Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-06, 11:06   #3151
astra001
Raczkowanie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5

Może chodzi Ci o to, że każdy pracownik chce mieć jak największe obroty. Tylko jak ktoś nie stoi na kasie tylko na obsłudze to jak to jest?? Zapisuje się że Pani X którą obsługiwała Pani Y wydała tyle czy tyle???
astra001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 11:13   #3152
pulinaj
Rozeznanie

Jutro o 9:30 rozmowa kwalifikacyjna Trzymać kciuki

PS. W co ja się ubiorę
Stary 2013-05-06, 11:19   #3153
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astra001 Pokaż wiadomość
Może chodzi Ci o to, że każdy pracownik chce mieć jak największe obroty. Tylko jak ktoś nie stoi na kasie tylko na obsłudze to jak to jest?? Zapisuje się że Pani X którą obsługiwała Pani Y wydała tyle czy tyle???

ale sa różne sklepy. Tam gdzie są konkretni sprzedawcy od kasowania to pewnie inni spzredawcy nie mają premii od ilości sprzedanych rzeczy, klienci sobie sami coś oglądają i jak chcą to podejdą się coś zapytać a tak sami sobie radzą, ale są sklepy gdzie każdy sprzedawca ma swój numer w kasie i zapisane jest jego nazwisko i sam sobie swojego klienta kasuje, żaden klient nie może wyjść nie obsłuzony. Zależy od standardów danego sklepu.

Cytat:
Napisane przez pulinaj Pokaż wiadomość

PS. W co ja się ubiorę

oo powodzenia a do jakiej pracy??
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 11:28   #3154
pulinaj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ale sa różne sklepy. Tam gdzie są konkretni sprzedawcy od kasowania to pewnie inni spzredawcy nie mają premii od ilości sprzedanych rzeczy, klienci sobie sami coś oglądają i jak chcą to podejdą się coś zapytać a tak sami sobie radzą, ale są sklepy gdzie każdy sprzedawca ma swój numer w kasie i zapisane jest jego nazwisko i sam sobie swojego klienta kasuje, żaden klient nie może wyjść nie obsłuzony. Zależy od standardów danego sklepu.

oo powodzenia a do jakiej pracy??
Punkt Obsługi Klienta pewnej firmy konkurencyjnej dla Poczty Polskiej
Stary 2013-05-06, 11:35   #3155
Erite
Zadomowienie

Cytat:

PS. W co ja się ubiorę
Powodzenia!

If you are good at something never do it for free.
Erite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 12:01   #3156
astra001
Raczkowanie

Cytat:
Punkt Obsługi Klienta pewnej firmy konkurencyjnej dla Poczty Polskiej
Super powodzenia Sama bym tam poszła.

Do mnie dzwonili z agencji doradztwa personalnego i powiedzieli że jutro zadzwonią z pewnej firmy zajmującej się ubezpieczeniami bo szukają kogoś na stanowisko doradcy, tylko że ja składałam cv na trochę inne stanowisko. Nie wiem co mam robić. Chyba pójdę na spotkanie jak zadzwonią ale nie wiem czy chcę być takim ubezpieczycielem. Czy ktoś może pracował na podobnym stanowisku i może mi coś doradzić. Nie wiem jak tam płacą, czy jest stała pensja czy prowizja
Stary 2013-05-06, 14:38   #3157
myboyismine
Zakorzenienie

nie wiem o co chodzi, ale robiłam sobie to szkolenie z PARP i w połowie skończyło się- pisze ze gratulują i szkolenie zakończone a zostało mi kilka modułow
Stary 2013-05-06, 15:01   #3158
malina19
Zakorzenienie

ja mam za to inne pytanie...jak zapisuje się certyfikat z PARP, normalnie nie wiem...., nie widze opcji zapisz..

myboyismine, żeby mieć zaliczony jakiś kurs, musisz zrobić odpowiednią liczbę modułów, i już po ich zrobieniu możesz darować sobie resztę, ale jeśli dalsze części Cię interesują i chcesz je robić, to normalnie robisz dalej

Już znalazłam

Edytowane przez malina19
Czas edycji: 2013-05-06 o 15:16
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 15:15   #3159
myboyismine
Zakorzenienie

taka sprawa kiedyś chyba o tym pisałyście.. wykorzystujecie gdzieś później ten certyfikat czy to tylko tak dla nas??
Stary 2013-05-06, 15:58   #3160
Melissa86
Zakorzenienie

Ja chcę pracę!!!
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 16:03   #3161
Erite
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Ja chcę pracę!!!
Ja tyż! Nie płacz Piękna Nie odzywają się do mnie z tej odpowiedzi na moje ogłoszenie, nosz kurna.

If you are good at something never do it for free.
Erite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 16:03   #3162
Heledore
Zakorzenienie

Myboismine ja nie wykorzystuję tego certyfikatu. zrobiłam kurs tylko dla siebie i poszerzenia swojej wiedzy (prawo pracy). W prawdzie początkowo myślałam aby się przekwalifikować w tym kierunku, a wtedy chwaliłabym się tym kursem,(zrobić dodatkowe kursy z kadr i płac itd) ale życie okazało się mieć swoje plany na mnie. Zresztą ciężko się wkręcić w tę branżę po moich studiach i nie mając co najmniej jakichś praktyk studenckich w agencjach rekrutacyjnych.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 16:05   #3163
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Erite Pokaż wiadomość
Ja tyż! Nie płacz Piękna Nie odzywają się do mnie z tej odpowiedzi na moje ogłoszenie, nosz kurna.
Ja dzisiaj byłam na jednej rozmowie, ale to nie jest praca moich marzeń (choć w fajnej firmie i atmosferze) i na dodatek tylko na prowizji. Lipa, lipa, lipa!
Stary 2013-05-06, 18:04   #3164
Kukunia23
Rozeznanie

ciekawe jak tam tusia po pierwszym dniu w nowej pracy??

Kukunia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 18:20   #3165
Melissa86
Zakorzenienie

Ehhh...wszyscy poszli do nowych prac, prawie nikt na wątku nie został. Czuję się jak sierota dzisiaj.
Stary 2013-05-06, 18:29   #3166
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flossy15 Pokaż wiadomość
Pryzjmiecie żółtodzioba w swoje wizażowe progi? Piszę ,,żółtodzioba", niestety, bo dopiero zacznę (mam nadzieję) stawiac pierwsze, niezgrabne kroki na rynku pracy. Ehh, ja to brzmi, a tak na serio, szalenie mi zależy(zapewne, jak każdej z was) na znalezieniu pracy. Wchodząc w szczegóły, chcę znaleźc coś na wakacje. Jestem studentką więc całe 3 miesiące byłabym dyspozycyjna 24h na dobę i tak sobie myślę o pracy w gastronomii, jakimś kelnerowaniu, chociaż prawda jest taka, że każda normalna praca mnie urządza. CV mam już ogarnięte, że tak to ujmę i teraz pojawia się pytanie, lepiej chodzic w miejsca docelowe i zostawiac tam CV niż wysyłac emailem? Mam pytac o kierownictwo/managera i z nimi rozmawiac czy zostawic to CV komukolwiek z pracowników? Wiem, że pytania są dziecinne i naiwne, ale strasznie się boję, że zrobię jakąś głupotę i chociaż nikt mnie pewnie i tak nie zapamięta, to chciałabym sobie oszczędzic wstydu. Aaa i jeszcze kwestia ubioru... Załóżmy, że ,,startuję" do jakichś klubo-restauracji, czy od razu przy roznoszeniu CV powinnam się prezentowac jakoś poważniej (biele, czernie, szpilki itp. itd.) czy wystarczy ubrac się schludnie, ale nie tak oficjalnie, a dopiero na rozmowę kwalifikacyjną wyciągac z szafy marynarkę? Jak myślicie?
skąd jesteś i gdzie szukasz?
ja bym poszła osobiście i popatrzyła czy na knajpach sa jakieś ogłoszenia i najpier obskoczyła te, które szukaja kelnerki. Pytałabym o szefa, a jak go nie będzie na miejscu, to o telefon i kiedy mozna go zastać. Zbliża się nastepny długi weekend szanse masz duże
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 19:02   #3167
Arya90
Zakorzenienie

No to po pierwszym dniu. Było nieźle, ale szału nie było. Z każdym dniem pewnie będzie lepiej
Umowę mam na próbę do końca miesiąca...

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 19:02   #3168
liittleedeviil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Ehhh...wszyscy poszli do nowych prac, prawie nikt na wątku nie został. Czuję się jak sierota dzisiaj.
ja jeszcze jestem..
liittleedeviil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 19:20   #3169
pulinaj
Rozeznanie

Dostałam dziś maila z zaproszeniem na rozmowę w czwartek. Nie pamiętam szczegółów oferty, wiem tylko, że to praca jako pośrednik pracy, ogólnie pomoc w szukaniu pracy osobom niepełnosprawnym w jakimś stowarzyszeniu.
W każdym razie, jutro jadę też na rozmowę, jeżeli wypadnę pozytywnie to podejrzewam, że będą chcieli szybko zatrudnić, bo podobno szukają kogoś "na gwałt". Wiem, że moje CV im się spodobało, więc mam duże szanse. Ja jednak chciałabym też w czwartek wystartować w tej drugiej rozmowie....
No ale może jestem zbyt pewna siebie i niepotrzebnie martwię się na zapas.

Nawet nie wiem czy to nie jest praca charytatywna....

Edytowane przez pulinaj
Czas edycji: 2013-05-06 o 19:27
pulinaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 19:22   #3170
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

I ja się ostałam

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 19:28   #3171
szakal165
Zakorzenienie

Trochę się boję, czy dam radę. Ludzie z innych działów np. przychodzą i pytają, czy ta dziewczyna mi wszystko przekazała. Dziś czułam się zestresowana, bo przysłuchiwali się telefonicznej rozmowie z pracownikiem magazynu przeładunkowego w Niemczech i pani zarzuciła słowem, którego nie znałam ale ogólnie jakoś się dogadaliśmy... choć mogą pomyśleć sobie, że nic nie umiem :| ale wg mnie, lepiej jak częściej rozmawiam bo nauczę się wtedy nowych słów i utrwalę słownictwo. Ogółem boję się sytuacji, gdy zostałabym sama bo urlopy itp. i musiałabym siedzieć do siódmej a nie mam auta/prawka/autobusu o tej godzinie.
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 19:29   #3172
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liittleedeviil Pokaż wiadomość
ja jeszcze jestem..
Ehhh...oby pracodawcy szybko nas stąd wykurzyli. ;P
Stary 2013-05-06, 19:44   #3173
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Dzień dobry!
Jestem po pierwszym dniu i mam mieszane uczucia... Nie wiem, czy się tu spełnię... Idę Was nadrobić.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:

Tusia, może się poprawi jeszcze pogoda.
po dwóch dniach deszczu pojawiło się słońce i dwa dni były ok

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ciasteczko0 Pokaż wiadomość
Cześć Zacznę od tego, że próbuje znaleźć dorywczą pracę już od roku. Do tej pory tylko dwa razy zostałam zaproszona na rozmowę. W tym na ostatnią, która miała odbyć się dwa dni temu nie poszłam.
Po pierwszej rozmowie chodziłam przybita pare dni. Już podczas siedzenia na niej chciałam jak najszybciej z tamtąd wyjść. Poszło mi po prostu fatalnie.
Na drugą nie poszłam, bo nalożyło się na nią pare spraw. Troche zjadł mnie stres, oraz dostałam tego dnia okres także zwijałam się w łóżku z bólu.
z deka dziecinne podejście, zwłaszcza z okresem
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 19:45   #3174
Heledore
Zakorzenienie

Tusia opowiadaj wszystko!

Ja dostałam dziś zaproszenie na rozmowę. Praca w zawodzie ale znowu zastępstwo na rok. Dojazd 30km. Nie skaczę z zachwytu ale zobaczymy co bedzie na rozmowie.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 19:50   #3175
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
ja się zaczynam stresować lekko pierwszym dniem i myślę co by tu przygotować
ja dziś rano miałam stresa w tramwaju

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Mam pierwszy odzew na moje ogłoszenie! Moje CV poszło. Firma fajna, zobaczymy co będzie dalej ale oby było dobrze.
super!

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Jedno z ogłoszeń jakie dziś się pojawiło na lento.pl
"Poszukuję sekretarki kochanki. Spotkania 3x w tygodniu.
Proszę o przesłanie CV wraz ze zdjęciem w całej okazałości.
Wynagrodzenie: 1600zł-2500zł
Gwarantuję pełną anonimowość."
Przynajmniej piszę wprost o co mu chodzi. Ale po co mu CV, chyba, że szuka do łóżka wykwalifikowanej, wykształconej osoby z doświadczeniem zawodowym.
z deka mało płaci za bycie kochanką

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Erite szczerze mówiąc podchodziłam sceptycznie do zamieszczenia przez Ciebie ogłoszenia o poszukiwaniu pracy na jakimś regionalnym portalu tzn. nie wierzyłam, że jakiś poważny pracodawca będzie szukał pracownika w ten sposób bo niby dlaczego ma tracić czas na przeglądanie setki zamieszczonych ogłoszeń skoro może sam dać ogłoszenie o wolnym etacie i otrzyma dziesiątki CV
dokładnie, też miałam takie zdanie, a tu niespodzianka!

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
dałam ogłoszenie, że szukam pracy na stronę miasta mojego. Ogłoszeń pt szukam pracy na stronie mojego miasta jest 159. Także, żaden pracodawca nie przeczyta mojego ogłoszenia. Przypuszczam, że żaden pracodawca nawet w zakładkę szukam pracy nie wchodzi jak widzie tyle ogłoszeń. Dałam tez ogłoszenie na tablica i innych portalach.
trzeba było inaczej zatytułować ogłoszenie

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:

PS. W co ja się ubiorę
TRZYMam!
jak to w co - w ubranie

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Kukunia23 Pokaż wiadomość
ciekawe jak tam tusia po pierwszym dniu w nowej pracy??
no właśnie...średnio...
tzn spoko ludzie, atmosfera, ale...myślałam, że to duża rozwojowa firma, ale jednak się myliłam...:| dziś badałam konkurencję, aby wyszukać dziury w ofercie mojej obecnej firmy... 8h w necie. niby coś znalazłam, jutro mam to szefowi wszystko przedstawić. zobaczymy...

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2013-05-06 o 19:52
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 20:00   #3176
astra001
Raczkowanie

Cytat:
Dostałam dziś maila z zaproszeniem na rozmowę w czwartek. Nie pamiętam szczegółów oferty, wiem tylko, że to praca jako pośrednik pracy, ogólnie pomoc w szukaniu pracy osobom niepełnosprawnym w jakimś stowarzyszeniu.
W każdym razie, jutro jadę też na rozmowę, jeżeli wypadnę pozytywnie to podejrzewam, że będą chcieli szybko zatrudnić, bo podobno szukają kogoś "na gwałt". Wiem, że moje CV im się spodobało, więc mam duże szanse. Ja jednak chciałabym też w czwartek wystartować w tej drugiej rozmowie....
No ale może jestem zbyt pewna siebie i niepotrzebnie martwię się na zapas.

Nawet nie wiem czy to nie jest praca charytatywna....
Fajnie Powodzenia
Ja mam wrażenie że u mnie jakoś wszystko ucichło. Wszystkie latacie na te rozmowy a ja czekam na tel który może nie zadzwoni Mam doła. Siedzę chora, źle się czuję i jeszcze nikt do mnie nie dzwoni
Stary 2013-05-06, 20:00   #3177
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze jestem..
i ja.....
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 20:07   #3178
_nouvelle_
Rozeznanie

Ja też jeszcze jestem i wszystko wskazuje na to, że pobedę.

Tusia, a może masz takie odczucia, bo firma ( szef ) jeszcze nie bardzo wie, czego wymagać od nowego stanowiska pracy?
Stary 2013-05-06, 20:13   #3179
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
i ja.....
Stary 2013-05-06, 20:36   #3180
Selaine
Przyczajenie

Ja cały czas pracuję na kontroli jakości, ale jestem już zdecydowana na zmianę pracy. Jako jedyna ze wszystkich dostaję 6zł netto/h. (nawet dziewczyna zatrudniona dzień przede mną dostaje 7zł :/) Pracuje się 120 godzin miesięcznie, więc jak łatwo obliczyć moja pensja będzie wynosiła 960zł. Jeszcze dokładam do biznesu, bo co tydzień wydaję 24zł na bilety autobusowe :/ Praca fajna, nie męczy, ale chyba spróbuję rozwinąć swoją "karierę" w biedronce za 2 tysiaki brutto/miesiąc i trochę się pomęczyć. Tak bardzo mi się nie chce jutro iść na moją zmianę, że szkoda słów.
Ah, no po miesiącu dostanę podwyżkę - o całe 50gr. więcej za godzinę.

Takie to nieskładne co napisałam, ale jestem znów rozżalona i zmęczona wszystkim.
Selaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości