|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Cytat:
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2013-05-06 o 14:31 |
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Strong ja akurat na obrączkach bym nie oszczędzała bo to pamiątka na całe życie
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Moje drogie jak robiłyście badania i podliczałyście to % podawałyście z miejscami po przecinku??? proszę o zaznaczenie poprawnej odpowiedzi
50%, 50,6% czy 50,57% ??? ![]() Edit: i chyba jednak wykasuje to "Razem" w wierszu na dole, bo się źle sumują % i wychodzi np. 99% albo 99,75%...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2013-05-06 o 15:05 |
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
STRONG chrzest robimy 16,06
tak,mój mąż dalej pracuje w Belgii a obrączki wyglądają extra ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- a co do wczorajszych 4 min ćwiczeń z Chodakowską - to mam teraz zakwasy :/
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Strong ja bym wzięła obrączki z białego złota jak nie lubisz srebra - myślę podobnie jak Kaśka. Obrączka to taka rzecz, którą nosi się całe życie na palcu i warto zapłacić ciut więcej...
|
|
|
|
#1896 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu, no jak wyrośnie, to będę się musiała przestawić i przeprosić za mówienie do maleństwa jak do dziewczynki
![]() Strong, wzór fajny, ale nigdy nie słyszałam o połączeniu srebra ze zlotem w obrączkach, więc się nie wypowiem. Znajomi zdecydowali się np. na tytanowe obrączki, bo są ponad połowę tańsze niż ten sam model z złocie. Może warto o takie rozwiązanie popytać? A humorek faktycznie mi dopisuje, choć z upływem dnia w pracy coraz gorzej...
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Strong ja nie lubię z kolei żółtego złota...ale srebrne obrączki to jednak nie to samo
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2013-05-06 o 15:22 |
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
agnusek to czekamy na info
![]() strong dziękuję bardzo ładne obrączki
|
#1899 |
|
Zadomowienie
|
Strong- ja lubię akurat złoto i nic innego nie toleruję. Ale te ze zdjęcia wyglądają ładnie
Wstawiłam wam zdjęcia do profilu;D mała w 6 miesiącu;D tylko nie śmiać się z moich min;P
|
|
#1900 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cześć, dziewczyny. Witam się po długim weekendzie
Trochę ponadrabiam...Mysiu, zazdroszczę Ci tego spa Ja jeszcze nigdy nie byłam z mężem, zawsze tylko z pracy jeździmy z koleżankami. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie właśnie się wczoraj 30. cykl zaczął ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj jest naprawdę śpiący dzień...
|
|
|
|
#1902 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Znajomym się udało, fakt, ale to tak chyba nie u wszystkich działa Cytat:
|
|||
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
mala piękny brzuszek,
ogólnie ja nie lubie białego złota, ale te obrączki sa ładne
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Mała fajny brzuszek
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
zostało mi jeszcze poł godziny,
siedzenie w pracy w takim stanie to jakis koszmar
|
#1906 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Humor trochę lepszy ![]() Zaczął się bardzo intensywny miesiąc, także nie ma czasu na zamartwianie ![]() Cytat:
Brawa za 20 tydzień ![]() Kciuki za wizytę i oglądanie wózków ![]() Cytat:
O tym, że białe złoto jest droższe od żółtego to pierwsze słyszę. Ostatnio tż interesował się tematem i powiedział, że gdzie nie był to mówili mu, że gram złota kosztuje niezależnie od 'koloru'. U mnie w mieście to ok. 220 pln. Wzór, który wkleiłaś ładny, ale srebro w tym przypadku do mnie nie przemawia. Cytat:
Aaby cieszę się, że plamienia ustały ![]() Blonde super, że tak dobrze wykorzystujesz czas w Polsce ![]() Przepis się przydał, jeszcze raz dziękuję ![]() Tort też wyszedł, dzieciaki szalały z radości
|
||||
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej podoba mi się zdjęcie, na którym masz włosy trochę jakby zmierzwione, najlepiej tak wyglądasz moim zdaniem [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;40667678] Mam podobne odczucia U mnie właśnie się wczoraj 30. cykl zaczął ![]() [/QUOTE] O kurcze, już 30... ![]() Ja nawet nie wiem, który mój. Pogubiłam się, nie wiem, czy liczyć od początku, czy dalej... z resztą, to nie do końca ma znaczenie chyba ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;40668027]Zgadzam się, że przy dłuższych staraniach ciężko o wyluzowanie... Nie da się nie przejmować, bo człowiek myśli i zastanawia się, co jest nie tak ![]() Fajnie by było, gdyby wyluzowanie było lekiem na niepłodność Znajomym się udało, fakt, ale to tak chyba nie u wszystkich działa [/QUOTE] No nie u wszystkich. U niektórych tak - znam kilka takich par...u niektórych jednak trudno zdiagnozować, co jest nie tak. Niestety. Nie jest to takie proste wszystko. Ja też teraz myślę. Z jednej strony, tak jak mi gin powiedział 'przynajmniej pani wie, że może pani zajść w ciążę', z drugiej myślę dlaczego tak się stało, czy to kwestia jakichś niedopasowań, spraw genetycznych? Wiadomo, nie warto się wkręcać, ale w dobie internetu, gdzie można przeczytać o wszystkim, jakoś człowiek czyta i drąży, mimo, że nie powinien ![]() Dodaja, kiedy się bronisz? Strong, a nie macie jakiegoś złota w domu? Ja np. nie lubię żółtego złota, pierścionek zaręczynowy mam z białego. Ale dostaliśmy przed ślubem od mojego taty obrączkę z żółtego złota po jego dziadku, pamiątka rodzinna, i przetopiliśmy ją na nasze obrączki. Troszkę złota trzeba było dołożyć, ale i tak wyszło dość tanio. Poza tym ma wartość sentymentalną |
|
|
|
|
#1908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z takim polaczeniem złota ze sreebrem to to srebro moze sie zrobic brzydkie po kilku/nastu latach...nie ryzykowalabym takich mieszanek Cytat:
![]() Cytat:
Ciesze sie, ja uwielbiam to ciasto ![]() Czesc ![]() Byłam u gina. Wszystko dobrze, nawet wyniki lepsze od zeszłorocznych, ale mała nadzerka nadal jest. Seba u tesciów, zaraz musze po niego isc. Tesciowa dała mi dzis 200 zł na firanki do salonu, wiec byłam poogldac ale nie kupiłam jeszcze nic.
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1910 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Aaby dobrze, że plamienia ustały
Stokrotko co tam słychać? Jak się czujesz? Malenstfo dobrze, że jest poprawa z Asią. Fajny avatarek ![]() Mrowinko czeeeeeść Cytat:
Skurcze też mam.. mimo, że biorę magnez. Także nie pomogę.. I nawet zbadałam sobie poziom magnezu teraz i w sumie jest w normie (w dolnej granicy), a skurcze dalej są. Cytat:
![]() Coś z wyprawki już zaczęliście kupować? za 20tydzień.Cytat:
Chociaż my przetopiliśmy obrączki po moich rodzicach (mieli zrobione z tej wyższej próby) i to jednak jest bardzo delikatne złoto i już po 3 latach nie wygląda jakoś najlepiej.. ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Mała ale laseczka z Ciebie! Coś nas chyba z tymi kg cyganisz Blonde niestety wszystko co fajne szybko mija ale jeszcze cieszcie się z tych kilku dni urlopu---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- No a ja dziś miałam wizytę Hania waży 1 725g![]() Ogólnie to dzisiaj strzeliła wielkiego focha i nie chciała pokazać ani buźki ani się pomierzyć na spokojnie Za to całe usg miała czkawkę - także zabójczo to wyglądało Mam brać dalej no-spę i magnez, a dodatkowo żelazo spowodu znowu gorszych wyników i cyclo3forte na te moje nieszczęsne pajęczynki. Najważniejsze, że szyjka zamknięta także te twardnienia póki co nie są groźne. Ale muszę troszkę więcej odpoczywać
|
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
Metko, Ana, Butter, Dodajo, Tomalinko- dziękujemy ;-***
Butterku - ja tam nie wiem na którym mam zmierzwione włosy, bo mnie mama na spontanie dorwała i zdjęcia cykała akurat jak wtramoliłam czekoladę i nie zdążyłam jej przełknąć;D ![]() ![]() Ja mam akurat takie rysy, że na ogół wychodzę jak mumin;P i nie jest to fałszywa skromność;-)I z tymi moimi kg to kupiłam sobie dwie tuniki (jedna to ta, w której mam zdjęcia) i w nich tak wyglądam "twarzowo", a tak mi się osadziło, na udach na górze, pupie i głównie brzuch. I mama się ze mnie śmieje, że ubieram się tak, by wystawały moje dawne chude fragmenty tj. piszczele i ręce;D Nie zapominajcie, że jestem "kosmetyczką" = "mistrzyni kamuflażu" ;D A teraz mykam na romantic z moim kochanym tż-tem;-) Tomalinko- to czekamy na film! Super, że z Hanią w porządku i te skurcze nie takie groźne;-);-* Stęskniłam się za wami przez ten długi weekend;-)
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Brawo za wizytę To proszę więcej teraz odpoczywać i pilnować się
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Mala, mam na myśli to w drzwiach balkonowych jak stoisz.
Wydaje mi się, ale to tylko moje prywatne zdanie, że fajniej wyglądasz, jak masz te włosy takie właśnie 'poczochrane', a nie takie 'przylizane' Może pomyślałabyś nad jakimś cieniowaniem? ![]() Tomalinko, fajnie, że na wizycie ok! Pamiętaj, żeby się oszczędzać
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Strong śliczne. Tak fotelik już zamówiony. Najpierw chcieliśmy taki do 25 kg ale naczytaliśmy się , ze te z mniejszym przedziałem wagowym są bezpieczniejsze. aaby cieszę, że się jest lepiej Oby się to już nie powtórzyło.Gosiu ale w jakim sensie gorszy jest ten drugi połóg? Blonde jeszcze tylko tydzień? tomalinko, Agnusek super, ze wizyty udane ![]() Byłam dziś kupić Mai kolejne buty tym razem sandałki, bo taki upał, to bez sensu zakryte. Mam jakieś przesilenie . Non stop bym spała a dziś w pracy tak mi było duszno, ze prawie zemdlałam. Aż mnie koleżanka przytrzymała. ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Mała bardzo zgrabnie wyglądasz, super. |
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
w takim sensie że dłużej dochodziłąm do siebie, za równo krocze się dłużej goiło jak i kręgosłup o wiele dłużej dawał mi się w e znaki. no ale wiesz - też starsza o 3 lata jestem
|
#1916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte i bierz leki i odpoczywaj jak najwiecejCytat:
![]() Jakie sandałki kupiłas? Ja planuje kupic jeszcze tu dla Seby bo bardzo lubie elefanteny albo baren schuhe z deichmanna. Ale ja dla niego wole bardziej zabudowane sandały, bo stopa tak nie lata i wygodniej sie chodzi Seba zasnał To ja moge isc pod pruysznic i poczekam na mame
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde zaraz poszukam, mozę znajdę je w necie. też chciałam kupić z elefanten, ale w sandałkach w tym rozmiarze nie było nic fajnego.
Gosiu ja, zanim sie na 2 ciążę zdecyduje to pewnie i z 5 lat minie, więc wiesz
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
Butterku - masz 100% rację kochana. Tylko ja mam takie liche włosy, są cieniutkie i strasznie miękkie bez żadnych odżywek i co bym nie zrobiła to po połowie dnia robią się takie ulizane. Na szczęście na żywo trochę lepiej to wygląda, ale niestety. Dlatego modlę się by nasz synek miał czuprynę po Tż-cie, bo on ma czarną grubą strzechę;D Cieniowałam wiele razy, tyłu nie mogę, bo to wygląda jeszcze gorzej.
MAdziu- dzięki;D
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Butter o nie, nie. 2 dziecko na razie mi nie w głowie. Od września zaczynam awans w pracy, który trwa 3 lata. Jak skończę, to wtedy pewnie pomyślimy.
blonde http://www.ccc.com.pl/pl/kids/catalog/all/310624 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

wkleje potem w załaczniku przykłady jeśi chcesz.

50%, 50,6% czy 50,57% ??? 

U mnie właśnie się wczoraj 30. cykl zaczął 

Weekend długi przeleciał w mgnieniu oka i znów praca...

masakra jakaś więc jak to się tak powtarzać będzie to chyba dla mnie poród to pikuś będzie