Zabobony nam nie straszne, w maju ślubów moc się zacznie! PM2013 cz.49 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-06, 10:08   #3481
cowie
Zakorzenienie

Dot.: Zabobony nam nie straszne, w maju ślubów moc się zacznie! PM2013 cz.49

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
witam, muszę się gdzieś wyżalić
bylismy z tż rozwieść część zaproszeń jego rodzinie ... wyszło że na 18 osób przyjdzie tylko 6... jak tak dalej pójdzie to się załamie.
Najbardziej mnie wkurzyła jedna z babć.
Jedna jest chora i się nie dziwie że nie przyjedzie, druga miała problemy z nogą w tamtym roku ale jeździła raz w tygodniu 120km do szczecina i w końcu jej się wyleczyła rana (bo ma cukrzycę i rany strasznie się jej goją), ale stwierdziła że to za daleko - a do nas jest 100km - i że ona nie przyjedzie... zaczeła coś tam pierdzielić jeszcze - poszłam na górę i się popłakałam ...
tż się pyta czemu placzę, a ja mu mówię że mi przykro bo jak nie chce przyjść to niech się lepiej nie odzywa a nie jęczy że jest chora i że to tak daleko i ciągle nawija że nie przyjedzie...
Najśmieszniejsze jest to że wcale nie jest jakoś obłożnie chora a tż jest jej pierwszym wnuczkiem który bierze ślub, babcia ma takie zdrowie że jak się zbliżają święta to potrafi nie jednego chłopa przepić, zawsze ma humor i nigdy nie widziałam żeby marudziła na temat zdrowia, a jak tylko dostała zaproszenie to zaczeły się schody
Jeśli chodzi o rodzine tż to będzie jej mniej niż jego znajomych... na co nam była taka duża sala jak zaraz wyjdzie że ze 160 osób przyjdzie 60
Nie przejmuj się, nie będzie tak źle
A jak babcia nie chce przyjść to jej strata. A Wy będziecie mieli na weselu osoby, które chcą przyjść.
Może to po prostu taka część rodziny? Ja też miałam taką część, że się wszyscy zmówili razem i mi w sumie 8 osób odmówiło na raz. Przy moim 60cioosobowym weselu to dużo.
Natomiast całej reszcie zależy i nie słyszę odmów
Także głowa do góry. Teraz już będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez biibi Pokaż wiadomość
a może najpierw część glamour, a później łąka z wiankiem przy zachodzącym słońcu?
Teraz to słońce zachodzi gdzieś w okolicy 20tej. Będziecie tak długo się sesjowac?

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:09   #3482
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
bylismy z tż rozwieść część zaproszeń jego rodzinie ... wyszło że na 18 osób przyjdzie tylko 6... jak tak dalej pójdzie to się załamie.
Jedna jest chora i się nie dziwie że nie przyjedzie, druga miała problemy z nogą w tamtym roku ale jeździła raz w tygodniu 120km do szczecina i w końcu jej się wyleczyła rana (bo ma cukrzycę i rany strasznie się jej goją), ale stwierdziła że to za daleko - a do nas jest 100km - i że ona nie przyjedzie... zaczeła coś tam pierdzielić jeszcze - poszłam na górę i się popłakałam ...
tż się pyta czemu placzę, a ja mu mówię że mi przykro bo jak nie chce przyjść to niech się lepiej nie odzywa a nie jęczy że jest chora i że to tak daleko i ciągle nawija że nie przyjedzie...
Najśmieszniejsze jest to że wcale nie jest jakoś obłożnie chora a tż jest jej pierwszym wnuczkiem który bierze ślub, babcia ma takie zdrowie że jak się zbliżają święta to potrafi nie jednego chłopa przepić, zawsze ma humor i nigdy nie widziałam żeby marudziła na temat zdrowia, a jak tylko dostała zaproszenie to zaczeły się schody
Jeśli chodzi o rodzine tż to będzie jej mniej niż jego znajomych... na co nam była taka duża sala jak zaraz wyjdzie że ze 160 osób przyjdzie 60
Nie dziwię się, że jest Ci przykro

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:09   #3483
biibi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Też może być, ale ja bym zrobiła najpierw wianek W pełnym słońcu, na łące, a potem wieczorem przy zachodzie słońca, bardziej szalona glamour
Tylko, że zachód słońca jakiś taki bardziej romantyczny mi się wydaje :P Ciekawe co fotograf na to
Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
taka kolejnosc baby super
biibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:10   #3484
koral_owa
Raczkowanie

Cytat:
nie przejmuj się, na pewno będzie więcej niż 60.
ja też zapraszam 160 osób i myślę, że przyjdzie między 100 a 120
a babcia może jest z tych, które lubią być namawiane, żeby poczuć że jest ważna (moja tak ma) albo lubi jak się nad nią użala jaka to ona bidulka (i tak też ma )
wiesz jak to jest ze starszymi ludźmi..
koral_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:10   #3485
biibi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość

Teraz to słońce zachodzi gdzieś w okolicy 20tej. Będziecie tak długo się sesjowac?
No pewnie, zwłaszcza, że chcemy też kilka zdjęć po zmroku Najwyżej zaczniemy popołudniu a nie z samego rana
biibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:11   #3486
ennostiel
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, mała liczba
Cytat:
a może najpierw część glamour, a później łąka z wiankiem przy zachodzącym słońcu?
Ale Ty masz pomysły

W czwartek mam przymiarkę, a potem jedziemy do naszej sali ustalić menu

Ślub
ennostiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:15   #3487
Klaudynka...a
Zadomowienie

Cytat:
Witam po długim weekendzie
Widzę, że nowego wątku nie ma, czyli grzecznie nie szalałyście beze mnie

To i ja się pochwalę, a co

25 DDŚ

I dziś rano nawiedził mnie koszmarek ślubny Poszłam do fryzjerki na podcięcie boków, a ona obcięła mi całą głowę na zapałkę Ja w ryk, cały następny dzień przepłakałam. W końcu uznałam, że moja fryzjerka (bo to obcięcie zrobiła jakaś inna) może mi doczepić włosy. Uspokoiłam się, było ok póki... nie doczepiła mi takich loków jak żydowskie pejsy I to już docelowo na ślub. Ja znów w ryk. W końcu zadzwonił makijażysta, że ja się spóźniam 2 godziny, on nie ma czasu i zaraz będzie jechał do domu. To wybłagałam, żeby poczekał, że ja dojadę za 15 minut. Wsiadłam w mojego smarta, a on straaasznie wolno jechał. No to wystawiłam ręce za szyby i odpychałam się od drzew, żeby szybciej jechać

och co za sen

mam doła, bo zostało 26 dni a my nie ruszyliśmy 1 tańca nic a nic. Dzisiaj dzwoniłam do pana i ma mi oddzwonić kiedy może się spotkać
Klaudynka...a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:16   #3488
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudynka...a Pokaż wiadomość
och co za sen

mam doła, bo zostało 26 dni a my nie ruszyliśmy 1 tańca nic a nic. Dzisiaj dzwoniłam do pana i ma mi oddzwonić kiedy może się spotkać

To ruszajcie!

My zaczęliśmy z początkiem kwietnia, a jesteśmy trochę w czarnej d. bo TŻ się wygłupia

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-05-06, 10:23   #3489
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, może nie będzie wcale tak źle? Jeszcze nie rozdaliście wszystkich zaproszeń. Uszy do góry, nie martw się na zapas. Ja osobiście wolałabym żeby przyszło 60 osób które autentycznie się z zaproszenia ucieszą niż 160 z czego połowa przyszłaby "na siłę", wcale nie mając na to ochoty :P
też tak bym wolała, ale jak staliśmy przed wyborem sali to mieliśmy dwie - do 100 osób i od 110 osób - no i wybraliśmy większą bo ja nie chciałam zastanawiać się kogo zaprosić a kogo nie i teraz jak przyjdzie mniej niż 100 osób to w sali mi się zgubią nie wspominając nic o tym że musimy zapłacić za 110 osób...
Wszystko okaże się w sierpniu jak wszyscy dadzą odpowiedz, ale ten weekend mnie zdołował...

