|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Roxi- zdrówka życzę. Mam nadzieję, że szybko odpuści
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Dobrze, ze wszystko jest dalej na swoim miejscu )I też już masz swoje Gramki do noszenia ))
|
|
#2733 |
|
Konto usunięte
|
Misia super, że wszystko OK! To pewnie były jakieś upławy obfitsze.
I w ogóle gratuluję dzisiejszych wizyt! Dopiero teraz, bo mam mega zamuła, ale czytam wszystko
|
|
|
|
#2734 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Dzisiaj dałam czadu i prawie cały dzień coś robiłam, chodziłam, mały z kolei też pobudzony, fikał w przychodni i teraz jak nigdy Glukoza ok, na czczo 92, po 1 h 136, a po 2h 119 (trochę mnie ten wynik po 1h zastanawia ale ginka nic nie mówiła). I niestety anemia coraz większa, zaczynam intensywną walkę. Jutro od rana jedziemy z TŻ na usg prywatnie, liczę że będę miała film, bo gapa za każdym razem nie zapytałam czy na swoją czy ichniejszą płytę da radę nagrać ![]() Perse ja też myślałam ostatnio o tym, że mijasz niebawem magiczną granicę, strasznie się cieszę że wszystko dobrze Magolinka powiem Ci szczerze, że ja profilaktycznie chciałabym mieć założony pessar, jutro się dowiem jak szyjka, czy coś się dzieje. Zawsze to jakieś dodatkowe zabezpieczenie Co do połogu - dobrze, że rodzimy latem, będzie można wietrzyć, z drugiej strony ciężko mi sobie wyobrazić letnią, zwiewną sukienkę, a pod nią podpache... ![]() Idę Was nadrabiać, ze 2 h z głowy
|
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, kochane jesteście
|
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka -
Za wizytę, dla mamusi, która niepotrzebnie się denerwuje i małe lanie jej się należy i dla długonogiej Majusi oczywiście
|
|
|
|
#2737 |
|
Konto usunięte
|
Sammi a jak często masz te skurcze? A Fenoterol może dostaniesz w szpitalu, a kontynuację do domu normalnie w tabletkach? W sumie to trzymam kciuki, żeby się obyło bez...
|
|
|
|
#2738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Sammi- trzymam
żeby obyło się bez pobytu w szpitalu. Najważniejsze jednak jest dobro maleństwa. Jak trzeba będzie, to trzeba.
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam Wam pokazać, ale zapomniałam...
Jak byliśmy w hurtowni przedstawicielka przywiozła taką wanienkę, żeby sprzedawali - zarąbista (gdyby nie cena) http://allegro.pl/nowosc-skladana-wa...196327086.html |
|
|
|
#2741 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Sofina spoko produkujemy tych postow delikatnie mowiac sporo a nie chciało mi sie ppowtarzac. Ja tez głownie dla zatrudnienia wybrałam sie na radcowska.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40671354]Arrabiata wg mnie bardzo dobre.
Dziękuję Wam jeszcze raz ![]() ![]() Dziś nie, bo nigdzie nie byłam, a po drugie czekam na MBP (Matki Boskiej Pieniężnej, jeszcze dodam, że mężowej, bo z mojej to wiadomo, waciki), ale obczaiłam gazetkę z Biedy i mam zamiar kupić m.in. te ręczniczki, a po drugie zadzwoniłam do SR i jutro idę na zajęcia Wtedy, pamiętam, jak rodziłam Dawida, to położna mnie wiecznie strofowała, że coś źle robię i że mogłam iść do szkoły rodzenia, to by mi było łatwiej. A ja miałam w kalendarzu na tamten dzień zapisane: zadzwonić do SR (bo idę do tej, do której wtedy chciałam, a tam przyjmują od 30tc). Ale już jej nic nie mówiłam. W ogóle zachowanie lekarzy i położnych pozostawiało wtedy wiele do życzenia, może kiedyś napiszę taki esej w klubie dla chętnych, ale to może już po porodach naszych...[/QUOTE] ja mysle ze w miare możliwosci nie wspominaj tamtych lekarzy ani położnych, teraz będzie wszystko zupełnie inaczej, każda ciąża jest inna widziałam tą gazetke z biedry |
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje wizyt
)margos ja juz licze ze czerwiec bo teraz szybko zleci weekendami licze bo na kazdy mam cos zaplanowany haha... kurde niewiem co z remontem wogole wkoncu jakie kolory wiem tyle ze chyba na zime cos wynajmiemy wstepnie. i wiem ze tz mi marudzi o imie Zuzia a nie Amelka..a bylo uzgodnione eh...moze mu sie nie odwidzi niewiem...:-P |
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Amelka zresztą też ![]() Rozmawiałam z Tż i mówię, że coś mi się za nim tęskni ![]() Na co stwierdził, że on za nami też tęskni, ale nie bardzo tylko tak troszkę, żebyśmy sobie za dużo nie obiecywali, więc stwierdziłam, że nie wrócę w niedziele teraz tylko jeszcze w następną i stwierdził, że coś już bardziej tęskni
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2746 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Hej brzuszeczki gaduleczki
![]() Gratuluje dzisiejszych wizyt i nowych tc! ![]() Perse jak tylko otworzylam rano oczy to bylam myslami z toba. "Ten dzien" juz powoli dobiega konca i jutro bedziesz mogla kupic jakis super prezent malemu Magolina super, ze z toba i malym wszystko dobrze. Wypoczywajcie sobie teraz ![]() Roxi wracaj do zdroweczka! Ghia za TŻta, zeby zmiotl konkurencje![]() Przepraszam was za mojego syna ale Domis wlasnie wypial sie na was d.pka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2748 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
A co go bede od malenkosci kretactwa uczyc
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Haha no co ty?i co zostaje Zuzia jak barazie?
)mi sie zuza tez podoba woec moze...niewiem eh..bedzie amelia zuzanna albo zuzanna amelia hahahahah
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40672244]Sammi a jak często masz te skurcze? A Fenoterol może dostaniesz w szpitalu, a kontynuację do domu normalnie w tabletkach? W sumie to trzymam kciuki, żeby się obyło bez...[/QUOTE]
U mnie to wygląda tak, że jak tylko zaczynam chodzić to mnie łapie, muszę mieć naprawdę "dobry" dzień, żeby mnie nie spinało przy kilku krokach. Jak więcej chodzę to kilkanaście razy dziennie mam twardnienie, które od razu czuję, i jest b. nieprzyjemne. Teraz i tak jest o niebo lepiej bo były momenty z regularnymi, bolesnymi skurczami, np. 3 co 5 minut na ok 60s. Teraz takie prawie się nie zdarzają. Spodziewam się jednak, że przy mojej urodzie ciążowej, z upływem tygodni będzie ciężej z tymi skurczami. Choć teraz - odpukać - nie jest źle walczę z nimi od 10 tygodni, bo zaczęło się w 17 tc, chyba się przyzwyczaiłam. I jak coś liczę dokładnie na to co Perse napisałaś - że jeśli już znajdę się w szpitalu to w domu będę mogła kontynuować przyjmowanie tego Fenoterolu. Cytat:
Tweed doczytałam, że w szpitalu jesteś, trzymajcie się z maluszkiem i szybko wracajcie cali i zdrowi do domku Roxi wracaj prędziutko do zdrowia Ja dziewczyny uciekam, nie napisałam Wam, że TŻ mam chorego, załatwił się chyba tą pogodą majową, jakaś angina, zawalone zatoki, gardło, gorączka i idzie do pracy, bo nie ma kto go zastąpić teraz pakuje w niego czosnek, miód z cytryną, Fervex, maliny ale trzyma go, tak się męczy PS kallisto takie słodkie pupki nam nie straszne i gratki za udane wizyty ![]() |
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsza wersja była Emilia albo Amelia, przy czym bardziej obstawialiśmy Amelke, ale jak nam któraś osoba zaczeła komentować "aa takei imie, a czemu a to akurat, tak wam sie podoba?" to troche nas to wkurzało i w sumei postanowilismy ze nikomu nie powiemy aż do porodu że prawdopodobnie będzie Zuzia, i jak narazie nikt nie wie oprócz Tż i mnie, ale jak zobacze małą już po drugiej stronie to mysle ze wtedy bedziemy wiedzieć które imię do niej najlepiej pasuje
|
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Co tak cicho?
zdrzemnelam się chwilę, ale Fi szaleje, więc wróciłam. Chyba cieszy się z paczki która jedzie do nas![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
chcę się pochwalić, że byłam dzisiaj u zębologa i miałam tylko jedna maleńką dziurke i wszystkie zęby zdrowe, jeden ma przebarwienie ale mówi ze nie widzi konieczności robić tego juz i teraz
![]() Zuzia pozdrawia Was wypiętym tyłeczkiem, już drugi raz dzisiaj miałam mega krzywy brzuch, jak kiedyś mi sie uda to Wam zrobie fotke dupeczki mojej córeczki |
|
|
|
#2755 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kurcze a skraca Ci się szyjka przez te skurcze czy coś? Ja też mam dość napięty brzuch i o wiele częściej mi się stawia, jak chodzę, ale nic gin nie mówi... Nie wystarczy Ci samo leżenie? A może wtedy też masz jakieś skurcze, że chcą włączyć Fenoterol? To silny lek.. Ja biorę Nospę. W sumie po co mieliby Cię trzymać w szpitalu, Fenoterol można spokojnie brać w domu. Tylko koniecznie nie zapominaj o Isoptinie 15 minut wcześniej... |
|
|
|
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zjadłam przed chwilą 2 kromale i jeszcze bym coś wszamała
|
||
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
GHIA, wierze ze sroda bedzie Waszym szczesliwym dniem
!!PERSE The Day has gone MALACZARNAKEJT no i od razu lepiej ![]() MISIACZKA, za Majeczke ROXI kochany bidulku, jak ja dobrze Cie rozumiem po tym moim zapaleniu pluc w polowie ciazy!!!
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
Sammi to zdrowka dla TZta!
Iwona widze ze nie tylko moje dziecie tylkiem sie na ciocie z wizazu wypina ![]() Mi tez sie brzuch czesto stawia, zwlaszcza jak sie nachodze (a ostatnio calymi dniami duzo sie ruszam) i jak siku mi sie chce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
MELAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA A! ... Czy ja przegapilam czy Ciebie nie ma odkad na USG poszlas??
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam, że już tak późno. Uciekam, dobranoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

najwidoczniej to był dziwny sluz i mam zakaz czytania internetu 
ma długie nóżki i jest urocza. Ruszala paluszkami i dr stwierdził ze pewnie liczy ile jej zostało do zobaczenia mamusi

zdrówka 

i cały brzuch mnie boli. Cały czas czuję w gardle kluskę, której za cholerę nie mogę odkrzusić i mnie atakuje taki duszący kaszel
żeby obyło się bez pobytu w szpitalu. Najważniejsze jednak jest dobro maleństwa. Jak trzeba będzie, to trzeba.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)