|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
Cytat:
miałam wybrane, mąż się wcześniej zgodził, ale zapomniał i jak pojechał rejestrować to podał tylko pierwsze - a mnie się przypomniało jak zobaczyłam akt urodzenia Barwineczek i Motylek - trzymam kciuki żebyście już dziś były z Waszymi Maleństwami ![]() Atena za matę ja właśnie jestem na etapie szukania jakiejś fajnej, dostaliśmy wczoraj od dziadków męża trochę pieniędzy "na prawnuczka", będzie na mm i pampersy, ale chcę jeszcze matę za to ![]() Axella dalej pijesz herbatkę z malin? Dziewczynki jak któraś z Was potrzebuje osłonek na piersi to mogę wysłać - mam nieużywane, mąż kupił jak byliśmy w szpitalu, na szybko odpakowywaliśmy i wyparzaliśmy więc nie kojarzę już teraz jaka firma, chyba avent ale pewności nie mam, rozmiar jest najmniejszy - s, na mnie okazały się za duże i dlatego nie używałam ![]() wyspałam się, obudziłam się o 8 i przejęłam Przemka - mąż zły, niewyspany, marudzący polazł spać z komentarzem że to dziecko go wykończy bo prawie nie spał w nocy - to mu tylko powiedziałam że "ma dziwne problemy" (czyli to co on mi powiedział raz jak narzekałam na niewyspanie) i że ma sobie to pomnożyć razy 5-6 czyli to co miałam jak pracował mam nadzieję że szybko znajdzie pracę ale jakby było to od początku czerwca i jakby do końca maja wstawał ze mną na zmianę to bym się nie pogniewała ale śmiać mi się chce bo on ma normalnie świętą cierpliwość do Młodego i jak ja nie daję rady w nocy to mi pomaga ale po całej nocce wymięka a dziś przyjeżdża do mnie mama z moją przyjaciółką i robimy sobie shopping w Silesii
|
||
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
chyba większość dzieci tak ma Nie pocytowało mi więcej ![]() Barwineczek w takim razie ![]() i dla wszyztkich, które chcą na dniach rodzić Wstałam średnio wyspana, w średnim humorze ![]() Pogoda też srednia.. no cóż.. a z pierdół to zdziwiłam się po wejściu na wagę bo w niecałe 2 tyg. mam +2 kg ale chyba mi się woda zatrzymuje, bo jakieś palce mam popuchnięte ale co tam.. zajdzie
|
|
|
|
|
#2733 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Dzien dobry
Pawie oczko gratulacje! ![]() Cytat:
No no nie pogadasz powodzi się |
|
|
|
|
#2734 |
|
Zadomowienie
|
witam się w ostatni dzień długiego weekendu
|
|
|
|
#2735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku trzymam mocno kciuki
![]() :kc iuki:pawie oczko OGROMNE GRATULACJE
|
|
#2737 | |||||
|
Zadomowienie
|
niunka, kochana
Czasami mi się wydaje, że swoją siłą mogłabyś obdarować nas wszystkie tutaj. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój lekarz wie że problemy zaczęły się po śmierci dziadków i nie ma.to nic wspólnego z gestoza i prawfopodobnie fenoterol podnosi mi ciśnienie więc odstąpił i pozwolił rodzic cc w przypadku gdy dalej będą skoki owszem a takto leżymy w szpitalu do naturalnego porodu...jesooooooooo zgłupieje tu... co lekarz to co innego :/
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-05-05 o 09:49 |
|
|
|
|
#2739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...ydzien-38.aspx - Malec jest różowy, pulchny i siedzi jakby po turecku z nogami ugiętymi w biodrach i kolanach. Jest mocno skulony, ale próbuje jeszcze sięprzeciągać. te kulki to pietki albo kolanka tez sie wczoraj zastanawialam jak ona lezy ![]() DZIEN DOBRY! ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Są przecież duże szanse że urodzimy sn.. przecież do 2 tygodni jeszcze jest w normie, dziecko może tego potrzebuje. |
|
|
|
|
#2741 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to obejrzyj dokładnie jego narządy ;D a napletek próbowałaś choć troszeczkę odciągać ?Cytat:
![]() axella- na pewno niedługo urodzisz ![]() Cytat:
![]() anoxee- my daliśmy na drugie Ryszard po moim tacie, który jest z tego dumny ![]() ja nie mam brata, więc nasze nazwisko nie "pójdzie dalej w świat", więc mój tata się cieszy, że Wojtuś ma drugie imię ![]() ja też mam drugie imię i nigdy jakoś mi to wielkich problemów nie sprawiało po prostu trzeba o nim tylko pamiętać w formalnych dokumentach i tyle Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-05-05 o 10:02 |
|||
|
|
|
#2742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Motylku dasz radę ![]() Spałam praktycznie całą noc a spać mi się chce idę po kawę...Piękne słońce za oknem.. Chyba się przejdę do kościoła...
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Twoj zna Cie najlepiej i moze faktycznie ma racje? mnie w szpitalu bardzo wkurzaly obchody, bo kazdy lekarz mowil co innego, jedni byli z serii "weekendowych" czyli "wiem, ze nic nie wiem, postekam i znikam" i u nich obchod wygladal tak "dzien dobry, jak sie pani czuje, stolec byl?" 2 kategoria - lekarze srednio zaangazowani, uznajacy, ze w sumie nic nam nie dolega, codziennie informujacy, ze juz moge isc do domu (moj gin hehe)i 3 kategoria - wlasciwie jedna lekarka, ktora ma opinie panikary, ale chucha na zimne i bez miliona badan zadnej babki nie wypusci jedyna, ktora wypytywala o szczegoly, ktora na obchodzie nie tylko myslala, ale sluchala, zadawala pytania i codzien odbierala nadzieje na powrot do domu ![]() wszystkie lezace uznalysmy, ze najbezpieczniej czujemy sie kiedy trojeczka jest na dyzurze, ale wylysmy jak boby, bo do domu zadnej puscic nie chciala :P w ostatnim dniu moj gin wprost jej powiedzial, ze on mnie tak zbada, ze nawet szyjki nie dotknie i plamienia nie bedzie, wiec ide do domu...no i tak bylo. zatem ufaj swojemu lekarzowi i bedzie ok |
|
|
|
|
#2744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będziemy siedzieć na ławkach przed kościołem na słoneczku
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Takie ładne słoneczko za oknem a mi się humor spierniczył przy toalecie porannej bo wylazły rozstępy
Mysia ty miałas jakieś serum na rozstepy. I jak pomogło? Jak to używasz, razem z kremem przeciw, ile razy dziennie? Jak któraś jeszcze ma pomysł co z tym zrobić, a przede wszystkim co zrobić żeby tych paskudztw się nie pojawiło więcej to jestem otwarta na propozycje. A smarowałam sie olejkiem z migdałów+krem nawilżający rano i specjalny krem dla ciężarnych wieczorem. W ciągu dnia wydawało mi się, że brzuszek nawilżony poranną porcją.
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
halo halo
widzę że pawie oczko urodziła muszę doczytać dlaczego miała cc ![]() myśmy wczoraj wybyli na zakupy a później pojechaliśmy na turniej rycerski. JAkie piękne konie były No ale nie marudziłam TŻtowi bo kto wie kiedy następnym razem tyle posiedzą no i śmiesznie było W ogóle znalazłam extra sklep 2 min drogi ode mnie. Widziałam go wcześniej ale jakoś nie wchodziłam- a szkoda. Bo to są końcówki kolekcji z różnych firmówek. I cholera nawet ciążowe mają. I były boskie spodnie ciążowe (nawet różne kolory) za max 40 zł. No ale na co mi teraz spodnie ale kupiłam bluzeczkę- czarną z h&m, niby ciążowa ale na później też będzie. Kosztowała całe 15 zł. Coś czuję że będę tam częściej. I takie piękne płaszczyki były |
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no ufam nu jak najbardziej
tylko lezenie w szpitalu to nic fajnego co wie doskonale aas ...ale dla dobra dziecka będę leżeć choć jutro wraca z urlopu ordynator a on czystki robi i myślę że powie że nic mi nie jest.i do domu wyśle;-) no nic wracam do lezeniadiabli tu też są tacy weekendowi. wchodzą i wychodzą i jedyne co pada to jak się pani czuje
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-05-05 o 10:21 |
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast na biodrach jakiś czas temu zauwazyłam po 2 i niestety z dnia na dzień jest coraz gorzej.. mimo peelingu i intensywnego smarowania kremami przeciw rozstępom... no ale trudno.. za jakiś czas zrobią się białe i będą prawie niewidoczne
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
BLE! myslalam że czop cały mi wyleciał a tu niespodzianka i jeszcze z 5cm gluta różowego wyszło fuuuuuuuuuuuuu
a włąśnie amm jechać na szoping co teraz ?
|
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
http://wyborcza.pl/1,75478,13849078,...azeta_Wyborcza hehe, piekielny kotecek
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Co do badań lekarza to ja na każdej wizycie mam USG, mierzenie ciśnienia i badanie na fotelu. Ale ktg nigdy jeszcze nie miałam. Moja teściowa na szczęście nie ma takiego zdania o wychowaniu dzieci. Ba! ona uważa że to facet powinien więcej robić w domu i u nich tak jest. Stwierdziłam dziś że mój TŻ jest kochany. Kurcze dziś sobie uzmysłowiłam że przez cały weekend majowy ani razu nie robiłam obiadu/śniadania/kolacji bo TŻ robił to za mnie. Ba! nawet herbaty sobie nie zrobiłam bo ciągle on mi dogadzał. Naczynia umyłam wczoraj pierwszy raz Rozleniwie się przez niego
|
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie mozemy tylko tyle...ja tez naleze do klubu brzuszek=kod kreskowy :P
|
|
|
|
|
#2754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sklanialabym sie do jakiegos columbusa hehe), a po chwili "pani z tarczyca. aha no to lezymy". wyszedl a ja zapowietrzona wystekalam "ale ja tu nie z tym tylko z plamieniem i chce do domuuuu" - smialysmy sie z dziewczynami caly wieczor. mistrz organizacji - splawil oddzial w max. 10 min.
|
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Axella jedź może coś wychodzisz
|
|
|
|
#2757 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2758 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To pewnie też jakiś znak. Tż od świąt wciąż chodzi i mówi Leoś. Nawet czasem pytam "A może jakoś inaczej?", to pyta czy mi by się podobało, jakby ciągle ktoś jakoś inaczej do mnie mówił. I małż kwituje wtedy "Leon i już". Także chyba powoli się klaruje. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hello. Przedpokój pomalowany, musimy tylko zamówić pasek, którego pierwotnie miało nie być. Tak więc spadam pomóc tż-owi posprzątać i się wybierzemy na spacerek.
|
||||
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
jaadę wychodzić Zuzankę
![]() nie powiem,ucieszył mnie ten paskudny glut ![]() |
|
|
|
#2760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

za matę
ale pewności nie mam, rozmiar jest najmniejszy - s, na mnie okazały się za duże i dlatego nie używałam 
mam nadzieję że szybko znajdzie pracę ale jakby było to od początku czerwca i jakby do końca maja wstawał ze mną na zmianę to bym się nie pogniewała
ale śmiać mi się chce bo on ma normalnie świętą cierpliwość do Młodego i jak ja nie daję rady w nocy to mi pomaga ale po całej nocce wymięka 

Czasami mi się wydaje, że swoją siłą mogłabyś obdarować nas wszystkie tutaj. 

jutro dzień terminu.. i co? muszę do gina mykać? mówił,że na bank urodzę 

No ale nie marudziłam TŻtowi bo kto wie kiedy następnym razem tyle posiedzą
ale kupiłam bluzeczkę- czarną z h&m, niby ciążowa ale na później też będzie. Kosztowała całe 15 zł. Coś czuję że będę tam częściej. I takie piękne płaszczyki były
?