Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-05, 10:47   #2761
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Pawie_oczko Gratulacje dla Was!

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:54   #2762
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jak L4, 80 %

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Hehehe. Ostatnio mi mama dzwoni, żebym szybko sprawdziła kto dzisiaj ma imieniny. I się cieszy w tej słuchawce. Patrzę... Leon i Łukasz. A mój tż jest Łukasz. To pewnie też jakiś znak. Tż od świąt wciąż chodzi i mówi Leoś. Nawet czasem pytam "A może jakoś inaczej?", to pyta czy mi by się podobało, jakby ciągle ktoś jakoś inaczej do mnie mówił. I małż kwituje wtedy "Leon i już". Także chyba powoli się klaruje.
to na pewno znak

Dzień dobry
ja wstałam dziś znów koło 10:00, nie wiem co ostatnio tak śpię ale nie narzekam

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:55   #2763
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

to na pewno znak

Dzień dobry
ja wstałam dziś znów koło 10:00, nie wiem co ostatnio tak śpię ale nie narzekam
ja codziennie wstaje ok 4 lub 5 rano

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:55   #2764
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mamy kolejną księżniczkę !!!

Info od Pawie_oczko:
"Hej 3 maja o godz. 20:20 przez cc na świat przyszła nasza najukochańsza córeczka Nelka - 3480g, 55 cm Mała jest śliczniutka, ma się dobrze, ssie cyca, mnie trochę pobolewa rana, postaram się odezwać wkrótce Pozdrawiam i 3mam kciuki za Wasze maluchy "
GGRATULACJE

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jak L4, 80 %

my zapomnieliśmy o drugim, tzn ja
miałam wybrane, mąż się wcześniej zgodził, ale zapomniał i jak pojechał rejestrować to podał tylko pierwsze - a mnie się przypomniało jak zobaczyłam akt urodzenia

Barwineczek i Motylek - trzymam kciuki żebyście już dziś były z Waszymi Maleństwami

Atena za matę ja właśnie jestem na etapie szukania jakiejś fajnej, dostaliśmy wczoraj od dziadków męża trochę pieniędzy "na prawnuczka", będzie na mm i pampersy, ale chcę jeszcze matę za to

Axella dalej pijesz herbatkę z malin?

Dziewczynki jak któraś z Was potrzebuje osłonek na piersi to mogę wysłać - mam nieużywane, mąż kupił jak byliśmy w szpitalu, na szybko odpakowywaliśmy i wyparzaliśmy więc nie kojarzę już teraz jaka firma, chyba avent ale pewności nie mam, rozmiar jest najmniejszy - s, na mnie okazały się za duże i dlatego nie używałam

wyspałam się, obudziłam się o 8 i przejęłam Przemka - mąż zły, niewyspany, marudzący polazł spać z komentarzem że to dziecko go wykończy bo prawie nie spał w nocy - to mu tylko powiedziałam że "ma dziwne problemy" (czyli to co on mi powiedział raz jak narzekałam na niewyspanie) i że ma sobie to pomnożyć razy 5-6 czyli to co miałam jak pracował mam nadzieję że szybko znajdzie pracę ale jakby było to od początku czerwca i jakby do końca maja wstawał ze mną na zmianę to bym się nie pogniewała ale śmiać mi się chce bo on ma normalnie świętą cierpliwość do Młodego i jak ja nie daję rady w nocy to mi pomaga ale po całej nocce wymięka
a dziś przyjeżdża do mnie mama z moją przyjaciółką i robimy sobie shopping w Silesii muszę kupić balerinki, i może coś wypatrzę na promocjach bo nie mogę szaleć z kasą jak oboje bez pracy jesteśmy
Jakby nikt nie prosił o te nakładki to ja bym poprosiła. Brakuje mi ich ale kompletnie nie wiem, które dobre. Może jak w sam raz by mi podpasowały. Jakby nikt nie chciał to napisz na priv Vil, napiszę Ci adres i sie dogadamy.
Stary 2013-05-05, 10:57   #2765
sharpnowaja
Zakorzenienie

