|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wychodzą bez problemu? Nastszce wyszła dzisiaj wysypka po trzydniowce, ktora u nas trwała 5dni i mamy mega przerąbane ząbkowanie. Mała jest wesoła tylko rano, potem po drzemce zaczyna się masakra. Mała jest marudna, sama nie wie czego chce, nie chce jeść, ciągle chce byc na rękach lub kolanach, a wieczorem to sie juz zaczyna koszmar. Wrzeszczy jak szalona. Camilia nie pomaga, dentix(czy jakos tak) też nie i dopiero viburcol cos pomógł, że się uspokoiła. Bidulka tak sie meczy, że serce pęka. Wychodzą jej dwie trójki. Niunia przestanie cierpieć jak sie juz te zabki przebiją? Przyjechali dziadkowie, a ona jest tak rozdrażniona, że tylko się wkurza jak coś próbują do niej zagadać. No to się nie nacieszą wnuczką, a tak długo czekali na ten przyjazd |
||
|
|
|
|
#932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Liczę na jakieś zdjęcia, które udało się zrobić ![]() A o co chodzi z tym wybieraniem przedmiotów? Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2013-05-05 o 22:09 |
|
|
|
|
|
#933 |
|
Wtajemniczenie
|
BRY
no i po weekendzie, przynajmniej koncowka byla sloneczna. Nasi znajomi nie przyszli ale grilla i tak zrobilismy :-D Dobranoc.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nie kolejne choróbsko.
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Bry
Wlasnie leze z Malwina i oglądamy piosenki Dzisisj mam wolne, ale troche roboty w domu. W niedzielę mamy roczek w kościele Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#936 |
|
Wtajemniczenie
|
BRY
jade do urzedu pracy, ciekawe czy mi jakas prace zaoferuja :-D
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też bym siostre zabiła aaale.. wspomnienia w sercu sie nosi ![]() u nas tez jest ten zwyczaj wybierania przedmiotow- wybiera sie : kieliszek, książeczke do nabożenstwa albo pieniądze.. ![]() Dziewczyny, jakie ryby poza łososiem podajecie swoim dzieciom? a w ogole.. myślałam, że alergia u mnie to juz przeszłosc.. zeszłą wiosne/lato przechodziłam zupełnie bezobjawowo.. a teraz sie mecze tak, że wcale mnie to ciepło nie cieszy, katar, napuchniete, swędzące oczy, drapanie podniebienia i w gardle.. kicham średnio co minute wstyd gdzieś wyjsc normalnie
|
|
|
#938 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A o alergii to mi nic nie mow... u mnie tez juz sie zaczelo, a lekarza mam dopiero za miesiac.. do tego czasu chyba oszaleje. U mnie podobne objawy do Twoich, a od kichania codziennie boli mnie glowa :P Cytat:
Jesli chodzi o przedmioty, to ukladasz w rownej odleglosci rozne przedmioty.I taki przedmiot jaki dziecko wybierze jako pierwszy, bedzie zwiazane z jego przyszloscia, stanem materialnym itd.. Np. pismo swiete to bedzie ksiedzem/zakonnica. Podstawowe przedmioty to krzyzyk/pismo swiete/ksiazeczka do nabozenstwa ( w zaleznosci co masz w domu), kieliszek do wodki, zwykla ksiazka i pieniadze, do tego mozna dolozyc jakies inne przedmioty np. nozyczki co moze oznaczac fryzjera. Wiadomo, ze nikt tego nie traktuje na powaznie, ale u mnie w rodzinie robi sie juz tto od daaaawna i troche smiechu przy tym jest Jak pisalam, Oliwa wybrala krzyzyk, a chwile pozniej do drugiej reki wziela pieniadze i klucze do auta.. wiec wychodzi na to, ze bedzie bogata zakonnica
|
||
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
martula- oj tam, ja na swój roczek
wybrałam kieliszek a dzis alkoholu nie dotykam, nie tylko ze wzgledu na kp, takze bajka.. ale jest wesoło, tez to mojej zrobie ![]() a z siostrą żartuje ![]() A wiecie jak moge sobie pomoc w alergii kp? Nie orientuje sie w temacie ![]() Byłam pewna, że w tym roku mnie to ominie- jak w zeszłym- a tu prosze.. a odstawic małą od piersi na pewno nie chce, nie jesteśmy gotowe.
|
|
#940 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Wzięłam się za szukanie pracy, trzymajcie kciuki ![]() A my się zaczynamy pakowac do Polski. Muszę jeszcze ogarnąć torbę Antka do samolotu... Słabo trochę, bo mamy aż 4 godziny kukania na lotnisku we Frankfurcie. Aha, w ogóle to dostałąm pierwszy po porodzie okres W urodziny Antosia![]() Się odzwyczaiłam, powiem Wam... Od podpach najbardziej, masakra. I zamówiłam sobie kubeczek menstruacyjny, ciekawe jak się srpawdzi ![]() Cytat:
Cytat:
Antek ma dopiero 4 i męczą go mocno. A do tego sika na kapuściano (w sensie smrodku)Cytat:
Ale tak swoją drogą, chyba mi się Anton trochę sam odstawia od cycka - na rzecz normalnego jedzenia!! Sam się domaga (zwłaszcza jak my coś jemy) - no i zjada z nami, coraz lepiej też sobie radzi z łyżeczką. Nabieramy mu coś na łyżeczkę (np jaglankę - bo się dobrze trzyma ) i sam sobie wkłąda do buzi
|
|||
|
|
|
|
#941 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#942 |
|
Rozeznanie
|
ile dajecie takiej rybki do posiłku i z czym ją dajecie?
moje dziecko to straszny niejadek, musze go zabawiać, oglądanie bajek nie wchodzi w grę gdyż maksymalnie z 2 minuty popatrzy na tv |
|
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
Nawet, nawet wychodzą nam te zęby. 8 pierwszych nie wiem nawet kiedy wyszło bez problemu. Czwórki jak się tworzyły w dziąsłach to gorączkowała to był w marcu, a po miesiącu dopiero pierwsza czwórka wyszła a po niej druga.
|
|
|
|
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
w biedronce są teraz jakieś kołderki dla dzieci ,zobacz sobie może ci spasuje.masz tu linka będą również w biedronce foteliki samochodowe z kinder krafta ,może ci się nada http://biedronka.pl/oferta/modnie_i_radosnie_1305/
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- zdjęcia z roczku Liwii
|
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
w końcu mi załadowało
|
|
#946 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z Wam po weekendzie majowym!
Mam nadzieje, że minął Wam równie miło co mi. U nas było dość gwarnie bo mieliśmy rodzinę ze strony męża teściów i jego siostrę z chłopakiem. W sobotę robiliśmy roczek i powiem Wam że mieliśmy farta bo u nas się na sobotę wypogodziło a część imprezy urodzinowej mojego syna była zaplanowana na działce grill itp. oczywiście wcześniej nie brałam opcji że może padać ale wszystko się udało i pomysł z działką okazał się trafiony. Zapomniałaby się pochwalić że w kościele Stasiek był bardzo grzeczny na koniec na błogosławieństwo sprzedał księdzu uśmiech. Jak światła zgasły to mój syn oczywiście pokazał rozkładając ręce że nie ma światełka i rodzinka miała u baw było wesoło Wrzucę Wam kilka zdjęć z roczku mojego syna. Jeszcze jedno jak się chwalić to po całość na działeczce spodobały się mojemu synowi spacery zwłaszcza za jedną rękę ale też robił już kilka kroków sam. Chyba chciał się pochwalić przed rodzinką jak chodzi.To się nachwaliłam
|
|
|
|
|
#947 | |
|
Zadomowienie
|
nie może mi dodać więcej zdjęć spróbuje jutro
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Twoja Lwia wyglądała uroczo tylko czekać jak kawalery będą się ustawiać w kolejce. Tort sama robiłaś czy kupowałaś ? nie wiem jak smakuje ale prezentuje się super! co to za masa jeśli można spytać?
|
|
|
|
|
|
#949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, super roczniaki
|
|
|
|
|
|
#951 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wcześniej ważyłam, żeby było tak jak w schematach (już nie pamiętam ile), a potem już na oko podobne kawałki dawałam ![]() Ja robię z ziemniakami i z porem i z marchewką. Ja Sebie mówię wierszyki jak podaję mu jedzenie, wtedy patrzy się na mnie i łatwo mi go karmić. Wierszyki z efektami, trochę jak na konkursie recytatorskim ![]() Cytat:
![]() Super zdjęcia, Liwia wyglądała przepięknie, a tort rewelacja Gdzie zamawiałaś? Ja chyba będę piekła sama.Cytat:
My też Sebie kupiliśmy rowerek na roczek (nawet podobny), ale już nim jeździ, nie czekaliśmy do maja
|
|||
|
|
|
|
#952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Superowe fotki!!! dawac mi tu wiecej ....
<ja sie pochwale dopiero za tydz, bo urodzinki przelozone bo w weekend majowy rodzice moi pojechali na komunie>
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2013-05-06 o 21:58 |
|
|
|
|
#954 |
|
Rozeznanie
|
rinco jaki tort będzies piekła? Ja nie mam jeszcze konkretnego przepisu, ciągle szukam. Myślałam o jakimś śmietanowo/jogurtowo - malinowym.
|
|
#955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja robilam czekoladowo-jogurtowy z malinami podobno wyszedl pyszny, nie probowalam bo nie lubie tortow, hehe I nie podam konkretnego przepisu bo cos tam z glowy kombinowalam, ale polaczenie tych smakow okazalo sie strzalem w 10
|
|
|
|
|
|
#956 |
|
Rozeznanie
|
Na czekoladowym biszkopcie robiłaś? Ja raczej będę robić na jasnym, bo za czekoladowym nie przepadam... a maliny miałaś mrożone?
|
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
U nas roczek tez w sobote był, naszczęście się rozpogodzilo bo był zaplanowany grill wszystko sie udało. Tort piekłam pierwszy raz miał wyglądac inaczej ale ostatecznie nie było żle i wszystkim smakował, że nie został nawet kawałek. Sara tez wybierała na kocyku rzeczy. My polozyliśmy rożaniec, książke, nici, kase, kieliszek, lusterko i szminke. Odrazy wzieła rózaniec pożniej kieliszek załączam pare zdjęć.
|
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy teraz w sobotę imprezę. Tort będziemy mieć kupny, robiony przez znajomą mojej mamy |
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na jasnym biszkopcie, przekladane kremem czekoladowym i jogurtowym na zmiane. Maliny mialam mrozone. Najpierw je rozmrozilam i popaćkalam widelcem, wylozylam na biszkopt, zeby namoczyc, a owoce zostaly juz na biszkopcie. Dzemow nie lubie, dlatego wolalam dac same owoce i sok z tych owocow I w ogole pierwszy raz w zyciu pieklam biszkopt i mi sie udal! Moja mama byla w szoku, bo jej nigdy nie wychodzil taki wyrosniety i rowny, a mi wyrosl sliczny, wielki, nie opadl... bylam w siebie troszke dumna, hehe Szkoda, ze u siebie w Szczecinie nie mam piekarnika bo bym czasami cos tam sobie popichciła No i dzis wlasnie u nas dobiega koniec majowki... wracamy do Szczecina. Z jedenj strony fajnie, poniewaz stesknilam sie za swoim domkiem, ale z drugiej strony smutno..bo znowu bede w domu siedziec sama;/ Ale nie ma tego zlego... za dwa tygodnie znowu przyjezdzamy ![]() Wszystkie roczniaki wygladaja super i wszystkim zycze wraz z Oliwka 1o0 lat
Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-05-07 o 09:26 |
|
|
|
|
|
#960 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest jeszcze taka opcja, że mnie mama poratuje i upiecze Ja w sumie nigdy sama torta nie piekłam, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz ![]() Acha no i chcę koniecznie zrobić jakąś fajną dekorację na nim, najlepiej coś z autkiem, bo Seba uwielbia pojazdy. Może coś z owoców uda się "wyrzeźbić" ![]() Cytat:
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2013-05-07 o 09:44 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

Na dzialce postawilismy duzy namiot, taki imprezowy, odpowiednio go przyzdobilismy, stoly ustawilismy pod namiotem i siedzielismy przy grillu. Na drzewie zawiesilismy hustawke, wiec dzieci mogly sie bujac, na trawie wylozylismy materace i zabawki, wiec nie mogly narzekac na nude. Nie udalo nam sie w cukierni zamowic torta, za pozno pojechalismy zlozyc zamowienie, wiec sama upieklam tort babeczkowy( maly zwykly plus odpowiednio udekorowane babeczki), gosciom smakowalo to najwazniejsze, nawet moj wujek cukiernik pochwalil i nie chcial wierzyc, ze to moj pierwszy samodzielnie pieczony tort

ostatnio jak szły dwa zabki też miał katar
możliwe aby podczas wychodzenia ząbków był katar
wstyd gdzieś wyjsc normalnie 

(w sensie smrodku)