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez koral_owa Pokaż wiadomość
nie przejmuj się, na pewno będzie więcej niż 60.
ja też zapraszam 160 osób i myślę, że przyjdzie między 100 a 120
a babcia może jest z tych, które lubią być namawiane, żeby poczuć że jest ważna (moja tak ma) albo lubi jak się nad nią użala jaka to ona bidulka (i tak też ma )
wiesz jak to jest ze starszymi ludźmi..
wiesz jak nie przyjdzie to trudno tylko to jej gadanie, cały dzień tylko słyszałam że ona nie przyjdzie i że to tak daleko, że miałam jej ochotę powiedzieć że specjalnie tak daleko zrobiliśmy żeby nie przyjechała
Mi bardziej zależy żeby przyszli moi dobrzy znajomi niż np niektóre osoby z rodziny, ale takie gadanie strasznie dołuje człowieka...
Wydaje mi się że tż jej powiedział że sprawia mi straszną przykrość takim gadaniem bo następnego dnia już siedziała cicho z tym że nie przyjedzie ale ciągle się mnie coś wypytywała o ślub - ja oczywiście jej odpowiadałam ale nadal miałam do niej żal że tylko w myślach sobie powtarzałam - po co Ci to wiedzieć jak i tak nie przyjdziesz
Stary 2013-05-06, 10:26   #3490
Misia89p
Wtajemniczenie

Gratuluje dds
Jak ja bym chciala miec juz ponizej 100... juz zaczyna mi sie nudzic, bo prawie wszystko mamy

Cowie a sen swietny

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:26   #3491
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
och co za sen

nie martw się, tak naprawdę wystarczy że poznacie kroki i będziecie ćwiczyć. Wydaje mi się że jak już się zna cały układ to tydzień starczy na powtórki - codziennie i systematycznie
Stary 2013-05-06, 10:28   #3492
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw się, tak naprawdę wystarczy że poznacie kroki i będziecie ćwiczyć. Wydaje mi się że jak już się zna cały układ to tydzień starczy na powtórki - codziennie i systematycznie

Tyle, że u nas na przykład minęło już 5 lekcji, a my jesteśmy ledwo w połowie układu
Bo TŻ wszystko analizuje i przez godzinę lekcji mamy czas nauczyć się kilku kroczków układu

A moim zdaniem cały układ można by było opanować maks w dwie lekcje i potem go szlifować

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-05-06, 10:30   #3493
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
och co za sen

dacie rade
my jesli sie uda zaczniemy na jeszcze mniej dni do slubu nauke

mialo byc od rana sloneczko a pada deszcz

i nie wiem ktora tu mi ostatnio proponowala do ogladania 'Gre o Tron', ale musze powiedziec, ze moj TZ ktory nie lubi seriali wciagnal sie i oglada ze mna
Stary 2013-05-06, 10:31   #3494
Viollet87
Zakorzenienie

Kurdeeee, ale mam zakwasy w pośladkach

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:36   #3495
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Witam po długim weekendzie
Widzę, że nowego wątku nie ma, czyli grzecznie nie szalałyście beze mnie

To i ja się pochwalę, a co

25 DDŚ

I dziś rano nawiedził mnie koszmarek ślubny Poszłam do fryzjerki na podcięcie boków, a ona obcięła mi całą głowę na zapałkę Ja w ryk, cały następny dzień przepłakałam. W końcu uznałam, że moja fryzjerka (bo to obcięcie zrobiła jakaś inna) może mi doczepić włosy. Uspokoiłam się, było ok póki... nie doczepiła mi takich loków jak żydowskie pejsy I to już docelowo na ślub. Ja znów w ryk. W końcu zadzwonił makijażysta, że ja się spóźniam 2 godziny, on nie ma czasu i zaraz będzie jechał do domu. To wybłagałam, żeby poczekał, że ja dojadę za 15 minut. Wsiadłam w mojego smarta, a on straaasznie wolno jechał. No to wystawiłam ręce za szyby i odpychałam się od drzew, żeby szybciej jechać
Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
No i teraz mi się przypomniało co mi się w nocy śniło otóż miałam okazje w sklepie oblukać pomadli J.Lo i były mega mega dobre, świetnie się trzymały na ustach, świetny kolor i połysk jak od błyszczyka, super nawilżenie - po czym musiałam gdzieś uciekać, jakieś pościgi i strzelaniny - ale pomadka trzymała się idealnie!
Sny macie fajne

http://vumag.pl/trendy/bukiet-na-szczescie,56580.html

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:37   #3496
koral_owa
Raczkowanie

Cytat:
też tak bym wolała, ale jak staliśmy przed wyborem sali to mieliśmy dwie - do 100 osób i od 110 osób - no i wybraliśmy większą bo ja nie chciałam zastanawiać się kogo zaprosić a kogo nie i teraz jak przyjdzie mniej niż 100 osób to w sali mi się zgubią nie wspominając nic o tym że musimy zapłacić za 110 osób...
Wszystko okaże się w sierpniu jak wszyscy dadzą odpowiedz, ale ten weekend mnie zdołował...

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

wiesz jak nie przyjdzie to trudno tylko to jej gadanie, cały dzień tylko słyszałam że ona nie przyjdzie i że to tak daleko, że miałam jej ochotę powiedzieć że specjalnie tak daleko zrobiliśmy żeby nie przyjechała
Mi bardziej zależy żeby przyszli moi dobrzy znajomi niż np niektóre osoby z rodziny, ale takie gadanie strasznie dołuje człowieka...
Wydaje mi się że tż jej powiedział że sprawia mi straszną przykrość takim gadaniem bo następnego dnia już siedziała cicho z tym że nie przyjedzie ale ciągle się mnie coś wypytywała o ślub - ja oczywiście jej odpowiadałam ale nadal miałam do niej żal że tylko w myślach sobie powtarzałam - po co Ci to wiedzieć jak i tak nie przyjdziesz
wiem, że Ci przykro, parę osób poodmawiało i tak się nawarstwiło wszystko ale najważniejsze, żeby przyszli ci, na których Ci zależy
a babcią się nie przejmuj
Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Kurdeeee, ale mam zakwasy w pośladkach
co im zrobiłaś?
ja się wzięłam za swoje ale ciągle mi mało efektu..
koral_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:38   #3497
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle, że u nas na przykład minęło już 5 lekcji, a my jesteśmy ledwo w połowie układu
Bo TŻ wszystko analizuje i przez godzinę lekcji mamy czas nauczyć się kilku kroczków układu

A moim zdaniem cały układ można by było opanować maks w dwie lekcje i potem go szlifować
A to ja tak mam... Pierwsza lekcja indywidualna super, kroków a kroków się nauczyliśmy Przyszła pora na drugą i... niewiele co nam przybyło bo się zawieszałam w tym miejscu gdzie skończyła się pierwsza lekcja. I za nic nie mogłam jej przeskoczyć I przez to zamiast już wykończyć choreografię to zostały dołożone aż dwie "figury". Fakt że w krokach dużo się dzieje, ale przecież podstawę mieliśmy już dawno opanowaną. A dołożona została cała reszta, inne trzymanie rąk i tyle. I za nic nie mogę przeskoczyć Nawet jak w domu próbowałam ćwiczyć. Początek idealnie i nagle zawieszenie...

A TŻta teraz nie mam jak zmobilizować bo pracuje jak pracuje i nie bardzo jest kiedy ćwiczyć. A mimo wszystko ćwiczenia w pojedynkę nie będą tak owocne jak te w parze
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:45   #3498
ennostiel
Zakorzenienie

Cytat:

O rajuśku My już cały układ dwuczęściowy mamy, jeszcze tylko 1 lekcja, maks dwie na dopieszczenie go, i wreszcie z odpowiednio przyciętą muzyczką Dodajemy takie fajne smaczki, typu TŻ robi mi obrót a ja w tym czasie go miziam po brodzie

Ślub
Stary 2013-05-06, 10:45   #3499
Misia89p
Wtajemniczenie

Licytowalam biala parasolke do konca 6 dni i babka wycofala aukcje bo " parasolka zostala w rodzinnym domy i okazalo sie,ze ktos ja wydal' a zdjecia ewidentnie byly robione pod aukcje

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Stary 2013-05-06, 10:48   #3500
ennostiel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
Licytowalam biala parasolke do konca 6 dni i babka wycofala aukcje bo " parasolka zostala w rodzinnym domy i okazalo sie,ze ktos ja wydal' a zdjecia ewidentnie byly robione pod aukcje
Eeeeee

Ślub
Stary 2013-05-06, 10:52   #3501
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
A to ja tak mam... Pierwsza lekcja indywidualna super, kroków a kroków się nauczyliśmy Przyszła pora na drugą i... niewiele co nam przybyło bo się zawieszałam w tym miejscu gdzie skończyła się pierwsza lekcja. I za nic nie mogłam jej przeskoczyć I przez to zamiast już wykończyć choreografię to zostały dołożone aż dwie "figury". Fakt że w krokach dużo się dzieje, ale przecież podstawę mieliśmy już dawno opanowaną. A dołożona została cała reszta, inne trzymanie rąk i tyle. I za nic nie mogę przeskoczyć Nawet jak w domu próbowałam ćwiczyć. Początek idealnie i nagle zawieszenie...

A TŻta teraz nie mam jak zmobilizować bo pracuje jak pracuje i nie bardzo jest kiedy ćwiczyć. A mimo wszystko ćwiczenia w pojedynkę nie będą tak owocne jak te w parze
Czyli już wiem co siedzi w głowie TŻta Macie tą samą przypadłość
Ja tego nie rozumiałam, bo ja od zawsze trochę inaczej się uczyłam i opanowywałam układy. Najpierw intensywnie, cały układ, a potem dopracowywanie szczegółów, albo czegoś co gdzieś z głowy wyleciało
A tak to TŻ nauczy się jednego kroku i tak jak robot. Tylko to i nic więcej

Cytat:
Napisane przez ennostiel Pokaż wiadomość
O rajuśku My już cały układ dwuczęściowy mamy, jeszcze tylko 1 lekcja, maks dwie na dopieszczenie go, i wreszcie z odpowiednio przyciętą muzyczką Dodajemy takie fajne smaczki, typu TŻ robi mi obrót a ja w tym czasie go miziam po brodzie

To fajnie. Też bym chciała Szczególnie, że wydajemy na lekcje dużo więcej pieniędzy niż założyłam

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-05-06, 10:52   #3502
Misia89p
Wtajemniczenie

Cytat:
Eeeeee
Zapewne dostala lepsza oferte, ale wkurzaja mnie takie akcje

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Stary 2013-05-06, 10:53   #3503
ennostiel
Zakorzenienie

Cytat:
To fajnie. Też bym chciała Szczególnie, że wydajemy na lekcje dużo więcej pieniędzy niż założyłam
Kurczę, no to niefajnie. My się na szczęście zmieścimy akurat w założonym lekcyjnym budżecie.

Ślub
Stary 2013-05-06, 10:53   #3504
blackcherry12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
2 miesiące do ślubu

61 Dni

22 dni do przymiarki sukni

Załatwione
Sala

Kościół
Zespół
Fotograf
Kamerzysta
Samochód
Zaproszenia
Winietki
Buty
Wódka
Obrączki
Fryzjer
Makijaż
Piosenka na pierwszy taniec
Suknia
Garnitur
Koszula
Mucha
Ciasto
Sukienka na poprawiny/panieński
Biustonosz pod suknię
Wieszak na suknię
Biżuteria
Wytwornica do baniek mydlanych
Nauki przedmałżeńskie
Kielichy do dekoracji
Ramki na numerki stołów
Kokardki na wódkę
Zaproszenia zrobione - w trakcie rozdawania
USC
Protokół przedślubny
Zapowiedzi
I spowiedź
Buty Tż
Spinki do mankietów
Pasek
Mirinda 1l
7-up 1l
Materiał na podwiązkę

Kupić

Panna Młoda:

grzebyk
bazę
podkład
perfumy
figi
coś na noc poślubną
buty na poprawiny
paski wybielające
plastry Compeed przeciw otarciom
plastry
chusteczki do demakijażu
chusteczki do higieny intymnej
Super Glue
agrafki

Pan Młody:

skarpetki
paski wybielające
zapasowa koszula

Wesele:

cukierki
wino Carlo Rossi
balony
kwiaty na koronę
białą organzę do dekoracji domu
kotyliony
taśmę do balonów

Ustalić:

menu na poprawiny
podziękowania dla rodziców
zabawy oczepinowe

Spotkać się z:

florystką
właścicielką sali (ustalić menu, tort, dekoracje)
kamerzystą (ustalić ostateczny pakiet, dogadać szczegóły, ustalić plener, podać listę utworów na płytę)
zespołem (ustalić repertuar, piosenkę na pierwszy taniec, podziękowania dla rodziców, zabawy oczepinowe)
panem, który będzie nas wiózł do ślubu
księdzem w celu ustalenia szczegółów mszy
zakonnicą i ustalić dekorację kościoła
organistą (ustalić co na wejście, wyjście i kiedy Ave Maria)
panią która piecze ciasta (ustalić ostateczną liczbę oraz rodzaj ciast i cenę)

Załatwić:

transport dla gości
stoły i zastawę na poprawiny
koronę ze świerka

Zrobić:

winietki
plan stołów
kokardki na wódkę
numery stołów
menu weselne
wieszak na suknię

Poza tym:

jechać z mamą po sukienkę
jechać ze świadkową po sukienkę
zorganizować spotkanie ze świadkami
wieczór panieńsko-kawalerski
wieczór panieński (w domu, trzeba przygotować poczęstunek i drinki)
przymiarka sukni
rozchodzić buty
zebrać potwierdzenia od gości
obdzwonić tych co nie raczyli sami dać odpowiedzi
jechać z tatą po garnitur i wybrać mu krawat
rozdać 45 zaproszeń

Wielkie odliczanie:

zorganizować "koronę" (zrobić zakupy na grilla)
zawieźć wszystko na salę i zapłacić za wesele
zamówić ostateczne bukiety i butonierki
dopilnować dekorowania kościoła
odebrać suknię
iść na fryzurę próbną
makijaż próbny
solarium
manicure
pedicure
depilacja
farbowanie
wyprawa na giełdę kwiatową (kwiaty na salę, do kościoła i do domu)
nadmuchać balony
udekorować domy
posprzątać
spowiedź przedślubna
spotkanie z właścicielką sali (potwierdzenie liczby gości)
zrobić zakupy na koronę i poprawiny
odebrać ciasta
dopilnować dekoracji sali
jechać do kościoła obejrzeć dekorację
jechać obejrzeć bukiety
ułożyć bukiet na stół
przygotować wszystko na błogosławieństwo
przygotować w domu przedślubny poczęstunek dla przyjezdnych gości
przygotować wszystko na poprawiny (ułożyć stoły, nakryć)
odebrać rodzinkę z lotniska

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :brzy dal:
Zostało mi 5 miesięcy do ślubu, ale kiedy przeczytałam Twój post pierwszy raz poczułam strach. Uświadomiłaś mi ile załatwiania przed nami. o mamo, nie mamy nawet 1/7 z tego wszystkiego mam nadzieję że zdążę w tym czasie.
blackcherry12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:56   #3505
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, no to niefajnie. My się na szczęście zmieścimy akurat w założonym lekcyjnym budżecie.

A ja jeszcze TŻta nie mogę zagonić, żeby w domu ze mną ćwiczył. Bo robi na odpierdziel, nie chce robić z muzyką "bo na to jeszcze przyjdzie czas", nie chce szlifować postawy, albo trzymać ręki za plecami "bo na to jeszcze przyjdzie czas". Jak byśmy mieli tyle czasu, ile on myśli to byśmy chyba we wrześniu to opanowali

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-05-06, 11:02   #3506
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koral_owa Pokaż wiadomość
co im zrobiłaś?
ja się wzięłam za swoje ale ciągle mi mało efektu..
Wczoraj pierwszy raz ćwiczyłam skalpel po miesiącu przerwy ten ból mnie motywuje żeby więcej takich przerw nie robić

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 11:03   #3507
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli już wiem co siedzi w głowie TŻta Macie tą samą przypadłość
Ja tego nie rozumiałam, bo ja od zawsze trochę inaczej się uczyłam i opanowywałam układy. Najpierw intensywnie, cały układ, a potem dopracowywanie szczegółów, albo czegoś co gdzieś z głowy wyleciało
A tak to TŻ nauczy się jednego kroku i tak jak robot. Tylko to i nic więcej
Znaczy ja może i całego układu bym się nauczyła na pierwszych zajęciach, ale instruktorka układała go przy nas i pod nas. W sensie na innych zajęciach trochę nas poznała, wie na co nas stać itd. I na pierwszej lekcji miała pomysł na początek, ale jeszcze nie wybrała ostatecznego zakończenia. Więc na tym stanęło. Na drugich miała być cała reszta, ale ja się zablokowałam i nam nie wyszło

Cytat:
A ja jeszcze TŻta nie mogę zagonić, żeby w domu ze mną ćwiczył. Bo robi na odpierdziel, nie chce robić z muzyką "bo na to jeszcze przyjdzie czas", nie chce szlifować postawy, albo trzymać ręki za plecami "bo na to jeszcze przyjdzie czas". Jak byśmy mieli tyle czasu, ile on myśli to byśmy chyba we wrześniu to opanowali
Oooo, to i mój ma zawsze czas... W weekend majowy też nie mógł ćwiczyć jak się spotkaliśmy bo źle stanął jak schodził po schodach i noga go bolała No i inna sprawa że my nie mieszkamy razem, więc to też nie pomaga w ćwiczeniach
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 11:05   #3508
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Wczoraj pierwszy raz ćwiczyłam skalpel po miesiącu przerwy ten ból mnie motywuje żeby więcej takich przerw nie robić
No to bez obijania już

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 11:05   #3509
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Znaczy ja może i całego układu bym się nauczyła na pierwszych zajęciach, ale instruktorka układała go przy nas i pod nas. W sensie na innych zajęciach trochę nas poznała, wie na co nas stać itd. I na pierwszej lekcji miała pomysł na początek, ale jeszcze nie wybrała ostatecznego zakończenia. Więc na tym stanęło. Na drugich miała być cała reszta, ale ja się zablokowałam i nam nie wyszło

Oooo, to i mój ma zawsze czas... W weekend majowy też nie mógł ćwiczyć jak się spotkaliśmy bo źle stanął jak schodził po schodach i noga go bolała No i inna sprawa że my nie mieszkamy razem, więc to też nie pomaga w ćwiczeniach

Wspólne mieszkanie też nie pomaga

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-05-06, 11:08   #3510
Misia89p
Wtajemniczenie

Tz mi napisal, ze jutro bedzie 2500 dni jak jestesny razem

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości