Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-06, 15:34   #2641
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V

Z jednej strony wydaje mi się, że mam jeszcze dużo czasu, a z drugiej boję się, czy zdąszę się ze wszystkim przygotować i wszystko skompletować

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

magolina

Super, że wszytsko z wami wporządku
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 15:35   #2642
enlevee
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Przepraszam, że się nie odzywałam ale dopiero dzisiaj wyszłam ze szpitala.....nie miałam w ogole dostępu do netu, a Tżtwoi nie chciałam zawracać głowy.

Jestem wykonczona psychicznie założyli mi pessar bo podobno robi mi się już rozwarcie. Pisze podobno bo sa dwie teorie na ten temat

Z Adasiem wszystko dobrze. Choć raz mnie wystraszył konkretnie bo dwie położne nie mogly znaleźć tętna i dopiero przyjechały z aparatem do ktg i jakos znalazły, bo ten Mały Gówniarz wlazł gdzieś nisko i nie dość że był malo aktywny to jeszcze nie mogly mu zmierzyć tętna

Jak nie oszaleje i nie wypadną mi wszystkie włosy do końca ciązy to będzie cud

Najgorsze bylo to, ze to wszystko wydarzyło się w 24/25 tc czyli w tych tygodniach w których straciłam Lenkę- to bylo dla mnie dodatkowe obciązenie psychiczne, przez pierwsze dni w szpitalu wyć mi się chciało, najgorsze byly noce.....

No ale teraz mam się oszczędzać, nie mogę dużo chodzić, głównie leżenie. Ale dla Adasia wszystko.

Oczywiście nie jestem w stanie nadrobić całego tego spamu ale dziękuję Wam bardzo za wszystkie kciuki i myśli

Mam nadzieję, że na wątku same dobre wiadomości

Eveewe nie wiem kto do mnie dzisiaj pisał sms, ale dziękuje za pamięć i trud włożony w zdobycie nr tel

Dziewczyny napiszę wszystko Wam dokładnie w klubie.

Buziaki
Nawet nie wiesz jak bardzo się ciesze kochana !!!! To najlepszą wiadomość dnia na naszym wątku, bo bardzo się o Ciebie i Adasia martwilysmy. Teraz masz nakaz odpoczywania, lezenia i pełnego usmiechu, a Adaś dostaje reprymende za chowanie się przed ktg !!!! Super ze jesteś!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 15:39   #2643
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ty to w ogóle dziwna jesteś haaha
Ale za to jaka fajna

Magolina
Dobrze, że już wróciliście Strasznie czekałyśmy na takie wiadomości
Odpoczywajcie grzecznie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 15:40   #2644
enlevee
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ale za to jaka fajna
Kto Cię tak oklamal? hahaha

12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 15:40   #2645
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Magolina - trzymam w takim razie wielkie kciuki za spokojne leżenie i odpoczynek.. i nie stresuj się już, najgorsze za Tobą, teraz odstresuj się w domku, pessar będzie trzymał i wszystko będzie dobrze
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 15:41   #2646
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Przepraszam, że się nie odzywałam ale dopiero dzisiaj wyszłam ze szpitala.....nie miałam w ogole dostępu do netu, a Tżtwoi nie chciałam zawracać głowy.

Jestem wykonczona psychicznie założyli mi pessar bo podobno robi mi się już rozwarcie. Pisze podobno bo sa dwie teorie na ten temat

Z Adasiem wszystko dobrze. Choć raz mnie wystraszył konkretnie bo dwie położne nie mogly znaleźć tętna i dopiero przyjechały z aparatem do ktg i jakos znalazły, bo ten Mały Gówniarz wlazł gdzieś nisko i nie dość że był malo aktywny to jeszcze nie mogly mu zmierzyć tętna

Najgorsze bylo to, ze to wszystko wydarzyło się w 24/25 tc czyli w tych tygodniach w których straciłam Lenkę- to bylo dla mnie dodatkowe obciązenie psychiczne, przez pierwsze dni w szpitalu wyć mi się chciało, najgorsze byly noce.....

No ale teraz mam się oszczędzać, nie mogę dużo chodzić, głównie leżenie. Ale dla Adasia wszystko.

Oczywiście nie jestem w stanie nadrobić całego tego spamu ale dziękuję Wam bardzo za wszystkie kciuki i myśli

Eveewe nie wiem kto do mnie dzisiaj pisał sms, ale dziękuje za pamięć i trud włożony w zdobycie nr tel

Buziaki
super, ze jestes

Powiedz czy boli zakładanie pessara? Chyba mnie to czeka. Czy on jest refundowany? Jak to wygląda, trochę się boję.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 15:41   #2647
magdalennne
Wtajemniczenie

Magolina super, że w końcu jesteście w domu Odpoczywaj dużo

To dziewczyny oświećcie mnie. Ja mam dobrowolne ubezpieczenie chorobowe, więc od razu płaci mi ZUS. Firma jest mała i nie płaci mi pracodawca. Pierwsze zwolnienie dostałam od 4.04 do 18.04 i potem następne do 13.05. Kiedy mogę się spodziewać kasy?
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 15:44   #2648
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Kto Cię tak oklamal? hahaha
Takie rzeczy to się wie i już o!

Stąd mam pewność, że sama prawda

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

A w ogóle to mi się zaczyna przykrzyć za Tż

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 15:45   #2649
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
To mnie dziewczyny zdziwiłyscie mocno ... mnie poinformowano w Zusie, ze jak sie jest na l4 to macierzynski juz licza na 2 tyg przed porodem, i nie to ze mozna sobie wybrac jak sie chce, bo to jest odgórnie robione. Takie sa przepisy, musze poszukac w takim razie zapisu.

Moja kol miala problem, bo urodzila 20 marca, cieszyla sie na roczny macierzynski, ja ja na ziemie sciagnelam. Była w Zusie poinformowali ze jej liczy sie macierzynski przed 17 marca, bo 20 marca - 2 tygodnie. Gdyby pracowała do porodu to miałaby liczone od porodu. Tyle, ze teraz i tak już mamy I kwartału maja roczny, wiec luzik.

Z kim nie rozmawiam, to każda mi mówi, ze tak miała liczony przez to, że była na l4
No to zobacz przepis z kodeksu pracy art 180 wklejam
Art. 180. [Urlop macierzyński; wymiar] [148]

§ 1.[149] Pracownicy przysługuje urlop macierzyński w wymiarze: 1) 20 tygodni w przypadku urodzenia jednego dziecka przy jednym porodzie,
2) 31 tygodni w przypadku urodzenia dwojga dzieci przy jednym porodzie,
3) 33 tygodni w przypadku urodzenia trojga dzieci przy jednym porodzie,
4) 35 tygodni w przypadku urodzenia czworga dzieci przy jednym porodzie,
5) 37 tygodni w przypadku urodzenia pięciorga i więcej dzieci przy jednym porodzie.

§ 2. [150] (uchylony)
§ 3. Co najmniej 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego mogą przypadać przed przewidywaną datą porodu.
§ 4.[151] Po porodzie przysługuje urlop macierzyński niewykorzystany przed porodem aż do wyczerpania okresu ustalonego w § 1.

Jest wyraźnie napisane, że mogą a nie muszą przypadać. Jest jeszcze ustawa o zasiłku macierzyńskim ale tu o kasie głównie jest mowa, ogólnie o systemie ubezpieczeń ale te wszystkie ustawy rangą są równe więc nie mogą być ze sobą sprzeczne. A jeśli ZUS wydał jakieś swoje wewnętrzne rozporządzenie to jest ono niższe rangą od kodeksu pracy i nawet jesli stanowi inaczej to jest nieważne z mocy prawa.
Swoją drogą ZUS to największa pomyłka tego kraju i tyle błędów ile popełnia ta instytucja to się w głowie nie mieści.
Jednak najlepiej zadzwonić do ZUS i zapytać o podstawe prawną takiego a nie innego rozwiązania i wtedy dopiero będzie można z nimi dyskutować. Spróbuję się tym zainteresować bo mnie też to ciekawi.
Stary 2013-05-06, 15:47   #2650
Neni1984
Zakorzenienie

Magolina nawet nie wiesz jak się cieszę, że się odezwałaś i że jest ok

Rety, umieram Byłam w pracy zanieść zwolnienie, czyli 2 h spaceru - i umarłam. Jest strasznie duszno, parno i burzowo, a ja się naubierałam jak bałwan Na dodatek brzuch mi twardniał po drodze
Eh nie mam w ogóle dziś mocy i raczej nie pójdę na dzisiejsze zajęcia SR
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 15:52   #2651
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Ghia: hyhy no tak co chwilę słyszę że coś zmieniają. Wojtek myślał wprawdzie o sędziowskiej dość długo (bo też i w sądzie pracuje i w ogóle mam wrażenie że bardziej mu to odpowiada), ale do Krakowa raz w miesiącu, po 1 koszty, po 2 czas, po 3 kto mu pójdzie z pracy na rękę aby znikał na tyle... chociaż jeśli chodzi o to ostatnie to musze powiedzieć że szok bo teraz i praktyki i zajęcia i nie ma problemu.. (odpukać!)
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
dlatego ja się na l4 wybieram od 28 maja
Chyba jestem najdłużej pracującą osobą w ciąży na tym wątku
Matka Glutka Pracująca
A tak właściwie to gdzie Ty pracujesz?

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40667137]he he no to się super złożyło
ciekawe jak tylko będzie ze zrzucaniem...
bo ja niestety dziecko urodzę, ale moje hashimoto zostaje więc może być różnie.. ;([/QUOTE]

no też mnie to zastanawia.. zobaczymy, jak coś będziemy się wspierać. Póki co jesteś 2 kg mnie więc głowa do góry! poza tym masz wprawę, bo to będzie Twoje drugie no nie? No i ja nie znoszę diet:P u mnie podejrzenie hashimoto było, (w przeciągu 3 lat strasznie mi jeden płat tarczycy się zmniejszył), ale generalnie nie stwierdzono, tyle że eutyrox przed ciążą już musiałam brać, bo ciągle wyniki na granicy..

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
To mnie dziewczyny zdziwiłyscie mocno ... mnie poinformowano w Zusie, ze jak sie jest na l4 to macierzynski juz licza na 2 tyg przed porodem, i nie to ze mozna sobie wybrac jak sie chce, bo to jest odgórnie robione. Takie sa przepisy, musze poszukac w takim razie zapisu.

Moja kol miala problem, bo urodzila 20 marca, cieszyla sie na roczny macierzynski, ja ja na ziemie sciagnelam. Była w Zusie poinformowali ze jej liczy sie macierzynski przed 17 marca, bo 20 marca - 2 tygodnie. Gdyby pracowała do porodu to miałaby liczone od porodu. Tyle, ze teraz i tak już mamy I kwartału maja roczny, wiec luzik.

Z kim nie rozmawiam, to każda mi mówi, ze tak miała liczony przez to, że była na l4
mi ostatnio kadrowa zwróciła uwagę, abym przypilnowała lekarza, aby wypisał l4 przekraczające termin porodu, a nie kończące się na nim...żeby przypadkiem mi te 2 tyg macierzyńskiego nie uciekły
Cytat:
Cześć dziewczyny
P
no!!!!! nareszcie!! martwiłyśmy się tą ciszą, super że z Adasiem okey! dbaj o siebie!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-06, 15:53   #2652
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:

kochana trzymaj się tam
wiele przeszłaś, teraz odpoczywaj i myśl pozytywnie
Stary 2013-05-06, 15:53   #2653
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Magolina super, że w końcu jesteście w domu Odpoczywaj dużo

To dziewczyny oświećcie mnie. Ja mam dobrowolne ubezpieczenie chorobowe, więc od razu płaci mi ZUS. Firma jest mała i nie płaci mi pracodawca. Pierwsze zwolnienie dostałam od 4.04 do 18.04 i potem następne do 13.05. Kiedy mogę się spodziewać kasy?

Mnie wypłacił pracodawca, bo za pierwsze 33dni l4 w danym roku płaci pracodawca, a tak dostaje bezposrednio z Zus. Moje pierwsze ciazowe bylo 32 dni, wiec placil pracodawca, potem z kolejnego dostalam za jeden dzien od pracodawcy, a reszte juz z Zus.

