|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Dzień dobry.u mnie chyba będzie dziś ładna pogoda.jeszcze 30min i wstaje z łóżka.śniadanie i do mamusi.
|
|
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Cześć Brzuszki Pączuszki
U mnie też wreszcie słońce. Oby tak cały dzień Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2043 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Hej!
Obudziłam się dziś i poziom adrenaliny skoczył mi razy milion! Poszłam do łazienki, patrzę na moje nogi, a one całe czerwone, w wielkich i małych placach (szczególnie kolana) jakby poparzone! Szybko zdjęłam spodnie od piżamy i z TŻ zaczęło się myślenie co wczoraj jadłam - bo to pewnie jakieś uczulenie... Po 30 minutach na nogach nie miałam nic - czyli spodnie od piżamy coś w sobie miały Zapomniałam Wam napisać, że spotkaliśmy się ze znajomą, rodziła w zeszłym roku i zaczęłyśmy sobie rozmawiać o lekarzach prowadzących i... zbladłam! Wyobraźcie sobie, że dziewczyna chodziła prywatnie do lekarza, ANI RAZU nie miała robionego żadnego badania: ani morfologii, ani moczu, ani grupy krwii, ani tarczycy, ani glukozy - NIC! Dodam, że laska ma i miała problemy z tarczycą, o czym lekarz był informowany; na każdej wizycie pytała czy ma zrobić jakieś badania a odpowiedź doktora brzmiała "po co?"
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Krysiaaa a ta Twoja koleżanka nie pomyślała aby zmienić lekarza? no nie wiem , dla mnie to też dziwne, kurcze, aby lekarz tak ignorował.
ja rozumiem, żeby nie robić jakiś tak skomplikowanych badań jeśli nie ma wskazań, ale aby morfologii ani moczu nie sprawdzać to już ignorancja. biedna |
|
|
|
#2045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Hej dziewczyny
![]() Krysia, jestem w szoku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2047 | |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Krysia no brak słów na tę koleżankę :/ Z dzieckiem wszystko OK? Jak chodziła prywatnie, to mogła też te 3 razy wydać te 15 zł na mocz i morfologię :/ Ręce opadają... Cytat:
![]() Ja oglądałam go już chyba 4. raz, strasznie go lubię, m.in. ze względu na Bradley'a Coopera (jaki on jest przystojny w tym filmie, i jeszcze Ben Affleck w komplecie....), Scarlett i ogólnie całokształt - bardzo lubię filmy kręcone na zasadzie kilku przeplatających się historii, m.in. To właśnie miłość (znam na pamięć) czy z wyższej półki: Zakochany Paryż (swoją drogą polecam!). A Kobiety.. oglądałam pierwszy raz na swoim takim mini wieczorze panieńskim. Niestety na 3 tygodnie przed moim ślubem zmarła moja babcia, więc za bardzo nie szalałyśmy z koleżankami, ale wyciągnęły mnie do kina na nocny maraton babskich filmów
|
|
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wczoraj wybyłam na cały dzień do rodzinki i wróciłam koło 21. W domu była mega awantura z mężem i spaliśmy w dwóch końcach domu. I byłoby ok bo on spał a ja się męczyłam z bezsennością i wyrzutami sumienia w związku z niunią w brzuchu. Tak się wierciła większość nocy, że myślałam, że wyskoczy. Musiała mocno przeżyć moje nerwy. Dziś z mężem nie rozmawiam. Mam go gdzieś. Niby przyszedł przeprosił, ale bardziej Małgosię niż mnie. Jest kiepski w okazywaniu uczuć ale to jego problem w tym momencie. A jaką decyzję podjęłyście odnośnie She i klubu? Bo ja jestem za usunięciem.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-05-05 o 08:22 |
|
|
|
#2049 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40644785]Hej!
Krysia no brak słów na tę koleżankę :/ Z dzieckiem wszystko OK? Jak chodziła prywatnie, to mogła też te 3 razy wydać te 15 zł na mocz i morfologię :/ Ręce opadają... [/QUOTE] Na szczęście z dzieckiem ok... Tylko od wczoraj ciężko mi tą sytuację zrozumieć, kto wykazał się większą nieodpowiedzialnością...
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Krysiaa najwazniejsze ze z dzieckiem wszystko dobrze. i tylko to wazne.
)) moze nastepnym razem bedzie miala lepsza dokładniejsza opiekę.
|
|
|
|
#2051 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamusie
Dawno nie pisałam, ale najważniejsze, że już jestem To zaczynam, miałam z TŻetem USG 4D i lekarz powiedział, że synuś Zaczynam III trymestr także Dzidzia szleje, czuję go i jest to cudowne uczucie![]() Co u Was?
|
#2052 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W tej ciąży nie miałam takiej bardzo stresującej sytuacji, ale w poprzedniej pamiętam jak raz miałam jakąś sprawę bankową do wyjaśnienia, dziecko mi tak fikało w brzuchu jak nigdy... Sory, ale dla mnie to średniowiecze. |
|
|
|
|
#2053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
obyscie szybko doszli do porozumieniaJa nadal czekam na usuniecie She z Klubu. Nie ma sensu, bo olewa nas totalnie "porannym moczem" a ja nie musze i nie chce ogladac jej zdjec, bo tylko na pochwaly wyglada i cisza. Na ogolnym bedzie chciala sie odezwie, Klub jest dla "wtajemniczonych" i udzielajacych sie, a nie.... Witam sie z Inka i sniadankiem wypad do znajomych udany. Marysia polubila rok mlodszego Adasia, chodzila, przytulala go, buzi mu dawala, lub bawila sie z nim poprostuA dzis w Kielcowie ladna pogoda ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Krysia ze strony kolezanki totalna olewka. Przeciez na pewno ktos od niej z rodzony czy jakas kolezanka, chodzila do gina w ciazy i nie wierze ze nie slyszala mimowolnie co lekarze zalecaja i jak sie opiekuja ciezarnymi
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytalam dzis do konca historie majowej, chociaz mialam juz tam nie wchodzic. Ale dramat.
![]() Krysia w glowie mi sie nie miesci. 0 odpowiedzialnosci Agrafka gratulacje Kolejny chłopak w "naszej rodzinie" ![]() mela co sie takiego stalo? |
|
|
|
#2055 | |
|
Konto usunięte
|
witam się z rana!
jak zwykle budzę się na siku ok 7 i już nie mogę zasnąć ![]() szkoda, że nie można się wyspać na zapas, bo potem może być cięzko.. Cytat:
kosmos jakiś, podejścia lekarza nawet nie skomentuję ... ale dziewczyna to jest mega nieodpowiedzialna!!! nie rozumiem jak można ufać lekarzowi z takim podejściem i na własną rękę nie robić badań, a przede wszystkim jak można nie zmienić lekarza!!! dziecko miało olbrzymie szczęście i to jedno jest pozytywne
|
|
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się na stronie 69
Cytat:
![]() ![]() klask i:Krysia ja też nie rozumiem... pewnie badania i tak bym zrobiła na własną rękę Myślę, że dziś będzie wyjątkowo miły i wesoły dzień
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Do rodzinki nie mógł po mnie i Małgosię przyjechać, pisał, że działkę ktoś ma przyjechać oglądać, a jak wróciłam to okazało się że wypił! I się wku...
Jejku nawet po śniadaniu nie chce mi się pozmywać.
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już mu zapowiedziałam, że to jego ostatni weekend z kolegami przed porodem, jak tyko wrócę to już go sobie będę pilnować
|
|
#2059 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
Cytat:
No wlasnie ja tez tak sadze bo w koncu zawitalo do nas slonce Cytat:
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a tak to bylam bliska dzwonienia po gliny, bo przeciez go w ciazy nie zataszcze na 3 pietro, a chodzic to srednio byl w stanie i oczyma wyobrazni widzialam juz, jak leci i rozbija sobie potylice o kamienne stopnie po drodze. Trzy dni cisza totalna, nastepnie byly moje urodziny i juz sie nie moglam gniewac dluzej po niespodziance ale gdyby nie to, pobilibysmy rekord cichych dni.....
|
|
#2061 | |
|
Raczkowanie
|
Słoneczko świeci - chyba pojedziemy do zoo później, bo tyle o tym pisałyście, że chyba sama się skuszę
Idę na śniadanko, dzisiaj BIGOS, babcia nam przywiozła! ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
|
|
#2062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki okrąglutkie
![]() Ledwo żyję, zapalenie roznosło się na drugie oko Choróbsko nie mija, rano do lekarza.popieram |
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2065 |
|
Konto usunięte
|
Mój TŻ ma dzisiaj urodziny i oprócz prezentu dostał ode mnie urodzinowego lodzika :P
|
|
|
|
#2066 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczyneczki
![]() Witam się z kawusia i herbatniczkami Jakoś mnie naszło na takie połączenie od rana.U mnie dziś się na pogodę nie zanosi, ale będę mieć dzień leniwca bo idziemy z Tż na obiad do jego siostry. Co do wybryków Tż to mój jak jeszcze byliśmy parą spił się na urodzinach u kolegi, przyszliśmy do niego pod dom i on mówi poczekaj skoczę tylko po siostrę to Cię odwiezie do domu, no i ja sobie czekam i czekam i czekam w między czasie pogadałam z jego innym kolegą ale już mi się długo wydawało bo to z 40 min trwało no i wściekłam się i idę do domu na nóżkach ( co z tego że to październik,zimno jak cholera, 4 km,i środek nocy) ale uszłam kawałek i złamałam obcas, nawrota do domu Tż. Dzwonie, otwiera mi jego mama, zaglądamy do pokoju tż a on sobie śpi na łóżku w opakowaniu ![]() Jak siadł tak zasnął, jego mama mnie odwiozła i rano mu awanturę zrobiła to nawet nie pamiętał co się stało i o co hałas Ale do tej pory mu to wypominam ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40645385]Mój TŻ ma dzisiaj urodziny i oprócz prezentu dostał ode mnie urodzinowego lodzika :P[/QUOTE] O większego chociaż mogłaś się postarać A tak w ogóle to zaczynam dziś 31Tc
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a jak chodzi o uczulenie to prwnie tak jak pisalas ze proszek lub plyn
https://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18kwbn516c.png Edytowane przez b a r b a r a Czas edycji: 2013-05-05 o 10:06 |
|
|
|
|
#2068 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie kleżanki się nie wypowiadam, bo jeżeli ktoś jest nieodpowiedzialny to nie powinien mieć dzieci..niestety Cytat:
![]() Ja również jestem za usunięciem She z klubu, to nie jest portal modelingowy Kiedyś jej bycie w klubie było uzasadnione, teraz nie widzę w tym sensu, skoro się nei udziela nawet na forum oprócz wstawienia zdjęcia raz na czas.Ale to WY musicie podjąć ostateczną decyzję. Cytat:
Rzeczywiscie bardzo dawno Cię nie było Gratuluję synka! Wpadaj do nas częściej jak dasz radę ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40645385]Mój TŻ ma dzisiaj urodziny i oprócz prezentu dostał ode mnie urodzinowego lodzika :P[/QUOTE] Ale fajny ten lodzik, serio ![]() zazdroszczę Twojemu Tżtowi Witamy się z Bezikiem w 30 tygodniu ciąży! Własnie czekam na telefon od Mamy bo leci na Sycylię sobie na 4 dni i czekam aż się pożegna ![]() takiej to fajnie, nie ma co ![]() Tż śpi jeszcze, a ja wstałam i mnie ssie w żołądku więc wypadałoby coś zjeść Odnośnie wybryków Tżta na imprezach... mój kiedyś jak mieliśmy swoją 3letnią przerwę w związku po odstawieniu pod klatkę przez kolegów pijany jak bela stwierdził, że sprawdzi, czy rzeczywiście polizanie metalu w wielkie zimno przywiera język... i przyłożył ozór do klamki od klatki o 3 nad ranem jak było -20 stopni ![]() I stał tak z tym językiem wywalonym pijany przyklejony do klamki i w koncu jak oderwał to zdarł sobie cały płat skóry na języku
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-05-05 o 10:04 |
||||
|
|
|
#2069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
Ja tez popieram Z oczkami uwazaj bo to mega zarazliwe jest i pewnie bedziecie chorowac cala rodzina. Lec jak najszybciej po krople i masc do oczu. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40645385]Mój TŻ ma dzisiaj urodziny i oprócz prezentu dostał ode mnie urodzinowego lodzika :P[/QUOTE] No faceci sa prosci- kazdy jeden ucieszlby sie z porannego loda
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

dlatego wole usypiac przed nim 

Zaczynam III trymestr także Dzidzia szleje, czuję go i jest to cudowne uczucie

obyscie szybko doszli do porozumienia
12.06.2010
Kolejny chłopak w "naszej rodzinie" 

klask i:
ale gdyby nie to, pobilibysmy rekord cichych dni.....