Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-05, 17:39   #841
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Silver, mowisz żeby spokojnie czekać na postępy chyba tak uczynie bo martwienie sie tu nie pomoze we wtorek mamy szczepienie, zobaczymy co pediatra na to.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
na spacerze sluchajcie przyjechala siostra meza z rodzina i szwagier Michala jest zafiksowany na punkcie jednej gry (chodzi sie z aplikacja na androida i zdobywa rozne portale ) wyslal nam zaproszenie i dzisiaj 2godz lazilismy po Bytomiu i zdobywalismy te portale
fajni jesteście
Stary 2013-05-05, 17:49   #842
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziewczyny jak się "leczy" skazę? Bo moja Niunia ma coraz więcej tych krostek... Odstawiłam już dawno nabiał, zjadłam loda jednego wczoraj i nic więcej.. o ja głupia
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 17:57   #843
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak się "leczy" skazę? Bo moja Niunia ma coraz więcej tych krostek... Odstawiłam już dawno nabiał, zjadłam loda jednego wczoraj i nic więcej.. o ja głupia

eliminować i obserwować

Dziewczyny z Wrocławia co powiecie na spotkanie???18-19 maja w Hali Stulecia są targi Mother&Baby może się wspólnie wybierzemy?
Lubcia, Blogerka, Caławdeszczu, Nazeczona, Ilkas co Wy na to????

Będą min warsztaty chustowania
http://motherandbaby.pl/
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:02   #844
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
eliminować i obserwować

Dziewczyny z Wrocławia co powiecie na spotkanie???18-19 maja w Hali Stulecia są targi Mother&Baby może się wspólnie wybierzemy?

Ale eliminować wszystko co jem??
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:04   #845
mala_19kw
Zakorzenienie

Ależ ja kocham wiosenny urok

My dziś również zaliczylismy spacerek i od jakiegoś czasu jesteśmy w domu. Niebawem plusku plusku mleczko i ziuśku

Ale mi dzisiaj ojciec podniósł ciśnienie Myślałam że go sięgnę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Śliwa.jpg (39,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Fiol.jpg (39,5 KB, 9 załadowań)
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:07   #846
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Jak karmiłam piersią to Daria też miała skazę. Odstawiłam CAŁY nabiał i po paru dniach przeszło.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

A ja mam pytanie do dziewczyn ze śląska ( bo coś cicho siedzicie)

Miałyśmy się spotkać po weekendzie majowym.
Spotykamy się teraz w tym tygodniu??? Ma być ładna pogoda. Jaki dzień Wam pasuje??
Stary 2013-05-05, 18:26   #847
Lenova
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40642123]Macie mnie i idę czytać

http://img441.imageshack.us/img441/4592/cam00228z.jpg[/QUOTE]
Super fryzura
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40642744]Każde mleko mm, pepti też, ma żelazo które barwi kupę. Dodatkowo podajesz je w swoim mleku
No i kupa zielenieje pod wpłyewm tlenu.
[/QUOTE]
Wcześniej też karmiłam mm -Nanem ale nie była taka zielona ;/

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
A bu Jaki dziś ładny dzień, w sam raz na koniec majówki
Byliśmy nad wodą z Małym Się gapił
Na razie to daję zdjęcie ze śniadanka
Ależ się zajada słodziak

Cytat:
Ja od 2 tyg nie jem nabiału i co? dupa , krosty nadal są a czasem nawet mocniejsze.
My mamy od lekarza maść na sterydach i po tym schodzi ale nie chce zbyt czesto smarować tymi sterydami ;/
Ja naprawdę już nie wiem co mam jesć, ciągle kanapki z wedlina i maslem roslinnym i ona wraz te krosty ma i do tego bąki , będę już chyba przechodzić na samo mm bo i ona się męczy i ja też

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

My dziś również zaliczylismy spacerek i od jakiegoś czasu jesteśmy w domu. Niebawem plusku plusku mleczko i ziuśku

Co przeskrobał?
Ale masz widoki! zazdroszczę !

Słuchajcie czy Wasze dzieci po jedzeniu też dostają powera?Bo ja już chyba mam przyczynę ulewania u Blanki.Ona po odstawieniu butli lub cyca od razu płacze(nie z głodu raczej bo w żołądku czuje że juz jej sie cofa wiec odstawiam)i wierzga.Potem jak już ją uspokoję (zazwyczaj pomaga smoczek) to jej sie bawić chce . No i potem cała zalana jest bo nie ma czasu zeby sie w brzuszku ulozylo;/
Macie jakis pomysl czemu ona taka nerwowa po tym jedzeniu ?

Aha i jeszcze jedno . Dzisiaj po obiadku wlasnie chcialam jej zrobic sjeste i poloyłam do łozeczka bo widze ze oczy trze i ziewa to mysle ze zasnie a ona zaczeła mi wierzgac o tak:http://www.youtube.com/watch?v=UFxlR...ature=youtu.be
normalne to ? bo ja juz sie martwie...
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:46   #848
LadyWhisper
Zakorzenienie

Lenova slonce, a widzialas filmik, ktory kiedy wklajalam? Mielismy przez to latania duzo ale sie okazall, ze wszystko ok, teraz jak tak robi to przekreca sie na boczek i tak sobie na boczku lezy na dniach sie gibnie pewnie na brzusio

Silver, ja chyba nie dam rady mamy szczepienie, jest ta siostra M.a w ndz chrzciny aaaaaa w srode gin:/(

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Lenova, tak poza tym masz PRZEPIEKNA coreczke

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-05-05 o 18:55
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:59   #849
s i l v e r
Zakorzenienie

Lady, w takim razie przekładamy to na inny termin. Bo nie ma takiej opcji żeby CIEBIE nie było !
Stary 2013-05-05, 19:12   #850
badziabadzia
Zakorzenienie

Lenova, mi sie wydaje, ze takie zachowaie normalne jest le Blanka jest sliczniusia
Stary 2013-05-05, 19:29   #851
s i l v e r
Zakorzenienie

Lenova - ja też uważam że takie zachowanie normalne jest. Daria też tak robi

Masz naprawdę prześliczną córeczkę

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

mała,super foteczki!

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-05-05 o 19:19
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 20:07   #852
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Laurko- pewnie Cię zdziwie ale to zwykły dachowiec (być może zmieszany z persem ).
To ty nie wiesz, że dachowce to już nie dachowce, tylko rasa europejska?

Cytat:
Laurko, j bym chciala tego zappa jak juz Zosia ladnie siedziec bedzie, to wtedy juz chyba to nie bedzie przeszkadzac...chyba

Lady zazdroszcze tego basenu!
Pewnie że nie powinno, siostrzeńcy w nim jeździli i nie było problemu. No ale trochę szkoda że nie da się pochylić jak dzieć zaśnie.

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Laurka to super ze napisalas o tym wozku. ja myslalam ze to zapp sie reguluje do 3 polozen ... tak mi ta kumpela mowila. a to pewnie ta lepsza opcja .. i cena juz wyzsza 900 stow ... no nic bede musiala zagadac z dziadkami moze cos doloza :p
No, ja też się czaiłam na niego ale chyba odpuszczę. Zwykły zapp powinien wystarczyć, a wtedy młody będzie miał już jakieś półtora roku to problemu być nie powinno,

Cytat:
Ale słodko

[QUOTE=mikakrolikowa;40651 611]
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Grzechotka i takie duże ale nie pisze ile cm rózne kolory na zdjeciu

Szaja super zarabiscie wyglądasz
O to fajnie że różne, muszę mamę wysłać do biedrony po nie, bo z Miśkiem chyba nie dam rady.

Cytat:

Uwielbiam szafirki Co nawywijał?

My dziś byliśmy u teściów, cały czas na dworze, młody kokietował ile wlezie Ok 17 zaczął marudzić ze zmęczenia więc zamotałam go w chustę i się uspokoił Teściowa i ciotka męża zachwycone Wracaliśmy w chuście, Miś zasnął. Nie muszę dodawać że atrakcją byliśmy Dodam zdjęcie w klubie

Lenova, mój też tak robi, na przewijaku głównie.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 20:12   #853
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Szaja super wyglądasz

Lenova śliczną masz córeczkę
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 20:16   #854
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Lenova slonce, a widzialas filmik, ktory kiedy wklajalam? Mielismy przez to latania duzo ale sie okazall, ze wszystko ok, teraz jak tak robi to przekreca sie na boczek i tak sobie na boczku lezy na dniach sie gibnie pewnie na brzusio

Silver, ja chyba nie dam rady mamy szczepienie, jest ta siostra M.a w ndz chrzciny aaaaaa w srode gin:/(

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Lenova, tak poza tym masz PRZEPIEKNA coreczke
A Twój Pietraszko tylko się wyginał a ona się tak rzuca bardzo i dlatego się martwię ale trochę mnie uspokoiłaś.

Cytat:
Lenova, mi sie wydaje, ze takie zachowaie normalne jest le Blanka jest sliczniusia
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Lenova - ja też uważam że takie zachowanie normalne jest. Daria też tak robi

Masz naprawdę prześliczną córeczkę

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

mała,super foteczki!
Cytat:

Lenova, mój też tak robi, na przewijaku głównie.
Dziękuję dziewczyny za komplementy *
Uspokoiłyście mnie trochę, dzięki
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 20:20   #855
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
no widzisz kochana, a tak sie martwilas a Kubuleczek dojrzał do wszystkiego i jeszcze nie raz mamusie zadziwi

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Zapowiada Ci się interesujący dzień

My dzisiaj rownież zamierzamy skorzystać ze słoneczka, wybieramy się na spacer i pózniej obiadek na toruńskiej starówce.
Miłego dnia dziewczyny
calkiem znosnie bylo u tesciow.
Mama nabijala sie w duchu z tesciow, ktorzy latali i zamykali okna, choc gorac w domu :P

Mieszkasz w Toruniu? Przepiekna starowke macie!!! i tanie piwo tam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 20:25   #856
aska27adopcje
Zadomowienie

kurcze laski mlodej zrobilo sie odpazenie pod paszka przez nocke ... szok jak szybko. paszka zaogniona. posypalam puderkiem ale wyczytalam ze sie zbryla i lepiej sudokremem. juz kest duzo latwiej ... a dzis kurna patrze a jej sie zrobilo na szyjce tak pod brudka ...

nie wiem od czego to czy zle wytarlam i bylo wilgotno czy nie posmarowalam oliwka czy to od spocenia ???

dieta oki. przez 6 dni zlecialo kg, a nie gloduje .. odstawilam ciasto i slodkie, biale pieczywo a jadlam duzoooo.
Stary 2013-05-05, 20:33   #857
sylwietta1988
Zakorzenienie

cichutko tu dzisiaj

niedawno od moich rodziców wrocilismy, tak pieknie dzis było, ze łał mały sie wyszalał, teraz wykapany, zjadł i padł
nie mogłam dzis po kapieli sciagnac mu skórki z siusiaka i ma tam zaczerwienione i co teraz mam zrobic?

Lenova, mała sie rozbrykuje po prostu

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
kurcze laski mlodej zrobilo sie odpazenie pod paszka przez nocke ... szok jak szybko. paszka zaogniona. posypalam puderkiem ale wyczytalam ze sie zbryla i lepiej sudokremem. juz kest duzo latwiej ... a dzis kurna patrze a jej sie zrobilo na szyjce tak pod brudka ...

nie wiem od czego to czy zle wytarlam i bylo wilgotno czy nie posmarowalam oliwka czy to od spocenia ???

dieta oki. przez 6 dni zlecialo kg, a nie gloduje .. odstawilam ciasto i slodkie, biale pieczywo a jadlam duzoooo.
ja małemu paskudne odparzenie na dupce bepantenem wyleczyłam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 20:37   #858
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
cichutko tu dzisiaj

niedawno od moich rodziców wrocilismy, tak pieknie dzis było, ze łał mały sie wyszalał, teraz wykapany, zjadł i padł
nie mogłam dzis po kapieli sciagnac mu skórki z siusiaka i ma tam zaczerwienione i co teraz mam zrobic?

Lenova, mała sie rozbrykuje po prostu

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

ja małemu paskudne odparzenie na dupce bepantenem wyleczyłam
A dlaczego ściągasz? Ja nie ruszam, tylko delikatnie masuje, mojemu wcale napletek nie schodzi z siusiaka Obejrzyj wykład urologa dziecięcego na temat stulejki
http://www.mp.pl/wideo01/?id=453&l=1019&u=23217553
Stary 2013-05-05, 20:41   #859
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Hope, ale slodziaszcze!!!

Silver, moj juz dzwno sie przekrecil, ale cos zapomnial, jak to sie robi

Bylismy na spacerze sluchajcie przyjechala siostra meza z rodzina i szwagier Michala jest zafiksowany na punkcie jednej gry (chodzi sie z aplikacja na androida i zdobywa rozne portale ) wyslal nam zaproszenie i dzisiaj 2godz lazilismy po Bytomiu i zdobywalismy te portale
Mój TŻ też w to się bawił ze znajomymi
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Super fryzura

Wcześniej też karmiłam mm -Nanem ale nie była taka zielona ;/

Ależ się zajada słodziak

Ja od 2 tyg nie jem nabiału i co? dupa , krosty nadal są a czasem nawet mocniejsze.
My mamy od lekarza maść na sterydach i po tym schodzi ale nie chce zbyt czesto smarować tymi sterydami ;/
Ja naprawdę już nie wiem co mam jesć, ciągle kanapki z wedlina i maslem roslinnym i ona wraz te krosty ma i do tego bąki , będę już chyba przechodzić na samo mm bo i ona się męczy i ja też

Co przeskrobał?
Ale masz widoki! zazdroszczę !

Słuchajcie czy Wasze dzieci po jedzeniu też dostają powera?Bo ja już chyba mam przyczynę ulewania u Blanki.Ona po odstawieniu butli lub cyca od razu płacze(nie z głodu raczej bo w żołądku czuje że juz jej sie cofa wiec odstawiam)i wierzga.Potem jak już ją uspokoję (zazwyczaj pomaga smoczek) to jej sie bawić chce . No i potem cała zalana jest bo nie ma czasu zeby sie w brzuszku ulozylo;/
Macie jakis pomysl czemu ona taka nerwowa po tym jedzeniu ?

Aha i jeszcze jedno . Dzisiaj po obiadku wlasnie chcialam jej zrobic sjeste i poloyłam do łozeczka bo widze ze oczy trze i ziewa to mysle ze zasnie a ona zaczeła mi wierzgac o tak:http://www.youtube.com/watch?v=UFxlR...ature=youtu.be
Zamawiam Blankę!! Dla Julianki... Nie chcę nikogo faworyzować ale z dziewczynek Blanka jest dla mnie najśliczniejsza!
Cytat:

Odparzenia migiem się robią, teraz będzie ich więcej, bo dzieciaki tyją-moja ma już ze 3 brody hehe No i niestety czasem sobie tam odparza, chociaż staram sie wycierać i smarować.

Zaraz TŻ przyjdzie z kebabeeeem i somersby
A my dziś na spacerek pojechaliśmy do Szczecina do parku-ludzi mnóstwo, było bardzo przyjemnie: lody, gofry, jakieś festyny
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 20:46   #860
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=UFxlRlLiTHI&featu re=youtu.be[/url]
Lenova Tobie to baty na dupe za wymyślanie problemów tam gdzie ich nie ma
masz śliczną zdrową coreczkę i super się siluje lada moment sama będzie się przewracać z plecków na brzuszek bo to jeden z etapow
a tak wogole jak już jesteśmy przy tym temacie to ja mam problem bo maly tak się wierci,że nie można go juz samego w wozku zostawić, dziś przewrocil się na brzuszek, dupe do gory unosil i na stopach sie silowal, w moim wozku gondola jest dosc plytka... strach normalnie

kolyska tez już mała na niego,trzeba bedzie opchnac na allegro, od znajomej mamy dostać kojec tak zeby na dzien postawic w salonie
Stary 2013-05-05, 20:51   #861
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
masz śliczną zdrową coreczkę i super się siluje lada moment sama będzie się przewracać z plecków na brzuszek bo to jeden z etapow
a tak wogole jak już jesteśmy przy tym temacie to ja mam problem bo maly tak się wierci,że nie można go juz samego w wozku zostawić, dziś przewrocil się na brzuszek, dupe do gory unosil i na stopach sie silowal, w moim wozku gondola jest dosc plytka... strach normalnie

kolyska tez już mała na niego,trzeba bedzie opchnac na allegro, od znajomej mamy dostać kojec tak zeby na dzien postawic w salonie
Twój przynajmniej w gondoli jeszcze usiedzi, mój to wrzeszczy A nie jest na niego już za krótka?
Ja też się za kojcem rozglądam powoli.
Stary 2013-05-05, 21:04   #862
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego ściągasz? Ja nie ruszam, tylko delikatnie masuje, mojemu wcale napletek nie schodzi z siusiaka Obejrzyj wykład urologa dziecięcego na temat stulejki
wiesz, pediatra nam kazała
Cytat:

oj Marsi, uwazaj na niego
mój dzis połozony w łózeczku pod karuzelą zlapał za szczebelki i siłował sie do siedzenia
jutro opuszcze łozeczko na srodkową wysokosc
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 21:04   #863
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
eliminować i obserwować

Cytat:
Jak karmiłam piersią to Daria też miała skazę. Odstawiłam CAŁY nabiał i po paru dniach przeszło.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

A ja mam pytanie do dziewczyn ze śląska ( bo coś cicho siedzicie)

Miałyśmy się spotkać po weekendzie majowym.
Spotykamy się teraz w tym tygodniu??? Ma być ładna pogoda. Jaki dzień Wam pasuje??
kurka, zazdroszczę Wam też chcę sie z Wami spotkać

Lenova Blanka bardzo śliczna, ja bym na Twoim miejscu się cieszyła, ze tak się siłuje i nie martw się, wszystko z nią ok
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 21:06   #864
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Aska, u nas tez bylo zaczerwienienie na szyjce. Sudocrem nie pomagal, masc robiona w aptece tez nie, ale posypanie maka ziemniaczana dalo rade :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 21:07   #865
mala_19kw
Zakorzenienie

Ojciec mnie wkurzył swoim głupim gadaniem. Bo on myśli że jak z dzieckiem siedzę to nic nie robię
Dziś przyczepił się o to że powinnam obiady robić chociaż sam stwierdził że od Oskara nawet na chwilę nie można odejść bo zaraz jest płacz (sami go tego nauczyli). Mama do tej pory gotowała dla nas wszystkich ale teraz często robią coś na podwórku i rzadko są w domu. No i to był powód żeby się mnie uczepić bo oni cały dzień coś robią a ja przecież NIC. I nawet bym chętnie robiła te obiady jakby oczywiście mały pozwolił ale jak ktoś drze pysk i rozkazuję to nawet nie mam na to ochoty.
No i tekst który kocham najbardziej : "gdybyście sami mieszkali to byś chodziła głodna i na nic byś czasu nie miała" he he zabawna sytuacja ponieważ nie mieszkamy sami a z nimi- a ja mimo wszystko chodzę i tak głodna. Bo oni są tylko od gadania a nie pomocy. Czasami śniadanie jem o godz 13 (mimo że rodzice są w domu). Poza tym jak Oskar śpi (bo mama stwierdziła że to wtedy mam robić te obiady) to ja w tym czasie robię milion innych rzeczy. Typu: jem śniadanie,myje się,myje naczynia,idę do toalety,ogarniam syf i czas dobiega końca- i niby jak w tym czasie miałabym jeszcze coś ugotować? (wtedy jedno wyklucza drugie). Tak mnie wyprowadził z równowagi że mu powiedziałam że dostanie na cały dzień Oskara i niech wtedy się naje,ogarnie co nie co, załatwi potrzeby fizjologiczne i ugotuje dla całej rodzinki obiad - żeby taka Ja mogła przyjść z podwórka i kręcić nosem że źle doprawione i dlaczego właściwie nic więcej nie zrobił?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 21:08   #866
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Kurcze Dziewczyny, moja Zosia ma juz 3 miesiace i sie jeszcze w zadna strone nie przekreca nie jestem z wami na biezaco, ale teraz bede sie powoli zaczynac martwic..

Ja tez chciala Cie o rade poprosic prezent na roczek dla dziewczynki, tz jest chrzestnym, cena 150, max 200 zl help
oj tam, Dorotka ma prawie 4mce i też się nie przekręca, a starsza dzień przed 5miesiącem się odwróciła z brzuszka na plecy

Agatka dostała na roczek to:

http://www.smyk.com/kiddieland-odkry...y-dla-dzieci-p spokojnie jakieś 40zł taniej na all kupisz smyk drogi, ale mi się dobrze wyszukuje w nim. REWELACJA. 30 realistycznych dźwiękó - pluskanie wody, spuszczanie wody w kibelku :d chrapanie dziecka, ptaki, autko. Córa się dobry rok tym bawiła. Nawet teraz jak dorwie to też się pobawi.

Druga fajna rzecz - co rpawda mnie się NIE podoba ale córa zachwycona była to taki rowerek: http://www.ceneo.pl/16693101 mamy różowo żółty ale ważne, że dziecko zachwycone. Na all teraz od 120zł są, mąż w marcu chrześniakowi na roczek brał też

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

O co chodzi z ta zabawka oball? W jaki sposob wplywa to na dziecko?
Fajne do macania łapkami, lekkie, da się gryźć, różne wersje z bajerami lub bez.

Cytat:
Napisane przez aluap987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chustowe poradźcie - mam 166 cm i 36/38 rozmiar. Jaki rozmiar chusty - 4,2 czy 4,6?

Brałabym 4,6, czyli M.

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość

Pytanko, jaki kremik do buziaka dla maluszka przecieslonecxny na dpacerki uzywacie??
Mam BD, ale i tak ciągle o nim zapominam

Cytat:
świetne :cojets:

Cytat:

Już się przekonałam o tym że każde dziecko rozwija się w swoim tępie i nie ma co porównywać z innymi dziećmi. Już się nie przejmuję tym że Daria tak późno do wszystkiego dochodzi

Eeej ale jakie późno całkowicie normalne tempo. Tu sobie czytaj, i pamiętaj, że to orientacyjne tylko - wiadomo, że są dzieci wcześniejsze i późniejsze i to też ok: http://www.oeiizk.edu.pl/informa/ose...i/dzieciak.htm

Cytat:

Bylismy na spacerze sluchajcie przyjechala siostra meza z rodzina i szwagier Michala jest zafiksowany na punkcie jednej gry (chodzi sie z aplikacja na androida i zdobywa rozne portale ) wyslal nam zaproszenie i dzisiaj 2godz lazilismy po Bytomiu i zdobywalismy te portale

Nazwę chcę!

A propos takich zabaw to my chcemy w geocoaching się bawić

http://opencaching.pl/

duuużo w naszym mieście tego!

Cytat:
To ty nie wiesz, że dachowce to już nie dachowce, tylko rasa europejska?

cudnie

Cytat:

Dorka też ma czasem, zwyczjanie - tłuścioszek, to się odparza smaruję kremem dodupnym.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 21:08   #867
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Ale eliminować wszystko co jem??
ja bym w pierwszej kolejności wyeliminowała nabial
Stary 2013-05-05, 21:09   #868
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Aaa no i dziękuję za pochwałę włosów
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 21:18   #869
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde dzieki za ten film - masakra co ludzie nie wymysla, dopiero co tesciowa kazala mi obciagac napletek i mowila to nic ze czasem sie zakrwawi

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

pieknie Szaja

a moze mi byscie doradzily w jakiej fryzurze byloby mi ladnie ?

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 21:19   #870
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40655301]Aaa no i dziękuję za pochwałę włosów [/QUOTE]

a tak wogóle to zapomniałam powiedzieć,że Twoje dzieci to sklonowana matka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości