Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-03, 15:16   #4771
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII

Tutaj sa opisane te dwa kosmetyki z Joanny, ktore pokazałam:
http://kosmetykipannyjoanny.blogspot...argan-oil.html

http://www.kosmetykibeztajemnic.pl/2...-koncowek.html

Bunny, albo jakas inna laseczka znajaca sie na skladach moze mi powiedziec, ktory bedzie lepszy?
Duze znaczenie tez ma fakt,że mozna je zmyc delikatnym szamponem ( a moze i odzywka?) i nie beda sie nadbudowywac na wlosach, bynajmniej taka mam nadzieje
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 15:21   #4772
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Dobrze pamietasz
dziekuje, przypatrze mu sie blizej
bo w Inter widzialam co takiegi jeszcze :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ki-wlosow.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...edwabisty.html
Ja mam Intense Repair ale uzywam jej jako pierwsze O w OMO albo jak wiem,że bede chodzic w zwiazanych wlosach, bo inaczej szopa straszna.
Nie wiem czemu, ale np moje wlosy nie znaja pojecia "przeciazenia" np odzywka Ja wale na nie tyle Awokado i Karite,że szok, a one nic
Pinio uzywalam ale jak jesli chodzi o dzieciece szampony to mam faworyta: J&J lawendowy
U mnie natei pojdzie do przepierek recznych, czy podłogi niestety

Mialam tego Gliss Kura, to ten żółty nie?
Teraz czaje sie na ta nowa wersje Oil Elixir
Ja karite mogłam też dawać dużo ale np. dove z olejkami mi przeciążała włosy.. ten gliss kur z tego co widzę tego nie robi.

Żółty Jak się u Ciebie sprawdził? Oil elixir też bym chciała wypróbować

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 15:30   #4773
exclusivee
Zakorzenienie

Moje włosy na dziś, kolor się jeszcze spłukuje, więc liczę na to że za miesiąc będę miała jakiś jaśniejszy brązik jak ostatnim razem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (11,0 KB, 91 załadowań)

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-03, 15:33   #4774
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Ja karite mogłam też dawać dużo ale np. dove z olejkami mi przeciążała włosy.. ten gliss kur z tego co widzę tego nie robi.

Żółty Jak się u Ciebie sprawdził? Oil elixir też bym chciała wypróbować
U mnie bardzo dobrze sie spisywał mimo dodatku protein,olejki to równoważyły
Ale reszte odzywki dalam babci, bo akurat bylam w domu, a jej odzywka z L'oreala sie skonczyla wiec jej zostawiłam

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Moje włosy na dziś, kolor się jeszcze spłukuje, więc liczę na to że za miesiąc będę miała jakiś jaśniejszy brązik jak ostatnim razem
U mnie wyglada na czarny
Stary 2013-05-03, 15:34   #4775
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Kyle, jeśli masz Polwella u siebie, to polecam serdecznie Milargan https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-hemp-oil.html to chyba najfajniejsze serum tego typu, które miałam. Polecany Marion dla farbowanych robi mi strączki, ogólnie nie lubię typowych rzeczy na końcówki i rzadko używam

Co do szamponu "zdzieracza" polecam któryś Fitti, tani i dobry

Na wrażliwy skalp bardzo pomogło mi łykanie biotyny i picie na co dzień mineralki ze sporą ilością wapnia typu Muszynianka. No i kozieradka (to już w ogóle najcudowniejsze odkrycie ostatnich tygodni)
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 15:43   #4776
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Kyle, jeśli masz Polwella u siebie, to polecam serdecznie Milargan https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-hemp-oil.html to chyba najfajniejsze serum tego typu, które miałam. Polecany Marion dla farbowanych robi mi strączki, ogólnie nie lubię typowych rzeczy na końcówki i rzadko używam

Co do szamponu "zdzieracza" polecam któryś Fitti, tani i dobry

Na wrażliwy skalp bardzo pomogło mi łykanie biotyny i picie na co dzień mineralki ze sporą ilością wapnia typu Muszynianka. No i kozieradka (to już w ogóle najcudowniejsze odkrycie ostatnich tygodni)
mam Polwella
dziekuje za rade
jak tylko dostane wyplate to smigam po ten "specyfik"
Ja ogolnie pije bardzo duzo wody dziennie.A teraz w Auchanie jest promo na Muszynianke kupujesz jedna a druga dostajesz za 1gr, wiec zrobilam zapasyi taka sama promocja obejmuje kulki Garniera jakby ktoras z Was byla zainteresowana
Zdzieracza dobrego mam szampon Joanna Rzepa
Stary 2013-05-03, 15:48   #4777
milka_m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Bunny dzięki kolor jest wielotonowy i włoski błyszczące a i zakupiłam tą Twoją szczotkę z Rossa, mi też pasuje
udanej majówki!

Ex i jak po farbowaniu?

Milka wstawiam fotke mojego avatarka
Dzięki, już zapisałam

Pokazałam mojemu Tż i mówię, że piękny blond a on popatrzył na mnie jak na kosmitkę bo dla niego to brązowy kolor, ach Ci faceci
Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
olcia7 a Ty chcesz coś drogeryjnego czy może być profesjonalna farba? ja polecam alfaparf 9.21, ładny kolor wychodzi, popielato-perłowy
Ex no to czekam na efekt
Kylie ja mam specyficzne włosy więc nie doradzę za bardzo mam plan przetestować odżywkę nivea long repair albo intense repair ale one proteinowe są a Twoje włosy chyba nie lubią ich?? czy pomyliłam coś?

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

na koncówki dobre jest tez serum z joanny
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html

na mnie Natei tak samo działa tylko że swędzioch dopiero po 1-2dniach od mycia;/ od czasu do czasu stosuję bo nie mam co z nim zrobić
a próbowałaś Pinio?
Też to zauważyłam u siebie, skóra swędzi już na drugi dzień, włosy bardzo miękkie aż za miękkie i z każdym myciem coraz bardziej sianowate niestety, a szkoda, bo na początku wydawał się być bardzo dobry.

Cytat:
Łooo ale ciemno ale tak jak mówisz, może się wypłucze

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
mam Polwella
dziekuje za rade
Ja ogolnie pije bardzo duzo wody dziennie.A teraz w Auchanie jest promo na Muszynianke kupujesz jedna a druga dostajesz za 1gr, wiec zrobilam zapasyi taka sama promocja obejmuje kulki Garniera jakby ktoras z Was byla zainteresowana
Ooo Muszynianka, moja ulubiona, pije ją na okrągło

Blog

milka_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-03, 15:51   #4778
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka_m Pokaż wiadomość

Pokazałam mojemu Tż i mówię, że piękny blond a on popatrzył na mnie jak na kosmitkę

Też to zauważyłam u siebie, skóra swędzi już na drugi dzień, włosy bardzo miękkie aż za miękkie i z każdym myciem coraz bardziej sianowate niestety, a szkoda, bo na początku wydawał się być bardzo dobry.

Łooo ale ciemno ale tak jak mówisz, może się wypłucze

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Ooo Muszynianka, moja ulubiona, pije ją na okrągło

Teraz spojrzałam na butelke wody i ja mam Muszyne a nie Muszynianke chociaz po nazwie to to jakby to samo, znaczy sie jeden kaliber
Ja zauwazam to samo po Natei
Stary 2013-05-03, 15:54   #4779
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie bardzo dobrze sie spisywał mimo dodatku protein,olejki to równoważyły
Ale reszte odzywki dalam babci, bo akurat bylam w domu, a jej odzywka z L'oreala sie skonczyla wiec jej zostawiłam

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

U mnie wyglada na czarny
Bo to jest taki ciemny brąz/czarny aktualnie Ale nie martwię się zbytnio bo pamiętam co było w zeszłym roku- kładłam palette g3 trufla (też taki ciemniejszy brązik), i na początku sierpnia był strasznie ciemny, z czasem się wymywał, a we wrześniu już był taki jak tu: http://highheelshouse.blogspot.com/2012/10/black.html (zdjęcie przed). Pewnie gdybym nie pofarbowała się potem na czarno wypłukałby się jeszcze trochę i miałabym szansę na jasny brąz/ciemny blond.

Wiecie co? Tak dążyłam do chłodnego blondu a teraz zaczęły mi się podobać zwykłe, naturalne blondy na poziomie 8 (gdzie w każdej chwili mogłam taki mieć ). Nie oznacza to oczywiście że będę robić kąpiel, nie dajmy się zwariować Może z czasem dojdę do takiego koloru, ale narazie przede wszystkim zapuszczam włosy i odżywiam, wewnętrznie aż mi jakoś lepiej jak wróciłam do korzeni

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2013-05-03 o 15:57
Stary 2013-05-03, 16:00   #4780
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to jest taki ciemny brąz/czarny aktualnie Ale nie martwię się zbytnio bo pamiętam co było w zeszłym roku- kładłam palette g3 trufla (też taki ciemniejszy brązik), i na początku sierpnia był strasznie ciemny, z czasem się wymywał, a we wrześniu już był taki jak tu: http://highheelshouse.blogspot.com/2012/10/black.html (zdjęcie przed). Pewnie gdybym nie pofarbowała się potem na jakiś ciemny brąz wypłukałby się jeszcze trochę i miałabym szansę na jasny brąz/ciemny blond.

Wiecie co? Tak dążyłam do chłodnego blondu a teraz zaczęły mi się podobać zwykłe, naturalne blondy na poziomie 8 (gdzie w każdej chwili mogłam taki mieć ). Nie oznacza to oczywiście że będę robić kąpiel, nie dajmy się zwariować Może z czasem dojdę do takiego koloru, ale narazie przede wszystkim zapuszczam włosy i odżywiam, wewnętrznie aż mi jakoś lepiej jak wróciłam do korzeni
szkoda ,ze tyle musialas sie Ty i Twoje wlosy nameczyc aby to zrozumiec
nic na sile, jesli czuje sie źle w jasnych wlosach to nie rob nic na sile
do blondu trzeba miec cierpliwosc, bo to jest bardzo wymagajacy kolor, ktory czasem mimo sprawdzonych farb moze nas zakoczyc
Teraz daj wlosom odpoczac, podetnij je moze jesli tego potrzebuja.
Zapamietaj ta lekcje na przyszlosc i przypomnij sobie swoje wlasne slowa jak przyjdzie Ci znowu pomysl zeby rozjasniac wlosy
Stary 2013-05-03, 16:03   #4781
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
mam Polwella
dziekuje za rade
Ooo fajnie Ostatnio też załapałam się na promocję Muszynianki i mam kilka zgrzewek w pokoju Z tym piciem dużej ilości wody można narobić sobie krzywdy, jeżeli pije się jakąś źródlaną czy niskozmineralizowaną.

Taka woda w większej ilości rozrzedza minerały w organizmu, prowadzi do odwodnienia. Lepiej pić mało wysokozmineralizowanej niż litry źródlanki dziennie Niestety te wysokozmineralizowane, z dużą ilością wapnia i magnezu zbyt pyszne nie są W Auchan są też Muszyńskie Zdroje, mają jeszcze więcej magnezu i wapnia, ale w smaku okropne. Dla alergików, wrażliwców i ogólnie przemęczonych osób mogą być jednak najlepszym lekarstwem. Preparaty z magnezem z apteki wchłaniają się mizernie, nawet ten Chela Mag B6 dostarcza tylko z 1/3 dziennej porcji jonów Mg

Od kiedy popijam sobie takie wody, ograniczając inne płyny jestem mniej zdechła i śpiąca, warto spróbować pić przez kilka dni tylko Muszyniankę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-03, 16:10   #4782
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo fajnie Ostatnio też załapałam się na promocję Muszynianki i mam kilka zgrzewek w pokoju Z tym piciem dużej ilości wody można narobić sobie krzywdy, jeżeli pije się jakąś źródlaną czy niskozmineralizowaną.

Taka woda w większej ilości rozrzedza minerały w organizmu, prowadzi do odwodnienia. Lepiej pić mało wysokozmineralizowanej niż litry źródlanki dziennie Niestety te wysokozmineralizowane, z dużą ilością wapnia i magnezu zbyt pyszne nie są W Auchan są też Muszyńskie Zdroje, mają jeszcze więcej magnezu i wapnia, ale w smaku okropne. Dla alergików, wrażliwców i ogólnie przemęczonych osób mogą być jednak najlepszym lekarstwem. Preparaty z magnezem z apteki wchłaniają się mizernie, nawet ten Chela Mag B6 dostarcza tylko z 1/3 dziennej porcji jonów Mg

Od kiedy popijam sobie takie wody, ograniczając inne płyny jestem mniej zdechła i śpiąca, warto spróbować pić przez kilka dni tylko Muszyniankę
dobrze wiedziec takie rzeczy
w sumie sama nie wiem czym sie kieruje kupujac wode, czasto kupuje Żywiec zdrój, Dobrowianke, Aquarell.
Smak takich wod wysokozmineralizowanych mi nigdy nie przeszkadzal wrecz przeciwnie, lubie taki smak, ale ja jestem dziwolag jesli chodzi o samki. Tonic kocham za smak,ale bardzo rzdko go pije,bo wiadomo niezbyt zdrowy
Ja potrzebuje Mg, bom czlowiek nerwowego pokroju
Stary 2013-05-03, 16:15   #4783
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda ,ze tyle musialas sie Ty i Twoje wlosy nameczyc aby to zrozumiec
nic na sile, jesli czuje sie źle w jasnych wlosach to nie rob nic na sile
do blondu trzeba miec cierpliwosc, bo to jest bardzo wymagajacy kolor, ktory czasem mimo sprawdzonych farb moze nas zakoczyc
Teraz daj wlosom odpoczac, podetnij je moze jesli tego potrzebuja.
Zapamietaj ta lekcje na przyszlosc i przypomnij sobie swoje wlasne slowa jak przyjdzie Ci znowu pomysl zeby rozjasniac wlosy
Najgorsze jest to że miałam zapuszczone już czarne włosy za łopatki, i wystarczyło tylko sukcesywnie je ścinać i mogłabym teraz mieć zdrowe długie włosy

Teraz już wiem że jeśli bym miała mieć jaśniejsze włosy to tylko jasny brąz/ciemny blond bo nic innego do mojego typu urody nie będzie pasować, a ja sama będę się źle czuła. A z brązu znacznie łatwiej będzie mi zejść na ciemny blond, choćby kąpielą, albo jakąś farbą rozjaśniającą, więc się nie martwię na zapas Włosy podcinam napewno, narazie w półokrąg, z czasem w szpic i zapuszczam Końcówki po trochu będę ścinać żeby pozbyć się rozjaśniacza Muszę teraz tylko wybrać jakiś ładny brązik do farbowania na stałe i pierwsze farbowanie będzie na całe włosy a potem już tylko same odrosty żeby reszty nie niszczyć. Myślę że wezmę albo palette icc albo jakąś aśkę profesjonalną bo fajne miałam po niej włosy

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

A właśnie- ten garnier olia jest naprawdę odżywczy? Gdzie go można dostać teraz w promocji? Bo może kupiłabym sobie na zapas jakiś brązik i w czerwcu nim pofarbowała z czystej ciekawości

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-03, 16:34   #4784
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Milka to taki ciemny blond,ale końcówki jaśniejsze mi też się bardzo podoba

Ex co to za czarnuchy

Kylie premie dostałaś to shopping będzie
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 16:40   #4785
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Milka to taki ciemny blond,ale końcówki jaśniejsze mi też się bardzo podoba

Ex co to za czarnuchy

Kylie premie dostałaś to shopping będzie
oj bedzie, juz sobie u siebie w sklepie troche rzeczy odlozylam,ale one sie nie spiesza
Stary 2013-05-03, 16:45   #4786
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze wiedziec takie rzeczy
w sumie sama nie wiem czym sie kieruje kupujac wode, czasto kupuje Żywiec zdrój, Dobrowianke, Aquarell.
Smak takich wod wysokozmineralizowanych mi nigdy nie przeszkadzal wrecz przeciwnie, lubie taki smak, ale ja jestem dziwolag jesli chodzi o samki. Tonic kocham za smak,ale bardzo rzdko go pije,bo wiadomo niezbyt zdrowy
Ja potrzebuje Mg, bom czlowiek nerwowego pokroju
Ja właśnie też jestem nerwus straszliwy, ze zmiennymi nastrojami, ciężko ze mną wytrzymać

Cytat:
A właśnie- ten garnier olia jest naprawdę odżywczy? Gdzie go można dostać teraz w promocji? Bo może kupiłabym sobie na zapas jakiś brązik i w czerwcu nim pofarbowała z czystej ciekawości
Olia tak jak Casting ma pochodne amoniaku, włosom wielokrotnie farbowanych mogą bardzo zaszkodzić Czysty amoniak zwyczajnie się ulatnia, pochodne i wszelakie jego sole kumulują się, ciężko je zmyć. Mogą miesiącami zwiększać porowatość włosów, a co gorsza prowadzić do wypadania. Im więcej farbowań było, tym może być gorzej, barwniki będą się wymywać szybciej z rozczapirzonych łusek, włosy mogą być coraz bardziej szorstkie i matowe

Nie u każdego tak jest, ale ja bym Ci radziła wybierać coś z klasycznych farb z amoniakiem bez tych dziwolągów. Z drogeryjnych bez pochodnych amoniaku widziałam: Palette, Londa (ta czerwona seria, Naturals nie widuję), Wella, Subrina. Garniery i Loreale wszystkie mają pochodne, mogą szkodzić włosom po przejściach. Joanny drogeryjne na pewno mają pochodne, nie wiem jak ta wersja prof. Często te zniszczenia wychodzą po jakimś czasie, w przypadku klasycznego amoniaku niespodzianek nie ma. Jak ma zniszczyć to zniszczy od razu.

Jeżeli tych pochodnych jest mało, to łatwiej je wymyć szamponem. Wiele dziewczyn załatwiło się, gdy przerzuciły się na farby apteczne, modne ostatnio. Niby bez amoniaku, ale z ethanolamine na początku składu. Na początku super, potem siano i wypadanie. Agę Bil z Wizazu tak załatwiła jedna apteczna farba

Ja po tym czego się naczytałam, będę unikać pochodnych amoniaku i widzę różnicę na odroście jeżeli chodzi o kondycję Fajna składowo i jakościowo jest Renee Blanche https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oryzujacy.html ostatnio nią robiłam odrost, włosy mięciutkie i wielotonowe. Wcześniej używałam z RB ciemniejszych blondów i wyszły pięknie, bardzo naturalnie, kondycja super. Nie jestem jednak pewna, czy sprawdzą się bardzo chłodne odcienie. RB raczej stawa na naturę, bardzo chłodnych blondów jak po Alfaparf chyba się nie osiągnie

Mam nadzieję, że mój wywód nie wyszedł jak mądrzenie się Podczytuję dużo, wiedzę o farbowaniu zdobywam małymi kroczkami, ekspertem nigdy nie będę, ale myślę, że warto świadomie wybierać farbę jeżeli chce się mieć długie, zdrowe włosy

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-05-03 o 16:52
Stary 2013-05-03, 16:49   #4787
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie też jestem nerwus straszliwy, ze zmiennymi nastrojami, ciężko ze mną wytrzymać
jakbym o sobie czytala
nerwus-niepospolitus
Stary 2013-05-03, 17:08   #4788
milka_m
Rozeznanie

Cytat:

Teraz spojrzałam na butelke wody i ja mam Muszyne a nie Muszynianke chociaz po nazwie to to jakby to samo, znaczy sie jeden kaliber
Ja zauwazam to samo po Natei
Muszynę kupuję jak nie ma Muszynianki, ta druga bardziej mi podchodzi, wydaje mi się, że jest bardziej zmineralizowana a takie wolę

Blog

milka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 17:16   #4789
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tu pusto...

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

W ogole powiem Wam szczerze ,że powykańczalam wszelakie szampony,maski i odzywki do wlosów
Zdenkowani do cna
ale pojawil sie kolejny problem...mianowicie co teraz kupic
potrzebuje:
-szampon , jakis uspokajajacy skore glowy wiec kupie NaturVital aloesowy,
-szampon z jakims delikatnym silikonem, ktory zapewni mi wloski ladne na "juz" myslalam o welli Moisture ale nie wiem sama..
-odzywki jakiejs z silikonami, bo teraz mialam te z Garnier Karite i Morele, wiec leciutki jak na moje wlosy moze Dove, L'Oreal?
-Maske nawilzajaca i proteinowke, bo Dolce mi sie skonczyla, a Aloesowej mam jeszcze na jeden raz
- no i cos na koncowki zabezpieczajacego tutaj mysle nad jakims sprayem z Gliss Kura ( do farbowancow, bo Bunny na blogu o nim dobra recenzje wystawila) albo ta nowosc z Syoss Glossing
http://www.google.pl/imgres?sa=X&hl=...9&tx=148&ty=89

http://szalonawredotka.pinger.pl/m/18157653
Dziewczyny pomożecie
Mi już zostały po 3 sztuki odżywek i po 3 masek Maski same ulubione, a odżywki do testowania

Z szamponów to ci polecam jakiegoś timoteia.
Z masek nawilżających welle moisture. Na końcówki jedwab z chi zdecydowanie Aproteinówka to ja bardzo lubie waxa z jedwabiem i keratyną
Cytat:
Czarno
Cytat:
Bo to jest taki ciemny brąz/czarny aktualnie Ale nie martwię się zbytnio bo pamiętam co było w zeszłym roku- kładłam palette g3 trufla (też taki ciemniejszy brązik), i na początku sierpnia był strasznie ciemny, z czasem się wymywał, a we wrześniu już był taki jak tu: http://highheelshouse.blogspot.com/2012/10/black.html (zdjęcie przed). Pewnie gdybym nie pofarbowała się potem na czarno wypłukałby się jeszcze trochę i miałabym szansę na jasny brąz/ciemny blond.

Wiecie co? Tak dążyłam do chłodnego blondu a teraz zaczęły mi się podobać zwykłe, naturalne blondy na poziomie 8 (gdzie w każdej chwili mogłam taki mieć ). Nie oznacza to oczywiście że będę robić kąpiel, nie dajmy się zwariować Może z czasem dojdę do takiego koloru, ale narazie przede wszystkim zapuszczam włosy i odżywiam, wewnętrznie aż mi jakoś lepiej jak wróciłam do korzeni ;)
I żeby ci juz nic nie odbiło

Ja sie zastanawiam czym teraz farbować i przyszło mi do głowy żeby garnierem 111 zrobic Tym którym robiłam. Tylko ze kurcze, odrost po c10 mam rowniejszy, ale kolor na dlugosci zimniejszy po 111. Tylko ze tam odrost mam cieplejszy. No i kondycja po 111 zdecydowanie lepsza. Hmmm Chociaz moze mi sie ten odrost cieplejszy wydawał tylko...

Jak tak patrze po zdjeciach to chyba mi sie zdawało tylko
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-03, 17:45   #4790
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:

ale ciemnooo ci wyszlo
u mnei tez wyglada na czarny ale moze sie splucze.... a do buzi pasuje ci ten kolorek?
wazne zebys sama sie dobrze czula w nim

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
jakbym o sobie czytala
nerwus-niepospolitus

ojj mnie w nerwach ciezko przebic takiego nerwusa drugiego jak ja nie ma wlasnie sie kloce z Tztem
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 18:10   #4791
Carolajn
Rozeznanie

Cytat:
Ale cudowne włosy
Dziękuje bardzo

Cytat:
Napisane przez Skarb90 Pokaż wiadomość
super kudełki podziwiam Cie, ze chce ci sie robic kapiel i pozniej farbe kłaśc, mi sie czasami samej farby nie chce
Dziękuję chcieć to się i mnie nie chce no ale cóż zrobić cierpliwa dość jestem a przynajmniej się staram

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 19:08   #4792
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Ex co to za czarnuchy
Oj tam Wymyją się

Cytat:

Olia tak jak Casting ma pochodne amoniaku, włosom wielokrotnie farbowanych mogą bardzo zaszkodzić Czysty amoniak zwyczajnie się ulatnia, pochodne i wszelakie jego sole kumulują się, ciężko je zmyć. Mogą miesiącami zwiększać porowatość włosów, a co gorsza prowadzić do wypadania. Im więcej farbowań było, tym może być gorzej, barwniki będą się wymywać szybciej z rozczapirzonych łusek, włosy mogą być coraz bardziej szorstkie i matowe

Nie u każdego tak jest, ale ja bym Ci radziła wybierać coś z klasycznych farb z amoniakiem bez tych dziwolągów. Z drogeryjnych bez pochodnych amoniaku widziałam: Palette, Londa (ta czerwona seria, Naturals nie widuję), Wella, Subrina. Garniery i Loreale wszystkie mają pochodne, mogą szkodzić włosom po przejściach. Joanny drogeryjne na pewno mają pochodne, nie wiem jak ta wersja prof. Często te zniszczenia wychodzą po jakimś czasie, w przypadku klasycznego amoniaku niespodzianek nie ma. Jak ma zniszczyć to zniszczy od razu.

Jeżeli tych pochodnych jest mało, to łatwiej je wymyć szamponem. Wiele dziewczyn załatwiło się, gdy przerzuciły się na farby apteczne, modne ostatnio. Niby bez amoniaku, ale z ethanolamine na początku składu. Na początku super, potem siano i wypadanie. Agę Bil z Wizazu tak załatwiła jedna apteczna farba

Ja po tym czego się naczytałam, będę unikać pochodnych amoniaku i widzę różnicę na odroście jeżeli chodzi o kondycję Fajna składowo i jakościowo jest Renee Blanche https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oryzujacy.html ostatnio nią robiłam odrost, włosy mięciutkie i wielotonowe. Wcześniej używałam z RB ciemniejszych blondów i wyszły pięknie, bardzo naturalnie, kondycja super. Nie jestem jednak pewna, czy sprawdzą się bardzo chłodne odcienie. RB raczej stawa na naturę, bardzo chłodnych blondów jak po Alfaparf chyba się nie osiągnie

Mam nadzieję, że mój wywód nie wyszedł jak mądrzenie się Podczytuję dużo, wiedzę o farbowaniu zdobywam małymi kroczkami, ekspertem nigdy nie będę, ale myślę, że warto świadomie wybierać farbę jeżeli chce się mieć długie, zdrowe włosy
Dziękuję Ci bardzo, po garnierach miałam beznadziejne włosy, teraz już wiem dlaczego Twoje rady napewno mi się przydadzą

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
ale ciemnooo ci wyszlo
u mnei tez wyglada na czarny ale moze sie splucze.... a do buzi pasuje ci ten kolorek?
wazne zebys sama sie dobrze czula w nim
W albumie mam zdjęcie z buzią w czerni, ogólnie brązy i czernie to moje kolorki, dobrze w nich wyglądam, więc tak

Mam nadzieję że się wypłuka do ładnego brązu i będę szaleć z brązami potem

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Dziewczyny a tak w ogóle to czytałam na wątku o castingach że ten 400 "brąz" wychodzi początkowo tak ciemno właśnie a z czasem się każdemu wypłukiwał do brązu, więc nie powinnam mieć tak ciemno, tym bardziej że kładłam na jasne, rozjaśnianie wcześniej włosy Za tydzień wstawię jakieś zdjęcie dla porównania

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Oglądacie finał got to dance?

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-03, 19:56   #4793
Skarb90
Zadomowienie

GG do Skarb90

super blondzik, taki mi sie marzy..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ffn-rij-aroused-050113-51084807.jpg (63,0 KB, 21 załadowań)
Skarb90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 23:23   #4794
shizaxa
Wtajemniczenie

Ex faktycznie bardzo ciemno ale na pewno sie wypluka, teraz glownie dbaj o nie, podetnij i odzywiaj
truskawkowa ja kiedys stosowalam dlugo casting bo wygodny (jak braz mialam) i teraz juz wiem czemu wlosy tak zniszczone jak po rozjasnieczu mialam...powiedz mi jeszcze...ja mam bardzo wrazliwa skore glowy, szybko lapie lupiez i strupki, jaki szampon powinnam stosowac?teraz tylko altera mi pasuje a chcialabym tez jakis zamiennik a te zdzieracze to jakie np szampony i jak czesto je stosowac?
Ja mam teraz kilka odzywek niewypalow ale czaje sie po wyplacie na tego glis kura zoltego i nivee jakas no i tego vaxa z jedwabiem:P

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Wgl dzis kolezanka komplementowala moje wlosy bo z rok sie nie widzialysmy mile to to

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 23:35   #4795
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Ex faktycznie bardzo ciemno ale na pewno sie wypluka, teraz glownie dbaj o nie, podetnij i odzywiaj
truskawkowa ja kiedys stosowalam dlugo casting bo wygodny (jak braz mialam) i teraz juz wiem czemu wlosy tak zniszczone jak po rozjasnieczu mialam...powiedz mi jeszcze...ja mam bardzo wrazliwa skore glowy, szybko lapie lupiez i strupki, jaki szampon powinnam stosowac?teraz tylko altera mi pasuje a chcialabym tez jakis zamiennik a te zdzieracze to jakie np szampony i jak czesto je stosowac?
Ja mam teraz kilka odzywek niewypalow ale czaje sie po wyplacie na tego glis kura zoltego i nivee jakas no i tego vaxa z jedwabiem:P

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Wgl dzis kolezanka komplementowala moje wlosy bo z rok sie nie widzialysmy mile to to
Ja waxa najbardziej polecam tego zwykłego, na którym pisze richards and coś tam Muszę się w niego teraz zaopatrzyć bo już nieraz uratował moje włosy

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-04, 06:46   #4796
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Mi już zostały po 3 sztuki odżywek i po 3 masek Maski same ulubione, a odżywki do testowania

Z szamponów to ci polecam jakiegoś timoteia.
Z masek nawilżających welle moisture. Na końcówki jedwab z chi zdecydowanie Aproteinówka to ja bardzo lubie waxa z jedwabiem i keratyną

Ja sie zastanawiam czym teraz farbować i przyszło mi do głowy żeby garnierem 111 zrobic Tym którym robiłam. Tylko ze kurcze, odrost po c10 mam rowniejszy, ale kolor na dlugosci zimniejszy po 111. Tylko ze tam odrost mam cieplejszy. No i kondycja po 111 zdecydowanie lepsza. Hmmm Chociaz moze mi sie ten odrost cieplejszy wydawał tylko...

Jak tak patrze po zdjeciach to chyba mi sie zdawało tylko
Miała Timotei do farbowanych i mnie strasznie skora glowy sewdziala
No tak, ten Wax jest z keratyna
Jak czlowiek nie potrzebuje protienowek to nawet nie wie w czym ich szukac
A chcesz robic tym nowym Garnierem 111 czy Nutrisse?

Cytat:

Ze zdzieraczy to np. to co pislalam wczesniej Joanna Rzepa szampon i z tego co pamietam to chyba wszystkie szampony Joanny Naturi tez beda dzialac podobnie
Ja uzywam go ran na 1,5-2 tyg, i po nim klade dobra maske
Stary 2013-05-04, 08:45   #4797
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
ciemnooo ale skoro sie dobrze czujesz- to na zdrowie!

czeko i kylie- tez bym chciala zobaczyc wasze przejscie z czerni do blondu, bo tez jestem w trakcie (w sumie to na finale) mozna?

a z ciekawych opowiastek.. zamawiał mi te farby alfaparfu TŻ ze swojego konta all. Do tego dobrałam utleniacz od innego sprzedawcy. TŻ robi przelewy i dopytuje z drugiego pokoju- ten PRZECIWUTLENIACZ był jeden?
Stary 2013-05-04, 09:34   #4798
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Miała Timotei do farbowanych i mnie strasznie skora glowy sewdziala
No tak, ten Wax jest z keratyna
Jak czlowiek nie potrzebuje protienowek to nawet nie wie w czym ich szukac
A chcesz robic tym nowym Garnierem 111 czy Nutrisse?

Ze zdzieraczy to np. to co pislalam wczesniej Joanna Rzepa szampon i z tego co pamietam to chyba wszystkie szampony Joanny Naturi tez beda dzialac podobnie
Ja uzywam go ran na 1,5-2 tyg, i po nim klade dobra maske
no właśnie ten wax rozważam bo on proteinowy a ten co Ex pisze o nim to chyba nie?
po Timotei tez miałam swędziocha i łupież do tego
Dzięki za podpowiedź co do zdzieraczy
Alke dalej nie mam alternatywy dla szamponu Alterry, teraz myję na zmianę z tym Natei i skalp tragedia muszę wrócić do samej Alterry ale jakiś zamiennik bym do niej potrzebowała

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-05-04, 10:38   #4799
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ten wax rozważam bo on proteinowy a ten co Ex pisze o nim to chyba nie?
po Timotei tez miałam swędziocha i łupież do tego
Dzięki za podpowiedź co do zdzieraczy
Alke dalej nie mam alternatywy dla szamponu Alterry, teraz myję na zmianę z tym Natei i skalp tragedia muszę wrócić do samej Alterry ale jakiś zamiennik bym do niej potrzebowała
Aaa rozumiem Ja innych nie próbowałam, ale ten jeden mi nieraz uratował poniszczone włosy (nie wiem jakim cudem, ale działa na moje włosy )

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-04, 11:14   #4800
shizaxa
Wtajemniczenie

Czeko ten Wax z jedwabiem i keratyną to ten?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...mlecznymi.html

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości