Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-05, 21:16   #931
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość

My dzis robilismy urodziny Oliwki i wyszlo SUPER! Pogoda nam dopisala. Caly dzien mocno swiecilo sloneczko i bylo cieplutko, mloda latala w samej bluzce z dlugim rekawem i sukience. Cala impreze byla baaaaardzo grzeczna, nawet udalo nam sie ja troszke przetrzymac i nie marudzila Na dzialce postawilismy duzy namiot, taki imprezowy, odpowiednio go przyzdobilismy, stoly ustawilismy pod namiotem i siedzielismy przy grillu. Na drzewie zawiesilismy hustawke, wiec dzieci mogly sie bujac, na trawie wylozylismy materace i zabawki, wiec nie mogly narzekac na nude. Nie udalo nam sie w cukierni zamowic torta, za pozno pojechalismy zlozyc zamowienie, wiec sama upieklam tort babeczkowy( maly zwykly plus odpowiednio udekorowane babeczki), gosciom smakowalo to najwazniejsze, nawet moj wujek cukiernik pochwalil i nie chcial wierzyc, ze to moj pierwszy samodzielnie pieczony tort
Oliwka podczas wybierania przedmiotow wybrala... lancuszek z krzyzykiem,a pozniej szybko wziela kase i kluczyki do auta
Jestem tylko "troszke" zla... Oliwka nie ma filmu i ANI JEDNEGO zdjecia z wejsciem torta, spiewaniem sto lat i dmuchaniem swieczki, bo mojej siotrze pomlil sie guzik i myslala, ze nagrywa, a nie nagrywala...
Faktycznie udana impreza, a siostre bym zatłukła

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Hej
Jesteśmy my
Uwaga wyszedł nam ząb nr 10 Górna prawa czwórka

Bardzo szybko wychodzą jej te ząbki

Wychodzą bez problemu?

Nastszce wyszła dzisiaj wysypka po trzydniowce, ktora u nas trwała 5dni i mamy mega przerąbane ząbkowanie. Mała jest wesoła tylko rano, potem po drzemce zaczyna się masakra. Mała jest marudna, sama nie wie czego chce, nie chce jeść, ciągle chce byc na rękach lub kolanach, a wieczorem to sie juz zaczyna koszmar. Wrzeszczy jak szalona. Camilia nie pomaga, dentix(czy jakos tak) też nie i dopiero viburcol cos pomógł, że się uspokoiła. Bidulka tak sie meczy, że serce pęka. Wychodzą jej dwie trójki.

Niunia przestanie cierpieć jak sie juz te zabki przebiją?

Przyjechali dziadkowie, a ona jest tak rozdrażniona, że tylko się wkurza jak coś próbują do niej zagadać. No to się nie nacieszą wnuczką, a tak długo czekali na ten przyjazd
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-05, 22:02   #932
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Cytat:
ciesze sie bardzo, ze lepiej czuje sie Twoja corcia

My dzis robilismy urodziny Oliwki i wyszlo SUPER! Pogoda nam dopisala. Caly dzien mocno swiecilo sloneczko i bylo cieplutko, mloda latala w samej bluzce z dlugim rekawem i sukience. Cala impreze byla baaaaardzo grzeczna, nawet udalo nam sie ja troszke przetrzymac i nie marudzila Na dzialce postawilismy duzy namiot, taki imprezowy, odpowiednio go przyzdobilismy, stoly ustawilismy pod namiotem i siedzielismy przy grillu. Na drzewie zawiesilismy hustawke, wiec dzieci mogly sie bujac, na trawie wylozylismy materace i zabawki, wiec nie mogly narzekac na nude. Nie udalo nam sie w cukierni zamowic torta, za pozno pojechalismy zlozyc zamowienie, wiec sama upieklam tort babeczkowy( maly zwykly plus odpowiednio udekorowane babeczki), gosciom smakowalo to najwazniejsze, nawet moj wujek cukiernik pochwalil i nie chcial wierzyc, ze to moj pierwszy samodzielnie pieczony tort
Oliwka podczas wybierania przedmiotow wybrala... lancuszek z krzyzykiem,a pozniej szybko wziela kase i kluczyki do auta
Jestem tylko "troszke" zla... Oliwka nie ma filmu i ANI JEDNEGO zdjecia z wejsciem torta, spiewaniem sto lat i dmuchaniem swieczki, bo mojej siotrze pomlil sie guzik i myslala, ze nagrywa, a nie nagrywala...
No to wypas Liczę na jakieś zdjęcia, które udało się zrobić
A o co chodzi z tym wybieraniem przedmiotów?

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2013-05-05 o 22:09
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-05, 22:05   #933
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

BRY
no i po weekendzie, przynajmniej koncowka byla sloneczna. Nasi znajomi nie przyszli ale grilla i tak zrobilismy :-D
Dobranoc.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 08:24   #934
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
ach jak ten czas szybko leci Już roczki a ja pamiętam mój pierwszy wpis na tym wątku zresztą daleko szukać Filip to już duuży mężczyzna.Szymonowi idzie 8 ząbek i znów ma katar ostatnio jak szły dwa zabki też miał katar możliwe aby podczas wychodzenia ząbków był katar?
My imprezę robimy w tą sobotę,skromną bo ja nie mam gdzie pomieścić gości a na wynajecie lokalu mnie nie stać

Miłej niedzieli
U mnie Młodszy też ma katar, mam nadzieję że to z powodu zębów których jeszcze nie ma a nie kolejne choróbsko.

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 08:28   #935
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Bry
Wlasnie leze z Malwina i oglądamy piosenki

Dzisisj mam wolne, ale troche roboty w domu. W niedzielę mamy roczek w kościele

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 08:34   #936
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

BRY
jade do urzedu pracy, ciekawe czy mi jakas prace zaoferuja :-D

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 09:05   #937
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
ciesze sie bardzo, ze lepiej czuje sie Twoja corcia

super, ze ogolnie imprezka sie udała!
ja też bym siostre zabiła
aaale.. wspomnienia w sercu sie nosi

u nas tez jest ten zwyczaj wybierania przedmiotow- wybiera sie : kieliszek, książeczke do nabożenstwa albo pieniądze..

Dziewczyny, jakie ryby poza łososiem podajecie swoim dzieciom?

a w ogole.. myślałam, że alergia u mnie to juz przeszłosc.. zeszłą wiosne/lato przechodziłam zupełnie bezobjawowo.. a teraz sie mecze tak, że wcale mnie to ciepło nie cieszy, katar, napuchniete, swędzące oczy, drapanie podniebienia i w gardle.. kicham średnio co minute wstyd gdzieś wyjsc normalnie
Stary 2013-05-06, 10:29   #938
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Faktycznie udana impreza, a siostre bym zatłukła
Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
super, ze ogolnie imprezka sie udała!
ja też bym siostre zabiła
aaale.. wspomnienia w sercu sie nosi

u nas tez jest ten zwyczaj wybierania przedmiotow- wybiera sie : kieliszek, książeczke do nabożenstwa albo pieniądze..

a w ogole.. myślałam, że alergia u mnie to juz przeszłosc.. zeszłą wiosne/lato przechodziłam zupełnie bezobjawowo.. a teraz sie mecze tak, że wcale mnie to ciepło nie cieszy, katar, napuchniete, swędzące oczy, drapanie podniebienia i w gardle.. kicham średnio co minute wstyd gdzieś wyjsc normalnie
Za bardzo siostre kocham, zebym mogla sie na nia dlugo denerwowac. Poza tym bylo jej strasznie glupio i przykro... i jak sie zorientowala to zapytala sie czy nie mozna znowu wejsc z tortem, ale ja juz odpuscilam, goscie czekali, fontanny z zimnych ogni sie skonczyly wiec nie bylo sensu :P W sumie bedzie co wspominac

A o alergii to mi nic nie mow... u mnie tez juz sie zaczelo, a lekarza mam dopiero za miesiac.. do tego czasu chyba oszaleje. U mnie podobne objawy do Twoich, a od kichania codziennie boli mnie glowa :P
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
No to wypas Liczę na jakieś zdjęcia, które udało się zrobić
A o co chodzi z tym wybieraniem przedmiotów?
Jak znajde troszke wiecej czasu to cos tam poszukam, moze znajdzie sie fotka, gdzie nie widac w calosci Oliwy... inaczej, ze w koncu zaloze jakis prywatny album

Jesli chodzi o przedmioty, to ukladasz w rownej odleglosci rozne przedmioty.I taki przedmiot jaki dziecko wybierze jako pierwszy, bedzie zwiazane z jego przyszloscia, stanem materialnym itd.. Np. pismo swiete to bedzie ksiedzem/zakonnica. Podstawowe przedmioty to krzyzyk/pismo swiete/ksiazeczka do nabozenstwa ( w zaleznosci co masz w domu), kieliszek do wodki, zwykla ksiazka i pieniadze, do tego mozna dolozyc jakies inne przedmioty np. nozyczki co moze oznaczac fryzjera. Wiadomo, ze nikt tego nie traktuje na powaznie, ale u mnie w rodzinie robi sie juz tto od daaaawna i troche smiechu przy tym jest Jak pisalam, Oliwa wybrala krzyzyk, a chwile pozniej do drugiej reki wziela pieniadze i klucze do auta.. wiec wychodzi na to, ze bedzie bogata zakonnica
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 10:50   #939
Renatka89
Zakorzenienie

martula- oj tam, ja na swój roczek wybrałam kieliszek a dzis alkoholu nie dotykam, nie tylko ze wzgledu na kp, takze bajka.. ale jest wesoło, tez to mojej zrobie

a z siostrą żartuje

A wiecie jak moge sobie pomoc w alergii kp? Nie orientuje sie w temacie
Byłam pewna, że w tym roku mnie to ominie- jak w zeszłym- a tu prosze.. a odstawic małą od piersi na pewno nie chce, nie jesteśmy gotowe.
Stary 2013-05-06, 11:54   #940
pola_m
Wtajemniczenie

Cześć
Wzięłam się za szukanie pracy, trzymajcie kciuki

A my się zaczynamy pakowac do Polski. Muszę jeszcze ogarnąć torbę Antka do samolotu... Słabo trochę, bo mamy aż 4 godziny kukania na lotnisku we Frankfurcie.

Aha, w ogóle to dostałąm pierwszy po porodzie okres W urodziny Antosia
Się odzwyczaiłam, powiem Wam... Od podpach najbardziej, masakra. I zamówiłam sobie kubeczek menstruacyjny, ciekawe jak się srpawdzi

Cytat:

fajnie, super imprezę mieliście. A filmik...no trudno, będą kolejne okazje

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Hej
Jesteśmy my
Uwaga wyszedł nam ząb nr 10 Górna prawa czwórka

http://s2.pierwszezabki.pl/049/0494159c0.png?2562

Bardzo szybko wychodzą jej te ząbki

Zębów u nas dużo, ale dalej nie wstajemy same i nie stoimy, nie raczkujemy tylko cały czas siedzimy .....

Jak zwykle na koniec długiego weekendu pogoda musiała się zrobić.
Week bo znakiem gości i mała później to daje znać w nocy. Coś się jej śni i przeżywa jak ktoś u nas był. Budzi się z płaczem w nocy.
A jak nie było u nas nikogo to noc przespana....

My za tydzień idziemy na komunie brata Męża.
Rodzina męża ma w swoim zwyczaje że zawsze daje kwiaty nie ważne czy kobieta czy mężczyzna taki zwyczaj mają. Ja chyba Kubie zrobię bukiet z lizaków lub jakiś cukierków, pomysłu jeszcze nie mam?

Adzia śpi jak wstanie to uciekamy na spacerek a popołudniu do teściów na kawę... Choć mi się nie chce.....

Miłego i słonecznego
nieźle z tymi zębami.
Antek ma dopiero 4 i męczą go mocno. A do tego sika na kapuściano (w sensie smrodku)

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

Nastszce wyszła dzisiaj wysypka po trzydniowce, ktora u nas trwała 5dni i mamy mega przerąbane ząbkowanie. Mała jest wesoła tylko rano, potem po drzemce zaczyna się masakra. Mała jest marudna, sama nie wie czego chce, nie chce jeść, ciągle chce byc na rękach lub kolanach, a wieczorem to sie juz zaczyna koszmar. Wrzeszczy jak szalona. Camilia nie pomaga, dentix(czy jakos tak) też nie i dopiero viburcol cos pomógł, że się uspokoiła. Bidulka tak sie meczy, że serce pęka. Wychodzą jej dwie trójki.

Niunia przestanie cierpieć jak sie juz te zabki przebiją?

Przyjechali dziadkowie, a ona jest tak rozdrażniona, że tylko się wkurza jak coś próbują do niej zagadać. No to się nie nacieszą wnuczką, a tak długo czekali na ten przyjazd
rozumiem Cię - nas żele tez nic nie dają. Najbardziej chyba pomaga cycek

Ale tak swoją drogą, chyba mi się Anton trochę sam odstawia od cycka - na rzecz normalnego jedzenia!! Sam się domaga (zwłaszcza jak my coś jemy) - no i zjada z nami, coraz lepiej też sobie radzi z łyżeczką. Nabieramy mu coś na łyżeczkę (np jaglankę - bo się dobrze trzyma) i sam sobie wkłąda do buzi
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 12:10   #941
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie ryby poza łososiem podajecie swoim dzieciom?
Ja daję dorsza świeżego
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 15:39   #942
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja daję dorsza świeżego
ile dajecie takiej rybki do posiłku i z czym ją dajecie?
moje dziecko to straszny niejadek, musze go zabawiać, oglądanie bajek nie wchodzi w grę gdyż maksymalnie z 2 minuty popatrzy na tv
Stary 2013-05-06, 17:37   #943
GaTTa
Raczkowanie

Nawet, nawet wychodzą nam te zęby. 8 pierwszych nie wiem nawet kiedy wyszło bez problemu. Czwórki jak się tworzyły w dziąsłach to gorączkowała to był w marcu, a po miesiącu dopiero pierwsza czwórka wyszła a po niej druga.
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 19:37   #944
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja daję dorsza świeżego
w biedronce są teraz jakieś kołderki dla dzieci ,zobacz sobie może ci spasuje.masz tu linka będą również w biedronce foteliki samochodowe z kinder krafta ,może ci się nada http://biedronka.pl/oferta/modnie_i_radosnie_1305/

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

zdjęcia z roczku Liwii
Stary 2013-05-06, 19:41   #945
rozowa1987
Zadomowienie

w końcu mi załadowało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00372.jpg (139,2 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00388.jpg (86,9 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00403.jpg (96,6 KB, 76 załadowań)
Stary 2013-05-06, 19:57   #946
Efijy
Rozeznanie

Witam się z Wam po weekendzie majowym!

Mam nadzieje, że minął Wam równie miło co mi.
U nas było dość gwarnie bo mieliśmy rodzinę ze strony męża teściów i jego siostrę z chłopakiem. W sobotę robiliśmy roczek i powiem Wam że mieliśmy farta bo u nas się na sobotę wypogodziło a część imprezy urodzinowej mojego syna była zaplanowana na działce grill itp. oczywiście wcześniej nie brałam opcji że może padać ale wszystko się udało i pomysł z działką okazał się trafiony.
Zapomniałaby się pochwalić że w kościele Stasiek był bardzo grzeczny na koniec na błogosławieństwo sprzedał księdzu uśmiech. Jak światła zgasły to mój syn oczywiście pokazał rozkładając ręce że nie ma światełka i rodzinka miała u baw było wesoło

Wrzucę Wam kilka zdjęć z roczku mojego syna.
Jeszcze jedno jak się chwalić to po całość na działeczce spodobały się mojemu synowi spacery zwłaszcza za jedną rękę ale też robił już kilka kroków sam. Chyba chciał się pochwalić przed rodzinką jak chodzi.
To się nachwaliłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT9619.jpg (139,8 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT9611.jpg (52,9 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT9744.jpg (90,6 KB, 65 załadowań)
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 20:00   #947
rozowa1987
Zadomowienie

nie może mi dodać więcej zdjęć spróbuje jutro

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość

U nas było dość gwarnie bo mieliśmy rodzinę ze strony męża teściów i jego siostrę z chłopakiem. W sobotę robiliśmy roczek i powiem Wam że mieliśmy farta bo u nas się na sobotę wypogodziło a część imprezy urodzinowej mojego syna była zaplanowana na działce grill itp. oczywiście wcześniej nie brałam opcji że może padać ale wszystko się udało i pomysł z działką okazał się trafiony.
Zapomniałaby się pochwalić że w kościele Stasiek był bardzo grzeczny na koniec na błogosławieństwo sprzedał księdzu uśmiech. Jak światła zgasły to mój syn oczywiście pokazał rozkładając ręce że nie ma światełka i rodzinka miała u baw było wesoło

Jeszcze jedno jak się chwalić to po całość na działeczce spodobały się mojemu synowi spacery zwłaszcza za jedną rękę ale też robił już kilka kroków sam. Chyba chciał się pochwalić przed rodzinką jak chodzi.
To się nachwaliłam
super zdjęcia:!!!choruje na ten rowerek ale cena mnie trochę przeraża,ale kupimy raczej liwii bo dostała pieniążki.super zdjęcie jak dmucha świeczkę, na naszym zdjęciu jak liwia dmucha widać tylko mój łeb albo teściową
Stary 2013-05-06, 20:24   #948
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość

[/COLOR]
super zdjęcia:!!!choruje na ten rowerek ale cena mnie trochę przeraża,ale kupimy raczej liwii bo dostała pieniążki.super zdjęcie jak dmucha świeczkę, na naszym zdjęciu jak liwia dmucha widać tylko mój łeb albo teściową
Dzięki rowerek to prezent taki zbiorowy od najbliższych byliśmy zaskoczeni bo się nie spodziewaliśmy, ale trafili w dziesiątkę.

Twoja Lwia wyglądała uroczo tylko czekać jak kawalery będą się ustawiać w kolejce. Tort sama robiłaś czy kupowałaś ? nie wiem jak smakuje ale prezentuje się super! co to za masa jeśli można spytać?
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 20:31   #949
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki rowerek to prezent taki zbiorowy od najbliższych byliśmy zaskoczeni bo się nie spodziewaliśmy, ale trafili w dziesiątkę.

Twoja Lwia wyglądała uroczo tylko czekać jak kawalery będą się ustawiać w kolejce. Tort sama robiłaś czy kupowałaś ? nie wiem jak smakuje ale prezentuje się super! co to za masa jeśli można spytać?
Tort zamawiałam dałam 110zł był na 20 osòb,smak wiśniowo czekoladowy obłożony marcepanem,był pyszny I Nie był mega słodki ,ale smak rewelacja.
Stary 2013-05-06, 20:53   #950
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Tort zamawiałam dałam 110zł był na 20 osòb,smak wiśniowo czekoladowy obłożony marcepanem,był pyszny I Nie był mega słodki ,ale smak rewelacja.
też będziemy mieć tort czekoladowo wiśniowy...

dziewczyny, super roczniaki

Malinka

Haniusia
Stary 2013-05-06, 21:07   #951
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
ile dajecie takiej rybki do posiłku i z czym ją dajecie?
moje dziecko to straszny niejadek, musze go zabawiać, oglądanie bajek nie wchodzi w grę gdyż maksymalnie z 2 minuty popatrzy na tv
Ja tak na oko - kawałek Wcześniej ważyłam, żeby było tak jak w schematach (już nie pamiętam ile), a potem już na oko podobne kawałki dawałam

Ja robię z ziemniakami i z porem i z marchewką.

Ja Sebie mówię wierszyki jak podaję mu jedzenie, wtedy patrzy się na mnie i łatwo mi go karmić. Wierszyki z efektami, trochę jak na konkursie recytatorskim

Cytat:
w biedronce są teraz jakieś kołderki dla dzieci ,zobacz sobie może ci spasuje.masz tu linka będą również w biedronce foteliki samochodowe z kinder krafta ,może ci się nada http://biedronka.pl/oferta/modnie_i_radosnie_1305/

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

zdjęcia z roczku Liwii
Dzięki za info Nadal nie kupiłam tej kołderki, bo się zrobiło ciepło i teraz przyrywam go kocykiem

Super zdjęcia, Liwia wyglądała przepięknie, a tort rewelacja Gdzie zamawiałaś? Ja chyba będę piekła sama.

Cytat:

To się nachwaliłam
Też super foty i fajny prezent My też Sebie kupiliśmy rowerek na roczek (nawet podobny), ale już nim jeździ, nie czekaliśmy do maja
Stary 2013-05-06, 21:53   #952
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak na oko - kawałek Wcześniej ważyłam, żeby było tak jak w schematach (już nie pamiętam ile), a potem już na oko podobne kawałki dawałam

Ja robię z ziemniakami i z porem i z marchewką.

Ja Sebie mówię wierszyki jak podaję mu jedzenie, wtedy patrzy się na mnie i łatwo mi go karmić. Wierszyki z efektami, trochę jak na konkursie recytatorskim

Dzięki za info Nadal nie kupiłam tej kołderki, bo się zrobiło ciepło i teraz przyrywam go kocykiem

Super zdjęcia, Liwia wyglądała przepięknie, a tort rewelacja Gdzie zamawiałaś? Ja chyba będę piekła sama.

Też super foty i fajny prezent My też Sebie kupiliśmy rowerek na roczek (nawet podobny), ale już nim jeździ, nie czekaliśmy do maja
U Piotra Rydza z Krzyża koło cmentarza ma cukiernie
Stary 2013-05-06, 21:56   #953
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Superowe fotki!!! dawac mi tu wiecej .... <ja sie pochwale dopiero za tydz, bo urodzinki przelozone bo w weekend majowy rodzice moi pojechali na komunie>

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2013-05-06 o 21:58
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 22:21   #954
benka99
Rozeznanie

rinco jaki tort będzies piekła? Ja nie mam jeszcze konkretnego przepisu, ciągle szukam. Myślałam o jakimś śmietanowo/jogurtowo - malinowym.
Stary 2013-05-06, 22:40   #955
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
rinco jaki tort będzies piekła? Ja nie mam jeszcze konkretnego przepisu, ciągle szukam. Myślałam o jakimś śmietanowo/jogurtowo - malinowym.

Ja robilam czekoladowo-jogurtowy z malinami podobno wyszedl pyszny, nie probowalam bo nie lubie tortow, hehe I nie podam konkretnego przepisu bo cos tam z glowy kombinowalam, ale polaczenie tych smakow okazalo sie strzalem w 10
Stary 2013-05-06, 22:58   #956
benka99
Rozeznanie

Na czekoladowym biszkopcie robiłaś? Ja raczej będę robić na jasnym, bo za czekoladowym nie przepadam... a maliny miałaś mrożone?
Stary 2013-05-07, 08:30   #957
she_87
Raczkowanie

Hej,

U nas roczek tez w sobote był, naszczęście się rozpogodzilo bo był zaplanowany grill wszystko sie udało. Tort piekłam pierwszy raz miał wyglądac inaczej ale ostatecznie nie było żle i wszystkim smakował, że nie został nawet kawałek. Sara tez wybierała na kocyku rzeczy. My polozyliśmy rożaniec, książke, nici, kase, kieliszek, lusterko i szminke. Odrazy wzieła rózaniec pożniej kieliszek załączam pare zdjęć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg elVjfRH-vRtFxZMaCJG3NeBEMWcjnbuetV-CrElNmVY.jpg (62,0 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IZxfKhq7cgwCPy9GKjAFvgoMAVx2g4MiHZQ01GPHWSY.jpg (56,4 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg VXzZ3-8tf3OiG3r3RQWGKMZNDg_pPd3sB5HkhgF9B3o.jpg (35,5 KB, 65 załadowań)
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 08:55   #958
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
Hej,

U nas roczek tez w sobote był, naszczęście się rozpogodzilo bo był zaplanowany grill wszystko sie udało. Tort piekłam pierwszy raz miał wyglądac inaczej ale ostatecznie nie było żle i wszystkim smakował, że nie został nawet kawałek. Sara tez wybierała na kocyku rzeczy. My polozyliśmy rożaniec, książke, nici, kase, kieliszek, lusterko i szminke. Odrazy wzieła rózaniec pożniej kieliszek załączam pare zdjęć.
wygląda bardzo apetycznie

My mamy teraz w sobotę imprezę. Tort będziemy mieć kupny, robiony przez znajomą mojej mamy

Malinka

Haniusia
Stary 2013-05-07, 09:24   #959
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Na czekoladowym biszkopcie robiłaś? Ja raczej będę robić na jasnym, bo za czekoladowym nie przepadam... a maliny miałaś mrożone?

Na jasnym biszkopcie, przekladane kremem czekoladowym i jogurtowym na zmiane. Maliny mialam mrozone. Najpierw je rozmrozilam i popaćkalam widelcem, wylozylam na biszkopt, zeby namoczyc, a owoce zostaly juz na biszkopcie. Dzemow nie lubie, dlatego wolalam dac same owoce i sok z tych owocow I w ogole pierwszy raz w zyciu pieklam biszkopt i mi sie udal! Moja mama byla w szoku, bo jej nigdy nie wychodzil taki wyrosniety i rowny, a mi wyrosl sliczny, wielki, nie opadl... bylam w siebie troszke dumna, hehe Szkoda, ze u siebie w Szczecinie nie mam piekarnika bo bym czasami cos tam sobie popichciła
No i dzis wlasnie u nas dobiega koniec majowki... wracamy do Szczecina. Z jedenj strony fajnie, poniewaz stesknilam sie za swoim domkiem, ale z drugiej strony smutno..bo znowu bede w domu siedziec sama;/ Ale nie ma tego zlego... za dwa tygodnie znowu przyjezdzamy

Wszystkie roczniaki wygladaja super i wszystkim zycze wraz z Oliwka 1o0 lat

Edytowane przez martula007
Czas edycji: 2013-05-07 o 09:26
Stary 2013-05-07, 09:42   #960
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jeszcze nie wiem jaki, muszę właśnie coś znaleść ciekawego. Albo zrobię taki jak Pola Jest jeszcze taka opcja, że mnie mama poratuje i upiecze Ja w sumie nigdy sama torta nie piekłam, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz

Acha no i chcę koniecznie zrobić jakąś fajną dekorację na nim, najlepiej coś z autkiem, bo Seba uwielbia pojazdy. Może coś z owoców uda się "wyrzeźbić"

Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
Hej,

Super, że się impreza udała, a tort wygląda fajnie, taki kolorowy

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2013-05-07 o 09:44
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości