|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
A barwineczek pewnie po cc w szpitalu trochę poleży... |
|
|
|
|
#3182 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
zawsze gdy przeczytam Twój post
![]() Cytat:
![]() dobrze, że to był fałszywy alarm.. co do hiv, ja też byłam raczej pewna że nie mam.. ale wiem, że to ważne badanie i zrobiłam prywatnie już na początku ciąży. Prawie wszystkie dziewczyny robiły hiv odpłatnie, bo na nfz jest jakiś tam problem z tym badaniem Cytat:
![]() no to trzymamy i czekamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bądź w gotowości ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaka ja zorientowana...
|
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
lonely jestem w gotowości jak najbardziej
![]() Dziewczyny co do HIV to można zrobić za darmo - jest kilka punktów w Polsce gdzie to robią, podaję linka do stronki: http://www.aids.gov.pl/?page=testy ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- No z tego co pamiętam to coś wspominała o cc - albo to ja taka zorientowana jestem
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wygoniłam małża do lekarza, dostał strasznej wysypki na całym ciele, wygląda jak różyczka a on sam nawet nie wie czy kiedyś przechodził czy nie w ogóle jakoś często takie rzeczy mu wychodzą może przez wodę na kopalni
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-05-06 o 15:27 |
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
zahaczyłam dzisiaj o lumpka
![]() dzisiaj była dostawa no i znowu kupiłam parę rzeczy ![]() nie mogłam się powstrzymać i kupiłam śpiworek do spania, jest śliczny i jak nowy.. szkoda tylko że różowy ![]() mam nadzieję, że Wiktorek się nie obrazi a może wypiorę go z jeansami i się zafarbuje na niebiesko
|
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko Sofcię już bym chciała, jakby się dało tak bez wysiłku Będzie pysznie Przyszła właśnie paczka z nianią Angel Care Wszystko tak na ponad 6 m-cy, więc fajne ![]() Czekamy jeszcze na paczkę z RPA (ta szła z Emiratów), którą TŻa mama wysłała 2 tygodnie przed siostrą TŻa.... Ciekawe czy się doczekamy
|
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Taki spiworek kupiłam
![]() Nie mam żadnego, a za 18 zł to chyba było warto ![]() Jak myślicie, da sie to jakoś zafarbowac na niebiesko
|
|
|
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super paczka ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przydadzą się ![]() Cytat:
ja też jestem miło zaskoczona, bo dostałam od kuzynki Tż dwa laktatory ręczne, jedno opakowanie wkładek laktacyjnych i woreczki do mrożenia pokarmu. I Uwaga Uwaga- nie chciała za to kasy... Po akcjach z bratową jestem miło zaskoczona
|
||
|
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja bym nie farbowała ![]() Cytat:
|
|
#3194 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely Ale ekstra krowy! Nie farbuj bo szkoda, już nie będzie taki ładny. A tak to jeszcze na nim na allegro możesz zarobić, albo dla córeczki zostawić
Jestem pewna, że Wiktorek chętnie z krówkami spać będzie |
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie tak mi się spodobał, że nie mogłam go nie wziąć
w sumie słyszałam, że kiedyś chłopców ubierano na różowo ![]() też o tym myślałam..
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedziała, że mogłam szybciej sama się odezwać, że od nikogo nie dostajemy ubranek no nie wiem ale jakoś nie potrafię tak... jak ktoś zaproponuje to ok ale sama nie lubię się narzucać
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie co.. macie rację, też mi się wydaje, że farbowanie jest troszkę ryzykowne... Może Wiktorkowi nie będzie przeszkadzało, a później zostanie dla córci |
|
|
|
|
#3199 | |
|
siedzę i myślę
|
Czekam na męża, bo ma mi kupić pierogi z truskawkami
![]() Cytat:
Trochę różu nie zaszkodzi ![]() Ja ostatnio tymi farbkami do tkanin pofarbowałam spodnie tż i w niektórych miejscach są ciemniejsze lub jaśniejsze plamy Nie warto niszczyć takiego cudeńka
|
|
#3200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zobaczymy, na razie zostaje nam czekanie Gratki za paczkę!Cytat:
Cytat:
A ja bym nie farbowała śpiworka, prawdziwy facet nie boi się różu! Jest śliczny
|
|||
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze jest to, że cała moja rodzina, większość znajomych mieszka na drugim końcu Polski.. Tutaj mam tylko rodzinę Tż i takich "słabszych" znajomych...I nie mogę liczyć na żadne spadkowe rzeczy czy ciuszki dziecięce.. Dobrze, że ten lumpek mnie troszkę podratuje
|
|
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (swego czasu była jakaś afera gdzieś właśnie na granicy - lekarz ginekolog polak pracujący w niemczech umawiał się z pacjentkami z polski, żeby "były akurat na zakupach w niemczech", jak im się akcja porodowa zacznie; i przyjmował je w niemieckim szpitalu. NFZ się wkurzył w końcu, bo coś za liczne to przypadki były, a niemieckie szpitale oczywiście słone rachunki słały, i wyszło wszystko na jaw. ale w nagłych przypadkach nie ma siły, muszą się tobą zająć )kamciatka mieszka w polsce, ale pracuje w niemczech, więc i tam ma ubezpieczenie zdrowotne. dlaczego miałaby się w sumie pchać do polskiego szpitala w takim układzie
|
|
#3204 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Macie rację, NIE FARBUJĘ ![]() Żal by było gdyby coś się nie udało |
|||
|
|
|
#3205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śpij kochana śpij, po wszystkim moze nie będziesz mogła aż tyle![]() Umówiłam się do ortopedy jutro, spojenie tak mnie napierdziela, ze na nogach stać nie mogę Pipa mi sie rozszerza moze, ale żeby aż tak Boli masakrycznie
|
|
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() są specjalne farby do farbowania.. kiedyś sobie spodnie malowałam takimi.. ja bym nie prała z niczym farbującym bo może Ci sie tęcza zrobic.. nierówno zafarbuje i będzie wygladał jeszcze gorzej.. |
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi by było szkoda ze go zepsuje
|
|
|
|
|
#3208 |
|
Raczkowanie
|
Angie - jaki słodziak kudłaty - gratulacje
![]() Lonely cudny krówkowaty śpiworek, ja bym nie ruszała. Byłam w Lidlu. Chciałam kupić topy albo tunikę z promocji. Nie mogłam się zdecydować i kupiłam...tortillę...wcią gnęłam 3 (ale małe, żeby nie było).No i lump też odhaczony, prześcieradło z flanelki za 7 zł. Będzie z czego szyć wkłady do pieluch wielo. I nawet mi się udało 3 pieluchy tetrowe złowić, w tym jedna w obrazki Ale to już chyba ostatni taki wypad, ledwo doszłam do domu
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tak, to nawet nie wiem do jakiego szpitala jechać.. co, jak, z czym...
|
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
no i weź się dogadaj po niemicku co masz robić i jakie papiery podpisywac..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

dziś w nocy się obudziłam na siku, wróciłam i nie poczułam ruchów maluszka, a zwykle się budzi jak wstaje i kręcę na łóżku... więc zaczęłam go szturchać i naciskać, żeby dał znak życia, a tu nic
nic i nic... 
i czekamy
więc jakby ktoś się wahał to, ja też myślałam, że nie do końca potrzebny

Tylko Sofcię już bym chciała, jakby się dało tak bez wysiłku
Wszystko tak na ponad 6 m-cy, więc fajne 

, ja bym nie farbowała

Tutaj mam tylko rodzinę Tż i takich "słabszych" znajomych...