|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Nie ma nic lepszego niż udane zakupy mnie czasami jakaś mała pirdołka sprawi niesamowitą radość
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku!
Ryba no co Ty, czemu mamy się gniewać. Zrobisz jak będziesz miała czas. I tak dziękujemy, ze się tego podjęłaś! Ja myślę, że to nie serduszko tylko jakaś tętnica Twoja, ale ja się nie znam :P Ciekawa jestem jakie to uczucie z tymi bąbelkami w brzuchu, fajnie, że już takie coś czujecie! Mya u mnie też mokro i też jestem w 11 tygodniu. Rozmemłana też jestem cały czas, zmęczona i taka nie do życia. Takie wykończenie jest ponoć normalne w pierwszym trymestrze. Antibia pokaż kocyk! Paulinaizabela świetne wieści! Takie aż się miło czyta ![]() Ja też od jutro do pracy….niechcemisieeee :P
|
#33 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój TŻ robi kolacyjkę świeże bułeczki żółty serek szyneczka pomidorek jajeczko i herbatka z cytrynką w ciąży nawet zwykła kolacja może być wyśmienita i na samą myśl leci ślinka a ja wczoraj robiłam sałatkę grecką mniam ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
więc mogę być spokojna moje dziewczyny na salonie są świetne....więc jak będą wyniki będzie totalny luz Mimo to po takiej przerwie już się nie chce... tym bardziej teraz kiedy w mojej głowie jest nasza dzidzia a nie praca
mieszkamy razem od 17.06.2009 zaręczyny 09.08.2010 I usg 22.04.2013 wizyta+usg 7.05.2013 Edytowane przez ilona_0105 Czas edycji: 2013-05-05 o 19:13 |
||
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
Jutro mówię szefowi o ciąży, trochę mam stresa
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Perfuzja, nie stresuj się, bo dzidziol pewnie skacze po brzuszku
![]() Ktosiula, słyszałam że tak powinno być i się ciesze. ![]() Wgl mam jeszcze sadło na brzuchu, a już mi rośnie i Dzidziol wypycha to sadło i wyglądam jak mucka. idę i sadło mi się trzęsie |
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim w nowym wątku, jesteście niesamowite, że tyle już stworzyłyście.
Do kogo piszemy z wpisaniem na listę mamuś ( to co znajduje się na pierwszej stronie?) U mnie dzisiaj super, od trzech dni nie wymiotuje brzuch pobolewa ale nie jest źle. Wróciliśmy z majówki i jak mam pomyśleć, że jutro idę na 6:15 do roboty to aż mi się nie chce. Pierwszy raz chciałam skomentować wpisy, napisałam się napisałam i wszystko znikło, dlaczego ???????
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież ono jeszcze nóg nie ma, nie ma jak skakać
Nie powinnam się stresować, bo mój szef jest super. No ale ja na jego miejscu nie byłabym zachwycona
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na moje pytanie:aha...to już?;p a on: no co? juz dawno Ci mowilem bierz sie za dzieci potrafi zaskoczyc ale oczywiście potem sobie wkrecilam,ze moze sie ucieszyl,bo sie chce mnie pozbyć
|
|
|
|
|
#39 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się w nowym wątku
![]() I proszę mnie dopisać do "Wizyt": 20.05 usg genetyczne godz: 18:20 22.05 wizyta u ginki godz: 14:00 Dziękuję
Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-05-05 o 19:42 |
|
|
|
#41 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do cytowania to pewnie za dużo na raz i wtedy się wywala Cytat:
|
||
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
![]() Zjadłam pierogi ruskie ![]() ale coś bym jeszcze wszamała
|
|
|
|
#43 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Daj jutro znać
|
||
|
|
|
#44 | |
|
Raczkowanie
|
Tez bym prosila o dopisanie do listy wizyta i USG 10.05 godz.8:30
Cytat:
Ja nareszcie w domu jakos taka zmeczona dzisiaj jestem .robie sobie kolacyjke i chyba sie poloze zeby odpoczac chociaz prawie nic dzisiaj nie robilam ale jazda samochodem nawet jako pasazer moze byc meczace. ![]()
|
|
|
|
|
#45 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Ciebie za poświęcenie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powiesz i będziesz miała z głowy Ja marze o ruskich od tygodnia - jutro po wizycie podjadę do jakiejś knajpy na podwójną porcję - jakbym miała połowę zwrócić to zawsze coś zostanie Nie wiem jak Wy dziewczyny ale ja tradycyjnie już od miesiąca kolacyjka i do 20.30 będę spać razem z synkiem do rana (no z małą przerwą nocną na siusiu
|
||||||
|
|
|
#46 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzis zostalam porwana przez Tz do fajnej knajpki . Jedzenie ni to chinskie , troche tajskiego , kucharze nepalczycy .. Mmm ale bylo dobre . Zamowilm ryz , taki klejacy jak do shushi , duzo chili , krewetki , zielony groszek mmm pychota. I nie wiem czy to ostre czy zbieg okolicznosci ale moj brzuch zaczol wariowac normalnie czulam szturchniecie jedno za dugim .. 15 minut nie moglam sie ogarnac I teraz sie zastanawiam czy jej smakowalo , czy wlasnie nie bardzo Teraz mnie na ogorkowa wzielo , i gar gotuje jak dla wojska a w miedzy czasie pieke szarlotke - pierwsza w swoim zyciu . CZasem sama siebie zaskakuje ![]() Paulinaizabela ; Perfuzja ![]() A i cos jeszcze .. Jak wasza waga dziewczyny ? Ja co prawda mam polowe juz blisko ale weszlam wczoraj na wage i ... plus 8 kg! Ja oczywiscie sobie wykalkulowalam 8 + 8 = 16 kg , ze tyle mialabym do konca ciazy czyli nie tak tragicznie , szykowalam sie na 30 Podobno po mnie nie widac tych 8 kg , w biodrach troche mi sie uroslo , no i ten duzy brzuch WYbaczcie ale tak sobie to tlumacze , w innym wypadku bylabym juz w glebokiej depresji i ryczala jak opetana
|
|
#47 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... cały dzien dziś jestem głodna Ja nie wiem ile przytyłam, bo się jeszcze ani razu w ciąży nie ważyłam Ale coś tam już przybyło, bo widze po udach no i brzuchu pewnie z 5 już na plusie
|
|
|
|
|
#49 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My sie wybraliśmy na spacer i przy okazji wstąpiliśmy do moich rodziców, bo potrzebowałam coś zabrać no i oczywiście musieliśmy na chwile zostać. Ale to stresujące, nacisk co do mieszkania, co do ślubu, mieszanie w naszej liście gości, do zwariowania. Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-05-05 o 21:19 |
||||
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na razie -0,5 kg, ale na tym etapie, to wiesz
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Witam sie i ja w nowym wątku.
Oooo mozna mnie dopisać do wizyt: 17.05 o 10 5 stron do nadrobienia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
już 2 stronki nowego wątku
![]() proszę o dopisanie wizyty i usg 09.05 o 16.15 paulinaizabela gratulacje, już spory dzidziaczek
|
#53 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w nowym wątku
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() Pisałyście coś o śluzie, u mnie to jakaś masakra jest, leje się ze mnie że nie raz się zapominam i odnoszę wrażenie że może okresu dostałam jak tak ze mnie leci
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-05-05 o 21:31 |
||
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem głodna to proszę TŻ żeby mi zrobił ....mam takiego niesamowitego lenia ,że najchętniej jadłabym wszystkie posiłki w łóżku![]() A co do kilogramów szczerze to nawet w domu wagi nie mamy do tej pory nie była potrzebna..... bo mi waga nic się nie zmienia od kilku lat a TŻ raczej się tym nie przejmuje ale chyba muszę sobie zakupić żeby kontrolować wagę bo jak się rozpędzę to skali na wadze braknie
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja w nowym wątku!!!
u mnie już 15 tydzień leci i coraz wyraźniej czuję Małe, a brzucha nie widać nic a nic... Antibia - też jestem zakochana w tych kocykach i w tym miesiącu po wypłacie zamawiam, aczkolwiek słyszałam, że we Wrocławiu jest gdzieś sklep "stacjonarny" w okolicach Kozanowa bodajże.
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#57 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem i ja
![]() Ja też mam jutro wizytę, ale nie wpisujcie mnie już na listę wizyt, bo zaraz trzeba ją będzie znowu zmieniać - bez sensu ![]() Cytat:
Przedtem walczyłam o zbicie kilogramów na lato, ale musiałam odstawić ćwiczenia i biegi, więc pewnie mi coś podskoczyło, ale nie chcę wiedzieć ile ![]() Natomiast w poprzedniej ciąży bardzo powoli tyłam. W 7-mym miesiącu miałam ledwie +8, ale potem w 8-mym i 9-tym jak mi waga poszłaaaaaaa... to w ciągu 2 miesięcy doszło jeszcze +5kg i ostatecznie wylądowałam na +15kg
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2013-05-05 o 22:02 |
|
|
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
Gdzieś w tych okolicach jest ale ja zamawialam ze sklepu internet bo mnie la millou nastraszylo że tego wzoru już nie będzie:-(
|
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
http://www.lamillou.com/shop/kocyki-niemowlaka
proszę ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Ja 5 kg przytylam do 12 tygodnia. Z czego bylam na wakacjach gdzie jadlam jak opetana no I fajki rzucilam po 9 latach? To chyba tez mi swoje dalo ..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Aha .. Doswiadczone mamy ! Jakie termonetry polecacie dla maluszka ? U mnie sa teraz przecenione o polowe I chcialabym kupic tylko nie Wiem ktory a moze oba ? Jeden zestaw jest z Aventu , smoczek z termometrem plus zwykly elektroniczny . A drugi to Tommy taki do uszka ? A moze polecacie jakies inne,, Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

Są dwie rączki i nóżki. Ginka mówiła ile mierzy główka ale zapomniałam :p W każdym razie wszystkie parametry w normie 
a potem w kościele. Jakoś tak niezadobrze się tam czułam...do tego ta msza jakaś długa, prawie 1,5h... ledwo wysiedziałam tyle.

Ja myślę, że to nie serduszko tylko jakaś tętnica Twoja, ale ja się nie znam :P

dla Ciebie za poświęcenie
Teraz mnie na ogorkowa wzielo , i gar gotuje jak dla wojska a w miedzy czasie pieke szarlotke - pierwsza w swoim zyciu . CZasem sama siebie zaskakuje