|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Ała ała ała- plecy mi się palą
Melduje się na wizażu-dworu mam po dziurki w nosie Też muszę zakupić miseczke i łyżeczke małemu- PSTRYCZKU a ty masz tą łyżeczke co zmienia kolor jak za gorące? Wiecie co? Dziś załatwiłam moją mamę Przyjechała jej koleżanka a ona akurat w ogródku robiła-ja siedziałam z Oskarem na ławeczce. No i one tam gadają-oczywiście temat wnuków i w końcu moja mama wręcz pękająca z dumy mówi że jej wnusio właśnie sobie śpi prowadząc ją do mnie. Oskar ubrany był w body na dł. rękaw i śpiochy. Cieniusia czapeczka. I ta kobieta tak zagląda do tego wózka i do mnie-ale po co mu ta czapka? Ja jej na to że niech się tej pani (mamy)o takie rzeczy pyta a nie mnie to ona do mamy uderzyła po co mu ta czapka i czy ona sobie ubiera W końcu ktoś ją zjechał-a kobieta mądra waliła jak należy argumentami.
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/w...wy,1915287,227
![]() Cytat:
a co do mamy to co w tym jest ze jak dopiero dostana opierdziel od kogos innego to do nich dociera, zazwyczaj bo my przeciez sie nie znamy....u nas bylo bardzo podobnie. maly ssie piastki oldetajm wiec oczywiscie glodny. na nic sie zdaly moje tlumaczenia... dopiero jak byl u nas sasiad i na widok piastki w buźce to pierwsze co to - O! zeby ida! od tamtej pory maly juz glodny nie jest
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobiety nadrobiłam z grubsza to co mogłam, mała dziś jakiegoś marudera złapała, nie wiem może za gorąco... i taki głupi cep ze mnie, że dzisiaj caly dzien trzymalam ja w bodach z dlugim rekawem i chyba potowek dostala
Jak Wy ubieracie maluchy w domu? a jak na spacer? Zakaldacie czapki przylegające do uszu? Bo ja sie nasłuchalam od tesciowej ze czapka ma do uszu przylegac bo wiatru nawieje i juz nie wiem.. no ale chyba bez przesady nie bede jej trzymac w lato w czapie na uszy..... OMG!! Sama juz nie wiem jak ja ubierac, poradzcie cos plisssss ![]() i pytanie mam do dziewczyn ktorym ZUS płaci macierzyński. Jak jeszcze załatawialam sprawy z macierzynskim przez kadry pracodawcy to laski stamtad wyslaly mi druk o dodatkowe 2 tygodnie. Teraz urlop konczy mi sie 13 czerwca, a widze, ze Wy piszecie o 4 dodatkowych.. wiec juz sie bije z myslami co mam zrobic. Te 4 weszly jakos niedawno czy jak? Wysylac do zusu podanie o 4 dodatkowe czy czekac az wejdzie ta ustawa? help me ![]() :conf used:![]() ![]() aaaaa i jeszcze jedno pytanie- jak dajecie dzieciom pić, to podgrzewacie zawsze wode, żeby bylo cieple? czy lejecie taka z dzbanka co sobie stoi w kuchni ??
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-05-06 o 19:28 |
|
|
|
#1024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do wody, to nie podgrzewam, taką w temperaturze pokojowej daję
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś byliśmy zapytać o terminy chrztów, chrzcimy 16 czerwca
Wracaliśmy na sygnale, młody się tak darł że wstyd nam robił Syrena alarmowa.Łobuz pozdrawia ciocie
|
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40664111]Nie musimy
na pewno przydadzą się dla bardziej żertych dzieci /[/QUOTE] Szaja to ostanie pytanie chyba ![]() Czyli daję cycka + rozszerzam dietę (marchewka,ziemniak itp itd), i nie muszę dawać ani kaszki ani mm ??? A jeśli przestanę karmić piersią ( np. nie wiem jak Zuzia będzie miała 8 miesięcy) to wtedy już muszę kaszki ??? Czy mm wtedy też się podaje ??? wiem, że pisałaś że to u nas tak długo się podaję mm, ale jak dziecko juz sobie będzie wcinać te zupki, kaszki itp. to ja nie widzę sensu dawania mm, moja siostra daje bo lekarz im powiedział, że do 3 rż powinno się dawać. generalnie to muszę się zastanowić jak będę robić z tymi kaszkami ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Laurko, mały wcale nie taki mały
Pstryniu, zawsze cos znajdziesz, ale to co w tym artykule to sie w głowie nie miesci- paranoja po prostu w tej Polsce... Mała to teraz bedziesz miec spokój jesli chodzi o kwestie ubierania ![]() Niuniek juz spi, jeszcze marudzenie urządził zaraz po kąpieli i jedzeniu bo taki był zmęczony a ja sobie myslałam tak: jak sie pieron wyspał te 3 godz to co on bedzie wieczorem robił a on grzecznie w kime uderzył kochany mój dziec a jakie te łyzeczki? bo ja mam taką zwykłą silikonową, lekarstwa nią podaje i myslałam, zeby taką samą kupic do jedzonek
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to jak tak, to kciuki za maturzystkę
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdjecia Amelki z komunii mojej siostrzenicy
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-05-06 o 20:14 |
|
|
|
|
#1031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ta prawdziwna bo to ciezszy kaliber byl a teraz Kubulatko sobie smacznie spiocha....ja kupilam za rada niny te zmieniajace kolor. ale mysle ze tu obojetnie jaka bedzie ok. ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
p.s. Deli, zmien m Pliz na pierwszej stronie wiek na 29 juz wystarczajaco dlugo sie odmladzam
|
||
|
|
|
#1032 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!! Szkoda że nie widziałaś ![]() Cytat:
Cytat:
ZAWSZE będzie ktoś niezadowolony! Śmieszne.... Cytat:
I duży kopniak w pupe POWODZENIA BIJKORA!!!!!Cytat:
![]() Gdzie można takie cudo kupić?? Cytat:
![]() Zjadło mi niektóre cytaty
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1034 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no widzisz... moja tesciowa by powiedziała, że głowa jej zmarźnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
)
|
|
|
#1035 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Wam że ja naprawdę mam ogromne szczęście. Jak już kiedyś pisałam teściowa nie wtrąca się wogóle. Odwiedza nas raz w miesiącu ![]() A moi rodzice też są spoko nie ma tak że mama albo tata mówią że za cienko jest Daria ubrana czy coś....Współczuję Wam tych "dobrych rad" Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
SUPER że załatwiłaś ten chrzest !! ![]() A co do podrywu ... dziwisz się???? LASKA Z CIEBIE ŻE HO HO ![]() ![]() Mówiłaś o tym mężulkowi??? ![]() Cytat:
Znów coś Bokeh się nie odzywa wogóle.....
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i jeszcze dosyc nowa umiejętność mojego dziecia
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
DELI mała jest tak piękna że dech zapiera
![]() faktycznie, Bokeh zamilkła.... odezwij sie http://allegro.pl/miska-miseczka-nie...205276340.html w taką sie zaopatrze
|
|
|
|
#1039 |
|
Wtajemniczenie
|
wow gratulacje dla Amelkiu nas nowa umięjętność to wymuszanie płaczem wyciągania z wózka na spacerach ... padam z nóg .. a raczej ręcę mi odpadną, bo dzisiaj całą drogę powrotną dziecko w jedn ej recej w drugiej wózek
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj juz dawno sie obrocil ale na jakis czas o tym zapomnial dopiero dzis znowu 2 razy to zrobil ![]() Cytat:
![]() Cytat:
aa to Ci spryciara ![]() dzieki za mile komentarze dziewczyny w sumie farbowac nie chcialam wole zostac przy naturalnym kolorze
|
|
#1042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
dziękuje ![]() Cytat:
![]() Chyba żaden dzień z moja corcia nie był tak ciężki jak dzisiaj. Ona właściwie cały dzień płakala! Dawałam jej i piers i wody i sprawdzałam co chwilą pieluche,w wózku na spacerze histeria. No i uległam i Blanka dzisiaj w ciągu dnia była tylko że 4 godz w aparacie.;( Mam potworne wyrzuty sumienia! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Deli, przyznaj się że jej malujesz rzęsy albo przyklejasz sztuczne Ale superowo ! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, Twoja kruszyna jest śliczna.
W ogóle wszystkie dzieciaczki na naszym wątku są śliczniutkie.
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba była gwiazdą imprezy
![]() Cytat:
i wychodzi roksłodkie to jest jak dzieciaki nóżki do dziubka pakują
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
FEWCIU, strasznie mi sie smutno robi jak sobie przypomne zdjecie Twojej niuni w tych szelkach
z tego, co piszesz to faktycznie cięzko dzisiaj miałyscie.... tulam mocno ![]() BLACK, jak Twoja malutka sie ma? |
|
|
|
#1047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie miej wyrzutów sumienia Przytulam Was Mocno ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Lady trzymam kciuki za jutrzejsze szczepienie. ![]() My też jutro na szczepienie
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-06 o 21:48 |
||
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze
Mój jeszcze tego nie opanował Za to cudownie szczypie gdzie się tylko da i wyrywa włosy tam gdzie najbardziej boli![]() Dzisiaj nagrałam filmik interesującej naszej rozmowy ale za dużo zajmuje i nie mogę wrzucić![]() W ogóle jeszcze do niedawna Oskar wymawiał pojedyncze sylaby- najczęściej gu,gi. Teraz już łączy ładnie gugi,gaga(ostatnio jadł ja zagapiłam się w tv a ten uśmiech i nagle gaga-tak czysto i wyraźne to powiedział i zaciesz do mnie),gigi (jego ulubione ). A jak płacze to wtedy jest mama-mama-mama łee
|
#1049 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczorową pora
![]() Dopiero mam chwilę bo jak mąż w domu to jakoś szybciej dzień mija i na nic nie ma czasu. Blanka nam dzisiaj dałą pospać. Słuchajcie spała od 21 do 12 w południe Ciekawe jak dzisiaj będzie... Szaja wybacz ale jeszcze Cię trochę pomęczę.Bo ja ciemna masa jestem jeśli chodzi o ten gluten. Bo tam pisałaś wcześniej że to przy kp, a jeśli daje mm to kiedy podać gluten w 6 miesiacu czy później . I czy jeśli teraz Blanka ma tą alergię pokarmowa to nie jest jakiś czynnik ryzyka że i na gluten będzie mieć? Aha i znalazłam kleik kukurydziany w sklepie, to lepszy niż ryzowy czy kleików w ogóle nie musi sie podawać? Lady ale Ty to jesteś agentka z tymi chrzcinami p.s. nasze dzieciaczki w wątku są cuuuudowne Deli a Amelka tak przesłodko te stópki podjada że szok <3 |
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę - moja mała w jakąś histerię mi dzisiaj wpadała..i nawet pierś nie pomagała, wiła się i krzyczała także w pozycji do karmienia... ja nie wiem brzuszek czy zęby?
Strasznie mi przykro gdy ona płacze a ja nie wiem o co chodzi - ogólnie jest mało płaczącym dzieciaczkiem, dużo się śmieje...dlatego strasznie mnie dołuje jak tak płacze, a dziś to krzyk był (2 razy tak), aż w końcu zasnęła Tżtowi na rękach. Taki głośny, histeryczny płacz;( Dziąsełka macałam, chyba nic nie ma, chociaż rączki w buzi cały czas i ślinienie megaaa. Boję się, że to coś z moim kp skoro ona przy piersi też płakała, w pozycji do karmienia? ![]() Dotąd wszelkie płacze przechodziły przy piersi, nawet jak była malutka i bączki bolały.. Poczułam się bezradna, kurczę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

to ona do mamy uderzyła po co mu ta czapka i czy ona sobie ubiera

bo my przeciez sie nie znamy....

juz wystarczajaco dlugo sie odmladzam 
super!! Szkoda że nie widziałaś 

Ale tak tak, to na pewno wina mojego ubierania. 
potem wzięłam gałagana na dwór, pochodziłam, pooglądał, uspiłam- w wózku kimał 3 bite godziny
odkurzyłam i umyłam auto na zewnatrz i w srodku, pojechałam po kwiatki i je wsadziłam, posprzatałam kuchnie i sypialnie, no i zjadałam mega przedkolacje