|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Cytat:
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Ty juz szykuj ładne foteczki dla nas
|
|
|
|
#1803 |
|
Raczkowanie
|
a jak!
![]() Ok, idziemy do wyrka - dobrej!
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin się ostatnio nawet zdziwiła z tego powodu, ale Glut nie chce matce podpaść bo wie, że jest niezrównoważona i to może się źle dla niego skończyć ![]() Ale ja w przeciwieństwie do Ciebie o tym nie marzę, jest nam dobrze tak jak jest
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
ide spać
dobranoc |
|
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez idę w kime....moze choć raz w tym tygodniu wstane o normalnej porze
Gardło nadal boli, jutro mama wyjeżdża..jestem wyrodna córka skoro troszkę sie z tego powodu cieszę? musze przyznać ze tydzień pod jednym dachem mnie zmeczyl.....
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w poniedziałek na 1-1,5 mc-a wyprowadzamy się do moich rodziców... i mimo,ze mam z nimi świetny kontakt, to trochę się obawiam... |
|
|
|
|
#1808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i miałam iść spać i nie ide
|
|
|
#1809 | ||||
|
Konto usunięte
|
Oglądałam kabarety, zasnęłam, przebudziłam się, pokłóciłam się z TŻem, zasnęłam znowu, teraz jem moją ostatnią kolację...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A miałam wrażenie, że może się obrócił, bo ze 2 razy miał czkawkę i czułam go bardzo nisko, ale potem to łażenie po spojeniu i już nie jestem pewna... :/ |
||||
|
|
|
#1810 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Mam i ja aplikacje na.telefon
![]() Zostalo mo 69 dni do porodu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zapomniałam się pochwalić, że teoria mówi, że wczoraj (3.05) miałam 100-dniówkę
Teoria ponieważ zostało mi 87 dni do terminu zgłoszenia się na CC... Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-05-04 o 00:35 |
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Lecę spać. Dobranoc! może mi ta Wiercipięta da zasnąć ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1813 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym chyba ześwirowała na twoim miejscu, że za mało się rusza,musisz mieć stalowe nerwy ![]() tweedledee Świetnie,że u was wszytsko dobrze, ciekawe skąd te skurcze Pisz nam jak sytuacja, bo się będziemy martwić.Wiecie co,powiem wam,że 1 w nocy to świetna pora na truskawkową galaretkę z bitą śmietaną Tak w przerwie od seriali i motywowania się do pisania pracy mgr. Rany boskie,ten mostek mnie znowu boli,kiedy to się skończy Potrafi mnie boleć kilka razy w tygodniu, bóle skurczowe i mocne, najgorsze jest to że nic nie mogę z tym zrobić...
|
|
#1814 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie boje zaciskac zeby zeby sie nie złamaly czy cos. Wiem,ze to głupie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Od razu tak sie rozpycha, ze mam parcie na mocz i zaraz mam brzuch jak skala. Mam tak kilka razy dziennie i w nocy jak mam mega parcie na siku to ledwo zgieta w pol ide do łazienki. Zamienilismy sie z Tz na strony łóżka bo w sypialni łóżko stoi na środku pokoju i ja spalam z prawej str.,a drzwi sa z lewej wiec musiałam łóżko obchodzić , a tak śpię teraz z lewej i mam te 5krokow mniej ![]() No i będę mieć bliżej do Malego lozeczka ![]() Pojechałam dzis kupić sobie extra jeden stanik jeszcze ten mieciutki i prezent urodzinach ciotce i proszek do prania dla noworodków i ludzie mnie tak wpieniali, ze masakra. Musiałam zjesc podwójnego Twix w sklepie bo inaczej masakra by była. Przecież ja jestem w ciazy to se moge wszystkich przepuszczac i se poczekać. Najbardziej to mnie wpieniaja takie stare baby ☠☠☠*** lampucery Jedna stała nade mną i sapala na mnie , ze mało nie syknelam na nia. Potem w innym sklepie szlam do wc i stały na środku drogi trzy wielkie torby No normalnie po 300kg każda i ani rusz na centymetr nie drgnęły pipy jedne bo ja ofc moge se na około zaiwaniac. Fuck! Juz nie wspomnę o tym, ze stałam 4zmiany świateł, a jak juz była moja kolej skrętu to przede mną babka skrecala 2 na godzinę z prędkością zolwia. Czasem bym chciała mieć taka władze zeby wyciągnąć taka z samochodu i jej nawsadzac. A potem jak zmienilam pas to taki sam zolw przede mną jechał drugi. Jak dałam w gary to poszłam jak rakieta. Nie przekraczam prędkości zazwyczaj,ale nienawidzę jak ktos jedzie jakby chciał , a nie mógł. Albo jak wisi na telefonie to juz w ogóle bym strzelala w opony takim. Uffff juz mi lepiej
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
hejoooo
moje dziecie zrobilo mi pobudke o 5.30 . Mowa o Marysi. Spadla mi wczoraj u niej roleta, a ze nie Bylo TZ i komu jej przykleic poszla spac bez niej i o 5 jak sie zrobilo widno moje dziecko sie obudzilo i koniec. wczoraj mialam do was wrocic, ale jak ja usypialam usnelam z nia razem przebudzilam sie kolo polnocy i tylko rozebralam.TZ wrocil kolo 2 w nocy, wiec bedzie spal i spal. Nie dziwie sie mu, wyjechali o 6 po auto do Swidnicy i wrocili o 2 w nocy, bo cos tam musieli zalatwic jeszcze. Masakra jakas. A musial pomoc koledze, bo byl mu winny przysluge. Przy Marysi moj TZ wzial L4 na opieke nade mna po porodzie, bardzo bylo to pomocne. Pozniej na przyszly rok, zanim Marysia skonczyla roczek 2 tyg ojcowskiego. czerwony balonik o 1 w nocy jesc a tak serio jakbym miala taka pysznosc, tez bym ja wsunela bez wzgledu na pore
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
ale nocka
![]() przebudzałam się co godzinę, jeszcze przy kazdej konczoncej sie dawce isoptinu serce mi kołatało... tragedia. ale macica spokojna i mały kopie
|
#1817 | |||
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam tą liczbę
![]() Cytat:
i za studniówkę i za 87 dniCytat:
![]() Cytat:
|
|
#1818 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie lezysz??Cytat:
![]() Cytat:
Ja wypilam Karmi w czwartek, ale Lilo nie posmakowalo i wykopala Karmi z brzuszka do kibla ![]() Cytat:
ja raczej bede trzymac sie z dala od alko karmiac piersia ![]() Cytat:
) ![]() Cytat:
, druga jeszcze mniej , a na tej chyba skupiam sie najmocniej - moze z racji wieku, samopoczucia, okolicznosci?... chyba nie ma reguly W ramach update powiem Wam, ze: Primo - moje wczorajsze nadmuchanie okazalo sie jakims mega wzdeciem i niedyspozycja zoladkowo-jelitowa. Meczylam sie coraz gorzej do pozna w nocy, teraz jest miodzio... po tym, jak mnie rano przeczyscilo samo z siebie . Ludzie, a tak zdrowo teraz jem i lekko!Secundo - odpuszczamy chyba z mezem kwestie przepisania domu na mnie. Im dalej w las, tym wiecej drzew i paradoksalnie predzej byloby nas stac na zakup domku do remontu niz ten drogi "prezent" od mojego rodziciela. Przy czym zakup domku kosztowalby mnie o wiele mniej siwych wlosow, nerwow i stresu... Po prostu za duzo zaniedban formalnych, ktore na obecnym etapie oznaczaja jedno: wysokie grzywny, koszta ekspertyz, miesiace uzerania sie z urzednikami, bladzenia po omacku, etc. Wiec raczej zostajemy na naszym poniemieckim poddaszu, ktore zawdzieczamy TYLKO sobie i wlasnej ciezkiej pracy, gdzie jestesmy sami sobie panami i gdzie od dawna przezywamy najszczesliwsze i najspokojniejsze chwile naszego wspolnego zycia. I powiem Wam poza tym, ze zakochalam sie w mezu od nowa - na zaboj
|
|
#1819 |
|
Konto usunięte
|
hej dziewuszki z rana
wczoraj przez sasiada idiote zalało nam ogródek !!! firma zrobila mu ogrod pol metra wyzej niz nasz i jedni i drudzy olali nasze slowa ze nam zaleje i stalo sie :-( dwa lata mojej pracy poszly na marne bo pewnie zgnija nam maliny truskawki i trawa... ehhh jak go dorwe po jego powrocie z wakacji to zabije !!!! wczoraj zaczelam 31 tc !!!! oliath - no i super refleksja i decyzja z Waszej strony.. dokladnie, zawsze mozecie wziasc kredyt i kupic sobie cos swojego sami bez pchania sie w czyjes dlugi i zaniedbania. dobra decyzja dzisisj ma nie padac ... oby!!! trzymajcie kciuki !!! Leos przeciaga sie raz po raz wiec jestem przeszczesliwa
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-04 o 07:56 |
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.
ja przyszlam sie pozalic, bo wyobrazcie sobie, ze musimy nowy wozek kupic, bo ten sie okazalo, ma złamaną ramę (normalnie aż mi się żal zrobiło, bo naprawdbyłam zadowolona, do momenty gdy wczoraj zauważyliśmy pęknięcie. oczywiście nie chodzi o samą kasę, którą odzyskamy, ale o to, że musimy szukac nowego wózka, bo już tz nie chce tego samego, bo czytaliśmy opinie, że właśnie dużo wózków tego typu pęka w tym miejscu
|
|
|
|
#1821 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane moje brzuszeczki!
Stesknilyscie sie za mna? Znowu ominal mnie watek ale koniec tego! Lapek co prawda nie naprawiony ale sciagnelam sobie apke i duzo wygodniej mi sie z niej pisze wiec teraz bede bardziej na bierzaco ![]() ![]() ![]() Wczoraj kupilam od znajomej wieeelka torbe ciuszkow wiec wyprawke ubrankowa mam skompletowana w 90% Widze ze pojawily sie jakies nowe mamusie(?) Ach musze napisac, ze jak wchodzilam na watek to z drzeniem serca czy czasem rozpakowywanie przedwczesne sie nie zaczelo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
a ja jeszcze Was zapraszam na stronę polskiej szkoły gdzie uczę.
kilka nowych zdjęć z konkursu recytatorskiego: http://polskaszkolagravesend.org.uk/indexgaleria.html może któraś mnie gdzieś tam dojrzy na zdjęciach ![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40629414]Domcia :-([/QUOTE] no tez od wczoraj się smucę, ale dziś jedziemy do sklepu i zobaczymy nasz drugi wybór i chyba się zdecydujemy.zobaczymy |
|
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
Teso gratuluje nowego tygodnia
![]() Domcia wspolczuje, ja bym sie wkurzyla mocno ![]() Oliath ja w moim mezu zakochuje sie codziennie od nowa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
ja też bym chciała
![]() ale nie mogę, bo jestem w ciąży i nie wolno mi się mocno wkurzać, tylko troszkę. haha no staram się myśleć, że może tak miało być i że może lepiej że zauważyliśmy pęknięcie na czas, a nie jak by dziecko było na podłodze albo coś... |
|
|
|
#1826 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VI
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Gorzej mi się spalo, 3:30 siku i z godzinę się tluklam po łóżku. Budzik miałam na 9, ale mąż spać nie może i klika na kompie myszką, popsula się stara, a ta taka głośna, że mnie coś trafia ![]() Dziś mama przyjeżdża do Warszawy, lecimy na shopping;-) Domcia przykro mi z powodu wózka. Oby drugi wybór był bezbledny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze trochę nam do rozpakowywania brakuje ![]() Cytat:
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)miłęgo shoppingu ![]() no a co do wózka, to my tez mamy taką nadzieję |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

musze przyznać ze tydzień pod jednym dachem mnie zmeczyl.....

tych już się nie schowa 

Ja bym chyba ześwirowała na twoim miejscu, że za mało się rusza,musisz mieć stalowe nerwy
Pisz nam jak sytuacja, bo się będziemy martwić.

. Mowa o Marysi. Spadla mi wczoraj u niej roleta, a ze nie Bylo TZ i komu jej przykleic poszla spac bez niej i o 5 jak sie zrobilo widno moje dziecko sie obudzilo i koniec.
12.06.2010
i za studniówkę i za 87 dni
a gdzie lezysz??
, druga jeszcze mniej
. Ludzie, a tak zdrowo teraz jem i lekko!