Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-06, 19:53   #181
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
a ja mam na lewym, 6cm
ale mam sie tym nie przejmować
a co u Ciebie gin mówił ?
miałam jakoś 4cm, też się mam nie przejmować. powinno się wchłonąć

mąż spi, córa też :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 19:58   #182
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny jestem po wizycie, serduszko bije a małe "coś" ma ok 1 cm
tylko ze mam torbiel na lewym jajniku ale gin mowil zeby sie nie przejmowac bo to reakcja na zwiekszenie hormonow w moim ogranizmie z powodu ciazy i do 16 tygodnia ciazy nic nie bedziemy z tym robic, a powinno samo sie wchłonać do nastepnej wizyty

za 4 tyg mam badania genetyczne, jeszcze musze termin zarezerwować

ufff kamien mi spadl z serca, dobrze ze wszystko ok
Gratuluję udanej wizyty!! Mi się chyba te dwa dni będą strasznie dłużyć do wizyty... :/

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:02   #183
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
tylko ze mam torbiel na lewym jajniku ale gin mowil zeby sie nie przejmowac bo to reakcja na zwiekszenie hormonow w moim ogranizmie z powodu ciazy i do 16 tygodnia ciazy nic nie bedziemy z tym robic, a powinno samo sie wchłonać do nastepnej wizyty

Fajnie tydzień się zaczyna same dobre wiadomości oby tak dalej
Ja jutro rano mam wizytę więc jak tylko wrócę opowiem wszystko ..... stresik jest ale mam zdecydowanie lepszy humor niż wczoraj

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:05   #184
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja bym się jednak bała, że będzie zimno. Ale może dlatego, że ja jestem zmarźluch... Może wymienicie na taki mniejszy, płaski? A szafy PAX są świetne!

Gratuluję! Takie torbiele lubią się wchłonąć także bądź spokojna. Słyszalaś serdudzko czy tylko widziałaś? To wspaniałe uczucie

Wróciłam z pracy idę coś wszamać bo się mały głód domaga
wiesz co poszłam, z mężem na badanie i ja widziałam bicie serduszka a jak wyszłam z wizyty to maż do mnie, że jak fajnie biło a ja, że co ? ja byłam w takim szoku, że nie pamiętam, usg trwało tylko chwile ale szok.... ale na ekranie przyjrzałam się dokładnie
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:15   #185
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

świetne wieści
A torbielka na pewno się wchłonie

Kurcze zrobiłam fotki brzusia ale kabla nie mam do komputera, w pracy zostawiłam to jutro wrzucę
Stary 2013-05-06, 20:24   #186
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:

kochana nie przejmuj się ja tez miałam przygody z torbielami miałam 2 w jajniku nawet pierwsza wersja była że to potworniak na szczescie wszytsko okazało się wporządku jak byłam ostatnio (10tydz) to juz po nich sladu nie bylo ale luteine brałam 3X2 i jednak starałam sie nie przesilać i duzo lezałam bo ból przy pęknięciu jest niesamowity jak sie do tego dopuści no i lekarz tez mnie straszył skretem jajnika. ale podobno to nic nowego że w ciąży ma sie torbielemoje miały 9cm na poczatku Bedzie dobrze!!!

Cytat:
Ja bym się jednak bała, że będzie zimno. Ale może dlatego, że ja jestem zmarźluch... Może wymienicie na taki mniejszy, płaski? A szafy PAX są świetne!

no ja właśnie nie wiem, paskuda taka jest że szok z tego grzejnika, no i jest przy łóżku, na razie od strony TŻ ale jak się maluch urodzi to wolałabym z nim spać od sciany. okna wymienilismy niedawno i w sumie nie wiem jaka byłaby temp bez kaloryfera zimą. bo tej to chulał na całego bo okna miały mega szpary,ale wieczorem jak sie kładlismy to musielismy zakrecac i okno otwierac bo sie nie dało oddychac....

I WOGOLE NIECH KTOŚ ZABIERZE ODE MNIE TĄ LUTEINE BO SZKODA MI JĄ WYRZUCAC.....

Edytowane przez Antibia86
Czas edycji: 2013-05-06 o 20:25
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:36   #187
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
I WOGOLE NIECH KTOŚ ZABIERZE ODE MNIE TĄ LUTEINE BO SZKODA MI JĄ WYRZUCAC.....
A może zrób nowy wątek i ktoś się zgłosi
Albo ogłoszenie na jakimś portalu... Ja potrzebowałam i tak własnie znalazłam, bo tu w Ie nie ma lutki i musiałabym sprowadzić z Polski, a znalazłam na jednej polskiej stronce ogłoszenie - dziewczyna urodziła własnie i zostało jej kilka opakowan - dla mnie to było jak zbawienie. Zapłaciłam normalnie wg cen polskich. Na polskich stronach ogłoszeniowych to wogóle widziałam pełno takich ogłoszeń.
Stary 2013-05-06, 20:50   #188
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
kochana nie przejmuj się ja tez miałam przygody z torbielami miałam 2 w jajniku nawet pierwsza wersja była że to potworniak na szczescie wszytsko okazało się wporządku jak byłam ostatnio (10tydz) to juz po nich sladu nie bylo ale luteine brałam 3X2 i jednak starałam sie nie przesilać i duzo lezałam bo ból przy pęknięciu jest niesamowity jak sie do tego dopuści no i lekarz tez mnie straszył skretem jajnika. ale podobno to nic nowego że w ciąży ma sie torbielemoje miały 9cm na poczatku Bedzie dobrze!!!

.....
nie wiedziałam ze to moze pęknąć, ale mam nadzieje ze sie wchłonie.... na razie na spokojnie, zaraz po 4 czerwca mam zrobic badanie genetyczne to przed wizyta bede sie stresowac na razie odpuszczam i niech mały sobie rosnie na spokojnie

mam takie ssanie za colą, że coś okropnego.... pijecie cole w ciąży?
pytalam gina powiedzial ze nie radzi a jak juz musze ta tą czerwoną mam na mysli opakowanie bo srebrna i czarna ma aspartam co moze powodowac poronienie
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:58   #189
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja 5 kg przytylam do 12 tygodnia. Z czego bylam na wakacjach gdzie jadlam jak opetana no I fajki rzucilam po 9 latach? To chyba tez mi swoje dalo ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Aha .. Doswiadczone mamy ! Jakie termonetry polecacie dla maluszka ? U mnie sa teraz przecenione o polowe I chcialabym kupic tylko nie Wiem ktory a moze oba ? Jeden zestaw jest z Aventu , smoczek z termometrem plus zwykly elektroniczny . A drugi to Tommy taki do uszka ? A moze polecacie jakies inne,,

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no myślę że fajeczki mogły mieć duży wpływ, a jak tam pamiętam jeszcze w zeszłym wątku pisałaś że miałaś zrobić listę wyprawkową z mama, może podzielisz się z nami co do termometrów to się nie wypowiem bo nie wiem...
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40665701]U mnie (2010r.) to było minimum 500zł, 500-600. Tylko dzięki temu, że znaliśmy dobrze księdza, który miał nam ślubu udzielać to on sam nam polecił żebyśmy dali 500. Sam by nic nie wziął, ale u mnie w parafii jest 6 księży i oni sobie liczą kasę na 6 głów- 600zł. Drożyzna...
A córcię już chrzciliśmy w parafii męża i ksiądz nic nie chciał za chrzest, ale jak zapytaliśmy ile ludzie dają to powiedział, że minimum 50zł. Podobnie było z zapowiedziami w parafii męża- 50zł za same zapowiedzi u niego. U mnie nic więcej niż te 500zł.[/QUOTE]
To u mnie (a w zasadzie u męża bo u niego braliśmy ślub) chyba najdrożej bo 1200 (ksiądz + organista bez ustrojenia)
a braliśmy ślub w sierpniu 2012, z tym że ślubu udzielał nam męża wujek z całkiem innej parafii, z którym tą kasą się nie podzielili, czyli za udostępnienie kościoła i wyjącego organistę za 1200

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Ja colę od czasu do czasu piję ale głownie wodę i czasem wrzucam do niej musującą witaminkę

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 20:59   #190
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
pytalam gina powiedzial ze nie radzi a jak juz musze ta tą czerwoną mam na mysli opakowanie bo srebrna i czarna ma aspartam co moze powodowac poronienie
Mój powiedział tak, żeby raczej unikać, ale jakbym miała tydzień chodzić zła przez to ze nie napiję cię coli to się napić.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 21:00   #191
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Chyba nie zacytowało mi wszystkiego.

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Idealny

Zazdrosze

Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość

xxxMikixxx Kwas foliowy biorę od samego początku i pani doktor kazała min do końca I trymestru. 15-05 mam wizytę, będę pytać co dalej. Kazała mi też jeść witaminy - kupiłam Prenatal ale on powoduje, że w ciągu 30 min zwracam tabletkę z zawartością żołądka. Też tak macie? Jesteście w stanie polecić jakiś inny lek? Tzw. witaminki?
To ja już chyba zaczęłam II trymestr. Od 13 tygodnia się zaczyna, tak? Wizytę mam 20 maja, pewnie wtedy przepisze mi jakieś witaminy.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Byłam na zakupkach i znalazłam truskawki, które pachną pięknie i nie sa końskiej wielkości
Teraz gotuje bigos

Kupiłam pierwsza rzecz dla maluszka śliczny pajacyk welurkowy, uniwersalne kolory i to za pół ceny

Super, że dolegliwości ustępują

Mi ginka kazała już przestać brać a dziś zaczęłam 13tc, za to mam brac witaminy. Kupiłam Prenatal i tam też jest kwasik
Truskawki Ależ bym zjadła z makaronem

U mnie dzisiaj pierogi z serem

Super Ja pewnie zacznę zakupy jak poznam płeć. Napadnę na lumpka do którego sama chodzę, tyle pięknych ciuchów tam mają dla maluszków

Też się cieszę W końcu może zacznę normalnie funkcjonować, bo tak tylko wymioty i spanie. Dzisiaj też mnie zmogło po obiedzie i przespałam 2,5 h

Niebawem też kupię witaminy

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Ja biorę witaminy dla kobiet w ciąży i tam już w nich jest kwas foliowy.

Kupię po wizycie u gienka

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Za chwile lato, ja zamierzam sie objadac owocami i warzywami
Ja póki co kupię, w sezonie letnim pewnie odstawię, bo zawsze pochłaniam ogromne ilości owoców i warzyw. Nie mogę się doczekać

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 21:01   #192
Antibia86
Rozeznanie

ja pije pepsi i to dużo....podobno im wiecej sie pije to bardziej uzależnia dlatego dla odmainy kupiłam dzis sprite i zrobie sobie z mieta i limonką, takie mojhito bez procentów
a torbieole moga pęknąć jak najbardziej, mi dzieki temu że pekła to się dowiedziałam że w ciąży jestem....bo mi ktoras wczesniej pękła (chyba były 3 w takim razie) i dostałam zapalenia macicy, i miałam długi czas płyn w zatoce douglasa, nie strasze Cię bron Boże ale po prostu ostrzegam, wiesz jak to jest jedna kobieta przelata całą ciąże i nic jej nie będzie ale każdy jest inny a lepiej dmuchać na zimneoszczedzaj się i do tego 14-16 tyg powinny się wchłonąć
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 21:05   #193
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość

A kwas foliowy biore w sumie już pol roku - 3mies przed ciaza zaczelam brac także za nie długo się w kwas zamienie, a ginka nie powiedziała mi do kiedy mam brac, wiec biore dalej 2x1 Oprocz tego biore omega 3 med dla kobiet w ciąży bo całkowicie mnie odrzucilo od ryb
Mnie też odrzuca od ryb, nie mam w ogóle ochoty ich jeść. W sumie to nigdy nie lubiłam, jedynie makrelę wędzoną.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

Dobrze ze się przypominacie bo czasem cos przegapię w tej ilosci postów, którą produkujemy dziennie
To poproszę i o dopisanie mojej - 20 maj godzina około 10.

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość

Wszystkie takie szczuplutkie jesteście, że u Was wiadomo, że to ciążowy brzuszek. Ja miałam taki jak Ty albo nawet większy jeszcze przed ciążą :/

Ja biorę Femibion x1/dzień od pierwszej wizyty u gin To jest i kwas foliowy i witaminy w jednym. Nie narzekam, nie czuję się po nich źle
Brzucha nigdy płaskiego nie miałam mimo, że szczupła jestem. Zawsze jak gdzieś zbierało się sadełko, to właśnie tam Teraz to już z pewnością brzuch ciążowy. W obcisłych rzeczach mocno rzuca się w oczy

Zapiszę sobie te Wasze witaminy i coś wybiorę dla siebie

Cytat:

Gratuluję

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Miki brzusio następna chudzinka Ja biorę Folic raz dziennie na razie,pewnie niedługo przerzucę się na witaminki(zobaczymy jak będę tolerować)
Ciekawe ile przytyję w ciąży. Póki co wagę mam taką samą jak przed, jeszcze nic nie przybrałam. Wymioty mnie trochę wymęczyły. Teraz już jest lepiej, apetyt też większy, więc może coś ruszy do przodu

Idę po marchew. Ostatnio mam na nie fazę, jem kilka na dzień

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:

Przed ciążą popijałam, teraz w ogóle nie kupuję, choć nie powiem napiłabym się, ale zdrowie dziecka dla mnie ważniejsze. Raz na jakiś czas nie zaszkodziłaby, ale po co robić sobie ochotę

Stary 2013-05-06, 21:09   #194
Aagateczka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witam nową Mamusię i gratuluję!

A kwas foliowy biore w sumie już pol roku - 3mies przed ciaza zaczelam brac także za nie długo się w kwas zamienie, a ginka nie powiedziała mi do kiedy mam brac, wiec biore dalej 2x1 Oprocz tego biore omega 3 med dla kobiet w ciąży bo całkowicie mnie odrzucilo od ryb
ja też biorę Omegamed Pregna dwie kapsułki bo ostatnio nie jem wcale ryb i jeszcze Dupka

Cytat:
Hej dziewuszki ja mam dzisiaj zakrecony dzień, w chwilach przerwy zagladałam do was przez kom
Ja wiem że to nie wątek budowlany ale mam do Was pytanie przed remontem, mam małą sypialnie 2,2m/3,9 mam w niej łóżko i garderobe ktora przerobimy na Paxa z Ikea tak żeby było miejsce na łóżeczko. i teraz tak, ponieważ sypialnia powstała z przedzielenia pokoju to został nam w sypialni śliczny 10 zeberkowy żeliwny kaloryfer. wkurza mnie bo mamy pod nim łóżko i tak naprawde zabiera nam troszke szerokości i się zastawnawiam czy go całkiem nie zlikwidować. w sąsiadującym pokoju mamy grzejnik więc mozna zawsze drzwi rozsunąć, no i to sypialnia i zwsze lepiej spać w chłodnym, okno jest wymienione, blok z płyty betonowej ale ocieplany i mieszkanie srodkowe ( czyli sąsiedzi nas z dwoch stron grzeją) jak sądzicie? bo ja juz nie mam pomysłu, a boję się że okaże się byc za zimno i bede sie grzałką dogrzewac;/
My z Mężem mamy w wynajmowanym mieszkaniu, gdzie w "sypialnanej części" nie ma kaloryfera i mimo że to środkowe mieszkanie i wspólnota nie oszczędza tylko grzeje na maksa to przenieśliśmy się do drugiej części bo mi było tak zimno, no ale ja jestem niskociśnieniowcem i prawie cały czas mi zimno

Cytat:
a ja mam na lewym, 6cm
ale mam sie tym nie przejmować
a co u Ciebie gin mówił ?
miałam 6 cm x 5,5cm i w całości po 1,5 miesiąca się wchłonął... tylko że brałam Dupka na niego.

Dziewczyny ja dzisiaj po pracy myślałam że padnę... na dodatek głowa bolała mnie kosmicznie ale to chyba coś z ciśnieniem.... tylko odliczam głośno ile to L4 mi zostało

Nasze Maleństwo - II kreski 20.02.2013
Aagateczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 21:13   #195
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez Aagateczka87 Pokaż wiadomość
ja też biorę Omegamed Pregna dwie kapsułki bo ostatnio nie jem wcale ryb i jeszcze Dupka

My z Mężem mamy w wynajmowanym mieszkaniu, gdzie w "sypialnanej części" nie ma kaloryfera i mimo że to środkowe mieszkanie i wspólnota nie oszczędza tylko grzeje na maksa to przenieśliśmy się do drugiej części bo mi było tak zimno, no ale ja jestem niskociśnieniowcem i prawie cały czas mi zimno

miałam 6 cm x 5,5cm i w całości po 1,5 miesiąca się wchłonął... tylko że brałam Dupka na niego.

Dziewczyny ja dzisiaj po pracy myślałam że padnę... na dodatek głowa bolała mnie kosmicznie ale to chyba coś z ciśnieniem.... tylko odliczam głośno ile to L4 mi zostało
mnie też dziś głowa bolała, więc z tym ciśn jest coś na rzeczy..

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 21:18   #196
rinco
Wtajemniczenie

No dobra, byłam na wizycie. Dzidziol jest JEDEN Serducho wali, wszystko dobrze Następna wizyta 3 czerwca

A co do torbieli to ja też mam na lewym jajniku, ale już się zmniejsza

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Aaa, no i będę miała cesarkę (ze względu na to, że za pierwszym razem też miałam), więc prawdopodobnie "urodzę" 11.12 albo 13.12 albo najpóźniej 18.12 (wtedy mój gin ma dyżury w szpitalu).
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 21:19   #197
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
No dobra, byłam na wizycie. Dzidziol jest JEDEN Serducho wali, wszystko dobrze Następna wizyta 3 czerwca

super wieści

Ja też miałam torbielkę, ale na wczorajszej wizycie ginka o niej nie wspomniała to może się wchłonęła
Stary 2013-05-06, 21:26   #198
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Aaa, no i będę miała cesarkę (ze względu na to, że za pierwszym razem też miałam), więc prawdopodobnie "urodzę" 11.12 albo 13.12 albo najpóźniej 18.12 (wtedy mój gin ma dyżury w szpitalu).
Gratuluję udanej wizyty i serduszka
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 21:28   #199
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję

Co do cesarki to chyba nie jest jeszcze przesądzone. Siostra też miała pierwszą cesarkę, a teraz najprawdopodobniej będzie rodzić naturalnie. Wyniki ma dobre, przy pierwszej ciąży miała problemy z wątrobą i zatrucie ciążowe. Teraz wszystko jest w normie, ginekolog powiedziała, że nie widzi podstaw żeby miała cesarkę.

Stary 2013-05-06, 21:31   #200
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
11.12.13 świetna data
Stary 2013-05-06, 21:37   #201
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje! Uwielbiam dobre wieści!

Przyszłam pokazać mój brzuszek. Porównanie z 6 i 10 tygodnia. Troszkę się zmienił co nie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Porównanie 6t-10t.jpg (29,5 KB, 55 załadowań)

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 21:40   #202
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:

Super że wizyta udana to ginekolodzy wiedzą już jak pracują w grudniu??

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:

Przyszłam pokazać mój brzuszek. Porównanie z 6 i 10 tygodnia. Troszkę się zmienił co nie?

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:

zmieniło się

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 21:41   #203
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
ładnie rośnie
Stary 2013-05-06, 21:48   #204
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Gratuluję

Co do cesarki to chyba nie jest jeszcze przesądzone. Siostra też miała pierwszą cesarkę, a teraz najprawdopodobniej będzie rodzić naturalnie. Wyniki ma dobre, przy pierwszej ciąży miała problemy z wątrobą i zatrucie ciążowe. Teraz wszystko jest w normie, ginekolog powiedziała, że nie widzi podstaw żeby miała cesarkę.
U mnie przesądzone - za mało czasu minęło od poprzedniej (1,5 roku). Ale szczerze to wolałabym rodzić naturalnie. Mam porównanie, bo przy poprzedniej ciąży zaczęłam naturalnie, a cesarkę zrobili mi na samej końcówce, po godzinie partych, bo się synek źle wstawił w kanał. Jeśli przy naturalnym porodzie wszystko przebiega ok, to można znieść te bóle, a potem szybko się zapomina. Nieplanowana cesarka to chyba najgorsza opcja. Szczególnie dochodzenie do siebie potem. Ja to strasznie traumatycznie przeżyłam. Może teraz będzie inaczej, bo wiem, co mnie czeka

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Mój ma dyżury w szpitalu zawsze w środy i piątki, więc łatwo przewidzieć

A swoją drogą sama jestem z grudnia, tylko że 17-go
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 22:04   #205
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Sporadycznie jak mnie najdzie,staram się unikać gazowanego.Za to piję dużżżżżżo wody no i herbatka wybitnie mi smakuje.