Mysia czemu chciałaś ograniczyć picie? zaintrygowało mnie to
ja ostatnio dużo pije a jakoś mniej sikam. Nie wiem dlaczego

axella ja myślałam wczoraj że wychodzę i co? wielkie NIC
Stary 2013-05-05, 10:57   #2766
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
BLE! myslalam że czop cały mi wyleciał a tu niespodzianka i jeszcze z 5cm gluta różowego wyszło fuuuuuuuuuuuuu

a włąśnie amm jechać na szoping co teraz ?

no to myślę że po tym cosik się dziś zacznie...
różowy duży glucik..

pawie oczko...gratuluje z całego serca

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:59   #2767
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja też... ma siku i idę spać dalej

Stary 2013-05-05, 11:01   #2768
becik_4
Zadomowienie

niunka jak ci minęła ta noc ? przespalas się choć troszkę?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 11:10   #2769
karolina2121
siedzę i myślę

Hej

Barwineczek trzymam kciuki

Wczoraj wróciliśmy od rodziców, więc będę mieć więcej czasu na wizaż Liczyłam na jakiegoś grilla, ale pogoda była beznadziejna

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Takie ładne słoneczko za oknem a mi się humor spierniczył przy toalecie porannej bo wylazły rozstępy Chyba to są rozstępy, takie kreseczki pionowe fioletowo bordowe, płaskie ... a co dzień się smarowałam, kombinowałam ... no cóż taka natura.
Mysia ty miałas jakieś serum na rozstepy. I jak pomogło? Jak to używasz, razem z kremem przeciw, ile razy dziennie?
Jak któraś jeszcze ma pomysł co z tym zrobić, a przede wszystkim co zrobić żeby tych paskudztw się nie pojawiło więcej to jestem otwarta na propozycje. A smarowałam sie olejkiem z migdałów+krem nawilżający rano i specjalny krem dla ciężarnych wieczorem. W ciągu dnia wydawało mi się, że brzuszek nawilżony poranną porcją.
Ja na moje zaczęłam używać kremu Cepan z apteki i albo mi się wydaję albo są płytsze
Stary 2013-05-05, 11:18   #2770
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Takie ładne słoneczko za oknem a mi się humor spierniczył przy toalecie porannej bo wylazły rozstępy Chyba to są rozstępy, takie kreseczki pionowe fioletowo bordowe, płaskie ... a co dzień się smarowałam, kombinowałam ... no cóż taka natura.
Mysia ty miałas jakieś serum na rozstepy. I jak pomogło? Jak to używasz, razem z kremem przeciw, ile razy dziennie?
Jak któraś jeszcze ma pomysł co z tym zrobić, a przede wszystkim co zrobić żeby tych paskudztw się nie pojawiło więcej to jestem otwarta na propozycje. A smarowałam sie olejkiem z migdałów+krem nawilżający rano i specjalny krem dla ciężarnych wieczorem. W ciągu dnia wydawało mi się, że brzuszek nawilżony poranną porcją.
ja mam serum z palmersa, ono jets barzdzo kleiste i gęste i nakłada się je tylko miejscowo, rozstępy po nim nie zniknęły, ale używam go ze 3 tygodnie? i to tylko raz dziennie, ale na zajady jest super:P nie powiem Ci niestety, że polecam,bo na razie cudów nie sprawił

ja smaruje się2 x dziennie - palmers na zmianę z oliwką i odpukać na razie mam tylko 2 małe rozstępy pod cyckiem, ale nie wiem czy to geny czy kosmetyki

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Mysia czemu chciałaś ograniczyć picie? zaintrygowało mnie to
ja ostatnio dużo pije a jakoś mniej sikam. Nie wiem dlaczego

axella ja myślałam wczoraj że wychodzę i co? wielkie NIC
właśnie dlatego, że mniej sikam, a nie chce wody zbierać, ponad 2kg w tydzień to ja dziękuję:/
Stary 2013-05-05, 11:31   #2771
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja też
chociaż dzisiaj z Wojtusiem pospaliśmy prawie do 8

Justi- Twoje spanie niedługo ulegnie drastycznej zmianie
więc teraz śpij ile wlezie

Mysia- w ciąży nie miałam żadnego rozstępu. niestety teraz wyskoczyły mi na piersiach od karmienia tzn dużej ilości mleczka
no i co mam zrobić ?? też mam palmersa... staram się smarować, ale i tak w cuda nie wierzę

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxjusstiii Pokaż wiadomość
ja też... Ma siku :d i idę spać dalej :d
wiecie jakie to cudowne uczucie nie chodzić robić siku w nocy ??:d:d

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-05-05 o 11:29
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 11:31   #2772
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Justi- Twoje spanie niedługo ulegnie drastycznej zmianie
więc teraz śpij ile wlezie
Wiem dlatego korzystam

Stary 2013-05-05, 11:38   #2773
niunka045
Zadomowienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Xal Ja od dwóch tygodni gdzieś smaruje sie rano i wieczorem mustella bio oilem w południe i około 16. Powiem Ci ze progres był i to Bardzo bardzo duży. Rozstepy zrobiły sie jaśniejsze zaczęły sie zwerzac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 12:00   #2774
metropolitan
Zadomowienie

hej! z góry przeproszę Was, że nie mam czasu n apodczytanie, ale dzięki Wam za wszystkie gratulacje i serdecznie gratuluję dziewczynom, które juz sie rozpakowały

Oto króciutka relacja z porodu, bo i nie ma nad czym sie rozpisywać :

pojechałam na umówione ktg w środę, wyszły mi dwa skurcze giganty, był mój lekarz prowadzący, zbadał ranę na macicy na usg i stwierdził, że nie ma co zwlekać, w końcu jestem już po jednej cc, więc robimy dzisiaj cięcie, skoro są już tak duże skurcze. Rozwarcie miałam też na półtora już, więc powiedział, że i tak bym pewnie przyjechała w tym samym dniu z akcją.
Mąż pojechał po rzeczy, ja zrobiłam papierologię, dali mnie do pokoju, umyłam sobie jeszcze włoski, wzięłam prysznic założyłam wdzianko, rozmowa z anestezjolog, cewnik, i znieczulenie w kręgosłup. Dziewczyny, nie bójcie się, znieczulenia prawie nie poczułam, igiełka nawet nie zakłuła porządnie! czekamy na efekt znieczulenia: brak, czekamy: nogi i brzuch dalej czuję. Decyzja anestezjolog: znieczulenie ogólne. No więc poszłam spać po chwili sie obudziłam i zobaczyłam Kubusia, śliczny chłopczyk, panie zaraz przystawiły go dopiersi, pięknie zassał. Potem troszkę już mi się zapomniało... odpoczywałam chyba, Kubuś był ze mną i mąż, na noc panie mi go wzięły. Rano już był ze mną, karmiłam go i przytulałam. Wstałam koło 15, wieczorem już sama wzięłam prysznic. Mąż był u mnie tylko rano w czwartek, potem już nie bo się rozchorował Wczoraj mnie wypuścili!w 3 dobie. W porównaniu do tego co było z Blanką, doszłam do siebie błyskawicznie, teraz jesteśmy w domku i jest super. Blanka chce mi pomagać trochę przy Kubusiu także jest ok, a on jest cudowny. Mały, kochany ssaczek.

Opieka w centrum położniczym suuuuper. Mogłabym tam siedzieć jeszcze z tydzień byliśmy z Kubusiem sami w całej placówce, nie było innych porodów, także wszyscy koło nas latali non stop, jedzonko super, opieka nad małym niesamowita, panie praktycznie traktowały go jak własne dziecko, wszystko mi pokazywały, kąpałyśmy go razem, naprawdę każdej kobiecie życzę takiego porodu i takiej opieki...

Aha, podaję wymiary Kubusia: waga 3100, długość 52 cm.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 12:05   #2775
justyna_g4
Zakorzenienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

A my witamy sie z salonu tesciowej. Leze sobie przed tv bo wszyscy w kosciele. Tak mi sie nie chcialo wstac dzisiaj. Jakos nie moglam sie pozbierac na te komunie. Ale tylko obiadek chwile posiedzimy i do domu zeby doczekac choc do 10maja jak zacznie sie 9miesiac.
U nas ladne slonko.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 12:06   #2776
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Metro jeszcze raz gratuluję!!!

Niuńka wypuszczą Cię dziś do domu?

Stary 2013-05-05, 12:28   #2777
komiksowa
Raczkowanie

Metro, Pawie_Oczko GRATULACJE

Barwineczek- powodzenia, oby to było dzisiaj

Axella to ile tego czopa miałaś? Może jeszcze coś się wydobędzie

Cytat:
No wiesz...tak wkurzać ciężarne

Niunka 3maj się

Ja mam dzisiaj okropne kłopoty z oddychaniem, już naprawdę mam dosyć. W dodatku pani doktor powiedziała, że jak mam takie przyspieszone bicie serca (np jak sobie stoję przed lustrem i maluję oczy, a nie trwa to całe wieki) to może być to niska hemoglobina. Odkąd chodzę na NFZ nie miałam morfologii (od dwóch miesięcy), więc nawet nie mogę tego sprawdzić. Będę mieć dopiero za tydzień, ale chyba naprawdę wyzionę ducha.

Długi weekend średnio na jeża, pogoda zrobiła się dopiero wczoraj, jak trzeba było wyjechać z działki. No i 2 grile = 2 kg więcej, po kg na imprezę
Stary 2013-05-05, 12:29   #2778
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj wróciliśmy od rodziców, więc będę mieć więcej czasu na wizaż Liczyłam na jakiegoś grilla, ale pogoda była beznadziejna
u nas na Pomorzu od wczoraj ponad 20 st - normalnie prawie jak lato, ludzie w krótkich spodenkach chodzą
Cytat:
ja też

zazdroszczę

a w nocy ile razy mniej więcej małego karmisz?

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 12:51   #2779
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
leeeee nie rodzimy
mój lekarz wie że problemy zaczęły się po śmierci dziadków i nie ma.to nic wspólnego z gestoza i prawfopodobnie fenoterol podnosi mi ciśnienie więc odstąpił i pozwolił rodzic
cc w przypadku gdy dalej będą skoki owszem a takto leżymy w szpitalu do naturalnego porodu...jesooooooooo zgłupieje tu... co lekarz to co innego :/
Motylek, moim zdaniem super, że lekarz tak Cię zna i dzięki temu podejmuje słuszną decyzję.
A w szpitalu dasz radę, pomyśl, że u Ciebie to najwyżej kilka dni, a Aaś to była kilka tygodni. Dasz radę

Barwineczek, jak tam u Ciebie?

My dziś lecimy na spacerek

Ale powiem Wam dziewczyny, że trochę Wam zazdroszczę, że jesteście przy końcu. Wiem, że to niepotrzebny stres, ale po tej sytuacji z Niuńką to jak sobie pomyślę, że jeszcze przede mną 6-8 tygodni to bardzo się boję. I codziennie bardzo kontroluję te ruchy.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 13:15   #2780
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Magiusa nie ttakie kilka bo jak bym urodziła w.terminie.to jeszcze 26 dni

a co do sytuacji z niunka jedyne co mnie pociesza w tym leczeniu to kto dwa razy dZiennie i że gdyby coś.się działo to będą reagować i to jest największy plus lezenia

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 13:18   #2781
cloche
Zakorzenienie

anoxee, ale fajnie, że w końcu coś się klaruje z imieniem! zobaczymy, czy u mnie ten Florek przejdzie

