Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-04, 17:04   #2581
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
brawo za zakup! ja już mojego cabriofixa też mam. używany, więc muszę wyprać... i niby mam jeszcze miesiąc czasu, a poród wcześniejszy nie grozi, ale nigdy nie wiadomo. zatem za pranie fotelika muszę się zabrać, jak tylko znajdę jakąś miskę w moim bałaganie... (pewnie skończy się na tym, że kupię)

---------- Dopisano o 16:57 ----------
Ja mam termin za 14 dni,więc juz poszłam kupić, bo mam wieeeelką nadzieję,że urodzę przed terminem

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Axella
Stary 2013-05-04, 17:05   #2582
Katate
Raczkowanie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Motylek trzymam kciuki!

Axella może to już tuż tuż. Oby!
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:07   #2583
xal
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
kurcze to patrząc na Wasze teściowe mam niebo z moją. Fakt czasami chce za dobrze przez co troszkę mnie denerwuje ale i tak jest kochana. Np. jak przyjeżdżają do nas to we wszystkim mi pomaga
Moja mi chciala okna myć przed świętami, co się nagadałam, że nie, bo jakoś tak mi głupio ... urodzę to umyję, albo jak mąż ogarnie mieszkanie to go nauczę myć okna

Powiedziałam męzowi o Niunce o tym węźle, też się zdziwił jak to jest możliwe, ale jak to mój tata mnie zawsze uspokaja, że tak miało być. Ktoś na górze sobie coś zaplanował, my możemy się z tym zgadzać albo nie, ale wszystko idzie według jakiegoś planu.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:08   #2584
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Motylek trzymam kciuki!

Axella może to już tuż tuż. Oby!
mam nadzieję,idę zaraz posprzątać,przyszykować jeszcze ostatnie rzecz,zrobić pazurki i moooże jutro...

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:09   #2585
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mam nadzieję,idę zaraz posprzątać,przyszykować jeszcze ostatnie rzecz,zrobić pazurki i moooże jutro...
A ja chcę urodzić 11.05. Tak sobie obstawiam.
Stary 2013-05-04, 17:10   #2586
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
A ja chcę urodzić 11.05. Tak sobie obstawiam.
mi pasuje 5.05

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-04, 17:12   #2587
Katate
Raczkowanie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Mi jeszcze lekarz w poprzedniej ciąży tłumaczył z tą pępowiną, zeby nie popadać w paranoje. Że nawet jakby codziennie usg robić to i tak to nic nie da. Bo dziecko raz jest tak a za chwile inaczej. Także dziewczyny spokojnie. Musi być dobrze.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:12   #2588
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja w sumie czasem na niego już mówię Florek... a on się nie sprzeciwia tylko tatuś jeszcze nie słyszał. może spróbuję w najbliższym czasie przy tatusiu. zobaczymy, czy zwróci uwagę
A ja właśnie zobaczyłam, że dziś są imieniny Floriana Tak więc, Florku, wszystkiego najlepszego

Cytat:
ciągle boli co czas jakiś..upławy fest, mała przespokojna,tylko n zaczepki odpowiada...
nie chgcę krakać ale może może zmieścimy się w terminie
No to mocne Oby Cię przeczucie nie myliło!

Ja poszłam sobie na spacerek do parku. Jest tak pięknie! Zakwitły wreszcie forsycje i pierwsze drzewka owocowe, spiewają ptaki, biegają wiewióry - no miodzio! Tylko tak po 40 min biodra mi zaczęły wysiadać i był czas wracać Te 10 min do domu szłam jak prawdziwa kaczka

Poza tym dowiedziałam się, że TŻ musi odebrać nadgodziny z zeszłego miesiąca już teraz więc w przyszłym tygodniu pracuje tylko w poniedziałek. Pewnie bardziej by się to przydało, jak już się Sofia urodzi Ale z drugiej strony, jeśli mała postanowi czekać do terminu (lub dłużej) to też fajnie. Będziemy mieć okazję nacieszyć się tymi kilkoma dniami dniami beztroski i tylko swoim towarzystwem :
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:12   #2589
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Z nami jest coraz gorzej. Nie pomagają leki dozylnie ani zastrzyki w dupsko
Prawdopodobnie cesarka nas czeka w najbliższym tygodniu. Tylko chyba nie ma komu decyzji podjąć bo każdy się boi. Bo dziś ciśnienie 170 na 110 zawroty głowy drgawki. Także nie jest ciekawie.
Motylek kurde...jak to nie ma kto decyzji podjąć. Niech się tam porządnie zabiorą za Ciebie i dzieciaczka. Trzymam

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:18   #2590
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
O godzinie 12 w 37tc przez sn urodził sie Jaś ważył 3 kg mierzył 57 centymetrów. Nasz synek jest teraz w niebie opiekuje sie innymi aniołkami...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
;* Modlimy się za Twojego Aniołeczka

życzę Ci żebyś miała duuużo siły, wiary i nadziei
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:20   #2591
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
O godzinie 12 w 37tc przez sn urodził sie Jaś ważył 3 kg mierzył 57 centymetrów. Nasz synek jest teraz w niebie opiekuje sie innymi aniołkami...

[*] dla Jasia

Cytat:
Jak dziecko jest ruchliwe szaleje w brzuchu to samo zakręca sobie na pepowinie taki węzeł. Który w pewnym momencie sie zaciska a dziecko po prostu umiera. Pepowina była krótka w naszym wypadku do tego.
Nie mieliśmy na to żadnego wpływu i nikt nie ma :,( Nie chciałam im go oddać. Psycholog bedzie niedługo u mnie. Ale wydaje mi sie ze dzięki połoznym lekarzom jakos sobie poradzę. Nie miałam na to wpływu naprawę nie miałam :'(
Oczywiście, że nie miałaś.

Cytat:
Motylku bede trzymać za was kciuki. Wiele wiele ludzi na pw bardzo mi pomogło. Dziewczyny naprawde nie możecie sie denerwować takie rzeczy po prostu sie zdarzają a my nie mamy na to wpływu. Jest mi ciezko jest ni źle caly czas płacze to niesprawiedliwe. Ale Nie mieliśmy wpływu na to co sie stało. Jezeli dostanę jeszcze kiedyś szczęście w postaci dziecka w sobie to w tych szpitalach będą mieli mnie dość. Może to źle ze mam takie podejście, obwiniam sie trochę że tak myślę ze sie nie Załamałam.
.
A ja jestem z Ciebie baardzo dumna. Nie wolno Ci się załamać. Nic to nie da. Musisz być silna dla Jasia. On teraz patrzy na Ciebie z nieba i jest z Ciebie dumny. Na pewno by nie chciał, żebyś się załamała.
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
No niestety mnie nie bada. Pyta się mnie tylko czasem czy skurczy nie mam, czy nie boli brzuch ani w szyjce. Mówię, że nie i koniec tematu. Może gdybym mu wspomniała, że mam skurcze to by zajrzał ?
Nie wiem, to jeden z najlepszych ginekologów u mnie w mieście i już zmieniać go nie będę. Prowadził ciąże wszystkich moich koleżanek, sióstr, szwagierek i nikt mi go nie odradzał, wręcz polecali. On jest jakimś tam udziałowcem tej kliniki Arciszewskich w Białymstoku.
Szczerze gdyby nie to forum to nawet bym nie wiedziała, że powinien mnie badać na fotelu.
U mnie na wizycie jest najpierw badanie na samolocie a potem usg.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Niunka, oczywiście, że nie miałaś. Jak mogłabyś mieć. Nawet przez sekundę tak nie myśl.
Ja się zastanawiam czy podczas badań usg może być coś takiego widoczne?
Tak ale na bardzo dobrym sprzęcie.
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Ale super Pewnie się mega cieszysz, że się zobaczycie
bardzo-nie widziałyśmy się ponad 6m-cy

