Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-06, 07:39   #901
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Oczywiste, że na forum nie
Do starego klubu nie mam dostępu, nawet nie wiem kto prowadzi/ł, ale spoko, moja babska ciekawość najwyżej nie zostanie zaspokojona

nie no co Ty zaspokoje- ....

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-05-06 o 08:48
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 07:48   #902
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Marsi-a gdzie ty pracujesz jeśli mogę wiedzieć?
Właśnie też się nad tym zastanawiam

Nie wiem czy nie zarejestrowałam karmienia czy Blanka spała od 23 do 5???

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Black bardzo możliwe. Pisałam w tamtym tyg,że moja mała pokasłuje, byłyśmy u pediatry, czysto w oskrzelach i powiedziała,że to może być na tle alergicznym. Więc może i Oliwia coś takiego ma
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 07:56   #903
hope01
Zakorzenienie

mi Dawid pokasłuje coś odkąd wstał, zobaczę co dalej, jak coś to pojedziemy do lekarza. Ja chyrlam i gardło mnie boli i boję się, że go zaraziłam

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 08:01   #904
mitabe
Rozeznanie

Hej ale mam do nadrobienia stron
U nas po chrzcinach wszystko poszło swietnie, młody spokojny w miarę, spał poł mszy w wózku . Najbardziej podobały mu się witraże, musiałam z nim chodzić trochę po kościele bo jak stałam w miejscu był ryk hehehe. Po mamusi chyba zamiłowanie do sztuk pięknych ma .

Wczoraj rozmawiałam z doświadczoną mamusią, bo totalnie nie wiem jak zrobić rozszerzenie diety małego i tyle ustaliłam: zaczynam w połowie 5 miesiąca hahah. Tak serio to próbuję ogarnąć to wszystko i dla mnie to jakaś magia, tym bardziej że ciągle eksperymentuje z własnym jedzeniem i próbuje dodawać nowe produkty do swojej diety.

Szperając po internecie i szukając inspiracji znalazłam taką stronę, może wam się przyda, tylko Szaja (lub któraś z doświadczonych mam) jakbymogła swoim okiem zerknąć na to i wprowadzić ewentualną korektę:

http://mojniemowlak.pl/schemat-zywienia-niemowlat/schemat-zywienia-niemowlat-karmionych-piersia.html

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Teraz lecę do gałganka, pózniej moze na spacer bo pogoda piękna, a wieczorem jak pójdzie spać spróbuje was nadrobić i pocytować, może dam zdjęcie jakieś z chrzcin :p

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 08:09   #905
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Właśnie też się nad tym zastanawiam

Nie wiem czy nie zarejestrowałam karmienia czy Blanka spała od 23 do 5???[COLOR="Silver"]
Hah, mam podobnie, z tymze ostatnie karmienie zarejestrowalam o 3.40 a Maly do tej pory nie jadl i nawet nie krzyczy

czy wasze Maluszki jak jedza z piersi tez wsadzaja sobie paluszki do buzi? Moj wypluwa cyca i wsadza paluszki, przez to je duzo mniej, wyciagam mu paluszki i wsadzam cyca ale sie wkurza :'(

Dziewczyny z jakim wyprzedzeniem trzeba zlozyc podanie o przedluzenie macierzynskiego???!!! Qrwa wlasnie sobie uswiadomilam, ze mi sie konczy a ja debilka nie bylam w zusia milion rzeczy na mojej glowie i zapomnialam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 08:15   #906
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej laseczki. Ale się niewyspałam! Tż wypił wczoraj 4 piwa i nie miał siły wstawać w nocy do Darii!!!! A jak na złość Ona się budziła 3 razy w nocy i nie umiała zasnąć!! Nie odzywam się do niego! Mam FOCHA...!

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Silver dziękuję za kciuki na chrzciny - na Ciebie zawsze można liczyć i widziałam co napisałaś o tym tempie rozwoju i całkowicie się zgadzam. Moja Mała też jeszcze się nie przekręca z brzuszka na plecki, ale bardzo intensywnie próbuje to zrobić na odwrót, z plecków na brzuszek. I widzę, że z dnia na dzień przychodzi coś nowego, także cierpliwie czekam i się nie denerwuję, mamy czas

A jak tam było na chrzcinach??? Jak mała się zachowywała??

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Silver pytalas po co nam spacerowki skoro mamy wozek 2w1 ... mi bedzie potrzebna np do marketu gdzies blisko gdzie bedzie rowna powierzchnia. niestety stelaz mojego move jest ciezki i znoszenie go po schodach latwe i lekkie nie jest. taka mala lekka spaceroweczka to by bylo cos fajnego. poza tym przydalby sie tez w domu moglabym mloda usypiac w niej ... chociaz cena troche mnie przerazila. myslalam ze kolo 600 zl max
W takim razie po co wydawać kasę na wózek 2w1 skoro potem tej spacerówki się nie wykorzysta ??

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Wielka Prosba z samego rana...gdybyście znalazły chwilę, mogłybyscie wypełnić https://docs.google.com/forms/d/1zCS...yWAoI/viewform
Pytań nie jest dużo, będę bardzo wdzięczna
Wypełnione

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Szaja dzięki za podpowiedz też myślałam o rowerku, ale biegowym - bo strasznie mi sie podobaja tylko dla roczniaka to chyba jeszcze-za wczesnie... pokaże mezowi pomysły i zdecydujemy
Moja siostra taki rowerek kupiła synkowi i bardzo mu się podoba fajnie śmiga na nim (tylko że on ma prawie 3 latka)

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Mam pytanie. Byłyście już załatwić w zakładzie pracy ten roczny macierzyński????
Stary 2013-05-06, 08:18   #907
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Silver, chyba nie ma co zalatwiac, bo przeciez jeszcze ustawa nie weszla trzeba czekac do 1go wrzesnia, ale jak to rozwiaza to nie wiem

Stary 2013-05-06, 08:29   #908
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hah, mam podobnie, z tymze ostatnie karmienie zarejestrowalam o 3.40 a Maly do tej pory nie jadl i nawet nie krzyczy

czy wasze Maluszki jak jedza z piersi tez wsadzaja sobie paluszki do buzi? Moj wypluwa cyca i wsadza paluszki, przez to je duzo mniej, wyciagam mu paluszki i wsadzam cyca ale sie wkurza :'(

Dziewczyny z jakim wyprzedzeniem trzeba zlozyc podanie o przedluzenie macierzynskiego???!!! Qrwa wlasnie sobie uswiadomilam, ze mi sie konczy a ja debilka nie bylam w zusia milion rzeczy na mojej glowie i zapomnialam

7 dni przedzed
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 08:37   #909
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Silver, chyba nie ma co zalatwiac, bo przeciez jeszcze ustawa nie weszla trzeba czekac do 1go wrzesnia, ale jak to rozwiaza to nie wiem

Lady, co do Twojego pytania, 7 dni przed trzeba złożyć wniosek o przedłużenie. Właśnie dzis jadę do pracy zapytać kierowniczke czy muszę wypisywać wniosek o te dodatkowe 4 tyg macierzyńskiego skoro wprowadzają ten roczny.........Kurde! Gubie sie w tym wszystkim....

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-05-06 o 08:40
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 08:40   #910
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
wlaśnie Laurko ja Ciebie pytałam o to ale nie zawsze uda mi się być na bierząco- mój zjeżdza z gondoli w dół i teraz nie wiem czy ja mam wózek zrypany czy ta gondola u Ciebie też tak się kiwa w przód i w tył
na spacerku jak mi zjeżdza to aż nogi potrafi wyciagnąć na brzegi gondolki
próbowałam go ostatnio do spacerówki ale kuźwa wydaje mi się,że jest jeszcze za malutki do niej, jak będzie siedziec to wtedy go będę kłaść na razie szkoda mi plecków

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

dawaj aktualne zdjęcie pyska to coś podpowiemy
oki pozniej cos wstawie jak maly pojdzie spac

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 08:44   #911
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
nie no co Ty zaspokoje- zarządzem działam handlowym i marketingowym, uslugi związane z IT głównie dla hotelarstwa
O kurcze to szycha z Ciebie to super że się tak rozwijasz i robisz to co lubisz
Dzięki za zaspokojenie babskiej ciekawości

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Lady, co do Twojego pytania, 7 dni przed trzeba złożyć wniosek o przedłużenie. Właśnie dzis jadę do pracy zapytać kierowniczke czy muszę wypisywać wniosek o te dodatkowe 4 tyg macierzyńskiego skoro wprowadzają ten roczny.........Kurde! Gubie sie w tym wszystkim....
daj potem znać co Ci powiedziała
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 08:47   #912
marsi11
Zakorzenienie

dziewczyny chciałam polecić dwie rzeczy z rossmana:

- skarpetki z grzechotką, chyba firmy soxo, w promocji ostatnio dorwałam za niecałe 6 zł, kolorowe, duży wybór, mój Leo je uwielbia i gada do nich

- woda BabyDream w kartoniku, jesteśmy na etapie kaszek i herbatek więc fajna wygodna sprawa bo ja mam zawszse problem by wcześniej ugotować wodę i ją wystudzić itp a ta jest już przygotowana, wkładam tylko butelkę do podgrzewacza i voila!

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
O kurcze to szycha z Ciebie to super że się tak rozwijasz i robisz to co lubisz
Dzięki za zaspokojenie babskiej ciekawości [COLOR="Silver"]
co Ty żadna tam szycha plus jest taki,że jestem jedyną kobietą w pracy
ale fakt lubię swoją pracę i muszę o nią dbać bo wiele osób sobie ostrzy zęby na moje miejsce

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-05-06 o 08:49
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 08:48   #913
insolito
Zadomowienie

Cytat:

Nie no właśnie ustaw ma wejść 1 czerwca. Początkowo miała być od 1 września i wtedy my byśmy się nie łapały

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 08:48   #914
LadyWhisper
Zakorzenienie

ale tempa dzida ze mnie jestem DOKŁADNIE 7 dni przed końcem lecę do tego ZUSu jak na skrzydłach zaraz.

Aaaaaaaaaa najlepszze, o co się poprztykałam z mężem wczoraj? Otóż - chrzciny są w niedzielę - chrzestni są, goście są, żarcie ugrane, lokal jest, czego nie ma?! Mszy załatwionej!!!!!!!!!!!! Myślałam, że pozabijam ja zapomniałam, ok, ale mam tyle na głowie, że może mi się zdarzyć, ale ON?! oczywiście dzisiaj ja muszę wszystko załatwiać prawda?

Stary 2013-05-06, 08:49   #915
misia1505
Rozeznanie

My już po imprezie. oczywiście udanej. Lenka do chrztu spała, później rozglądała się i gadała do świecy a tak się bałam że będzie płacz ;-)
Później spróbuję wrzucić fotkiu bo teraz mi nie wchodzą.
Stary 2013-05-06, 08:50   #916
LadyWhisper
Zakorzenienie

Aaaaaaaaaaaaa insolito, dziękuję cholerka, ciekawe, czy się załapię cały czas mi gdzieś się we łbie kręci, że się nie załapię na to......

Stary 2013-05-06, 08:55   #917
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, chyba kupię te skarpetki... Skoro polecasz. A co do wody, to ja kupuję "Mama i Ja".
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 08:55   #918
insolito
Zadomowienie

Cytat:
ale tempa dzida ze mnie jestem DOKŁADNIE 7 dni przed końcem lecę do tego ZUSu jak na skrzydłach zaraz.

Aaaaaaaaaa najlepszze, o co się poprztykałam z mężem wczoraj? Otóż - chrzciny są w niedzielę - chrzestni są, goście są, żarcie ugrane, lokal jest, czego nie ma?! Mszy załatwionej!!!!!!!!!!!! Myślałam, że pozabijam ja zapomniałam, ok, ale mam tyle na głowie, że może mi się zdarzyć, ale ON?! oczywiście dzisiaj ja muszę wszystko załatwiać prawda?
Ale to Ci sie kończy ten 20 tygodniowy, tak ?? to pewnie biedzisz musiaa napisać podanie o dodatkowe cztery, to akurat do czerwca

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2013-05-06 o 08:59
Stary 2013-05-06, 09:02   #919
LadyWhisper
Zakorzenienie

no właśnie kończy mi się 18tygodniowy - umowa mi się skończyła z dniem porodu. Bo osoby którym um się kończy z dn porodu mają 18+4, więc wg tego się nie załapię.....

Stary 2013-05-06, 09:08   #920
insolito
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie kończy mi się 18tygodniowy - umowa mi się skończyła z dniem porodu. Bo osoby którym um się kończy z dn porodu mają 18+4, więc wg tego się nie załapię.....

A to ja nie słyszałam o 18 tyg. urlopach Ale skoro przysługuje Ci jeszcze 4 tygodnie to wychodzi, że skończy Ci się w czerwcu to ustawa już będzie

Sorry, że pisze jak analfabetka , ale mały szamie cyca

Stary 2013-05-06, 09:23   #921
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
daj potem znać co Ci powiedziała
OK

Cytat:
- woda BabyDream w kartoniku, jesteśmy na etapie kaszek i herbatek więc fajna wygodna sprawa bo ja mam zawszse problem by wcześniej ugotować wodę i ją wystudzić itp a ta jest już przygotowana, wkładam tylko butelkę do podgrzewacza i voila
Chyba dziś kupię wodę skoro tak polecasz

Cytat:
łoooo. A kiedy macie te chrzciny?? Teraz w niedziele??? Da się to tak załatwić teraz w kościele??
Stary 2013-05-06, 09:25   #922
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
mi Dawid pokasłuje coś odkąd wstał, zobaczę co dalej, jak coś to pojedziemy do lekarza. Ja chyrlam i gardło mnie boli i boję się, że go zaraziłam
jedz, jedz- bedziesz spkojniejsza, a nie ma co lekcewazyc

Cytat:

u nas podobnie i przez to nie je tyle co wczxesniej- dlatego dzis w nocy wstawałam 4 razy, po czym nie mógł zasnąc- ewidentnie na zęby mu idzie bo marudny, łapie, pociągnie, pusci, grymasi

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
My już po imprezie. oczywiście udanej. Lenka do chrztu spała, później rozglądała się i gadała do świecy a tak się bałam że będzie płacz ;-)
Później spróbuję wrzucić fotkiu bo teraz mi nie wchodzą.
to elegancko czekamy na fotki

Lady, bo mi nie zacytowało- Wy mnie rozwalacie mszy nie ma o masakra
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 09:27   #923
LadyWhisper
Zakorzenienie

O rany faktycznie, taka ze mnie matematyczka od siedmiu bolesci

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Tia, kopcie lezacego, kopcie

Stary 2013-05-06, 09:28   #924
sylwietta1988
Zakorzenienie

ogłaszam oficjalnie, ze wkraczamy w kolejny pampersowy level Dada4
Stary 2013-05-06, 09:30   #925
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ogłaszam oficjalnie, ze wkraczamy w kolejny pampersowy level Dada4
fajnie napisane

My używamy dada3 i jeszcze takie duże się wydają ale Daria drobniutka jest.
Stary 2013-05-06, 09:30   #926
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

co Ty żadna tam szycha plus jest taki,że jestem jedyną kobietą w pracy
ale fakt lubię swoją pracę i muszę o nią dbać bo wiele osób sobie ostrzy zęby na moje miejsce
To masz ciekawie jako jedyna Kobieta
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 09:32   #927
LadyWhisper
Zakorzenienie

Sylwia, my od trzech dni na czworkach, zapomnialam sie pochwalic

Stary 2013-05-06, 09:35   #928
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Tia, kopcie lezacego, kopcie

ale tak serio. Myśmy chcieli na początku chrzciny w marcu ( u nas są chrzciny raz w miesiącu). Byliśmy 10 dni przed chrzcinami to powiedzieli nam że już za późno i dopiero w kwietniu mogliśmy zrobić.
Stary 2013-05-06, 09:35   #929
nancykenator
Zakorzenienie

hej mamusie trochę nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez aluap987 Pokaż wiadomość

Dołączam się do pytania o chusty. Cały czas się zastanawiam nad zakupem chusty i sama nie wiem. Dziewczyny chustowe zadowolone jesteście? Warto kupić?
-----
Doczytałam odpowiedz. Dziewczyny pędzicie, że nie idzie nadążyć. Idę dalej nadrabiać
co do chusty warto, mój tż dotąd sceptyczny mega zadowolony z chusty
Cytat:
Witam Was Kochane!
Strasznie za Wami tęskniłam
Poczytałam Was w nocy bo nie mogłam spać,Kurcze tyle smutnych rzeczy się wydarzyło...
Ale najpierw co pamiętam:
Nancy,Nawijko,Szaja i Ilusion(przepraszam jeśli kogoś pomijam) kochane jesteście że się martwiłyście
Silver cudownie Niunia podnosi główkę!
Lady-Pietraszko śmieje się zawodowo,mój mąż też mówi do małej "hopa!"
Szaja,super głos-idealny do pracy x dziećmi
Sylwia,mąż jest wyjątkowy,usmialam się pierwszy raz od paru dni
Black ją też jestem za.
Bokeh super że z oczkiem już lepiej. Biedną Niunia.
Meneq ja też ssałam te dwa palce do końca gimnazjum aż mi wstyd
Nina,super że nie masz problemów z rozszerzeniem diety
Blogerko współczuję z całego serca przebojów z teściowa i tz

Więcej chyba nie pamiętam. Jak mi się coś przypomni to napisze.

Szaja wydaje mi się że z piersiami jest ok,tzn jak nacisne to olej sika wręcz nie leci. W nocy mi ładnie je a w dzień odstawiła takie cyrki że nie wiedziałam co robic. Wogóle jest tak okropnie marudna,jeszcze nigdy tak nie było.

Teściowie są... Ech... Nie będę się na ten temat rozpisywać bo szkoda słów. Dobrze że widuje ich tak rzadko.

Dziękuje za wszystkie Wasze kondolencje. Ale to nie koniec smutnych wieści. Tego samego dnia-rano zmarł mój dziadek,za dwie godziny ciocia,taka dalsza rodzina,ale sporo się spotykaliśmy,bardzo ją lubilam,a po południu mąż powiesił bardzo dobra koleżankę mojej mamy,a potem siebie. To była taka fajna babka! Tylko miała męża psychopatę...
Za dużo wrażeń dla mnie... I jeszcze przeczytałam o tym dzieciaczku x majowego wątku. ;( co to był za okropny dzień! Tak mi szkoda tej dziewczyny Nie jestem w stanie sobie wyobrazić co ona przeżywa. Nasze chore bioderka to pikuś!

Ale się rozpisałam... Już Was nie zanudzam. Dziękuje że Was mam

---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ----------

Aaa.. Lenova mam nadzieję że u Blanki to chwilowe zachowanie. Ale muszę Ci powiedzieć że imię zobowiązuje

---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ----------

A do klubu zajrze może w ciągu dnia,to zobaczę co tam ciekawego u Waszych dzieci.

współczuję przeżyć
a co tam u teściów?
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
oj, oj, oj- lepiej, zebym ja do tej biedronki nie jechała bo pensja pojdzie jak nic i bedziemy zyc miloscią

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40642123]Macie mnie i idę czytać

http://img441.imageshack.us/img441/4592/cam00228z.jpg[/QUOTE]
super wygladasz
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jestem na bieżąco ale niestety nie będę cytować. Jestem mega w☠☠☠☠iona na tz i jutro jadę do mamy a jak jeszcd chociaż słowo mi powie to się wezmę.i wyprowadze.
co się stało?
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hej ja tylko na moment bo jestem dziś zalatana. Jutro chrzciny, proszę o kciuki bo jestem kłębkiem nerwów

dobranoc
jak po chrzcinach?
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Hope, cudny jest Twoj maluch na fb go podziwalam

Silver, mowisz żeby spokojnie czekać na postępy chyba tak uczynie bo martwienie sie tu nie pomoze we wtorek mamy szczepienie, zobaczymy co pediatra na to..

Mamy szczepilyscie na pneumokoki? Ile kosztuje szczepionka?

-
co do szczepionki to u nas ok. 300 zł za dawkę, a dawek są trzy
Cytat:
Dziewczyny jak się "leczy" skazę? Bo moja Niunia ma coraz więcej tych krostek... Odstawiłam już dawno nabiał, zjadłam loda jednego wczoraj i nic więcej.. o ja głupia
tak jak dziewczyny mówią, odstawiać i obserwować, ja sugeruję drób i białko jaja kurzego (podobno dróg coraz częściej uczula, bo tyyyle chemii i bardzo dużo białka) i nabiał niestety, ale Ty pisałaś, że nabiał odstawiłaś, wróciłaś do niego?
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Super fryzura

Wcześniej też karmiłam mm -Nanem ale nie była taka zielona ;/

Ależ się zajada słodziak

Ja od 2 tyg nie jem nabiału i co? dupa , krosty nadal są a czasem nawet mocniejsze.
My mamy od lekarza maść na sterydach i po tym schodzi ale nie chce zbyt czesto smarować tymi sterydami ;/
Ja naprawdę już nie wiem co mam jesć, ciągle kanapki z wedlina i maslem roslinnym i ona wraz te krosty ma i do tego bąki , będę już chyba przechodzić na samo mm bo i ona się męczy i ja też

Co przeskrobał?
Ale masz widoki! zazdroszczę !

Słuchajcie czy Wasze dzieci po jedzeniu też dostają powera?Bo ja już chyba mam przyczynę ulewania u Blanki.Ona po odstawieniu butli lub cyca od razu płacze(nie z głodu raczej bo w żołądku czuje że juz jej sie cofa wiec odstawiam)i wierzga.Potem jak już ją uspokoję (zazwyczaj pomaga smoczek) to jej sie bawić chce . No i potem cała zalana jest bo nie ma czasu zeby sie w brzuszku ulozylo;/
Macie jakis pomysl czemu ona taka nerwowa po tym jedzeniu ?

Aha i jeszcze jedno . Dzisiaj po obiadku wlasnie chcialam jej zrobic sjeste i poloyłam do łozeczka bo widze ze oczy trze i ziewa to mysle ze zasnie a ona zaczeła mi wierzgac o tak:http://www.youtube.com/watch?v=UFxlR...ature=youtu.be
normalne to ? bo ja juz sie martwie...
co do ulewania i zachowania to u nas identycznie, w nocy jak zasypia spokojnie to ulewania zero w dzień zaraz po jedzeniu najpierw płacz a pptem cały ulany
Cytat:
Laurko, naprodukowała się i mi zażarlo wszystko
w każdym razie mój w foteliku się strasznie poci i na moich wioskowych drogach pewnie by było mu niewygodnie tym bardziej,że chodzimy na długie spacery

dziewczyny ja jutro wracam do pracy w pełnym wymiarze godzin ,koniec macierzyńskiego
a najgorsze jest to,że w tym tygodniu muszę się walnąć w delegacje w PL a na początku czerwca mam ważną konferencje na drugim końcu PL i to jeszcze 3 dniowa
współczuję powrotu do pracy a tych delegacji jeszcze bardziej

ja po weekendzie u rodziców, fajnie było ale wszędzie dobrze ale u siebie najlepiej za tydzień wyjazd do teściów a 9 czerwca mamy chrzciny i nie wiem jak ubrać mojego małego przystojniaka już o sobie nie wspomnę :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 09:36   #930
sylwietta1988
Zakorzenienie

jak chcecie miec szybciej gazetke biedronki to na ich stronie głownej zapisuje sie na newslettera i przysyłają na email
teraz mi sie otwiera ale na 1 str widze juz 3-pak body za 19,99
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości