|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Cytat:
dziękuję Cytat:
kurcze,biedna jesteś, mała sie meczy, Ty sie denerwujesz, bo nie wiesz jak jej pomóc![]() Cytat:
no ale ja to panikara jestem
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Bao u nas jest bezpiecznie. Zawsze wszystkie drzwi od pokoi zamykam więc może iść tylko na hol, salon, jadalnia. Ale tam nic nie zrzuci na siebie. Poza tym zasnęłam a nie miałam tego w planach
Całe szczęście sama schodzi z łóżka, nie spadnie.
|
|
|
|
#1833 |
|
Zadomowienie
|
Szlak mnie trafi ostatnio z tym wizażem, znów piszę wszystko od początku;-)
Mabi- owocnego kolejnego cyklu, będzie dobrze;-) Takiego ciepłego, majowego;-) Bao- rozbroiła mnie ta twoja opowieść o glizdeczkach;D super, że Isia tak rośnie, choć wiem że byś ją chciała jeszcze taką malutką...gdzie ten czas tak leci...A stresujesz się jutro pierwszym razem opiekunki, czy szkołą? Madzia- ale rozrywkowa dziewczynka się z ciebie zrobiła;D Żabcia- no to faktycznie poszalałaś;D zdjęcia prosimy;D Onyksik- co z tobą zapracowana kobieto?;-) Ana- wiem, wiem i nic na pewno nie będę robiła, żeby mu przyspieszyć. Ale pomarzyć można by go szybciej mieć. Boję się o tyle, że Adaś tak mi strasznie szybko rośnie, bardziej niż na swój tydzień - ma dużego tatusia i mamusię też nie małą, więc ma prawo...albo jest po prostu trochę starszy...dlatego tak spekuluję. I będę się bała urodzić takiego olbrzyma... Maleństwo - mnie to właśnie na mleko wygląda. Powodzenia dzisiaj A po mnie dziś przyjeżdżają rodzice i biorą do siebie (dalej nie mam auta) - i idziemy na ostatni dzień majówki na amfiteatr;-) wezmę aparat;-) Buziaki!
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
My już po spacerku
Wojtek szaleje dalej po podwórku a my wróciłyśmy do domu bo czas sie za jakiś obiad brać :/MALENSTFO idź jutro bo faktycznie nieciekawie to wygląda.
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Mała dlaczego rozrywkowa?
Na temat samochodu nic mi nie mów. Ostatnio co tłumik przywalił w męża poszło 650 zł, potem szyba (otworzyła się i nie zamknęła, do wymiany jakiś mechanizm) i 150 zl a wczoraj znowu to samo, ale z drugą szybą |
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze Zjedliśmy tosty z szynką i serem - mąż robił Dzisiaj to mam takie zakwasy, ze ledwo chodzę - po tym sprzątaniu na działce. Już 2 dni ogarniamy, zamiatamy, wymiatamy, wynosimy gruz... a jeszcze ze 2 by się przydały - hol, garaż i kotłownia nadal rozpiernicz na całego
|
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
DSCN9984.jpg spodoba się?
jakieś misztrzostwo to to nie jest :/
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Mniami
![]() Ana fajnie, ładnie wam ta budowa idzie. Ja to trzymam kciuki aby u nas jak najbardziej się to opóźniło. Bo mąż pojedzie w czerwcu na te terenowe i zostane sama ze wszystkim. |
|
|
|
#1839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Akurat się tak złożyło, że mieliśmy kiedy sprzątać, w innej sytuacji to nie wiem... Ten rok to masakra, a jeszcze praca magisterska A na kiedy macie umówiony termin? z murarzem tak? w tym roku co planujecie? |
||
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Ana miał byc koniec maja, ale przez długą zimę ma być czerwiec (oby pod koniec). Przed nami ma jeden dom i jak go skończą to biorą się za nasz. W tym roku stan surowy otwarty. Nie wiem jeszcze czy dach czy nie. Zobaczymy jeszcze.
|
|
|
|
#1841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
aaby ![]() kaska dasz rade ![]() mala ja masaz zrobilam kilka razy tylko, nie mogłam sie jakoś zrbrac, liści nie piłam, blonde super ze dzien sie udał ![]() Cytat:
zmieniłam, Baobabek będzie dobrze, strong ładny tort, a z czego zrobiłaś trawę?
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Po spacerze!
![]() Jest cudnie ![]() Asia dwa razy mi zapłakała na spacerze, ale wzięłam ją na ręce i szybko zasnęła...i narazie dalej śpi...zobaczymy co po jedzeniu będzie... ![]() Strong super tort!
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
aaby trzymaj się i niech nic tak stresującego się już nie powtórzy
co do okularów to ja byłam na kontroli w czwartek i jest nawet niewielka poprawa ja mam -1,5 i niewielki astygmatyzm-właśnie z nim jest mała poprawa, a okulary noszę od...27 lat...czyli od 2.roku życiamyślałam że mąż spędzi ze mną jeszcze tydzień wolnego ale niestety już wczoraj za nim dzwonili z pracy no i we wtorek musi wyjechac a ja od 3 dni nic tylko bym spała i spała, czuje masakryczne zmęczenie,nie chce mi się zupełnie nic-apetytu zero(mimo że narazie nie mdli mnie zbytnio), libido spadło na łeb na szyję (a dla męża nagle z dnia na dzień stałam się megasexi-czego nie pojmuję ) i jakoś nagle wszystko mnie przestało interesowac-czuję się jakbym przeszła jakieś pranie mózgu miała któraś podobnie?
|
|
|
|
#1845 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po godzinie już chodziłam normalnie, doszłam do siebie szybko, choć połóg był gorszy niż z Julią (ale za 2 razem jest gorzej) Cytat:
4 razy w tygodniu robię Skalpel Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
szacun
ja wymiekląm na tych 6 min ![]() do skalpela chyba nigdy nie dojdę ![]() i co - jakie efekty ?
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() aaby - i jak się czujesz? mala - postaram się jutro wrzucić fotki zakupow ![]() Padam na twarz wrocilismy o 2 z baru , ale było super A dzisiaj jedziemy na pierwsze urodziny dziewczyny Domino Prezent spakowany jeszcze musimy kupic balony i kwiaty
|
|
#1848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaby jak tam? |
|||
|
|
|
#1849 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czesc ![]() Dzis cały dzien spedzilismy nad jeziorem ![]() Ale odpoczełam i sie troche opaliłam Pogoda boska![]() Niedawno wrócilismy, ide pod prysznic i sie troche ogarnac bo jutro mam wizyte u gina
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1850 |
|
Raczkowanie
|
Miałabym do was ogramna prośbę kupiłam sobie sukienkę jak w załączniku mam do tego czarne sandały na obcasie. Sukienka jest przed kolano . Jaki makijaż mógłby byc ? Wlosy wyprostowane czy jakieś upiecie? Biżuteria jakaś? Proszę o rady
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór, wróciłam... widzę, że było aktywnie na wątku, więc mnie nie brakowało
![]() Pogoda była paskudna... ale hotel fajny, basen, sauny, jacuzzi spoko ![]() Aaby, co to się stało? Nie dziwię się, że taki stres. Jak się masz teraz? Żabciu, fajnie, że wyszliście Czasem trzeba odetchnąć ![]() Malenstfo, kurcze, oby się w końcu okazało co Asi jest ![]() Czekoladowa, sukienka jest nie w moim stylu kompletnie. Ale powiedz - jaka okazja? włosy masz długie? Makijaż chyba musi być przede wszystkim dopasowany do Twojej urody, a żadna z nas nie wie, jak wyglądasz ![]() I powiedzcie: czemu, czeeemu, czeeemuuuuu ten długi weekend musiał być taki krótki???? |
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego, że kosztuje 2 razy tyle co normalne, a one miały H.A. asekuracyjnie, więc pediatra powiedział, że możemy spróbować zmienić...
I wydaje mi się, że mleko nie ma znaczenia... ![]() Dziś było ok, po południu lekko marudziła, po kąpieli znów było trochę krzyku, ale w miarę szybko się uspokoiła...dostała przy poprzednim karmieniu kropelki, więc powinny jeszcze działać...czyli jak dla mnie to nie żadna kolka...ale mogę się mylić...może to faktycznie skok... Jutro miałyśmy jechać, ale mąż zawalił jakimiś rzeczami samochód i chyba gucio z tego...wrrr Była u nas dzisiaj rodzinka...dziewczynki dostały kubeczki niekapki z Lovi ![]() Czekoladowa ja miałam podobną sukienkę...i miałam do niej włosy spięte...makijaż to jaki mi się zrobił...ale tak naprawdę, to nie wiemy w czym ci dobrze...
|
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Butter też zadaję sobie to samo pytanie. Ale za 3,5 tyg kolejny długi weekend
![]() Strippi dlaczego drugi połóg jest gorszy? Jutro do pracy bleeeeee
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że już dobrze...Oj tak za krótki ten długi weekend. |
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
już nie mogę się doczekac jutra, nawet nie wiem czy ten lekarz mnie przyjmie, mam nadzieje że tak i że będzie miał dla mnie same dobre wieści
do mnie wciąż to nie dociera i różne myśli chodzą mi po głowie, niestety większośc czarnych zaczynam żałowac że powiedziałam o tym fakcie, teraz myślę że to za wcześnie, że jeszcze nie ma się co cieszyc bo różnie może byc..., nikomu "nowemu" już nie powiedziałam, czuję irracjonalny strach, do tego boję się tego że tam gdzie wyjeżdżamy do pracy nie znamy żadnego lekarza "w razie czego", no i wogóle zrobiłam się jakaś taka nie do życia że sama ze sobą nie mogę wytrzymacdo tego ta sytuacja z mieszkaniem i pracą mnie dobija, nie wyobrażam sobie mieszkania z dzidzią i rodzicami do tego moja praca "na czarno"-chociaż tu jest jakieś światełko w tunelu otóż mąż pochwalił się swojemu dobremu znajomemu i on obiecał pomoc, ma małą firmę i zaproponował że mnie fikcyjnie zatrudni, tak żebym chociaż macierzyński miała, tylko że ja się kompletnie na tym nie znam i nie wiem jak to trzeba załatwic?
|
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Mabi będzie dobrze. Super, że kolega może Wam tak pomóc, to sporo kasy będzie z macierzyńskiego.
|
|
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
Ja chciałam powiedzieć tylko dobranoc bo pisze i czytam z komórki
i ja tam się cieszę że długi weekend się konczy bo gdy inni odpoczywają to ją najintensywniej pracuje mój tz znowu dziś dostał podwyżkę... Strippi a wiesiolka można w ciąży ? ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Aha i porobilam dziś trochę zdjęć jutro wam wstawie
|
|
#1860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie jako tako. Krwawienia ani plamienia później nie było i oby już się nie powtórzyło Ale ostatnie dwa dni weekendu miałam masakryczne i oby już nigdy takie się nie przytrafiły. W dodatku co jakiś czas myślę, co tam u Jr, każde kłucie czy ból, które jeszcze niedawno mnie cieszyły, teraz stresują okrutnie, w nocy się budzę i nie mogę spać. Ech...Muszę dziś zadzwonić do gina zapytać, co z rehab. (miałam zacząć dziś), czy może w tej sytuacji lepiej nie przełożyć o kilka tygodni... Wczoraj mieliśmy jechać do Leny (jest od tygodnia w szpitalu ), ale przywieźli na oddział dwójkę maluchów z rota, więc nie ryzykowałam. Mąż zabrał mnie na spacer i lody, pogoda cudna, choć chwila relaksu. I dołączam się do pytania Butter: czemu ten długi weekend był długi tylko z nazwy?!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.

Nie wiem co jej jest...nawet prutków nie próbowała robić, ani nie robiła, kupy też...Dominika też wczoraj marudziła trochę, ale nie tak jak Asia... 
kurcze,biedna jesteś, mała sie meczy, Ty sie denerwujesz, bo nie wiesz jak jej pomóc

no ale ja to panikara jestem
Na temat samochodu nic mi nie mów. Ostatnio co tłumik przywalił w męża poszło 650 zł, potem szyba (otworzyła się i nie zamknęła, do wymiany jakiś mechanizm) i 150 zl a wczoraj znowu to samo, ale z drugą szybą
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.

ja mam -1,5 i niewielki astygmatyzm-właśnie z nim jest mała poprawa, a okulary noszę od...27 lat...czyli od 2.roku życia
na pewno nie zaszkodzi.... Chociaż mnie tu dziewczyny opieprzały ze to spowoduje wcześniejszy poród- urodziłam tydzień po terminie. Polozna ze SR mi liście malin poleciła. Jak sie spotkamy to moge ci je dac bo mi trochę zostało.