Cytat:
COOOO?! Kazali Ci go urodzić?! Po*ebało ich?!
Cytat:
Chyba bym im w łeb dała, jakby kazai mi urodzić. To jest chore. Kobieta w takim stanie ma urodzić. To jest tak niedozeczne, że aż nie mogę uwierzyc.
vvgh - nigdy wcześniej nie słyszałaś takiej historii? To jest norlmalna procedura.
Dla matki jest to straszna trauma - ale zawsze można poprosić o cc.. Jednak wiadomo, ze lepiej urodzić sn. Bo jest to proces żałoby, pożegnania z dzieckiem i osfojenia się z myślą, że nie możemy już nic zrobić.
Zarówno dla organizmu i psychiki jest to zdecydowanie lepszy proces niż cc.. Tylko jest jedna kwestia-personel w szpitalu... i ich podejście do takich sytuacji..

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
pewnie jakby się uprzeć to zrobią cc...
Tak.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Z nami jest coraz gorzej. Nie pomagają leki dozylnie ani zastrzyki w dupsko
Prawdopodobnie cesarka nas czeka w najbliższym tygodniu. Tylko chyba nie ma komu decyzji podjąć bo każdy się boi. Bo dziś ciśnienie 170 na 110 zawroty głowy drgawki. Także nie jest ciekawie.

Motylku trzymam kciuki za Was.
Mam nadzieję, ze jutro podejmą jakąś decyzję bo to Twoje ciśnienie faktycznie jest niepokojące...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:20   #2592
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Motylku bede trzymać za was kciuki. Wiele wiele ludzi na pw bardzo mi pomogło. Dziewczyny naprawde nie możecie sie denerwować takie rzeczy po prostu sie zdarzają a my nie mamy na to wpływu. Jest mi ciezko jest ni źle caly czas płacze to niesprawiedliwe. Ale Nie mieliśmy wpływu na to co sie stało. Jezeli dostanę jeszcze kiedyś szczęście w postaci dziecka w sobie to w tych szpitalach będą mieli mnie dość. Może to źle ze mam takie podejście, obwiniam sie trochę że tak myślę ze sie nie Załamałam.
Tak, tak właśnie jest. To jest złe, niesprawiedliwie, nie ma wytłumaczenia, to nie powinno się było zdarzyć. To jest myślenie, do którego masz teraz absolutne prawo. I płacz, Kochana, płacz, teraz jest na to czas... A później przyjdzie czas na co innego.
Wiem, że miałaś ciężki poród, ale dobrze zrobiłaś, że urodziłaś sn.
Ja dzięki temu, że urodziłam sn po pół roku mogłam się starać o kolejne dziecko...

I oczywiście, że dostaniesz to szczęście Będziesz wtedy chodzić pewnie częściej na kontrole, badania - choć nie mogłaś zapobiec temu, co się wydarzyło, to na pewno będziesz choć trochę spokojniejsza.
Raz pojechałam w tej ciąży do szpitala z plamieniem (no dobra, mini plamieniem..), potraktowano mnie lekceważąco (w stylu: kolejna panikara), to uprzejmie poinformowałam doktora, że straciłam pierwsze dziecko w 7. miesiącu i teraz mam prawo się denerwować, pan doktor od razu zmienił ton...
Ja chodzę do lekarza co 2 tygodnie w tej chwili, a jak tylko mam jakiś problem, to od razu telefon.

I jak będziesz miała ochotę, wpadnij do Aniołkowych Mamuś..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:21   #2593
vvgh
Wtajemniczenie

Znów mnie mocno podbrzusze przy chodzeniu boli...
Stary 2013-05-04, 17:23   #2594
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40637418]Tak, tak właśnie jest. To jest złe, niesprawiedliwie, nie ma wytłumaczenia, to nie powinno się było zdarzyć. To jest myślenie, do którego masz teraz absolutne prawo. I płacz, Kochana, płacz, teraz jest na to czas... A później przyjdzie czas na co innego.
Wiem, że miałaś ciężki poród, ale dobrze zrobiłaś, że urodziłaś sn.
Ja dzięki temu, że urodziłam sn po pół roku mogłam się starać o kolejne dziecko...

I oczywiście, że dostaniesz to szczęście Będziesz wtedy chodzić pewnie częściej na kontrole, badania - choć nie mogłaś zapobiec temu, co się wydarzyło, to na pewno będziesz choć trochę spokojniejsza.
Raz pojechałam w tej ciąży do szpitala z plamieniem (no dobra, mini plamieniem..), potraktowano mnie lekceważąco (w stylu: kolejna panikara), to uprzejmie poinformowałam doktora, że straciłam pierwsze dziecko w 7. miesiącu i teraz mam prawo się denerwować, pan doktor od razu zmienił ton...
Ja chodzę do lekarza co 2 tygodnie w tej chwili, a jak tylko mam jakiś problem, to od razu telefon.

I jak będziesz miała ochotę, wpadnij do Aniołkowych Mamuś..[/QUOTE]

Moglabys podać mi Kochana linka? Siedzę na telefonie i nie moge znaleźć tego tematu

niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:25   #2595
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

vvgh - nigdy wcześniej nie słyszałaś takiej historii? To jest norlmalna procedura.
Dla matki jest to straszna trauma - ale zawsze można poprosić o cc.. Jednak wiadomo, ze lepiej urodzić sn. Bo jest to proces żałoby, pożegnania z dzieckiem i osfojenia się z myślą, że nie możemy już nic zrobić.
Zarówno dla organizmu i psychiki jest to zdecydowanie lepszy proces niż cc.. Tylko jest jedna kwestia-personel w szpitalu... i ich podejście do takich sytuacji..

...
Nigdy się tym nie interesowałam, ale słyszałam,że ktoś gdzies musiał urodzic.Ale dla mnie to okropne. Może jestem zbyt słaba psychicznie. Masz rację, personel tez dużo może tu pomóc.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Zrobiłam dziś mega zakupy. Pojechalam z rodzicami. Fotelik samochodowy, wanienkę, prześcieradełko, trochę ciuszków - bo nie miałam zbyt dużo takich małych, herbatę dla matek z HIPP, reczniczek z kapturkiem, koszulę nocną do karmienia dla mnie i jakies tam inne ważne rzeczy.
Stary 2013-05-04, 17:29   #2596
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
ciągle boli co czas jakiś..upławy fest, mała przespokojna,tylko n zaczepki odpowiada...
3mam kciuki ja też tak miałam przed porodem, ale , że to był 36 tydzień, to nie sądziłam,że to może być już

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Zrobiłam dziś mega zakupy. Pojechalam z rodzicami. Fotelik samochodowy, wanienkę, prześcieradełko, trochę ciuszków - bo nie miałam zbyt dużo takich małych, herbatę dla matek z HIPP, reczniczek z kapturkiem, koszulę nocną do karmienia dla mnie i jakies tam inne ważne rzeczy.
fajne zakupy
polecam kupić także zwykłą herbatkę koperkową do zaparzania w torebkach
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:30   #2597
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Moglabys podać mi Kochana linka? Siedzę na telefonie i nie moge znaleźć tego tematu

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=679474
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:39   #2598
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

fajne zakupy
A z fotelika jestem mega zadowolona. I jest taki miły w dotyku. Ciągle go bujam i wyobrażam sobie, że jest już w nim Jurek
Dzięki za info, kupię!

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

U nas jest taki duży sklep z rzeczami dla matek i dzieci, dość blisko domu i tyyyyyleeee asortymentu że można tam cały dzień spędzić.
Stary 2013-05-04, 17:40   #2599
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

Candance dzięki, uprzedziłaś mnie
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:42   #2600
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
dziewczyny tylko nie przesadzajcie teraz, bo więcej szkody wyrządzicie nerwami; widzę, że zaczyna się grupowa panika, jeśli ma się coś stać to chociażbyśmy miały codziennie usg to i tak się nie uchronimy przed tym
dokładnie tak, to jest coś na co wpływu nie mamy.. maluszek moze być ruchliwy możę nie być ruchliwy, może się zacisnąć pępowina a moze się nie zacisnąć mocno..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:48   #2601
Mysia mysz
Zakorzenienie

Niunka bardzo dzielna jesteś i mam nadzieję, że diagnoza ukoi chociaż troszkę Twój ból

dziewczyny dzięki za odpowiedź na moje marudzenie o wagę..ja wiem, że to nie tragedia, ale jak w tydzień zgarnęłam tyle co w miesiąc normalnie to się przeraziłam

ciśnienie mam w porządku, normalnie sikam, więc chyba po prostu urok końcówki..zastanawiam się czy ograniczyć picie czy przeciwnie więcej pić
w poniedziałek jadę zbadać morfologię i mocz przed wizytą to zobaczymy czy coś się złego nie dzieje
Stary 2013-05-04, 17:49   #2602
potterka
Zakorzenienie

Niunka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=679474
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:50   #2603
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki za Zuzie
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:51   #2604
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Niunka bardzo dzielna jesteś i mam nadzieję, że diagnoza ukoi chociaż troszkę Twój ból

dziewczyny dzięki za odpowiedź na moje marudzenie o wagę..ja wiem, że to nie tragedia, ale jak w tydzień zgarnęłam tyle co w miesiąc normalnie to się przeraziłam

ciśnienie mam w porządku, normalnie sikam, więc chyba po prostu urok końcówki..zastanawiam się czy ograniczyć picie czy przeciwnie więcej pić
w poniedziałek jadę zbadać morfologię i mocz przed wizytą to zobaczymy czy coś się złego nie dzieje
picia nie ograniczaj.. to jest normalne zachowanie organizmu do gromadzenia wody przed porodem.. To jest zabezpieczenie, że w przypadku dużego upływu krwi ma wodę z ktorej może tej krwi naprodukować (tak coś czytałam).. Po prostu trzeba zachować umiar.. Może akuarat miałaś skok wagowy a potem już nie bedziesz miała takiego..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:55   #2605
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
3mam kciuki ja też tak miałam przed porodem, ale , że to był 36 tydzień, to nie sądziłam,że to może być już

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

fajne zakupy
urodziłaś w 36 tygodniu?? poważnie? z dzieckiem było wsio ok??
kurczaczki to u mnie juz za 4 tygodnie
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:56   #2606
Tity
Zakorzenienie

niunka przytulam Cię mocno...
axella no to oby to już to było
Ja dzisiaj też obolała, brzuch się napina, plecy bolą i znowu mi jakoś nieprzyjemnie....eh. Jeszcze 2-3 dni wytrzymać..... Wkurza mnie, że tak w każdej chwili mogę urodzić, a do cc trzeba być na czczo przecież. No, ale nie będę się głodzić jak mnie coś zaboli za każdym razem...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:57   #2607
vvgh
Wtajemniczenie

Na liście rzeczy do szpitala na stronie jest napisane: "informacja na piśmie o przynależności do POZ (dokładny adres i nazwa placówki ochrony zdrowia do której ma być zgłoszony patronaż i przekazane dokumenty)" , wiecie o co chodzi?
Stary 2013-05-04, 17:59   #2608
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
urodziłaś w 36 tygodniu?? poważnie? z dzieckiem było wsio ok??
kurczaczki to u mnie juz za 4 tygodnie
no przeciez urodzila teraz,niedawno

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-04, 18:00   #2609
vvgh
Wtajemniczenie

Ok, juz wiem, to z przychodni.
Stary 2013-05-04, 18:01   #2610
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Can. Dziekuje

niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości