Z naszymi dziećmi nudy nie mamy, bo z nocnikami za nimi biegamy! Styczeń/Luty 2011r. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 15:40   #91
gosiaczek071
Zakorzenienie

Dot.: Z naszymi dziećmi nudy nie mamy, bo z nocnikami za nimi biegamy! Styczeń/Luty 2

No to sie osobno rozlicza.u nas 80 zł za 1 zajecia, podobno i tak całkiem tanio. We wroc to i powyżej 100 zł sa takie treningi, dużo zależy od instruktora, jeśli wie co robi to tyle bierze, osoby mniej doświadczone biorą 50,60 zł.

Okresu jeszcze nie mam, czekam wciąż... Ale raczej pójdę jutro, powinno byc ok.

Zaraz mi sie dzieci pozabijaja masakra!!!
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 19:38   #92
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Dot.: Z naszymi dziećmi nudy nie mamy, bo z nocnikami za nimi biegamy! Styczeń/Luty 2

Hej!

ma_rose, gratulacje kochana! Trzymam kciuki na Zosieńkę! Będzie dobrze, musi być!!! Daj znać, co u Was!

la'Mbria, ja sobie odpuściłam dietę, podobnie jak gosiaczek staram się zdrowo odżywiać, ale od czasu do czasu zdarza mi się popełnić grzeszek w postaci kawałka czekolady czy lodów Ćwiczę, więc wiem, że tak czy siak to spalę
Nie przejmuj się tym, że wolno chudniesz. Dzięki temu najpewniej unikniesz efektu jo-jo. Zdrowe odchudzanie pozwala na zrzucenie maksymalnie 1kg tygodniowo, taka jest granica i tego się trzymajmy Trzymam za Ciebie kciuki!

gosiaczek, ja też kocham wtorki i czwartki! Denerwuje mnie ta przerwa od czwartku do wtorku, jest za długa, muszę sobie ją koniecznie zapełnić jakimiś ćwiczeniami w domu

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 20:37   #93
Miszi
Raczkowanie

Ma_rose gratuluje i 3mam kciuki za serduszko.

Dzis kupilismy Tomkowi nowe lozko, zobaczymy jak przespi noc. Najgorsze, ze jak sie obudzi, to bedzie przychodzil do nas.

Tz leniuchuje 3 tydzien, a ja jeszcze jutro i dopiero 6 maja do pracy. Na majowke raczej nigdzie nie pojedziemy, bo z 2 maluchow to nie odpoczniemy. W niedziele bede robila 1 urodzinki malej
Miszi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 07:08   #94
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Ma rose, gratuluję! I mocno trzymam kciuki, żeby z Zosią było wszystko ok.

Dzięki, dziewczyny, za opisanie swoich sposobów na porządki

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 10:06   #95
Karola82
Rozeznanie

Hej dziewczyny, jakoś nie mam weny ostatnio na pisanie

Cytat:
Napisane przez sura2 Pokaż wiadomość
a moje dziecko w ogóle nie ogląda bajek, choćbym chciała posadzić go na parę minut żeby oglądał, a ja zrobię coś w spokoju, to nie ma szans! w ogóle go to nie interesuje. Chętnie ogląda książeczki, ale tylko jeśli jestem obok i czytam.
Sura - moja też jest antybajkowa, nie interesują ją w ogóle, jedynie ogląda na youtube różne filmiki jak dzieci skaczą na trampolinie albo bawią się na placu zabaw, spróbuj taką bajkę na youtube "świat małego Ludwika". Totalnie najprostrze bajki, jak dla mnie to nudne jak nie wiem ale je Julka toleruje.

Cytat:
Napisane przez ma_rose Pokaż wiadomość
Witam,
22.04.2013 o godz. 17:30 przyszła na świat Zosia
Ma_rose - gratuluję córeczki Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
wczoraj bylismy z mlodym na placu zabaw, jak zjezdzal ze zjezdzalni ziarenko piasku wpadło mi do oka, moj niedowidzacy tz nic nie widzial a ja sama nie moglam sobie poradzic, wiec poszlam do domu ale przemywanie woda tez nic nie pomoglo, wiec zadzwonilam ze ma przychodzic i jedziemy na pogotowie ale najpierw pomyslalam o mojej mamie i na szczescie obylo sie bez lekarzy ale oko mam tak spuchniete ze prawie nic nie wiedze
Metkaa a co się okazało? Mama Ci to wyciągnęła? wbiło Ci się coś?

Cytat:
Napisane przez magda-lenka* Pokaż wiadomość
la'Mbria, eh ci lekarze...Nie wydaję mi się jednak, że późno zaczynasz leczenie. Nasza Rozala ma stopy płasko-koślawe i koślawość kolan. Specjalista wad postawy zalecił jednak tylko rehabilitację/ćwiczenia, bo stwierdził, że córka jest jeszcze za mała na wkładki, czy buty ortopedyczne. Zaleca się je podobno dopiero po 3 roku życia...
Jeżeli chodzi o te ćwiczenia to też nie jest łatwo Wielu z nich Rozalka jeszcze nie potrafi zrobić, albo po prostu nie chce. Powinna siadać po turecku i często zakładać nogę na nogę - ma pulchniutkie nóżki i takie siadanie jak dorosła panienka jest praktycznie niewykonalne...Ćwiczymy chwytanie paluszkami stóp skarpetek, pieluszki itp.
Niedługo idziemy na rehabilitację i jestem ciekawa jakie tam zaproponują ćwiczenia dla tak małego dziecka...
Nam też ortopeda prywatnie powiedziała, że jak będzie mieć 3 latka to sprawdzimy co dalej bo teraz to tylko te ćwiczenia o kt. Ty mówisz. Julka lubi wszystko chwytać palcami u stóp Buty ma mieć z twardą piętą i tyle.. podobno ma koślawe pięty czyli krzywi nóżki do środka no ale się zobaczy za jakiś czas...

la'Mbria - ja planuje prawko w przyszłym roku

Gosiaczku - ja bym poszła mimo @ ale ja też nie mam problemów, nigdy nie narzekam i zawsze ćwiczyłam podczas @.

U nas przemeblowanie w pokoju. Julka śpi już na rozłożonej wersalce, jej łóżeczko poszło na strych do teściów. Ochraniamy jej na noc to łóżko poduchami po bokach by nie spadła bo strasznie wędruje po łóżku. Na szczęście w nocy woła nas i nie schodzi z łóżka.
Stary 2013-04-30, 11:53   #96
sura2
Raczkowanie

Ma rose - gratulacje i pozdrowienia dla małej Zosi, lekarze wszystko sprawdzą i na pewno szybko wrócicie do domu. To pocieszające, że Filip dobrze znosi twoją nieobecność, to pewnie zasługa tego, że od dawna chodzi do żłobka i jest pewnie bardziej samodzielny. Trzymajcie się.
sura2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 12:14   #97
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
Napisane przez magda-lenka* Pokaż wiadomość
My na majowke tez zostajemy w domku, ale za to po majowce .....wylot do Egiptu
zazdroszcze,

Cytat:
Napisane przez Miszi Pokaż wiadomość
Dzis kupilismy Tomkowi nowe lozko, zobaczymy jak przespi noc. Najgorsze, ze jak sie obudzi, to bedzie przychodzil do nas.

Tz leniuchuje 3 tydzien, a ja jeszcze jutro i dopiero 6 maja do pracy. Na majowke raczej nigdzie nie pojedziemy, bo z 2 maluchow to nie odpoczniemy. W niedziele bede robila 1 urodzinki malej
za zakup,
matko jak to zleciało,

Karola to bylo ziarenko piasku tylko jakos tak fatalnie przykleilo sie do górnej powieki, na szczescie juz jest ok,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 14:02   #98
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Miszi, udanej imprezki! Jejku, jak to zleciało, szok! Przecież dopiero co nam pisałaś, że jesteś w drugiej ciąży

Aaa Gosiu, zapomniałam Ci jeszcze odp. odnośnie @. Ja akurat jestem z tych co sobie odpuszczają ćwiczenia w te dni, może dlatego, że mam bardzo bolesne i obfite @, a poza tym czułabym się niekomfortowo, bałabym się, że zrobię rozkrok i coś mi bokiem poleci Ale jeśli dobrze znosisz @ to czemu nie

Dziewczyny, czy Wasze dzieci miewają ataki szału i agresji jeśli coś nie idzie po ich myśli? Jak się domyślacie mam takowy problem z młodym (ostatnio ciągle mam z nim jakieś problemy ). Jeśli coś mu nie wyjdzie w czasie zabawy, sprzeciwie się mu, nie zrobię tego czego on chce wpada w szał, rzuca się na podłogę, kopie, bije mnie, krzyczy przeraźliwie jakbym go ze skóry obdzierała. Nie chcę iść mu na ciągłe ustępstwa, bo wtedy wejdzie mi na głowę widząc, że faktycznie potrafi coś zdziałać takim zachowaniem. Jak powinnam się wtedy zachować? Poczekać aż sam się wyciszy czy raczej wziąć na ręce, spróbować przytulić (wtedy na pewno od niego oberwę).

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

magda-lenka, sorki, że zapytam (to nie moja sprawa ), ale nie boicie się wyjazdu do Egiptu z małym dzieckiem? Z tego co wiem nie trudno tam o rozwolnienie, wymioty czy inne ekscesy...

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-01, 08:35   #99
magda-lenka*
Raczkowanie

No trochę się obawiamy...Znajomi twierdzą, że to loteria i nigdy nie wiadomo na kogo trafi. Wśród osób, które znamy nikt nie miał problemów z żołądkiem.
Ja podaję teraz codziennie małej acidolac baby i sama łykam jakiś probiotyk. Mamy nadzieję, że nikogo z nas nie dopadnie "jelitówka", zwłaszcza żadnego z dzieciaków.
Stary 2013-05-01, 20:05   #100
ma_rose
Raczkowanie

Witam,
Na szczęście jesteśmy w domku. Z serduszkiem małej wszystko ok ale i tak 26 maja idziemy na kontrolę. Niestety Zośka była od niedzieli na antybiotyku, bo z jednego badania ogólnego moczu wyszło, że ma bakterie. Nie dziwnie się, że coś tam znaleźli jak widziałam w jaki sposób pielęgniarka przemyła małą i nakleiła woreczek. Na szczęście następne pobranie moczu zrobiła oddziałowa. Umyła dokładnie zośkę pod kranem, oczyściła wlot i pobrała mocz z lotu. Po 2 godzinach okazało się, że małej nic nie jest, ale co dostała kilka dawek antybiotyku to dostała. W poniedziałek musimy zgłosić się do chirurga dziecięcego, bo na USG wyszło, że ma jakiegoś małego torbiela koło śledziony

Fifi na szczęście przyjął małą całkiem dobrze. Trochę się wściekła, że ta cały czas śpi i chce ją budzić. Nawet chciał, żeby wsiadła na jego samochód i jeździła

Życzę wszystkim miłej, spokojnej majówki
ma_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-02, 17:45   #101
elizziak
Zakorzenienie

ma_rose, gratuluję

Ja również już urodziłam, chociaż termin miałam na 07. maja. Zaczęły mi się sączyć wody płodowe, jak pojechałam do szpitala to odpłynęło już całkiem sporo, dali mi oksytocynę i wszystko bardzo szybko przebiegło.

Troszkę się przedłużył niestety pobyt w szpitalu ze względu na żółtaczkę i naświetlanie, ale od soboty już jesteśmy w domu i ogarniamy nową rzeczywistość

Mały póki co bardzo pozytywnie przyjmuję siostrę, zobaczymy co będzie dalej

W wolnej chwili muszę nadrobić troszkę wątek, bo zalegam z czytaniem.

Pozdrawiam Was serdecznie póki co
elizziak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-02, 20:12   #102
metkaa
Zakorzenienie

czesc

stalowa ja nie mam takiego problemu bo szymek raczej grzecznym dzieckiem jest ale jak czasem ma focha to staram mu sie wytlumaczyc co jest nie tak i zazwyczaj jestem w poblizu niego

elizziak gratulacje

ma_rose boziu co za lekarze, super, ze z serduszkiem ok, oby torbiel sie wchłoneła (bo chyba to mozliwe?)

beznadziejna dzis pogoda, lalo prawie cały dzien
Stary 2013-05-02, 20:19   #103
ma_rose
Raczkowanie

Elizziak gratulacje!!!
To którego urodziłaś?

U nas pogoda nie była zła. Po pochmurno ale nie padało Mam nadzieję, że w weekend będzie ładnie, bo mam w planach iść z małą na pierwszy spacer

Co do torbiela może się wchłonąć i mam nadzieję, że tak się stanie.

Edytowane przez ma_rose
Czas edycji: 2013-05-02 o 20:21
Stary 2013-05-03, 09:14   #104
magda-lenka*
Raczkowanie

elizziak, gratulacje
Stary 2013-05-03, 12:28   #105
zoffka
Raczkowanie

Cześć

ja na chwilkę,, wpadłam pogratulować nowym mamusiom:

ma_rose i elizziak serdecznie GRATULUJĘ

Odezwę się po weekendzie, bo teraz nie daję rady...
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-03, 15:47   #106
elizziak
Zakorzenienie

Dziękuję za gratulacje

ma_rose, urodziłam 23.04. więc prawie się zgrałyśmy
Stary 2013-05-03, 16:52   #107
metkaa
Zakorzenienie

czesc

chcialam sie pochwalic, że po 8 miesiacach staran w koncu nam sie udalo, jestem w ciaży
Stary 2013-05-03, 18:16   #108
elizziak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

chcialam sie pochwalic, że po 8 miesiacach staran w koncu nam sie udalo, jestem w ciaży
mecia!!! Jakie świetne wieści!
Gratulacje, kochana
Stary 2013-05-03, 22:42   #109
magda-lenka*
Raczkowanie

metkaa wspaniałe wieści, gratulacje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-04, 11:05   #110
ma_rose
Raczkowanie

Metkaa ogromne gratulacje. To kiedy ten wieki dzień?
Stary 2013-05-04, 11:35   #111
metkaa
Zakorzenienie

czesc

dziekuje
tp mam na 12.12
Stary 2013-05-04, 21:14   #112
Miszi
Raczkowanie

Dziewczyny coraz więcej dzieciakow mamy na naszym watku

Elizziak, Metkaa ogromne gratulacje

Stalowa Tomek czasami jak jest już spiacy i cos mu nie wychodzi, to się wkurza i caly się trzesie ze zlosci, ale krzyknę na niego i się uspokaja.

Wczoraj robialam roczek malej. Impreza się udala, tort wszystkim smakowal W prezencie mala dostala ciuszki i kase, bo chcemy kupic dzieciom stolik i krzesełka do pokoju. Jakie polecacie, bo zastanawiam się nad zestawem z ikei ?
Stary 2013-05-04, 21:59   #113
asiuk
Zakorzenienie

Elizziak, serdecznie gratuluję!!!

Metkaa, kochana, bardzo się cieszę! Jak tam Twoja tarczyca?

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-05, 08:19   #114
elizziak
Zakorzenienie

Miszi, ja polecam te z Ikei z serii Mammut chyba - plastikowe, lekkie, łatwe do utrzymania czystości, mój synek lubi sobie przy nich siedzieć, jeść, bawić się, układać puzzle, itp.
Stary 2013-05-05, 12:22   #115
metkaa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez Miszi Pokaż wiadomość
Wczoraj robialam roczek malej. Impreza się udala, tort wszystkim smakowal W prezencie mala dostala ciuszki i kase, bo chcemy kupic dzieciom stolik i krzesełka do pokoju. Jakie polecacie, bo zastanawiam się nad zestawem z ikei ?
super, że impreza udana,
taki zestaw z ikei ma mój bratanek i chyba jest ok

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Metkaa, kochana, bardzo się cieszę! Jak tam Twoja tarczyca?
wiesz co teraz nie sprawdzałam, tak na prawdę to zaszłam w ciąże zanim zaczęłam brac leki
Stary 2013-05-05, 17:36   #116
la'Mbria
Zakorzenienie

hoho GRATULACJE
Elizziak, Metkaa

mam do was pytanko- mamy niedługo chrzciny bratanka mojego TŻa, dziecko ma 7 miesięcy.
Co daje się na chrzciny?TŻ nie będzie chrzestnym ani nic z tych rzeczy, po prostu idziemy jako rodzina.
Kompletnie nie mam pojęcia co dać, czy wypada kasę,czy prezent, jesli prezent- to co?
Jeśli kasę- to ile?
to dość bliska rodzina...ale hm...mamy raczej chłodny kontakt.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-05, 20:17   #117
Miszi
Raczkowanie

La'Mbria ja w tym roku robilam chrzciny. Mala dostala kolczyki i figurke ze Svarowskiego oraz kase. "Normalni" goscie dawali po 300 zl. Tomek w tamtym roku dostal wiersze Brzechwy w prezencie.
Stary 2013-05-06, 09:32   #118
metkaa
Zakorzenienie

cześć

la'Mbria ja bym dała kase, 300 zł myślę ze ok, szymek dostał książkę "poczytaj mi mamo" podoba nam się bardzo
Stary 2013-05-06, 12:40   #119
la'Mbria
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedź, powiem Wam, ze według mnie to sporo. Tzn. nie wiem ile się daje, nie byłam na chrzcinach od...uff...nie wiem ilu lat, a i wtedy chrzczone były dzieci 8 letnie więc dawało się prezenty "komunijne" czyli rowery, telefony....kurcze jak na takie maleństwo, to 300 to jednak sporo...aż się zaczęłam zastanawiać czemu swojego nie chrzciłam?! kasa by była na wakacje oczywiście żarcik niestety na moim to się nie zarobi

Dziś w LIDLu są ladne i tanie piżamki dla maluchów z krótkim rękawkiem. cena 15,99
a i damskie całkiem fajne spódniczki (fajne bo ciągliwe z jeansu ze stretchem) za niecałe trzy dychy, dokładnie chyba 27,99

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 12:51   #120
sura2
Raczkowanie

Elizziak - gratulacje, wszystkiego dobrego, jak nazwaliście córeczkę?
Metkka - super nowina, gratulacje!!
sura2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości