zrozumiem. Coś nie tak w główkach.

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
Ja bym pewnie też doniosła przyjaciółce, że widziałam jej TŻ z jakąś dziewczyną w barze. Choć zdradą bym tego nie nazwała, w różnych celach się spotykają ludzie.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Ale osochozi?
Za długo by tłumaczyć. Nie wchodzę tam często.

Cytat:
Jak to brzmi
Chciałam określić jakoś tę "fizyczną płeć". Ja się w tym gubię trochę, jestem prosta baba ze wsi.

Stary 2013-05-03, 00:06   #1125
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym pewnie też doniosła przyjaciółce, że widziałam jej TŻ z jakąś dziewczyną w barze. Choć zdradą bym tego nie nazwała, w różnych celach się spotykają ludzie.
Tż nie widział gościa od jakichś 7 lat a on do niego podchodzi na ulicy i mówi (cytat) "widziałem wczoraj Twoją laskę, ona ma romans z barmanem". Jest różnica?
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 00:20   #1126
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Tż nie widział gościa od jakichś 7 lat a on do niego podchodzi na ulicy i mówi (cytat) "widziałem wczoraj Twoją laskę, ona ma romans z barmanem". Jest różnica?
No jasne, że jest. Po prostu mówię.

Stary 2013-05-03, 01:15   #1127
201604190949
Konto usunięte

Dziwi mnie, że u ludzi przeważa obawa, że posądzą o coś złego osobę niewinną niż chęć pomocy komuś, ochronienia kogoś.
Sytuacje typu bite, głodzone, dręczone dzieci/zwierzęta/po prostu inni ludzie. Nie zgłaszajmy tego nigdzie bo może odnosimy złe wrażenie, bo może nam się wydaje, bo może on/ona jest niewinny/a. A jeśli jest winny? Jeśli rzeczywiście źle się dzieje?
Dziwi mnie też podejście "nikt mnie nie będzie sprawdzał bo komuś coś się przewidziało/błędnie pomyślało". Owszem, nie jest to miłe ale jeśli wiem, że (na przykład) swoje dziecko traktuję dobrze, jest zadbane i kochane a te wieczorne krzyki to histeria dwulatka, który nie chce iść spać to czego się obawiać? Ja wolę, żeby ludzie zgłaszali niepokojące sygnały niż olewali sprawę i nie pomogli komuś, komu rzeczywiście dzieje się krzywda.

Jak byłam w przedszkolu to pani przedszkolanka opowiadała o kłótniach, że złe, fe, że trzeba rozmawiać pleple. Ja z dumą wyskoczyłam, że moi rodzicie strasznie się kłócą, codziennie. Pani zaniepokojona powiedziała o tym dyrekcji a dyrekcja zaprosiła moich rodziców na rozmowę. Moi rodzice oczy w pięć złotych, że o co chodzi. Pani dyrektor pyta się mnie czy rodzice się kłócą, ja przytakuję, że tak, oczywiście, pani dyr pyta o co się kłócą, ja mówię, że o zmywanie. Rodzice w śmiech i proszą mnie, żebym powiedziała jak te kłótnie wyglądają. Na co ja mówię "Daj, ja pozmywam. Nie, nie, ty robiłaś obiad, ja pozmywam. Ale pozwól mi, ty cały dzień chodziłeś po urzędach, pozmywam. Nie, na prawdę, ty sobie usiądź a pozmywam ja, nie kłóć się ze mną."
Moi rodzice nigdy nie kłócili się przy mnie i nie wiedziałam jak wygląda kłótnia. Ale gdyby? Co gdyby pod sufitem latało mięso i szklanki? Codzienne krzyki, wyzwiska? Co gdyby pani przedszkolanka olała to co powiedziałam?
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 15:39   #1128
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Wchodzenie żeby popsioczyć na temat, który nas nie interesi to jedno. Drugie (też "uwielbiam"): jak ktoś wchodzi na wątek X i z wielkiej trwogi o przeciążenie serwerów strzela (nowego!!!) posta w stylu - "i naprawdę trzeba było założyć o to osobny wątek ". Wiem, ze czasem chodzi o rzeczy, które rzeczywiście można podpiąć pod wątek zbiorczy dotyczący czegośtam, ale te posty mnie zawsze rozwalają. Straszne rzeczy się przecież dzieją jak ktoś na Kulturalnym założy temat o jednej książce, która go akurat wciągnęła i zafascynowała. Ktoś zawsze wyskoczy z tym "ale to można podpiąć pod....". Taaaacy mali blaszani rycerze przejrzystości forum się znaleźli.
A niech sobie będzie osobny wątek o książce autora x.
Ale jak widzę tematy typu- co kupić na komunię/walentynki albo co sądzicie o tej bluzce to odpadam
Bo muszę się potem przedzierać przez taki śmietnik, żeby znaleźć cokolwiek interesującego.

Dobrze, że powstało podforum szkolna ławka, to chociaż zniknęły tematy- odróbcie mi lekcje za darmo

Ja lubię zbiorcze tematy ogólnie, bo zwykle i tak robi się off top. Stąd też założyłam właśnie x czasu temu 1 część tego wątku i cieszę się, że jest temat- wszystko o czym chcielibyście wiedzieć[..]

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2013-05-03 o 15:40
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 15:47   #1129
monicar
Zakorzenienie

Dziwi mnie, że moderacja nie reaguje i daje przyzwolenie na zgłoszenia postów, które w sposób głęboki obrażają uczucia i osoby homoseksualne.
Stary 2013-05-03, 15:49   #1130
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:

Bliska mi osoba ma depresję, ale starsze otoczenie i tak sądzi, że wystarczyłoby, żeby "wzięła się w garść". Ta, jakby miała charakter, który na to pozwala to by w depresję nie wpadła.

Nie mam pojęcia czym mam rację, ale wydaje mi się że kiedyś tych osób z depresją było sporo mniej. Owszem czasy były ciężkie.
Ale to co teraz ludzie sobie fundują- śmieciowe jedzenie (a od braku magnezu i dobrych tłuszczy mogą zacząć się problemy depresyjne, organizm potrzebuje witamin, nie mówię że jedzenie było kiedyś full wypas, ale ludzie zjedli chociaż swoje warzywa, a nie frytki z zupą amino), brak ruchu (stres, stres i brak ruchu) jednak bardzo sprzyja depresji.
I kiedyś ludzie jakoś bardziej ze sobą przesiadywali- długie kolejki w sklepie to był czas na rozmowy, wymianę przepisów. Kobiety wspólnie robiły konfitury. Sąsiedzi się znali. Więc nawet jak było źle to w grupie raźniej.
A teraz moda na nieprzyznawanie się do tego że jest źle, bo super opinia ważniejsza od tego jak się czujemy (to nie nowość, ale większy odsetek taki ludzi jest)

Ten pogląd starszych osób nadal jest dziwny, nie da się ukryć. Ale żyli w innych czasach sprzyjających takiemu poglądowi. Bo jak naprawdę było ciężko to nie można się było załamać. Nawet jak bieda i mąż pił to trzeba było zająć się dziećmi i zrobić coś, żeby na chleb było. I dla takich osób różne problemy filozoficzne to dziwna sprawa. Także rozumiem, że ze względu na to i owo mają taki a nie inny pogląd.
Poza tym kiedyś się o tym tak nie mówiło dużo, więc problem "nie istniał".

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 15:50   #1131
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że moderacja nie reaguje i daje przyzwolenie na zgłoszenia postów, które w sposób głęboki obrażają uczucia i osoby homoseksualne.
To mnie niestety nie dziwi.
Pamiętam podobną sytuację, tyle, że dotyczącą innych ras.
Zero reakcji na rasistowskie hasła.
Stary 2013-05-03, 15:50   #1132
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 15:57   #1133
monicar
Zakorzenienie

To już nawet nie jest śmieszne, to jest smutne i żałosne.
Stary 2013-05-03, 16:02   #1134
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2013-05-03, 16:05   #1135
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
nie tylko, na obrazę uczuć religijnych też nie reagują.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 16:06   #1136
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwi mnie, że u ludzi przeważa obawa, że posądzą o coś złego osobę niewinną niż chęć pomocy komuś, ochronienia kogoś.
Sytuacje typu bite, głodzone, dręczone dzieci/zwierzęta/po prostu inni ludzie. Nie zgłaszajmy tego nigdzie bo może odnosimy złe wrażenie, bo może nam się wydaje, bo może on/ona jest niewinny/a. A jeśli jest winny? Jeśli rzeczywiście źle się dzieje?
Dziwi mnie też podejście "nikt mnie nie będzie sprawdzał bo komuś coś się przewidziało/błędnie pomyślało". Owszem, nie jest to miłe ale jeśli wiem, że (na przykład) swoje dziecko traktuję dobrze, jest zadbane i kochane a te wieczorne krzyki to histeria dwulatka, który nie chce iść spać to czego się obawiać? Ja wolę, żeby ludzie zgłaszali niepokojące sygnały niż olewali sprawę i nie pomogli komuś, komu rzeczywiście dzieje się krzywda.

Jak byłam w przedszkolu to pani przedszkolanka opowiadała o kłótniach, że złe, fe, że trzeba rozmawiać pleple. Ja z dumą wyskoczyłam, że moi rodzicie strasznie się kłócą, codziennie. Pani zaniepokojona powiedziała o tym dyrekcji a dyrekcja zaprosiła moich rodziców na rozmowę. Moi rodzice oczy w pięć złotych, że o co chodzi. Pani dyrektor pyta się mnie czy rodzice się kłócą, ja przytakuję, że tak, oczywiście, pani dyr pyta o co się kłócą, ja mówię, że o zmywanie. Rodzice w śmiech i proszą mnie, żebym powiedziała jak te kłótnie wyglądają. Na co ja mówię "Daj, ja pozmywam. Nie, nie, ty robiłaś obiad, ja pozmywam. Ale pozwól mi, ty cały dzień chodziłeś po urzędach, pozmywam. Nie, na prawdę, ty sobie usiądź a pozmywam ja, nie kłóć się ze mną."
Moi rodzice nigdy nie kłócili się przy mnie i nie wiedziałam jak wygląda kłótnia. Ale gdyby? Co gdyby pod sufitem latało mięso i szklanki? Codzienne krzyki, wyzwiska? Co gdyby pani przedszkolanka olała to co powiedziałam?
To prawda, ale przesadzać w drugą stronę też nie należy. W pierwszej klasie gimnazjum wychowawczyni nagadała mojemu ojcu na zebraniu, że poczuła ode mnie papierosy. Super, że taka zaangażowana i troskliwa, tylko że... swojego pierwszego papierosa spróbowałam w trzeciej. Było parę osób w klasie, od których faktycznie mogła poczuć, ale oczywiście bez upewnienia się poszło na mnie, już pomijając fakt, że to nie jej sprawa, zwłaszcza że sama na długiej przerwie latała za szkołę. Dobrze, że ojciec ją olał.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 16:12   #1137
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2013-05-03, 16:18   #1138
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Hm, na wizażu to już niewiele rzeczy mnie dziwi

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
A za zwyzywanie kogos od najgorszych - dwa punkciki
Stary 2013-05-03, 17:05   #1139
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
A jak powiesz złe słowo na wizaż to szybciej niż prędkość światła

Dziwią mnie ludzie, którzy widząc, że użeram się z małym czterołapnym szczylem, który albo gryzie moje nogawki, albo siada i ma wywalone na wszystko, idą, cmokają, i pchają się do niego z łapami. I NIKT nie pyta czy może, czy pozwolę Ostatnio na widok nadbiegającej Pani z Wielkiego Miasta powiedziałam do szczyla, że ma na ten tychmiast sikać i robić kupę. Pani z Wielkiego Miasta poszła w drugą stronę zdegustowana tym jak ja mogę tak do takiego cudownego maleństwa mówić. I na dodatek w środku dnia gdy wokoło pełno ludzi
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 17:21   #1140
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
To jest fenomen Mnie to wku***a, więc przestałam się wypowiadać w części wątków. To samo z narzekaniem na wieczne off-topy albo ciągłym nawoływaniem do użycia wyszukiwarki, bo "taki wątek już był". Jakby ciężko było wstawić już bezpośredni link

Cytat:

Bo większość ludzi to tchórze, którzy nie to, że nie potrafią zawalczyć o własne życie, a już innych mają w poważaniu. Pomóc osobie, która leży na ulicy to już ciężko, bo przecież autobus odjeżdża albo po prostu szkoda czasu. No albo po co pomagać rodzinie alkoholika? Przecież żona wiedziała, że on święty nie był, więc też zgłaszać nigdzie nie będziemy. Tchórzów życia codziennego pomijam, którzy w codzienności w sytuacji problemowej potrafią się tylko odwrócić, bo każdy ma swoje życie Owszem, nie musimy być Matką Teresą z Kalkuty (nomen omen krytykowaną, ale nie o tym ja), ale uważam, że omijanie i udawanie "nie widzę" jest niemoralne.

Cytat:
Treść usunięta
Ja tam zgłaszam podróże ostatnio prawie codziennie i nie widzę, żeby to było szybko...
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości