Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-05, 09:13   #2731
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii;40640626
[B
dziewczyny może orientujecie się jak jest płacona opieka nad żoną? tak jak zwykłe L4 czy jakoś inaczej? [/B]
jak L4, 80 %

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Nadajecie dzieciom drugie imiona ? ja się zastanawiam, ale chyba nie widzę takiej potrzeby skoro pierwsze jest święte
my zapomnieliśmy o drugim, tzn ja
miałam wybrane, mąż się wcześniej zgodził, ale zapomniał i jak pojechał rejestrować to podał tylko pierwsze - a mnie się przypomniało jak zobaczyłam akt urodzenia

Barwineczek i Motylek - trzymam kciuki żebyście już dziś były z Waszymi Maleństwami

Atena za matę ja właśnie jestem na etapie szukania jakiejś fajnej, dostaliśmy wczoraj od dziadków męża trochę pieniędzy "na prawnuczka", będzie na mm i pampersy, ale chcę jeszcze matę za to

Axella dalej pijesz herbatkę z malin?

Dziewczynki jak któraś z Was potrzebuje osłonek na piersi to mogę wysłać - mam nieużywane, mąż kupił jak byliśmy w szpitalu, na szybko odpakowywaliśmy i wyparzaliśmy więc nie kojarzę już teraz jaka firma, chyba avent ale pewności nie mam, rozmiar jest najmniejszy - s, na mnie okazały się za duże i dlatego nie używałam

wyspałam się, obudziłam się o 8 i przejęłam Przemka - mąż zły, niewyspany, marudzący polazł spać z komentarzem że to dziecko go wykończy bo prawie nie spał w nocy - to mu tylko powiedziałam że "ma dziwne problemy" (czyli to co on mi powiedział raz jak narzekałam na niewyspanie) i że ma sobie to pomnożyć razy 5-6 czyli to co miałam jak pracował mam nadzieję że szybko znajdzie pracę ale jakby było to od początku czerwca i jakby do końca maja wstawał ze mną na zmianę to bym się nie pogniewała ale śmiać mi się chce bo on ma normalnie świętą cierpliwość do Młodego i jak ja nie daję rady w nocy to mi pomaga ale po całej nocce wymięka
a dziś przyjeżdża do mnie mama z moją przyjaciółką i robimy sobie shopping w Silesii muszę kupić balerinki, i może coś wypatrzę na promocjach bo nie mogę szaleć z kasą jak oboje bez pracy jesteśmy

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 09:16   #2732
potterka
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

nadrobiłam kilka stron ale nie mam siły więcej dziś, mąż ma "nockę" z Małym a ja idę spać. byliśmy dziś u dziadków męża, 3h w jedną stronę, Przemek dzielnie zniósł podróż, spał całą drogę, tam w domku też cały czas spał, obudził się tylko dwa razy na karmienie i zaś zasypiał w trakcie jedzenia i nikt nam nie wierzy że nam nocami nie daje spać oczywiście w domu zaczął dzielnie nadrabiać zaległości kupiliśmy dziś kropelki Delicol na kolkę i wzdęcia, zobaczymy czy pomogą, bo męczy się z tym brzuszkiem biedaczek. ale przewietrzyliśmy go, wzięliśmy łóżeczko turystyczne a tam było cieplutko, wystawiliśmy łóżeczko na dwór i sobie spał kilka godzin na dworze pod kocykiem
Czyli standard chyba większość dzieci tak ma

Nie pocytowało mi więcej

Barwineczek w takim razie

i dla wszyztkich, które chcą na dniach rodzić

Wstałam średnio wyspana, w średnim humorze
Pogoda też srednia.. no cóż..

a z pierdół to zdziwiłam się po wejściu na wagę bo w niecałe 2 tyg. mam +2 kg ale chyba mi się woda zatrzymuje, bo jakieś palce mam popuchnięte ale co tam.. zajdzie
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 09:22   #2733
AsieniA
Raczkowanie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Dzien dobry

Pawie oczko gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzien dobry

U mnie tez w nocy byly jazdy. Brzuch mnie bolal bardzo. Jak na okres tylko w wiekszym natezeniu. I co? Do rana sie uspokoilo. W sumie to modlilam sie,zeby przeszlo bo mi sie spac chcialo i nie dawalam rady liczyc skurczy ja sie nie nadaje do nocnego rodzenia

Dzis piekne sloneczko, mamy troszke planow. Idziemy na angielska Msze, a potem na kawke i male co nieco do sheratona (tz ma tam cos zalatwic pracowego, to hotel z tej samej sieci co jego). Jak zaczne rodzic to w palacach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U mnie podobnie z tymi bólami tylko rano, zaczęłam się wiercić, mały się obudził i po spaniu :/ zastanawiam się czy to normalne prawie 24 dni przed TP... Bóle coraz silniejsze i częstsze, brzuch obniżony, szyjka skrócona. Hmm
No no nie pogadasz powodzi się
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 09:40   #2734
becik_4
Zadomowienie

witam się w ostatni dzień długiego weekendu i na sam koniec wyszło słońce
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 09:43   #2735
maja rosee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mamy kolejną księżniczkę !!!

Info od Pawie_oczko:
"Hej 3 maja o godz. 20:20 przez cc na świat przyszła nasza najukochańsza córeczka Nelka - 3480g, 55 cm Mała jest śliczniutka, ma się dobrze, ssie cyca, mnie trochę pobolewa rana, postaram się odezwać wkrótce Pozdrawiam i 3mam kciuki za Wasze maluchy "
GRATULACJE
maja rosee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 09:46   #2736
candace1
Zakorzenienie

Motylku trzymam mocno kciuki:kc iuki:

pawie oczko OGROMNE GRATULACJE
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 09:46   #2737
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

niunka, kochana Czasami mi się wydaje, że swoją siłą mogłabyś obdarować nas wszystkie tutaj.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ciśnienie mam w porządku, normalnie sikam, więc chyba po prostu urok końcówki..zastanawiam się czy ograniczyć picie czy przeciwnie więcej pić
w poniedziałek jadę zbadać morfologię i mocz przed wizytą to zobaczymy czy coś się złego nie dzieje
Nie ograniczaj picia, pij ile potrzebujesz.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ale ja tu jestem teraz, od niedawna chyba od tygodnia siedze tak czesciej bo normalnie jestem lipcowa mamusia (30.06 lub 4.o7) i nie kojarze Was wszystkich jeszcze
Jeśli tylko masz ochotę to zostań z nami.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jeszcze nie licze,dopiero wstalam po karteczki
Jesteś niemożliwa.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Kalka czyli nie zawsze jak się zobaczy dziecko to od razu się wie, jak powinno mieć na imię?
Lepiej, żeby tak było.

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Nadajecie dzieciom drugie imiona ? ja się zastanawiam, ale chyba nie widzę takiej potrzeby skoro pierwsze jest święte
My nadajemy, chociaż tż ma tylko jedno. Pewnie gdybym miała nadać jakieś wymyślone, to bym nie dała, ale będzie po moim tacie. Podoba mi się nadawanie drugich imion po kimś z rodziny.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
także może jutro będę z Matylda bo mój lekarz jest teraz tylko raz w tygodniu. trZymać kciuki. dam znać jutro
Oooo, to czytam dalej. Tymczasem

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 09:48   #2738
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
witam się w ostatni dzień długiego weekendu i na sam koniec wyszło słońce
leeeee nie rodzimy
mój lekarz wie że problemy zaczęły się po śmierci dziadków i nie ma.to nic wspólnego z gestoza i prawfopodobnie fenoterol podnosi mi ciśnienie więc odstąpił i pozwolił rodzic
cc w przypadku gdy dalej będą skoki owszem a takto leżymy w szpitalu do naturalnego porodu...jesooooooooo zgłupieje tu... co lekarz to co innego :/

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-05-05 o 09:49
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 09:55   #2739
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
do tego mam dziwne wrażenie,że młoda się przełożyłą w poprzek bo z obu stron żeber wystają mi kule jak dupki... a mój gin dopiero we wtorek
myślę,by dziś położną zaprosić,niech serduszko sprawdzi...
zobacz sobie 38 tydzien
http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...ydzien-38.aspx - Malec jest różowy, pulchny i siedzi jakby po turecku z nogami ugiętymi w biodrach i kolanach. Jest mocno skulony, ale próbuje jeszcze sięprzeciągać.
te kulki to pietki albo kolanka tez sie wczoraj zastanawialam jak ona lezy

DZIEN DOBRY!