Cytat:

No to chyba się troszkę uspokoiłaś że nie dwa bobasy co?Choć szczęście by było wielkie.
Spoko masz już zaplanowane co i kiedy

Cytat:

rośnie rośnie...

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 22:06   #206
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie przesądzone - za mało czasu minęło od poprzedniej (1,5 roku). Ale szczerze to wolałabym rodzić naturalnie. Mam porównanie, bo przy poprzedniej ciąży zaczęłam naturalnie, a cesarkę zrobili mi na samej końcówce, po godzinie partych, bo się synek źle wstawił w kanał. Jeśli przy naturalnym porodzie wszystko przebiega ok, to można znieść te bóle, a potem szybko się zapomina. Nieplanowana cesarka to chyba najgorsza opcja. Szczególnie dochodzenie do siebie potem. Ja to strasznie traumatycznie przeżyłam. Może teraz będzie inaczej, bo wiem, co mnie czeka
Na pewno wszystko będzie dobrze

Stary 2013-05-06, 22:08   #207
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
bardzo często lekarze mają stałe dyżury w szpitalach...
ja nawet nie wiem jak mój lekarz pracuje w szpitalu, bo nie dane mi było rodzić w tym szpitalu

Cytat:
Mój ma dyżury w szpitalu zawsze w środy i piątki, więc łatwo przewidzieć

A swoją drogą sama jestem z grudnia, tylko że 17-go
no to zrobisz sobie prezent na urodziny, w grudniu ma mój mąż urodziny 9-go i mój tata 6-go. ciekawe komu prezent zrobie no chyba, że dzieciątko będzie chciało wyjść na urodziny wujka 18-go

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 22:09   #208
nemosek
Zakorzenienie

Rinco No to wymarzony prezencik sobie wykombinowałaś na urodzinki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 22:11   #209
ania_cz79
Raczkowanie

Halo. Witam się i ja w nowym wątku, ale pędzicie.

Staram się Was nadrabiać ale 5 dni miałam odwiedziny siostry z dziećmi jak wyjechali jakoś tak smutno się zrobiło.

Dzisiaj rano miałam wizytę i wg usg jutro zaczynamy 11 tydzień.
Widziałam dzidzię ma dokładnie 3,29 cm. Wierciło się i machało rękami naprawdę uczucie nie do opisania. Trudno było zmierzyć.
Poza tym wszystko ok.
29 maja o 12:45 mam genetyczne a 3 czerwca o 12:00 wizytę kontrolną.

Ja biorę witaminy w których jest duża dawka kwasu foliowego i jodu wiec odstawiłam po konsultacji sam kwas.

Dziś również pobrali mi krew na moja prośbę do badania na tarczyce. Wiem że czasem bywa tak, że w ciąży dziewczyny się nagle dowiadują o niedoczynności bo hormony wariują. Poza tym ja się długo leczyłam na PCO i kiedyś mi wyszła lekka niedoczynność, potem było ok ale wolałam się upewnić, i tak jest trochę późno bo to ważne na początku ciąży, ale wpadłam na to dopiero po przeczytaniu w książce W oczekiwaniu na dziecko.
Poza tym jakoś dopiero teraz zaczyna docierać do mnie że będę mieć dzidziusia chociaż mdłości mam od dłuższego czasu i nic nie przechodzi

Edytowane przez ania_cz79
Czas edycji: 2013-05-07 o 05:27
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 22:14   #210
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Dzisiaj rano miałam wizytę i wg usg jutro zaczynamy 10 tydzień.
Widziałam dzidzię ma dokładnie 3,29 cm. Wierciło się i machało rękami naprawdę uczucie nie do opisania. Trudno było zmierzyć.
Poza tym wszystko ok.
29 maja o 12:45 mam genetyczne a 3 czerwca o 12:00 wizytę kontrolną.
piękne wieści

Od rana same dobre wiadomości, oby tak było codziennie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości