Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19. - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-04, 13:35   #1801
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Aaby, ja to wszystko doskonale rozumiem...ale daj przepis na 'wyluzowanie' po 8 miesiącach starań, pozytywnym teście ciążowym, który okazał się wskazywać na cystę, a nie ciążę i po poronieniu-naprawdę chętnie bym skorzystała
I wiem, że to na pewno pomogło - staram się tak podchodzić do tego...ale niestety - nie umiem
Rozumiem Cię. I nie kłócę. Przedstawiłam swój punkt widzenia.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Oj tak wszystko istotne... ja do kosmetyczki nie chodzę w ogóle
Ja też

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
też tak myślę co do zęba
u mojej dentystki przed gabinetem jest duża kartka żeby koniecznie dawać znać jak sie jest w ciąży przed leczeniem. wiem że znieczulenie wolno bo zaróno w jednej jak i w drugiej ciazy u dentysty bylam i miałam, ale co do trucizny - wydaje mi sie że na pewno by ci jej nie włożył gdyby o tym wiedział
Dokładnie, u mnie też jest napisane, żeby koniecznie od razu o ciąży informować
mabi, dzwoniłaś gdzieś?

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
dziewczyny prosze o pomoc w sprawie sukienki
co o niej myslicie, kupilam ja a teraz nie do konca jestem do niej przekonana. Jak na mnie lezy? Kupilam ja z mysla o komunii, jestem matka chrzestna. Doradzcie czy zostawic czy oddac
Kasiu, Tobie bardzo w niej ładnie, ale to jest sukienka na plażę tudzież na letni spacer, zdecydowanie nie na Komunię, a już w ogóle nie jako chrzestna

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Komplecik robiony przez babcię;-)
Śliczny! Ma babcia talent

Hej Ana
Hej metkaa

Nadrobiłam Was po łebkach
Mam za sobą nieprzespaną noc, łeb mi pęka, łzy co chwila stoją w oczach i spływają sobie powoli po policzku.
W nocy pojawiło się krwawienie. Dzwoniłam rano do lekarza. Miałam wziąć no spę i się oszczędzać, a jeśli krwawienie się powtórzy, to widzimy się po południu...
Więc siedzę sobie cała zestresowana

To tyle u mnie. Mam nadzieję, że u Was dobrze

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 14:26   #1802
Czekollladowa
Raczkowanie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.

Cześć wiecie nie jestem w ciazy, ale ogladam wóżki takie mi sie podobaja :P
http://allegro.pl/wozek-3w1-carlo-lu...210387348.html

http://allegro.pl/nowy-terrano-gondo...201637350.html
Czekollladowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 14:49   #1803
gochaa_p
Zakorzenienie

ja mam 3 w 1 - bardzo fajne, ale ciezkie. wszystko zalezy tez gdzie bedziesz go uzywac. ja mieszkam zaraz koło rzeki i lasu wiec duze pompowane koła u mnie sa konieczne i ciezar tez mi nie przeszkadza bo mieszkam w domu i nie mam schodów
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 16:27   #1804
malamaluczka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
dziewczyny, spytam jeszcze raz: czy któraś z przyszłych mamuś chce witaminke K ?? Bede w poniedziałek to bym wysłała, oczywiście za free, nie chce za to ani gorsza, po prostu mi zostało i nie mam z tym co zrobić
Kochana dziękuję, ale ja już dostałam od koleżanki;-)

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Czekollladowa Pokaż wiadomość
Cześć wiecie nie jestem w ciazy, ale ogladam wóżki takie mi sie podobaja :P
http://allegro.pl/wozek-3w1-carlo-lu...210387348.html

http://allegro.pl/nowy-terrano-gondo...201637350.html
Mnie się takie duże się podobają i sama będę miała koła pompowane;-)

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 16:48   #1805
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Mam za sobą nieprzespaną noc, łeb mi pęka, łzy co chwila stoją w oczach i spływają sobie powoli po policzku.
W nocy pojawiło się krwawienie. Dzwoniłam rano do lekarza. Miałam wziąć no spę i się oszczędzać, a jeśli krwawienie się powtórzy, to widzimy się po południu...

kochana będzie na pewno wszystko dobrze duże to krwawienie? jak sytuacja teraz? bierzesz duphaston lub luteinę? bo raczej to zatrzymuje krwawienie a nie no-spa. Moim zdaniem lekarz powinien powiedzieć abyś pojechała na IP, ale pewnie wie co robi. Wiem, ze pewnie boisz się o Juniora ale na pewno jest wszystko dobrze. A przytulanki wczoraj były z mężem?

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 16:51   #1806
kaska87
Zakorzenienie

Aaby kochana i jak sytuacja? może to po przytulasach?
ja też 2x miałam plamienia jakoś 5tc i później w 13tc jak byłam w szpitalu, ale Klusio dał radę i Twój malutek też sobie pewnie tam w brzuszku spokojnie fika

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 19:04   #1807
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
kochana będzie na pewno wszystko dobrze duże to krwawienie? jak sytuacja teraz? bierzesz duphaston lub luteinę? bo raczej to zatrzymuje krwawienie a nie no-spa. Moim zdaniem lekarz powinien powiedzieć abyś pojechała na IP, ale pewnie wie co robi. Wiem, ze pewnie boisz się o Juniora ale na pewno jest wszystko dobrze. A przytulanki wczoraj były z mężem?
Czy duże... W nocy wstałam do toalety, podtarłam się, a tam cały płatek nagle czerwony. Albo musiało być tej krwi dużo (ale wtedy raczej by pojawiła się razem z moczem, a pojawiła się dopiero na papierze), albo była mega rzadka. No i kolor - to nie był taki czerwony jak np. przy @, ale taki jakby mocno rozwodniony.
Od rana cisza, czyściutko i mam nadzieję, że tak już zostanie
Luteiny ani Duphastonu nie biorę, bo nie mam. Może gdyby krwawienie się utrzymywało, to by mi lekarz przy wizycie dał. Jako, że się nie powtórzyło, to nie jechałam do niego. O IP myślałam już w nocy, ale uznałam, że poczekam do rana i skontaktuję się ze swoim lekarzem. Wierzę, że wie co robi
Przytulanek nie było dawno

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Aaby kochana i jak sytuacja? może to po przytulasach?
ja też 2x miałam plamienia jakoś 5tc i później w 13tc jak byłam w szpitalu, ale Klusio dał radę i Twój malutek też sobie pewnie tam w brzuszku spokojnie fika
Kochana, odpukać krwawienie się nie powtórzyło, plamienia też nie było Pzytulasów brak
Wierzę, że Jr też tam sobie fika, a to jakieś jednorazowe było, co by mama poleżała trochę...

Ale łzy mam cały czas w oczach, a łeb mi zaraz eksploduje...
Dzięki dziewczyny

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 19:49   #1808
malamaluczka87
Zadomowienie

Dziewczyny, wcześniej was tak po łebkach przeczytałam bo miałam gości...

Aaby
- kochana, teraz dopiero widziałam;-* oszczędzaj się, nie sprzątaj, nie forsuj, nie stresuj, kochaj, a Junior na pewno z tobą zostanie;-* Jemu tam jest tak dobrze, że nigdzie się nie rusza! Jesteśmy z tobą

A u mnie była cały dzień kuzynka z córą i moim chrześniakiem- bardzo miła wizyta;-)

A mój tż po ostatniej naszej rozmowiechyba wyciągnął wnioski i ruszył w sobie jakieś pokłady romantyzmu i wpadł mi z pracy do domu z bukietem róż (za 6 miesiąc) i paczką słodyczy - nazwał ją torbą prezentową ciążówkową;-) Wszystkie złe emocje minęły jak ręką odjął;-) Jednak kochany ten mój mężczyzna;-)

Stary 2013-05-04, 20:49   #1809
kaska87
Zakorzenienie

Aaby oby tylko maluszek sie upominał o to by mamusia odpoczęła

Mała super ze strony męża

jutro mąż jedzie na szkolenie, szwagierka na studia i postanowiłam się odważyć i zostanę sama w domu... wiem, że może to śmieszne bo stara baba ze mnie, a we własnym domu sama się boi zostać ale jakoś tak mam bo całe życie mieszkałam w mieszkaniu a teraz sama w domu ale za to Olivka będzie ze mną

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 21:32   #1810
malamaluczka87
Zadomowienie

A ja czytam właśnie artykuły porodowe;-) I podpowiedzcie mi jeszcze jedną rzecz kochane:
1) czy któraś z was przygotowywała się za pomocą masażu krocza?
2) Czy któraś piła herbatę z liści malin?
Jak oceniacie efektywność? Warto, niewarto?

Stary 2013-05-04, 22:11   #1811
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Mała ja sie tak przygotowywałam zwłaszcza jeśli o liście malin chodzi- piłam herbatke z nich nawet 3 razy dziennie ale chyba dopiero od 38 tygodnia czy jakoś tak... z masażem to juz gorzej, kilka razy zrobiłam.... jak wiadomo urodziłam bez problemów, bez nacięcia, błyskawicznie doszłam do formy po porodzie. Ale czy to zasługa liści malin na pewno nie zaszkodzi.... Chociaż mnie tu dziewczyny opieprzały ze to spowoduje wcześniejszy poród- urodziłam tydzień po terminie. Polozna ze SR mi liście malin poleciła. Jak sie spotkamy to moge ci je dac bo mi trochę zostało.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 22:25   #1812
malamaluczka87
Zadomowienie

Może to zabrzmi bluźnierczo, ale mnie tam wcześniejszy poród byłby na rękę - tak tylko bym wiedziała, że maleństwo skończyło na pewno 36 tc i jest donoszone;-) Z tego co sobie wyliczyłam to taki moment jest już 1.08 (urodziny mojej mamusi;-) ). Ale ja sobie tak mogę planować, a potem mi wrzesień wyjdzie;D

Będę piła, a na masaż namówię tżta ;D

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Zapomniałam napisać,
Bikula- a gdzie kupiłaś wogóle? Już się nie mogę doczekać tego spotkania!!!!

stokrotko - dobrze, że wszystko w porządku! dziękuję za newsy;-* bawcie się dobrze;-)

Stary 2013-05-04, 22:41   #1813
Czekollladowa
Raczkowanie

Odp: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.

Ale mi jajnik daje czadu :banghead:
Wzielam rozkurczowa tabletke ale nie pomaga
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

20.05.2013 - zdany egzamin na prawo jazdy

05.06.2013 - "Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne"

12.06.2013 - odebrałam Prawo Jazdy

Czekamy na fasolinke
Czekollladowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 22:51   #1814
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
[

To tyle u mnie. Mam nadzieję, że u Was dobrze [/FONT]
mam nadzieje, ze jes wszystko w porzadku

Cytat:
A ja czytam właśnie artykuły porodowe;-) I podpowiedzcie mi jeszcze jedną rzecz kochane:
herbate kupilam,ale nie piłam

Cytat:
Może to zabrzmi bluźnierczo, ale mnie tam wcześniejszy poród byłby na rękę - tak tylko bym wiedziała, że maleństwo skończyło na pewno 36 tc i jest donoszone;-) Z tego co sobie wyliczyłam to taki moment jest już 1.08 (urodziny mojej mamusi;-) ). Ale ja sobie tak mogę planować, a potem mi wrzesień wyjdzie;D

Będę piła, a na masaż namówię tżta ;D[COLOR="Silver"]

)
ja jestem zdani,z e niech dziecko siedzi jak najdłuzej
Samo wie kiedy jest odpowiedni moment

Bika ja nic nie stosowałam, bo wrecz modliłam sie by jeszcze ciut dłuzej wytrzymac i tez urodziłam beznacinania i szybko i sprawnie

Czesc

Miałam dzis intensywny dzienD o południa byłam sama w miescie, pokupowałam kilka drobiazgów, pózniej bylismy na działce u brata bo ładna pogoda była a wieczorem spotkałam sie z przyjaciołka, oprowadziła mnie po terenach paintbola(bo prowadzi, a ja jeszcze tam nie byłam) i byłysmy standardowo na pizzy
Troche w smutny nastrój wpadłysmy, bo oni bardzo długo staraja sie o dziecko i teraz dostali skierowanie do kliniki leczenia niepłodnosci. Prawdopodobnie czeka ich in vitro.

Jutro jedziemy nad jezioro do cioci
Stary 2013-05-04, 22:55   #1815
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Dzięki, dziewczyny, za pocieszenie - na razie się nie przejmuję. Jeśli w tym cyklu się nie uda, to pójdę do gina - na zwykłą kontrolę, byłam ostatnio rok temu.

Z teściową odebrałyśmy wyniki histopatologiczne po jej zabiegu. Wynik nie był zaskoczeniem, jest dość optymistyczny i dający nadzieję na pełne wyleczenie. Po wizycie w szpitalu pojechałyśmy do optyka na ponowne zbadanie mojego wzroku, bo już myślałam, że okulistka się pomyliła. Ale jednak nie Prawdopodobnie w poniedziałek okulary będą do odbioru Mąż zapowiedział, że nie da mi spokoju

Madziu, a jakim cudem kupujesz Pepti bez recepty? Zmieniło się coś w przepisach?

Aaby, trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było ok

Malenstfo, jeśli mam być szczera, to kompletnie nie podoba mi się taka tapeta
A jeśli chodzi o dobre specyfiki na brzuszkowe problemy, to polecam Sab Simplex - z tym że on nie jest dostępny w polskich aptekach, ale może da się go zamówić w necie. My kupowaliśmy te kropelki w Niemczech.

Metko, proszę o zmianę: Asiuk: 3. c.s., OM 1.05, nast. @ 1.06

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 23:01   #1816
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Z teściową odebrałyśmy wyniki histopatologiczne po jej zabiegu. Wynik nie był zaskoczeniem, jest dość optymistyczny i dający nadzieję na pełne wyleczenie. Po wizycie w szpitalu pojechałyśmy do optyka na ponowne zbadanie mojego wzroku, bo już myślałam, że okulistka się pomyliła. Ale jednak nie Prawdopodobnie w poniedziałek okulary będą do odbioru Mąż zapowiedział, że nie da mi spokoju

Madziu, a jakim cudem kupujesz Pepti bez recepty? Zmieniło się coś w przepisach?

Aaby, trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było ok

Malenstfo, jeśli mam być szczera, to kompletnie nie podoba mi się taka tapeta
A jeśli chodzi o dobre specyfiki na brzuszkowe problemy, to polecam Sab Simplex - z tym że on nie jest dostępny w polskich aptekach, ale może da się go zamówić w necie. My kupowaliśmy te kropelki w Niemczech.

Metko, proszę o zmianę: Asiuk: 3. c.s., OM 1.05, nast. @ 1.06
no to zdrowka dla tesciowej

Ja mam okuliste we wtork i mam nadzieje,z e nie bede musiala zmieniac okularów

Sasb simplex bardzo chwalone, mozna zakupic przez neta
Stary 2013-05-04, 23:13   #1817
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
no to zdrowka dla tesciowej

Ja mam okuliste we wtork i mam nadzieje,z e nie bede musiala zmieniac okularów

Sasb simplex bardzo chwalone, mozna zakupic przez neta
Dzięki, bardzo się przyda.

A jaką masz wadę? Ja mam stosunkowo niewielką: -0,25 w jednym oku, +0,75 w drugim i astygmatyzm w obydwu. Dostałam okulary na stałe (do tej pory nie nosiłam żadnych).

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-05-04, 23:14   #1818
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Dzięki, bardzo się przyda.

A jaką masz wadę? Ja mam stosunkowo niewielką: -0,25 w jednym oku, +0,75 w drugim i astygmatyzm w obydwu. Dostałam okulary na stałe (do tej pory nie nosiłam żadnych).
malutka masz wade, prawie wcale

ja mam spora, aktualnie -3,75 i -3,0. Okulary nosze od przedszkola

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2013-05-04 o 23:15
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 23:22   #1819
zaaaabcia
Zakorzenienie

magda - tak te buty wlasnie takie sa. Ale dzisiaj pojechaliśmy i wymieniliśmy adidasy na takie sandałki. Bo znajome mi doradzily ze na lato nie praktyczne cale zabudowane.

aaby - na pewno wszystko będzie wporzadku

malenstfo - mi się podoba takie cos ale w salonie np. w kuchni bym nie dala tego na pewno

kaska - gratuluje 6 miesiąca! To za 3 już rodzisz

kasia sukienka bardzo ladna taka na letnie spacery zostaw ja sobie! Ale na komunie kupilabym sobie cos innego..

Wiecej nie pamiętam

Witajcie

Przepraszam ze Was ostatnio zaniedbuje ale u nas super pogoda prawie caly czas siedzimy na zewnątrz. Dzisiaj byliśmy na zakupach i trochę zaszalałam Kupilam sobie 5 koszulek, dwie sukienki i 6 mini lakierow do paznokci ( wlasnie sobie wymalowalam rozowym ale daje tak po oczach ze nie wiem czy nie zmyje )

Wieczorem przychodzi do nas mama żeby zostać z Domino a my idziemy ze znajomymi do baru Wkooooncu

A jutro impreza urodzinowa Majki

Lubie takie weekendy!

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2013-05-05 o 00:52
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 00:26   #1820
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
malutka masz wade, prawie wcale

ja mam spora, aktualnie -3,75 i -3,0. Okulary nosze od przedszkola
Wiem, że mała, ale mimo tego odczuwam ból oczu i ostatnio głowy. Nawet się zdziwiłam, że dostałam okulary na stałe, a nie tylko do pracy przy kompie (pracuję przy komputerze cały czas, czyli przynajmniej 8 godzin dziennie non stop).

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2013-05-05, 08:08   #1821
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

masaż to mi na porodówce robili oj nie był on relaksacyjny

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

włączyłam sobie 6 min trening z Ewką - wymiękłam po 4 :/ koszmar !!! moja forma jesr gorzej niż zerowa !!!!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 08:17   #1822
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

heloł!
weekend się kończy to i pogoda piękna no nie mogło być inaczej
u mnie rosół się już gotuje, mięsko naszykowane, ziemniaki obrane, surówka z selera zrobiona, a to wszystko przez to, ze wstałąm po 5ej mała gnida sie wyspała - jej niespanie trwało jakieś 15 minut i spi nadal, a ja musiałąm coś z czasem zrobić no i przejrzałam po raz kolejny ciuchy małej i oficjalnie wkraczamy w rozmiar 80 i duże 74 (5.10.15 np.). Przybyło mi pełno bluzeczek, bo 74 już kuse rękawki miały, legginsiki 9-12 mcy jak ja ją kocham stroić dzisiaj wystąpi w nowej kiecuszce z cieniutkiego sztruksiku swoją drogą, kolejna glizda mi rośnie - za 10 dni skońćzy 8 mcy, a ona już w ciuchach na 9-12 chodzi będę jedynym knypkiem w rodzinie
Zapomniałam sie pochwalić, że wczoraj zgarnęłam sporo kasy od teściów i pięknego wielkiego białego 2 pędowego storczyka, od moich rodzicó też kaska wpadła, a siostra ma mi kupić piękną doniczkę do storczyka lubię swoje imieniny
Mnie już z deka stres ogarnia, jutro mała z nianią zostaje w szafkach mam wysprzątane, ogólnie jakiś porządek w domu jest (cały weekend tylko łażę i sprzątam, coby wstydu nie było). Jutro chyba w szkole ze strachu i nerwów sie pos.ram

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 08:29   #1823
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

aaby trzymaj się, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Mala brawa dla TZ
Asiuk normalnie 100% odpłatne sprzedają bez recepty. Jeśli się chce mieć ze zniżką to wtedy muszę mieć zaświadczenie od alergologa. Super, ze wieści są optymistyczne.
Bao a to od jutra niania przychodzi? Rosną nam dziewuszki, rosną

Pogoda cudna. Wczoraj cały dzień byłam z małą na dworze, więc nawet nie wpadłam do was. Dziś też będę wychodziła.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:13   #1824
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Jeju Aaby odpoczywaj przede wszystkim! Wyleguj dupinkę cały dzień!

Cytat:
Jestem tego zdania co Blonde - a Ty Mała nie kombinuj

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
heloł!
weekend się kończy to i pogoda piękna no nie mogło być inaczej
u mnie rosół się już gotuje, mięsko naszykowane, ziemniaki obrane, surówka z selera zrobiona, a to wszystko przez to, ze wstałąm po 5ej mała gnida sie wyspała - jej niespanie trwało jakieś 15 minut i spi nadal, a ja musiałąm coś z czasem zrobić no i przejrzałam po raz kolejny ciuchy małej i oficjalnie wkraczamy w rozmiar 80 i duże 74 (5.10.15 np.). Przybyło mi pełno bluzeczek, bo 74 już kuse rękawki miały, legginsiki 9-12 mcy jak ja ją kocham stroić dzisiaj wystąpi w nowej kiecuszce z cieniutkiego sztruksiku swoją drogą, kolejna glizda mi rośnie - za 10 dni skońćzy 8 mcy, a ona już w ciuchach na 9-12 chodzi będę jedynym knypkiem w rodzinie
Zapomniałam sie pochwalić, że wczoraj zgarnęłam sporo kasy od teściów i pięknego wielkiego białego 2 pędowego storczyka, od moich rodzicó też kaska wpadła, a siostra ma mi kupić piękną doniczkę do storczyka lubię swoje imieniny
Mnie już z deka stres ogarnia, jutro mała z nianią zostaje w szafkach mam wysprzątane, ogólnie jakiś porządek w domu jest (cały weekend tylko łażę i sprzątam, coby wstydu nie było). Jutro chyba w szkole ze strachu i nerwów sie pos.ram
Wszystkiego najlepszego
Niania się spisze, nie ma wyjścia

Cześć!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:14   #1825
Malensstfo
Zakorzenienie

Hej

U nas wreszcie słońce i 20 stopni, więc wyłązimy dziś na spacer!!

Wczoraj byliśmy u męża rodziny na trochę,...a wieczorem wielki krzyk i darcie Asi Masakra po prostu, a to już grubo po jedzeniu było...heh...dostała kropelki...w końcu położyłam ja na poduszce, położyłam pieluchę na brzuch i włączyłam suszarkę...ogrzewałam trochę i masowałam...uspokoiła się, aż w końcu zasnęła...ale nie wiem co jej pomogło...chyba ta suszarka ją uspokoiła Nie wiem co jej jest...nawet prutków nie próbowała robić, ani nie robiła, kupy też...Dominika też wczoraj marudziła trochę, ale nie tak jak Asia...

A dziś znowu póki co spokój..o 3 zjadła normalnie i zasnęła...przed 7 tak samo...jeszcze obie się śmiały co chwila i gadały...no i o co kaman?
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:17   #1826
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maleństwo kurcze... wydaje mi się, że jej coś dolega, że to nie wymuszenia noszenia. Współczuję bardzo. Ja też jestem bezradna co do alergii Mai. Już mi się płakać chce

Stary 2013-05-05, 10:34   #1827
Malensstfo
Zakorzenienie

Aaby odpoczywaj

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Maleństwo kurcze... wydaje mi się, że jej coś dolega, że to nie wymuszenia noszenia. Współczuję bardzo. Ja też jestem bezradna co do alergii Mai. Już mi się płakać chce
No ja się w tym utwierdziłam wczoraj... I wróciłyśmy narazie na mleko z H.A. ...a jutro i tak podjadę do poradni...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:36   #1828
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maleństwo idź, idź. Mam nadzieję, ze Ci pomogą. W naszym przypadku coś czuję, że powiedzą, że trzeba czekać. Jeszcze jak kp to byłam pewna, że ja coś zjadłam i ją wywaliło a teraz?

Stary 2013-05-05, 10:46   #1829
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Dziś nie nadrobię bo braciszek ma urodzinki i pomagam w przygotowaniach. Wczoraj napiekłam ciast i zrobiła tort-boisko Popołudniu przyjadą goście w tym moja chrześnica która jest równe 6 miesięcy starsza od Kamila zobaczymy czy się pobawią razem
Stary 2013-05-05, 10:52   #1830
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Strong o to zdolniacha z Ciebie (chodzi o tort boisko). Super. Tez bym chciała umieć takie piec. Choć w sumie to nigdy nie próbowałam

Od 8 moje dziecko ma tesciowa Ja mam troszkę rzeczy papierkowych + ogarniam mieszkanie Ale na 13.30 ma mi ją dać, bo jadę do rodziców na obiad.

Ostatnio jakieś przesilenie mnie dopadło, non stop bym spała. Wczoraj miałam usypiać Maję o 10 (w dzień). ale tak mi się oczy kleiły, ze położyłam się z nią do łóżka naszego. W efekcie ja od razu zasnęłam a Maja sobie poszła (bawić się). Po godzinie mnie obudziła jak mnie nawalała rączką w głowę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości