Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-06, 09:37   #931
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
co Ty żadna tam szycha plus jest taki,że jestem jedyną kobietą w pracy
ale fakt lubię swoją pracę i muszę o nią dbać bo wiele osób sobie ostrzy zęby na moje miejsce
No to super! Ja pracuję z samymi babami MA SA KRA!
Stary 2013-05-06, 09:38   #932
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja tysh
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 09:45   #933
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja po weekendzie u rodziców, fajnie było ale wszędzie dobrze ale u siebie najlepiej za tydzień wyjazd do teściów a 9 czerwca mamy chrzciny i nie wiem jak ubrać mojego małego przystojniaka już o sobie nie wspomnę :/
ja tez chce na 9 czerwca
mam w planie sukienke jakąs na ramiączkach z dekoltem takim, żeby łatwo bylo cyca wyciagnąc i do koscioła jakis zakiecik na to, a młodemu? hmm, chciałam cos co jeszcze pozniej założe, nie białeo typowo chrzecielne

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

fajna ta dzieciowa gazetka
ja bede polowac głownie na te obale piłki/grzechotki, chyba recznik wezme bo ten co jest juz troche sfatygowany mam i takie fajne kosze materiałowe na zabaki beda po 15 zł
uciekam, bo mały zakonczył drzemke, pranie staneło a obiad w zamrazarce
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 09:48   #934
meduzza
Zadomowienie

Wyżaliłam się w klubie i lecę nadrabiać
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 09:48   #935
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej ale mam do nadrobienia stron
U nas po chrzcinach wszystko poszło swietnie, młody spokojny w miarę, spał poł mszy w wózku . Najbardziej podobały mu się witraże, musiałam z nim chodzić trochę po kościele bo jak stałam w miejscu był ryk hehehe. Po mamusi chyba zamiłowanie do sztuk pięknych ma .

Wczoraj rozmawiałam z doświadczoną mamusią, bo totalnie nie wiem jak zrobić rozszerzenie diety małego i tyle ustaliłam: zaczynam w połowie 5 miesiąca hahah. Tak serio to próbuję ogarnąć to wszystko i dla mnie to jakaś magia, tym bardziej że ciągle eksperymentuje z własnym jedzeniem i próbuje dodawać nowe produkty do swojej diety.

Szperając po internecie i szukając inspiracji znalazłam taką stronę, może wam się przyda, tylko Szaja (lub któraś z doświadczonych mam) jakbymogła swoim okiem zerknąć na to i wprowadzić ewentualną korektę:

http://mojniemowlak.pl/schemat-zywienia-niemowlat/schemat-zywienia-niemowlat-karmionych-piersia.html

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Teraz lecę do gałganka, pózniej moze na spacer bo pogoda piękna, a wieczorem jak pójdzie spać spróbuje was nadrobić i pocytować, może dam zdjęcie jakieś z chrzcin :p
Z tym wprowadzaniem nowych pokarmów to jest masakra !!! Ja zacznę za jakieś 2-3 tygodnie.
I tak wyczytałam że jak dziecko jest kp to zaczynać od deserku, a jak mm to np. marchewka. Ale pediatra mi mówił, że mam zacząć od marchewki.
A kiedy kaszki??? I co do glutenu to też wszędzie inaczej podają !!!!!

Szaja bo pisałaś, że będziesz "odwlekać" podawanie glutenu, ale mogłabyś napisać dlaczego on jest nie dobry dla dzieci , bo chyba nic na ten temat nie było mówione :cmok :

Kurcze cieszyłam się, bo Zuzia już nie miała problemów brzuszkowych, już od 1,5 tygodnia nie dawałam boboticu i było ok, a od wczoraj znowu bączki idą, ona płacze..... dziś dałam znowu bobotic
Stary 2013-05-06, 09:53   #936
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Szaja bo pisałaś, że będziesz "odwlekać" podawanie glutenu, ale mogłabyś napisać dlaczego on jest nie dobry dla dzieci , bo chyba nic na ten temat nie było mówione :cmok :
Dobre pytanie. Też mnie to zastanawia.
Stary 2013-05-06, 10:07   #937
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ogłaszam oficjalnie, ze wkraczamy w kolejny pampersowy level Dada4
kolejny stopień wtajemniczenia
Cytat:
ja tez chce na 9 czerwca
mam w planie sukienke jakąs na ramiączkach z dekoltem takim, żeby łatwo bylo cyca wyciagnąc i do koscioła jakis zakiecik na to, a młodemu? hmm, chciałam cos co jeszcze pozniej założe, nie białeo typowo chrzecielne

no właśnie też bym chciała jakąś sukienkę z dekoltem co bym mogła cyca wyjąć a dla Małego coś ładnego ale żeby to jeszcze założył, oczywiście moja mama (pewnie teściowa też) chciałaby jakiś mini garniturek ale mi się coś takiego nie podoba i nie mam pomysłu
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:08   #938
s i l v e r
Zakorzenienie

Muszę sobie kupić strój tankini bo w moim dwuczęściowym raczej już nie wyjdę przez te cholerne rozstępy
Lady z tego co pamiętam Ty masz taki strój. Gdzie kupowałaś???
Stary 2013-05-06, 10:13   #939
elllmi
Zakorzenienie

hej
wróciłam z roweru, młody spi u babci na dole, to mam chwilę na kawkę i wizaż i zaczynają nam dzisiaj domek budować z okna ich obserwuję

rozmawiałam dzisiaj na temat tego macierzyńskiego z dziewczyną ode mnie z biura, która zajmuje się kadrami no i tak: nie ma jeszzce ustawy, więc nic robić nie możemy, ale możliwe, że jak ta ustawa wejdzie w życie, to z automatu będą przedłużać nie wiem na jakiej zasadzie, tak jej gość z zusu mówił jak dzwoniła pytać; jak coś się zmieni to da mi znać

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
ja to samo, w sumie 11 nas jest, więc się dzieje i szef rodzynek, ale gorszy niż całe stado bab przed okresem

widziałyście ten blog szafeczka.com, czy jakoś tak? na facebooku też ma profil, super ta dziewczynka jest, jak ekstra ubrana no normalnie zakochałam się

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:18   #940
s i l v e r
Zakorzenienie

Ja zaraz będę łysa!! Włosy mi wypadają jeszcze bardziej niż miesiąc temu
Stary 2013-05-06, 10:18   #941
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Nancy nie jem nabiału...
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:21   #942
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
widziałyście ten blog szafeczka.com, czy jakoś tak? na facebooku też ma profil, super ta dziewczynka jest, jak ekstra ubrana no normalnie zakochałam się
Super. Mała modelka
Stary 2013-05-06, 10:26   #943
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja mała ma od wczoraj katarek i czasem kaszle (chyba od tego katarku). Brak gorączki, samopoczucie normalne, ładnie śpi i je. Mam się bać? Jutro szczepienie, więc lekarz ją obejrzy, ale jest możliwe, by takie maleństwo miało alergię?
Możliwe, alergia bywa wrodzona przecież, nie musi być nabyta.

Cytat:
dziewczyny chciałam polecić dwie rzeczy z rossmana:

- skarpetki z grzechotką, chyba firmy soxo, w promocji ostatnio dorwałam za niecałe 6 zł, kolorowe, duży wybór, mój Leo je uwielbia i gada do nich

- woda BabyDream w kartoniku, jesteśmy na etapie kaszek i herbatek więc fajna wygodna sprawa bo ja mam zawszse problem by wcześniej ugotować wodę i ją wystudzić itp a ta jest już przygotowana, wkładam tylko butelkę do podgrzewacza i voila!

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

co Ty żadna tam szycha plus jest taki,że jestem jedyną kobietą w pracy
ale fakt lubię swoją pracę i muszę o nią dbać bo wiele osób sobie ostrzy zęby na moje miejsce
Mam takie skarpetki, dzięki, przypomniałaś mi

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ale tempa dzida ze mnie jestem DOKŁADNIE 7 dni przed końcem lecę do tego ZUSu jak na skrzydłach zaraz.

Aaaaaaaaaa najlepszze, o co się poprztykałam z mężem wczoraj? Otóż - chrzciny są w niedzielę - chrzestni są, goście są, żarcie ugrane, lokal jest, czego nie ma?! Mszy załatwionej!!!!!!!!!!!! Myślałam, że pozabijam ja zapomniałam, ok, ale mam tyle na głowie, że może mi się zdarzyć, ale ON?! oczywiście dzisiaj ja muszę wszystko załatwiać prawda?
Padłam :d

Cytat:
Ja kończę to co mam 3 w domu akurat babydream i też 4 będę kupowała, bo jednak odgniotki sie na pulchniutkich udziskach robią

Cytat:
co do ulewania i zachowania to u nas identycznie, w nocy jak zasypia spokojnie to ulewania zero w dzień zaraz po jedzeniu najpierw płacz a pptem cały ulany
U nas to samo, w nocy spokój, w dzień fikają nóżki, mięśnie nie wytrzymują i cofka

Cytat:
jak chcecie miec szybciej gazetke biedronki to na ich stronie głownej zapisuje sie na newslettera i przysyłają na email
teraz mi sie otwiera ale na 1 str widze juz 3-pak body za 19,99
No wreszcie znów jed wprowadzaja! ja je bardzo lubiłam przy Agatce, ale jakoś tak tylko mniejsze rozmiary miałam i w efekcie mam tylko chyba 2 sztuki ich, a fajne.

