![]() |
#331 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: 30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() zrobiłam sobie test owu, bo strasznie mokro mi się nagle zrobiło i pojawiła się całkiem niezła druga krecha, zobaczymy jak tempa ale jak ma być to będzie, przytulanki na wszelki wypadek już były ![]() odebrałam wynik tsh i wynik 2
![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny.
Zrobiłam dziś test. Dwie kreski pojawiły się natychmiastowo. Nie dochodzi to do mnie jeszcze. Ostatnie kilka lat to same kolosalne zmiany w moim życiu. W 2007 roku rozstałam się z moim wieloletnim partnerem (7 lat), i poznałam mojego przyszłego Męża. W 2009 roku wyszłam za mąż. W 2012 zakup domu, przeprowadzka.... ....a dziś taki wynik testu. Od kilku dni dziwnie się czułam, miałam okropną zgagę, którą najpierw zbagatelizowałam , bo często mam takie dolegliwości. Zaczęły mnie pobolewać piersi, jak zwykle przed okresem i uświadomiłam sobie, że mi się spóźnia, a zawsze mam co 25 dni. Jednak wczoraj jak mnie zaczęły piec sutki tak, że aż myślałam, że zwariuję, postanowiłam, ze następnego dnia zrobię test. Mam 33 lata, mój Mąż 41. Ja nie mam dzieci, on ma syna z poprzedniego małżeństwa, który ma już 22 lata. Nigdy dotąd nie miałam parcia na posiadanie dzieci ( z różnych względów, ale nie o tym... ), aczkolwiek przyznam, że dopiero przy moim Mężu poczułam się na tyle bezpiecznie, aby odstawić antykoncepcję. Uzgodniliśmy to też w myśl zasady, że nic na siłę, a jeśli nam się przydarzy dzidziuś, to fajnie. Dziś rano zanim zrobiłam test, byłam trochę zdenerwowana, bo ja obecnie nie pracuję i wiecie jakie teraz jest życie. Byłam pewna, że zrobię test i powiem Mężowi czemu byłam taka spięta i że jednak nie jestem w ciąży. A te dwie kreski mnie po prostu zwaliły z nóg. Tysiące myśli: czy wszystko będzie ok (ciąża po 30-stce), czy sobie poradzimy finansowo..... i ze łzami na granicy powiek powiedziałam mu że mam dobrą i złą wiadomość. I kładąc mu w dłoń test powiedziałam, że prawdopodobnie jestem ciąży. Jego mina była bezcenna, w oczach mu się pojawiły świeczki i zapytał: "...a ta zła wiadomość?" ...a ja na to że nie mam nadal pracy i jak sobie poradzimy...... i uderzyłam w kozi bek ![]() ![]()
![]() |
#333 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#334 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wspaniała wiadomość! gratuluję z całego serca i troszkę zazdroszczę ![]()
![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za ciepłe powitanie
![]() Trochę wahałam się, czy tutaj pisać o moich rozterkach, gdzie niektóre osoby starają się już długo i wyczekują maleństwa. Życzę Wam z całego serca dwóch kresek. Śmialiśmy się dziś z Mężem, że jednak bociany maczały w tym swoje dzioby, bo obok naszego domu jest gniazdo i parka już wysiaduje jajka. Nasi znajomi nam mówili, że z tego coś będzie i my ze śmiechem przytakiwaliśmy, że coś będzie :małe bociany ![]() Trzymajcie się ![]()
![]() |
#336 |
Wtajemniczenie
|
aira gratulacje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() aira witaj i gratulacje ![]() ide tzta zbalamucic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
karolinadobra dzięki
![]() ![]() agabiwro również dziękuję ![]() ![]() ![]() aira gratuluję II kresek i życzę spokojnej ciąży ![]() asienka231 owocnego bałamucenia ![]()
Wczoraj jest historią, dzisiaj jest darem, a jutro jest tajemnicą ![]() Edytowane przez Malage Czas edycji: 2013-05-06 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Odp: 30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy!