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
No to zobacz przepis z kodeksu pracy art 180 wklejam
Art. 180. [Urlop macierzyński; wymiar] [148]

§ 1.[149] Pracownicy przysługuje urlop macierzyński w wymiarze: 1) 20 tygodni w przypadku urodzenia jednego dziecka przy jednym porodzie,
2) 31 tygodni w przypadku urodzenia dwojga dzieci przy jednym porodzie,
3) 33 tygodni w przypadku urodzenia trojga dzieci przy jednym porodzie,
4) 35 tygodni w przypadku urodzenia czworga dzieci przy jednym porodzie,
5) 37 tygodni w przypadku urodzenia pięciorga i więcej dzieci przy jednym porodzie.

§ 2. [150] (uchylony)
§ 3. Co najmniej 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego mogą przypadać przed przewidywaną datą porodu.
§ 4.[151] Po porodzie przysługuje urlop macierzyński niewykorzystany przed porodem aż do wyczerpania okresu ustalonego w § 1.

Jest wyraźnie napisane, że mogą a nie muszą przypadać. Jest jeszcze ustawa o zasiłku macierzyńskim ale tu o kasie głównie jest mowa, ogólnie o systemie ubezpieczeń ale te wszystkie ustawy rangą są równe więc nie mogą być ze sobą sprzeczne. A jeśli ZUS wydał jakieś swoje wewnętrzne rozporządzenie to jest ono niższe rangą od kodeksu pracy i nawet jesli stanowi inaczej to jest nieważne z mocy prawa.
Swoją drogą ZUS to największa pomyłka tego kraju i tyle błędów ile popełnia ta instytucja to się w głowie nie mieści.
Jednak najlepiej zadzwonić do ZUS i zapytać o podstawe prawną takiego a nie innego rozwiązania i wtedy dopiero będzie można z nimi dyskutować. Spróbuję się tym zainteresować bo mnie też to ciekawi.

extra, zagadam z szefowa, a ona z ksiegowa i bedzie jasne. Zus to jedna wielka pomylka jest
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 15:54   #2654
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Magolina jak dobrze, że jest dobrze. Ale się martwiłyśmy Najważniejsze, że maluszek ma się dobrze i Ty również więc nic się nie martw. Wszystko będzie ok.

Pogooglałam jeszcze trochę o tym l4 i wszędzie takie same informacje więc nie wiem skąd takie rewelacje zus podaje Może liczą że się człowiek nie upomni bo nie będzie wiedział.
Stary 2013-05-06, 15:57   #2655
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Rety, umieram Byłam w pracy zanieść zwolnienie, czyli 2 h spaceru - i umarłam. Jest strasznie duszno, parno i burzowo, a ja się naubierałam jak bałwan Na dodatek brzuch mi twardniał po drodze
Eh nie mam w ogóle dziś mocy i raczej nie pójdę na dzisiejsze zajęcia SR
odpuść sobie może faktycznie i odpocznij w domu maratończyku

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Matka Glutka Pracująca
A tak właściwie to gdzie Ty pracujesz?
jak gdzie, na wizażu jako główna spamiara

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-06, 15:59   #2656
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

jak gdzie, na wizażu jako główna spamiara
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:02   #2657
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Z jednej strony wydaje mi się, że mam jeszcze dużo czasu, a z drugiej boję się, czy zdąszę się ze wszystkim przygotować i wszystko skompletować
mam identycznie.
ciągle myślę; jeszcze ponad 2 miesiące, mam tyle czasu, po co te rzeczy mają się kurzyć. ale z drugiej strony czasami mam wrażenie i myśli, że nie zdążę ze wszystkim.
pod koniec miesiąca mimo wszystko chcę kupić większość rzeczy.
Stary 2013-05-06, 16:02   #2658
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Elaine z tego co wiem to na sędziowskiej w ogóle nie można pracować. Dostaje sie stypendium co prawda koło 3 tyś i masz siedzieć i się uczyć i do sądu chodzić. Chyba, że wyjątkiem jest praca w sądzie tego nie wiem. ALE po roku jest odsiew i rozdzielają na sędziowską i na prokuratorską według wyników a reszta goodbye i tchyba rzeba zwrócić całą kasę którą się pobrało przynajmniej tak słyszałam. Jednak dla najlepszych pewny etat coś pieknego . Choć ja się zdecydowanie lepiej czuję w roli prawnika korporacyjnego. Lubię połączenie prawa i biznesu do tego ciągle coś się dzieje Podoba mi się też zmiana ostatnia w procedurze, że znowu większość się ustanie na sali sądowej odbywa i można przegadać drugą stronę No ale dość już nudzenia bo ja bym o tym mogła dłuuugo peplać
Stary 2013-05-06, 16:05   #2659
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
łatwo nie będzie
ja od dawien dawna podczas okresu używałam tylko tamponów, jak teraz pomyśle, że w ciągu dnia coś będzie pałętało mi się między nogami to dziękuję
też tak robiłam chora jestem, ak mi cos leci z podwozia, irytuja mnie teraz nawet wkladki mogę liczyc jedynie na to, że upały do sierpnia zelżeją
Cytat:
Cześć dziewczyny

Buziaki
magolina w końcu!!!:jupi :
Ależ się wszystkie cieszymy, nie ważne, że musisz leżec, grunt, że z malutką wszystko ok, dużo nie zostało

Właśnie byłam z dziewczynami na górze, na poporodowym
Zakochałam się Widziałam ślicznotkę 4kg i 59cm z bujna czupryną i irokezem i maleńką laleczkę zaledwie 2kg i 46cm oba cudeńka przyszły na świat przez cesarskie cięcie... pokoje poporoodowe bardzo fajne i intymne i ten zapach: love: najchętniej bym stamtad nie wychodzila, chcialabym przyspieszyc czas, zeby był juz sierpien
Stary 2013-05-06, 16:09   #2660
madi82
Zakorzenienie

Magolina wreszcie witaj!!!
Martwiłyśmy się o Ciebie!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:11   #2661
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

lachryma: hahahha nie chciałam tego pisać, żeby znowu nie było że złośliwa jestem:P

neni: maratończyk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:12   #2662
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Właśnie byłam z dziewczynami na górze, na poporodowym
Zakochałam się Widziałam ślicznotkę 4kg i 59cm z bujna czupryną i irokezem i maleńką laleczkę zaledwie 2kg i 46cm oba cudeńka przyszły na świat przez cesarskie cięcie... pokoje poporoodowe bardzo fajne i intymne i ten zapach: love: najchętniej bym stamtad nie wychodzila, chcialabym przyspieszyc czas, zeby był juz sierpien
czytając Twoje opisy, niedługo jeszcze pomyślę, że pobyt w szpitalu położniczym/porodówce to spa
w sumie najważniejsze jest nastawienie
Stary 2013-05-06, 16:13   #2663
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Ej tak w ogóle to fajna ta aplikacja na androida jest :P myślałam ze.to jakiś szajs ale się miło zaskoczylam

Muszę ją wreszcie ściągnąć..

Cytat:
Cześć dziewczyny

Buziaki
Kochana!!!!!!!!!!!!! Jak myśmy się tutaj martwiły o Ciebie...
Najważniejsze, że wszystko u Ciebie dobrze!
I u Małego oczywiście Czekam zatem na relację, co tam się działo.

Rozumiem Cię w 100%, ja mam dzisiaj ten dzień paskudny. Ale moje małe cudo się rusza, a jak robiłam obiad, to mi się wypychał strasznie, nazywam go Masterchef, bo zawsze się rusza jak jestem w kuchni :P

I dzięki Dziewczyny wszystkie za wsparcie dziś
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:18   #2664
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Dziewczyny sorki z góry za głupie pytanie ale to ile czasu będzie tak z nas leciało po porodzie ?? Jakoś do tej pory o tym nie myślałam, ale ja mam termin na 1 lipca więc pełnia lata

Tweedle oj też bym takie maleństwa pooglądała tym bardziej, że w moim otoczeniu żadnych dzieci nie ma ani małych ani dużych. Jedynie na mojej sierści mogę instynkt macierzyński trenować

A mój kochany TŻ wymyślił dla mnie nową ksywkę Pinginek Pik Pok
A i witam się w nowym tygodniu ale nie wiem już w którym bo tym dziwnym liczeniu mojej ginki. W każdym razie babystrology mówi, że 32 tygodnie i 0 dni za mną
Stary 2013-05-06, 16:18   #2665
Oliath
Zakorzenienie

MAGOLINKA, WELCOME BACK!!!

Bosz, jaka ja jestem slaba i niedolezna, to mi dopiero te meble uswiadamiaja dzieki Bogu najciezsza robota za mna, teraz sobie na wzglednym lajcie dekory przyklejam, a i tak ledwo dysze
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:19   #2666
lachryma
Zakorzenienie

i ja ściągnęłam sobie aplikację forum, sprawdzę jak działa w najbliższym czasie.
poza tym dziś w lidlu kupiłam sobie legginsy 3/4 i do tego kapcioszki a'la balerinki, bardzo wygodne do biegania po domu czy do szpitala
Stary 2013-05-06, 16:20   #2667
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40668102].

Rozumiem Cię w 100%, ja mam dzisiaj ten dzień paskudny. Ale moje małe cudo się rusza, a jak robiłam obiad, to mi się wypychał strasznie, nazywam go Masterchef, bo zawsze się rusza jak jestem w kuchni :P

I dzięki Dziewczyny wszystkie za wsparcie dziś [/QUOTE]
Teraz może być tylko dobrze innej opcji "ustawa nie przewiduje"
Stary 2013-05-06, 16:21   #2668
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Tweedle oj też bym takie maleństwa pooglądała tym bardziej, że w moim otoczeniu żadnych dzieci nie ma ani małych ani dużych. Jedynie na mojej sierści mogę instynkt macierzyński trenować
ja też
nigdy nie miałam kontaktu z noworodkami ani nawet z małymi dziećmi.
Stary 2013-05-06, 16:36   #2669
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
czytając Twoje opisy, niedługo jeszcze pomyślę, że pobyt w szpitalu położniczym/porodówce to spa
w sumie najważniejsze jest nastawienie
No jasne, chociaż w sobotę po fenoterolu taka zadowolona nie byłam Mój pobyt obecnie ogranicza się do leżenia i generalnie odpoczywania, kiedy nic się z małym i ze mną nie dzieje, także mogę się zachwycac No i fakt że jutro wychodzę mnie tak rozluźnia
Cytat:
Dziewczyny sorki z góry za głupie pytanie ale to ile czasu będzie tak z nas leciało po porodzie ?? Jakoś do tej pory o tym nie myślałam, ale ja mam termin na 1 lipca więc pełnia lata

Ghia, kilka tygodni na pewno, macica musi się dokładnie oczyścic
Ja niby mam dwóch chrześniaków małych, ale po tym jak dzisiaj zobaczyłam te maleństwa zrozumiałam, że już zapomniałam jak takie dzieciaczki wyglądają po raz kolejny zachwycam się tym, jakie kobiety są niesamowite, że we własnym ciele "hodują" takie cudenka
Stary 2013-05-06, 16:40   #2670
d0tkaaa
Zakorzenienie

W zusie pewnie takie informacje podaja bo jest im lepiej bo szybciej sie skonczy macierzynski wlasnid kiedys czytalam ze jest tak zeby mowic gin o tym zeby jednak do dnja porodi wystawial l4(wtedy kiedy kiedy faktycznie urodzzimy)bo tak to nie przepada nam te 2tyg macierzynskiego.

magolina fajnie ze wrocilas i dobrze ze ok,lez odpoczywaj

bylam z mama na.spacerze i zakupach jest duszno i zmeczylam sie niesamowicie he..a jeszcze dzis czekaja mnie paznokcie no i moE ta lista wyprawkowa...no i obiad dzis fryty z filecikiem mmmmm))i moze mizeria mmmmmmm

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

A co do rozwiazania to jak sobie pomysle ze juz prawie jest czerwiec a pozniej wielkie wyczekiwanie porodu to troche sie boje..niewiem kiedy rozlozyc lozeczko i wogole i tak pewnie z ciuszkami bedzie tak ze je wypiore wyprasuje poukladam a przed urodzeniem z 3razy to powtorze hahaha))

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości