|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
Z jednej strony wydaje mi się, że mam jeszcze dużo czasu, a z drugiej boję się, czy zdąszę się ze wszystkim przygotować i wszystko skompletować
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- magolina Super, że wszytsko z wami wporządku |
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Ale za to jaka fajna
![]() Magolina Dobrze, że już wróciliście Strasznie czekałyśmy na takie wiadomości ![]() Odpoczywajcie grzecznie
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Kto Cię tak oklamal?
hahahaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2645 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Magolina - trzymam w takim razie wielkie kciuki za spokojne leżenie i odpoczynek.. i nie stresuj się już, najgorsze za Tobą, teraz odstresuj się w domku, pessar będzie trzymał i wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz czy boli zakładanie pessara? Chyba mnie to czeka. Czy on jest refundowany? Jak to wygląda, trochę się boję. |
|
|
|
|
#2647 |
|
Wtajemniczenie
|
Magolina super, że w końcu jesteście w domu
![]() To dziewczyny oświećcie mnie. Ja mam dobrowolne ubezpieczenie chorobowe, więc od razu płaci mi ZUS. Firma jest mała i nie płaci mi pracodawca. Pierwsze zwolnienie dostałam od 4.04 do 18.04 i potem następne do 13.05. Kiedy mogę się spodziewać kasy?
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Takie rzeczy to się wie i już o!
![]() Stąd mam pewność, że sama prawda ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- A w ogóle to mi się zaczyna przykrzyć za Tż
|
#2649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Art. 180. [Urlop macierzyński; wymiar] [148] § 1.[149] Pracownicy przysługuje urlop macierzyński w wymiarze: 1) 20 tygodni w przypadku urodzenia jednego dziecka przy jednym porodzie, 2) 31 tygodni w przypadku urodzenia dwojga dzieci przy jednym porodzie, 3) 33 tygodni w przypadku urodzenia trojga dzieci przy jednym porodzie, 4) 35 tygodni w przypadku urodzenia czworga dzieci przy jednym porodzie, 5) 37 tygodni w przypadku urodzenia pięciorga i więcej dzieci przy jednym porodzie. § 2. [150] (uchylony) § 3. Co najmniej 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego mogą przypadać przed przewidywaną datą porodu. § 4.[151] Po porodzie przysługuje urlop macierzyński niewykorzystany przed porodem aż do wyczerpania okresu ustalonego w § 1. Jest wyraźnie napisane, że mogą a nie muszą przypadać. Jest jeszcze ustawa o zasiłku macierzyńskim ale tu o kasie głównie jest mowa, ogólnie o systemie ubezpieczeń ale te wszystkie ustawy rangą są równe więc nie mogą być ze sobą sprzeczne. A jeśli ZUS wydał jakieś swoje wewnętrzne rozporządzenie to jest ono niższe rangą od kodeksu pracy i nawet jesli stanowi inaczej to jest nieważne z mocy prawa. Swoją drogą ZUS to największa pomyłka tego kraju i tyle błędów ile popełnia ta instytucja to się w głowie nie mieści. Jednak najlepiej zadzwonić do ZUS i zapytać o podstawe prawną takiego a nie innego rozwiązania i wtedy dopiero będzie można z nimi dyskutować. Spróbuję się tym zainteresować bo mnie też to ciekawi. |
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Magolina nawet nie wiesz jak się cieszę, że się odezwałaś i że jest ok
Rety, umieram Byłam w pracy zanieść zwolnienie, czyli 2 h spaceru - i umarłam. Jest strasznie duszno, parno i burzowo, a ja się naubierałam jak bałwan Na dodatek brzuch mi twardniał po drodze ![]() Eh nie mam w ogóle dziś mocy i raczej nie pójdę na dzisiejsze zajęcia SR |
|
|
|
#2651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ghia: hyhy no tak co chwilę słyszę że coś zmieniają. Wojtek myślał wprawdzie o sędziowskiej dość długo (bo też i w sądzie pracuje i w ogóle mam wrażenie że bardziej mu to odpowiada), ale do Krakowa raz w miesiącu, po 1 koszty, po 2 czas, po 3 kto mu pójdzie z pracy na rękę aby znikał na tyle... chociaż jeśli chodzi o to ostatnie to musze powiedzieć że szok bo teraz i praktyki i zajęcia i nie ma problemu.. (odpukać!)
Cytat:
![]() A tak właściwie to gdzie Ty pracujesz? [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40667137]he he no to się super złożyło ciekawe jak tylko będzie ze zrzucaniem... bo ja niestety dziecko urodzę, ale moje hashimoto zostaje więc może być różnie.. ;([/QUOTE] no też mnie to zastanawia.. zobaczymy, jak coś będziemy się wspierać. Póki co jesteś 2 kg mnie więc głowa do góry! poza tym masz wprawę, bo to będzie Twoje drugie no nie? No i ja nie znoszę diet:P u mnie podejrzenie hashimoto było, (w przeciągu 3 lat strasznie mi jeden płat tarczycy się zmniejszył), ale generalnie nie stwierdzono, tyle że eutyrox przed ciążą już musiałam brać, bo ciągle wyniki na granicy..Cytat:
no!!!!! nareszcie!! martwiłyśmy się tą ciszą, super że z Adasiem okey! dbaj o siebie!
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiele przeszłaś, teraz odpoczywaj i myśl pozytywnie
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie wypłacił pracodawca, bo za pierwsze 33dni l4 w danym roku płaci pracodawca, a tak dostaje bezposrednio z Zus. Moje pierwsze ciazowe bylo 32 dni, wiec placil pracodawca, potem z kolejnego dostalam za jeden dzien od pracodawcy, a reszte juz z Zus. Cytat:
extra, zagadam z szefowa, a ona z ksiegowa i bedzie jasne. Zus to jedna wielka pomylka jest |
||
|
|
|
#2654 |
|
Zadomowienie
|
Magolina
Najważniejsze, że maluszek ma się dobrze i Ty również więc nic się nie martw. Wszystko będzie ok.Pogooglałam jeszcze trochę o tym l4 i wszędzie takie same informacje więc nie wiem skąd takie rewelacje zus podaje Może liczą że się człowiek nie upomni bo nie będzie wiedział.
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak gdzie, na wizażu jako główna spamiara
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
Cytat:
ciągle myślę; jeszcze ponad 2 miesiące, mam tyle czasu, po co te rzeczy mają się kurzyć. ale z drugiej strony czasami mam wrażenie i myśli, że nie zdążę ze wszystkim. pod koniec miesiąca mimo wszystko chcę kupić większość rzeczy.
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
Elaine z tego co wiem to na sędziowskiej w ogóle nie można pracować. Dostaje sie stypendium co prawda koło 3 tyś i masz siedzieć i się uczyć i do sądu chodzić. Chyba, że wyjątkiem jest praca w sądzie tego nie wiem. ALE po roku jest odsiew i rozdzielają na sędziowską i na prokuratorską według wyników a reszta goodbye i tchyba rzeba zwrócić całą kasę którą się pobrało
przynajmniej tak słyszałam. Jednak dla najlepszych pewny etat coś pieknego . Choć ja się zdecydowanie lepiej czuję w roli prawnika korporacyjnego. Lubię połączenie prawa i biznesu do tego ciągle coś się dzieje Podoba mi się też zmiana ostatnia w procedurze, że znowu większość się ustanie na sali sądowej odbywa i można przegadać drugą stronę No ale dość już nudzenia bo ja bym o tym mogła dłuuugo peplać
|
|
|
|
#2659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chora jestem, ak mi cos leci z podwozia, irytuja mnie teraz nawet wkladki mogę liczyc jedynie na to, że upały do sierpnia zelżeją![]() Cytat:
Ależ się wszystkie cieszymy, nie ważne, że musisz leżec, grunt, że z malutką wszystko ok, dużo nie zostało ![]() ![]() ![]() Właśnie byłam z dziewczynami na górze, na poporodowym ![]() Zakochałam się
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Magolina wreszcie
witaj!!!Martwiłyśmy się o Ciebie!!! |
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
lachryma: hahahha nie chciałam tego pisać, żeby znowu nie było że złośliwa jestem:P
neni: maratończyk
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie najważniejsze jest nastawienie
|
|
#2663 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Najważniejsze, że wszystko u Ciebie dobrze! I u Małego oczywiście Czekam zatem na relację, co tam się działo. Rozumiem Cię w 100%, ja mam dzisiaj ten dzień paskudny. Ale moje małe cudo się rusza, a jak robiłam obiad, to mi się wypychał strasznie, nazywam go Masterchef, bo zawsze się rusza jak jestem w kuchni :P I dzięki Dziewczyny wszystkie za wsparcie dziś
|
||
|
|
|
#2664 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny sorki z góry za głupie pytanie ale to ile czasu będzie tak z nas leciało po porodzie ?? Jakoś do tej pory o tym nie myślałam, ale ja mam termin na 1 lipca więc pełnia lata
![]() Tweedle oj też bym takie maleństwa pooglądała tym bardziej, że w moim otoczeniu żadnych dzieci nie ma ani małych ani dużych. Jedynie na mojej sierści mogę instynkt macierzyński trenować A mój kochany TŻ wymyślił dla mnie nową ksywkę Pinginek Pik Pok A i witam się w nowym tygodniu ale nie wiem już w którym bo tym dziwnym liczeniu mojej ginki. W każdym razie babystrology mówi, że 32 tygodnie i 0 dni za mną |
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
MAGOLINKA, WELCOME BACK!!!
Bosz, jaka ja jestem slaba i niedolezna, to mi dopiero te meble uswiadamiaja
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
i ja ściągnęłam sobie aplikację forum, sprawdzę jak działa w najbliższym czasie.
poza tym dziś w lidlu kupiłam sobie legginsy 3/4 i do tego kapcioszki a'la balerinki, bardzo wygodne do biegania po domu czy do szpitala
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40668102].
Rozumiem Cię w 100%, ja mam dzisiaj ten dzień paskudny. Ale moje małe cudo się rusza, a jak robiłam obiad, to mi się wypychał strasznie, nazywam go Masterchef, bo zawsze się rusza jak jestem w kuchni :P I dzięki Dziewczyny wszystkie za wsparcie dziś [/QUOTE]Teraz może być tylko dobrze innej opcji "ustawa nie przewiduje" |
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nigdy nie miałam kontaktu z noworodkami ani nawet z małymi dziećmi.
|
|
#2669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój pobyt obecnie ogranicza się do leżenia i generalnie odpoczywania, kiedy nic się z małym i ze mną nie dzieje, także mogę się zachwycac No i fakt że jutro wychodzę mnie tak rozluźnia![]() Cytat:
![]() Ja niby mam dwóch chrześniaków małych, ale po tym jak dzisiaj zobaczyłam te maleństwa zrozumiałam, że już zapomniałam jak takie dzieciaczki wyglądają
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
W zusie pewnie takie informacje podaja bo jest im lepiej bo szybciej sie skonczy macierzynski wlasnid kiedys czytalam ze jest tak zeby mowic gin o tym zeby jednak do dnja porodi wystawial l4(wtedy kiedy kiedy faktycznie urodzzimy)bo tak to nie przepada nam te 2tyg macierzynskiego.
magolina fajnie ze wrocilas i dobrze ze ok,lez odpoczywaj ![]() bylam z mama na.spacerze i zakupach jest duszno i zmeczylam sie niesamowicie he..a jeszcze dzis czekaja mnie paznokcie no i moE ta lista wyprawkowa... no i obiad dzis fryty z filecikiem mmmmm ))i moze mizeria mmmmmmm---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- A co do rozwiazania to jak sobie pomysle ze juz prawie jest czerwiec a pozniej wielkie wyczekiwanie porodu to troche sie boje..niewiem kiedy rozlozyc lozeczko i wogole i tak pewnie z ciuszkami bedzie tak ze je wypiore wyprasuje poukladam a przed urodzeniem z 3razy to powtorze hahaha ))
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

założyli mi pessar bo podobno robi mi się już rozwarcie. Pisze podobno bo sa dwie teorie na ten temat
ale dziękuję Wam bardzo za wszystkie kciuki i myśli

Byłam w pracy zanieść zwolnienie, czyli 2 h spaceru - i umarłam. Jest strasznie duszno, parno i burzowo, a ja się naubierałam jak bałwan 

Może liczą że się człowiek nie upomni bo nie będzie wiedział.

przynajmniej tak słyszałam. Jednak dla najlepszych pewny etat coś pieknego
. Choć ja się zdecydowanie lepiej czuję w roli prawnika korporacyjnego. Lubię połączenie prawa i biznesu do tego ciągle coś się dzieje Podoba mi się też zmiana ostatnia w procedurze, że znowu większość się ustanie na sali sądowej odbywa i można przegadać drugą stronę