|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
nie wyobrażam sobie nie czuć ruchów mojej Małej |
|
|
|
|
#1922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja się muszę szykować, trzeba się pomału przenieść do swojego mieszkanka, rodzice już dzisiaj wracają. Dziękuję za odpowiedzi odnośnie imienia dla Lola Sonda nadal trwa, będę jutro zliczać głosy A na razie muszę się żegnać i pewnie znowu się już nie pokażę, bo pod wieczór imprezka. Także miłego dnia Mamusie i Brzusie |
||
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze się, ze jest forum bo przynajmniej wiem że gdy jest coś nie tak tu każda rozumie sytuacje co nei często można spotkać u swoich najblizszych nawet |
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1925 | |||
|
Zakorzenienie
|
dla mnie zdecydowanie Aleksander - jakoś dostojniej brzmi
![]() trzeba było wcześniej te numery tel powymieniać... mój mają chyba 4 osoby, więc kontakt macie, gdyby coś... Cytat:
Cytat:
Potwierdzam - jak nie masz dolegliwości to chodź ile wlezie Cytat:
Dla zainteresowanych (głównie pojedyncze chłopakowe aukcje) - http://allegro.pl/koszula-chlopieca-...224055786.html |
|||
|
|
|
#1926 |
|
Rozeznanie
|
Hey, nie było nas parę dni a do nadrabiania tyle stron, że się przestraszyłam.
Dzisiaj oficjalnie otwieramy z Anulką 7 miesiąc, 28 tc Tak się poprztykałam z TŻ 2 maja, że już mu walizki pakowałam, tak mnie gad jeden wkurzył. Czy faceci muszą być aż tak nieodpowiedzialni? A wczoraj w kościele taki skurcz mnie złapał, że myślałam, że puszczę pawia i dostanę rozwolnienia jednocześnie, ciemno mi się przed oczami zrobiło. Musiałam wyjść z kościoła, ale skurcz puścił. Dzisiaj mnie też złapał na zakupach. Normalnie aż się boję. Nie pojechałam na IP, ale jak tak dalej będzie robić to trzeba będzie zajechać. Cosik mi się zdaję, że szybciej urodzę. Ginekolog mówił w zeszłym tygodniu, że łożysko II stopnia, co mnie zdziwiło. Lecę trochę odpocząć, obiadek zjedzony, Anulka kopie, dom błyszczy. Czas leżakowania.
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaa, powiedziałam kilka tygodni temu do Norberta, że wezmę jego kocyk z Puchatkiem dla małej, żeby nie kupować, na co się oburzył i powiedział, że nie ma mowy. A dziś wystawiam Allegro i się dopytuje, co robię i czemu tak długo. Więc mu mówię, że muszę posprzedawać trochę rzeczy i jak się uda sprzedać, to kupię małej drugi kocyk (potrzebuję cienki do wózka) i koszulę do szpitala dla mnie. A on mi mówi: "mamusia, ale kocyk już mamy, przecież ja mój dam, bo jestem dobrym starszym bratem. Ty sobie lepiej kup dwie koszule"
|
|
|
|
#1928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze doczytałam, że był węzeł na pępowinie ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
jednak weszlam i przeczytalam co sie stalo u majowek - ile ta dziewczyna ma sily
moja kolezanka miala podobna sytuacje, tyle ze u niej przy corci, po sekcji zwlok wyszlo, ze zachlysnela sie smulka. teraz ja sie schizuje....
|
#1930 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
fajni jesteście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby już się poprawiało szybciutko i wracajcie do domku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oliath- gratuluję podjętej decyzji i rozczuliłam się przy opisie En- wpiszesz mi wizytę na 15.05 plis? Domi szkoda, że tak wyszło z wózkiem dobrze, że kasę otrzymacie spowrotemja dziś sama w domu, bo tż pojechał na szkolenie...wczoraj złożył łóżeczko i teraz się wietrzy, bo mega śmierdzi farbą... ![]() jeszcze tylko wózek i chyba będzie wszystko z takich grubszych rzeczy mówiłam już, że znów nam się model zmienił?![]() powiem wam, że już ledwo się ruszam. Boli mnie krocze, jakbym walnęła w rurkę na rowerze, chodzić mogę mało, bo momentalnie twardnieje mi brzuch a w nocy łapią mnie takie skurcze macicy, że masakra ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- widziałyście promocję w Realu na Pampersy 1? 2 paczki za 37,95 czyli jedna 43szt wychodzi 18,98 zł
Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-05-04 o 13:53 |
||||
|
|
|
#1931 |
|
Raczkowanie
|
Hejka mamuski
Dzisiaj jest goraco,duszno i w ogole tak zielono,przyjemnie. Rano bylismy z mezem na zakupach niestety nie bylo w h&m spodni ciazowych w moim rozmiarze albo Male 34 albo wielkie 46 a 38 wykupione obiadku nie robilam Bo tz zabral mnie na kebaba i teraz mam slodkie lenistwo przed kompem.