Veronic, a wiesz, że ja też nie wstaję w nocy na siku? ba, przebiję cię: na karmienie też nie wstaję ha!!!
Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj okropne kłopoty z oddychaniem, już naprawdę mam dosyć. W dodatku pani doktor powiedziała, że jak mam takie przyspieszone bicie serca (np jak sobie stoję przed lustrem i maluję oczy, a nie trwa to całe wieki) to może być to niska hemoglobina. Odkąd chodzę na NFZ nie miałam morfologii (od dwóch miesięcy), więc nawet nie mogę tego sprawdzić. Będę mieć dopiero za tydzień, ale chyba naprawdę wyzionę ducha.
sama nie wiem, czy to może być od hemoglobiny. ja ponad połowę ciąży miałam ją na poziomie 13,5-14, a tą zadyszkę przy malowaniu rzęs miałam od samego początku. dziwiło mnie to strasznie, bo to chyba żaden wysiłek i inne czynności mnie tak nie wykańczały... stwierdziłam, że to po prostu średnio korzystna pozycja, krążenie wtedy nie działa jak trzeba, do tego skupienie - może nie oddychamy wówczas jakoś prawidłowo i stąd ten efekt
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 13:22   #2782
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Info od Pawie_oczko:
"Hej 3 maja o godz. 20:20 przez cc na świat przyszła nasza najukochańsza córeczka Nelka - 3480g, 55 cm Mała jest śliczniutka, ma się dobrze, ssie cyca, mnie trochę pobolewa rana, postaram się odezwać wkrótce Pozdrawiam i 3mam kciuki za Wasze maluchy "
GRATULACJE!!!!!
axella no to obyś wychodziła dzisiaj poród :
Atena no to mamy termin na ten sam dzień tzn. na 17 Ale ja po cichu liczę na najbliższy wtorek...
barwineczek
Ashyshqa ja też się nie nadaję do nocnego rodzenia, po ostatnich skurczach nocnych ledwo żyłam i o 3 już miałam straszny kryzys
vil udanych zakupów
MoTyleKsw no to Ci jeszcze lekarze cieśnienie podnaszą Ale dobrze, że zdiagnozowali Cię przynajmniej. Będzie dobrze
anoxee no to gratuluję wyboru imienia Leosie to fajne chłopaki

Cytat:
No właśnie już nie pamiętam.... Wstaję w nocy od 4 lat jakoś
metropolitan pocieszyłaś mnie, że szybciej doszłaś do siebie po drugiej cc, mam nadzieję, że i u mnie tak będzie... Super, że dzieci kochane i wszystko dobrze

Mi dzisiaj zaczął chyba odchodzić czop, tzn. kropeleczka może, ale jednak coś tam się ruszyło Może to mojego gina przekona, żeby mnie długo nie trzymać
Pogoda dzisiaj ładna chociaż wietrzna. Pokręciłam się po ogródku i posiedzieliśmy z sąsiadami. Także odpoczywam póki mogę

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 13:43   #2783
banka26
Zakorzenienie

Niunka jestem z wami calym sercem trzymaj sie dla Jasia
Diabli dzieki za kciuki i trzymaj dalej bo jutro polozna i bedzie wiadomo co z rana . mam nadzieje ze sciaganie szwa nie bolii..wrr
a mam okolo 13 kg z glowy .... i Michas dzisiaj dal.pospac w nocy 6 hodzin luxus heee
po porodzie jakos zimno mi sie robi ciagle , moja cieplota ciala gdzies uciekla....
MEtro i PAwie oczko gratuluje maluszkow i wogle wszystkich maluszkow bo nie mam kiedy nadrobic Was
Axella a ZU co sie tak ociaga z wyjscirm z brzuszka ?
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 13:56   #2784
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej! z góry przeproszę Was, że nie mam czasu n apodczytanie, ale dzięki Wam za wszystkie gratulacje i serdecznie gratuluję dziewczynom, które juz sie rozpakowały

pojechałam na umówione ktg w środę, wyszły mi dwa skurcze giganty, był mój lekarz prowadzący, zbadał ranę na macicy na usg i stwierdził, że nie ma co zwlekać, w końcu jestem już po jednej cc, więc robimy dzisiaj cięcie, skoro są już tak duże skurcze. Rozwarcie miałam też na półtora już, więc powiedział, że i tak bym pewnie przyjechała w tym samym dniu z akcją.
Mąż pojechał po rzeczy, ja zrobiłam papierologię, dali mnie do pokoju, umyłam sobie jeszcze włoski, wzięłam prysznic założyłam wdzianko, rozmowa z anestezjolog, cewnik, i znieczulenie w kręgosłup. Dziewczyny, nie bójcie się, znieczulenia prawie nie poczułam, igiełka nawet nie zakłuła porządnie! czekamy na efekt znieczulenia: brak, czekamy: nogi i brzuch dalej czuję. Decyzja anestezjolog: znieczulenie ogólne. No więc poszłam spać po chwili sie obudziłam i zobaczyłam Kubusia, śliczny chłopczyk, panie zaraz przystawiły go dopiersi, pięknie zassał. Potem troszkę już mi się zapomniało... odpoczywałam chyba, Kubuś był ze mną i mąż, na noc panie mi go wzięły. Rano już był ze mną, karmiłam go i przytulałam. Wstałam koło 15, wieczorem już sama wzięłam prysznic. Mąż był u mnie tylko rano w czwartek, potem już nie bo się rozchorował Wczoraj mnie wypuścili!w 3 dobie. W porównaniu do tego co było z Blanką, doszłam do siebie błyskawicznie, teraz jesteśmy w domku i jest super. Blanka chce mi pomagać trochę przy Kubusiu także jest ok, a on jest cudowny. Mały, kochany ssaczek.

Opieka w centrum położniczym suuuuper. Mogłabym tam siedzieć jeszcze z tydzień byliśmy z Kubusiem sami w całej placówce, nie było innych porodów, także wszyscy koło nas latali non stop, jedzonko super, opieka nad małym niesamowita, panie praktycznie traktowały go jak własne dziecko, wszystko mi pokazywały, kąpałyśmy go razem, naprawdę każdej kobiecie życzę takiego porodu i takiej opieki...

super że już w domku jesteście i że tak szybko i bezproblemowo poszło. Napawasz nadzieją, że druga cc może być taka lajtowa, bo mnie już koleżanki nastraszyły, że druga bardziej boli, i ciężej się dochodzi do siebie. A tu proszę- niekoniecznie
Stary 2013-05-05, 14:19   #2785
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
nie no nie chciałam wjechać na ambicję tak tylko zapytałam bo sama praktycznie plackiem leżałam miesiąc, nawet część posiłków było na leżąco, ale u mnie to był 30 tc
Zażartowałam z tą ambicją
Ale odpuściłam sobie prasowanie... Leżałam i oglądałam jakieś szity w TV

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
mam pytanko: czy to możliwe, że na żebrach mogą zrobić się siniaki od kopaniaczków dzieciątka ?
dzisiejsza noc była masakryczna.. nie mogłam spać, żebra mnie tak napierdzielały, że szok. I nie był to jedynie ból jednostajny, tak jak do tej pory.. czasem z zaskoczenia poczułam taki chwilowy ból jakby ktoś mi młotkiem przyłożył
a teraz patrzę, że pod prawym cyckiem, na żebrach wychodzą mi sinawo-żółte plamy

----

dzisiejszy dzień też był ciężki.. musieliśmy jechać do mecenasa.. nasze sprawy znowu się troszkę pokomplikowały
Z upragnieniem wypatruję końcówki tego wszystkiego.. ale kiedy jest nadzieja i już myślę, że jest blisko to wszystko znowu się komplikuje
Musimy się jeszcze troszkę z tym pomęczyć..
Trzymam mocno żeby te wszystkie sprawy w końcu zaczęły się prostować!!
Co do siniaków, to Może faktycznie Twoje dziecię Cię boksuje od środka

Cytat:
Mamy kolejną księżniczkę !!!

Info od Pawie_oczko:
Pawie- wielkie GRATULACJE!!!

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Dla nas sądny dzień, może za trzy godziny będziemy już z Nikosiem w formie dwuosobowej, zobaczymy co lekarz powie po 9 będzie podjęta decyzja, a ja dostosuję się. Co ma być to będzie.
Jestem na czczo, obudziłam się o 3.30 głodna jak cholera, potem jeszcze zasnęłam do 5 i tak wegetuje, ale bez stresu narazie przynajmniej ja bo mąż lata po domu za naszą dwójkę
Trzymam w taki razie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzien dobry

U mnie tez w nocy byly jazdy. Brzuch mnie bolal bardzo. Jak na okres tylko w wiekszym natezeniu. I co? Do rana sie uspokoilo. W sumie to modlilam sie,zeby przeszlo bo mi sie spac chcialo i nie dawalam rady liczyc skurczy ja sie nie nadaje do nocnego rodzenia

Dzis piekne sloneczko, mamy troszke planow. Idziemy na angielska Msze, a potem na kawke i male co nieco do sheratona (tz ma tam cos zalatwic pracowego, to hotel z tej samej sieci co jego). Jak zaczne rodzic to w palacach

Poród w Sheratonie- tego jeszcze na tym forum nie grali

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
leeeee nie rodzimy
mój lekarz wie że problemy zaczęły się po śmierci dziadków i nie ma.to nic wspólnego z gestoza i prawfopodobnie fenoterol podnosi mi ciśnienie więc odstąpił i pozwolił rodzic
cc w przypadku gdy dalej będą skoki owszem a takto leżymy w szpitalu do naturalnego porodu...jesooooooooo zgłupieje tu... co lekarz to co innego :/
Ale przynajmniej jesteś pod fachową opieką... Pewnie nawet nie zauważysz jak szybko czas minie i będziesz tuliła swoją Malutką!

Cytat:
No ja chyba dzisiaj zauważyłam poorane cyce... Chyba, bo w zależności od lustra i światła widać co innego Smarować będę się dalej- na noc oliwką Rossmannową z domieszką olejków, a w dzień balsamami...
Najgorzej, że nie mogę teraz za bardzo tykać brzucha, więc tylko delikatnie muskam opuszkami nakładając kosmetyki i obawiam się, że może mi coś na brzuchu wyskoczyć...

Cytat:

dla mamusi i Kubusia!
dziękujemy za relację!

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

-------

A u mnie historii czopowej ciąg dalszy. Dzisiaj znowu kilka razy po kawałeczku (ale takim małym) wylatuje... W sumie to chyba dobrze, to mam jeszcze ciutkę czasu, co?...

Muszę koniecznie wieczorem ogarnąć chociaż wstępnie torby do szpitala, bo ciągle mam schiza, że mi zaraz wody odejdą... W nocy przy każdym przebudzeniu sprawdzam ręką, czy nic tam nie cieknie...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 14:29   #2786
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Sama tego nie wiem. Pewna wspaniała osoba napisała mi dzis że człowiek jest tak skonstruowany ze daje sobie radę jest silny w obliczu tragedi. Nic nie wroci mu życia nic nie cofnie czasu a Juz napewno nie to Jak sie załamie. On napewno by nie chciał tego. Płacze rozpaczam wyje. Ale sie trzymam. Muszę

Teraz jest czas na płacz, na żałobę... nie oszczędzaj tego sobie...cały czas myślami jestem z wami.

Oczko:
gratulacje!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 14:55   #2787
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
ja smaruje się codziennie praktycznie od zrobienia testu.. na piersiach juz na samym początku mi wylazły, najpierw kilka od wewnątrz, a po chsili caaaałe piersi.. smaruje nadal i mam wrażenie, że zbledły...
To będę smarować nadal, na cyckach mam jeszcze z okresu dojrzewania więc nowe mnie jakoś by nie ruszyły ale mimo rzadkiego smarowania na cyckach nowych nie mam.
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jaadę wychodzić Zuzankę
nie powiem,ucieszył mnie ten paskudny glut
To może już dziś, jutro ....
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja mam serum z palmersa, ono jets barzdzo kleiste i gęste i nakłada się je tylko miejscowo, rozstępy po nim nie zniknęły, ale używam go ze 3 tygodnie? i to tylko raz dziennie, ale na zajady jest super:P nie powiem Ci niestety, że polecam,bo na razie cudów nie sprawił
A już miałam nadzieję, że odkryłaś cudowny lek

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Xal Ja od dwóch tygodni gdzieś smaruje sie rano i wieczorem mustella bio oilem w południe i około 16. Powiem Ci ze progres był i to Bardzo bardzo duży. Rozstepy zrobiły sie jaśniejsze zaczęły sie zwerzac
Przestawię się na smarowanie 3x zatem i może nowe nie wyjdą. Na razie widzę po bokach, ale fakt jest taki, że od spodu brzuszka nie widzę to nie wiem. Reszty ciała jeszcze nie oglądałam, będę się stresować po porodzie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 14:58   #2788
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:

Jeszcze raz wielkie gratulacje
Stary 2013-05-05, 15:01   #2789
nuna2
Zakorzenienie

Sms od Sharpijki:
Od jakiś dwóch godzin ma skórcze i bóle jak na @ co 5 minut. Są coraz mocniejsze. Zje coś, weźmie prysznic i jak nie przejdzie to dopaakuje torbę i jedzie na IP. Trzymać kciuki

Stary 2013-05-05, 15:03   #2790
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Sharp trzymamy kciuki!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości