|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII
Tutaj sa opisane te dwa kosmetyki z Joanny, ktore pokazałam:
http://kosmetykipannyjoanny.blogspot...argan-oil.html http://www.kosmetykibeztajemnic.pl/2...-koncowek.html Bunny, albo jakas inna laseczka znajaca sie na skladach moze mi powiedziec, ktory bedzie lepszy? Duze znaczenie tez ma fakt,że mozna je zmyc delikatnym szamponem ( a moze i odzywka?) i nie beda sie nadbudowywac na wlosach, bynajmniej taka mam nadzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żółty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
Moje włosy na dziś, kolor się jeszcze spłukuje, więc liczę na to że za miesiąc będę miała jakiś jaśniejszy brązik jak ostatnim razem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale reszte odzywki dalam babci, bo akurat bylam w domu, a jej odzywka z L'oreala sie skonczyla wiec jej zostawiłam ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zakorzenienie
|
Kyle, jeśli masz Polwella u siebie, to polecam serdecznie Milargan https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-hemp-oil.html to chyba najfajniejsze serum tego typu, które miałam. Polecany Marion dla farbowanych robi mi strączki, ogólnie nie lubię typowych rzeczy na końcówki i rzadko używam
![]() Co do szamponu "zdzieracza" polecam któryś Fitti, tani i dobry ![]() Na wrażliwy skalp bardzo pomogło mi łykanie biotyny i picie na co dzień mineralki ze sporą ilością wapnia typu Muszynianka. No i kozieradka (to już w ogóle najcudowniejsze odkrycie ostatnich tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje za rade ![]() jak tylko dostane wyplate to smigam po ten "specyfik" Ja ogolnie pije bardzo duzo wody dziennie.A teraz w Auchanie jest promo na Muszynianke kupujesz jedna a druga dostajesz za 1gr, wiec zrobilam zapasy ![]() ![]() Zdzieracza dobrego mam szampon Joanna Rzepa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pokazałam mojemu Tż i mówię, że piękny blond a on popatrzył na mnie jak na kosmitkę ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz spojrzałam na butelke wody i ja mam Muszyne a nie Muszynianke chociaz po nazwie to to jakby to samo, znaczy sie jeden kaliber ![]() Ja zauwazam to samo po Natei ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co? Tak dążyłam do chłodnego blondu a teraz zaczęły mi się podobać zwykłe, naturalne blondy na poziomie 8 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2013-05-03 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic na sile, jesli czuje sie źle w jasnych wlosach to nie rob nic na sile ![]() do blondu trzeba miec cierpliwosc, bo to jest bardzo wymagajacy kolor, ktory czasem mimo sprawdzonych farb moze nas zakoczyc ![]() Teraz daj wlosom odpoczac, podetnij je moze jesli tego potrzebuja. Zapamietaj ta lekcje na przyszlosc i przypomnij sobie swoje wlasne slowa jak przyjdzie Ci znowu pomysl zeby rozjasniac wlosy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Taka woda w większej ilości rozrzedza minerały w organizmu, prowadzi do odwodnienia. Lepiej pić mało wysokozmineralizowanej niż litry źródlanki dziennie ![]() ![]() ![]() Od kiedy popijam sobie takie wody, ograniczając inne płyny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie sama nie wiem czym sie kieruje kupujac wode, czasto kupuje Żywiec zdrój, Dobrowianke, Aquarell. Smak takich wod wysokozmineralizowanych mi nigdy nie przeszkadzal wrecz przeciwnie, lubie taki smak, ale ja jestem dziwolag jesli chodzi o samki. Tonic kocham za smak,ale bardzo rzdko go pije,bo wiadomo niezbyt zdrowy ![]() Ja potrzebuje Mg, bom czlowiek nerwowego pokroju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz już wiem że jeśli bym miała mieć jaśniejsze włosy to tylko jasny brąz/ciemny blond bo nic innego do mojego typu urody nie będzie pasować, a ja sama będę się źle czuła. A z brązu znacznie łatwiej będzie mi zejść na ciemny blond, choćby kąpielą, albo jakąś farbą rozjaśniającą, więc się nie martwię na zapas ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- A właśnie- ten garnier olia jest naprawdę odżywczy? Gdzie go można dostać teraz w promocji? Bo może kupiłabym sobie na zapas jakiś brązik i w czerwcu nim pofarbowała z czystej ciekawości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Magda ;)
|
Milka to taki ciemny blond,ale końcówki jaśniejsze
![]() ![]() Ex co to za czarnuchy ![]() ![]() Kylie premie dostałaś to shopping będzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie u każdego tak jest, ale ja bym Ci radziła wybierać coś z klasycznych farb z amoniakiem bez tych dziwolągów. Z drogeryjnych bez pochodnych amoniaku widziałam: Palette, Londa (ta czerwona seria, Naturals nie widuję), Wella, Subrina. Garniery i Loreale wszystkie mają pochodne, mogą szkodzić włosom po przejściach. Joanny drogeryjne na pewno mają pochodne, nie wiem jak ta wersja prof. Często te zniszczenia wychodzą po jakimś czasie, w przypadku klasycznego amoniaku niespodzianek nie ma. Jak ma zniszczyć to zniszczy od razu. Jeżeli tych pochodnych jest mało, to łatwiej je wymyć szamponem. Wiele dziewczyn załatwiło się, gdy przerzuciły się na farby apteczne, modne ostatnio. Niby bez amoniaku, ale z ethanolamine na początku składu. Na początku super, potem siano i wypadanie. Agę Bil z Wizazu tak załatwiła jedna apteczna farba ![]() Ja po tym czego się naczytałam, będę unikać pochodnych amoniaku i widzę różnicę na odroście jeżeli chodzi o kondycję ![]() ![]() Mam nadzieję, że mój wywód nie wyszedł jak mądrzenie się ![]() ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-05-03 o 16:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4789 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z szamponów to ci polecam jakiegoś timoteia. Z masek nawilżających welle moisture. Na końcówki jedwab z chi zdecydowanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sie zastanawiam czym teraz farbować i przyszło mi do głowy żeby garnierem 111 zrobic ![]() ![]() Jak tak patrze po zdjeciach to chyba mi sie zdawało tylko ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ciemnooo ci wyszlo ![]() u mnei tez wyglada na czarny ale moze sie splucze.... a do buzi pasuje ci ten kolorek? wazne zebys sama sie dobrze czula w nim ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- ojj mnie w nerwach ciezko przebic ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4791 | |
Rozeznanie
|
Dziękuje bardzo
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4792 | ||
Zakorzenienie
|
Oj tam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() Mam nadzieję że się wypłuka do ładnego brązu i będę szaleć z brązami potem ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Dziewczyny a tak w ogóle to czytałam na wątku o castingach że ten 400 "brąz" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Oglądacie finał got to dance? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zadomowienie
|
super blondzik, taki mi sie marzy..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Wtajemniczenie
|
Ex faktycznie bardzo ciemno ale na pewno sie wypluka, teraz glownie dbaj o nie, podetnij i odzywiaj
![]() truskawkowa ja kiedys stosowalam dlugo casting bo wygodny (jak braz mialam) i teraz juz wiem czemu wlosy tak zniszczone jak po rozjasnieczu mialam...powiedz mi jeszcze...ja mam bardzo wrazliwa skore glowy, szybko lapie lupiez i strupki, jaki szampon powinnam stosowac?teraz tylko altera mi pasuje a chcialabym tez jakis zamiennik ![]() Ja mam teraz kilka odzywek niewypalow ale czaje sie po wyplacie na tego glis kura zoltego i nivee jakas no i tego vaxa z jedwabiem:P ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Wgl dzis kolezanka komplementowala moje wlosy bo z rok sie nie widzialysmy ![]() ![]()
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak, ten Wax jest z keratyna ![]() Jak czlowiek nie potrzebuje protienowek to nawet nie wie w czym ich szukac ![]() A chcesz robic tym nowym Garnierem 111 czy Nutrisse? Cytat:
![]() Ja uzywam go ran na 1,5-2 tyg, i po nim klade dobra maske ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czeko i kylie- tez bym chciala zobaczyc wasze przejscie z czerni do blondu, bo tez jestem w trakcie (w sumie to na finale) ![]() ![]() a z ciekawych opowiastek.. zamawiał mi te farby alfaparfu TŻ ze swojego konta all. Do tego dobrałam utleniacz od innego sprzedawcy. TŻ robi przelewy i dopytuje z drugiego pokoju- ten PRZECIWUTLENIACZ był jeden? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4798 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po Timotei tez miałam swędziocha i łupież do tego ![]() Dzięki za podpowiedź co do zdzieraczy ![]() Alke dalej nie mam alternatywy dla szamponu Alterry, teraz myję na zmianę z tym Natei i skalp tragedia ![]() ![]()
"Adoptując jednego psa nie zmienisz całego świata, ale zmienisz świat tego psa" Zapuszczam włosy: było (styczeń '13)-40cm ![]() jest (październik'13)-50cm ![]() będzie-55cm ![]() Farbuję: wella koleston 12/89 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Wtajemniczenie
|
Czeko ten Wax z jedwabiem i keratyną to ten?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...mlecznymi.html
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.