|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Motywacja by stracic 6 kg
No juz po pracy teraz jestem na spacerku z pieskiem ,,,,milo soe dotlenic hehehe
Sonika cos w tym jest co napisalas ,ale uczac sie zdrowo odzywiac (czyt. Nie tylko przez tydzien ) ten 27 dzien kiedys nadejdzie i wtedy zaczniemy spalac te 85% tluszczyku ![]() Ja majac na sobie zegarek z krokomierzem robie ok 20 000 krokow dziennie plus minus 1000 do tego wysilek w pracy w domu przy dziecku POROWNUJAC do tego kalorie jakie zjadam (jest dzien ze 600 a i jest 2000) - patrzac na to ,liczac to powinnam byc bardzo szupla a nie jestem :-( problemem u mnie jest wlasnie ta woda ktorej nie wypacam (mimo ogromnego wysilku nie zobaczysz u mnie plamy pod pachami albo mokrego czola) po konsulatacji z lekarzem raz na pol roku dostaje tabletki na odprowadzenie wody z organizmu - czesciej jest to nie zdrowe i zalecono mi spozywanie warzyw ktore robia to naturalnie ,dlatego tu jestem ,chce sie nauczyc zdrowo regularnie odzywiac by moj problem przestal istniec a do tego schudnac ,,,,,, Nie wiem wogole czy rozwinelam sie w temacie ale milo spacerowac i pisac heheh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Motywacja by stracic 6 kg
Elzadino przyznam się, że jeszcze 3 miesiące temu miałam ten sam problem, tzn z niepoceniem się. Tż się zawsze dziwił i inni dlaczego ja mogę dużo ćwiczyć, a nic a nic się nie spocę przy tym, woda mi się zatrzymywała w organiźmie. Teraz wiem, że to była wina soli i niezdrowego odżywiania. Jadłam bardzo dużo słonych rzeczy i dużo do tego innych rzeczy dosalałam. Obecnie używam soli w minimalnych ilościach, przyznam że ciężko było mi się przestawić mna potrafi w minimalną ilością soli, ale teraz już jestem przyzwyczajona. Do czego dąże, chcę powiedzieć, że odkąd używam soli w minimalnych ilościach, piję minimum 2 litry wody dziennie, kiedyś piłam mniej niż pół litra czegokolwiek, układam sobie moje posiłki tak, aby było jak najwięcej białka a jak najmniej węgli i tłuszczów, to mogę śmiało powiedzieć, że teraz się pocę i to strasznie, woda już mi się nie zatrzymuje. Do wc niestety muszę chodzić po 10 razy dziennie jak nie lepiej, kiedyś wystarczyło 1-2 razy na dzień.
Może ty też używasz za duzo soli, 9gram soli potrafi zatrzymać litr wody w organiźmie, to daje 1kg wagi. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Zaliczyłam dzisiaj 50 min rowerku stacjonarnego, 50 min biegania, 45 stepperu, A6W (10 min), Skalpel Chodakowkiej i na próbę cwiczenia z Tiffany, ale mnie wciągnęły, zrobiłam z nia 2 filmiki (7 i 10min), szkoda że są takie krótkie Na dzisiaj koniec ćwiczeń, uciekam pod prysznic po się strasznie napociłam. A jeszcze 3 miesiące temu nie zobaczylibyście na mnie ani kropli potu
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Moze masz racje chodz specjalnie kupuje ta zdrowsza (podobno)himalajska ale sol to sol :-/
Wezme to sobie do serducha i postaram sie zwracac na to uwage .....co do napoji to u mnie glownie kawaaa kocham kawe i woda -jednak z tym gorzej ,musze zmienic swoje przyzwyczajenia i bardziej sie postarac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piję jeszcze dodatkowo herbatke zieloną i czerwoną, kawe sporadycznie, wolę zdrową zbożową, ale wiem czy to też ma jakiś związek z tym poceniem
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Herbatki tez pijam szczegolnie wieczorkiem przed tv zeby trzymac ten kubek w reku i nie podgryzac nic innego
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#66 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1. Pierś z kurczaka pokrój w kosteczkę i przypraw (ja dodaję bazylię, carry, paprykę, pieprz biały, czosnek granulowany i sól pod koniec smażenia) : ) Do tego możesz sobie zrobić mizerię. 2. Chodzę do szkoły, a jestem na takiej diecie że chleba nie mogę jeść, więc często zabieram ze sobą paprykę pokrojoną w paseczki i chrupię Albo pomidorki koktajlowe lub takie małe marcheweczki ![]() 3. Owsianka też jest dobrym wyjściem na śniadanie 4. Na kolację możesz sobie zwykłe kanapki zrobić lub przyszykować biały ser z vegetą + jakaś rybka : ) 5. Naleśniki też należą do szybkiego i smacznego jedzenia : ) Z serem są przepyszne ![]() To są moje propozycje, patrzyłam głównie na to jak szybko to się przyrządza Mam nadzieję, że pomogłam ![]() Też zjadam 2-3 posiłki dziennie, ale u mnie to bardziej z braku pomysłów wynika I wszystkiego najlepszego z okazji 21 urodzin |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Podobnie sobie robie kurczaczka do tego przewaznie warzywka gotowane lub salatka
zdrowo szybko i smacznie !!!Jutro przywitam sie z waga tak z ciekawosci czy sie cos zmienilo bo od paru dni ja omijam lukiem heheh a przez te pierogi ciekawa jestem czy zaszly wogole jakies zmiany byle nie na gorsze ,, Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- A co do chodakowskiej "skalpel"tez pare razy robilam tylko ze ja najpierw chce schudnac i moic szczuple np uda ,a nie zbije miesni jak u faceta dlatego narazie chce zrzucic troszke a pozniej zezbic cialko (tak mi poradzil maz -staly bywalec silowni) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
ja też podobnie robię piersi z kurczaczka, a jak mi się nie chce tyle przypraw sypać, to używam dobrej przyprawy do gyrosa i też jest smaczne. Właśnie robię sobie takie kawałeczki z kurczaczka i do tego suróweczka
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
A ja jeszcze godzinka i tez sobie zrobie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Karyvela dzięki za życzonka
i za pomysły, tylko ze ja niestety ale chleba nie jem (tzn jest pyszny ale od niego się tyje i się chce jeść nie wiadomo ile świeżych kanapeczek, nawet tych ciemnych...)wiesz co ja to najbardziej owsianka, activia pitna, albo jogurt activia, jabłko, sok marchwiowy z selerem itp. to są moje posiłki naleśników nie maiłabym nawet czasu zrobić. Zastanawiałam się nad zupami że byłyby dobre na dietę, ale z torebki jakieś winiary czy coś to chyba niezdrowe, prawda?Ja już dziś po bieganiu w deszczu vacu x2 i rollenie, może wieczorem jakieś ćwiczenia lub bieg jeszcze
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Malenka warto sprobowac samemu ugotowac zupke ,nie zabiera to duzo czasu i napewno jest zdrowiej -ja czesto kupuje mrozone wazywa i je poprostu gotuje (z sola :-( ) odcedzam wode i jem - co do activi mnie przeraza ilosc cukru i kcal (widzialas?) wole cos zjesc ,a na trawienie wypic herbatke ziolowa
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Piszecie roznymi skrotami np. Nazwy cwiczen chyba wyszlam z obiegu bo nie mam pojecia co one znacza ?? Moglaby ktoras mi to wytlumaczyc hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#72 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze w porządku są te Papirusy... chyba z Winiary właśnie Cytat:
Skalpel - to jest zestaw ćwiczeń Ewy Chodakowkiej Reszty nie znam bo się za bardzo w to nie zagłębiam.
|
||
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
Chodakowska przerabialam Vacu sobie juz sprawce na necie co to za malenstwo hehe dziekuje ci bardzo :-*
A co to MZ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Czy te vacu to taka maszyna masujaca bo tak mi pokazuje ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Ja juz po poznym obiadku ,,,, czuje sie taka syta ze mam ochote na drzemke hahah ale zycie jakie jest kazdy wie to zaniedlugo bedzie pora na kawke ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#74 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Motywacja by stracic 6 kg
Tak, Vacu to taka maszyna która chyba Tobą potrząsa.
![]() MZ nie wiem co to. Też niedawno jadłam obiad, dwa jajka na miękko + pomidorek.
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
droga sprawaz ta activia to nie wiem, ale jest b. smaczna, a ze słodyczy niestety rezgnuję więc chociaż to jedno mi zostanie, a przy dużej aktywności fizycznej to się spali te węglowodany i cukry, zresztą nie przesadzam z tą activią, 2 dziennie max. moje drogie Vacu to 30-to minutowy seans ćwiczeń na bieżni lub stepperze w zamkniętej kapsule z podciśnieniem lub podczerwienią, to drugie jest rewelacyjne na cellulit a Rollen to takie urządzenie do masażu ciała (też na ujędrnianie), trzeba ustawiać się w pozycjach takich jak na ekranie i wtedy masują się wybrane partię ciała przez 30 lub 60 minut
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
To ja prosze o taki roller
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się dieta 1300 i niejedzenie przed 18
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Jolcia gdzie ty dorwalas takiego dietetyka ???
A ja wreszcie wczoraj caly dzien zdrowy ,kolacja to byl greiphrut mniaamm
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
O ja nieszczęśliwa, dziecko mi nie spało całą noc, synek ma katar i go chyba gardełko łapie, wyspał się troche za dnia, to potem do 4tej w nocy spać nie chciał, a ja przez to też nie spałam
![]() Z biegania będzie Teraz mały mądrala sobie śpi ![]() ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Też uwielbiam grejpfruty Jeden plus ma ten owoc, nikt mi go nie będzie podjadał, bo u mnie go nikt nie lubi
|
|
|
|
|
#80 | ||
|
Raczkowanie
|
to trzeba chodzić do jakiegoś fitnessu, albo do takiego salonu gdzie jest Vacu bo maszyna Rollen to raczej droga jest i wielka
![]() A tak wgl to dzień dobry Wam wszystkim ![]() ja za chwilę owsianeczkę idę sobie zrobić ![]() pierwszy dzień bez słodyczy mam za sobą ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
ch***wy ten dietetyk, jak masz jeść 1400kcal w ciągu dnia jak śpisz? ![]() no chyba że wgl masz nie spać i chodzić jak robot... ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
lepiej troszkę odeśpij, zwłaszcza że musisz mieć siłę na zajmowanie się urwisem no i zachciało mi się teraz Grejpfruta, a sklepy zamknięte ale mam za to zielone jabłka
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Motywacja by stracic 6 kg
Cytat:
U mnie tez nikt greiphrutow nie je ,naleza tylko do mnie heheh Ja juz po pracy i po spacerku z pieskiem .Jak wstalam zrobilam serie brzuszkow (tz50) i po 10 bocznych .... Z racji tego ze jestem alergikiem postanowilam sie zmusic do diety zalecanej przez lekarza ....jest ciezka bo praktycznie nie za duzo mi wolno ....ale w walce o poprawe mojej skory warto zaryzykowac . Pewnie chcecie wiedziec co to za alergia ,a wiec nazywa sie nikelalergii i to bardzo silna do tego dochodzi a.na kurz i pare innych ....w nickelalergii trzeba bardzo uwazac na spozywane produkty ,bo kumulacja alergenow powoduje wyzuty wysyper i chrostek na skorze (w moim przypadku ) . Od pani doktor dostalam cala liste co wolno a czego nie zeby moja skora byla gladka -czytajac to zaczelam sie smiac i stwierdzilam 'nigdy w zyciu' !!! A jednak przyszedl ten moment ze moze warto zadbac o to by ramiona byly gladkie a przy okazji ta dieta napewno spowoduje utrate wagi... w skrocie napisze ze opiera sie ona na wyzuceniu wszystkich produktow pakowanych w puszki folie poniewaz zywnosc nimy przesiaka jak i dokladne czytanie co zawiera dany produkt ...wyklucza wszystkie owoce pochodzenia cytrusowego !!! Czekolade (slodycze) zalecane jest przygotowywanie mies bez przypraw (niestety tylko ptasie mieso) kawa 1 jedna filizanka dziennie (tego nie przezyje i napewno zejde tylko do minimum czyt 3;-)) jest jeszcze duzo wiecej zakazow i nakazow ale nie bede was zanudzac :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
To Ci współczuję takiej diety na całe życie, przerąbane.
Ja dzisiaj trzymam dietę i oczywiście bez słodyczy, ale z ćwiczeń to zrobię jedynie A6W, nie chcę przerwać i zaczynać od nowa i może jeszcze potem na rowerku stacjonarnym pojeżdże, jak mi synek pozwoli
|
|
|
|
|
#83 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Mój 5 dzień diety na razie odpukać- bez grzechów. W niedzielę ważenie wieć wtedy się okazę czy coś drgnęło.Widzę, że poruszono temat piersi kurczaka. Ja uwielbiam z przyprawą gyros+ surówka lub brokuły- pycha! Ale można też na inny sposób: Kurczak curry z marchewką: -pierś z kurczaka -1/2 woreczka ryżu -3 marchwie -bulion -curry Do podsmażonego w kostkę kurczaka wrzucamy pokrojoną marchewkę i suchy ryż. Podlewać bulionem. Przyprawiamy na koniec curry i innymi przyprawami (według uznania). Pierś z kurczaka w sosie jogurtowo-serowym -pierś z kurczaka -serek homogenizowany -jogurt naturalny -twaróg -mąka kukurydziana -sól, pieprz, czosnek, bazylia, oregano Mięso w kostkę, podsmażyć, przyprawić, podlać wodą i poddusić. Jogurt miszamy z serami, dodać mąkę i dokładnie rozmieszać. Wlewamy do mięsa. Mieszamy do momentu zgęstnienia i rozpuszczenia się sera. Sosem można polać ryż, do tego surówka lub brokuły ![]() Pulpety -pierś z kurczaka 100g -surowy ryż 2 łyżki -2 łyżki koperku -żółtko jajka -łyżka bułki tartej -só, pieprz -bulion Mięso mielimy. Dodajemy wszystkie składniki i lepimy kulki. Gotujemy je w bulionie 10-15 min. Do bulionu można dodać koncentrat pomidorowy i zagęśnić mąką- będziemy mieć sos do np. ryżu
|
|
|
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
Butterfly_27, to Ty Magi21?
Jak tam, dukasz dalej?
|
|
|
|
|
#85 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Hahaha dobre i chyba prawdziwe
|
|
|
|
|
#87 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Motywacja by stracic 6 kg
Ja tam się nigdy do wagi nie modliłam. : D To ona raczej powinna jakby miała zamiar pokazać mi więcej niż chcę.
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj ładna pogoda, szkoda tyko że mój synek taki zmierzły, byliśmy na spacerku i musiałam po 25minutach wrócić bo zaczął narzekać.
A tak wogóle Elzadinio ile ty godzin pracujesz, że tak szybko z pracy wracasz ? ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Mam za słaby net żeby to zobaczyć, ale modlić się do wagi, nieźle Ja tam jestem z mojej nawet zadowolona, jak mnie zdenerwuje to ją wyślę na urlop albo dostanie wypowiedzenie z pracy, za oszukiwanie
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do końca majówki zostało kilka dni, jak myślicie, zdążę przeprowadzić się do Niemiec, wypocząć w słoneczku i wrócić? |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
Motylku ja pracuje dwa razy dziennie od 7 do 9 i od 12 do 14 30 na szczescie mam dwa kroki takze jest ok
Co do pogody to właśnie grzeje tylek na tarasie ojjjj przyjemnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.

Na dzisiaj koniec ćwiczeń, uciekam pod prysznic po się strasznie napociłam. A jeszcze 3 miesiące temu nie zobaczylibyście na mnie ani kropli potu

Albo pomidorki koktajlowe lub takie małe marcheweczki 

a Rollen to takie urządzenie do masażu ciała (też na ujędrnianie), trzeba ustawiać się w pozycjach takich jak na ekranie i wtedy masują się wybrane partię ciała przez 30 lub 60 minut
67,5 65,9