|
|
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po długiej nieobecności
![]() Co u Was nowego? Wszystkie dzieciaczki mają się dobrze? Ja mam po weekendzie maturę. A tak trwa ciągła przeprowadzka. Córcia mnie kopie, tak że nie raz od 5:00 nie daje spać, a jak siedzę to dostaje po żebrach Jest bardzo ruchliwa w ciągu dnia, chyba śpi ze mną w nocy ![]() Mamy 25tc. Jeszcze jakieś 3 miesiące i w końcu będę mogła ją zobaczyć ![]() Spodnie sprzed ciąży są już dla mnie za ciasne, więc chodzę w leginsach i takich luźniejszych ciuszkach. Przytyłam 4kg. Z mężem nam się układa, lecz wczoraj mieliśmy mega kłótnie. Strasznie mnie zdenerwował. Jakby to powiedzieć - czepiał się do mnie o zachowanie innych, jakbym ja miała na to wpływ. Wkurzyłam się i rzucałam mrożonym filetem z ryby oznajmiając aby sobie sam zrobił obiad. Było mi bardzo przykro, ale za kilka chwil się pogodziliśmy. Czepiał się o to jakich mam rodziców, że nam nie pomagają, że jego rodzice są lepsi w w ogóle... A moi się niczym nie interesują. W sumie to nie wiem o co mu chodziło. Ja tam wolę żeby się rodzice nie wtrącali. Obiad potrafię ugotować sama i nie potrzebuję by przywoziła mi go teściowa bądź mama. Wizyt i codziennych telefonów również nie potrzebuję... Jeszcze nie raz jego mama dzwoni z pytaniem "Co robicie?". Ehh.. Nieraz nie mam sił. Proszę go od miesiąca by sprzątnął kotu kuwetę i nic. Mama dzwoni żeby skosił trawę i robi to tego samego dnia! Jak mnie to wkurza. Później się tłumaczy, że tata pracuje za granicą, nie ma go prawie w domu i musi pomagać mamie. No dobrze, ale dlaczego nie pomaga mnie kiedy go o to proszę? Nie będę się lepiej zbyt mocno nakręcać... Po prostu wciąż mam wrażenie, że nie odessał się od mamusinego cycka... |
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Klubie my z Aleksem
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-05-04 o 14:16 |
|
|
|
|
#1934 |
|
Raczkowanie
|
Byliśmy na zakupach, a w sklepie... pustki
Mizeria chłodzi się w lodówce, więc ruszamy na spacer póki ładna pogoda Co do historii majówkowej mamy - ja też od kiedy o tym przyczytałam to się stresuje, tym bardziej, że Basia do raczej ruchliwych dzieci należy... Ale jest to rzecz na którą żadna z nas nie ma wpływu i najlepsze co możemy zrobić to myśleć pozytywnie - różne rzeczy się w życiu dzieją, ale stres nam nie pomoże, a jedynie może zaszkodzić... Cholernie współczuję tej mamie, niejedna łza przez te parę dni poleciała, ale teraz my możemy się za nią i jej aniołka modlić i wielce wierzyć w to, że nasze maleństwa za miesiąc, dwa czy trzy będą na naszych rękach całe i zdrowe!
|
#1935 |
|
Wtajemniczenie
|
od 02.05. właśnie sobie z nudów gazetkę oglądałam :P
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie weszlam i dopatrzylam. Musze mame poprosic, zeby mi moze kupila, akurat 1 przydadza sie do szpitala, pozniej juz przejde na 2.
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Dla mamusi i Aneczki ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1938 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam sie, wczoraj już nawet byłam na bieżąco a dziś znowu w czarnej d....
więc skomentuje to co przeczytałamCytat:
Cytat:
O szkołach za dużo nie wiem bo dopiero w ciąży jestem ale są amerykanskie, brytyjskie, francuskie itp. Są płatne ale też pracodawca może je opłacać chociażby w części. Praca tutaj jest baaaaardzo opłacalna (zarobki duzo wyższe no i tax free) ale na kierowniczych bądź specjalistycznych stanowiskach. Pracą fizyczną tutaj "biali" sie nie zajmują. Jeśli ma się odpowiednie wykształcenie i doświadczenie zawodowe o pracę nie powinno być trudno, także dla kobiet. No ale nie jest to kraj do zamieszkania na stałe... bo obywatelstwa się tutaj nie dostanie. To chyba hormony ciążowe. Ja około 3 miesiąca miałam schizy czy ja aby na pewno kocham tego mojego męża a co jak nie i teraz już będę z nim tylko z powodu dziecka No ale od jakiegoś czasu wodze za nim tylko maślanymi oczami i nie mogę się nadziwić jaki to on kochany jest i chociaz się nic nie zmienil to jakiś taki cudowny mi się wydaje.
|
||
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma u mnie reala, a specjalnie po pampersy nie będę jechać
Wogóle to koleżanka dła mi prawie całą pakę newborn, bo jej synka dupka po urodzeniu była za duża I też jakbym teraz miała kupić to nie wiedziłabym jaki rozmiar
|
|
|
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja chyba kupię, mam nadzieje, że moja córka mutant się zmieści
|
|
|
#1941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle to cześć ![]() Cytat:
|
|
#1942 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Oczywiście jak ja przysiąde to nikt nie chce ze mną spamowac
Idę zatem robić jakiś obiad
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dziewczyny, nie możemy panikować z tą pępowiną. Mój mały też jest ruchliwy. Z tego co wyczytałam w necie to czesto pepowina zawiazuje sie juz na poczatku ciazy, a dopiero jak dzidzia jest juz spora to zaciska sie. /jednak podobno zdarza sie to bardzo rzadko, a do tego na ,,wadliwej pepowinie", bo jest za mało sztywna. Nie wiem na ile to jest prawda, ale tyle wyczytałam, popytam gina na następnej wizycie.
Miejmy nadzieje, że będzie wszystko ok., w końcu to szczęśliwy wątek jest
|
|
|
|
#1945 | ||
|
Konto usunięte
|
Hej Dziewczyny,
U mnie duchota, niby zimno, ale ciepło, wilgotno i w ogóle do kitu :/ Mały się przeciąga na szczęście. Cytat:
Dawidek miał spadki tętna (na moich skurczach) i pytałam o to dwóch lekarzy, to jeden mi mówił, że ciąża jest mała (29 tydzień) i że maszyna nie wyłapuje, a drugi, że na skurczu to normalne. Dziś twierdzę, że nie mieli racji, że zaburzenia tętna mogły świadczyć o tym, że nie było z nim wszystko dobrze. Cytat:
Mój Dawidek też się urodził dość duży, miał 44 cm w 30 tc. Strasznie mnie przybiła ta historia Niunki, tym bardziej, że u mnie w poniedziałek 29t2d ciąży, dzień, w którym urodziłam Dawidka... Nie przewiduję czarnych scenariuszy, ale po prostu tak się fatalnie złożyło, że wspomnienia choćbym i nie chciała - same wracają. Z tym, że ja miałam więcej "szczęścia", bo Synka urodziłam w jedno popołudnie, a ona się męczyła biedna 2 dni.. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-05-04 o 15:00 |
||
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Perse ja Ci przypominam, że nasz watek jest szczesliwy, więc jedyne co przewiduje to szcześliwe porody i zdrowe dzieciaczki w naszych ramionach
|
|
|
|
#1947 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Życzę każdemu zdrowego bobaska, ale niestety czasami tak się los układa, że nie każdemu jest to dane
Czasami im bardziej chce się posiadać dzidziusia tym, bardziej nie wychodzi |
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musi być dobrze, dbamy o siebie, róbmy to dalej, cieszmy się ciążą. Na nic więcej nie mamy wpływu, trzeba myslec pozytywnie |
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz uciekam, obiadek i Ikea czeka. Miłego dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

Nie chcę sobie nawet wyobrażać co ona teraz czuje. Jak czuła się rodząc martwe dziecko, wiedząc, że nie usłyszy jego płaczu...Boże, żeby takie rzeczy nigdy się już nikomu nie przytrafiały...

Co kupiłyście? Co polecacie?

teraz ja sie schizuje....

więc skomentuje to co przeczytałam
Wogóle to koleżanka dła mi prawie całą pakę newborn, bo jej synka dupka po urodzeniu była za duża