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Dla nas sądny dzień, może za trzy godziny będziemy już z Nikosiem w formie dwuosobowej, zobaczymy co lekarz powie po 9 będzie podjęta decyzja, a ja dostosuję się. Co ma być to będzie.
Jestem na czczo, obudziłam się o 3.30 głodna jak cholera, potem jeszcze zasnęłam do 5 i tak wegetuje, ale bez stresu narazie przynajmniej ja bo mąż lata po domu za naszą dwójkę
juz po 9, wiec pewnie masz jakies wiesci. zaciskam kciuki za Ciebie i Nikosia

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzien dobry

U mnie tez w nocy byly jazdy. Brzuch mnie bolal bardzo. Jak na okres tylko w wiekszym natezeniu. I co? Do rana sie uspokoilo. W sumie to modlilam sie,zeby przeszlo bo mi sie spac chcialo i nie dawalam rady liczyc skurczy ja sie nie nadaje do nocnego rodzenia

Dzis piekne sloneczko, mamy troszke planow. Idziemy na angielska Msze, a potem na kawke i male co nieco do sheratona (tz ma tam cos zalatwic pracowego, to hotel z tej samej sieci co jego). Jak zaczne rodzic to w palacach
uuu, no to sprezaj sie i rodz w Sheratonie, bedziecie miec znizki na calym swiecie
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 09:58   #2740
maja rosee
Raczkowanie

Cytat:
świetna godzina na wstawanko,nie ma co

bóle minęły.. mała nadal spokojnie,tzn fika jak ją zaczepiam ale sama z siebie nie jutro dzień terminu.. i co? muszę do gina mykać? mówił,że na bank urodzę
bez czopa,szyjki,z duużą Z w środku.. duuużo kilometrów, zero oszczędzania... i nic
boję się,że jak tak dalej pójdzie to skończy się cc i nie poradzę sobię sama w domku bo tż już wrócił do pracu

do tego mam dziwne wrażenie,że młoda się przełożyłą w poprzek bo z obu stron żeber wystają mi kule jak dupki... a mój gin dopiero we wtorek
myślę,by dziś położną zaprosić,niech serduszko sprawdzi...
Mi termin minął wczoraj. i nadal nic żadnych bóli skurczy większych. Tylko płaczki mi się włączają..... też boję się cc. Mała niby bardzo spokojna.
Są przecież duże szanse że urodzimy sn.. przecież do 2 tygodni jeszcze jest w normie, dziecko może tego potrzebuje.
maja rosee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 09:59   #2741
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Ty wiesz że takim szczegółom to ja się nie przyglądałam? tzn wiem jak wygląda ale gdzie jest cewka to musiałabym się zastanowić
hehe to obejrzyj dokładnie jego narządy ;D a napletek próbowałaś choć troszeczkę odciągać ?

Cytat:
mam dokładnie to samo i też baardzo chciałam urodzić wcześniej

za matę
a wielkością brzuszka się nie martw,każdy jest inny..
też chciałam urodzić wcześniej i moje marzenie się spełniło
axella- na pewno niedługo urodzisz

Cytat:
Cześć dziewczyny. Dla nas sądny dzień, może za trzy godziny będziemy już z Nikosiem w formie dwuosobowej, zobaczymy co lekarz powie po 9 będzie podjęta decyzja, a ja dostosuję się. Co ma być to będzie.
Jestem na czczo, obudziłam się o 3.30 głodna jak cholera, potem jeszcze zasnęłam do 5 i tak wegetuje, ale bez stresu narazie przynajmniej ja bo mąż lata po domu za naszą dwójkę
to 3mam kciuki

anoxee-
my daliśmy na drugie Ryszard po moim tacie, który jest z tego dumny

ja nie mam brata, więc nasze nazwisko nie "pójdzie dalej w świat",
więc mój tata się cieszy, że Wojtuś ma drugie imię

ja też mam drugie imię i nigdy jakoś mi to wielkich problemów nie sprawiało
po prostu trzeba o nim tylko pamiętać w formalnych dokumentach i tyle

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-05-05 o 10:02
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:03   #2742
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
No to czekamy na wieści

Cytat:
leeeee nie rodzimy
mój lekarz wie że problemy zaczęły się po śmierci dziadków i nie ma.to nic wspólnego z gestoza i prawfopodobnie fenoterol podnosi mi ciśnienie więc odstąpił i pozwolił rodzic
cc w przypadku gdy dalej będą skoki owszem a takto leżymy w szpitalu do naturalnego porodu...jesooooooooo zgłupieje tu... co lekarz to co innego :/
Ale to chyba dobrze, że lekarz jest "wtajemniczony" i woli obserwować niż robić coś "na szybko"
Motylku dasz radę

Spałam praktycznie całą noc a spać mi się chce idę po kawę...
Piękne słońce za oknem.. Chyba się przejdę do kościoła...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:03   #2743
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
leeeee nie rodzimy
hehe, nie ma jak zgodnosc lekarzy ale Twoj zna Cie najlepiej i moze faktycznie ma racje? mnie w szpitalu bardzo wkurzaly obchody, bo kazdy lekarz mowil co innego, jedni byli z serii "weekendowych" czyli "wiem, ze nic nie wiem, postekam i znikam" i u nich obchod wygladal tak "dzien dobry, jak sie pani czuje, stolec byl?"
2 kategoria - lekarze srednio zaangazowani, uznajacy, ze w sumie nic nam nie dolega, codziennie informujacy, ze juz moge isc do domu (moj gin hehe)
i 3 kategoria - wlasciwie jedna lekarka, ktora ma opinie panikary, ale chucha na zimne i bez miliona badan zadnej babki nie wypusci jedyna, ktora wypytywala o szczegoly, ktora na obchodzie nie tylko myslala, ale sluchala, zadawala pytania i codzien odbierala nadzieje na powrot do domu

wszystkie lezace uznalysmy, ze najbezpieczniej czujemy sie kiedy trojeczka jest na dyzurze, ale wylysmy jak boby, bo do domu zadnej puscic nie chciala :P
w ostatnim dniu moj gin wprost jej powiedzial, ze on mnie tak zbada, ze nawet szyjki nie dotknie i plamienia nie bedzie, wiec ide do domu...no i tak bylo.
zatem ufaj swojemu lekarzowi i bedzie ok
Stary 2013-05-05, 10:10   #2744
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
No to czekamy na wieści

Ale to chyba dobrze, że lekarz jest "wtajemniczony" i woli obserwować niż robić coś "na szybko"
Motylku dasz radę

Spałam praktycznie całą noc a spać mi się chce idę po kawę...
Piękne słońce za oknem.. Chyba się przejdę do kościoła...
taaakk cudna pogoda my dzisiaj też idziemy do kościoła z Małym będziemy siedzieć na ławkach przed kościołem na słoneczku
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:17   #2745
xal
Zakorzenienie

Takie ładne słoneczko za oknem a mi się humor spierniczył przy toalecie porannej bo wylazły rozstępy Chyba to są rozstępy, takie kreseczki pionowe fioletowo bordowe, płaskie ... a co dzień się smarowałam, kombinowałam ... no cóż taka natura.
Mysia ty miałas jakieś serum na rozstepy. I jak pomogło? Jak to używasz, razem z kremem przeciw, ile razy dziennie?
Jak któraś jeszcze ma pomysł co z tym zrobić, a przede wszystkim co zrobić żeby tych paskudztw się nie pojawiło więcej to jestem otwarta na propozycje. A smarowałam sie olejkiem z migdałów+krem nawilżający rano i specjalny krem dla ciężarnych wieczorem. W ciągu dnia wydawało mi się, że brzuszek nawilżony poranną porcją.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:17   #2746
sharpnowaja
Zakorzenienie

halo halo
widzę że pawie oczko urodziła WIELKIE GRATULACJE !!!!
muszę doczytać dlaczego miała cc

myśmy wczoraj wybyli na zakupy a później pojechaliśmy na turniej rycerski. JAkie piękne konie były Pochodziliśmy.postaliśmy tam z 3 godz i później na szybki obiadek do teściowej bo o 18:30 mieli wpaść do nas koledzy TŻta. Ale już wtedy opadałam z sił. I przyznam że się trochę zasiedzieli bo poszliśmy spać z TŻtem o 3 No ale nie marudziłam TŻtowi bo kto wie kiedy następnym razem tyle posiedzą no i śmiesznie było
W ogóle znalazłam extra sklep 2 min drogi ode mnie. Widziałam go wcześniej ale jakoś nie wchodziłam- a szkoda. Bo to są końcówki kolekcji z różnych firmówek. I cholera nawet ciążowe mają. I były boskie spodnie ciążowe (nawet różne kolory) za max 40 zł. No ale na co mi teraz spodnie ale kupiłam bluzeczkę- czarną z h&m, niby ciążowa ale na później też będzie. Kosztowała całe 15 zł. Coś czuję że będę tam częściej. I takie piękne płaszczyki były no ale na mnie to teraz tylko namiot
Stary 2013-05-05, 10:18   #2747
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe, nie ma jak zgodnosc lekarzy ale Twoj zna Cie najlepiej i moze faktycznie ma racje? mnie w szpitalu bardzo wkurzaly obchody, bo kazdy lekarz mowil co innego, jedni byli z serii "weekendowych" czyli "wiem, ze nic nie wiem, postekam i znikam" i u nich obchod wygladal tak "dzien dobry, jak sie pani czuje, stolec byl?"
2 kategoria - lekarze srednio zaangazowani, uznajacy, ze w sumie nic nam nie dolega, codziennie informujacy, ze juz moge isc do domu (moj gin hehe)
i 3 kategoria - wlasciwie jedna lekarka, ktora ma opinie panikary, ale chucha na zimne i bez miliona badan zadnej babki nie wypusci jedyna, ktora wypytywala o szczegoly, ktora na obchodzie nie tylko myslala, ale sluchala, zadawala pytania i codzien odbierala nadzieje na powrot do domu

wszystkie lezace uznalysmy, ze najbezpieczniej czujemy sie kiedy trojeczka jest na dyzurze, ale wylysmy jak boby, bo do domu zadnej puscic nie chciala :P
w ostatnim dniu moj gin wprost jej powiedzial, ze on mnie tak zbada, ze nawet szyjki nie dotknie i plamienia nie bedzie, wiec ide do domu...no i tak bylo.
zatem ufaj swojemu lekarzowi i bedzie ok
Stary 2013-05-05, 10:19   #2748
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Nie no ufam nu jak najbardziej tylko lezenie w szpitalu to nic fajnego co wie doskonale aas ...ale dla dobra dziecka będę leżeć choć jutro wraca z urlopu ordynator a on czystki robi i myślę że powie że nic mi nie jest.i do domu wyśle;-) no nic wracam do lezenia

diabli tu też są tacy weekendowi. wchodzą i wychodzą i jedyne co pada to jak się pani czuje

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-05-05 o 10:21
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:24   #2749
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Takie ładne słoneczko za oknem a mi się humor spierniczył przy toalecie porannej bo wylazły rozstępy Chyba to są rozstępy, takie kreseczki pionowe fioletowo bordowe, płaskie ... a co dzień się smarowałam, kombinowałam ... no cóż taka natura.
Mysia ty miałas jakieś serum na rozstepy. I jak pomogło? Jak to używasz, razem z kremem przeciw, ile razy dziennie?
Jak któraś jeszcze ma pomysł co z tym zrobić, a przede wszystkim co zrobić żeby tych paskudztw się nie pojawiło więcej to jestem otwarta na propozycje. A smarowałam sie olejkiem z migdałów+krem nawilżający rano i specjalny krem dla ciężarnych wieczorem. W ciągu dnia wydawało mi się, że brzuszek nawilżony poranną porcją.
ja smaruje się codziennie praktycznie od zrobienia testu.. na piersiach juz na samym początku mi wylazły, najpierw kilka od wewnątrz, a po chsili caaaałe piersi.. smaruje nadal i mam wrażenie, że zbledły...

natomiast na biodrach jakiś czas temu zauwazyłam po 2 i niestety z dnia na dzień jest coraz gorzej.. mimo peelingu i intensywnego smarowania kremami przeciw rozstępom...

no ale trudno.. za jakiś czas zrobią się białe i będą prawie niewidoczne
Stary 2013-05-05, 10:26   #2750
axella
Zakorzenienie

GG do axella

BLE! myslalam że czop cały mi wyleciał a tu niespodzianka i jeszcze z 5cm gluta różowego wyszło fuuuuuuuuuuuuu

a włąśnie amm jechać na szoping co teraz ?

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:26   #2751
diabli
Zakorzenienie

http://wyborcza.pl/1,75478,13849078,...azeta_Wyborcza hehe, piekielny kotecek
Stary 2013-05-05, 10:28   #2752
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
O godzinie 12 w 37tc przez sn urodził sie Jaś ważył 3 kg mierzył 57 centymetrów. Nasz synek jest teraz w niebie opiekuje sie innymi aniołkami...
Wasz aniołek zawsze pozostanie w waszych sercach. I jestem pewna że nie tylko w waszych. Podziwiam Cię dużo sił życzę, pamiętaj że zawsze możesz tutaj na nas liczyć

Co do badań lekarza to ja na każdej wizycie mam USG, mierzenie ciśnienia i badanie na fotelu. Ale ktg nigdy jeszcze nie miałam.

Moja teściowa na szczęście nie ma takiego zdania o wychowaniu dzieci. Ba! ona uważa że to facet powinien więcej robić w domu i u nich tak jest.
Stwierdziłam dziś że mój TŻ jest kochany. Kurcze dziś sobie uzmysłowiłam że przez cały weekend majowy ani razu nie robiłam obiadu/śniadania/kolacji bo TŻ robił to za mnie. Ba! nawet herbaty sobie nie zrobiłam bo ciągle on mi dogadzał. Naczynia umyłam wczoraj pierwszy raz Rozleniwie się przez niego
Stary 2013-05-05, 10:28   #2753
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
smaruj nadal na razie mozemy tylko tyle...ja tez naleze do klubu brzuszek=kod kreskowy :P
Stary 2013-05-05, 10:32   #2754
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:

Info od Pawie_oczko:
"Hej 3 maja o godz. 20:20 przez cc na świat przyszła nasza najukochańsza córeczka Nelka - 3480g, 55 cm Mała jest śliczniutka, ma się dobrze, ssie cyca, mnie trochę pobolewa rana, postaram się odezwać wkrótce Pozdrawiam i 3mam kciuki za Wasze maluchy "
Super! Brawa dla Nelki i jej Mamy
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:34   #2755
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
diabli tu też są tacy weekendowi. wchodzą i wychodzą i jedyne co pada to jak się pani czuje
to chyba najgorsza zmora, bo czekasz caly dzien, az Ci cos ktos powie, a tu wchodzi lekarz, pomruczy pod nosem i wychodzi...pamietam jak wszedl jeden taki i mowi pod nosem jakas tylko jemu znana lacinska nazwe (do teraz nie wiem co to bylo ale sklanialabym sie do jakiegos columbusa hehe), a po chwili "pani z tarczyca. aha no to lezymy". wyszedl a ja zapowietrzona wystekalam "ale ja tu nie z tym tylko z plamieniem i chce do domuuuu" - smialysmy sie z dziewczynami caly wieczor. mistrz organizacji - splawil oddzial w max. 10 min.
Stary 2013-05-05, 10:34   #2756
potterka
Zakorzenienie

Axella jedź może coś wychodzisz
Stary 2013-05-05, 10:38   #2757
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
BLE! myslalam że czop cały mi wyleciał a tu niespodzianka i jeszcze z 5cm gluta różowego wyszło fuuuuuuuuuuuuu

jedz, być może to będzie ostatni shopping w dwupaku :P

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
mi też wylazły, na udach, piersiach i 1 na brzuchu, stwierdziłam że to będzie moja pamiątka ciążowa

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:39   #2758
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:

Info od Pawie_oczko:
Pawie oczko, wielkie gratulacje!

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Ash, z tym Florianem to już tyle znaków - chyba musi być Florek i basta!
Hehehe. Ostatnio mi mama dzwoni, żebym szybko sprawdziła kto dzisiaj ma imieniny. I się cieszy w tej słuchawce. Patrzę... Leon i Łukasz. A mój tż jest Łukasz. To pewnie też jakiś znak. Tż od świąt wciąż chodzi i mówi Leoś. Nawet czasem pytam "A może jakoś inaczej?", to pyta czy mi by się podobało, jakby ciągle ktoś jakoś inaczej do mnie mówił. I małż kwituje wtedy "Leon i już". Także chyba powoli się klaruje.

Cytat:

Cytat:

Oooo, to może to już niedługo. Mojej koleżance właśnie wylazło coś zabarwione krwią po południu, a w nocy zaczęła mieć skurcze.

Hello.

Przedpokój pomalowany, musimy tylko zamówić pasek, którego pierwotnie miało nie być. Tak więc spadam pomóc tż-owi posprzątać i się wybierzemy na spacerek.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:45   #2759
axella
Zakorzenienie

GG do axella

jaadę wychodzić Zuzankę
nie powiem,ucieszył mnie ten paskudny glut

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:46   #2760
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
No to trzymam za Was kciuki

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
jaadę wychodzić Zuzankę
nie powiem,ucieszył mnie ten paskudny glut
Będę trymać kciuki, żebyś wychodziła. Fajnie, że zaczęło się dziać
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości