|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Pol dnia nadrabialam, wreszcie moge pospamowac a tu ciszaaaaaaa
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
... Zdrowiej kochana szybciutko Już od 3 tyg. gotujemy na mineralnej, bo raz chodza ploty ze bakterie koli sa w wodzie, a potem ze jednak nie. Niemniej jednak ja kaze tz kupowac to kupuje i na herbate czy zupe jest woda z butli. Dzis poczułam z kranu taki smród (jak któraś z Was miała lub ma rybki to taki jak na kamykach jest czasami - glony jakies). Wkurza mnie, ze udaja, ze jest ok, znaczy się nigdzie nie ogłaszają, a ja wiem, że nie jest. Za kilka dni pewnie ogłoszą, a w sklepach wody bedzie brakowało. Właśnie się dowiedziałam, że mój wujek przyszywany (ale lepszy niż prawdziwy, prawie jak tato) miał zawał dziś. Gdyby nie ciocia umarłby, była przy nim i wezwała karetkę. Zawiozła go do szpitala 50km (bo lepszy niz nasz) na sygnale, w czasie drogi akcja serca ustał, ale udało się go skutecznie reanimować. Najblizsze dwa dni będą decydujące. Zrobili mu jakiś zabieg na sercu. Ta pogoda, jednago dnia zimno, kolejnego upał ludzi wykańcza. |
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Malinka a Ty jak po wizycie?
|
#2764 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami z lekkim bólem gardła :/
Jestem po wizycie. Dobre wieści są takie, że z małą wszystko w porządku. Waży już ponad 2300g Pani położna chyba z 10minut szukała, a jak już znalazła to mała się obraziła i nie chciała się ruszać ale i tak nie wytrzymała i po jakimś czasie zaczęła się wiercić. Na koniec dostała czkawki i przez to jeszcze bardziej się zdenerwowała Nadal odwrócona jest główką do dołu.I z dobrych wieści to by było na tyle. A złe to takie, że brzuch mi twardnieje. Czasami bardzo często. Myślałam, że to mała się tak wypycha, ale jednak nie. Do tego jak mi twardnieje to ciężko mi się przy tym oddycha. Ginka kazała na to brać nitrendypine czy jakoś tak. Zobaczymy czy to pomoże. Mam nadzieję, że Milenka wytrzyma jeszcze co najmniej dwa tygodnie w moim brzuszku a później to już się śmiało może rodzić.W ciągu trzech tygodni przybrało jej się 700 gram |
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka super, że ok, a macica niech ćwiczy, ale niech też nie szaleje
Trzymamy kciuki!
|
|
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
Pojawiam się i znikam
Dobranoc |
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
To ja streszczam wizytę
![]() Wszystko ok. Lekarz zadowolony. Lol waży już 1296g..gin mówi, że cały czas równo przybiera i nadal na koniec wróży 3500g a teraz już 200g na tydzień powinno dochodzić ![]() Serduszko śliczne równo i rytmicznie uderza. Mały przekręcił się już główką w dół, jest po prawej stronie pleckami do mojego prawego boku i już powinien tak pozostać, więc się cieszę Szyjka długa i zamknięta.. macica wysoko (ostatnio dno sięgało palec nad pępkiem, a teraz jak pokazywał, to chyba cała dłoń nad pępkiem ). Z wyników krwi, moczu i glukozy zadowolony. Nadal mam łykać witaminki i żelazo i jeszcze mogę magnez, choć nie narzekam strasznie na skurcze. A no i od 5 tyg przytyłam tylko 0,5kg 9kg na plusie. Trzymam fason W ogóle mąż mi później opowiadał, że jak gin zaczął szukać samego serduszka, a tu ciągle cisza, to zamarł..przestraszył się, że serducho nie pyka.. A jak znalazł, to kamień z serca, odetchnął
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gratuluje tym, ktore wizytowaly dzis i zmykam ...
Dobranoc. |
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka a to twardnienie brzucha masz na całym brzuchu czy np na jakies czesci??
bo mi mała też sie wypycha głónie cała prawa strona i mam andzieje że to nic niepokojącego?? Fajnie, że mała juz nie taka mała i rośnie nam zdrowo i teraz dopiero widze, że juz masz mega zaawansowanie ciażowe
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba jednak czas spakować tą torbę do szpitala żebym później w popłochu nie pakowała
|
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze raz głosuję na Karola, Filip kopie, więc też Karol ![]() Rety... godzinę przed przyjazdem facet od paczki miał dać znać... jeszcze go nie ma, a ja już padam
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja uciekam.. jutro nadrobię.
Po wizycie byliśmy jeszcze u przyjaciół i znowu oglądaliśmy kąpanko Idki i pokazali nam jeszcze jak wykonują masaż Małej Słodkich snów |
|
|
|
#2776 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli u Ciebie tylko prawa strona brzucha to myślę, że nie masz się czym martwić, ale jeśli nie daje Ci to spokoju to zapytaj gina na najbliższej wizycie. Ja też do końca nie wiedziałam czy to to twardnienie czy mała się wypycha i dlatego powiedziałam o tym gince. Na co ona się zaniepokoiła i dlatego przepisała mi leki.---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
za wizytę. Dobrze, że wszystko dobrze ![]() Co do magnezu ja też nie narzekam na skurcze, ale lepiej brać żeby nie mieć niedoborów bo później podczas porodu mogą nas skurcze np. w łydce łapać. |
||
|
|
|
#2777 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Malinka, Dzoan gratuluje wizyt
ladnie wam maluszki rosna![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
No nie nadrobię Was
Chyba sobie daruję, mogę? ![]() Dzoan i Malinka za udane wizyty ![]() Malinka mi też często brzuch twardnieje, zwłaszcza jak chodzę, a jak wchodzę po schodach to już w ogóle kamień mam Ale lekarz mówił, że to nic złego ![]() Dzoan mój Młody też ważył na koniec 28 tygodnia 1200 gram Zatem co? PIONA Cały wieczór przeleżałam, ściągnęłam sobie "Przyjaciółki" i nawet dają radę. Szału nie ma, ale na ciążowy odmóżdżacz jest ok Ogląda któraś?
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
perse: dzień się juz kończy! Buziaki dla arturka
Roxi: zdrówka! Ładnie cię rozłożyło.. Margos: skutcznie mnie wygonilas ![]() Teso: będzie dobrze! Damy rade! Sammi: 3mam kciuki! Dzoan: ładna waga i twoja i maleństwa! Super ze okey Malinka: 3mam kciuki żeby mala powiedziała w brzuszku jeszcze dwa tygodnie chociaz Kejt: nie dziwie się ze padasz po tak intensywnym dniu Fiazo: fajna wycieczka i kawałek do przejechania
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Ah Perse- gratuluję przekroczenia granicy
![]() Roxi - kuruj się kuruj, nie wolno chorować
|
|
|
|
#2781 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40672150]Misia super, że wszystko OK! To pewnie były jakieś upławy obfitsze. I w ogóle gratuluję dzisiejszych wizyt! Dopiero teraz, bo mam mega zamuła, ale czytam wszystko [/QUOTE]Tak wogole to gratulacje Perse, dzien się juz konczy!Widzisz udało Ci się ![]() Teraz juz tylko bedzie pięknie i "zero stresu"![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Dużo zdrówka. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie wieczorowa pora
juz Was chyba nie dam rady nadrobic niestety ![]() Oli- pokrzywa bardzo wyplukuje magnez z organizmu wiec w ciazy nie polecam Roxi- trzymam kciuki zeby Ci sie szybko polepszylo za wszystkie wizyty i naszych malych milusinskich za wszystkie rozpoczete tygodnie Dzoan- glosuje na Karola Lece poczytac co jeszcze u Was bo sie stesknilam
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-05-06 o 23:07 |
|
|
|
#2783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja, ja!!! Ja oglądam Przyjaciółki ![]() Strasznie lubię ten odmóżdżacz |
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Przyjaciółek jakoś nie oglądam, nie wkręciłam sę...lubie za to NDiNZ
|
|
|
|
|
#2785 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam juz spac brzuszeczki. Spokojnej nocki dla was i maluszkow
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2786 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dobre wieści a wszystkie złe przeganiamy! )Ja się właśnie zastanawiam co będzie jak mi podłączą ktg a Glucior prześpi cały zapis, znając tego Lenia bardzo możliwy scenariusz ![]() I Kochana Ty się modlisz, żeby Milenka posiedziała przynajmniej dwa tygodnie, a ja się tu jeszcze na 8 psychicznie nastawiam Ale Dziewuszki współpracują bo są grzeczne więc myślę, że Mamie nie zrobi niespodzianki, ale torbę już miej naszykowaną ![]() Cytat:
dla Naszego ulubionego Lola )Nieźle Tate nastraszył, dobrze, że chociaż Mamie dawał znaki ![]() Widać, że już masz z nim komitywę... ![]() No i wagę obydwoje macie słuszną ))Co do magnezu ja też nie mam skurczy ale gin mówiła, że lepiej brać, bo dodatkowe skurcze podczas porodu nie są potrzebne Cytat:
![]() No i więcej odpoczywaj )Cytat:
![]() Neni a często masz twardnięcia? Bo to chyba zależy od częstotliwości, jeśli tylko kilka to ok, ale jak za często to nie najlepiej ![]() Ale lekarz pewnie wie co najlepsze ![]() Cytat:
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzoan z imieniem nie pomogę, bo nie wiem za którym jestem
|
|
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możecie razem iść na lodziki )Znowu będą miały myślenice przez pół nocy i się nie wyśpią Dobrej ![]() Jesteś za Karolkiem ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Malinka czekamy teraz jeszcze na zdjęcia brzuszka ![]() Co byś zdążyła przed porodem nam pokazać ![]() Kiedy masz następną wizytę?
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ` Tak Neni ja wiem, ze jesteś za KArolkiem:P
|
|
|
|
|
#2790 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Margoś odpoczywam baaaardzo dużo a to i tak mnie łapie ![]() Teraz mam motywację więc w końcu torbę spakuję Tylko najpierw kupię to co do niej mam spakować ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
Może w weekend, a może wcześniej. Zależy czy będzie miał mi kto zrobić Może aż tak bardzo Milence nie będzie się spieszyć ![]() Następna wizyta za 3 tygodnie, 27.05. To już będzie tak blisko do TP A jutro zaczynam 35 tc |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Pani położna chyba z 10minut szukała, a jak już znalazła to mała się obraziła i nie chciała się ruszać
ale i tak nie wytrzymała i po jakimś czasie zaczęła się wiercić. Na koniec dostała czkawki i przez to jeszcze bardziej się zdenerwowała

jeszcze raz głosuję na Karola, Filip kopie, więc też Karol
Ale lekarz mówił, że to nic złego

klask i:
i cały brzuch mnie boli. Cały czas czuję w gardle kluskę, której za cholerę nie mogę odkrzusić i mnie atakuje taki duszący kaszel