Cytat:
[/COLOR]fajna ta dzieciowa gazetka
ja bede polowac głownie na te obale piłki/grzechotki, chyba recznik wezme bo ten co jest juz troche sfatygowany mam i takie fajne kosze materiałowe na zabaki beda po 15 zł
uciekam, bo mały zakonczył drzemke, pranie staneło a obiad w zamrazarce
Ja na oballa któregoś lub grzechotkę pewnie, i bodziaki

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Z tym wprowadzaniem nowych pokarmów to jest masakra !!! Ja zacznę za jakieś 2-3 tygodnie.
I tak wyczytałam że jak dziecko jest kp to zaczynać od deserku, a jak mm to np. marchewka. Ale pediatra mi mówił, że mam zacząć od marchewki.
A kiedy kaszki??? I co do glutenu to też wszędzie inaczej podają !!!!!

Kurcze cieszyłam się, bo Zuzia już nie miała problemów brzuszkowych, już od 1,5 tygodnia nie dawałam boboticu i było ok, a od wczoraj znowu bączki idą, ona płacze..... dziś dałam znowu bobotic
Już tłumaczę.

Przede wszystkim gluten tak naprawdę nie jest białkiem jakimś wysokiej jakości czy niezbędnym dla człowieka. Z powodzeniem można się bez niego obejść, i to i dzieci i dorośli. Tu się fajnie dietetyczka wypowiada: http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Co...c-05813ac1d6ca ja gdzieś w ogóle naukowe opracowania tego czytałam, spróbuję poszukać ale nie wiem, czy znajdę :/

A niedobry dla dzieci - bo lub uczulić jednak. I nei chodzi tu o celiakię, która jest chorobą genetyczną i spożywanie glutenu, jeśli genetycznie jest ok, absolutnie jej nie wywoła. Tyle, że nietolerancja glutenu/alergia skutkuje tym samym: koniecznością ścisłej diety bezglutenowej.
I znów - gdzieś, też spróbuję znaleźć, czytałam że u nas się od dupy strny sprawę załatwia, bo bodajże w Holandii już właśnie odeszło się pod wpływem badan od wczesnego wprowadzenia gl, bo wykazały, że wczesne wprowadzenie zwiększa ryzyko nietolerancji.

Teraz tak - zaleca się u nas wprowadzanie w 5-6 mcu, PONIEWAŻ u nas zaleca się kp do tego czasu, a alergeny najlepiej wprowadzać przy kp. Moja osobista opinia - jeśli ktoś chce karmić piersią dłużej, to z powodzeniem gluten można później wprowadzić.

A inna moja prywatna opinia wiecie, że w większości krajów zachodnich nie ma mm powyżej roku? w pl jest. I wg mnie to dlatego, że u nas całkiem sporo kobiet karmi piersią i koncerny sobie na nas nie zarobią odpowiednio, więc mm trzeba podawać do 3rż w Niemczech przykładowo kobieta poda mm już po 3mcu, no to sobie taki producent zarobi.

I możliwe tym samym (podkreślam znów - MOJA opinia, ot, gdybanie takie), że z glutenem tak samo - wprowadzamy wcześniej, by producenci kaszek sobie zarobili.

A o późnym wprowadzaniu glutenu rozmawiałam z pediatrami i gastrologami dziecięcymi i np. kobieta, która doktoryzowała się z celiakii u dzieci absolutnie jest przeciwna wprowadzaniu tego przed 1rż.

-----------------------------------------

Odnośnie tego linku z wprowadzaniem - nie zgadzam się absolutnie z tym: "Do przecieru jarzynowego lub zupki warzywnej dodajemy składnik tłuszczowy, najlepiej wysokiej jakości masło, oliwę z oliwek lub olej rzepakowy. Pierwszego dnia podajemy dziecku ok. 3-4 łyżeczek nowego dania, a następnego można już podać tyle, na ile maluch ma ochotę. Jeśli przez tydzień nie dzieje się nic niepokojącego (ból brzucha, wysypka), można zacząć wprowadzać kolejne warzywa, trzymając się zasady jedno w tygodniu!"

1 dnia wprowadzamy owszem, koo 3 łyżeczek, ale drugiego dnia nie wprowadzałabym (zresztą też pediatrzy tak mówią i tak przy starszej robiłam) całej reszty, i z reguły wprowadza się 2 rzeczy tygodniowo.

A, jeszcze jedno - nie wiem, ile z was lub tżtów jest alergikami ale pamiętajcie wówczas, że niektóre rzeczy warto później wprowadzać - np. korzeń pietruszki lubi uczulić mocno, marchew/jabłko też.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

A gdzie się Meneq podziewa?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:35   #944
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Nancy nie jem nabiału...
Kochana to co Ty jesz? :/
Mojej przyjaciółki synek ma skazę białkową, pediatra kazał jej wyeliminiwać właśnie drób i jajka i to był strzał w dziesiątkę.Ale u każdego może wyjść co innego
Cytat:
hej
wróciłam z roweru, młody spi u babci na dole, to mam chwilę na kawkę i wizaż i zaczynają nam dzisiaj domek budować z okna ich obserwuję

rozmawiałam dzisiaj na temat tego macierzyńskiego z dziewczyną ode mnie z biura, która zajmuje się kadrami no i tak: nie ma jeszzce ustawy, więc nic robić nie możemy, ale możliwe, że jak ta ustawa wejdzie w życie, to z automatu będą przedłużać nie wiem na jakiej zasadzie, tak jej gość z zusu mówił jak dzwoniła pytać; jak coś się zmieni to da mi znać

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

ja to samo, w sumie 11 nas jest, więc się dzieje i szef rodzynek, ale gorszy niż całe stado bab przed okresem

co do pogrubionego to
a co do macierzyńskiego to daj znać jak będziesz coś wiedzieć, ploosem

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40661591]

Przede wszystkim gluten tak naprawdę nie jest białkiem jakimś wysokiej jakości czy niezbędnym dla człowieka. Z powodzeniem można się bez niego obejść, i to i dzieci i dorośli. Tu się fajnie dietetyczka wypowiada: http://www.przepisy-dla-dzieci.pl/Co...c-05813ac1d6ca ja gdzieś w ogóle naukowe opracowania tego czytałam, spróbuję poszukać ale nie wiem, czy znajdę :/

A niedobry dla dzieci - bo lub uczulić jednak. I nei chodzi tu o celiakię, która jest chorobą genetyczną i spożywanie glutenu, jeśli genetycznie jest ok, absolutnie jej nie wywoła. Tyle, że nietolerancja glutenu/alergia skutkuje tym samym: koniecznością ścisłej diety bezglutenowej.
I znów - gdzieś, też spróbuję znaleźć, czytałam że u nas się od dupy strny sprawę załatwia, bo bodajże w Holandii już właśnie odeszło się pod wpływem badan od wczesnego wprowadzenia gl, bo wykazały, że wczesne wprowadzenie zwiększa ryzyko nietolerancji.

Teraz tak - zaleca się u nas wprowadzanie w 5-6 mcu, PONIEWAŻ u nas zaleca się kp do tego czasu, a alergeny najlepiej wprowadzać przy kp. Moja osobista opinia - jeśli ktoś chce karmić piersią dłużej, to z powodzeniem gluten można później wprowadzić.

A inna moja prywatna opinia wiecie, że w większości krajów zachodnich nie ma mm powyżej roku? w pl jest. I wg mnie to dlatego, że u nas całkiem sporo kobiet karmi piersią i koncerny sobie na nas nie zarobią odpowiednio, więc mm trzeba podawać do 3rż w Niemczech przykładowo kobieta poda mm już po 3mcu, no to sobie taki producent zarobi.

I możliwe tym samym (podkreślam znów - MOJA opinia, ot, gdybanie takie), że z glutenem tak samo - wprowadzamy wcześniej, by producenci kaszek sobie zarobili.

A o późnym wprowadzaniu glutenu rozmawiałam z pediatrami i gastrologami dziecięcymi i np. kobieta, która doktoryzowała się z celiakii u dzieci absolutnie jest przeciwna wprowadzaniu tego przed 1rż.

Odnośnie tego linku z wprowadzaniem - nie zgadzam się absolutnie z tym: "Do przecieru jarzynowego lub zupki warzywnej dodajemy składnik tłuszczowy, najlepiej wysokiej jakości masło, oliwę z oliwek lub olej rzepakowy. Pierwszego dnia podajemy dziecku ok. 3-4 łyżeczek nowego dania, a następnego można już podać tyle, na ile maluch ma ochotę. Jeśli przez tydzień nie dzieje się nic niepokojącego (ból brzucha, wysypka), można zacząć wprowadzać kolejne warzywa, trzymając się zasady jedno w tygodniu!"

1 dnia wprowadzamy owszem, koo 3 łyżeczek, ale drugiego dnia nie wprowadzałabym (zresztą też pediatrzy tak mówią i tak przy starszej robiłam) całej reszty, i z reguły wprowadza się 2 rzeczy tygodniowo.

A, jeszcze jedno - nie wiem, ile z was lub tżtów jest alergikami ale pamiętajcie wówczas, że niektóre rzeczy warto później wprowadzać - np. korzeń pietruszki lubi uczulić mocno, marchew/jabłko też.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

A gdzie się Meneq podziewa?[/QUOTE]
gdzieś czytałam że przy wprowadzaniu glutenu powinno się jeszce przynajmniej przez 2 m-ce kp bo mleko matki ma działanie ochronne. A co do wcześniejszego wprowadzania glutenu to taki Maluszek ma jeszcze nierozwinięty przewodzik pokarmowy, nie do końca jego kosmki jelitowe spełniają swoje funkcje i to właśnie może spowodować, że powstanie nietolerancja.
A co do zarabiania to jest to bardzo możliwe niestety

Meneq pewnie odpoczywa po wyprawie
Stary 2013-05-06, 10:37   #945
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40661591]Możliwe, alergia bywa wrodzona przecież, nie musi być nabyta.

Ja kończę to co mam 3 w domu akurat babydream i też 4 będę kupowała, bo jednak odgniotki sie na pulchniutkich udziskach robią

U nas to samo, w nocy spokój, w dzień fikają nóżki, mięśnie nie wytrzymują i cofka

No wreszcie znów jed wprowadzaja! ja je bardzo lubiłam przy Agatce, ale jakoś tak tylko mniejsze rozmiary miałam i w efekcie mam tylko chyba 2 sztuki ich, a fajne.

Już tłumaczę.

Dzięki
Stary 2013-05-06, 10:43   #946
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40661591]Możliwe, alergia bywa wrodzona przecież, nie musi być nabyta.

Już tłumaczę.

Obecna i o dziwo na biezaco jestem.
Tyle, ze nie mam humoru, by odpisywac.
Tz umiera, bo nadal podziebiony, tata wybral wolnosc a ja piata godzine wokol domu chodze, bo inaczej Yae = maruda.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:45   #947
litllesweetangel
Lurker ;)

U nas wiekszosc facetow tak 2/3 ale babki masakra plotkary straszne ;/ Za to faceci w wiekszosci sa jakby "pod nami" wiec zyc nie umierac

W☠☠☠☠ OD RANA! Musze zmienic fakture na te na firme, bo niby przepisy sie zmienialy( mniejsza ze jak pytalam to mialam ja miec na siebie) i ☠☠☠☠a nie dostane na 100 % zwrotu do tej wyplaty tylko do przyszlej ;/ Plus mala steka cale rano w koncu padla.

O ☠☠☠☠ica mnie bierze na sama mysl ze mam isc zalatwiac te chrzciny bo czuje ze beda problemy. Lady ale jak to nie zalatwiliscie mszy, chodzi ogolem o caly obrzadek chrzcinowy tak? Mistrzowie

Marsi tez jestem ciekawa co robisz, liczylam ze napiszesz w klubie a tu dupa

Eee jak moga przedluzac z automatu macierzynski? A jesli ktos nie chce brac rocznego? Oni sami tego jeszcze nie ogarniaja ;/

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 10:46   #948
meneq
Zakorzenienie

nancy chcialabym odpoczywac...
Teraz dopiero rozumiem, co moj dziadek mial na mysli mowiac, ze w grobie sie wyspi...
Stary 2013-05-06, 10:50   #949
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
nancy chcialabym odpoczywac...
Teraz dopiero rozumiem, co moj dziadek mial na mysli mowiac, ze w grobie sie wyspi...
no powiem Ci, że jak masz tż "zaziębionego" to faktycznie nie masz jak odpoczywać. Współczuję bardzo
Stary 2013-05-06, 10:52   #950
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
no powiem Ci, że jak masz tż "zaziębionego" to faktycznie nie masz jak odpoczywać. Współczuję bardzo
Mam jeszcze gorzej, bo przeciez szewc bez butow chodzi!! Wiec z dnia na dzien jest gorzej a on nic z tym nie robi... Mnie juz tez w gardle drapac zaczyna
Stary 2013-05-06, 10:55   #951
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Mam jeszcze gorzej, bo przeciez szewc bez butow chodzi!! Wiec z dnia na dzien jest gorzej a on nic z tym nie robi... Mnie juz tez w gardle drapac zaczyna
bo jak to chłop chce być silny i woli jęczeć i stękać niż się porządnie wykurować. Żebyście tylko Ty i Yae się nie zaraziły.
Stary 2013-05-06, 10:57   #952
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

hej

dziekujemy za komplementy

Cytat:

Aaaaaaaaaa najlepszze, o co się poprztykałam z mężem wczoraj? Otóż - chrzciny są w niedzielę - chrzestni są, goście są, żarcie ugrane, lokal jest, czego nie ma?! Mszy załatwionej!!!!!!!!!!!!
Przepraszam ale...

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
My już po imprezie. oczywiście udanej. Lenka do chrztu spała, później rozglądała się i gadała do świecy a tak się bałam że będzie płacz ;-)
Później spróbuję wrzucić fotkiu bo teraz mi nie wchodzą.

Cytat:
wow, strsznie duze sa? u nas 3 sa idealne. ciekawe jak dlugo

Cytat:
A zapomniałam się pochwalić Daria dziś PIERWSZY RAZ przewróciła się z brzuszka na plecki

Cytat:
czy to mozliwe, ze mój 4mies (wczoraj skonczył) Bartunio zapomniał jak sie przewraca z brzuszka na plecki? bo jak zrobi wywrotke z plecków na brzuszek to elegancko leży i sie rozgląda podparty jak sfinks, wyciąga łapke po zabawki ale sie nie obraca z powrotem
u nas to samo. hop siup na brzuch a na plecki juz jakos nie bardzo mu sie chce

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
zbankrutuję

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Witam wieczorkiem dziewczyny.

Szaja-gdzie się podziewasz ze swoją nową fryzurką?
wiem ze juz po czasie ale ... pewnie maz musial ja obejrzec. bardzo dokladnie, z kazdej strony po 2 razy

P.S. bardzo ladnie Ci w tych wloskach, naprawde. bardziej mi sie podoba niz poprzednia fryzura i kolor (w tamtej tez bylo ladnie ale teraz jest luxio). wygladasz zdecydowanie mlodziej

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Za to pierwszy raz śmiała się dzisiaj głośno i to przez dłuższą chwilę Tz całował ją po stópkach, a ta zachwycona śmiała się całą sobą. Cudne to było!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wiem że było już o tym milion razy ale czy mogłaby któraś wkleić rozszerzanie diety według WHO ?
Podbijam temacik

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Na razie to daję zdjęcie ze śniadanka
mega zdjecie!

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
kurcze laski mlodej zrobilo sie odpazenie pod paszka przez nocke ... szok jak szybko. paszka zaogniona. posypalam puderkiem ale wyczytalam ze sie zbryla i lepiej sudokremem. juz kest duzo latwiej ... a dzis kurna patrze a jej sie zrobilo na szyjce tak pod brudka ...
o kurcze, mam nadzieje ze szybko to paskudztwo wyleczycie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
A dlaczego ściągasz? Ja nie ruszam, tylko delikatnie masuje, mojemu wcale napletek nie schodzi z siusiaka Obejrzyj wykład urologa dziecięcego na temat stulejki
http://www.mp.pl/wideo01/?id=453&l=1019&u=23217553
ja tez nie sciagam

Cytat:

dziewczyny ja jutro wracam do pracy w pełnym wymiarze godzin ,koniec macierzyńskiego
o jejku, jak ten czas szybko leci

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A dziś, przeszła sama siebie. Zasnęła wczoraj po 21 i obudziła się..uwaga... o 9:03 - aż zamarłam jak zobaczyłam godzinę i pędem do łóżeczka czy z dzieckiem wszystko ok.. 12 godzin snu ciągiem O_o

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Wielka Prosba z samego rana...gdybyście znalazły chwilę, mogłybyscie wypełnić
.
spoxik

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
U nas po chrzcinach wszystko poszło swietnie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Pomóżcie,co to może być?
niestety nie wiem ale trzymam kciuki zeby to nie bylo nic "groźnego"

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 11:01   #953
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
bo jak to chłop chce być silny i woli jęczeć i stękać niż się porządnie wykurować. Żebyście tylko Ty i Yae się nie zaraziły.
Dzieki! Mam nadzieje, ze damy rade
Stary 2013-05-06, 11:03   #954
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Hej laseczki. Ale się niewyspałam! Tż wypił wczoraj 4 piwa i nie miał siły wstawać w nocy do Darii!!!! A jak na złość Ona się budziła 3 razy w nocy i nie umiała zasnąć!! Nie odzywam się do niego! Mam FOCHA...!

A jak tam było na chrzcinach??? Jak mała się zachowywała??
Cytat:
jak po chrzcinach?
Obudziła mi się bidulka przy wejściu do kościoła i się wystraszyła, ale szybko Ją uspokoiłam i potem była bardzo grzeczna Bałam się jak cholera, ale tylko zakwiliła i zrobiła mega podkówkę jak ksiądz polewał wodą bo nalał Jej wody do oka Ale nie płakała i spokojnie wysiedziała W domu to samo, dopiero wieczorem wygoniła gości rykiem bo już była zmęczona.

Silver dla TŻ

Cytat:

Aaaaaaaaaa najlepszze, o co się poprztykałam z mężem wczoraj? Otóż - chrzciny są w niedzielę - chrzestni są, goście są, żarcie ugrane, lokal jest, czego nie ma?! Mszy załatwionej!!!!!!!!!!!! Myślałam, że pozabijam ja zapomniałam, ok, ale mam tyle na głowie, że może mi się zdarzyć, ale ON?! oczywiście dzisiaj ja muszę wszystko załatwiać prawda?
Wow, to, że tak powiem zaczynacie od końca To jeśli Mszy się (tfu, tfu) nie uda załatwić to zrobicie imprezę bez chrzcin

Cytat:
My używamy dada3 i jeszcze takie duże się wydają ale Daria drobniutka jest.
U nas ciągle 2 Mam zachomikowane trzy paczki trójek, ale znowu kupiłam kolejne dwójki bo z tych trójek wszystko przeciekało. Ale moja Malizna ostatnio mocno urosła i się chyba chudsza przez to zrobiła, bo już ma 12 cm więcej niż przy urodzeniu.

Cytat:
no właśnie też bym chciała jakąś sukienkę z dekoltem co bym mogła cyca wyjąć a dla Małego coś ładnego ale żeby to jeszcze założył, oczywiście moja mama (pewnie teściowa też) chciałaby jakiś mini garniturek ale mi się coś takiego nie podoba i nie mam pomysłu
Ja też taką chciałam, ale nie znalazłam w efekcie założyłam swoją starą, wydekoltowaną kopertową sukienkę, ale założyłam pod spód bluzkę z guzikami, żeby nie świecić cyckami na Mszy ale żeby było zabawnie to jak staliśmy przed ołtarzem to Mała mi guzik odpięła i chrzestna mi ukradkiem zapinała

Cytat:
hej

Gratuluję budowy domu to musi być bardzo miłe uczucie ile taka budowa trwa?

A co do pracy u mnie było podobnie, jeszcze jedna koleżanka chyba była zakochana w kierowniku i to była masakra. Nigdy więcej roboty z samymi babami, jak zmieniałam pracę i miałam też facetów na zmianie to od razu się lepiej pracowało. Nie wiem czemu te niektóre baby takie zawistne są

Cytat:
Ja zaraz będę łysa!! Włosy mi wypadają jeszcze bardziej niż miesiąc temu
Ja też ;( dzisiaj mojej Ewci wyciągnęłam z ręki cały kołtun moich włosów i już boję się myć głowę ;(

Zaczyna się sezon kosiarkowy - właśnie mi wyrczy pod oknem, oczywiście facet kosi gigantyczny trawnik maleńką żyłkową maszynką, to będzie trwało dwa tygodnie po czym trawa z początku odrośnie i zabawa od nowa aha no i komary powróciły już zostałam przez cudne brzęczenie obudzona i ugryziona
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 11:07   #955
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Obudziła mi się bidulka przy wejściu do kościoła i się wystraszyła, ale szybko Ją uspokoiłam i potem była bardzo grzeczna Bałam się jak cholera, ale tylko zakwiliła i zrobiła mega podkówkę jak ksiądz polewał wodą bo nalał Jej wody do oka Ale nie płakała i spokojnie wysiedziała W domu to samo, dopiero wieczorem wygoniła gości rykiem bo już była zmęczona.

Silver dla TŻ

Wow, to, że tak powiem zaczynacie od końca To jeśli Mszy się (tfu, tfu) nie uda załatwić to zrobicie imprezę bez chrzcin

U nas ciągle 2 Mam zachomikowane trzy paczki trójek, ale znowu kupiłam kolejne dwójki bo z tych trójek wszystko przeciekało. Ale moja Malizna ostatnio mocno urosła i się chyba chudsza przez to zrobiła, bo już ma 12 cm więcej niż przy urodzeniu.

Ja też taką chciałam, ale nie znalazłam w efekcie założyłam swoją starą, wydekoltowaną kopertową sukienkę, ale założyłam pod spód bluzkę z guzikami, żeby nie świecić cyckami na Mszy ale żeby było zabawnie to jak staliśmy przed ołtarzem to Mała mi guzik odpięła i chrzestna mi ukradkiem zapinała

Gratuluję budowy domu to musi być bardzo miłe uczucie ile taka budowa trwa?

A co do pracy u mnie było podobnie, jeszcze jedna koleżanka chyba była zakochana w kierowniku i to była masakra. Nigdy więcej roboty z samymi babami, jak zmieniałam pracę i miałam też facetów na zmianie to od razu się lepiej pracowało. Nie wiem czemu te niektóre baby takie zawistne są

Ja też ;( dzisiaj mojej Ewci wyciągnęłam z ręki cały kołtun moich włosów i już boję się myć głowę ;(

Zaczyna się sezon kosiarkowy - właśnie mi wyrczy pod oknem, oczywiście facet kosi gigantyczny trawnik maleńką żyłkową maszynką, to będzie trwało dwa tygodnie po czym trawa z początku odrośnie i zabawa od nowa aha no i komary powróciły już zostałam przez cudne brzęczenie obudzona i ugryziona
za grzeczność
co do pogrubionego to ja też się nad tym zastanawiam
Stary 2013-05-06, 11:13   #956
BlackSanctum
Zakorzenienie

A na poczekalni dalej nie ma wątku Styczniówki i Lutówki 2014...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 11:16   #957
litllesweetangel
Lurker ;)

Anegdotka co do zawisci i plotkarstwa bab

Gdy z TZ oficjalnie zostalismy para- czyli po prostu oznajmilismy to( czyt fejsbuk haha) na drugi dzien w pracy byla boska sytuacja. O tym, ze o nas gadaja wiedzielismy ( ogolem- TZ wczesniej byl z taka ☠☠☠☠a, ma z nia syna a ja jestem zla i niedobra bo rozbilam rodzine niby). Ide do firmy, wchodze do szatni a tam nagle cisza i tylko mordercze spojrzenia na mnie, nie pamietam czy ktoras powiedziala czesc. A teraz pytanie O kim, o czym mogly gadac, ze tak nagle zamilkly?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 11:18   #958
pstryczek84
Zakorzenienie

nie mialam sily odezwac sie w weekend...
strasznie przybila mnie ta sytuacja z majowym Aniolkiem. moj blad ze w ogole wkrecilam sie w czytanie postow od tej dziewczyny bo znam siebie i wiem jak reaguje na takie sytuacje ale ona pisala w taki sposob ze ehhh... tak strasznie mi jej jest szkoda to niesprawiedliwe ze dzieja sie takie rzeczy zadna matka nie powinna chowac swojego dziecka!
w piatek wieczorkiem mielismy grilla. posiedzialam z malym do mometu jak zasnal a potem se ewakuowalismy bo na spanie bylo za chlodno. polozylam sie z nim, przebralam w koszule, dalam cyca i tak sobie lezalam bo bylo w miare wczesnie. przyszla mama i mowi ze ona z malym posiedzi a ja zebym poszla na tego grila. mowie ze juz jestem przebrana itd i ze mi sie nie chce zaspecjalnie, a tak naprawde to nie mialam humoru. to mnie prawie wygonila z lozka no i poszlam. posiedzialam z godz, zapomnialam na chwile o tej calej sytuacji.. jak wrocilam do malego to zamiast isc spac jak normaln czlowiek bo u nas pobudki sa o 5 rano to ja lezalam i ryczalam ze to wszystko takie niesprawiedliwe jest, ze ja sobie griluje, ze sobie slodko leze z moim Kubusiem a ona tam sama w nocy, w szpitalu już bez swojego Jasia
albo jak mi maly plakal bo nie mogl zansac na nocke to w duszy blagalam zeby plakal mocniej i dluzej bo tamtem Aniolek juz nigdy nie zaplacze

i teraz jak to pisze to tez rycze...
przepraszam ze wracam do tego ale musialam to z siebie wyrzucic... tak strasznie mi jest smutno...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 11:19   #959
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
a co do macierzyńskiego to daj znać jak będziesz coś wiedzieć, ploosem -
ok

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Eee jak moga przedluzac z automatu macierzynski? A jesli ktos nie chce brac rocznego? Oni sami tego jeszcze nie ogarniaja ;/
no właśnie o to samo zapytałam, bo dziwne mi się to wydało zobaczymy, pewnie na razie gadają byle co, żeby nie wyszło, że są zieloni w tej sprawie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 11:48   #960
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
ok

no właśnie o to samo zapytałam, bo dziwne mi się to wydało zobaczymy, pewnie na razie gadają byle co, żeby nie wyszło, że są zieloni w tej sprawie
dzięki u mnie w kadrach jeszcze na pewno nic nie wiedzą (one nigdy nic nie wiedzą) a poza tym chcę ich zaskoczyć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości