Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-06, 22:17   #211
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Gratuluję wszystkich dobrych nowin

Witam nową mamusię

śliczne te Wasza brzuszki

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 22:30   #212
ilona_0105
Raczkowanie

wiecie co..... robię wszystko ,żeby nie myśleć o jutrzejszej wizycie żeby się nie stresować ale czym bliżej to większy stresik na całe szczęście mam na 9 rano to wstanę ogarnę się i w droge........ nie będę miała czasu na rozmyślanie

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 22:43   #213
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Halo. Witam się i ja w nowym wątku, ale pędzicie.

Staram się Was nadrabiać ale 5 dni miałam odwiedziny siostry z dziećmi jak wyjechali jakoś tak smutno się zrobiło.

Dzisiaj rano miałam wizytę i wg usg jutro zaczynamy 10 tydzień.
Widziałam dzidzię ma dokładnie 3,29 cm. Wierciło się i machało rękami naprawdę uczucie nie do opisania. Trudno było zmierzyć.
Poza tym wszystko ok.
29 maja o 12:45 mam genetyczne a 3 czerwca o 12:00 wizytę kontrolną.

Ja biorę witaminy w których jest duża dawka kwasu foliowego i jodu wiec odstawiłam po konsultacji sam kwas.

Dziś również pobrali mi krew na moja prośbę do badania na tarczyce. Wiem że czasem bywa tak, że w ciąży dziewczyny się nagle dowiadują o niedoczynności bo hormony wariują. Poza tym ja się długo leczyłam na PCO i kiedyś mi wyszła lekka niedoczynność, potem było ok ale wolałam się upewnić, i tak jest trochę późno bo to ważne na początku ciąży, ale wpadłam na to dopiero po przeczytaniu w książce W oczekiwaniu na dziecko.
Poza tym jakoś dopiero teraz zaczyna docierać do mnie że będę mieć dzidziusia chociaż mdłości mam od dłuższego czasu i nic nie przechodzi
Gratuluje udanej wizyty i oby mdłości szybko przeszły

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
wiecie co..... robię wszystko ,żeby nie myśleć o jutrzejszej wizycie żeby się nie stresować ale czym bliżej to większy stresik na całe szczęście mam na 9 rano to wstanę ogarnę się i w droge........ nie będę miała czasu na rozmyślanie
kochana spać i nie denerwować się
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 22:49   #214
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Halo. Witam się i ja w nowym wątku, ale pędzicie.

Staram się Was nadrabiać ale 5 dni miałam odwiedziny siostry z dziećmi jak wyjechali jakoś tak smutno się zrobiło.

Dzisiaj rano miałam wizytę i wg usg jutro zaczynamy 10 tydzień.
Widziałam dzidzię ma dokładnie 3,29 cm. Wierciło się i machało rękami naprawdę uczucie nie do opisania. Trudno było zmierzyć.
Poza tym wszystko ok.
29 maja o 12:45 mam genetyczne a 3 czerwca o 12:00 wizytę kontrolną.

Ja biorę witaminy w których jest duża dawka kwasu foliowego i jodu wiec odstawiłam po konsultacji sam kwas.

Dziś również pobrali mi krew na moja prośbę do badania na tarczyce. Wiem że czasem bywa tak, że w ciąży dziewczyny się nagle dowiadują o niedoczynności bo hormony wariują. Poza tym ja się długo leczyłam na PCO i kiedyś mi wyszła lekka niedoczynność, potem było ok ale wolałam się upewnić, i tak jest trochę późno bo to ważne na początku ciąży, ale wpadłam na to dopiero po przeczytaniu w książce W oczekiwaniu na dziecko.
Poza tym jakoś dopiero teraz zaczyna docierać do mnie że będę mieć dzidziusia chociaż mdłości mam od dłuższego czasu i nic nie przechodzi

No to teraz masz czas na Wizaż

ilona_0105
motylek85
nena1984
koala19
Firjal
budowniczka
agnieszka255

Mam nadzieję że nie pominęłam nikogoDobranoc i tylko i wyłącznie kolorowych snów

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 22:57   #215
Anoula
Zakorzenienie

A skoro dziś dzień brzuszkowy to i ja się pokaże jak rośniemy. Pierwsze zdjęcie zrobiłam tak na szybko kiedy dowiedziałam się ze jestem w ciąży (5 tydzień) jakość bardzo bardzo marna, ale później wydawało mi się że zdjęcie zrobiłam i zostawiłam temat, zapomniałam ze tak słabo wyszły. A dwa kolejne to dzisiejsze, zależnie od ujęcia troszkę większy albo mniejszy brzuszek wieczorny, rano jest troszkę mniejszy (dodam ze to 8 tydzień).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5tydz.jpg (65,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7tydz1.jpg (61,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7tydz2.jpg (53,6 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez Anoula
Czas edycji: 2013-05-06 o 22:58
Stary 2013-05-06, 23:11   #216
paulinaizabela
Zakorzenienie

Anoula jest różnica między ranem a wieczorem
u mnie też na wieczór brzuchol większy
Stary 2013-05-06, 23:14   #217
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Anoula jest różnica między ranem a wieczorem
u mnie też na wieczór brzuchol większy
te obydwa zdjęcia sa z wieczora, rano może zrobię jutro jak nie zapomnę, tylko tak jakoś 2 ujęcia i brzuch inny haha
Stary 2013-05-06, 23:19   #218
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
A skoro dziś dzień brzuszkowy to i ja się pokaże jak rośniemy. Pierwsze zdjęcie zrobiłam tak na szybko kiedy dowiedziałam się ze jestem w ciąży (5 tydzień) jakość bardzo bardzo marna, ale później wydawało mi się że zdjęcie zrobiłam i zostawiłam temat, zapomniałam ze tak słabo wyszły. A dwa kolejne to dzisiejsze, zależnie od ujęcia troszkę większy albo mniejszy brzuszek wieczorny, rano jest troszkę mniejszy (dodam ze to 8 tydzień).
widać już powiem Ci że u mnie nic nie było widać (do tej pory raczej nie przyglądałam się aż tak) a dzisiaj smarując się oliwka której szczerze nie lubie tak patrzę w lusterko i tak pod pępkiem już coś widać zrobię jutro zdjęcie i wam pokaże ale też boczki mi się robią to pewnie przytyłam bo u mnie zero wymiotów....ja tylko chodzę i patrzę co by tu zjeść i tak mam już ponad tydzień szkoda ,że wagi nie posiadam ale jutro zakupię czas kontrolować wagę
nie to żebym się śmiała ale moja bratowa to jest teraz grubsza niż jak w 9m-cu ciąży a Zosia miała w marcu 2 latka ale dobrze jej z tym mój brat lubiał zawsze takie kobitki że jest za co złapać
ale ja chciałabym wrócić do podobnej wagi jak teraz...... mam 180 cm wzrostu wiec jak bym przytyła to bym wyglądała jak taki babo-chłop
więc muszę zacząć jeść zdrowo

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Rozmawiają trzy przyjaciółki. Jedna z nich mówi:
- Czy wy wiecie, że jak kocham się z moim Józkiem, to on ma bardzo zimne jajka?
Na to druga:
- No, mój Staszek też ma zimne jajka podczas kochania.
Na to trzecia:
- A ja to nawet nie wiem, ale sprawdzę.
Na drugi dzień spotykają się, a ta trzecia ma podbite oko. Koleżanki pytają:
- Co ci się stało?
- Kocham się z moim mężem, chwytam go za jajka i mówię: "Stary! Ty masz tak samo zimne jajka jak Józek i Staszek"

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-05-06, 23:34   #219
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
widać już powiem Ci że u mnie nic nie było widać (do tej pory raczej nie przyglądałam się aż tak) a dzisiaj smarując się oliwka której szczerze nie lubie tak patrzę w lusterko i tak pod pępkiem już coś widać
Ja bym w sumie chciała na razie żeby tak widać nie było, na uczelni nie mówiłam, tylko jednej profesorce (żeby uniknąć wdychania chemii), a jak zacznę rosnąć w takim tempie to szybko wyjdzie na jaw a póki co nie chciałam być traktowana inaczej ze względu na ciążę.
Czekam na Twoje zdjęcie

Ja już przestałam liczyć na to, ze na ślubie cywilnym nie będzie widać hehe. Zaczęłam grzebać w poszukiwaniu sukienki i przypomniałam sobie o: http://www.pudelek.pl/artykul/54616/...ciazy_zdjecia/ troche inny materiał bym chciała i oczywiscie kolor, ale myślę że na cywilny by się nadało

Powiem Wam, że tak się cieszyłam ślubem i przyjęciam które miało byc po a dziś wrociłam do domu i zaczęło mi wszystko uszami wychodzić. Rodzice zostali poinformowani co do listy gości, że zdecydowaliśmy zaprosić rodziców, dziadków, rodzeństwo, chrzestnych i świadków. A rodzice zaczęli kombinować a czemu nie siostrę taty a czemu nie kuzyna i jakby do nich nie docierały argumenty, że nie chcemy robić selekcji takiej że np siostra mojego taty będzie zaproszona a rodzeństwo rodziców TŻ nie i to samo z kuzynami (a TŻ ma bardzo dużą rodzinę, jakbyśmy chcieli zapraszać wszystkich to by nam wesele na ponad 200 osób od razu wyszło a gdzie jacyś znajomi). Przedstawiam racjonalne argumenty, że obiad miał być kameralny, z najbliższą rodziną i że musieliśmy jakoś wybrać kogo zaprosić, a do nich nie docierało mama zaczęła mi płakać, a jak ona płakała to i ja zaczęłam no masakra. Wybaczcie że tak o tym pisze, ale musiałam się trochę wyżalić.
Stary 2013-05-06, 23:59   #220
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym w sumie chciała na razie żeby tak widać nie było, na uczelni nie mówiłam, tylko jednej profesorce (żeby uniknąć wdychania chemii), a jak zacznę rosnąć w takim tempie to szybko wyjdzie na jaw a póki co nie chciałam być traktowana inaczej ze względu na ciążę.
Czekam na Twoje zdjęcie

Ja już przestałam liczyć na to, ze na ślubie cywilnym nie będzie widać hehe. Zaczęłam grzebać w poszukiwaniu sukienki i przypomniałam sobie o: http://www.pudelek.pl/artykul/54616/...ciazy_zdjecia/ troche inny materiał bym chciała i oczywiscie kolor, ale myślę że na cywilny by się nadało

Powiem Wam, że tak się cieszyłam ślubem i przyjęciam które miało byc po a dziś wrociłam do domu i zaczęło mi wszystko uszami wychodzić. Rodzice zostali poinformowani co do listy gości, że zdecydowaliśmy zaprosić rodziców, dziadków, rodzeństwo, chrzestnych i świadków. A rodzice zaczęli kombinować a czemu nie siostrę taty a czemu nie kuzyna i jakby do nich nie docierały argumenty, że nie chcemy robić selekcji takiej że np siostra mojego taty będzie zaproszona a rodzeństwo rodziców TŻ nie i to samo z kuzynami (a TŻ ma bardzo dużą rodzinę, jakbyśmy chcieli zapraszać wszystkich to by nam wesele na ponad 200 osób od razu wyszło a gdzie jacyś znajomi). Przedstawiam racjonalne argumenty, że obiad miał być kameralny, z najbliższą rodziną i że musieliśmy jakoś wybrać kogo zaprosić, a do nich nie docierało mama zaczęła mi płakać, a jak ona płakała to i ja zaczęłam no masakra. Wybaczcie że tak o tym pisze, ale musiałam się trochę wyżalić.
Sukieneczka (poza kolorkiem własnie) śliczna
A z rodzicami w końcu na czym stanęło, po tym płaczu przyjęła mama do wiadomości Waszą listę, czy dalej negocjują?

Kciuki za jutrezjsze wizyty

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 00:00   #221
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Czekam na Twoje zdjęcie

no proszę jaka inspiracja fajna ale kolor nie ten
a co do ślubu to znam ten ból zaręczyliśmy się w 2010 roku i w 2011 cos zaczeliśmy planowac bo mieliśmy ciśnienie z góry że weselicho na całego itd..... zdnerwowałam się i powiedziałam TŻ że zrobimy jak my będziemy chcieli i koniec..... i tak odstawiliśmy.... szczerze dla mnie to tylko papierek bo jak ma być dobrze to będzie bez wzgledu na to czy to mój mąż czy nie.....ale teraz znów się zaczeło gadanie że dziecko w drodze to może ślub weźmiemy.....znów zaczeliśmy rozmyślać cywilny i tylko jakiż obiadek w domu zamówimy catering ,żeby nikt się nie czepiał ,że np tylko jedna mama gotuje albo cos w tym stylu.....ale odechciało nam się jak mama zaczeła gadać,że jak to ciotki nie zaproszę i tak się zaczęło u TŻ podobnie chyba zrobimy to tylko ze świadkami i będzie świety spokój..... bo mam dosyć tego gadania......ja wolę teraz wydawac pieniadze na dziecko a nie dla rodziny której nigdy się nie dogodzi.... a po weselu powiedzą że rosół był zimny okiestra do d..py itd wiem jak było na weselach u kuzynów

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-05-07, 00:11   #222
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

Fajny krój sukienki na pewno będziesz wyglądała ślicznie

I co ustaliłyście z mamą? nie akceptuje waszego wyboru?? z małego obiadku się zaraz zrobi weselicho na 102

Ilona wszystkim i tak nie dogodzisz, zróbcie tak jak Wy chcecie, to ma byc wasz dzień

My za ślub i wesele płaciliśmy sami, więc nikt nam się nie wtrącał i zrobiliśmy wszystko po swojemu

Jutro sporo wizyt dziewczyny trzymam kciuki i czekam na dobre wieści

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-05-07 o 00:14
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 00:28   #223
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:

I co ustaliłyście z mamą? nie akceptuje waszego wyboru?? z małego obiadku się zaraz zrobi weselicho na 102

Ilona wszystkim i tak nie dogodzisz, zróbcie tak jak Wy chcecie, to ma byc wasz dzień

My za ślub i wesele płaciliśmy sami, więc nikt nam się nie wtrącał i zrobiliśmy wszystko po swojemu

Jutro sporo wizyt dziewczyny trzymam kciuki i czekam na dobre wieści
My też byśmy płacili sami... nie chcieliśmy naciągać naszych mam bo obie są można powiedzieć samotne moja po rozwodzie a TŻ wdowa i jeszcze młodsze rodzeństwo w domu...dlatego zdecydowaliśmy płacić sami.....chociaż pewnie by dołożyły ale dla mnie to jest strata pieniedzy na takie duże wesele..... wole nowy samochód..... remont mieszkania albo coś innego... tyle kasy w jedną noc zrobimy po swojemu i koniec nie koniecznie przed porodem

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-05-07, 05:56   #224
ania_cz79
Raczkowanie

A ja nie mogę spać....

Chyba się już wyspałam, tak to jest jak się sypia w dzień po 3 h.

Całkowicie się wczoraj zakręciłam z tymi moimi tygodniami napisałam że zaczynam 10 a miało być 11.

A powiem Wam, że jeśli chodzi o brzuch to u mnie widać jakbym przytyła z obżarstwa hehe.
W tamtym roku schudłam dość sporo bo 12 kg a teraz wyglądam jak przed tym okresem. Ale nie martwię się tym bo nie to jest teraz najważniejsze.

---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ----------

A jeśli chodzi o wesela to warto obstawać przy swoim. Coś o tym wiem. Też kiedyś ugięłam się pod naciskiem rodziców i przyszłych teściów i niestety później żałowałam. Wesele robiłam w sierpniu i jak to w okresie wakacyjnym cześć osób odmówiła (oczywiście najczęściej tydzień przed) a kilkoro nie przyszło. Najlepiej i tak dopisali znajomi. A rodzina jak rodzina najlepiej na zdjęciu hehe.
Ale to stare dzieje. Teraz jestem już po rozwodzie i mam mojego nowego kochanego TŻ i niepieszy mi się do ślubów
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 07:09   #225
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
a co do ślubu to znam ten ból zaręczyliśmy się w 2010 roku i w 2011 cos zaczeliśmy planowac bo mieliśmy ciśnienie z góry że weselicho na całego itd..... zdnerwowałam się i powiedziałam TŻ że zrobimy jak my będziemy chcieli i koniec..... i tak odstawiliśmy.... szczerze dla mnie to tylko papierek bo jak ma być dobrze to będzie bez wzgledu na to czy to mój mąż czy nie.....ale teraz znów się zaczeło gadanie że dziecko w drodze to może ślub weźmiemy.....znów zaczeliśmy rozmyślać cywilny i tylko jakiż obiadek w domu zamówimy catering ,żeby nikt się nie czepiał ,że np tylko jedna mama gotuje albo cos w tym stylu.....ale odechciało nam się jak mama zaczeła gadać,że jak to ciotki nie zaproszę i tak się zaczęło u TŻ podobnie chyba zrobimy to tylko ze świadkami i będzie świety spokój..... bo mam dosyć tego gadania......ja wolę teraz wydawac pieniadze na dziecko a nie dla rodziny której nigdy się nie dogodzi.... a po weselu powiedzą że rosół był zimny okiestra do d..py itd wiem jak było na weselach u kuzynów
Cytat:
Moim zdaniem to Wasz dzień i powinien być idealny dla Was, a nie dla gości. U nas też był problem, bo rodzice mieli inne wizje niż my, ale się postawiliśmy i powiedzieliśmy, że zrobimy tak, jak nam się podoba i koniec, bo to my bierzemy ślub, a nie oni. No i na tym się temat skończył. Teraz nie ma już focha, że nie zapraszamy chrzestnego TŻa, który nigdy nawet nie pamiętał o urodzinach i w ogóle TŻ nie pamięta jak on wygląda xD

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 07:15   #226
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

ania_cz79- ja wczoraj też zaczęłam 10 tydz, tzn że zaczęłam i również 3 miesiąc ciąży?

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Anoula- ja też mam już brzuszek, ale może dlatego że jestem troszkę otyła i brzuszek miałam nawet jak nie byłam w ciąży, pani w sklepie (przed ciążą jeszcze) gratulowała ciąży choć w ciąży nie byłam hehe
Stary 2013-05-07, 07:27   #227
ilona_0105
Raczkowanie

Witam was kochane
Trzymajcie o 9 mam wizyty i stresuję się strasznie....dopiero co mówiłam ,że nic mi nie jest a jak tylko wstałam to mam mdłości nie wiem czy ze stresu czy co.... ale jest masakra
Trzymam również kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty oby wszystkie były tak udane jak wczoraj

obym widziała serduszko w/g pierwszego usg dziś 7 tygodni i 5 dni

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-05-07, 07:32   #228
ania_cz79
Raczkowanie

[QUOTE=agnieszka255;406785 07]ania_cz79- ja wczoraj też zaczęłam 10 tydz, tzn że zaczęłam i również 3 miesiąc ciąży?
[COLOR="Silver"]

No ja zaczęłam dziś 11 bo coś mi się wczoraj pomieszało

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Tak zaczęłaś 3 miesiąc.

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Witam was kochane
Trzymajcie o 9 mam wizyty i stresuję się strasznie....dopiero co mówiłam ,że nic mi nie jest a jak tylko wstałam to mam mdłości nie wiem czy ze stresu czy co.... ale jest masakra
Trzymam również kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty oby wszystkie były tak udane jak wczoraj

obym widziała serduszko w/g pierwszego usg dziś 7 tygodni i 5 dni
Trzymam kciuki ....Powodzenia
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 08:11   #229
aaby
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny!
za wszystkie wczorajsze tak dobre wiadomości! Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty - niech będą tak pozytywne, jak wczoraj

Oglądałam Wasze brzuszki... Ale Wy chudzinki! Ja i bez ciąży miałam dużo większy niż Wy, a co dopiero w ciąży
Jako, iż nie lubiłam nigdy swojego brzucha, to nawet jeszcze nie zrobiłam żadnego foto I jakoś mi się nie spieszy...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 08:14   #230
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem po wizycie, serduszko bije a małe "coś" ma ok 1 cm
tylko ze mam torbiel na lewym jajniku ale gin mowil zeby sie nie przejmowac bo to reakcja na zwiekszenie hormonow w moim ogranizmie z powodu ciazy i do 16 tygodnia ciazy nic nie bedziemy z tym robic, a powinno samo sie wchłonać do nastepnej wizyty

za 4 tyg mam badania genetyczne, jeszcze musze termin zarezerwować

ufff kamien mi spadl z serca, dobrze ze wszystko ok
Super, gratuluje udane wizyty

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
kochana nie przejmuj się ja tez miałam przygody z torbielami miałam 2 w jajniku nawet pierwsza wersja była że to potworniak na szczescie wszytsko okazało się wporządku jak byłam ostatnio (10tydz) to juz po nich sladu nie bylo ale luteine brałam 3X2 i jednak starałam sie nie przesilać i duzo lezałam bo ból przy pęknięciu jest niesamowity jak sie do tego dopuści no i lekarz tez mnie straszył skretem jajnika. ale podobno to nic nowego że w ciąży ma sie torbielemoje miały 9cm na poczatku Bedzie dobrze!!!

no ja właśnie nie wiem, paskuda taka jest że szok z tego grzejnika, no i jest przy łóżku, na razie od strony TŻ ale jak się maluch urodzi to wolałabym z nim spać od sciany. okna wymienilismy niedawno i w sumie nie wiem jaka byłaby temp bez kaloryfera zimą. bo tej to chulał na całego bo okna miały mega szpary,ale wieczorem jak sie kładlismy to musielismy zakrecac i okno otwierac bo sie nie dało oddychac....

I WOGOLE NIECH KTOŚ ZABIERZE ODE MNIE TĄ LUTEINE BO SZKODA MI JĄ WYRZUCAC.....
A ile masz tej luteinki do pozbycia się?

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
No dobra, byłam na wizycie. Dzidziol jest JEDEN Serducho wali, wszystko dobrze Następna wizyta 3 czerwca

A co do torbieli to ja też mam na lewym jajniku, ale już się zmniejsza

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Aaa, no i będę miała cesarkę (ze względu na to, że za pierwszym razem też miałam), więc prawdopodobnie "urodzę" 11.12 albo 13.12 albo najpóźniej 18.12 (wtedy mój gin ma dyżury w szpitalu).
Niech ten dzidziol teraz zdrowo rosnie Gratuluje

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Gratulacje! Uwielbiam dobre wieści!

Przyszłam pokazać mój brzuszek. Porównanie z 6 i 10 tygodnia. Troszkę się zmienił co nie?
Rośnie rośnie

Cytat:
Brzuszek coraz większy ;P

Ja wrzuce później swoje foto, choć u mnie rano nic nie widać a wieczorem to jakbym pilke lekarska polknela
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 08:20   #231
maomami
Wtajemniczenie

Dzień doberek, gratuluje wszystkich udanych wizyt wczorajszych, same cudowne wiadomości i trzymam baaaardzo mocno kciuki za dzisiejsze i czekamy na newsy
Ja dzisiaj jestem niewyspana, jakoś nie mogę nad ranem spać i się wiercę i kręcę i wstaje taka ledwo żywa.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 08:31   #232
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dzień doberek, gratuluje wszystkich udanych wizyt wczorajszych, same cudowne wiadomości i trzymam baaaardzo mocno kciuki za dzisiejsze i czekamy na newsy
Ja dzisiaj jestem niewyspana, jakoś nie mogę nad ranem spać i się wiercę i kręcę i wstaje taka ledwo żywa.
Moja cora dzisiaj tak miala, co chwile sie budziła albo wierciła, przez to spalam z nia, by nie łazić po domu co 5 minut.

Dzien dobry

za dzisiejsze wizyty

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 08:44   #233
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
widać już powiem Ci że u mnie nic nie było widać (do tej pory raczej nie przyglądałam się aż tak) a dzisiaj smarując się oliwka której szczerze nie lubie tak patrzę w lusterko i tak pod pępkiem już coś widać zrobię jutro zdjęcie i wam pokaże ale też boczki mi się robią to pewnie przytyłam bo u mnie zero wymiotów....ja tylko chodzę i patrzę co by tu zjeść i tak mam już ponad tydzień szkoda ,że wagi nie posiadam ale jutro zakupię czas kontrolować wagę
nie to żebym się śmiała ale moja bratowa to jest teraz grubsza niż jak w 9m-cu ciąży a Zosia miała w marcu 2 latka ale dobrze jej z tym mój brat lubiał zawsze takie kobitki że jest za co złapać
ale ja chciałabym wrócić do podobnej wagi jak teraz...... mam 180 cm wzrostu wiec jak bym przytyła to bym wyglądała jak taki babo-chłop
więc muszę zacząć jeść zdrowo

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Rozmawiają trzy przyjaciółki. Jedna z nich mówi:
- Czy wy wiecie, że jak kocham się z moim Józkiem, to on ma bardzo zimne jajka?
Na to druga:
- No, mój Staszek też ma zimne jajka podczas kochania.
Na to trzecia:
- A ja to nawet nie wiem, ale sprawdzę.
Na drugi dzień spotykają się, a ta trzecia ma podbite oko. Koleżanki pytają:
- Co ci się stało?
- Kocham się z moim mężem, chwytam go za jajka i mówię: "Stary! Ty masz tak samo zimne jajka jak Józek i Staszek"

Cytat:
Czekam na Twoje zdjęcie

super pomysł na sukienkę a co do gości na ślubie to niestety albo najbliższa rodzina albo wtedy trzeba zaprosić wszystkich, bo ta część którą nie zaprosicie to może się poczuć urażona, w ogóle myślę że to Wasza sprawa, zwłaszcza jeśli to wy koszty bierzecie na siebie

W ogóle wczoraj leżeliśmy wieczorem z Tżtem w łóżku i jak zwykle zasypiam na lewym boku a tż przytula mnie od tyłu trzymając rękę na brzuchu (cały czas próbuje wyczuć ruchy małego) i wczoraj tak mały zaczął szaleć w brzuchu że tż poczuł jego ruchy, jaki był zadowolony.. hehe....

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, gratuluję wczorajszych no i super brzuszki macie

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Czy któraś z Was ma kolczyk w pępku? Bo nie wiem jak długo mogę go nosić.....

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 08:51   #234
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 20

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Sukieneczka (poza kolorkiem własnie) śliczna
A z rodzicami w końcu na czym stanęło, po tym płaczu przyjęła mama do wiadomości Waszą listę, czy dalej negocjują?
Cytat:
no proszę jaka inspiracja fajna ale kolor nie ten
a co do ślubu to znam ten ból
Cytat:
Cytat:
My też byśmy płacili sami...
Cytat:

A jeśli chodzi o wesela to warto obstawać przy swoim.
Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to Wasz dzień i powinien być idealny dla Was, a nie dla gości.
Dzięki dziewczyny a odpowiedzi co do wesela.
Wczoraj stanęło na tym, że my z TŻ postanowiliśmy być nieugięci i nie dac sobie wcisnać nikogo na listę gości poza tym co staliliśmy. W niedziele na spacerze przechodziliśmy koło jeden z naszych ulubionych pizzeri i była tam komunia i tak zażartowałam do TŻ żebyśmy tam zrobili obiad po ślubie to wczoraj (ta cała rozmowa z rodzicami była rozciągnięta w czasie wiec mogłam rozmawiać z TŻ w między czasie) TŻ stwierdził, więc powiedz im ze skoro są problemy z naszą listą gości to ograniczymy się do świadków i rodziców a po ślubie pójdziemy na pizze. Sam rodzicom czas niech sobie sprawę przemyślą. My też nie podjęliśmy decyzji w minutę tylko przedyskutowaliśmy wszystkie opcje i stwierdziliśmy ze taka jest najlepsza. A moja mama z argumentem "a bo komuś będzie przykro i będzie gadanie"... zaprosiłabym jednego kuzyna a drugiego nie byłoby jeszcze większe gadanie :/ Ale utwierdziłyście mnie w tym, żeby obstawiać przy swoim

Co do pieniędzy to kolejny problem, bo chcieliśmy z TZ zapłacić za wszystko sobie sami, a moi rodzice stwierdzają tak, ze mają jedno dziecko które wychodzi za mąż i dla nich to przyjemność płacić coś czuję, że będzie o to wojna.

I dzięki za opinie, co do sukienki będę musiała znaleźć odpowiedni materiał na nią kolor oczywiście nie będzie taki i materiał też wolałbym bardziej gładki i bez tego szwu na brzuszku.

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Brzuszek coraz większy ;P
Rośnie nie da się ukryć

A teraz jeszcze dla porównania zdjęcie rano w 8 tygodniu (pierwsze) i wieczorem. Rano prawie nie widać hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7tydzrano.jpg (45,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7tydz2.jpg (53,6 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-05-07, 08:53   #235
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
W ogóle wczoraj leżeliśmy wieczorem z Tżtem w łóżku i jak zwykle zasypiam na lewym boku a tż przytula mnie od tyłu trzymając rękę na brzuchu (cały czas próbuje wyczuć ruchy małego) i wczoraj tak mały zaczął szaleć w brzuchu że tż poczuł jego ruchy, jaki był zadowolony.. hehe.... ..
Jak uroczo Reakcje TŻ są bezcenne
Stary 2013-05-07, 08:58   #236
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny a odpowiedzi co do wesela.
Wczoraj stanęło na tym, że my z TŻ postanowiliśmy być nieugięci i nie dac sobie wcisnać nikogo na listę gości poza tym co staliliśmy. W niedziele na spacerze przechodziliśmy koło jeden z naszych ulubionych pizzeri i była tam komunia i tak zażartowałam do TŻ żebyśmy tam zrobili obiad po ślubie to wczoraj (ta cała rozmowa z rodzicami była rozciągnięta w czasie wiec mogłam rozmawiać z TŻ w między czasie) TŻ stwierdził, więc powiedz im ze skoro są problemy z naszą listą gości to ograniczymy się do świadków i rodziców a po ślubie pójdziemy na pizze. Sam rodzicom czas niech sobie sprawę przemyślą. My też nie podjęliśmy decyzji w minutę tylko przedyskutowaliśmy wszystkie opcje i stwierdziliśmy ze taka jest najlepsza. A moja mama z argumentem "a bo komuś będzie przykro i będzie gadanie"... zaprosiłabym jednego kuzyna a drugiego nie byłoby jeszcze większe gadanie :/ Ale utwierdziłyście mnie w tym, żeby obstawiać przy swoim

Co do pieniędzy to kolejny problem, bo chcieliśmy z TZ zapłacić za wszystko sobie sami, a moi rodzice stwierdzają tak, ze mają jedno dziecko które wychodzi za mąż i dla nich to przyjemność płacić coś czuję, że będzie o to wojna.

I dzięki za opinie, co do sukienki będę musiała znaleźć odpowiedni materiał na nią kolor oczywiście nie będzie taki i materiał też wolałbym bardziej gładki i bez tego szwu na brzuszku.

Rośnie nie da się ukryć

A teraz jeszcze dla porównania zdjęcie rano w 8 tygodniu (pierwsze) i wieczorem. Rano prawie nie widać hehe
rzeczywiście jest różnica między rankiem a wieczorem, super!

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-07, 09:08   #237
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
rzeczywiście jest różnica między rankiem a wieczorem, super!
Byłam świadoma ze różnica jest ale nie sadziłam ze aż tak duża jak się porówna zdjęcia hehe wyglądają jak z dwóch różnych miesięcy :x
Stary 2013-05-07, 09:10   #238
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Byłam świadoma ze różnica jest ale nie sadziłam ze aż tak duża jak się porówna zdjęcia hehe wyglądają jak z dwóch różnych miesięcy :x
hihi... no dokładnie jakby było z 3 tyg różnicy

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-07, 09:12   #239
niunia32
Zakorzenienie

róźnica między ranem i wieczorem zawsze jest, bo w ciągu dnia jemy, pijemy

pokaże Wam jaką ja miałam różnicę rano a wieczór, zdjęcie z marca zeszłego roku

29tc_rano_wieczor.jpg

ja na razie nie wstawiam brzucha, bo jeszcze nie widać

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 09:18   #240
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
róźnica między ranem i wieczorem zawsze jest, bo w ciągu dnia jemy, pijemy

pokaże Wam jaką ja miałam różnicę rano a wieczór, zdjęcie z marca zeszłego roku
faktycznie też spora różnica była
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości