|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
niunka podpisuję się pod tym co napisała anoxe. Jeśli tylko masz ochotę i to Ci pomaga to pisz. Jesteśmy tu wszystkie sercem z Tobą
Persephone dziękuję że tu jesteś, mam wrażenie że bardzo pomożesz naszej niuńce. Elusiek WIELKIE GRATULACJE dla Adriankabarwineczek myślę podobnie jak Ashy- że trochę przesadzasz z tą wagą. Zresztą chyba i tak lekarz decyduje bo tu się chyba liczy wielkość miednicy no nie? Cytat:
|
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
pytalam ostatnio o Ciebie. jasne, ze juz blizej niz dalej! podoba mi sie takie nastawienie. jeszcze troche...pogoda brzydka, leniwy czas to co sie dziwicie maluszkom, ze sie nie spiesza?
|
|
|
|
|
#2403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
za osiągnięcie tego magicznego momentu! A teraz byle do wtorku Cytat:
Vil Ściskam mocno Jestem pewna, że żałował tych słów jak tylko je wypowiedział, tylko głupio mu się do tego przyznać... Mam nadzieję, że przeprosi i więcej nie będzie takich głupot wygadywać....
|
||
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Niunka jesteś bardzo dzielna, jesteśmy z Tobą myślami
![]() Vil, ostatnio happy wrzucała taki filmik o samo-uspokajaniu malucha, żeby go owinąć, bujać, szumieć itp., może coś z tych metod pomoże? dziewczyny jestem załamana, przywaliłam w tydzień ponad 2 kg :/ ważę się codziennie rano i co drugi dzień ważę 0,5 kg więcej niż dnia poprzedniego, zakładam, że to woda, bo nie da się chyba tyć 0,5 kg dziennie normalnie jedząc ![]() boję się, że jak tak dalej pójdzie to do porodu zbiorę kolejne 8 kg
|
|
#2405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Twoje objawy wcale nie sa takie jednoznaczne, wiele dziewczyn mialo podobnie i nadal nie urodzily (patrz Ash ) Cytat:
moge Ci zorganizowac pajacykowo-spioszkowa paczke jak cos to pv.
|
|||
|
|
|
#2406 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
no właśnie u mnie pogoda śliczna słoneczko praktycznie od rana do wieczora, no może temperatura nie jest rewelacyjna bo ok 13 stopni ale w długim rękawie można spokojnie chodzić. Już bym chciała wyjąć wózek i iść z małą na spacerek. Tylko ona chyba tego nie chce :P
|
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oby szybko poszło
|
|
#2408 |
|
Konto usunięte
|
Podczytywałam Was jako mama majowa 2010, i tak sobie zaglądałam czy pojawi się ktoś z tym samym tp co moja córa - a teraz... Niunka, tak choilernie mi przykro
|
|
|
|
#2409 | |||
|
Zakorzenienie
|
buziaki dla niego
Cytat:
Cytat:
trzymamy za szybki rozwój akcji Cytat:
-- cześć dziewczyny, pół nocy nie spałam, ciągle myślałam o Niuńce i Jasiu ![]() ![]() Niuńka, mam nadzieję, że to już końcówka, że za chwilę będzie po wszystkim
|
|||
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weronic to już dwa tyg eh jak szybko ten czas leciwczoraj minął mój termin a ja dalej w dwupaku. W ogóle wczoraj byliśmy na tym grillu i strasznie podirytowana jestem. - nie śpię w nocy bo NA PEWNO za mało się ruszam i NA PEWNO za mało jestem na świeżym powietrzu i w ogóle to jest NIEMOŻLIWE nie móc spać bo oni wszyscy mogą - Moja mała będzie miała na imię Zośka, nie! ona nie może mieć na imię Zośka, to będzie Aleksandra! kurna czy ktoś w ogóle rozumie że moje dziecko ma już dawno wybrane imię i to nie będzie żadna Zośka ani Ola - dlaczego nie mam w domu powieszonego zdjęcia jak jestem w ciąży? nie no mam za mało zdjęć jak jestem w ciąży! I latają za mną z komórkami "zróbcie jej zdjęcie" "zróbcie jej zdjęcie". MUSZĘ sobie zrobić zdjęcie jak jestem w ciąży i powiesić w domu bo jestem "taka fajna gruba" taaaaa o niczym innym nie marzę - dlaczego mój TŻ nie pije? przecież możemy tam spać! to co że 20 km od domu, przecież do szpitala zawsze mnie KTOŚ zawiezie. Po co mi TŻ na porodówce? Nie noooooo jeden kieliszek mu nie zaszkodzi! Mi też nie! czy ja cholera jestem przewrażliwiona? Eh jestem cholernie zła, jeszcze miałam ochotę jechać do domu i dawałam "znaki" TŻtowi ale zanim on zajarzył to 22 była Tak na dodatek to zapomniałam że oni tam smażą na grillu wiejską, bleee, jestem niepocieszona. A tak miałam ochotę na dobrą kiełbaskę z grilla ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
a kiedy lekarz kazał Ci się zgłosić do szpitala? Mysia ja też tak mam z wagą. Do 7 m-ca mało co a później 1-2 kg tyg. |
||
|
|
|
#2412 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj oj widzę, że ktoś miał nieudany dzień. Spokojnie trzy oddechy - już masz to za sobą i nie ma sensu się stresować chociaż przyznam się szczerze że ja osobiście bym chyba nie wytrzymała i odpowiedziała coś mało grzecznego na takie zachowanie. |
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to widzę, że te Zuzie to takie małe leniuchy oj oj a moja też ma byc Zuzia- czyli nie nastawiać się, na poró w terminie tylko po? Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-05-04 o 10:39 |
|
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
z doświadczenia wiem że lepiej zacisnąć zęby niż wchodzić w dyskusję. Eh aż się boję co to będzie jak się pojawi mała.
|
|
|
|
#2417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak tam pawie oczko ![]() klauda to ciekawe kiedy zaczniemy rodzić ja mam wizytę we wtorek. Mam nadzieję że chociaż szyjka się skróciła
|
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego my juz nie mówimy jakie imie bedzie miała mała bo miałą być poczatkowo Amelka ale bedzie Zuzia, ale wie o tym tylko moj TŻ i ja a najlepsze pytanie: "co wam jeszcze brkauje??" jak ktos jeszcze tak zapyta to powiem szczerze że kasy, bo jak widz eniektóe "prezenty" to mi sie chce płakać |
|
|
|
|
#2420 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2421 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem
Cytat:
Przede wszystkim powiedziałabym mu, że nie tylko matka jest od zajmowania się dzieckiem i skoro mu tak dobrze idzie i teraz jest w domu to voila! niech pokaże na co go stać i jeszcze niech mu cyca da![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mojej małej w szpitalu jedna z pielęgniarek w ogóle nie umiała ciśnienia zmeirzyć także wiesz...Nie pocieszę Cię zapewne Cytat:
Ja przytyłam już ponad 20 kg - też mam niedoczynnośc jak Ty i nie przeżywam. Tyle samo przybrałam w pierwszej ciąży i zrzuciłam. Także spokojnie. Dobrze, że to kontrolujesz ale to naprawdę nie jest koniec świata... ----------------- U mnie znowu ruszyły wymioty Muli mnie całymi dniami...banka-jak Twój brzuch i piersi? Mam nadzieję, ze lepiej
|
|
|
#2422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzidzia czasami bardziej marudna to co poradzić?![]() Cytat:
![]() Banka jak u Was? |
||
|
|
|
#2423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ostatnim tygodniu o dziwo -0,1kg ![]() Sharp- nie przejmuj się burakami! Słuchaj siebie i swojego ciała i działaj tak jak Ty uważasz za słuszne...
|
|
#2424 |
|
Raczkowanie
|
to się zobaczy ale jakoś przeczucie mi podpowiada że urodzę 7-8 maja czyli 7-8 dni po terminie :P
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Can też mówiła coś, że jak się dużo nabiera kg to żeby testy tarczycowe zrobić.. ale chyba chodziło o to, że jak się od początku ciąży dużo nabiera a nie tak w jednym tygodniu.. |
|
|
|
|
#2427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mysia, Can ma rację... Ja od 8 tc do 34 tc mam +18kg (od początku ciąży pewni już z +20kg się nazbierało)... I też tak jak Ty mam tendencję do tycia i zawsze się ze wszystkim pilnowałam, ograniczałam, dbałam o siebie i ćwiczyłam... Ale niestety, w ciąży niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć... Zrzucimy jakoś!
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klauda normalnie to olewam ich gadanie, wiem że i tak nie ma szans żeby przegadać. Oni swoje, my swoje. Ale ciąża robi swoje, hormony szaleją i trochę inaczej odbieram to wszystko. Przejmuję się i strasznie mnie to dołuje. klauda mi tata od początku mówi że ja urodzę 8 maja no zobaczymy, ale jak się sprawdzi to go poproszę o numery totka jakby nie było kilka rzeczy (czasami wręcz absurdalnych) nam "wykrakał" w dobrym znaczeniu tego słowa
|
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przytulam mocno z takich rzeczy trzeba się tylko śmiać bo szkoda nerwów.. a biegać to oczywiście powinnaś codziennie po 40 km.. przecież maraton to idealny sport dla kobiety w ciąży..
|
|
|
|
|
#2430 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Często miewacie takie bóle jak na okres? To są te przepowiadacze? Wstyd się przyznać ale nie wiem jak ma to wyglądać a przez ostatni tydzień właśnie często takie miewam + plecy. Myślałam że te przepowiadające inaczej się odczuwa ![]() Cytat:
nie mogę przestać myśleć o niej Niunka jesteśmy z Tobą! Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

dla Adrianka

Jestem pewna, że żałował tych słów jak tylko je wypowiedział, tylko głupio mu się do tego przyznać... Mam nadzieję, że przeprosi i więcej nie będzie takich głupot wygadywać....

dzięki axella 

Za to bodziaki będę mogła zmieniać kilka razy dziennie... 
no właśnie u mnie pogoda śliczna słoneczko praktycznie od rana do wieczora, no może temperatura nie jest rewelacyjna bo ok 13 stopni ale w długim rękawie można spokojnie chodzić. Już bym chciała wyjąć wózek i iść z małą na spacerek. Tylko ona chyba tego nie chce :P 

za szybki rozwój akcji 

a przez ostatni tydzień właśnie często takie miewam + plecy. Myślałam że te przepowiadające inaczej się odczuwa