Aira GRATULACJE!!!!!!!!!
Asienko witaj ![]() ![]() A ja znow becze. Nie wiem, to chyba pms-termin @ jutro. albo az tak przezywam ta sobote... dzis mi sie snilo, ze jestem w ciazy ale u tż w rodzinie nie wiedza. Jedziemy, jedze wypatrzyly brzuch pod koszulka. Krzycza na mnie, ze nie powiedzialam. I od tej chwili az do rana wylewalam z siebie zlosc, powiedzialam punkt po punkcie o wszystkim czym mnie przez te lata zranily. I po tym poprosilam tzta, zeby mnie odwiozl na dworzec. I po tym snie zdecydowalismy, ze nic wiedzmom nie powiemy. Caluje Was mocno ![]() Ach, aczy na stymulacji nie mozna pic alkoholu? 16go mam impreze branzowa, mialam w planie sie pobawic
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Ja już chyba dłużej nie wytrzymam. Jeszcze jeden test mam,chyba jutro zrobie,chociaż objawów już nie mam. Dziwne to,no ale może właśnie jak brak objawów to będzie ciąża. Robimy razem juto tego testa? Cytat:
Oooo,jak fajnie!! Ale bosko! Życzę spokojnej ciąży,mnóstwa radości z macierzyństwa.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze miałam nieregularne cykle i kiedy w marcu znów nie było z 3 miesiąc okresu, pomyślałam stres ostatnio straciłam pracę było trochę problemów w moim życiu. Poszłam do lekarza po jakieś tabletki na tą moją blokadę i okazało się że jestem w ciąży...to był szok, zaskoczenie, strach o to że jestem po 30 a to moje 1 dziecko, czy wszystko będzie dobrze. Wczoraj byłam u lekarza jestem już w 11 t i wszystko jest ok. Obawy i strach nadal są ale teraz jest i radość i szczęście moje i TŻ ![]() Życzę Ci wszystkiego najlepszego, bądź dobrej myśli. I wszystkim Wam życzę powodzenia w staraniach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
A więc tak: najpierw zmierzyłam tempke - nie drgneła w dół, trzyma poziom więc myślę dobrze. Postanowiłam zatestować i niestety nic. Wielkie zero, nawet cienia, nic. Kurcze boję się, że zapeszyłam bo zawsze jak test negatyw to na drugi dzień był okres
![]() Wiecie gdyby nie ta wczorajsza wizyta to bym po tym teście myślała, że już znów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Gang Iren
|
Cytat:
U mnie tez nic na tescie. Jednak wiesz czasem testy dlugo nie wychodza. Przy synku tez tak mialam.
![]() |
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
Też właśnie się tym pocieszam + fakt, że kupiłam najtańszy kasetowy z allegro i może one są jakieś mniej czułe (tak sobie wmawiam). Cóż pozostaje nam czekać na rozwój wypadków.
Ćmi mnie tak w brzuchu, to nie tak jak zawsze przed okresem bo wtedy mam skurcze. Czasem też zakłuje i to czasem porządnie. No i przy zmianie pozycji jak śpię i przekręcam się z boku na bok. Dziewczyny które są już mamami miałyście tak? Bo ja już nie chcę się nakręcać ale czuje, że to właśnie robię |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie tempa poszła do góry, więc może jakaś owu była. Nie kumam już tematu zobaczymy co przyniesie jutro ![]()
![]() |
![]() |
#347 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oby nie przyszla nie warto sie tak przejmowac, po co masz sobie nerwy psuc ![]() co do alko i stymulacji to nie wiem, ale ja zyje normalnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() Nie chce studzic niczyjich zapalow ale ja tam nie wierze w tak wczesne objawy, ale to tylko moje zdanie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
W Polsce pre-test jest dobry z tego co wiem i nie drogi. Wiesz co ciezko to powiedziec. Przy Wiki nie mialam bolu brzuch,klucia. Dosc szybko mialam nudnosci,rzyganko bylo kilka razy dziennie. Ale juz po terminie @,przed w sumie nie mialam wcale objawow. Jednak mialam jakies przeczucie,ze nie jestem sama... Przy Eryku nie wymiotowalam,nudnosci brak. Brzuch mnie pobolewal jak na @. Dopiero jakos w 4 tyg ciazy (tej rzeczywistej nie wedlug @ obliczanej) zaczely mnie piersi bolec. Cytat:
No wlasnie,tak moze byc. Nie wiem ile w tym prawdy,ale ponoc przy chlopcach tak pozno testy z reguly wychodza.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-05-07 o 08:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
Malage witaj
![]() aira witaj i gratulacjeeee ![]() kluska @ ![]() ania_cz79 suuper ![]() zeloth ![]() ciekawe ktora nastepna... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: 30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy!
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
Niestety u mnie już po wszystkim. Plamienie brązowe się pojawiło myślę, że dziś lub jutro się rozkręci na dobre @ Smutno mi bo wczorajsza wizyta u ginki dała mi nadzieję. No i wiedziałam, że z testem muszę zaczekać do co najmniej tyg. spóźnienia bo inaczej na bank zapeszam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o alko pytałam, bo ktoś gdzieś pisał, że z clo nie można pić. też żyję normalnie i przyznam się, że często wieczorem siadam z drinkiem, zapalam papierosa ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Wtajemniczenie
|
na relaksie. Musimy żyć normalnie, czy pamiętacie jeszcze jak to jest się nie starać?
![]() |
#356 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja juz w ogole nie testuje ![]() Cytat:
![]() z tym clo to nie mam pojecia ![]() ja tez sie lubie wieczorem winka napic ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim życzę wszystkim dziewczynom które się starają aby się udało
![]() Ja zaczęłam starania jak miałam 26-27 lat, powiem, że nie było łatwo bo mój cykl jest wyjątkowy trwa 45 dni, pewno nie jedna z was się zdziwi, no ale tak już mam ![]() przez prawie rok staraliśmy się bez wizyt u lekarza, potem chodzilam do lekarza, żeby określił dni płodne, czyli dokładnie kiedy występuje u mnie owulacja, chodziłam tak tydzień w tydzień, bez skutku, miałam mieć sprawdzaną drożność jajowodów, ale lekarze w szpitalu mi odmówili, bo mój partner nie miał badań nasienia. W końcu przestaliśmy chodzić do lekarza i po pięciu miesiącach zobaczyłam 2 kreski, byłam w ciąży ![]() Dziś jestem mamą 6-miesięcznego chłopca (dziś właśnie kończy pół roku) o wyjątkowym imieniu Sambor. Urodziłam 3 miesiące przed 29 urodzinami. Synek urodziła się 9 dni po terminie, z wagą 4480g, urodziłam naturalnie. Za jakiś czas chcemy starać się o kolejne dziecko ![]() dziewczyny przede wszystkim pozytywne myślenie, a na pewno się uda ![]()
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miesiąc temu tego samego dc miałam pęcherzyk 24mm i owu potem była. ale mieliśmy ciche dni i przegapiliśmy drugą od 9 miesięcy owulację ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
To nie tak,ze zapeszasz,przeciez tak sie nie da. Jak bedzie fasolka to nic tego nie zmieni... Plamienia na poczatku ciazy tez sie zdarzaja. Ja nie mialam,ale wiem ze czasem tak moze byc. Poczekaj spokojnie co z tego wyniknie. Ja nadal trzymam kciuki. U ciebie @ zaczyna sie od plamien? U mnie zawsze z grubej rury,z\e tak powiem... Cytat:
![]() ![]() Co do palenia to bylam strasznym nalogowcem. Rzucalam mnostwo razy na dluzej lub krocej i zawsze wracalam do tego. Palilam 10 lat z przerwami po prawie 2 paczki dziennie,jak lokomotywa normalnie. Nie pale 4 i pol roku.I powiem wam,ze fajnie jest nie palic. Chociaz czasem jeszcze mnie ciagnie do tego,mimo ze minelo tak duzo czasu...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.